Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ...!!!!!!!!


Όχι...όχι.. δεν μπήκατε σε λάθος μπλοκ..
και ούτε θέλω να κλέψω την δόξα από τα μπλόκς της μαγειρικής....
Στο σωστό είστε..το φαγάκι αυτό ή θα έχει φανατικούς φίλους, ή θα έχει εχθρούς..χι.χι..
Όχι εχθρούς με την ΄εννοια που εννοούμε,χι.χι.  αλλά να μην τους αρέσει.. 
Η αφορμή να το βάλω εδώ ήταν ένας διαγωνισμός μαγειρικής...σε μια ραδιοφωνική εκπομπή..στο Σπίρτο......  http://spirtowebradio.com/radio/

Εννοείται πως ποτέ δεν θα το έκανα..γιατί ....που πας βρε Καραμήτρο σε αλλονών χωράφια;;χι.χι. 
Αν δεν ήταν η φίλη μου η Ginger...http://ginger-in-crafts.blogspot.gr/2014/01/JarLight.html     που με έχει σώσει πάρα πολλές φορές σε ζητήματα που εγώ είμαι σκράπας...δεν θα το έκανα.. όμως χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα το αποτέλεσμα.. ένιωσα πολύ όμορφα..χι.χι. και μην γελάσετε..εν τάξει;; 
Για μένα είναι σπουδαίο πράγμα να έχεις στο
YouTube...κάτι δικό σου.. που να μπορούν να το δουν όλοι χι.χι.. το καλάμι μου το  έχω παρκάρει λίγο παρακάτω να μην φαίνεται.χι.χι.
Που είχαμε μείνει;; ααααααα στην συνταγή... μάλιστα..λοιπόν..αυτό το φαγάκι.. είναι μία από τις  σπεσιαλιτέ της κρητικής διατροφής..
Κατσικάκι ή αρνάκι με σταμναγκάθι...!!!! 
Αν έχετε την περιέργεια να δείτε αυτό το νοστιμότατο φαγητό.... πατήστε..play..
Αν σας άρεσε αγαπημένοι μου φίλοι το φαγητό χαμογελάστε και μόνο με την σκέψη να το φτιάξετε...
Αν πάλι δεν σας άρεσε χαμογελάστε με την σκέψη ότι εσείς θα φτιάξετε ένα άλλο φαγάκι που σας αρέσει...
Πάντα υπάρχουν αφορμές για χαμόγελα... !!!!!!
*************************************
Ααααααα ξέχασα να σας πω ότι το φαγάκι δεν διακρίθηκε αλλά για μένα πάντα μετράει η προσπάθεια..και μου αρέσει  να το μαγειρεύω......!!!!!!!!!!!!!!! 


82 σχόλια:

  1. Mπράβο σου Ρουλάκι μου παρόλο που δεν τρώω κατσικάκια και αρνάκια και γενικώς δεν το έχω και πολύ με το κρέας φαίνεται πολύ ωραία η εκτέλεση για όσους το τρώνε!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα Ελενα μου ότι είναι πολλοί που δεν το τρώνε...και εγώ δεν είμαι πολύ του κρέατος... αλλά αυτό το φαγητό.. είναι κάπως ιδιαίτερο.. και αν δεν αγαπάς τα συγκεκριμένα.. μπορείς να το κάνεις και με μοσχάρι.. και με ντομάτα .. κάνεις τις δικές σου παραλαγές..χι.χι φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  2. τελευταια όλο το φαγητο εχω στο μυαλό μου ,δεν ξερω τι εχω παθει! Το φαγητο σου ειναι υπεροχο ,τρελαινομαι για χορτα σε ολες τις εκδοχες τους,αλλά εδω δεν υπαρχει σταμναγκαθι....το κανει η πεθερα μου με αλλα χορτα....μόνο πατσά δεν τρωω ,ουτε να το βλέπω!
    καληνύχτα Ρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου μια από τα ίδια είμαι και εγώ...το ίδιο νόστιμο γίνεται και με ότι χόρτα άγρια...έχεις .. αυτό είναι μια παραλλαγή του κλασικού φρικασέ που κανουν με το μαρούλι... δεν μου πολυαρέσει με το μαρούλι..χι.χι.. πατσα ουτε εγώ δεν τρώω αν και είμαι πανφάγο ζώο..χι.χιχ. φιλάκιαααα!!!

      Διαγραφή
  3. Νόμιζα ότι θα σε έβλεπα με την ποδιά και την κουτάλα!
    Ας είναι απόλαυσα το μαγείρεμα υπό τους ήχους της σούστας.....
    Λατρεμένο φαγητό, ειδικά αν γίνει με άγριο σταμναγκάθι.
    Μπράβο βρε Ρουλάκι, ωραία ιδέα ! Το αυγό γιατί γελούσε, δεν
    ήξερε τι θα πάθαινε, ε ??????????????
    Φιλάκια σου στέλνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι..χι.. την φορούσα Σοφάκι και κρατούσα και την κουτάλα ... αλλά δεν είχα κανένα εδώ να με βγάλει το μοντέλο φωτογραφία..χι.χι. ωρε.. τι καλάμι καβαλάω..!!! χι.χι. άσε το αυγό ..ήταν το τελευταίο του χαμόγελο... δεν ήξερε; δεν ρώταγε;;;χι.χι. φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  4. 'Γεια στα χεράκια σου, Ρουλάκι!!
    (Αν και δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση το αβγολέμονο, πραγματικά την απόλαυσα την συνταγή σου και τον ενθουσιασμό σου που ήταν διάχυτος!!!)
    Και εννοείται πως η προσπάθεια μετράει, γλυκιά μου!!!
    Μια πελώρια αγκαλιά και πολλά γλυκά φιλάκια, γλυκιά μου Κρητικοπούλα!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Γιάννα μου το είπαμε .. χαμογελάμε ακόμα και αν δεν μας αρέσει το φαγάκι ... κάνουμε άλλο χωρίς αυγολέμονο..χι.χι. μου αρέσει που με λές Κρητικοπουλα...χι.χι. με αιμα μακεδονίτικο....βρε πως έχω μπλέξει έτσι δεν ξέρω... χι.χιχ. φιλάκιααααα μικρή....

      Διαγραφή
  5. Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑΣ! Ο τίτλος μας προδιαθέτει ότι η συνταγή θα είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη!Το παρακολούθησα, το χάρηκα το γεύτηκα! τη λέξη σταμναγκάθι δεν τη γνώριζα, όμως το ειδος του ραδικιού, ναι ,υπάρχει και εδώ και σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλου είδους αγριόχορτα!
    ενα έχω να πώ: μπράβο Σμαραγδένια!!!
    πολλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικα αδέρφι αυτόν τον τίτλο έπρεπε να έβαζα...χι.χι. να μην το σκεφτώ;;; δεν πειραζει .. ομως τον ανακαλυψες εσύ..χι.χιχ και βέβαια γίνεται και με αγριο ραδικάκι.. ειναι το φαγητό φρικασέ... αλλα εμενα δεν μου αρέσει το μαρούλι μέσα ενώ οτι άλλο χορτο και να είναι τρελαινομαι.... αααααα σε ευχαριστώ για τα μπραβο σου.. χι.χι υπόλιση με το χερι στην καρδια οπως κάνουνε στο τελος της παραστασεις οι ηθοποιοί....χι.χι. καλά το λεω οτι δεν με βλέπω καλά...χι.χι φιλάκιαααααααα!!!!

      Διαγραφή
  6. Φοβερό και ο τίτλος υπέροχος!!!!!
    Αντε και σ'ανώτερα!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για ανώτερα δεν το βλέπω... χι.χι. πολύ ψηλά δεν μπορώ ζαλίζομαι..χι.χι..φιλάκιαααα!!!

      Διαγραφή
  7. A καλά έχω χάσει επεισόδια μη σου πω και τον μπούσουλα γενικά!!!!!!!!! Είδηση δεν έχω πάρει από όλα αυτά...καλά που είδα φως και μπήκα!!!!!!!!!!
    τς τς τς πράματα και θάματα Pουλιτσα μου!Μπράβο!!! Μπράβο και στη Μαίρη μας που είναι αστέρι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου κάνω .. βρε Ελενα μου... δεν είσαι μόνη σου .!!! χι.χι. εγώ να δειςι τι χάνω... οχι μόνο επεισόδια ... αλλά και λάδια καμιά φορά...χι.χι...πάντως το φώς το αφήνω αναμένο .. οταν το βλέπεις να μπαίνεις ..χι.χι. και βέβαια ειναι αστερι η Μαιρουλα και καλή δασκάλα..σου στέλνω φιλάκιααααα!!!!

      Διαγραφή
  8. πω πω εδω εφτασε η μυρωδια !!!τελειο φαινεται το φαγακι!!!φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ είναι να μην φτασει μεχρι εκεί;;; δυο στενά παραπάνω; .. μια γειτονιά είναι Αμαλία μου...!!!! την επόμενη φορά.. να έρθεις να σου κάνω το τραπέζι..ευχαρίστως... !!!! φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  9. Απ' τα αγαπημένα μου! Εγώ το φτιάχνω λεμονάτο Ρουλάκι μου. Αλλά σε όποια εκδοχή κι αν γίνει, είναι εξαιρετικό φαγητό.
    Αχ με πήγες στην πατρίδα με τις συνταγές σου!...
    Φιλιά πολλά Σμαραγδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα Κανελάκι μου... είναι το αγαπημένο μου και προπαντός αυτή η μικρή πικράδα που αφήνει.. άσε δε του ζουμάκι του...οταν το κάνεις βραστό σκέτο το σταμναγκάθι... με λεμονάκι .. μμμμμμμμ!!!!....χαίρομαι που σε έφερα μέχρι εδώ ... Κανελλάκι μου... φιλάκιαααααα!!

      Διαγραφή
  10. Το βίντεο το απόλαυσα...μου άρεσε που ανακάτεψες το μαγείρεμα με μπόλικο χιούμορ...
    Το φαγητό θα το ονειρευτώ νομίζω απόψε..χαχα!!
    Μπράβο Ρούλα μου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ Μαρία μου αν δεν βάλουμε και λίγο χιούμορ ακομα και στο φαγητό... χαθήκαμε... το χαμόγελο παντού χρειάζεται... οσο είναι δυνατόν....ας το απολαμβάνουμε... μακάρι να ήμασταν κοντά... να σου στείλω ολόκληρο το τσικάλι (κατσαρόλα.)..χι.χι ..χάρηκα που σου άρεσε .....φιλάκιαααα!!!

      Διαγραφή
  11. Γεια σου βρε χρυσοχέρικο Ρουλάκι με τις νοστιμιές σου!!!
    Το φαγάκι είναι από τα πολύ αγαπημένα μας κι εσύ το καλομαγείρεψες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα μου το φαγητό αυτό ειναι και μενα απο τα αγαπημένα μου...και οταν εσύ λες οτι το έψησα καλά που έχεις τόση γνώση στην μαγειρική τότε για μένα είναι ...σαν να παίρνω το καλύτερο βραβείο..χι.χι... καλά μην γελας... αστεία το είπα... χι.χι... χαιρομαι όμως που σου άρεσε......φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  12. Είπες κατσικάκι με σταμναγκάθι και θυμήθηκα την Κρητικοπούλα συγγενή που φιλοξένησα πρίν ένα μήνα και έφερε από τα Χανιά σταμναγκάθι για να το κάνει με κατσικάκι.
    Όταν το μαγείρεψε δώσαμε ρέστα!
    Είμαι σίγουρη ότι και το δικό σου είχε την ίδια νοστιμιά!
    Πολύ ωραία η παρουσίαση σου στο video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φαγάκι αυτό σίγουρα αν σου αρέσει Χριστινάκι μου... γίνεται νόστιμο ...το σταμανγκάθι όπως και να το ψήσεις .. είναι φάρμακο.. εκτός από την νοστιμιά του αν σου αρέσουν αυτές οι γεύσεις...χάρηκα που σου άρεσε... Χριστινάκι μου.. φιλάκιααααααα

      Διαγραφή
  13. Ρουλίτσα με την κρητική σου μαγειρική !!! Σίγουρα δεν έμεινε μπουκιά στην κατσαρόλα !!!
    Μήμως εμείς εδώ στην Μακεδονία μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σταμναγκάθι με κάτι άλλο ,λίγο δύσκολο να το βρούμε .Για να κάνω ένα φαγητό πρέπει να πάρω τα όρη ,τα άγρια βουνά όπως τα Πιέρια ,τον Όλυμπο ,μη χρειαστεί και φτάσω και στη Πίνδο !!! Δες το σε παρακαλώ ,μήπως και γευτούμε το ονειρεμένο σου φαγάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το μάντεψες Ολυμπία μου αυτό γίνεται κάθε φορά που το μαγειρεύω... χι.χι.
      δεν μένει μπουκιά....και πολλές φορές δεν προλαβένω.. να φάω ...ειναι απο τα φαγητά.. που αρέσουν σε 'ολους παιδια και εγγόνια... αυτό..το φαγακι....και τα γεμιστά της Κρήτης που θα τα βάλω και αυτά κάποια φορα.. γιατί είναι ιδιαίτερα ..χι.χι. θα κλέψω την δουλειά απο τα μπλόκς της μαγειρικής...χι.χι...και βέβαια μπορεί να αντικατασταθέι με άγριο ραδικι του πηγαινει πολύ ωραια... η οτι άλλο χορτο τρώγεται...΄ειναι το κλασικο φρικασε...αλλα αντι για μαρούλι βαζεις αγρια χορτα.. με το μαρούλι δεν μου αρέσει και τόσο...όσο με τα χόρτα...και οχι παιδι μου .. δεν χριαζεται να παρεις τα όρη και τα βουνά...!! αν δεν βρείς τίποτε απο όλα υτά βαλε μαρουλακι.. που θα το κοψεις χοντρα κομματια .. και θα το βαλεις 10 λεπτα προς το τελος του ψησίματος...καλή όρεξηηηη φιλάκιαααα!!!!

      Διαγραφή
  14. Τέλειο το φαγητό σου Ρουλίτσα!!! Μου αρέσει πολύ το αυγολέμονο!
    Μα και το βιντεάκι, καταπληκτικό, με την ωραία μουσική του!!!
    Μπράβο για την συμμετοχή σου, αυτό μετράει !
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε Μαριάννα μου .. ότι για μένα μετράει η προσπάθεια.. εδώ μέσα σ αυτήν την γειτονιά ΄οτι κάνουμε .. το κάνουμε γιατί αρέσει πρώτα σε εμάς.. και το ευχαριστιόμαστε ...χι.χι. χάρηκα που σου άρεσε...γίνεται και με μαρούλι... είναι το κλασικό φρικασέ... σε άλλη εκδοχή του....Μαριάννα μου.... φιλάκιαααα!!!

      Διαγραφή
  15. γεια στα χερια σου φιλη μου!
    φιλακια πολλα πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πατριδάκι το σταμναγκάθι είναι τέλειο και σκέτο και με κρεατάκι!!!! Μπράβο σου μάστερ σεφ μου!!!! Γεια στα χέρια σου!!! Προβλέπω κι άλλες συμμετοχές μαγειρικής!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου οταν δεν θελω να βαλω κρεας .. εκτός απο βραστο με λεμονακι.. το ψήνω και με πολύ κρεμίδι κομμενο σε φετες σωταρισμενο καλά και ντοματα .. είναι τέλειο δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.... δεν το περιμενεα πως θα σας κανω και μαθήματα μαγειρικής..χι.χιχ. φιλάκιααααα!!!!

      Διαγραφή
  17. Το σταμναγκάθι το έχω φάει τόσες φορές όταν ερχόμουν Ρέθυμνο Ρουλίτσα μου με ότι νάναι μου αρέσει . Αγοράζουμε και εδώ αλλά δεν είναι το ίδιο σαν τα άγρια...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην νομίζεις Νικόλ μου και εδώ το καλιεργημένο τρώμε.. το άγριο πρέπει να πας στα βουνά ή στα βράχια κοντά στην θάλασσα να το βρείς και τωρα πιά δεν έχει .. μείνει και πολύ...και δεν είμαστε πιά για ταλαιπωρίες χι.χι. έτσι κι αλλιώς δεν χάνει τις βιταμίνες που έχει...πάντως αν ξανάρθεις στην Κρήτη έλα και στο Ηράκλειο να σε φιλέψουμε.......Νικόλ μου φιλάκιααααα!!!!

      Διαγραφή
  18. Ρε παιδιά θα ήθελα κι εγώ να δοκίμαζα μια φορά αυτό το φαγητό! Ζήλεψα τώρα, αλλά πίνω εσπρέσο κι έτσι..δεν ζήλεψα και πάρα πολύ!! Καλό Σουκου Ρουλίτσα μου, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες βρε Πετρίνα μου ζήλεψεις ή όχι;; ... με τον εσπρέσο δηλαδή οικανοποιήθηκες;;; δεν κατάλαβα.. αντί ...να φας .. φαί.... πίνεις καφέ;;; χι.χι..αν σε κάλυψε ο καφές .. καμιά αντίρηση κοριτσάκι.... πάντως αν δεν είσαι μακρυαά.. πετάξου μέχρι εδώ .. θα το ψήσω να το δοκιμάσεις...χι..χι..!! καλό Σαββατοκύριακο Πετρίνα μου...φιλάκιααααααα!!!!!

      Διαγραφή
  19. Ρούλα..μου άνοιξες την όρεξη!! χαχα.. καλο Σαβ.κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήμασταν κοντά Παρασκευή μου... να σου έφερνα ένα πιάτο .. χι.χι. καλό Σαββατοκύριακο να έχεις....φιλάκιαααααα!!!!!

      Διαγραφή
  20. Ρουλιτσα μου απιθανη!! Υπεροχο φαγητό.....!!
    Η επομενη συναντηση στο σπιτι σου με γευμα........συμφωνουμε;
    Σε φιλώ! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι συμφωνούμε Ράνια μου...περιμένω μέρα και ώρα.. και όρεξη για παρέουλα...χι..χι...καλό σου Σαββατοκύριακο φιλάκιαααααα!!!

      Διαγραφή
  21. Το φτιάχνει η μαμά μου!Εγώ κρατάω ότι πάντα υπάρχουν αφορμές για χαμόγελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερούλα μου Πινελιώ μου... το καλύτερο κρατάς... και στην αγκαλιά σου και στα χείλη σου... μπράβο μικρή μου... πολλαα φιλάκιααααα!!!θα τα πούμε..

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Μαρία Ελενα μου χαίρομαι που σου άρεσε γιατί δεν είναι για ΄'ολους νόστιμο φαγάκι... αναλόγως τι αρέσει του κάθε ενός.. μας..σε ευχαριστώ πολύ... φιλάκιααα!!!!

      Διαγραφή
  23. Ρούλα μου, δείχνει νοστιμότατο! Και πολύ ωραίο το βίντεο! Σταμναγκάθι δεν έχω δοκιμάσει, θα ήθελα όμως! Αυτό το πιάτο θα το έτρωγα άαανετα!
    Πολλά φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ τι να σου κάνω Ελλη μου... είμαστε και μακρυά δεν ξερω αν ατο σταμναγκάθι φυτρώνει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας μας πάντως είναι ένα απο τα καλύτερα χόρτα..από οτι λένε οι ειδικοί το ίδιο νόστιμο είναι και το άγριο ραδικάκι... που και αυτό πικρίζει λίγο... μπορείς να βρείς πολλές ποκιλίες χόρτων παντού αρκεί να εχεις το κουράγιο και την γνώση να τα μαζέψεις.... εγώ δεν μπορώ να το πω πως το κανω... τωρα πιά..χι.χι το αγοραζω .. απο την λαική η το σούπερ....πάλι παρασύρθηκα από την πολυλογία μου..Ελλη μου... φιλάκιαααα!!!

      Διαγραφή
  24. Εγώ Ρουλίτσα μου γλυκιά χαμόγελα θα αφήσω γιατί δεν τρώω κρέας εκτός από κοτόπουλο κι άντε σε γιορτές να βάλω λίγο χοιρινό στο στόμα μου! :))'Εχω σκεφτεί τελευταία πολύ σοβαρά να κόψω διαπαντώς το κρέας !
    Αλλά να πω εδώ για τη φωνούλα σου;; Ότι είναι γάργαρη ωσάν κοπελούδας;
    Χάρηκα απίστευτα που σε άκουσα στο τηλέφωνο ♥
    Φιλιά καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να το δοκιμάσεις και με κοτόπουλο... τώρα μου έβαλες ιδέα.. Αριστέα μου..!!!..χι.χι.αν θέλεις το κάνεις και σκέτο με κρεμμύδι και ντομάτα .. γίνεται εξ ίσου νόστιμο και υγιεινό .......και πού είσαι μην ακούς την φωνή.. αν δεν δείς φάτσα...χι.χι. φιλάκιαααααα!!!!!!

      Διαγραφή
  25. Αχ,αχ !! Τι μου κάμνεις, Ρουλάκι με τα χρυσά χεράκια!! Λατρεύω το σταμναγκάθι !!! Δεν λεω όχι και στο κατσικάκι!! Γενικά, είμαι πολύ καλό παιδί και τρωω όλοοοο μου το φαγητό!!! χαχα!! Το βιντεάκι είναι πολύ καλό!!
    Πολλά φιλάκια σου στέλνω μαζί με την αγάπη μου !! Καλή Κυριακή να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααα εσύ Πέπη μου δικιά μου είσαι...έλα να φάμε μαζί....και εγω το τρώω όλο μου το φαγητό ..χι.χι. και τέτοιο φαγάκι...αν προλάβω..χι.χι.... τα εύσημα για το βίντεο ανήκουν στην Φίλη μου την Τζίντζερ...χι.χι.... φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  26. ελα βρε ολα καλα πανε παντα απο την 100η φορα και μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπέστο...και μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουμε χρόνο...ουουουουου....δεν απελπίζομαι..χι.χι. φιλάκιαααααα!!!

      Διαγραφή
  27. Μούρλια φαγητό !!! Πεντανόστιμο και μυρωδάτο !!! Τρελαίνομαι για αυγολέμονο, για κατσικάκι και για σταμναγκάθι και το παρουσίασες τόσο όμορφα Ρουλάκι Σμαραγδένιο !!! Θα το φιάξω οπωσδήποτε αύριο θα πιώ κι ένα ποτ6ήρι ζουμάκι με λεμόνι στην υγειά σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις Κλαυδία μου...αμ να ..πεις και το ζουμάκι του!!! το άτιμο απόλαυση είναι.. για όσους τους αρέσει... το έχω φτιάξει και με μοσχάρι κοκκινιστό ... και σκέτο με κρεμμύδι και ντομάτα.. για όσους δεν τρώνε κρέας..!!! είναι υπέροχο....!!!αντε στην υγειά σου........φιλάκιαααααα!!!!

      Διαγραφή
  28. Το'κανες κι αυτό; Καλά σε λίγο θα μας δίνεις και συμβουλές σε θέματα υπολογιστών... το βλέπω σου λέω να γίνεται!χαχαχα. Δεν ξέρεις πόσο σε θαυμάζω που'χεις μάθει τόσα πράγματα Ρουλίτσα μου! Μιλάμε για νοημοσύνη πολύ πάνω από το κανονικό... και το λέω και το πιστεύω. Εκτός από που είσαι η καλύτερη ψυχή εδώ μέσα... είσαι και η εξυπνότερη! Το φαγάκι είμαι σίγουρη πως σκίζει. Εύγε Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό κανα... τό κανα ...που να μην πώ εεεεε όχι βρε Μαρακι και να σας δίνω μαθήματα...!!!. έχω καλή δασκάλα την Τζίντζερ..να είναι καλά οτι και να την ρωτήσω.. θα μου το πεί.....πάντως τώρα που το λές..χι.χιχ.... προχθές με ρωτούσε η κόρη πως να της πω κάτι που έφτιαχνα πως το κάνω..........και μου λέει... ότι θα σε ρωτούσα εγώ για τέτοια πράγματα δεν το περίμενα από μένα..χι.χι.... εμ.. της λέω .. εσεις έχετε το φέης μπούκι και καλά να πάθετε....δεν μαθαίνετε πολλές εφαρμογές... σαν το μπλοκ δεν υπάρχει .....τι λέω η γυναίκα...!!!!χι.χιχ. ... το φαγητό αυτό ειναι της εποχής .... το καλοκαίρι που έρχεσαι....δεν υπάρχει σταμναγκάθι...να στο φτιαξω......δεν πειράζει θα φτιάξουμε άλλα φαγάκια.....και μην με κάνεις να κοκκινίζω.. εν τα ξει;;; χι.χι. φιλάκιαααααα!!!!

      Διαγραφή
  29. αχαχαχαααααααα!εισαι θεαααααααα!απιστευτη εισαι Ρουλα!πεθανα στο γελιο με αυτα που γραφεις απο τη μια και απο την αλλη θαυμασα το πεισμα σου να εισαι σε ολα μεσα!!!!ακομα και στο youtube!!!!!θα δοκιμασω τη συνταγη φυσικα!σε φιλωωωω και σου στελνω την αγαπη μουυυυυυυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεά είναι Μισσιρλούμισιρλού μου η Τζίντζερ που μου έφτιαξε το βίντεο...χι.χι νομίζεις οτι θα το έφτιαχνα εγώ ποτέ;; χι.χι. με τί γνώσεις βρέ;;; να είναι καλά που με έκανε διάσημη..χι.χι. είδες μέχρι που έφτασε η χάρη μου;;; εμ να μην σας εκπλήξω και εγώ μια φορά;;; χι.χι.... φιλάκιαααααααα..!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  30. Όπα όπα όπα όπαααααααα!!!!!!!!
    Ρουλίτσα μου εξαντλήθηκα από το χοροπήδημα και πείνασα κομμάτι! Θα φάω την κρεατόσουπα που ετοιμάζω, πού να τρέχω τώρα στο λιμάνι και να περιμένω να φύγει το καράβι...
    Την άλλη Κυριακή θα σου έρθω την ώρα που θα το αυγοκόβεις και θα ορμήσω στο τσουκάλι, για τη φαμίλια φτιάξε γιουβέτσι...

    Φιλάκια πολλά πολλά χρυσοχέρα μου λεβέντισσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεελααα....έεελλααα ...ελα στο λιμάνιιιιι.....
      κι ευθείς σου φτιάχνω Μαίρη μου
      αρνάκιιιι μάααανι.... μάνι..

      εμ μου το έβγαλες το ποιητικό μου... χι.χι. ..παω να φτιαξω το γιουβέτσι... δεν ξέρεις καμιά φορά .. μπορεί να έρθεις..χι.χιχ. Μαιρούλα μου.. φιλακιαααααα.

      Διαγραφή
  31. Γέλασα με την ψυχή μου υπέροχο βίντεο!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο το αρνάκι θα το δοκιμάσω σύντομα!!! Καλή Κυριακή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου αρέσει Κική μου δοκίμασε το θα με θυμηθείς... τώρα είναι η εποχή του...το εχω κανει και με μοσχάρι κοκκινιστό .. επίσης νόστιμο...καλή όρεξη..!!!! φιλάκιαααα!!

      Διαγραφή
  32. Αυτή τη φορά θα σε συγχαρώ για τη προσπάθεια και φυσικά για το video...και δεν θα σχολιάσω τα "υλικά" μια και δεν τρώω κρέας, αλλά τρώω ψάρι, έτσι το επόμενο video ας έχει μια συνταγή με ψαρικό!!!
    ΑΦιλάκια και να έχεις μια όμορφη Κυριακή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη σχολιάσεις το κρέας Αιναφέτς μου .. το καταλαβένω... αλλα το ξερεις οτι το σταμναγκάθι ψήνεται και με κρεμυδακια και ντομάτα.. και είναι πεντανόστιμο και σκέτο;; χι.χι. για κάνει μια δοκιμή και πές μου...... οσο για συνταγή με ψάρι...... εεεεεε είπαμε να μην κλεψω και την δουλειά από τα μπλοκς της μαγειρικής..!!! χι.χι.χ φιλάκιαααααα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  33. Φυσικά πάντα η προσπάθεια μετράει !!!Πολλα πολλά φιλάκια Ρουλάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως με καταλαβαίνεις Κούλα μου !!!! αντε να βρεθούμε καμια φορά... έ;;;; φιλάκιααααα!!!!!!

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα Ρουλάκι μου,καλή και χαρούμενη βδομάδα να έχουμε!απολαυστική μέχρι τέλους η ανάρτησή σου με την εκπληκτική συνταγή απο την Κρητική κουζίνα που μας μαγείρεψες!και είπα απολαυστική γιατί και το χιούμορ μετράει εδώ,.γέλασα με τα πασχαλινά αυγά!το σταμναγκάθι είναι η μεγάλη μου τρέλα μαζί με το μπρόκολο-όντως πρέπει να πας πρωί-πρωί στη λαική για να το βρείς!!!-και δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο με αρνάκι οπότε να είσαι σίγουρη ότι θα` την κάνω τη συνταγή σου!!σέυχαριστώ πολύ Ρουλίτα μου!!φιλάκια και την αγάπη μου σου στέλνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα και εσύ του σταμναγκαθίου είσαι Κατερίνα μου;;; χι.χι. αυτό η το λατρεύεις .. η δεν το δοκιμάζεις.. πάντως χάνουν κατά έμενα .. καλό ειναι να μαγειρεύεις αλλά να το κανεις νά έχει και την πλάκα του... να σε κάνει να γελάς..!!!σημερα το είχα βραστό με ψαράκι.....ο΄χι το ψαρακι δεν γέλασε καθόλου...χι.χιχ. φιλάκιααααααα

      Διαγραφή
  35. Αυτό το κορίτσι ΔΕΝ υπάρχει, που λένε !!! Κι όμως ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι φίλη μας κιόλας !!! Υποκλίνομαι με πολλαπλή βόλτα, είσαι ένα θαύμα που πάντα με κάνει να νιώθω ότι η ζωή είναι όμορφη, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που την ομορφαίνουν ! Το βίντεο ήταν απολαυστικό ! Γέλασα πολύ με την εξυπνάδα και το σπιρτόζικο Ρουλένιο στυλ ! Να είσαι πάντα καλά, Ρουλάκι μας ! Άντε βρε, εύχομαι και στο CNN ! Ικανή είσαι σίγουρα !!! χιχιχι Φιλιά Πολλάααααααα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ... ναι... να ετοιμάσετε το κόκκινο χαλί..χι.χι. βρε Φωτεινούλα μου..χωρίς αυτό..αααααα δεν πάω στο πως το είπες;; σι εν εν;;; ναι σ αυτό τέλος πάντων..χι.χι...δεν λες που αν μου άρεσε και το φέης μπούκ..... θα ήμουν μέσα!!!! χι.χιχ.καλά λέω εχω καβαλήσει το καλαμι για τα καλά ..χιχ.χι. φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  36. Ρουλάκιιιιιι!!!! Και στο youtube??? χα χα χα πολύ καλό!!!! Και τα λεμόνια Ελληνικά όχι τιποτά από τα ξένα...!!!! Μπράβο σου Ρουλάκι μου, μπράβο!!!! Σε φιλώ γλυκαααά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε ας είναι καλά η φίλη Τζίντζερ.. ΚΙκή μου... που έφτιαξε το βίντεο...χωρίς εκείνη νομίζεις πως θα βλέπατε τίποτε;;; στις φωτογραφίες θα έμενα..χι.χχι. ....σε ευχαρσιτω... Κική μου.. φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  37. Αστέρι είσαι Ρουλα. Το σταμναγκαθι το έχω φάει σαλάτα είναι φανταστικό, θα το δοκιμάσω και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεεε είπαμε βρε Κατερίνα μου...οχι και αστέρι.....χι.χι... γιαγιά ναι... δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς αφού τρως το σταμναγκαθι.. ειναι μια αλλη του εκδοχή...και πεντανόστιμο...και έχεις φαγητό .. οχι μονο σαλατα... φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  38. Γευστική η ανάρτηση σου!!!φεύγω με ενα φιλάκι για ενα όμορφο βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα μπράβο Εφη μου το φιλάκι ήταν το καλύτερο... καλό σου βράδυ και σένα από μένα φιλάκιααααα!!!!

      Διαγραφή
  39. Μπορεί να μη κέρδισες αλλα μας δίνεις την ευκαιρία να μάθουμε ένα κρητικό φαί..εγώ πρώτη φορά ακούω σταμναγκάθι
    οσο για το κρέας , μόνο κοτόπουλο και χοιρινό τρώω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δελφινάκι μου το σταμναγκαθι είναι ενα χόρτο λιγο πικρό.. που φυτρωνει εδώ στην Κρήτη... τωρα το ακαλιεργουν κι όλας.. δεν ξερω αν υπαρχει αλλου και με διαφορετική ονομασία...μοιαζει λίγο με το άγριο ραδίκι... μονο που τα φυλλα του ειναι πιο στενα.... τωρα τελευταία εμευθα και ενα αλλο χορτο την(αρμύρα) που και συτο είναι πεντανοστιμο.. δεν ειναι πικρό αυτό... τι μαθαίνει κανεις όσο μεγαλώνει!!!!!! φιλάκιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πολλή όμορφη η ανάρτησή σου Ρούλα μου και πολλή γευστική!!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα τόση ώρα δεν μπορούσα να σου απαντήσω.. κάτι είχε πάθει ο γκούγλης.. να σε ευχαριστήσω για το σχόλιο σου.. φιλάκιααααα..!!!

      Διαγραφή
  42. Λοιπόν επειδή με συμφέρει να μου χρωστάς χάρες, αυτή θα την ξεπληρώσεις μαγειρεύοντας αυτό το φαγάκι όταν ξανακατεύω Κρήτη. Λατρεύω σταμναγκάθι. Βάλε σημείωση με το ξεχάσεις. Αυτή τη φορά όχι το αγαπημένο μου γαμοπίλαφο αλλά σταμναγκάθι. Φιλάκια χρυσοχέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι..χι.. κατέβα εσύ φιλενάδα... και εννοείται ότι αλάζουμε το μενού....!!!!!. ήδη έχει μπεί στο σημιωματάριο..χι.χιχ. φιλάκιααααααααα!!!! υπομονής...

      Διαγραφή