Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΡΕ............

Η Πολυξένη από καιρό τριβέλιζε το μυαλό της...
Να τα βροντήξει όλα κάτω.
Να κάνει την ανατροπή της!!!
Παντρεμένη από τα 16 της με τον Πολύδωρα....επιλογή των δικών της..ένα καλό προξενιό πλούσιος...καλός...θα ζούσε της είπαν σαν άνθρωπος.
Αλήθεια πως ζούνε  οι άνθρωποι; δεν ήξερε η Πολυξένη.
Και έμαθε....από την καλή και από την ανάποδη....
ΡΕ Πολυξένηηηηη!!!!! έτοιμο το φαγητό;......ΡΕ Πολυξένηηηη φέρε μου τις παντόφλες.....ΡΕ Πολυξενάκι... εδώ έμπαινε το ..κι...έλα να πλαγιάσουμε  και πήγαινε το Πολυξενάκι.. και πλάγιαζε...... όμως δεν πλάγιαζε και η ψυχή της μαζί....εκείνη  ντρεπόταν που ήταν γυμνή από τρυφεράδα.
Και πάνω που πήγαινε να εκφράσει παράπονο η Πολυξένη να πέσουν όλοι πάνω της..τι θα πει ο κόσμος;; η κοινωνία;
Τι σου λείπει ΡΕ Πολυξένη;στο παιχνίδι και οι δικοί της... το σπίτι σου τό χεις ο άντρας σου σε έχει στα πούπουλα...αχ!!! αυτά τα πούπουλα βαριά που ήταν...!!!
ασήκωτα παναθεμάτα... καμπούριαζαν την καρδιά της.. 
Και η τράπουλα της ζωής της σημαδεμένη  για να κερδίζουν οι άλλοι ποτέ εκείνη.. και το ήθελε τόσο..!!! να βάλει έστω και ένα τόσο μικρό κέρδος σε μια ακρούλα της ψυχής της..
Μια ευκαιρία γύρευε να τινάξει από πάνω της η ΡΕ.... Πολυξένη..την σκόνη που είχε κάτσει και είχε σκεπάσει   όλα  της τα όνειρα...τα άντεχε αλλά αυτό το ΡΕ.... όχι..!!!..
Ένα πρωί που η Βραδυνή βροχή είχε αφήσει την μυρωδιά της στο ποτισμένο χώμα....(αλήθεια δεν είχε προσέξει ποτέ αυτήν την μυρωδιά)..πήρε βαθιά ανάσα..... άνοιξε την πόρτα...και έριξε δυό φάσκελα στην ΡΕ Πολυξένη...
Από εδώ και στο εξής κανέναν δεν θα άφηνε να την πει... ΡΕ.....
Θα έφτιαχνε τον δικό της μύθο.. γεμάτο από αγγίγματα ψυχής.... 

Αυτή η μικρή ιστορία μου ...πήρε 
μέρος στο παιχνίδι των λέξεων της Φλώρας...(ΤΕΧΝΙS STORIES)http://texnistories.blogspot.gr/...μου αρέσει να προσπαθώ...
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα μπλοκογειτονάκια μου..!!!

76 σχόλια:

  1. πόσες Πολυξενες ήταν τότε υποχείρια τους μόνο και μόνο για να μην πει ο κόσμος!!!
    όμορφο Ρουλα μου και πολύ αληθινό
    τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Φούλη μου οπως το λές είναι πολλές Πουξένες υπάρχουνε...το καλο ομως θα ήταν να κάνουν το βήμα που θα τους δώση την ελευθερία τους γιατί αν δεν είναι σκλαβιά αυτό τι είναι;; δεν ξερω πως μου βγηκε αυτό το θεμα με τις 5 λέξεις που επρεπε να βαλουμε... χάρηκα που σε (είδα..) φιλώ σε ..

      Διαγραφή
  2. Εδώ ήταν η έκπληξη νούμερο δύο για μένα! (Η άλλη ήταν η Έλλη που έγραψε ποίημα).
    Ρούλα μου , μου άρεσε πολύ! Μπράβο! Καλή συνέχεια και στο επόμενο παιχνίδι που ελπίζω να παίρνεις μέρος!
    Φιλιά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου..μου άρεσε που σε εκανα να εκπλαγείς.. και με την Ελλη το έπαθα και εγώ.. καμια φορά . μου βγαίνουν κάποιες ιδέες με τις λέξεις που βαζει η Φλώρα στο παιχνίδι των λέξεων.. εχω παρει μερος και αλλες φορες...απλα μου αρέσει να προσπαθώ...περισότερο είμαι του παραμυθιού... στις ιστορίες αυτές ειναι τα πρωτα μου βήματα...να πουμε του νηπιαγωγειου... χι.χι.. φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  3. Ρουλάκι μου στο χω ξαναπεί, γράφεις υπέροχα!
    Τόσο τρυφερά μα ταυτοχρονα και τόσο "δυνατά"!!
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου...σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λόγια δεν ξερω αν γραφω υπέροχα.. που δεν το νομίζω.. απλα γράφω πρώτα γιατί μου αρέσει να το κάνω και δεύτερο μου αρέσει να προσπαθώ... διορθώνομαι όσο μπορώ..κάποιες φορές...το πετυχαινω ..κάποιες όχι... αυτη η φορα ίσως ηταν απο τις καλήτερες μου.. φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  4. Α, τί όμορφο!!! Και με δυναμικό τελείωμα!!!
    Φιλάκια αμέτρητα!!!
    Να περνάς όμορφα!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου...να σου πώ ενα ευχαριστώ απο καρδιας.. μου δίνουν κουραγιο τα λόγια σας να ξαναπροσπαθήσω..καμια φορα θελεις να το κανεις και να μην έχεις έμπευση....φιλακια πολλα καλοκαιρινά..

      Διαγραφή
  5. Ρουλίτσα μου,είσαι πραγματικά λογοτέχνης!!!!Δεν τα κατφέρνεις μόνο στον έμμετρο λόγο,αλλά και στον πεζό,απ' οτι βλέπω.Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου!!!!
    Καλό βράδυ,γλυκιά μου!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αν σου πώ Ρόζα μου.. οτι τα δικά σου τα λογια βαραίνουν περισσότερο για μενα .. και ξερεις τον λόγο...εσύ ξέρεις πως να κρίνεις ενα γραφτό...αν ήμουν μαθήτρια σου.. θα ήθελα να μου έδειχνες τα λάθη μου.. ναι... μην γελάς..!!!!θελω να γίνω καλήτερη στις προσπαθειές μου...σε ευχαριστώ πολύ... χαιρομαι πολύ όταν τα λεμε.. φιλακια πολλά..

      Διαγραφή
  6. Ρούλα μου, είχα μιά συμμαθήτρια στο Λύκειο, που στα 16 της την παντρεψανε και έζησε μιά ζωή σαν της Πολυξένης. Μόνο που δεν ξέρω αν τα κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να φύγει. Την χάσαμε και απο την γειτονιά και απο τις κοριτσίστικες παρέες της εποχής μας.
    φιλάκια κορίτσι μου, με συγκίνησες γιατί θυμήθηκα την παλιά μου φιλενάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ εκπλήξεις διαδέχονται η μια την αλλη ΜΑΡΊΑ μου....αυτό που λές για την φίλη σου...δεν το ήξερα...και θα σου πώ αλλη μια ιστορία ....πριν απο αρκετό καιρό ειχα γραψει πάλι μια ιστορία στο μπλοκ της Βερόνικας.. που και εκεινη εβαζε μια φωτογραφία και εκει επανω γραφανε μια ιστορία... οταν την δημοσίευσα.. μου εστηλε μήνυμα η Barby (κέρινα ποιήματα)πως περιπου σαν την ιστορία μου.. ειχε γνωρίσει στην πραγματικότητα.. μια κοποελα όπως την περιέραφα και εγώ .. ασε δε που ακομα και η οδος που έβαλα ειχε σχέση με την ίδια... και απο τότε μας εχουν δέσει απίστευες συπτώσεις... νομίζω οτι η ζωή γραφει τα πιο αληθινα σεναρια...εμεις απλως τα αντιγραφουμε... φιλακια πολλα Μαρία μου....

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλά κάνεις και προσπαθείς, γιατί γράφεις πολύ ωραία!!
    Η ιστορία σου μου άρεσε πάρα πολύ...ήταν μια από τις τρεις που βαθμολόγησα..
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ξερω Μαρία μου...και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βαθμολογία σου σου..οπως και ευχαριστώ και όσους μου εδωσαν βαθμούς... γενικά όταν γραφω...θέλω πρώτα να αρέσει σε μενα και αν αρέσει και στους άλλους ακομα καλήτερα...η προσπαθεια μετραει.. χαίρομαι πολύ που σου αρεσε Μαρία μου.. φιλακια πολλα....

      Διαγραφή
  8. Οσο πάνε και μοιάζουν οι γραφές...πόσο φαίνεται ο επηρεασμός απο πού προέρχεται και πόσο περήφανη θάταν αν ήξερε Εκείνη οτι σ επηρέασε!!!
    Πόσο ωραίο και περιεκτικό τούτο το γραπτό, μ ένα τέλος που μόνο το Ρουλιώ μας θα έδινε.
    Πιστή θαυμάστρια εσαεί.
    Φιλάκια μύρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα ήθελα κάποτε να την συναντήσω Χαρα μου και να της πώ πόσο με έχει βοηθήσει με την γραφή της..μου αρέσει πολύ ο παραμυθένιος τρόπος που γραφει και τα πιο σκληρά της... είναι ηλίου φαεινότερη η επιροή της..αλλά μου αρέσει να προσπαθώ ..και πολλες φορές αρκεί μια λέξη να μου κανει κλίκ για να μου δώσει το έναυσμα να γραψω... καλό η χάλια δεν εχει σημασία...αρκεί να προσπαθώ...χαίρομαι που που μου το λές..αυτό. ...για μενα είναι αρκετά δύσκολο να πρέπει να ενσωματώσω 5 λέξεις που βαζει Στο παιχνίδι.. και να γραψουμε επανω σε αυτες....κανω οτι μπορώ....και θελω να βελτιώνομαι.. θελω διαβασμα.. το ξερω.. αλλα τωρα βρήκα καινουργιο παιχνίδι..χιχ.ι. το μπλοκιν...και το έχω ψιλιπαρατήσει...φιλω σε σάντολα μου... θα τα λεμε..ευχαριστώ...πολύ..

      Διαγραφή
  9. Πόσο συγκινητικό Ρουλάκι μου γλυκό;!!! Και πόσες Πολυξένες στην Ελλάδα;;!! που δυστυχώς δεν βρήκαν την δύναμη να τα βροντήξουν και να φύγουν;!!! Δυστυχώς πολλές, και μια απ' αυτές και μια φίλη μου παιδική, η Θάλεια που δεν υπάρχει δυστυχώς πια στην ζωή!!!Πόσο με συγκίνησες νάξερες γλυκιά μου λογοτέχνη!!! Άψογος ο λόγος σου, μπράβο σου!!! φιλάκια πολλά.

    Υ.Γ. Πέρνα από το σπιτάκι μου, σου έχω βραβείο, αν δεν το βρεις, κοίτα και στην προηγούμενη ανάρτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ,σμαραγδένια μου,ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!
    Καλή επιτυχία στη συμμετοχή σου,μπράβο στο ταλέντο σου και πολλά πολλά φιλιά!
    Πολλά όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή μου... ο διαγωνισμός έγινε.. για αυτό το δημοσίευσα αλλιώς δεν θα το εβαζα .. υπάρχουν όροι για να πάρει μερος..κανείς... προσπαθώνα κανω το καλήτερο που μπορώ.. μέχρι να τακαταφέρω θελω πολύ δρομο.. γιατί διαβάζω σε καποια μπλοκ πόσο πολύ ομορφα γραφουν..και θα ήθελα να τα καατάφερνα και εγώ...ίσως την επόμενη φορα... φιλακισ πολλσ

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Σοφία μου σε ευχαριστώ πολύ χάρηκα που σου άρεσε η μιρή ιστορία μου... και σε καλωσορίζω στο μπλοκ μου.. ελπίζω να τα λέμε ... φιλιά..

      Διαγραφή
  12. Δίνεις ώθηση σε πολλές Πολυξένες να σπάσουν τα δεσμά και να απαιτήσουν αυτό που αξίζουν να έχουν.
    Φιλιά πολλά και σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μενα Φλώρα μου.. πανω απο όλα τα καλά του κόσμου μετραει η ψυχική πληρότητα...και οταν δεν την έχεις καλητερα να φευγεις και να έχεις την αξιοπρέπεια σου.. γιατί αλλιως δεν είναι ζωή .. να ζεις σαν την Πολυξενη... το ξερω οτι αυτά τα λεμε οταν ειμαστε εκτός του προβλήματος.. γι αυτό και εγώ την έκανα να σπασει τα δεσμα της και να ελευθερωθεί... να εισαι καλα Φρώρα μου που μας δίνεις το έναυσμα καθε φορα.. να βαλουμε το μυαλο μας να δουλεψει.. δεν είναι παντα ευκολο βέβαια αλλα η προσπαθεια για μενα μετραει πολύ... φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  13. καλημέρα και καλή εβδομάδα..πριν δω στο τέλος την αναφορά ότι είναι για το παιγνίδι, νόμιζα ότι μας έγραφες την αληθινή ιστορία μιας γνωστής σου....δυστυχώς υπάρχουν πολλές τέτοιες "Πολυξένες" και πολλοί τέτοια σαν τον "άντρα της".... ωραία η ιστορία σου και το νόημα της.... χαίρομαι πολύ που όλες μας στηρίζουμε την ωραία ιδέα της Φλώρας μας , αλλά και την ίδια την αγαπημένη μας Φλώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αα επίσης, με εκνευρίζει πολύ αυτό που λένε "τι θα πει ο κόσμος" τι θα σκεφτεί ο κόσμος κλπ κλπ
      συγνώμη, για το κόσμο παντρεύτηκε ή ότι κάνουμε στη ζωή μας για το κόσμο είναι ή για μας; ο κόσμος καλά κάνει να κοιτά τη ζωή του , το σπίτι του , τη καθημερινότητα του και να αφήνει ήσυχους τους άλλους!!!!! ουφφ!!!

      Διαγραφή
    2. Γισ μενα Δελφινακι μου ..προέχει η αξιοπρέπια και όχι τι θα πει ο κόσμος...αυτή δεν ειναι ζωή που κανουν πολλες ΠΟΛΥΞΕΝΕς..οι άνρθωποι για μενα είναι ίσοι μεταξύ τους άντρες και γυναικες..ο φόβος ειναι το συναισθημα που κραταει την γυναικα σε μια ζωή μαρτύριο κατα την γνωμη μου..οι 5 λέξεις που εβαλε η Φλώρα γεννησαν αυτή την μικρή ιστορία.......... επιτελους μπορεσα να σου απαντησω... καπου μου μπλόκαρε ..ο μπόλκερ.....χιχ.χι.. φιλακια...

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα! Εύχομαι καλή επιτυχία! Χαίρομαι που γράφεις όσα σκέφτεσαι, έτσι απλά. Μακάρι όλοι να μπορούσαμε έτσι απλά να εκφράσουμε σκέψεις, ιδέες συναισθήματα χωρίς να μπαίνει εμπόδιο το τι θα πει ο κόσμος, τι θα σκεφτούν όσοι μας διαβάζουν, τι κριτική θα κάνουν οι ειδικοί σε κάποιο θέμα. Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα μου... το απλό είναι για μενα βίωμα γιατί μεχρι εκεί μπορώ να εκφραστω.. και να γραφω.. καποια πράγματα τα κρατώ για μενα.. καποια τα δημοσιευω και ποτέ δεν σκέφτωμαι πως θα εκτεθώ.. ποτέ δεν με αποασχόλησε αυτό.. ουτως ή άλλως βλεπουμε γύρω μας Πολυξενες ενα σωρό.. και εγραψα αυτό που θα εκανα εγώ αν βρισκόμουν στη θέση της...η αξιοπρέπεια μας σαν ατομα ... άντρες ή γυναικες.. έχει για μενα μεγαλητερη αξία απο το τι θα πει ο κοσμος..φιλακια πολλα και σε ευχαριστώ πολυ που πέρασες..

      Διαγραφή
  15. Γειά σου Ρουλάκι μου!Δεν θα μεινω στην ιστορία που θα μπορούσε να έιναι η αλήθεια της διπλανής πόρτας, σε θαυμάζω,αλλα θα εστιάσω και στην εικόνα!Πού την βρήκες;είναι τόσο αντιπροσωπευτική!
    φιλιά αδερφούλα μου!
    και επειδη μου θυμισε για τα ματια του κόσμου...
    αφιερώνω αυτο το πανέμορφο τραγούδι, να το θυμηθούμε!
    http://www.youtube.com/watch?v=hbZgcpHrTYg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εικόνα την αλίευσα απο το διαδύκτιο Αδερφούλα μου...και την βρήκα ακρως αντιπροσωπευτική οπως λές....για την παρούσα ιστορία που είναι εντελώς φανταστική...και οταν την τελειωσα και την διάβασα.. μου φανηκε τόσο γνώριμη!!!! θα μπορούσε πραγματι να είναι η ιστορία της διπλανής μας πόρτας.. οπως λεει και η φίλη μας η Μαρία πιο πανω... σε ευχαριστώ πολύ για το ομορφο τραγουδι και την αφιερωση.... φιλάκια πολλα πολλα αδέρφι...

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα Ρούλα μου!!! Με άγγιξε πολύ η ιστορία της Πολυξένης .... δεν θα πω άλλα. Καλή εβδομάδα φίλη μου!! Φιλιά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να το εκασνε το αγγιγμα γαι καλό.. στο τελος νομίζω οτι αφήνει μια ελπίδα γαι μαι ζωή οπως την ονειρευεται εκεινη .. και αν δεν την βρεί....θα παλέψει για την δική της την αξιοπρέπεια..το σημαντικότερο όλων...Δήμητρα μου...φιλακια πολλα και καλο σου σαββατοκύριακο πια..

      Διαγραφή
  17. Ρουλίτσα μου... είναι τόσο δυνατά γραμμένη η ιστορία της Πολυξένης!
    Να είσαι πάντα καλά γλυκό μας Σμαραγδένιο κορίτσι!

    Σε φιλώ και σου στέλνω πολλή αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απλη ιστορία ήτανε ΜΑΙΡΥ μου...όπως απλή ...αλλα και καμια φορα πολύπλοκη ειναι η ζωή ..με τα δικα της σεναρια..τωρα που το σκεφτομαι δεν είναι καθόλα ασυνήθιστη ιστορία...ΠοΛΥΞΕΝΕς γύρω μας νάααααα!!!
      ο δικός ο λογος βαρένει πολύ σε μενσ και σε ευχαριστώ πολύ που μου τον είπες...να είαι καλά Μαιρυ μου... φιλκιαπολαλ... θα τα πουμε...

      Διαγραφή
  18. όμορφη ιστορία σμαραγδένια μου.
    πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινα μου σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που την βρήκες όμορφη....φιλακια πολλά

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα Ρούλα μου..πολύ όμορφη η ιστορια της Πολυξένης και με δυνατό φινάλε..φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήθελα να αφήσω την Πολυξένη Κατερίνα μου.. να περνάει την ζωή της χωρίς να βρεί τι σημαίνει .. να κάνεις την ανατροπή της..και να αποφασίζει εκείνη για τον εαυτό της.....νομίζω οτι εκφραζει τον καθε άνθρωπο αυτό... φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  20. Αυτό το παιχνίδι των λέξεων της Φλώρας έχει εξελιχθεί σε ευκαιρία για πολλούς φίλους μπλογκεράδες να γράψουν μικρά λογοτεχνικά κομψοτεχνήματα,περνώντας παράλληλα και πολλά μηνύματα.
    Ενα από αυτά είναι και το δικό σου κείμενο.
    Μικρό,λιτό και πολύ δυνατό.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Χριστίνα μου; τι μπορεί να προκύψει απο ένα παιχνίδι;;ίσως και εμεις να θελουμε το σκούντημα που λέμε για να γραψουμε κατι... όσοι το κατέχουμε ερασιτεχνικά...πάντα...χαιρομαι οταν η γραφή μου αφήνει μηνύματα... προς το θετικό της ανθώπινης ύπαρξης...σε ευχαριστώ πολύ για τα ομορφα σου λογια...φιλακια πολλα Χριστινακι

      Διαγραφή
  21. Ρουλάκι μου γειά σου!!!!!
    Πολύ μου άρεσε που στο τέλος κατάλαβε και την έκανε!!!!!!!!χαχαχα!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου Εφη μου... όταν το ποτήρι ξεχειλίζει αυτη είναι η καλήτερη απόφαση... που μπορείς να παρεις...τουλαχιστον σωζει την αξιοπρέπεια της η καθε.... ΡΕ Πολυξένη....και γίνεται άνθρωπος... χαίρομαι που συνφωνείς....φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  22. πανεμορφη ιστορια Ρουλιω μου. Νομιζω την ζουν και την εχουν ζησει πολλες γυναικες. Πως αντεχουν αυτες οι ΡΕ Πολυξενες ποτε δεν το καταλαβα. Ανταρτης απο κουνια εγω βλεπεις. Φιλια αγαπημενη μου φιλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να φανταστείς φιλενάδα... πόσες Πολυξένες αντεχουν αυτήν την ζωή..!!!! και δεν τα βροντάνε κάτω να φύγουν...την μια ο κόσμος την άλλη η συνήθεια.. περνούν τα χρόνια πέφτεις μετά σε τέλμα.. και είναι δύσκολο να βγεις απο εκεί πια..είναι κρίμα....γι αυτό ήθελα η δική μου Πολύξένη να κανει την ανατροπή της..αντάρτησα και αυτή...χαιρομαι πολύ που έχουμε τις ίδες απόψεις.. φιλάκια πολλα...

      Διαγραφή
  23. Δυνατή η ιστορία σου, Ρούλα μου! Κάπου, κάποιες, κάποτε έζησαν παράλληλα με την "Ρε Πολυξένη", αλλά δεν βρήκαν τη δύναμη να αφήσουν πίσω τους τη μίζερη και άχαρη ζωή τους! Ευτυχώς, που στη σημερινή εποχή όπου ζούμε δεν υπάρχουν (??) πολλά παρόμοια περιστατικά, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!!!!
    Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν Πολυξένες και σήμερα Πέπη μου αν αναρωτιεσαι ακόμα και στην διπλανή μας πόρτα...δηστυχώς οπως το λες δεν βρίσκουν το θαρρος...να την κάνουν και να φύγουν.. υπάρχουν πολλοι παράγοντες που δεν μπορούν .. ευτυχώς γίνοται όλο και πιό πολλες οι Πολυξένες που τα βροντανε κατω.. και ειναι πολύ παρήγορο αυτό....σε ευχαριστώ πολύ Πέπη μου σου στελνω και εγώ με την σειρα μου... πολλα φιλάκια..να εισαι παντα καλα΄

      Διαγραφή
  24. Πολύ όμορφη η ιστορία σου Σμαραγδένια μου, με πολύ δυνατά νοήματα. Μακάρι αυτά τα "ρε" να μην είχαν θέση στην ζωή μας, γιατί εμείς την ζούμε...όχι οι άλλοι!
    Να έχεις μια πανέμορφη ημέρα, γεμάτη χαμόγελα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου.... κάτω απο το ΡΕ...είναι όλη η καταπίεση που μπορεί να νιώθει μια γυναίκα έστω και αν περναει καλα φαινομενικά...Μαρινάκι μου
      η τρυφερότητα είναι που λείπει σήμερα..... και ο αλληλοσεβασμός στις επιθυμίες του συντρόφου...μακάρι να μπορούμε να κανουμε την ζωή μας καλήτερη... για όλους μας... φιλακια πολλα και καλή κυριακή σου ευχωμαι...

      Διαγραφή
  25. Φανταστική ιστορία,την έγραψες και με μεγάλα γράμματα και την απόλαυσα ακόμα περισσότερο,μπράβο!!!!!
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα μεγάλα γράμματα.. τα απολαμβάνω και εγώ Ρενα μου...χι.χι.. χαιρομαοι που την απόλαυσες.. αυτό ήταν και το ζητούμενο μου... να εισαι καλα και να περασεις μια ομορφη κυριακή....φιλάκια..

      Διαγραφή
  26. Φανταστική και υπέροχα γραμμένη η ιστορία σου!Το τέλος τέλειο!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γραψω αυτό το τελος την εγραψα.. και εγώ... σε μπέρδεψα;;; καπου στην ακρη του μυαλού μου είχα μια Πολυξενη .. που ήθελε να τα χτυπήσει κατω και να φύγει...και οι λέξεις που έβαλε Φλωρα στο παιχνιδι των λέξεων.. έγαψαν αυτήν την καθυμερινή απλή ιστορία...της κάθε Πολυξενης... Σπυριδουλα μου.... φιλακια και σε συχαριστω... καλή Κυριακή..να εχεις..

      Διαγραφή
  27. Θέλει όμως μαγκιά για ν' αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά (το ξέρεις το τραγούδι;)Κι η Πολυξένη σου μάλλον την είχε! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ θελει μαγκιά να το κανεις Βίτα μου;; και πολύ μαλιστα.. και μεγαλη...δεν αφήνεις την καλοπερασή σου ....για τους άλλους αυτό.. οχι για ΡΕ Πολυξενη...και πας να βρεις τα ονειρα σου και την αξιοπρέπεια σου.. ναι το ξερω το τραγούδι... ειναι απο αυτά που αγαπω...φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  28. μια συνάδελφος ,μου εκμυστηρεύτηκε τη ζωή της με το σύζυγό της! περνά άσχημα ,με 3 παιδιά και θέλει να χωρίσει! αυτη τον ζει....όλοι έχουν πέσει πάνω της για το τι θα πει η κοινωνία!έκλαιγε που μου τα έλεγε....μακάρι να βρει το δρόμο της όπως η Πολυξένη σου ,που με συγκίνησε κι εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νασια μου... πόσες ανθρώπινες υπάρξεις..υπαρχουν γύρω μας.. και εμενα μια φιλη μου μονο να ακουγες πως τις μιλούσε ο αντρας της.. και αυτή μικρή την παντρέψανε.. και χωρίς να το καταλαβω έγραψα την δική της ιστορια .. μονο που εγώ εβαλα το τέλος που θα ήθελα για εκείνη....που συνεχίζει να ζεί σαν την ΡΕ Πολυξένη...και η δική μου φίλη.. μακαρι και για τις δύο φίλες μας... και για πολλες άλλες...να βρούν την ζωή που χάνουνε...φιλάκια πολλα..να χαρείς τις διακοπες σου....

      Διαγραφή
  29. Μακάρι όλες οι γυναίκες του κόσμου που περνάνε τα ίδια, να αποφασίσουν να κάνουν κάτι σαν την Πολυξένη σου!
    Φιλιά πολλά Σμαραγδένια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες Ελενα μου... αυτό λεμε..είναι τόσο κρίμα...να φευγει η ζωή τους κάτω απο το μανδύα τις ψεύτικης καλοπέρασης... γιατί αν η ψυχή δεν περνάει καλά θα νιώθει γυμνή και μέσα στον απόλυτο πλούτο...το θεμα είναι τι ζητα κανείς απο την ζωή του και τι βαζει προτεραιότητα...παίζουν πολύ παράγοντες που μενουν γυναίκες σε τέτοιες καταστάσεις μακαρι να ήταν καλήτερος αυτός ο κοσμος για τις ΡΕ Πολυξένες..φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  30. Συγχαρητήρια κι από δω Ρουλάκι μου για την ιστορία της Πολυξένης.
    Εκφράζεις πολλές γυναίκες μ' αυτή την κατάθεση ψυχής.
    Μία εκ των οποίων, κι εγώ...
    Φιλιά πολλά και να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα .. τι να πώ εγώ..που εσύ Καννελάκι μου γραφεις έτσι για την ιστορία της Πολυξενεης μου...και ξερω οτι ήσουν μια απο τις δύο που μου εδωσες το 2 σου.. και αυτό ειναι το καλύτερο μπράβο μου..το ξερω οτι γραφω πολύ ερασιτεχνικά.. και έχω το γνώθει σε εαυτόν.. αλλα μου αρέσει να προσπαθώ.. και η Φλώρα με το παιχνιδι της μας δίνει την ευκαιρία αυτή.. σε ευχαριστώ πολύ πολύ...Γεια σου Πολυξένη μου.. φιλώ σε..

      Διαγραφή
  31. Μακαρι αυτό το ΡΕ...να ήταν έτσι οπως το λές...Μayumi χαιδευτικό..άλλά οταν ο άλλος με αυτό σε διαταζει.. τοτε περνει άλλη τροπή το ΡΕ... την φωτό την βρήκα στο ιντερνετ.. και νομίζω οτι ήταν η πιο αντιπροσωπευτική για την ιστορία μου... φιλακια πολλα..σε ευχαρσιστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρουλάκι μου, τις διάβασα όλες...... Απ' τις ωραιότερες ήταν η "Ρε Πολυξένη" σου!!!!
    Μ' αρέσει πολύ η τόσο άμεση γραφή σου!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αΧ!!!! ρε.....Φιλιώ μου...έχει μεγαλη σημασία πως θα το πείς το Ρε....
      άλλλο νοημα παιρνει όταν στο λέει ο άλλος απαξιωτικά.... εκει ειναι που τα παιρνω στο κρανίο που λένε..... και αλλο νόημα που θα πώ σε μια φίλη μου... ρε φιλεναδα .. τι κανεις;; είναι τελειως δύο διαφορετικα.. ΡΕ.....αυτή είναι η δική μου αποψη φιλενάδα για κάποια πράγματα... στην ζωή μας...!!!... φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  33. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ΜΑΡΊΑ μου... να εισαι καλα κορίτσι μου..αυτόν τον καιρό .. εχουμε χαλαρώσει λίγο λόγο καλοκαιριού....ομως θα τα πούμε.. σε ευχαριστώ πολύ... φιλάκια..!!!

      Διαγραφή
  34. Εμ, να ξέρουμε και τι ψηφίζουμε, κυρία μου! Χα χα.
    Να βγαίνουν σιγά-σιγά στην φόρα αυτά! Συγχαρητήρια κι από εδώ.
    Όσο πάνε και γίνονται καλύτερες οι ιστορίες που διαβάζω. :)
    Υπέροχο το παρεάκι μας στο κουτουκάκι της Φλώρας!
    Φιλιά από το ξενιτεμένο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγριμάκι μου...με κανεις και κοκκινίζω βρε ...η ιστορία αυτη ειναι οτι πιο απλο θα μπορούσε να περάσει απο το μυαλό μας... μου αρέσει να προσπαθώ να γίνομαι καλήτερη δεν τα καραφέρνω πάντα...ομως για μενα μετράει η προσπάθεια..και σου στελνω μικρή μου ενα μεγαλο ευχαριστώ πολυ και μια μεγαλη αγκαλια απο την πανεμορφη Κρήτη μας...να δείς και την επομενη αναρτηση μου οταν θα εχεις καιρό.. θα την αναρτήσω σήμερα... σημερα...φιλακια πολλα .. Αγριμακι μου...

      Διαγραφή
  35. Πολύ γλυκιά η ιστορία σου Ρουλίτσα. Ήθελα να διαβάσω κι άλλο! Αυτό είναι επιτυχία στο γράψιμο. Πλησιάζουν οι μέρες!Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε.. οχι και επιτυχία Μαρακι μου..!!!! υπάρχουν πολύ καλές πένες εδώ μεσα..και με το παιχνιδι των λέξεων βλέπω .. τι ομορφα γραφουνε όλοι... ούτως ή αλλως για το κεφι μου το κάνω...ερασιτεχνικά.. και μου αρέσει.. αυτο οτι πλησιάζουν οι μερες ξαναπες το...φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  36. Είδες που και εγώ, καθυστερημένα παίρνω μυρωδιά τις αναρτήσεις των φίλων μου, αφού η wordpress δεν με ενημερώνει, ή καλύτερα η ίδια δεν ξέρω πως να συνδεθώ...τεσπα (που λένε!) ;-)
    Προσωπικά, Ρούλα μου, το να γράφει κανείς όμορφα είναι σχετικά εύκολο, αυτό που έχει σημασία είναι τι γράφει κανείς και όχι πώς το γράφει... έτσι βρήκα το κείμενο ουσιώδες, καλογραμμένο και πάνω απ' όλα διδακτικό!
    Μπράβο σου και καλή συνέχεια!
    ΑΦιλιά καρδιάς! :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγισσούλα μου....μια τάση στο διδακτικό το έχω...και γενικα.. αυτό μου βγαινει.. δεν ξερω αν είναι καλό ή κακό ..είμαι σχεδόν ασχετη με τα...του γραψίματος..και επειδή είναι ενα παιχνίδι για μενα..το τολμώ...απλως γραφω όπως σκέφτομαι πολύ απλά...μπορείς να πείς οτι παιζω.. με τα γραμματα...χι.χχι.. αν βγει και κατι καλο χαιρομαι πολύ..το ξερω οτι θελει δούλεμα το γράψιμο...γενικα.. αλλα πρέπει να έχεις και τα φόντα για να το κανεις...φιλακια πολλα και ευχαριστώ πολύ για το σχολιό σου για μενα έχει ιδιεταιρη σημασια

      Διαγραφή
  37. Ρουλίτσα μου γράφεις όμορφα πολύ όμορφα και δεν σου κρύβω πως κι εγώ θα ήθελα να διαβάσω κι άλλο! Κρίμα που ήταν μικρή η ιστορία σου αλήθεια γιατί δεν έχεις γράψει ενα μυθιστόρημα ,πραγματικά μπορείς το έχεις για σκέψου το....Σου εύχομαι καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!! Να περνάς καλά Ρουλίτσα φιλάκια πολλά και σε σένα και στον Κύριο Σμαραγδένιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λές Νάσια μου;; μυθιστόρημα;;; εγώ παιδι μου .. αυτό το μικρό που γραφω και δεν τα πολυκαταφέρνω.. αυτά τα αφήνω για τους συγγραφείς.. το ότι σου άρεσε αυτο που έγραψα .. χαιρομαι πολύ.. ο διαγωνισμός είχε γίνει .. αλλιως δεν θα το δημοσίευα...σε ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λόγια.. με ευχαριστεί να γραφω.. αλλα απλα..οπως σκεφτομαι...φιλακια πολλα..

      Διαγραφή

  38. πολύ συγκινητική η ιστορία της Πολυξένης.Γράφεις πραγματικά καταπληκτικά!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά,καλό ΣΚ και καλή συνέχεια-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίστα μου χαρηκα που σου αρεσε..σε ευχαριστώ πολύ... Πολυξενες να θελεις η η ζωή..νάαααα απλως εμεις δεν τις βλέπουμε.. και οποιες εχουν τα κοτσια να το κανουν..τους βγαζω το καπελο .. φιλακια πολλα...

      Διαγραφή