Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΥ..........


Εσύ, που κάθεσαι εκεί μέσα στην ζέστη του σπιτιού σου...
εσύ, που γεύεσαι ένα φιλί, από τα χείλη του παιδιού σου,
να του προσφέρεις λαχταράς τίποτε μην του λείψει..
και μέσα από τα μάτια του, ποτέ μην δεις την θλίψη..
σου λέει ένα ευχαριστώ, γι αυτά που τού χεις δώσει,
είναι παιδί μου θα μου πεις  κι έχει αγάπη τόση..!!!!
Για πες μου όμως πέρασε ποτέ από τον νου σου;
τι να προσμένει ένα παιδί, παιδί του διπλανού σου;
Διάβασες μες το βλέμμα του την πίκρα και τον πόνο,
για μια καλύτερη ζωή που οι άλλοι έχουν μόνο;
Σκύψε και δες μέσα βαθιά, στην άκρη της καρδιάς σου,
και δώσε απ το περίσσευμα και εσύ τις ανθρωπιάς σου...
Ν ανθίσει το χαμόγελο μες τα μικρά του χείλη,
και θάναι χίλια ευχαριστώ..που αγάπη θα χει στείλει..!!!!!!!!!

Δεν τ απόκτησες εύκολα τα αγαθά σου..
με στερήσεις τ απόκτησες..
Κάθε ευκολία σου και κόπος..
κάθε περίσσευμά σου σκληρή δουλειά..
Όμως είσαι από τους τυχερούς ..
που έχεις ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι σου..
μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου...
και μια καρδιά γεμάτη περίσσευμα ΑΓΆΠΗΣ..!!!!!!!!!
Οποιος μπορεί να συνδράμει.....απο 18 ως 21......σας περιμένουμε......

47 σχόλια:

  1. Σμαραγδένια μου καλησπέρα!!!!!!!!! πάντα υπήρχανε άνθρωποι με ανάγκες και δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχουνε ακόμη πιο πολλοί ακόμη και εκείνοι που μέχρι εχτές ζούσανε με την μέγιστη αξιοπρέπεια!!!!!!!! Για αυτό λοιπόν η προσφορά μας είναι ακόμη πιο πολύτιμη!!!!!!!!!! Υπάρχουνε πολλοί αστερίες στην στεριά αλλά εκείνον που θα βάλουμε ξανά μέσα στην θάλασσα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία!!!!!!!!! όλοι μπορούμε να προσφέρουμε !!!!!!!!!!! Σε φιλώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνφωνώ Βαλαντη μου σε καθε λέξη να μην πώ και καθε κομα...σε αυτά που γραφεις.... ας αφυπνηστουμε εστω και λιγο για κανουμε τον διπλανό μας ανθρωπο ...να νιωσει λιγο καλήτερα..ασε που εμεις νιωθουμε ακομα πιο καλά......φιλακια πολλα...

      Διαγραφή
    2. ξεχασα να σου πώ οτι δεν μπορώ να μπώ στο μπλοκ σου ...οπως και σε δυο τρια αλλα φιλων που ερχονται εδώ και θελω να σας ανταποδώσω την επίσκεψη και δεν μπορώ ... αν ξερεις τον τροπο να το κανω πες μου....

      Διαγραφή
  2. ...Κορτσοπον που λεμε εμεις οι Ποντιοι...να σαι καλα ομορφια μου..τα ματια ενος παιδιου..σε φυλακιζουν..και ενα πιο πολυ οταν πονα..εχουμε ακομα αποθεμα ανθρωπιας..ολα μα ολα τα Παιδια του κοσμου ειναι Δικα μας..ομορφο σ.β..χαιρετισμους τον Κ.Σμαραγδενιο..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου.... οταν ήμουνα μικρή στην Θεσσαλονικη..ειχαμε πολλους πόντοιους γειτονες ..και δεν εχω ξεχασει τι όμορφοι ..στην καρδια άνθρωποι ήτανε...και καταλαβενω και λιγα ποντιακά....και μου τα θύμισες με το κορτσόπον.. χι..χι.. να εισαι καλά...και συνφωνώ απολύτως...οτι όλα τα παιδια του κοσμου ειναι δικα μας παιδια....τα φιλια στον Σμαραγδένιο τα εδωσα...σε φιλώ... Μαρία μου..

      Διαγραφή
  3. ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ !!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαιρομαι που το καταφέρνω Ρένα μου...αυτό..χρειαζόματε..αν και εμεις το ξερουμε καλά και το δείχνουμε οποτε μπορουμε..το μικρό περίσευμα της καρδιας μας....φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  4. Γεια σου σμαραγδένια Ρουλίτσα .
    Το ποιήμα δεν ξέρω πότε το έγραψες,ταιριάζει "γάντι" στις μέρες που ζούμε.
    Δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανάγκη.
    Μακάρι εμείς-όσο μπορούμε ακόμη-να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους για βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακέλσο μου....αυτό γραφτηκε...στις 23-12-95....αλλα Θεέ μου μετα απο τοσα χρόνια πόσο επίκαιρο ειναι...δεν θα το ήθελα..να ήταν ετσι οπως και κανένας μας....αλλα νά.. που είναι τα ίδια και χειρότερα τα πράγματα....η δική μας μικρή ανταπόκριση ..ας ανακουφίσει εστω και λίγο..φιλώ σε..

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς όλο και περισσότερα παιδιά έχουν ανάγκη...άραγε θα έρθει ποτέ η εποχή που δε θα χρειάζεται κανένα παιδί και κανένας γονιός βοήθεια?
    Θα γίνει ποτέ ο κόσμος τόσο ανθρώπινος, τόσο δίκαιος?
    Τουλάχιστον ας κάνουμε ό, τι μπορούμε ο καθένας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι Μαρία μου... να γίνει η ευχή σου αληθινή...αλλα μεχρι να γίνει αυτό ..οπως το λές ..ας κανουμε οτι μπορουμε ο καθενας.. για τα παιδια ..και τους ανθρώπους που εχεουν ανάγκη... φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  6. Όμορφο ποίημα και νομίζω ταιριαστό στις μέρες αυτές τις γιορτινές.
    Γιατί το νόημα των Χριστουγέννων είναι να μοιράζεσαι αυτά που έχεις, να βοηθάς αυτόν που έχει ανάγκη, να αγαπάς τον συνάνθρωπο.
    Μακάρι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να αρχίσουμε να γινόμαστε περισσότερο "άνθρωποι".
    Καλό σου βράδυ Σμαραγδένια μου!! Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρινακι μου...αυτο ακριβώς ήθελα να πώ με αυτά που εγραψα.. ας γινουμε τουλαχιστον πιο ανθρωποι....καλο σου βραδυ κορίτσι μου... αργω να περσω αλλα θα περασουν οι γιρεές και θα βρισκομαστε πιο συχνα.... φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  7. Ρουλάκι μου, με συγκίνησες ...και δυστυχώς αντί ο κόσμος να λέει δόξα τω θεώ, έγινε και πιό άπληστος.......δυστυχώς γιατί το πρόβλημα μεγαλώνει και δεν ξέρω που βαδίζουμε ....
    Σου στέλνω πολλά φιλιά και νάσαι καλά που μας ταρακούνησες λιγάκι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφούλα μου...νομίζω οτι όλος ο κόσμος θελει να βοηθήσει εστω και λιγο ..ειναι δύσκολες εποχές και τωρα πρέπει να φανουμε άνθρωποι όσο μπορουμε γιατί δεν ειναι παντα εφικτό να το κανουμε έστω και αν τπ θελουμε... ας ελπίσουμε οτι τα πράγματα θα καλητερέψουν... φιλακια πολλα...λιγο οι δουλειές με εχουνε καθηστερήσει στο να ερχομαι στά μπλοκ αλλα μολις τελειώσουνε θα τα λεμε πιο συχνα ΕΦΗ μου φιλακια..

      Διαγραφή
  8. Ρουλιτσα μου,εχεις τοσο περισσευμα αγαπης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρα μου...αν με εβλεπες απο μια μερια τωρα θα γελούσες..καθομαι και απανταω στα σχόλια.. και πλεκω κι όλας μια σειρα πλεχτο ..ενα σχόλιο γραφω...χι..χι.. ειχαμε και μια καθηστερηση στις δουλειές.. με το Σμαραγδενιο... θα σου στηλω μεηλ μολις μπορεσω...ολα καλά...γι αυτό αργω να απαντησω κι ολας.... σε ευχαριστώ για τα ομορφα λόγια σου.. νομίζω ότι όλοι το εχουμε μέσα μας το περίσευμα αγαπης....... φιλώ σε... πολύ..τωρα θα πλέξω αλλη μια σειρα και θα απαντησω στο παρακατω σχόλιο...χι.χι..φαντασου την εικονα....χι..χι..

      Διαγραφή
  9. Η καρδιά σου είναι γεμάτη ζεστασιά Ρούλα. Καλό ξημέρωμα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες οι καρδιές των ανθρώπων εχουν ζεστασιά μέσα τους Μαρία μου...και μακαρι να βρίσκουν τροπο να την δείχνουν.και σε αλλους που την χρειάζονται... Μαρακι μου.. φιλακια... καλό σου βραδυ..

      Διαγραφή
  10. πολύ όμορφα λόγια Ρουλίτσα μου! φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρουλάκι μου,με συγκίνησες!!Γράφεις τόσο όμορφα....Ξεχειλίζει από αγάπη και ευαισθησία,το ποίημά σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρόζα μου...η αγάπη ειναι το κυρίαρχο συναισθημα που έχουμε σαν άν θρωποι.. και αυτό ειναι που πολλες φορές μας κανει να κανουμε πράγματα...χωρίς ανειδιοτελεια....για μενα αυτο ακριβώς σημενει..αγαπη... φιλακια πολλα καλός σου βραδυ..

      Διαγραφή
  12. Ρούλα μου, έχω που έχω τους σχετικούς προβληματισμούς μου το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη δυστυχία των παιδιών, κατάφερες κι εσύ να βάλεις πάλι το αγκαθάκι σου να μου τσιμπήσει την ψυχή μου.
    Αυτό θα πει ότι το ποίημα σου ήταν πολύ εύστοχο και αγγίζει τις ψυχές.
    Καλή σου μέρα και ας ευχηθούμε κάποια στιγμή να μην υπάρχει λόγος να γράφεις τέτοια ποίηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο θα το ήθελα ..Φλώρα μου να μην υπήρχε αυτός ο λόγος για τον οποίο γραφτηκαν αυτοί οι στίχοι..!!πόσες καταστασεις μας κανουν να νιώθουμε στενάχωρα ...που δεν μπορούμε να κανουμε τίποτε για να τις αλαξουμε γιατί δεν ειναι στο χερι μας!!!!δεν το ήθελα Φλωρα μου να σε τσιμπήσω...να ήξερες μονο πότε γραφτηκε αυτό!!!!πόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια.. στον κόσμο..!!!!ομως η μικρή μας προσφορα όποια και να ειναι αυτή που θα ανακουφίσει ....κανε το καλό και.....λενε..φιλακια...

      Διαγραφή
  13. Μπράβο Ρουλίτσα!
    Ολοι μας έχουμε κάτι να δώσουμε...από το υστέρημα μας!!!

    Σε φιλώ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς οπως το λές Σερενατα μου.. απο το υστερημα μας...!!!!! αυτό το τόσο μικρό....σε κανει να νιώθεις τόσο καλά!!!!!!!!!!! φιλακια ..και καλό σου βραδυ...

      Διαγραφή
  14. Σμαραγδένια μου καρδια πόσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη σημερα!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!!! βρε Φούλη μου..τι να πείς κορίτσι μου...έτσι που είναι τα πράγματα..σημερα.. για όλους μας ειναι δυσκολα ..απλα για άλλους ειναι ακόμα δυσκολότερα...εκει ειναι που ΑΝ... μπορείς προσφερεις απο το υστερημα σου... και λέμε ΑΝ ..μπορείς...εστω και κατι μικρό...σε φιλώ .. κοριτσι μου και να ειστε όλοι σας .. καλά ...μονο αυτό μετραει σημερα.. πια.. σε φιλώ εγώ... και εσυ φιλησε μου την μικρή απο μενα..

      Διαγραφή
  15. Ρουλάκι μου, κατάφερες να μας συγκινήσεις και πάλι. Το ποίημά σου μίλησε στις ψυχές μας και ναι όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι τι για όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελα Μπεττυ μου να μεταφερω ενα μήνυμα απλώς...το ξερω οτι ολοι εμεις που βρισκόμαστε σε αυτήν την μπλοκογειτονια...εχουμε όλοι μας ενα απόθεμα αγάπης μεσα μας και αυτό με κανει πολύ χαρούμενη ..να είσαι καλά .. κοριτσι μου ...φιλακια πολλα...

      Διαγραφή
  16. Τι όμορφο και τρυφερό το ποίημα σου Ρουλίτσα.....
    Δεν υπάρχει τίποτα που να γεμίζει τόσο την καρδιά σαν την προσφορά!
    Με συγκίνησες...
    Σε φιλώ και σου εύχομαι χαρούμενη βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιώ μου ..η τρυφερότητα ειναι απο τα αισθήματα που μας κανουν να αισθανόμαστε πιο άνθρωποι νομίζω....είναι γλυκό συναισθημα σε κανει να νιώθεις όμορφα.. και να βλεπεις τον κόσμο λιγο αλλιώς...ορίστε με εκανες και συγκινήθηκα και εγώ....φιλακια πολλα...καλή μου καλό σου βραδυ..τι βραδυ δηλαδή καλό ξημέρωμα πρέπει να πώ...χι..χι.... ξαναφιλώ..

      Διαγραφή
  17. Γλυκιά μου τρυφερούλα Ρούλα μου , Θεσσαλονικιά μου!!Ευαίσθητο πλάσμα, όμορφη ψυχή!! Καλά κάνεις και μας αφυπνίζεις, γιατί αποκοιμηθήκαμε στον τομέα αυτό!!!Καλές γιορτές γλυκούλα μου σε όλη την οικογένειά σου!!Ευτυχία και χαρά εύχομαι, φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να το καταφερα Φανούλα μου να σας αφυπνίσω;; υπαρχουν τόσες πολλες αιτίες για να αφυπνιστούμε όλοι μας..!!!και πρώτα απο όλα οι διπλανοι μας....καλές γιορτές να έχουμε όλοι μας..και προπαντως υγεια...σε όλους τους ανθρωπους και στην οικογενεια σου... φιλακια πολλα Φανή μου...

      Διαγραφή
  18. Σμαραγδένια μου, δεν περνώ συχνά αλλά δεν σε έχω ξεχάσει. Υπέροχο το μήνυμα της ανάρτησης σου - δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσους δεν έχουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σε φιλώ και σου εύχομαι καλές γιορτές. Χαιρετισμούς από την μακρινή Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μου στεναχωριέσαι Αγριμακι μου αυτόν τον καιρό και εγώ αργώ να περσαω απο πολλες φιλες ενεκα της πολλης δουλειας.... μολις περασουν αυτε οι γιορτινες μερες θα ξαναβρούμε..τον ρυθμό μας παλι...οστόσω ας ριχνουμε και μια ματια στον διπλανό μας... σου στελνω απο την Κρητη μας που ακομα δεν εχει κανει κρυο..πολλα πολλα φιλακια στην καλοκαιρινή Μελβουρνη..

      Διαγραφή
  19. Γλυκιά Σμαραγδένια πολύ συγκινητική η ανάρτηση σου και έτσι είναι και ετσι πρέπει να σκεφτόμαστε και ευχομαι όλοι να το κάνουμε πράξη αυτό και οχι μόνο λόγια...Και για τα παιδάκια δίπλα μας και για παιδάκια μακριά μας. Είμαι ανάδοχη μητέρα σε ενα κοριτσάκι στην Action Aid και αισθανομαι πολύ περήφανη για αυτό...
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ...Μίκα μου... τι όμορφη πραξη!!!!για μενα ειναι μια απο τις κορυφαίες πραξεις αυτή..αυτό ειναι ...οχι μονο λόγια αλλά και πράξεις...η προσφορα οτι και να ειναι αυτή σε γεμίζει πρωτα σαν ανθρωπο και μετα...σαν συναισθημα.. δέξου το μπραβο μου απο καρδιάς.....κανεις κατι γιατι αυτό σε ολοκληρώνει σαν ανθρωπο...και ειναι ανθρώπινο.. να αισθανασαι περηφανη....μακαρι να ακολουθουσαμε πολλες το παραδειγμα σου...φιλακια πολλα... Μικα μου..

      Διαγραφή
  20. Τρυφερότητα και γεμάτη αγάπη η ανάρτησή σου! Κάθε φορά καταφέρνεις, μέσα από λίγες λέξεις, να γεμίζεις την καρδιά με όμορφα συναισθήματα , να γεμίζεις το μυαλό με σκέψεις για αυτούς που μάς έχουν ανάγκη!
    Να'σαι καλά, καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπη μου...να σε ευχαριστήσω παρα πολύ για τα όμορφα ΄λογια σου..στον αγώνα της προσφορας ενας μονος του δεν μπορεί να κανει τίποτα... αν δεν ειμαστε όλοι μαζί σ αυτό...και το εχουμε δείξει σε αυτή την όμορφη γειτονια.. ποσες ώραιες καρδιές βρίσκονται πιασμενες χέρι χερι σ αυτήν την προσπαθεια.. και ποση οικανοποιηση ..οταν το κανεις!!!!!σε ευχαριστώ ακομα μια φορα...και σε φιλώ γλυκα...να εισαι καλά και εσυ και όλοι η αγαπημενοι σου... φιλακια γιορτινά..

      Διαγραφή
  21. Γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα η ανάρτησή σου Ρουλα μου αγγίζει την ψυχή και την καρδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου ....ολοι κρυβουμε μεσα μας την τρυφερότητα αρκεί να την αφήσουμε να βγεί...και να μας αγγίξει... σε φιλώ και να περασεις χαρουμενες γιορτες....με υγεια...

      Διαγραφή
  22. Ρουλίτσα μου τι γλυκό κι αληθινό αυτό που έγραψες!!! Σου στέλνω την αγάπη μου και σ'ευχαριστώ πολύ για όλα! Εχθές ετοιμάσαμε το μπαζάρ μας και σήμερα έχουμε εγκαίνια.Ο καιρός δεν μας βοηθάει,βρέχει ατελείωτα εδώ, αλλά εύχομαι να φθάσουν όλοι στην ώρα τους. Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενο μου Μαράκι...το ξερω οτι ειναι κουραση αυτές τις μερες και που εκτός τις δουλείες σου έχεις και το τρέξιμο του παζαριού...αλλά αυτό ακριβώς ειναι το δώσιμο καρδιάς...για τα παιδια που εχουν ανάγκη...και επειδή άργησα να σου απαντησω ειδα οτι είχε επιτυχια πα ρολο τον κακο καιρό.... ευχωμαι τα καλήτερα ..για το Παζάρ...και ο κσμος να ανταποκριθεί.. θα τα πουμε σίγουρα... σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου...πολλα πολλα φιλακια...

      Διαγραφή
  23. Υπάρχουν γιορτές χωρίς παιδιά;
    Τι ωραιότερο να μπορείς να μοιραστείς τη χαρά σου με άλλους και ειδικά με παιδιά που η ζωή δεν τους χαμογέλασε...
    Το ποίημα σου Ρουλίτσα όμορφο και συγκινητικό και εύχομαι αυτό το bazar να έχει την επιτυχία που του αξίζει...

    Για ευχές θα επιστρέψω πολύ σύντομα!
    ΑΦιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια Αιναφετς μου δεν γίνεται χωρίς αυτά....και ειναι τα παιδια που μας δίνουν το χαμόγελο ...με την χαρα τους.. μας κανουν και εμας πιο χαρουμενους....οτι αξιζει ενα παιδικό χαμόγελο δεν αξιζει τιποτε άλλο μεσα στη ζωή.....εξ αλλου αυτο γεμίζει την καρδια μας τρυφερότητα... ενα συναίσθημα που νομίζω έχει χαθει απο τις καρδιές...σε φιλώ....και βέβαια θα τα πουμε για ευχές..

      Διαγραφή