Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΒΡΑΒΕΙΟ.....και... μάθημα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ...!!!!!

Θυμάστε ένα διαγωνισμό  ποίησης που έκανε η Μαρίνα...http://marinaslifefamily.blogspot.com/;
Ε!! ειπα και εγώ να στήλω το παρακάτω ποίημα που είχα γράψει!!!!και επειδή δεν μπορούσα 
να του βάλω έναν τίτλο...το ονόμασα.!!!!
          ΑΤΙΤΛΟ....
 Για πολιτείες άγνωστες ξεκίνησε
να πάει..
πεζογελόυσε η Ανοιξη μες την καρδιά του Μάι..
την θαλασσόπορτα ανοίγει να κινήσει..
της φαντασίας το ταξίδι ν αρχινίσει...!!!
Χίλια χαμόγελα τριγύρω σκορπισμένα..
γλάροι πετούν με τα φτερά τους 
ανοιγμένα..
για χώρες όμορφες ξεκίνησε..
στ αλήθεια..
που μας μαγεύαν σαν της γιαγιάς μας τα παραμύθια!!!!
Ε!!! λοιπόν...αυτό πήρε ενα βραβείο...που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από ένα  πολύ όμορφο βιβλίο .με ποιήματα...
Το συνόδευε.... 
ένα γλυκό σημείωμα!!!!
 Μαρινάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ...για το δώρο σου και για τις όμορφες ευχές σου!!!!!!!!!!!!!!!
---------------------------------
Και  τώρα να αλάξουμε θέμα!!!   
Αν δώ καμιά σας να γελάσει..καήκατε...!!!
εν τάξει;;; χι..χι..
Το χέρι μου τόσες μέρες που έβαλε η κυρία το μάθημα της ζωγραφικής με έτρωγε!!!!
Κάνε κάτι...έλεγα στον εαυτό μου...
Τι να κάνω μου έλεγε αυτός...
δεν βλέπεις τι ταλέντα κυκλοφορούν στην τάξη;;
εν τάξει.. τα βλέπω ...και τι θές να κάνω;; 
να γίνω και εγώ ταλέντο;;;
δεν θα ειμαστε πολλά;;;
Αφου ξέρεις το άθλημα μονο με ξυλομπογιές το κατέχω!!!
Παράταμε εγώ αυτό ξέρω αυτό θα κάνω...και μην με διακόπτεις απο την εργασία μου..ακούς;;;!!!
Κυρία επιτέλους το εκανα το μάθημα!!!!!
Τώρα κυρία αν μπορείς να δείς.. τι έκανα θα είσαι τυχερή... σαν ζωγράφος χάλια...και απο φωτογράφος ακόμα πιο χάλια.. 
αλλά κάτω δεν το βάζω ...εν τάξει;;;  
    



 
 

36 σχόλια:

  1. Υπέροχο το ποίημα με θαυμάσιο ρυθμό και εικόνες.
    Τα δε σχέδια σου έχουν μια γοητεία της φυσικότητας.
    Μου αρέσει πολύ που μας βάζεις να δούμε τις προσπάθειες σου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόφορε....μου αρέσει πολύ να γραφω απο οτι δήποτε άλλο...το ξέρω ότι γραφω ειναι πολύ απλοικό..και δεν το λέω απο σεμνοτυφία...το ξέρω ότι θέλω διαβασμα πολύ..αλλα δεν έχω τον χρόνο να το κανω...ομως ότι γραφω το κανω πρώτα για μένα και υστερα για να το δουν άλλοι..όμως ειμαι πολύ χαρόυμενη όταν μου λένε καλα λόγια..αληθινα...καταλαβένω ότι βρισκομαι σε καλό δρομο...και προσπαθώ για το καλήτερο..σε ευχαριστώ πολύ το να μου λές εσύ καλα λόγια μετράει για μενα πιο πολύ!!!καλο βραδυ..

      Διαγραφή
  2. Ας αρχίσω με τα ποιητικά γιατί τ' άλλα είναι πολλά!!!Είναι πολύ όμορφο αυτό που έγραψες Ρουλίτσα όπως όλα όσα έχω διαβάσει από σένα!Μπράβο για το βραβειάκι σου και το όμορφο βιβλίο που το συνόδευσε!Τα της ζωγραφικής τώρα.Πρώτα να σου πω πως δεν διαβάζεις καλά το μάθημα και πέφτεις σε λάθη...κι εγώ με ξυλομπογιές το έκανα το σχέδιο κυρία μου και είναι και αγαπημένο μου υλικό!!!Τέρμα με το μάλωμα...πάμε στα ωραία...
    Μου αρέσει που χρωμάτισες τα σχήματα με τα ίδια χρώματα που το έκανα κι εγώ! Όχι πως έπρεπε...αλλά σε μένα δείχνει άλλα πράγματα...άσχετα από τη ζωγραφική...που να τα εξηγώ τώρα...
    Μου αρέσει που προσπάθησες και σε μεγάλο ποσοστό κατάφερες να βγάλεις τον κύβο με προοπτική!
    Μου αρέσει που έκανες και τις τρεις συνθέσεις!
    Μου αρέσει κι αυτό είναι το καλύτερο,που στην πρώτη σύνθεση έκανες εκείνη τη λωρίδα σκιάς που ρίχνει η σφαίρα στον κύβο!!!Εύγε!!!
    Μου αρέσει που τοποθέτησες πολύ σωστά όλες τις σκιές και στα σχήματα και στις συνθέσεις.Όχι πως δεν θέλουν κι άλλη δουλίτσα κι επεξεργασία αλλά είναι στο σωστό σημείο και είναι και η πρώτη φορά!
    Δεν μου αρέσουν οι φωτογραφίες...εξακολουθείς να έχεις πολύ κακό βαθμό εκεί! Να'σαι καλά βρε Ρούλα μου...φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρια!!!!! την μια μου μου λές μπράβο και την άλλη με μαλώνεις ..αποφάσισε ...επιτέλους!!!! δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογηθώ...η αλήθεια ειναι οτι το μάθημα το έκανα λιγο βιαστικά ...γιατί εχω και εναν μαστορα που φιαχνει μινιατούρες...και με σήκωνε απο το θρανίο κυρία όταν έπερνα μπροστά να ζωγραφίζω..και μου χαλουσε τον ειρμό μου..χα..χα.. την σκια στον κυβο απο την σφαιρα την ειδες...αλλα δεν ειδες κυρία...την σκια της μυτούλας του κονου στο κατω αριστερα σχέδιο..αυτην που ειναι επανω στο στρογγυλο σχέδιο.... αμ πώς!!!!
      για τις φωτο .... ασε μεγαλος πονος...τελειως άσχετη...ενα μηδέν ειμαι!!!!!αλλα παλι κατω δεν το βαζω... χι..χι..φιλακια πολλα πολλα...

      Διαγραφή
    2. αααα!!! ξεχασα θα πρέπει κυρια δασκάλα να μου βρείτε μια δασκαλα μαθω μαθήματα φωτογραφίας...δεν επιτρέπεται να μην ξερω ..να βγαζω..φωτογραφίες!!!!!..ξαναφιλώ..

      Διαγραφή
    3. Επέστρεψα και το είδα!!!Είσαι απίστευτη...Όσο για τις φωτογραφίες δυο απλά πραγματάκια κάνε...βάζε τις εικόνες κάπου όρθιες όχι ξαπλωτές,άναψε και κανένα φως ή καλύτερα πήγαινε έξω...όχι βράδυ...μέρα...κι όχι πολύ έξω,στην αυλή σου!!!Αυτά και θα είναι σούπερ οι φωτό!!!

      Διαγραφή
    4. Αααααα ωστε κυρία όρθιο πρέπει να έιναι.. το αντικείμενο που θα φωτογραφίσω;;; χα..χα.. και εγώ τα έβαζα ξαπλωμένα....γι αυτό ραχατεύεανε και δεν βγάίνανε καλά έ;;; χα..χα..την επόμενη φορα...θα το κανω....πώ..πώ πόσα πραγματα μαθαίνω!!!!!! φιλακια για τα μαθήματα...

      Διαγραφή
  3. Ωχ προλαβα κι ολας κι εγραψε η κυρια!!!Απο οτι καταλαβα τα πηγες θαυμασια Ρουλα μου το μαλωμα πηγαινε αλλου....Ειναι και 2 κυριες μια η Μαρια και μια η Ρενα!Εγω πηγα και στην αγιογραφια τρομαρα μου!!!Φιλακια Ρουλα μου να σαι καλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΑΚΙ μου...ειδες πρωτη πρώτη ήρθε η κυρία...την μια μου τα ψάλει και την αλλη Ευγε!!!! τι να πιστεψω πες μου;; χι.χι.. και η άλλη κυρία με τις αγιογραφίες ... εεε εκεί ειναι που δεν παταω καθόλου .. και να πεις ότι δεν την αγαπω καθόλου!!!! την λατρευω...αλλα .....αυτο το αλλά θα με φάει!!!! χι..χι.. φιλακια..πολλα..

      Διαγραφή
  4. Ρουλίτσα, ΕΙΣΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ!!!!!! Και στην ποίηση και στο σχέδιο....
    Το ποίημα σου πολύ γλυκό και γνήσιο, δείχνει την όμορφη ψυχούλα σου....
    Το σχέδιο, τι να πω εγώ, τα είπε όλα η Κυρία μας.... Μπράβο, φιλενάδα, Άριστα 10 σε όλα!!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΙΑ μου...μην λές μεγαλα λόγια και παρουν τα μυαλά μου αέρα και ποιός με μαζευει μετα..και που θα βρώ καλαμι..χι..χι.. το 10 θα το βαλω σε κάδρο...χι..χι.. να το βλεπω να χαιρομαι....σε ευχαριστώ πολύ και καλή εβδομαδα..φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  5. Καλοδιαβαστο το βιβλιο σου και καλη προοδο στη ζωγραφικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μου ...το καλή πρόοδο ..ήταν η καλήτερη ευχή...γιατι την χρειάζομαι.... φιλακια..

      Διαγραφή
  6. Ρούλα μου ....τρυφερό το ποίημα σου...και η ψυχούλα σου...
    Καλά τα πας με την ζωγραφική σου ..καλέ...
    Φιλάκια σε σενα και στην Κρήτη σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!!!! ΜΙΑ μου.. ειδες τι κανουμε τωρα στα..........δεν το λέω χι..χι....για την ζωγραφική μιλαω....καλα να σου αρεσει κατι...αλλα να το τολμάς κιόλας θελει πολύ θαρρος....και οπως βλέπεις έχω απο αυτό μπολικο..χι..χι..φιλακια και σε σένα ΜΙΑ μου απο την Κρητη...κατι έχεις και εσύ με αυτή...έ;;ο καιρός περναει ...εμας ό δικός μας ειναι στη Ρόδο...φιλώ σε!!!

      Διαγραφή
  7. Το ποίημα σου βγάζει ζεστασιά και αγάπη... Τελικά είσαι ταλέντο!!!!!!! Η ζωγραφική χάνει από την κακή φωτογράφιση... σιγά σιγά θα γίνεις εξπέρ και σε αυτό!!!! Φιλάκια πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ!!!! ΒΙΚΗ μου..το μεγάλο μου πρόβλημα η φωτόγραφίες...δεν ξερω ακόμα μαλον να την χρεισημοποιώ καλα ...βγαζω 10 για να βγεί μια καλή... μαλλον κατι δεν κανω σωστά με τον φωτισμό...αλλα πρέπει να μάθω καποια πραγματα...σιγά σιγά μην κάψουμε και κανένα εγκέφαλο απο τις πολλες πληροφορείες!!!!!χα..χα.. φιλακια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Ρούλα μου !!!ποιήτρια, συγγραφέας ,ζωγράφος , φωτογράφος!!!!όλα αυτά και γιαγιά!!!δεν το πιστεύω!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ !!!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΝΟΥΛΑ μου....ολα αυτά ήρθανε και με βρήκανε....τι να κάνω;;; και εγώ τα αρπαξα μην τυχών και μου φύγουνε...χα..χα..για τα συνχαριτήρια σου..τι να πώ....μονο ευχαριστώ ...αν και νομίζω οτι όλες κάνουμε πολλα πραγματα και όμορφα εδώ στην γειτονια..φιλακια..

      Διαγραφή
  10. βρε αφού το χεις είπαμε...E! καλά στο γράψιμο
    καλύτερα αλλα και στα αλλα έχεις πείσμα και διάθεση
    και θα προκόψεις λέμε...
    φιλια και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό χω λες ΕΛΕΝΑ μου;; θα το πιστεψω και εγώ...χα..χα.. σιγά σιγα΄θα μάθω ...ακόμα ειμα μικρή..χι..χι..ναι θελω να προκόψω....τωρα στα γε.......φιλακια πολλα...

      Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για το ποίημα σου και το βραβείο!!!Όσο για το σχέδιο τα πας πολύ καλά ήδη και αν το αγαπάς είμαι σίγουρη οτι θα γίνεις εξπέρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ μου ...σε ευχαριστώ για τα καλάσου λόγια μου δίνεις κουραγιο να προσπαθήσω περισσότερο οπως και οι άλλες φίλες ..να εισαι καλά...πολλα φιλακια

      Διαγραφή
  12. Με συγκίνησε η χαρά σου και όχι ΜΟΝΟ αυτή!!! Θα σου στείλω μέιλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΡΙΝΑΚΙ μου...αλήθεια είναι ότι συγκινηθηκα με το δωρακι σου.. μου αρέσει η ποιηση ..γενικα μου αρέσει το γραψιμο και το διαβασμα απλως ο χρονος μου ειναι λίγος...να οπως απόψε που μέχρι αυτη την ώρα έκανα τον βοηθό ..στον μάστορα...χι..χι.. φιλια πολλά απο την Κρήτη μας..

      Διαγραφή
  13. Ρουλίτσα μας υπέροχη!!!! Κατ' αρχάς είσαι ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ στο γράψιμο!!! Τι όμορφο ποίημα, με αισιοδοξία και τρυφερότητα!!!! Και η ζωγραφική σου, πολύ σωστή, να ξέρεις ότι η Μαρία δίνει σωστές βάσεις τώρα, που άμα τις ακολουθήσεις βήμα-βήμα και παρακολουθείς κανονικά .... θα κάνεις θαύματα. Άστα!!!! εγώ τα έστειλα με λάθος προοπτική και καθόλου σκιά να δίνει το ένα στό το άλλο...... και μάλλον θα τα ακούσω κανονικά. (το ποιηματάκι που μου έστειλες, ήταν μαγικό!!!! είμαι μιά χαρά τώρα, ευχαριστώ!!!) φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΝΕΤΑ μου ...μην λέμε μεγάλα λόγια βρε!!!απλώς γραφω λίγα πράγματα όταν έχω καποιο ερέθισμα ...αν θες να διαβάσεις το παραμυθι μου.. πατα στην φωτό που ειναι επάνω δεξια στο μπλοκ μου...θα σε βγαλει στης Μαρίας εκει ειναι να το διαβάσεις αν θέλεις...δεν ξέρω αν το έχεις κανει..χαρηκα που εισαι καλήτερα..τις ζωγραφιές μου προσπαθώ να τις φιαχνω αλλα δεν ειναι ευκολο για μένα... αλλα ειπαμε η προσπάθεια μετράει... χι..χι.. φιλακια πολλά...

      Διαγραφή
  14. Ρούλα μου καλησπέρα!!! το ποίημά σου με ταξιδεύει!!!! βγάζει πολλή ζεστασιά και χαρά!!!! Μου αρέσει που έχεις βάλει χρώμα στα σχήματα!!!
    Συνέχισε και τα καλύτερα έρχονται!!!
    Φιλάκια πολλά!!11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ΒΑΛΑΝΤΗ μου ...χαιρομαι που σου αρεσε το ποιήμα... οσο για την ζωγραφική!!!!! αστο αφήσουμε ασχολίαστο..χι..χι.. αλλα μου αρέσει να πειραματίζομαι... φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. ΙΡΙΔΑ μου ευχαριστωωωωωωω.... πολύ να εισαι καλά σου χρωστω επισκεψη ..θα το κανω ...λιγο υπομονη.... δεν ξεχνω..φιλια..πολλα..

      Διαγραφή
  16. ΡΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΞΕΧΩΡΗΣΕ!!!ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ.ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΝΤΕΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΣΙΑ μου ...δεν ξερω κανω ισως πολλα πραγματα μαζί και δεν προλαβένω να σας επισκέπτωμαι ταχτικά αλλα..αυτό το πραγμα που γινεται στην γειτονια μου αρέσει πολύ και δεν θελω αφήνω ανεκμετάλετο τίποτα..χι..χι.. σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες για τις φωτό ...

      Διαγραφή
  17. Σε άκουσα και γύρισα. Και όχι μόνο γύρισα , αλλά σου κάνω και επίσκεψη. Και σε βλέπω να έχεις πάρει το βραβείο- δώρο και να είσαι εντάξει και στο μάθημα. Όλα τα προλαβαίνεις και μπράβο σου. Άκου τις συμβουλές που σου δίνουν και μέχρι να ......μεγαλώσεις, όλα θα τα βελτιώσεις και όλα θα τα καταφέρεις. φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως το μου!!!! ΠΑΡΑΚΕΛΣΟ κορίτσι μου!!!!!!! ειπα και εγώ αφου ξέρει η κυρια επιθεωρητού... οτι αμα λειπει ξεσαλώνουμε ....να ερθει να βαλει μια τάξη...εγώ ειπαμε τα μαθήματα μου τα κανω και ας αργώ...λιγο..ειμαι ακόμα μικρό κοριτσι ακόμα θα μάθω που θα πάει;;;χι..χι..περίμενε αυριο έρχομαι απο εκεί ....φιλια πολλα..

      Διαγραφή
  18. μπραβο σου..τόχεις μεσα σου...φταίει και αυτός ο πολύ
    καυτός ωραίος συνδυασμός κρητης...και σαλονικας.....τα λέει όλα...
    να σαι καλά ρουλα μπράβο σου και καλη σου συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή