Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

better.....together...!!!!

Μια φορά και έναν καιρό ήτανε...έτσι αρχίζουν συνήθως τα παραμύθια.. όμως στο δικό μου παραμύθι δεν ήτανε.... είναι...
 είναι..ακόμα..μια παρέα τεσσάρων κοριτσιών που είναι φίλες από τα μικράτα τους..
Παντού μαζί..στις λύπες..στις χαρές..ενωμένες σαν μια γροθιά..κάτι σαν τους τρεις σωματοφύλακες που ήταν τέσσερις στην πραγματικότητα... όλες για μία.. και μία...για όλες...!!!!!
Αφού πέρασαν τα χρόνια.. και έκαναν παιδιά ήρθε ο καιρός..για να μπούνε και εκείνες στο κλαμπ των μαμάδων που έρχεται κάποια στιγμή..και σου λέει η κόρη...μάνα παντρεύομαι.!!
Παντρεύσαι;;;ερώτηση με το στόμα ανοιχτό..!!
πως παντρεύεσαι κόρη μου;; πότε βγήκες από το αυγό;;με ρώτησες εμένα αν ήθελα να γίνω πεθερά;;΄Βρε μάνα δεν τα ρωτάνε αυτά..!! έρχονται μόνα τους..!!
Τις υπόλοιπες ερωτήσεις τις προσπερνάμε.. (ξέρετε ποιος είναι που τον βρήκες;; τώρα αν της απαντήσει στα γαριδάκια θα φταίει η κόρη;;)γιατί σίγουρα θα γεμίζαμε σελίδες ολόκληρες..για να μάθουμε  λεπτομέρειες που δεν μας αφορούν..
Αφού το πήρε απόφαση η μάνα πως δεν γίνεται τίποτε άλλο ..παρά να ετοιμάζεται για το ευτυχές γεγονός..πέσανε τα τηλέφωνα....τρεχάτε..σας χρειάζομαι..
Αλαφιασμένες  φτάνουν άλλες τρεις..τι τρέχει; ρωτάνε με την ψυχή στο στόμα...
Παντρευόμαστε..!!! 
Τι λες; την ρωτάνε όλες μαζί...πως παντρευόσαστε.. δεν είσαστε παντρεμένοι;; μίλα θα μας σκάσεις..!!!
Οχι εγώ κορίτσια.!! η κόρη μου τελεσίγραφο..παντρεύεται...ααααα πολύ ωραία καιρός της ήτανε...
Τι λέτε βρε κορίτσια;; τρελές είσαστε;; με αυτήν την κρίση; ξέρετε τι έξοδα θέλει ένας γάμος;...
Τίποτα δεν θέλει.. να είναι τα παιδιά ευτυχισμένα...θέλει..και εμείς γιατί είμαστε εδώ;;
Και έγινε συμβούλιο στρογγυλής τραπέζης...και πέσανε ιδέες..κάτι..απλό ..και ξεχωριστό για... μπουμπουνιέρες..
χαρτοσακούλες έχουμε;έχουμε...
πινέλα χρώματα έχουμε; ..έχουμε λέει η πρώτη φίλη .. εντάξει αυτό αφήστε το επάνω μου..και άρχισε η μεταμόρφωση της απαξιωμένη χαρτοσακούλας...
Το τι πήρανε φωτιά τα πινέλα και τα χρώματα δεν λέγεται..
          Γεμίσανε..πουλιά...
               πεταλούδες..
                αερόστατα..
               μελισσούλες...
               ξαφνιασμένα...
που μετέτρεπαν το απλό χαρτί σε μικρούς πίνακες ζωγραφικής...
όλες αποφάσισαν να κάνουν  από κάτι...ότι μ περνούσε από το χέρι τους το θεωρούσαν αυτονόητο...
Ο  στολισμός των τραπεζιών..
με τις ζωγραφισμένες σακουλίτσες ξάφνιασε ευχάριστα τους καλεσμένους..!!
Ελα όμως που ήθελαν να κάνουν και ένα ξεχωριστό δώρο που να συμβολίζει την ενότητα!!! βρήκαν αυτό που ήθελαν ..αλλά εκεί στο αλλά... κόλλησαν γιατί αυτό που βρήκαν έπρεπε να κεντηθεί...και καμιά τους δεν ήξερε να το κάνει...εκεί πέσανε τα μεγάλα μέσα..η μάνα μου.. θα το κάνει... είπε η μία..
Καλέ μεγάλη γυναίκα είναι μπορεί;
Αν μπορεί λέει!!!σαν κόρες της δεν σας έχει; έ.. λοιπόν ήρθε ο καιρός να το αποδείξει κιόλας.. όχι μόνο λόγια;..
Και αμ έπος αμ έργο...να οι κλωστές να τα σχέδια..και τα χέρια όλο χαρά παρά το πρόβλημα τους θαρρείς πως πετούσανε..
Επάνω στο πανί να σχηματίσουνε.. τις λέξεις..που δεν τις καταλάβαινε..αλλά της εξήγησαν το νόημα τους..
Ήταν η πρώτη  από την παρέα των φιλενάδων που πάντρευε την κόρη της...και γέμισαν οι καρδιές χαρά και αγάπη..και ζήσαμε εμείς καλά... αγαπημένοι φίλοι.. και εκείνες καλύτερα..!!! 
   Να έχετε  μια όμορφη εβδομάδα να χαμογελάτε.. ακόμα και αν δεν υπάρχει αιτία γι αυτό.!!!  
   

74 σχόλια:

  1. Τι όμορφη ιστορία!!! Σαν παραμύθι είναι! Να χαίρεστε την κόρη!!! Τέλεια η ιδέα με τις σακουλίτσες!!! Και τα κεντημένα μαξιλάρια είναι όλα τα λεφτά!! Μπράβο σε όλες!! Εύχομαι αυτή η φιλία να συνεχιστεί χρόνια ακόμα γιατί η φιλία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας!!! Καλή συνέχεια! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλικούλα μου...να εισαι καλά κορίτσι μου σε ευχαριστώ πολύ πραγματι οι φιλίες που κρατουν μια ζωή ειναι πολύτιμες και πρέπει να τις προσέχουμε να μην τις χασουμε...φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  2. Εδώ Ρουλάκι μου μπαίνει πάλι το ΜΑΖΙ , με ομοψυχία! Πολύ όμορφα μετέφερες την ιστορία της κόρης , σαν παραμύθι αληθινό! Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η μεγάλη φιλία! Τον καλύτερο χειροποίητο στολισμό έκανες , δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης . Να ζήσουν Πάντα μαζί.
    Φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό το ΜΑΖΊ Νικόλ μου...ειναι που χρειαζόμαστε ολοι μαςς γιατί μονος του δεν καανει ο άνθρωπος.. και οταν αυτό το βρίσκεις .. όποιο ΜΑΖΙ και να ειναι καταλαβενεις..έ... η κοπελιά που παντρευτηκε.. ειναι η κορη της φίλης της κόρης μου..αν σου το εδωσα να καταλαβεις..χι.χιχ.. και εννοειτε θα παιρνουν σειρα και των αλλων οι κορες.. μονο τέτοιες χαρές να γευόμαστε Νικόλ μου φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Να ζήσουν τα παιδιά σαν τα ψιλά βουνά,αγαπημένα και ευτυχισμένα μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Τα χεράκια σας χρυσά και ευλογημένα Ρουλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου... να εισαι καλά και σε ευχαριστουμε πολύ ευχωμαι σε όλους μας ομορφες τέτοιες χαρές στα παιδια σας...και εγώ στα εγγονια μου πια .. αν και δεν βάλανε ακομα μπροστα..χι.χι. φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  4. Να ζήσουν τα παιδιά ευτυχισμένα !!!
    Οι δημιουργίες σας καταπληκτικές !! Μπράβο σε όλες τις φίλες-μαμάδες!
    Κάνατε πολύ ωραία δουλειά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ράνια μου και να απολαυσεις και εσυ τις χαρές των δικών σου παιδιών πάντα να ειναι χαρούμενα και ετυχισμενα...λιγο απο τον χρόνο μας θελουν να νιώσουν όμορφα!!!σε φιλώ και σου χρωστώ.. ξερω τι λέω...

      Διαγραφή
  5. Να ζήσουν τα παιδιά ευτυχισμένα! Πολύ όμορφος στολισμός. Το χειροποίητο πάντα έχει λάτρεις όσο απλό και αν είναι! Εύχομαι η φιλία σας να ζει σαν τα ψηλά βουνά! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αλήθεια Cina μου οτι καμια φορα απο το τιποτα μπορείς να κανεις όμορφα πραγματα και δεν χρειαζεται να καταξοδευεται κανείς... οι φιλιες που κρατανε στον χρόνο ειναι οι πιο δυνατές..!!!σε ευχαριστούμε..φιλια πολλα

      Διαγραφή
  6. Οι σακουλίτσες απίθανες,ο στολισμός,οι μαξιλαροθήκες όλα υπέροχα και με την ιδιαίτερη αξία του χειροποίητου!Γεια στα χέρια σας!Κάθε ευτυχία εύχομαι στο ζευγάρι!Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυριδούλα μου.. ευχαριστουμε εκ μερος τπυ ζευγαριού...και ευχωμαι σε όσες ειστε κοπελιες... και στα δικά σας και σε οσες εχουνε παιδακια και στις χαρές τους...καλο φθινόπωρο να εχεις.. και πολλα φιλια...

      Διαγραφή
  7. Άντε να ζήσουν τα νεόνυμφα και με το καλό και στα παιδιά των υπολοίπων.
    Πολλή δουλειά έπεσε στην ομάδα αλλά όλα έγιναν πολύ όμορφα και ταιριαστά.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παντρευονται Φλωρα μου τα παιδια για να πέρνουνε σειρα και τα αλλα .. αλλά τωρα ειναι δύσκολα.. δεν το περνουν ευκολα αποφαση.. ας ειναι ετυχισμενα και καποια στιγμή θα ερθει και η σειρα τους..χι.χι. και στων παιδιών σου τος χαρές ευχωμαι ..φιλιά πολλα και ευχαριστουμε εκ μερους τους..!!

      Διαγραφή
  8. Τέλεια βαλμένα και φτιαγμένα όλα!
    Και μαζί με τις ευχές μου για τα παιδιά, σου στέλνω τα συγχαρητήρια μου για το μήνυμα που πέρασες σε όλους μας!

    Φιλιά πολλά Ρουλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήταν και το ζητούμενο Μαρία μου...στο μηνυμα.. του να είσαι ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΜΑΖΙ αυτό το εχουν κατορθώσει οι φίλες αυτες..απο μικρες..μακαρι μονο χαρες να υπαρχουν σε όλους... το ξερω οτι ειναι μονο μια ευχή.. σε ευχαριστώ εκ μερους τους.. φιλώ σε..

      Διαγραφή
  9. Να ζήσουν,και να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι-)
    Καταπληκτικές οι δημιουργίες,,,,συγχαρητήρια σε όλες!!!!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαρισουμε πολύ Κρίστα μου .. και σε σενα μονο χαρές ευχωμαι.. να εισαι κλα και ακλό σου Φθινόπωρο,,,φιλια πολλα

      Διαγραφή
  10. ΡΟΥΛΑΚΙ μου,ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!Ό,ΤΙ πιο όμορφο μήνυμα για την κρίση και το κέντησαν με χρυσή κλωστη τα δικα σου χεράκια!τα αναγνωρισα!Αλλά κ έ ν τ η σ ε ς και το κείμενο!Όλα πανεμορφα απλά και με την αξία του χειροποίητου που προσφέρει η αγάπη!πολλά φιλιά!Υποκλίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι...χι..το μάτι σου όμως αδέρφι!!!! στα χερακια μου έ;; σου είπα εχουνε ακομα δουλειαααά!!! επονται και τα υπόλυπα...σιγα σιγα...και στων δικών σου παιδιών τις χαρές σου ευχωμαι μάτια μου...οσο για το μηνυμα πιο επίκαιρο δεν νομίζω πως θα ευρισκαν .. για την αγάπη που δενει αυτές τις φίλες τόσα χρόνια!! προσεχε βρε παιδί μου στις υποκλήσεις ... εχουμε και την μεση μας....χι.χι. φιλακια πολλα χαρούμενα.. αδέρφι!!! ευχαριστούμε πολύ....

      Διαγραφή
  11. Καλέ ποιος τόλμησε να πει πως είσαι μεγάλη γυναίκα και δεν μπορείς????? Κορίτσι μου με στυλό και με βελόνι θαύματα κάνουν τα χρυσά σου χεράκια!!!!! Να ζήσουν τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα... οι τέσσερις "σωματοφύλακες" πάντα μαζί και αγαπημένοι... και εσύ πάντα καλά για να κεντήσεις και τα μαξιλαράκια για τα δισέγγονα!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαμά της νύφης το είπει της κορης μου και με είπε και Ρουλάκι..χι.χι.Αχ!!!! αυτό το τελαυταίο με τα δισέγγονα ξαναπέστο Βικη μου...για σκεψου!!!!! θα κανουμε πάρτυ..στην γειτονιά!!!!χι.χιχ.. οσο για τους σωματοφύλακες.. το πιστευω οτι θα ειναι ΜΑΖΊ για πολλα πολλα χρονια ακομα.. το εχουν δείξει τα χρόνια...σε ευχαριστώ κορίτσι μου .για την ωραιότερη ευχή σου.. φιλώ σε..πολύ...

      Διαγραφή
  12. Μια γλυκιά ιστορία σαν ένα όμορφο παραμύθι. Η αλληλεγγύη στα καλύτερά της. Να είναι ευτυχισμένοι οι νεόνυμφοι.Να ακολουθήσουν και άλλες χαρές και πάντα ενωμένες οι τέσσερις σωματοφύλακες. Και η γιαγιά να είναι πάντα γερή να χαμογελά και να ετοιμάζει τα καλύτερα για όλα τα εγγόνια. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούλα μου... για αυτές τις ομορφες στιγμες ζούμε για να δούμε τις χαρές τους..εκτός απο των εγγονιών μας και των φίλων τους .. όταν είναι δεμενα τα παιδια με δυνατή φιλία...ειναι σαν να ειναι και δικα μου παιδια..μακάρι να εχουμε όλοι μας μονο χαρές απο τα παιδια μας.. σε φιλώ και σε ευχαριστώ πολύ Γιούλα μου.. τι κανει η πατρίδα;;

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα,Ρουλάκι μου,αγαπημένο!!!!!Τι φτιάξατε πάλι μάνα και κόρη!!!Εεε,βέβαια το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!Μας δώσατε ένα πολύ ωραίο μήνυμα ανθρωπιάς!!
    Πολλά πολλά φιλάκια και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως μου το το Ροδώ μου κοίτα να δείς να μας εχεις στα υπόψην σου οταν θα ερθει η ωρα.. εδώ είμαστε...beter dogehter...δεν το λεμε μονο το κάνουμε..κι όλας λοιπόν κανόνισε...χι.χι. νομίζω ματια μου οτι μονο αυτές οι αξίες μένουνε τωρα πια να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.. οσο παιρνάει απο το χέρι μας...σε ευχαριτουμε.. Ροδώ μου... φιλώ σε και καλή σχολική χρονιά...

      Διαγραφή
  14. Γλυκιά μου Ρούλα, σε έχω μπροστά μου πια..Το γλυκό σου χαμόγελο..τα ειλικρινή μ,ατάκια σου..η ευγενική παρουσία σου..Μία όμορφη ανάρτηση, τρυφερή όπως σου αρμόζει, όπως μας "αρμόζει"εμάς..τις..γενιάς μας!!!Θα ελπίζω πάντα σε μία άλλη συνάντηση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως με νιώθεις Αχτίδα μου!!!για οσο μας χρειαζονται θα είμαστε εκεί να κανουμε αυτό που ξερουμε να κανουμε καλά να προσφέρουμε με καθε τροπο.. οτι μας ζητηθεί...φιλακια πολλα πολλα... μακαρι .. να ξανασυναντηθούμε περισσότερο γιατι οι ωρες ήταν λιγες...ήταν ομως όμορφες!!! θα ευχηθώ και στων εγγονιών σου τις χαρές ...να αξιωθείς Αχτίδα μου..

      Διαγραφή
  15. Ρουλάκι να τα χαίρεστε τα παιδιά να είναι πάντα ευτυχισμένα!
    Οσο γι΄αυτά που φτιάξεται τι να πρωτοπώ για την πρωτοτυπία, για την ομορφιά, για το μεράκι.
    Εκπληκτικά όλα!
    Μπράβο σας!!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες Ελενα μου...οτι απο μια κρίση μπορούν να βγουν πολύ ωραια και απλα πραγματα.. δεν χρειαζονται πολλα μονο καλή διαθεση να έχεις το κίνητρο.. και το μερακι..!! σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λαγακια.. μονο τετιοες χαρές να εχουμε όλι μας..!! φιλιακια πολλα Ελενα μου..

      Διαγραφή
  16. Ρουλίτσα μου, να ζήσουν τα παιδιά ευτυχισμένα.
    Τα χεράκια σας κάνανε θαυματα, Υπέροχα όλα. Μπράβο στις καλές φιλενάδες,
    καλό χειμώνα κορίτσι μου και
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΡΊΑ μου να είσαι καλά κορίτσι μου και σε ευχαριστώ πολύ σου ευχωμαι να χαρείς και εσύ στις χαρές των εγγονιώ σου.. να μου πείς ειναι μικρα ακόμα και εγώ ετσι ελεγα αλλα γινανε γρηγορα ολοκληρα κορίτσια και της παντρειάς..χι.χι..οσο για την φιλία αυτή αξίζει χρυσάφι...οταν αντεξει στα χρόνια...φιλακια πολλα πολλά...

      Διαγραφή
  17. και στης Βικούλας, χρυσοχέρα μου. Τι όμορφη ανάρτηση?! Βλέπω εν τω μεταξύ κι άλλες αλλαγές εδώ μέσα. Την εικόνα της επικεφαλίδας δεν μπορώ να τη δω γιατί μάλλον ο blogger την αποθήκευσε εκεί που δεν έχω πρόσβαση (ας το κινέζικα είναι). Θα ξαναμπώ απ'το σπίτι.

    Τα πουλιά στις χαρτοσακούλες μου αρεσαν πολύ.

    Τελικά ξέρεις, μ'αυτή την κρίση γινόμαστε πιό δημιουργικοί και ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

    Φιλιά πολλά αγαπημένη φιλενάδα μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την φιλεναδα μου.. το ξερεις οτι μου έλειψες;; καλωσόρισες.. απο τις διακοπες σου και του χρονου να ξαναέρθεις Ελλάδα...αν μπορεσεις και δείς την εικόνα μου να μου πείς αν σου αρέσει.. είδες τελικα πως αξιοποιούμε πραγματα χωρίς αξια και τους δίνουμε αλλη υποσταση;; και μενα μου αρεσε σαν ιδέα..οντως γινόμαστε πολύ δημιουργικοί...σε δύσκολες καταστάσεις...φιλώ σε και μια αγκαλιά...μεγάλη..

      Διαγραφή
  18. να ζησουν τα παιδια!!!!! <3

    ομορφες οι δημιουργιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ εκ μερους των νεονύνφων.. να εισαι καλα και να έχεις στην ζωή σου μονο χαρές... φιλιά...

      Διαγραφή
  19. Έεεεελαααα!!!
    Τί όμορφη ανάρτηση!
    Να ζήσουν τα παιδιά!
    Να είναι ευτυχισμένα κι αγαπημένα και πάντα περιτριγυρισμένα από άτομα που τα λατρεύουν, όπως εσείς!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι..χι.. ήρθα Γιάννα μου...μπορεί να αργησα λιγο...χαιρομαι που σου άρεσε η αναρτηση αφού ειναι γεματη απο χαρούμενα γεγονοτα.. οπως ενας γαμος...ολοι μας χρειαζόμασε Γιαννα μου ατομα γύρω μας να μας αγαπουν και να τους αγαπάμε...μακαρι να το πετυχαίνουμε..!!!φιλακια πολλαα και ευχαριστουμεεεε!!!

      Διαγραφή
  20. Μαζί μπορούμε τα πάντα!
    Τι υπέροχο μήνυμα μας έστειλες Ρούλα μου με αυτή την αισιόδοξη και χαρούμενη ανάρτηση!
    Να ζήσουν τα παιδιά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου...ας χαρούμε και λίγο μας χρειαζεται κορίτσι μου και καλά που συνβαίνουν και ευχαριστα γεγονοτα σου ευχωμαι και σε σένα χαρές να έχεις στην ζωή σου μονο.. ευχαριστώ εκ μερους τους...φιλια πολλα..

      Διαγραφή
  21. Τι όμορφη ιστορία! Χαίρομαι να ακούω για ανθρώπους που είναι τόσο δεμένοι μεταξύ τους.
    Να σας ζήσουν τα παιδιά, να είναι πάντα χαρούμενα, αγαπημένα και ευτυχισμένα. Εμπόδιο να μη βρεθεί και να μη σταθεί ποτέ στο δρόμο τους!
    Οι ιδέες σας καταπληκτικές, ειδικά τα μαξιλάρια τα λάτρεψα για το μήνυμά τους. Γεια στα χέρια σας!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν βρίσκεις Ελλη μου στη ζωή ανθρώπους και φιλίες που κρατανε στον χρόνο ειναι αξίες που μας κανουν να νιώθουμε ομορφα που υπάρχουν στην ζωή μας.!!! σε ευχαριστουμε για τις ευχές!!! φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  22. Πολύ γλυκιά η ιστορία αυτή Ρουλίτσα μου!!να χαίρεστε τα παιδιά σας και να είστε γεροί κι ευτυχισμένοι!! και φυσικά και η γλυκιά γιαγιάκα!!!όντως πήραν φωτιά τα πινέλα αν μη τι άλλο!!!το better...together φυσικά το λάτρεψα...σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστουμε για τις ευχές..εκ μερους του ζευγαριού.. και σε αυτες τις ευτυχισμένες στιγμές τους χαιρεσαι και εσύ οταν συνησφέρεις με το λίγο που μπορείς να κάνεις ..φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  23. Βίο ανθόσπαρτο να' χουν οι νιόπαντροι!
    Γειά στα χέρια των κοριτσιών, μικρών και μεγαλυτέρων, όλα έγιναν τόσο ξεχωριστά!!!
    Οι σακούλες ήταν οι μπομπονιέρες που δίνουμε στην εκκλησία ή επιπλέον δωράκια για τους καλεσμένους;Και τι περιείχαν;
    Συγνώμη που ρωτώ, αλλά είμαι....μικρή και έχω απορίες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρούλα μου Βιολέτα.. σου λινω τις απορίες σου....οι σακουλίτσες.. ήταν οι μπουμπουνιερες αλλά αντι να τις δώσουνε στην εκκλησία που ητανε διπλα στο κτήμα που εγινε ο γαμος τις βαλανε επανω στα πιατα.. και ειχαν μεσα τα κουφετα.. τυλιγμενα σε ζελατινα.. και το γλυκό...και να ρωρας οταν εχεις απορίες πως αλλιώς θα μάθεις καρδιά μου;;;χι.χι.. φιλακια πολλα και στις δικες σου τις χαρές οποιες και να είναι..

      Διαγραφή
  24. na einai kalogerasmenh kai na exoyn ygeia mprabw soy gia osa eytiajes filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ωραια ευχή Βασω μου;; να εισαι καλα και σε ευχαριστουμε πολύ εκ μερους τους... και σε σενα ευχωμαι μονο χαρες φιλακια πολλά.. θα τα πούμε

      Διαγραφή
  25. Πολύ χαίρομαι που επιτέλους αρχίσαμε να βάζουμε μυαλό και να μη καταξοδευόμαστε για ένα γάμο... τέτοιες μέρες τα νέα ζευγάρια έχουν άλλες ανάγκες πολύ πιο σοβαρές από το να καταξοδεύονται οι οικογένειες τους!
    Μπράβο στις καλές φίλες, το αποτέλεσμα, (απ' ότι είδα!)είναι πρωτότυπο και καλόγουστο!
    Να ζήσουν ευτυχισμένοι, αυτό έχει σημασία... και στις/στους ελεύθερους καλή τύχη!

    ΑΦιλάκια πολύ χαμογελαστά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπεστο Μαγισσούλα μου..ποσο συνφωνώ δεν λεγεται!!! ξερεις ποσα χρήματα γλυτωσαν τα παιδια και οι γονεις τους;.. αυτό ομως προειποθέτει βοήθεια και εξυπνες ιδεες.. ασε που το καταχαρηκε η φίλη τους.. ειναι αλήθεια οτι δεν περιμεναν εχουν αυτό το αποτελεσμα οι χαρτοσακούλες... λιγη φαντασία.. χρειαζεται τις ζωγραφιές τις εκανε η κόρη μου.. που πιάνει λιγο το χέρι της .. στις χαρές ολων των νεων παιδιών ευχωμαι Μαγισσούλα μου.. να παιρνουνε και αλλοι σειρά..χι.χιχ.φιλακια καλοκαιρινα ακομα...

      Διαγραφή
  26. Να ζήσουν και να έχουν αγαπημένους/ες φίλους/ες στο πλευρό τους! Αυτό είναι επιτυχία!
    Όμορφο το παραμύθι σου γιατί είναι αληθινό, αισιόδοξο και γελαστό!
    Φιλάκια από μακρυά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα για στο στόμα σου Αγγελική μου αυτό χρειαζομαστε να εχουμε δίπλα μας καποιους να μας στηρίζουν στις λύπες και στις χαρες.. και μακαρι να εχουμε μονο απο αυτες..πραγματι ειναι όμορφες αυτες οι σχέσεις φιλίας..την σε ευχαριστούμε πολύ φιλακια .. ποσο μακρυα να τα στήλω;;;

      Διαγραφή
  27. Σμαραγδένια μου υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φτιάχνεις με τα ίδια σου τα χέρια τις προετοιμασίες του γάμου των παιδιών σου ή των φίλων σου ; Από τις πιο όμορφες ιδέες που έχω δει οι ζωγραφισμένες σακκουλίτσες που μοιάζουν σαν να κρύβουν τα πιο γλυκά μυστικά του κόσμου μέσα τους!! Κι όπως λέει κι η μαγισσούλα παραπάνω καιρός είναι να σταματήσει αυτή η κατασπατάληση χρήματος για γάμους και βαφτίσια!!!
    Τα χεράκια μας να είναι καλά κι να οργιάζει η φαντασία κι όλα γίνονται!!!!

    Τα φιλιά μου
    καλό βράδυ να έχεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνφωνώ και επ αξανω Λεβινα μου..πρεπει να αρχισουμε να δινουμε σημασία σε πιο απλα πράγματα..τα ουσιώδη ειναι σε ενα καινούργιο ξεκινημα ζωής.. τα τυπικά γινονται και με πιο λίγα...αρκεί να υπαρχει η αγαπη και η κατανόηση στο ζευγαρι ..ολα τα άλλα θα ερθουν... σε ευχαριστώ εκ μερους τους.. να εισαι καλα και να εχεις χαρες πολλες...οπως τις θελεις.. φιλώ σε

      Διαγραφή
  28. να είστε αγαπημένες και παντά μαζί οι φίλες όπως λέει και στα μαξιλάρια...να ζήσουν τα παιδιά , ευτυχισμένα και πάντα μαζί με υγεία ευτυχία όπως λέει και η ευχή στα μαξιλάρια
    οι μπομπονιέρες ωραίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινακι μου σε ευχαριτούμε για τις ευχες πολύ..οταν οι φιλιες στην ζωή κρατανε χρόνια και μπορείς να στηριχτείς σ αυτες εχουν ομορφα αποτελεσματα...να εχεις και εσύ χαρες στη ζωή σου.. η ευχή μου.. φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  29. Κατ΄ αρχήν, Ρουλίτσα μου, πού είναι το σχόλιο της φίλης σου της Χαράς, που είναι φίλη σου και ήρθε από μακριά να σε δει και άλλα τέτοια... είδες τι μου έσουρε, έμεινες με το στόμα ανοιχτό.
    Του χρόνου θα βγάλουμε φωτο μαζί και θα της τη στείλουμε με εικονομήνυμα, να δει αυτή.....
    Ρουλίτσα, εύχομαι η αγάπη αυτή να κρατήσει για πάντα, ενωμένες και πάντα να έρχονται χαρές!
    Μου άρεσε πολύ η ιδέα της διακόσμησης του τραπεζιού, αλλά το
    better together καταπληκτικό σαν κατασκευή,
    αλλά πιο πολύ στην πράξη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα δε ντρέπεσαι πήγες να πεις τα παράπονά σου στο Ρουλάκι,επειδή ξέρεις οτι μ έχει μία Α αδυναμία, και να με διαβάλεις κι απο πάνω!!!! κάτσε να δεις τι έχεις να πάθεις μετά τις 19...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς κατω απο το δικό σου Σοφακι μου το είδες;; σου κανει και παραπονα..χι.χιχ..Παρέρχομαι τα παράπονα.. και τις διαβολές και περιμενω να μου πείτε τι θα γίνη μετα τις 19;; δεν θα με αφήσετε με την απορία!!! εν τάξει;; αδυναμια σας εχουμε και το ξέρετε!!!!

      Διαγραφή
    3. Θα έρθει Αθήνα.
      Το κάρφωσα. (θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου)
      Εκτός, αν δεν το πάρει χαμπάρι.
      Για να δούμε.......

      Φιλιά

      Διαγραφή
  30. Εγω ήξερα το "to Know as better " φαίνεται αυτοί,έστω και με βιάση γνωρίστηκαν και προτίμησαν το better together,εύχομαι το ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ να ισχύσει εις βάθος χρονου,ενωμένοι όπως οι περίτεχνες κλωστές σου και η προθυμάδα σου να τους στεριώσει!
    Οσο για τις σακκούλες έδωσαν άλλη όψη και ύφος νεανικό στο γάμο.
    ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΕΣ!!!

    Σου γραψε τέτοια ποιητικά Ρουλάκι η περιφέρεια Ρεθύμνου;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πώ την αλήθεια οχι Χαρά μου δεν μου εγραψε ποιητικά.. η περιφερεια ρεθυμνου.. μου έταξε όμως και είστε μαρτυρες.. οτι του χρόνου θα βγαλουμε φωτό και θα σου στήλουμε...Σοφάκι λολού και Ρούλας μην τάξεις.. εν τάξει;;;χι.χι.Οσο για σένα ΧΑΡΑ ΜΟΥ...όταν παιδί μου γραφεις αγγλικα.. κανε και μια μετάφραση!!!!τι νομίζεις πως εχω τους μεταφραστες δίπλα μου;.χι.χιχ.. παντως το (καλήτερα μαζί) μου αρεσει και μενα... φιλι μεγαλο..θαλασσινο... μολις αφιχθείσα.. απο εκεί..

      Διαγραφή
  31. Απολαμβάνω αν και είναι 5.30 ξημερώματα ανάρτηση και σχόλια!!Χαίρομαι για τον ενθουσιασμό ,την δοτικότητα την έμπρακτη συμμετοχή σου στις χαρές των παιδιών που από ότι κατάλαβα παντρεύεται η κόρη της φίλης της κόρη σου,Πρωτότυπη , οικολογική και πολύ όμορφη η ιδέα της χαρτοσακούλας του στολισμού !Δεν υπάρχουν λόγια περιγραφής συναισθημάτων για το κέντημα! Πέρα του ότι είναι όμορφα και καλοκεντημένα είναι δουλεμένα με χαρά και αγάπη και το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό! Το πολύχρωμο ΣΜΑΡΑΓΔΈΝΙΑ μου έκλεψε την καρδιά! και στέκει τόσο ταιριαστά πάνω από την ζεστή και γεμάτη φιλοξενία εικόνα του αγαπημένου μπαλκονιού όλης της blogoγειτονιάς!!!!Φιλάκια και μία γλυκιά και ευχάριστη καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου τι να πώ για τα τόσο ομορφα λογια σου κορίτσι μου..ενα μεγάλο ευχαριστώ θα σου ΄έλεγε και το ζευγαρι... που παντρευτηκε και ναι.....καλα καταλαβες.... η κορη της φίλης της κορης μου παντρευτηκε και τις ζωγραφιες τις εκανε η κορη μου που παρεπιτόντως εχει και εκεινη κορη της παντρειας...χι.χιχ. δεν πιστευω να σε μπερδεψα;;χιχ.ι..σου ευχωμαι να εχεις πολλες χαρες και εσύ Εφη μου απο την μικρούλα ακομα Αλκηστη.. δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδια!!!!φιλακια πολλα πολλα και σε ευχαριστώ πολύ..

      Διαγραφή
  32. Ωραιο σαν παραμυθι μας το διηγηθηκες, μπραβο σας που ολες μαζι εργαστηκατε γι αυτο το ομορφο καλαισθητο αποτελεσμα αλλωστε η χαρα της προετοιμασιας ειναι κατι που μας μενει στη ψυχη και με ενα καλο λογο αποζημιωνομαστε γι αυτο που φτιαξαμε, πολλα φιλιά Ρούλα , να ζησουν τα παιδια και παντα τετοιες χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς αυτό που ειπες Μαίρη μου η χαρά της προετοιμασίας..ειναι που μας κανει χαρούμενους.. και οταν εχεις και φίλες που σου συμπαραστέκονται με όλους τους τρόπους τότε ειναι ακομα καλητερα τα αποτελέσματα... και δεν χρειάζεται να ειναι και ακριβα... μονο ιδέες να υπαρχουν..και ολα μπορούν να γινουν...μακαρι να υπαρχουν οι χαρές στις ζωές ολων μας... σεευχαρσιτόυμε εκ μερους τους για τις ευχες... φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  33. Ρουλιώ μου,να ζήσουν τα παιδιά και να ευτυχήσουν,σε μια ζωή σαν παραμύθι!!!!!!!!!
    Γεια στα χεράκια σας τα μερακλίδικα και πάντα χαρές να κεντάτε!!!!!
    Φιλιά,σμαραγδένια μου ,στο χρώμα της καρδιάς σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορινάκι μου..οι ευχές σου ευπρόσδεκτες για το ζευγαρι και μακαρι να ακολουθήσουν και αλλα το παραδειγμα τους πρεπει να παντρευονται και να κανουν οικογενειες... θα μου πείς πως;;; σε πείσμα ολων των δυσκολιών..υπαρχουν ακομα παιδια που πιστευουν στην ευτυχία του ΜΑΖΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ.. αν τους στηρίξουμε στα πρωτα βήματα τους θα τα καταφέρουν...σου ευχωμαι να απολαυσεις τις ίδιες χαρές..φιλια παρα πολλά!!!!

      Διαγραφή
  34. Γεια στα χεράκια σου (αυτά βλέπω σίγουρα) τα χρυσά και τη χρυσή καρδούλα σου Ρουλίτσα μου!
    Η αγάπη και το ενδιαφέρον απλοποιεί πολλά πράγματα που μας φαίνονται βουνό.
    Να ζήσει το ζευγάρι ευτυχισμένο και στεριωμένο!

    Φιλάκια πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Μαιρούλα μου πως το καταλαβες για τα χέρια;;χι.χι. τίποτα δεν σου ξεφευγει..έ;; σαίνι εισαι.. βρε μάτια μου!!!οτι μπορούμε κανουμε ΜΑΙΡΟΎΛΑ μου αν και την σήμερον ημερα δυσκολα αποφασίζουν τα παιδια να παντευτούν με αυτά τα σημερινα δεδομενα..το ακουω και απο την εγγονή μου.. τουλαχιστων αν το αποφασίζουν ας εχουν την στηριξή μας στην αρχή του καινουρδιου βίου τους .. επονται και αλλες απο πισω..χι.χιχ.χ. να πέρνουν σειρα...π.χ. εγγονή...!!φιλώ σε ακόμη καλοκαιρινα..

      Διαγραφή
  35. Σέυχαριστώ Ρουλίτσα μου για την αναδημοσίευση που έκανα χθές και συμμετείχες..δεν χρειάζεται κοριτσάκι μου να αγχώνεσαι όταν δεν προλαβαίνεις να κάνεις σχόλια στα blog..εγώ προσωπικά ξέρω ποιός με συμπαθεί και ποιός με εκτιμά..σέυχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου..εχω νέο σήμερα αλλά και τα Χριστούγεννα να έρθεις σε έχω ήδη ξεχωρίσει..δεν το μετράω έτσι..είμαι απλά ευτυχής που έχω γνωρίσει καλά παιδιά μέσα απο το χώρο μου..σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια ευτυχία νιωθω και εγώ απο τον καιρό που μπήκα σ αυτήν την γειτονιά θα ελεγα εγώ γιατί έτσι την βλεπω.. που καμια φορα εχω τον χρόνο να κανω τις επισκέψεις και καμια φορα μας παίρνουν οι μερες απο κατω.. με την καθημερινοτητα...και περναει ο καιρός χωρίς να το καταλαβουμε.. σε ευχαριστω για την κατανόηση... φιλακια πολλα Κατερίνα μου..!!

      Διαγραφή
  36. Τι ωραία που τα πες βρε Ρουλίτσα μου!!! Καλά έγιναν τέλεια τα μαξιλαράκια!!! Μπράβο κοριτσάκι μου και μπράβο σ'όλη την παρέα για τις φοβερές ιδέες της. Να ζήσουν και να τους καμαρώνετε!!! Άργησα γιατί πάω σχολείο...χιχιχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...έχουμε σχολεία.. παιδί μου τι θα αφήσουμε τα γραμματα και θα τρεχουμε στα πουρνάρια;;;χι.χι. στα σχόλια ήθελα να πώ..χι..χι.. να βλέπεις τι χρειαζεται ενας γαμος να εισαι προετοιμασμενη....ξερεις πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μικρά;;;χι.χι. οσπου να πεις κύμινο..χι.χι.φιλάρες...και ευχαριστουμεεε

      Διαγραφή