Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ΦΑΡΜΑ..ΤΩΝ..ΖΩΩΝ..!!!


Ναι... είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου βιβλίου....τον δανείστηκα αφού  και αυτή η ανάρτηση μου θα αναφέρεται σε ζώα !!  η προηγούμενη μου ήταν αφιερωμένη στα δελφινάκια...και είπα να  συνεχίσω με την φάρμα των ζώων μας..!!!
Καλοκαιράκι...είναι ακόμα ας χαλαρώσουμε λίγο και να απολαύσουμε την φύση...  Λοιπόν  σήμερα  στην βολτούλα μας  θα .. σας παρουσιάσω.. την φάρμα μας..!!!!!!!!! 
Εδώ κάνουνε τον περίπατό τους οι κοτούλες μας...  από όλα τα χρώματα έχουμε..  άσπρες.. καφετιές.... μαύρες.... 
οι χήνες και οι πάπιες μας.. κουνιστές και λυγιστές... κάθε φορά.. που θα δουν κάποιον να μπαίνει μέσα στο χώρο τους..κάνουνε πασαρέλα!!! 
Θυμήθηκα τώρα   ένα παραμύθι μου για  μια πλουμιστή χήνα... που το έλεγα στα εγγόνια μου όταν ήταν μικρά....καθήσετε... και εσείς αναπαυτικά αν δεν έχετε τίποτε καλύτερο να κάνετε ....και διαβάστε  το .. και ας είσαστε μεγάλα παιδιά...!!!
Έναν καιρό και μια φορά....στη αυλή ενός σπιτιού..καλή ώρα σαν το σπίτι μας...
ζούσε μια παρέα χήνες με την εξαδέλφες τους τις πάπιες.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν όλο παιχνίδια και  πλατσουρίσματα στην μικρή λιμνούλα ....(εμείς δεν έχουμε λιμνούλα..χι.χι.)
μέσα στην παρέα αυτή όμως ξεχώριζε. μια χήνα που τα φτερά της ήταν τα ομορφότερα που είχαν δει ποτέ οι χήνες και οι ξαδέρφες τους οι πάπιες..!! και επειδή ήταν τόσο όμορφη την φωνάζανε πλουμιστή.!!! 
Ολες θέλανε την παρέα της και μόλις την έβλεπαν έτρεχαν να παίξουν μαζί της..... 
Σιγά..σιγά  όμως η πλουμιστή άρχισε να γίνεται ψηλομύτα.. 
Πα ..πα.. πα.. έλεγε όταν την πλησίαζαν..οι άλλες.. πηγαίνετε πιο εκεί θα μου λερώσετε τα ωραία μου φτερά.. 
Έτσι αρχίσανε και οι άλλες χήνες και οι ξαδέλφες τους οι πάπιες να μην την πλησιάζουν..
Η πλουμιστή ευχαριστημένη πήγαινε στην λιμνούλα μόνη της και καμάρωνε την ομορφιά της...
Μια μέρα είδε με τρόμο να πέφτουν αυτά τα όμορφα φτερά..
Την έπιασε πανικός..!! από τον εγωισμό της να μην την δουν σε αυτό το χάλι πήγε και κλείστηκε..στο σπίτι της..εεε χμ...στο κοτέτσι..
Πέρασε μια μέρα.. πέρασε η δεύτερη... η τρίτη... άρχισαν να ανησυχούν  οι υπόλοιπες χήνες και οι ξαδέρφες τους οι πάπιες...
Τι να έπαθε η πλουμιστή;; ρωτούσε η μια την άλλη...
Πρέπει να πάμε να δούμε έλεγαν...μην είναι άρρωστη....μην έπαθε τίποτα...
Και γιατί να το κάνουμε αυτό; ρώτησαν δυο τρεις.. εκείνη ούτε  μας καταδέχονταν να να την πλησιάσουμε καν...ας φάμε πρώτα και καλύτερα σκεπτόμαστε με γεμάτο στομάχι...
Δεν ήταν πάντα έτσι....η πλουμιστή...στην αρχή παίζαμε όλες μαζί. αλλά δεν έχει σημασία αυτό .. σημασία έχει ότι τώρα ίσως να έχει την ανάγκη μας.. πετάχτηκε μια άλλη...ναι..ναι να πάμε συμφωνήσαν και οι άλλες....και ξεκίνησαν για το κοτέτσι της πλουμιστής..!!
Πόσο ντράπηκε εκείνη όταν τις είδε όλες μαζί να την ρωτάνε. με ενδιαφέρον τι έχει !!
Σας ζητώ συγνώμη για το φέρσιμο μου...τους είπε και δυο δάκρυα τρέξανε από τα χηνένια της μάτια...σας υπόσχομαι ότι από εδώ και πέρα.. θα έχω καλήτερους τρόπους..και θα προσπαθήσω να ξανακερδίσω την αγάπη σας...τους είπε και κατάπιε ένα λυγμό που ανέβαινε στο λαιμό της...
Ζήτωωωωωωω!!!! φώναξαν χαρούμενες όλες χτυπώντας τα φτερά τους στον αέρα..!!!!
Σε λίγο καιρό το φτέρωμα της πλουμιστής ξαναβρήκε την ομορφιά του..όμως δεν την ένοιαζε πια την πλουμιστή αν της το λέρωναν.. αρκεί που ήτανε πάλι μαζί με της άλλες χήνες και τις ξαδέλφες τους τις πάπιες..!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Και τώρα που διαβάσατε το μικρό αυτό παραμυθάκι και έχετε την περιέργεια να δείτε και τα άλλα ζώα μας.....σας περιμένουνε.. οι κατσικούλες μας..
Η Ασπρούλα μας.....όχι δεν έκανα λάθος το όνομα.. είπαμε να κάνουμε την ανατροπή στα ονόματα..χι.χι.
                                                     Η Μαυρούλα μας...
και η  Σμαραγδένια μας....ένεκα του γκρίζου της..!!είναι ντροπαλή και δεν τις αρέσουν οι φωτογραφίσεις..χι.χι..
Τελευταία  και μη εξαιρετέα ...άφησα την Ρόζη μας
 που αυτόν τον καιρό προσπαθεί να προσαρμοστεί με δύο μικρά γατάκια που μαζέψαμε από τον δρόμο..την Ντόλη....

                                                        και την Μόλη...
                                     Το τι παιχνιδιάρικα είναι δεν λέγεται....
                                          εδώ παίζουμε κρυφτούλι...
                      Βέβαια δεν περιμένουμε να μας αφήσουν λουλούδια...γερά...
 Να κρατάμε και τις αποστάσεις.. για κάθε ενδεχόμενο.. φαίνεται να λέει η Ρόζη μας..!!!
και που είστε αφεντικά;;  δεν πιστεύω να πετάξετε τα παπούτσια μου στην ταράτσα του σπιτιού..!!!
Σας αφήνω μπλοκογειτονάκια μου..με αυτήν την  τρυφερή φωτογραφία...απο αγάπες όμορφες και άδολες..!!!! 

Να έχετε μια χαρούμενη εβδομάδα γεμάτη χαμόγελα...σας αξίζουν πιστέψτε το..!!!!!!!



51 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες εικόνες μας μεταφέρεις από τη φάρμα
    σου !! Τι ωραία να ζείτε κοντά στη φύση με τόσα
    ζωάκια !! Και εννοείται ότι το παραμύθι σου το
    διάβασα όλο και είναι κι αυτό όμορφο και διδακτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου... ο χώρος μας,,μας το επιτρεπει να εχουμε μερικα ζωντανα...έτσι τα λεμε εδώ.. τα ζωντανα μας.. αλλα δεν ειναι μονο αυτό πρέπει να αγαπας αυτό που κανεις .. αν και με όλα αυτά άλλοι ασχολουνται .. εμεις απολαμβάνουμε τα έτοιμα .. οταν ομως μεγαλώσουν οι κατσικουλεε θα μαθουμε να κανουμε τυρί .. λεμε τωρα.. χι.χι. σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το παραμυθακι μου αν και πιο σωστα επειδή ειναι διδακτικό θα πρέπει να τις λέω μικρες ιστοριούλες.. οπως και να ειναι μου αρέσει που αφήνουν ενα δίδαγμα αυτα που γραφω ..φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  2. τρελα η ολη κατασταση ειναι υπεροχα να ζης στην εξοχη με τοσα ζωακια μπραβο ρουλα μου πολυ χαιρομαι!!!εμεις που ζουμε στην πολη μας λειπουν πολυ αυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι τρέλλα δεν λές τίποτα..να τα βλέπεις να τρέχουν όλα μολις σε δούν και να περιμενουνε να τα ταίσεις .. σαν παιδακια ειναι .. και τα γατακια .. πολύ πλακα εχουν.. ναι μπορώ να πώ οτι ειμαστε τυχεροί που εχουμε χώρο για όλα αυτά φιλακια πολα Σοφία μου να εισαι καλά..

      Διαγραφή
  3. Τι ομορφιές , Ρουλάκι!!! Τι ωραία που είναι να'χεις τόσο όμορφα ζωάκια τριγύρω σου! Οσο για το παραμύθι, να το διαβάζουμε για να μαθαίνουμε , ακόμη και εμείς, τα ... λίγο μεγαλύτερα παιδιά!!
    Καλή εβδομάδα να'χεις, καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην νομίζεις Πέπη μου και εμεις της πόλης παιδια ειμαστε αλλα ο δικός μου εστω και μια μικρή αυλή που ειχαμε παντα είχαμε κοτουλες κουνελακια πουλακια..χι.χιχ. μετα οταν μεγαλώσανε τα παιδια και ειχαμε αλλες ασχολιες.. σταμτησε το χομπυ.. τωρα το κανουν τα παιδια μας.. εμεις βοηθαμε λίγο.. αλλα ειναι πολύ ομορφα . ασε που εχεις τα φρεσκα αυγουλακια σου.. και το γαλα οταν μεγαλώσουν οι κατσικούλες μας.. οσο για το παραμύθι ιστοριούλα μου αρέσει να αφήνουν ενα διδαγμα..οταν τα διαβαζεις στα΄μκκρα και στα μεγαλα παιδακια...χι.χι. φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  4. Ρούλα μου είναι πολύ ωραία να ζεις μέσα στη φύση. Το παραμυθάκι σου τρυφερό και όμορφο. Ακόμα και οι πλουμιστές έχουν ανάγκη από φίλους!
    Να περάσεις μια όμορφη εβδομάδα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαστε τυχεροί Ελενη μου που μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα...τωρα που τα πράγματα δυσκολευουν πολλοι ειναι αυτοί που ξαναγυρίζουνε.. και μαζί με τους άλλους και εμεις .. στην γή που μας δινειπλούσια τα ελαίη της.. αν την δώσουμε την ευκαιρία οσο για τις πλουμιστς αν τους δώσουμε μια δετερη ευκαιρία νομίζω οτι παιρνουν το μαθημα τους... φιλακια πολλα.. Ελενη μου..

      Διαγραφή
  5. Πω πω ζωακια που θα δουμε!!! Καλησπερα απο Χανια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δήτε ..θα δήτε.. Μαράκι μου καλως ωρίσατε καλως ωρίσατε αντε να τα πουμε και απο κοντα..πως και πως περιμενουμε.. φιλακια πολλα μακρινα μεχρι να αγκαλιαστουμε..χι.χιχ..

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα με πολλές πολλές όμορφες εικόνες!!! Μου θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς μου που ταίζαμε τις κότες! Καλή δύναμη γιατί θέλει πολύ φροντίδα όταν έχεις τόσα ζώα!1! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς .. μια γιαγια δεν θα μπορούσε να μην εχει τα ζωντανα της.. Κάλη μου...και χαίρομα που σου την θύμησα.....οντως θελουνε δουλεια αλλα ομως σε ανταμοίβουνε με τα αυγουλακια τους και οι κατσικουλες με το γαλα τους..ευτυχώς την δυσκολη δοπυλεια την εχουν αναλάβει οι αντρες...τι εκεινοιδεν θα κανουνε τίποτα;.. χι.χι. φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  7. Ο άντρας μου έχει ξεσηκωθεί να φτιάξει κοτέτσι!!! Μόλις του δείξω τις φωτογραφίες σου θα το ξεκινήσει αύριο κι όλας!!!!!!!!!!'Οσο για τις γατούλες, έχουμε πέντε, συν τέσσερα νεογέννητα πανέμορφα γατουλίνια!!!
    Η ζωή σε μονοκατοικία με κήπο είναι το κάτι άλλο!! Και το παραμυθάκι σου είναι πολύ ωραίο! Όπως και τα δελφινάκια της προηγούμενες ανάρτησής σου, που μου είχε 'ξεφύγει'!
    Καλό Αύγουστο, Ρούλα μου!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου μπορεί να έχουνε δουλειά τα ζωντανα .. αλλα ξερεις τι είναι να τρως φρεσκα αυγουλακια και καθαρά γιατί τα ταίζεις εσύ και ξερεις τι τρωνε.. και προπαντως αν εχεις και μικρα παιδια ακομα καλήτερο ειναι μαθαίνουν και αυτά να αγαπανε τα ζωντανά της αυλής...
      ....ασε τις γατούλες ..χι.χιχ. χι.χιχ. καποτε ταιζαμε 11 της γειτονιας.. αλλα σαν ανεξάρτητο ζώο η γατα.. την κανει με ελαφρά πηδηματάκια ..οποτε θελει...οσο για το παραμυθακι μου θελω παντα να αφήνει ενα δίδαγμα...φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  8. Oύτε το Αττικό πάρκο δεν έχει τόσα ζωάκια...
    Εγώ μένω στις κατσικούλες, γιατί δίνουν γάλα και
    μου αρέσει πολύ να πήζω τυρί και να το τρώω φρέσκο
    μιας ημέρας....
    Πεθαίνω γι αυτή τη γεύση...
    Μακάρι να είχα κι εγώ κατσικούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Φλωρα μου ... οτι μας δίνουνε τα ζωντανα και τρώμε καλό ειναι... και εμεις πρώτη φορα εχουμε κατσικες.. αυτό περιμενουμε να αρχίσουν να βγαζουν γαλα να κανουμε τυρακι ...να το βαλουμε στο πιατο να μας πούν ορίστε φατο.... αυτό ητανε απο ενα μικρο τραγουδακι που λεγαμε οταν ειμαστα μικρα πρίν αμνυμονεύτων χρόνων..χι.χιχ.. και εμενα μου αρέσουν τα φρεσκα τυριά .. αν είμασταν κοντά...!!!!!ακομα τον τρόπο δεν τον ξερουμε αλλα θα μαθουμε... αν ξερεις στήλε κανένα μεηλ..χι.χιχ. καθε πληροφορεία καλοδεχούμενη... φιλακια πολλαα.. Φλωρα μου...

      Διαγραφή
  9. Oύτε ψίλο στον κόρφο τους τα γατάκια. Θυμάμαι τις "φωνές" που μου βαλε η Ρόζη όταν πέρασα μόλις έξω απ'την πόρτα της. Αν τρομαξα εγώ φαντασου τα γατάκια. Ελπίζω να τα βρούν. Οσο για την μεταμέλεια της Πλουμιστής, ελπίζω να την ένοιωθαν κάποτε και μερικοί άνθρωποι. Καλημέρα με πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο να δεις πως ζηλευει Τζίντζερ μου η Ρόζυ...απο μακρυα να αγαπιόμαστε λεει.. μολις μας δεί να τα χαιδευουμε..σιγα σιγα μαθενει να μην τα κυνηγαει εχει ο καθενας τον χώρο του ..να κανει μαζί τους παρέα να το δώ και τί στον κοσμο...χι.χι..οσο για την ιστοριούλα της Πλουμιστής . μου αρεσει να διδασκονται τα μικρά και τα μεγαλα παιδια... μακαρι να συνβαίνει... φιλεναδα ... φιλώ σε...πολύ πολύ..

      Διαγραφή
  10. Εσύ λέγε μας ιστορίες κι εγώ τις απομνημονεύω!!!!Η φάρμα έχει κόπο δίνει όμως και πραγματικό νόημα στην ρομποτική ζωή μας...Πίσω από τις λέξεις της ανάρτησης κρύβεται η αγάπη η χαρά και η ικανοποίηση για όλα όσα μέχρι τώρα δημιούργησες και εισέπραξες....χαίρομαι που σε γνωρίζω Ρούλα μου Να περνάς καλά κάτω από τον Αυγουστιάτικο ήλιο και φεγγάρια!!!!Την αγάπη μου ! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝοΜίζω Εφη μου οτι στερηθήκαμε απο μικρα εμεις τα παιδιά της πόλης τωρα στα μεγαλα μας...μας βγαινουν όλα τα αποθυμενα μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα..που και τα παιδια μας αγαπουν την φύση και κανουν πιο πολλα απο εμας.. και εγώ χαιρομαι που ήρθα σ αυτή την ομορφη μπλοκογειτονια Εφη μου...εχω παρει τοσα πολλα απο όλους σας... σας ευχαριστώ παρα πολύ και εσύ να περνάς καλα Εφη μου...φιλακια πολλα σε σενα και στην Αλκηστούλα σας..!!!

      Διαγραφή
  11. αχαχαχα! Μωρ καλά το είπες Η φάρμα των ζώων!
    Ονειρική κατάσταση... γούτσου γούτσου όλα τους!
    Μπράβο Ρουλίτσα μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το λες ..δεν θα τόλεγα για όλα Αριστέα μου οτι ειναι γουτσου γούτσου.. τα γατακια ναι .. αλλα οι κατσικούλες θέλουν τον τρόπο τους ευτυχώς που τα εχουν αναλάβει οι άντρες του σπιτιού Αριστεα μου..χι.χχι... εμεις οι γυναικες θα είμαστε παρα του γαλάτου και του τυριού μολις αρχίσουν να βγαζουν γαλατακι...οι κατσικουλες μας.. φιλακια πολα .. απο την φάρμα.. χι.χιχ.

      Διαγραφή
  12. Βρε την πλουμιστή την ψηλομύτα!!
    Πάντως η φάρμα των ζώων είναι υπέροχη!!
    Γέλασα με την ασπρούλα και τη μαυρούλα...ω ναι, αυτή είναι ανατροπή!!
    Να είσαι καλά..φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Μαρία μου; κανεις δεν θελει την χήνα την ψυλομύτα το ιδιο συνβαινει και με τους ανθρώπους..νομίζω..χι.χιχ. και με τις κατσικουλες μας..το τι γέλιο έπεσε να τους πίσω να τις φωναζουνε ετσι.. δεν λεγεται.. εχει την πλάκα της και η ανατροπή φιλακια και να παιρνάς καλά..οτι και να κανεις..

      Διαγραφή
  13. Να τα χαίρεστε τα ζωάκια σας, για να μπορούν και αυτά να είναι χαρούμενα και να σας δίνουν ότι καλύτερο έχουν!
    Τα αυγά χήνας είναι νοστημότατα!
    Ένα μόνο εύχομαι, ποτέ και για κανένα λόγο μη τα θανατώσετε!
    ΑΦιλάκια από Σκιάθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Μαγισσούλα μου σου δίνουν τα ζωντανά οτι καλύτερο έχουν.. αρκεί και εσύ να τα περιποιήσαι και να τα αγαπάς..εστι κι αλλιώς απο εσενα περιμενουν να φάνε και να πιούνε...οντως της πάπιας το αυγό ειναι πολύ πιο νόστιμο.. τις κατσικούλε τις πήραμε για το γαλα..τις κοτούλς για τα αυγά.. και τις χήνες για να τις καμαρώνουμε..χι.χιχ. οπότε θα μείνουν μαζί μας γαι όσο θελουνε..εκείνα... χι.χιχ. .. Σκιαθο έ;; τυχερούλα .. και καποια αλλη θα είναι εκει σε λιγες μερες ελπίζω να τα πείτε... και να μαθω νέα σας..!!! να περάσεται καλά και να απολαυσετε οτι κάνετε φιλακια πολλα Αιναφέτς μου...

      Διαγραφή
  14. Τι όμορφη ανάρτηση!!!Ρουλίτσα μου,έχεις ταλέντο στην αφήγηση.Μου άρεσε πολύ το παραμύθι σου.
    Βλέπω,ότι η φάρμα μεγαλώνει!!!Οι κατσικούλες έγιναν τρεις.Μία θαρρώ, είχε πάρει το μάτι μου..
    Η Ρόζη τι λέει για τα γατάκια;Συμφωνεί με τη συγκατοίκηση;
    Πολλά πολλά φιλάκια,γλυκιά μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά την μέτρησες την μία...Ρόζα μου γιατί τότε ήτανε μόνη της..χι.χι. μετα γίνανε τρείς.. μαλλον παμε ολοταχώς για κτηνοτρόφοι..χιχ.. ευτυχως που εχουν οι άντρες αναλαβει όλα τα δύσκολα για σκεψου να κανουμε και τυριά με το γαλα ... μπορεί να μην ξερουμε αλλά θα μάθουμε χι..χιχ. οσο την Ρόζυ νομίζω οτι τα φοβαται.. τα γατακια.. και παντα κρατα μια απόσταση.. μεταξύ τους.. αδιαφορεί γενικα..χι.χιχ..προσπαθούμε να τα κανουμε να συμπαθήσει ο ενας τον αλλον.. αν τα καταφερουμε... θα δούμε... με το καλό να τα ξαναπούμε φιλακια πολλα Ροζα μου..

      Διαγραφή
  15. Κι ενώ η πλουμιστή πήρε το μάθημά της μέσα από το όμορφο παραμύθι σου, απόλαυσα όσο δεν μπορείς να φανταστείς τα ζωάκια της φάρμας σου!
    Σε πολυκατοικία και σε άλλη πόλη τα τελευταία οκτώ χρόνια μου λείπουν όλα αυτά!! Ευτυχώς που έχω την σκυλίτσα μου και τα ψαράκια μου!!
    Να έχεις μια όμορφη μέρα!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να παιρνανε και οι άνθωποι κάποια μαθήματα ..καλοσυνης ...θα ητανε ο κοσμος καλήτερος και εμεις παιδιά της πόλης είμαστε ομως την αγαπη για καθε ζωντανο.. την μεταδώσαμε στα παιδια μας.. και τωρα αυτά ειναι που μας δίνουν μαθήματα.. για το πως θα μπορούμε να κανουμε όλοι μαζί μια τέτοια συνβίωση οτι κανεις αν το κανεις με αγαπη .. θα σου επιστραφεί με καθε τροπο πίσω.. πολαπλάσιο.. η επαφή με τα ζώα μας κανει υπεύθυνα ατομα..φιλιά πολλά καλα να περνας..

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα!!
    Ωραίο το παραμύθι σου και περνάει το καλύτερο μήνυμα! Όσο για τις ζωούλες που ζουν μαζί σας, τι να πω; Έχουν φωτογένεια εν τω μεταξύ, χαχα!!
    Τα γατάκια είναι σκέτη γλύκα και γέλασα με τα ονόματα που δώσατε στις κατσικούλες.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πολύ θα το έλεγα διδακτική ιστοριούλα... Ελλη μου..τα μικρα παιδια καταλαβένουν με απλα λογια αυτό που θελεις να τους μεταδώσεις ..σαν γονιός..΄΄μαθαινουν πρωτα απο εμας...οσο για τα ζωντανα μας.. τωρα που γίνανε και διασημα ποιος τα πιανει..χι.χιχ.. φιλακια πολλα Ελλη μου... καλα να πέρνας οτι και να κανεις

      Διαγραφή
  17. Εγω είχα την τύχη να τα δω απο κοντά και να θαυμάσω την αγάπη και προς αυτά τα πλάσματα του θεού. Το Ρουλιώ μας, μονο ΑΓΑΠΗ ξέρει να μοιράζει,ΠΑΝΤΟΥ!
    Φιλάκια πολλά-πολλά-άπειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ΧΑΡΑ μου οσο παμε γινόματε περοσσοτερα.. οι κατσικουλες γινανε τρείς..χι.χι. θα το παιξουμε μαλλον κτηνοτροφοι..χι.χιχ.... ευτυχώς που το αγαπανε το αθλημα.. οταν θα μαθουμε να κάνουμε τυρί να μας δείς..χι.χι..σε ευχαριστώ που με σκεφτεσαι ετσι.. ειναι χαρά μου..φιλώ σε πολύ πολύ... θα τα πουμε.. να περνας καλά το είπαμε εν ταξει;;

      Διαγραφή
  18. αχού...η Ντόλη και η Μόλη(κούκλες)σίγουρα θα τα βρούνε με τη Ρόζη!!!!!
    Η φάρμα σου ένα όνειρο!!!!Κάποτε θα αποκτήσω και εγώ πέρα από γατες και σκύλο και άλλα ζώα-)))
    Και το παραμύθι σου με μάγεψε Ρούλα!!!Αστέρι η ανάρτησή σου!!!

    πολλά φιλιά και 1.000 ευχαριστώ για τα πολύ όμορφα σχόλιά σου-))))
    Να ξέρεις....είσαι και εσύ στον παράδεισο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Ντολη και την Μόλη τα βρήκαμε στο δρόμο..και ηταν να πεθανουν .. απο την πείνα .. ήτανε πολύ φοβισμενα στην αρχή...με το που τα πήραμε αγκαλια.. να δείς πως κουρνιάσανε...και τωρα δεν ξεκολανε ασε τα παιχνιδαι που κανουν.. η Ρόζυ παλι ζηλευει πολύ γιατί μεχρι τωρα αυτή ηταν η κυρίαρχος του σπιτιού...ομως σιγα σιγα μαθαινει και εκεινη...ειναι ακριβώς οταν μπαινει δευτερο παιδι στο σπιτι.. αν προσφέρεις και στα δυο την ιδια αγαπη τοτε και το σκυλακι σου θα μαθει να συνβιώνει και με αλλα ζωα της αυλής..η αγάπη αυτών των φιλων μας ειναι η μονη αγαπη που δεν γυρευει ανταλάγματα φιλακια πολά.. να εχεις μια ομορφη κυριακή..

      Διαγραφή
  19. Μία φάρμα γεμάτη ζωή!!!

    Κοίτα γατούλες, να μην τα δουν τα παιδάκια μου...

    Φιλιά πολλά και καλή σου βδομάδα!
    http://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειανι αλήθεια οτι οι γατουλες μου αρέσουν και μενα ..αλλα και για τα αλλα ζωντανα δεν λέω όχι..ολα μου αρεσουν ..και αρεσουν και σε όλους μας... οταν μαθειτο παιδί να ζεί με ενα ζωακι τοτε γινεται καλήτεροε χαρακτηρας.. καλή κυριακή να έχεις φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  20. Ξεχυλίζει η αγάπη και η τρυφερότητα!
    Ρουλίτσα μου, ειλικρινά απόλαυσα και τις εικόνες αλλά και το τόσο ωραίο και διδακτικό παραμύθι σου!

    Σου στέλνω την αγάπη μου και φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λόγια..μεσα απο τα παραμύθια.. μαθαίνουν τα παιδιά..αξίες που πρεπει να ξερουν..και αν δεν τα διδαξουμε εμεις τοτε ποιος; στο σχολειο μαθαινουν μορφωσει την παιδια την παιρνουνε απο την οικογενεια....σε φιλαω και σου συχωμαι μια ομορφη κυριακή να περάσεις..

      Διαγραφή
  21. Αχ Σμαραγδένιοι μου, αλήθεια;;;;;; Έχετε γύρω σας όλα αυτά τα όμορφα πλάσματα του Θεού;;;; Είσαστε πολύ τυχεροί..... μάλλον δεν θάλεγα τυχεροί, ευαίσθητοι ήθελα να πω.... ευγενικές ψυχούλες..... ψυχούλες άδολες, πανέμορφες!!!!! Σας αγαπώ και σας θαυμάζω!!!!
    Σας γλυκοφιλώ
    ΥΓ Τι όμορφο παραμύθι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουμε τα έχουμε...Φιλιώ μου ζωντανα ολων των ειδώνχιχ.χχι εχουμε και δυό καναρινακια συν τοις άλλοις.. τα οποιά μας διακεδαζουν με το κελαιδημα τους αλλα τα ξέχασα να τα βαλω στην λίστα..χι.χιχ.μπορεί να θέλουνε πολύ φροντίδα αλλά και αυτά μας φροντίζουν με τον τρόπο που ξέρουν..είδς η κρίση; μας κανει πιό ανθρωπους τελικά.. και κοίτα αν κατέβεις προς τα κατω... ξερεις τον τόπο και τον τρόπο να βρεθούμε.. εν ταξει;; φιλώ σε Φιλιώ μου..

      Διαγραφή
  22. Πολύ ωραίο το παραμύθισου Ρουλάκι μου!!! Αλλά και η φάρμα σας όμορφη και παραμυθένια!!! Γλύκα οι γατούλες,νομίζω πως 'εκλεψαν την παράσταση,αν και τα υπόλοιπα ζωάκια δεν πάνε πίσω το ένα καλλίτερο απ'το άλλο. Μπράβο βρε παιδιά!!!! Νάστε καλά να χαίρεστε όλες αυτές τις ομορφιές. Πολλά φιλιά!!!! Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σου Βούλα μου....ειναι αλήθεια οτι και εμεις καινούργιοι ειμαστε στο χόμπυ.. γιατί μονο αν αγαπας αυτό που κανεις σε αναταμοιβει για τον κόπο σου.. χάρηκα που σου άρεσε το μικρό διδακτικο μου παραμυθακι.. σε ευχαριστώ πολύ που έρχεαι.. φιλακαι πολλα..

      Διαγραφή
  23. Ωραίο το παραμυθάκι σου και τα ζωάκια αξιαγάπητα,θα σταθώ στα κουκλιά γατάκια και ροζη...
    καλημέρα Ρουλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν στεκόσουνα εσύ Φούλη μου στα γατακια ποιός θα στεκότανε;;χιχ.χι. το στοιχείο σου παιδι μου.. και εμενα μου αρέσουν οι γατες.. ειναι ανεξαρτητα πλασματα.. ακριβώς το αντιθετο απο μενα..χι.χιχ..για αυτό ακριβως τα αγαπώ..εγώ θα σου πω καληνύχτα τετοια ώρα που σου απαντώ..φιλακια πολλα στην μικρή και σε σενα.. τωρα σίγουρα θα σας εχει τρελανει με αυτά που θα κανει.. χι.χιχ.

      Διαγραφή
  24. καλά να περνας... χάρηκα το παραμυθάκι σου.. τέλειες οι φωτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευη΄μου...να είσαι καλά και σε ευχαριστώ παρα πολύ που πέρασες θα τα πούμε σίγουρα.. φιλιά..

      Διαγραφή
  25. Αυτό που αποκαλείς φάρμα, εγώ το λέω παράδεισο!!!
    Ναι, τα ζώα έχουν τις ανάγκες τους και θέλουν και τη φροντίδα τους, αλλά είναι τόόόόόσο υπέροχα όλα!!
    Φιλάκια πολλά, γλυκιά μου!!!
    Να περνάς όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσες φορες να ήξερες εχουμε διαβασει την ανάρτηση αυτή με την Φέλια!!!!!!!!!!!!!!! και ποσες ακόμα θα το κανουμε .....
    Παραδεισο θα το χαρακτηριζα και εγω .....αληθινο παραδεισο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή