Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΝΑ ΣΑΣ...ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΩ;

ΜΕ...ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ;

-Λοιπόν γιαγιά;
-Τι λοιπόν Αγγελικούλα μου;
-Δεν θα μου πεις το παραμύθι που μου υποσχέθηκες;
-Και βέβαια θα σου το πω. Σου έχω χαλάσει ποτέ εγώ χατίρι; μόνο που αυτήν την φορά, λέω να αφήσουμε το παραμύθι να ξεκουραστεί στον κόσμο της φαντασίας και να σου πω μια αληθινή ιστορία..που δεν θα έχει νεράιδες και βασιλόπουλα, ούτε θηρία που ρουφάνε την θάλασσα με μια ανάσα, αλλά ούτε και δράκους που ζούνε σε  απόμακρα κάστρα.
-Και τι θα έχει γιαγιά;
-Κάνε λίγη υπομονή Αγγελικούλα μου και θα καταλάβεις.
Και εκείνη, που πάντα της άρεσαν οι ιστορίες και τα παραμύθια της γιαγιά της,κάθισε κοντά της όλο αυτιά..περιμένοντας να αρχίσει η γιαγιά της την ιστορία που της είχε υποσχεθεί, ενώ έξω ο άνεμος σιγοσφύριζε το τραγούδι του.!
Η Ροζαλία που μέχρι εκείνη την στιγμή έπαιζε με το κουβάρι απ το πλεχτό της γιαγιάς, μόλις είδε την Αγγελική να κάθεται κοντά της, παράτησε του κουβάρι που τις ξέφυγε γλιστρώντας κάτω από την πολυθρόνα και κουλουριάστηκε στα πόδια της, κουνώντας την ουρά της και τεντώνοντας τα αυτιά της  έτοιμη θαρρείς να ακούσει του κόσμου τα περίεργα.
-Λοιπόν γιαγιά;
-Λοιπόν Αγγελικούλα μου,θα σου πω την ιστορία των δύο εποχών.
-Σαν την Άνοιξη και τον Χειμώνα;
-Όχι... αυτές οι εποχές δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνες που ξέρεις...και επειδή δεν έχουν όνομα θα πούμε την πρώτη εποχή.. Χ.Τ.και την δεύτερη..εποχή..Μ.Τ.
-Τι εποχές είναι αυτές γιαγιά; δεν της έχω ξανά ακούσει.!!!
-Θεέ των γάτων!!  τι είναι πάλι τούτο!εγώ ξέρω το Καλοκαίρι,το Φθινόπωρο,τον Χειμώνα και την Άνοιξη... τα δίχρωμα μάτια της Ροζαλίας.( το ένα γαλάζιο και το άλλο πράσινο),ανοιγόκλεισαν γεμάτα απορία, καθώς η περιέργεια της είχε φτάσει στα ύψη.!!
Η γιαγιά, αφού στερέωσε τα γυαλιά της στην μύτη της, ακούμπησε το πλεχτό της στα γόνατα, και άφησε το βλέμμα της να πλανηθεί έξω από το παράθυρο.
-Πριν από λίγα χρόνια, στην εποχή Π.Τ. ήταν μια οικογένεια που ζούσε πολύ ευχαριστημένη.
Η κάθε μέρα που περνούσαν ήταν χαρούμενη.. τα βράδια τους μαζεμένοι γύρω από τραπέζι συζητούσαν πως περάσαν την μέρα τους.
Ο μπαμπάς,έλεγε πόσο κουράστηκε στην δουλειά του .. αλλά μετά από τόσο ωραίο φαγητό η κούραση του είχε πάει περίπατο..
Τα παιδιά ενθουσιασμένα από την εκδρομή που είχανε πάει αυτήν την ηλιόλουστη μέρα, δεν σταματούσαν να συζητάνε πόσο καλά περάσανε.
Και η μαμά,περήφανη που άρεσε σε όλους το καλομαγειρεμένο φαγητό της τους είχε ακόμα μια έκπληξη...ένα ωραίο μυρωδάτο γλυκό , είχε κάνει την εμφάνιση του επάνω στο τραπέζι, ενώ η μοσχοβολιά του είχε απλωθεί σε όλο το σπίτι.
Τις απογευματινές ώρες, καθισμένοι στην βεράντα οι γονείς απολάμβαναν το απογευματινό καφεδάκι τους
κοιτάζοντας  τον ήλιο που έκανε την τελευταία του βουτιά πίσω από τον λόφο βάφοντας Αγγελικούλα μου τον ουρανό πορτοκαλί.
Στην αυλή τα παιδιά έτρεχαν κυνηγώντας το ένα τ άλλο ενώ οι φωνές τους και τα γέλια γέμιζαν τον αέρα...
 Κι όταν η νύχτα κατέβαζε τα μαβιά της πέπλα να σκεπάσει τον κόσμο και το φεγγάρι
ξεκινούσε για βραδινό του ταξίδι, τότε ερχόταν η ώρα της γιαγιάς με τα παραμύθια της... μια φορά κι έναν καιρό....και τα παραμύθια ακουμπούσαν απαλά στα βλέφαρα των παιδιών, μέχρι να έρθει ο ύπνος να τα πάρει.
-Σαν και μένα γιαγιά μου;
- Ναι Αγγελικούλα μου..σαν και σένα.
-Αχ!! τι ωραία θα ήταν να ζούσα και εγώ σε κείνη την εποχή την.... πως την είπε η γιαγιά;
θα έτρεχα με τα παιδιά στον κήπο, θα κυλιόμουν στο γρασίδι, και θα έπιανα πότε πότε κανένα ποντικάκι που θα προσπαθούσε να μου ξεφύγει  όπως το κουβάρι από το πλεχτό της γιαγιάς..σκεφτόταν η Ροζαλία και αναστέναξε όπως αναστενάζουν οι γάτες...
-Λοιπόν γιαγιά;
-Λοιπόν Αγγελικούλα μου..εδώ μπορούμε να πούμε πως τελειώνει η πρώτη εποχή..με την επίσκεψη μιας κυρίας, που ήρθε και στρογγυλοκάθισε στο σπίτι και από τότε άλλαξε και η ζωή της οικογένειας.. 
Με τον ερχομό της άρχισε και η εποχή..Μ.Τ.
-Αμάν καλέ γιαγιά θα με τρελάνεις.. πια!.. τι εποχές είναι αυτές;και πια είναι η κυρία αυτή που άλλαξε την ζωή τους;
-Την άλλαξε μικρή μου.. γιατί αυτή η κυρία .. ήξερε τόσα πολλά πράγματα που όσοι την έβλεπαν και την άκουγαν .. έμεναν με ανοιχτό το στόμα.
Στην αρχή καμάρωναν που την είχαν στο σπίτι τους. ήξερε τα πάντα ..ήξερε τι γινόταν από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη... και όχι μόνο.
Επειδή ήθελε να την προσέχουν όλοι... όταν άρχιζε μαι ιστορία.. ποτέ δεν την τελείωνε την ίδια μέρα και η μαμά για να μην χάσει την συνέχεια της ιστορίας είχε κάψει αρκετές φορές το φαγητό και για γλυκό; ούτε λόγος να γίνεται..δεν υπάρχει χρόνος πια.
Ο μπαμπάς με το που μπαίνει στο σπίτι κάθεται κοντά της δεν θέλει κανένας να τον ενοχλεί,την ώρα που την ακούει..και κείνη να λέει.. να λέει ..να λέει και τι δεν έλεγε..
Το τάδε αυτοκίνητο να πάρετε...έχει υδραυλικό τιμόνι και ηλεκτρικά τζάμια.
Αυτήν την σκούπα να πάρετε είναι η καλύτερη .. ρουφάει την σκόνη και δεν κουράζει την νοικοκυρά.
Το καθαρέξ με μπλε και πράσινους κόκκους πλένει μόνο του χωρίς να βάλετε τα χέρια σας στο νερό.
Όσο την άκουγαν  τόσο περισσότερα πράγματα αγόραζαν που πολλές φορές τους ήταν και αχρείαστα.
Τα παιδιά τώρα πια κοιμούνται χωρίς παραμύθια..βυθισμένα στις πολυθρόνες την  παρακολουθούν και το χαμόγελο σπάνια κάνει την εμφάνισή του πια.
Είχε γίνει μέλος της οικογένειας και κανένας δεν μπορούσε να κάνει χωρίς εκείνη.
Εεεε στάσου γιαγιά πήρες φόρα.. νομίζω ότι τόση ώρα μου μιλάς για την τηλεόραση.. έτσι δεν είναι;
-Έτσι είναι Αγγελικούλα μου. Το ήξερα εγώ πως είσαι έξυπνο παιδί.!!
-Και βέβαια είμαι..!! απάντησε όλο καμάρι εκείνη... αφού κατάλαβα ότι η πρώτη εποχή είναι η εποχή ..Χ.Τ. Χωρίς τηλεόραση.. και η δεύτερη Μ.Τ.με τηλεόραση...όμως εγώ όσες εποχές και να αλλάξουν πάντα θα αγαπώ τα παραμύθια σου.
Εκείνα με τους δράκους και τις νεράιδες, τις μάγισσες και τα βασιλόπουλα και ας πήγαν στην χώρα της φαντασίας είπε η Αγγελική και χάιδεψε την Ροζαλία που είχε αποκοιμηθεί γουργουρίζοντας στη αγκαλιά της..!!!
Σε λίγο και τα δικά της βλέφαρα..άρχισαν να βαραίνουν..ο ύπνος ερχόταν να τα κλείσει..!!!.
Ονειρα γλυκά Αγγελικούλα μου..!!!
Εδώ  μπορούμε να πούμε πως έζησαν αυτοί καλά και εμείς όχι...καλύτερα...!!!
Αγαπημένοι μου φίλοι....γι αυτήν  την μικρή αυτή  ιστορία και  για τις ζωγραφιές ευθύνομαι μόνο εγώ ..μην τα βάλετε με κανέναν άλλον..!!χι.χι...   να έχετε έναν όμορφο και χαμογελαστό μήνα..το ξέρω πως είναι δύσκολο μα.... με λίγη καλή θέληση  ίσως τα καταφέρουμε..!!!!!!



 

      



63 σχόλια:

  1. Τι γλυκά που μας....... παραμύθιασες Ρούλα !!!!
    Δυστυχώς, είναι ένα πραγματικό παραμύθι, που καλά θα ήταν όσες είναι γιαγιάδες να φροντίσουν να το αλλάξουν. Είναι μια μαγεία το παραμύθι της γιαγιάς !!! Μπράβο γι αυτή την ανάρτηση και πρέπει να πω ότι οι θαυμάσιες ζωγραφιές σου με συγκίνησαν πολύ γιατί μου θύμισαν τα νιάτα μου ..... Σε ευχαριστώ και σε φιλώ !!! Καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Ράνια μου είναι ένα σημερινό παραμύθι .αν και σήμερα την τηλεόραση. την έχει αντικαταστήσει το ίντερνετ ....αυτό έχει γραφτεί πριν ακομα έρθει το ιντερνες αλλα η περιπτωση είναι ίδια... όσο για τις ζωγραφιές έψαξα στο ιντερνετ..χι.χ( είδες πως μας χρειάζεται) χι/.χι. και βρήκα ζωγραφιές απο το αναγνωστικό μας.. του .......50..χι.χι και τις ζωγραφησα...απο εκει.. σαν παιδακια που καναμε στο σχολείο... σε ευχαριστώ πολύ να έχεις εναν .ομορφο... και χαμογελαστό μήνα... φιλακιαααααααααα!!!!

      Διαγραφή
  2. Ειλικρινά το απόλαυσα το παραμυθάκι σου αγαπητή μου Ρούλα. Ένα παραμύθι που κάθε άλλο παρά παραμύθι είναι. Μια εικόνα της καθημερινής μας ζωής. Κι΄οι ζωγραφιές σου υπέροχες.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς είναι η πραγματικότητα που ζούμε και προπαντός τώρα που τα παντα τα βρίσκουν τα παιδια μέσα απο το ιντερνετ... δεν ξερω πόσο θα ζούν τα παραμύθια...νομίζω οτι πεθαίνουν πιά...σιγα σιγα .. αφου δεν υπαρχουν αυτάκια να τα ακούσουν.. καλό σου μήνα να είσαι καλά σε ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μας!!!
    Ταξίδι παραμυθένιο... ζωγραφιές.. Αυτά που κουβαλά η καρδιά σου και σκορπάς απλόχερα!

    Καλό μήνα Απριλιάτικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααααα πόσο χαίρομαι..!!!!!! Αντιγονάκι μου.. δεν είναι παραμύθια αυτά που γραφω.. πιο πολυ ειναι μικρές ιστορίες της καθημερινότητας μας....( ο τίτλος ήταν παραπλανητικός)..χι.χι..με αυτην τις ιστορία θελω να δώσω στα μικρά να δούν πως ζούσαμε εμείς ... παλιά... με παιχνίδια στις αλάνες και χωρίς τηλεόραση..... οι ζωγραφιές μου.. Αντιγονακι μου...εεεεεε τι παιδάκι είμαι..χι.χιχ. αχ! πόσο χάρηκα..!!!! φιλάκιααααααααα. καλο και όμορφο μήνα να έχεις ψυχή μου..

      Διαγραφή
  4. Παραμύθι απο τη ζωή.!
    Όμορφες οι ζωραφιες σου, λες και βγήκαν από ένα παλιό αναγνωστικό, αυτό μου θύμισαν!
    Καλημέρα και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ρανια μου από εκεί βγήκαν.. τις βρήκα στο Ιντερνετ και τις ζωγραφισα απο εκεί.. το Αναγνωστικό μου τις είχει..χι.χιχ. τι σου κανει η τεχνολογία όμως...έ; ετοιμάσου για μάζωξη.. χι.χι τι λες για 2 μέρες μετά το Πάσχα; θα ταπουμε.. και τηέφωνικώς.. ετσι;; να έχεις ενα ομορφο μηνα κούκλα μου.. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Ρουλάκι μου. Καλό μήνα!!! Τι όμορφη ιστορία που μας είπες!!! Όσο για τις ζωγραφιές σου... όση ώρα διάβαζα και τις κοιτούσα, είχα ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας. Πόσο χαίρομαι που υπάρχεις!!! Σ'αγαπώ πολύ πολύ.Α,μη ξεχάσω... έσκισες και στην προοπτική στο τραπέζι...τέλειο!!!χαχαχα... φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία... κυρία... πόσο χαίρομαι που σε έκανα και γέλασες!!! τι να κάνω δεν μπορώ να μεγαλώσω... μικρό παιδί είμαι .. οσο για τις ζωγραφιες.. εψαξα και βρήκα αυτες που είχαμε στο αναγνωστικο του δημοτικού.. στα χρόνια.......... να κυρία... προχθες ήταν ακομα..χι.χιχχ. .. η προοπτική είναι δικής μου ..επινόησης...τα πόδια του έγιναν λίγο στραβα΄αλλά .. ειναι ενα τραπεζι που ξεχωρίζει..χι.χι.......οχι αυτή που ξερεις εσύ..χιχ.χχι. Μαράκι μου εγώ σε ευχαριστω για τα τόσα που μαθαίνω..είσαι υπέροχη ΔΑΣΚΑΛΑΑΑΑΑ!!!!
      μια μεγάλη αγκαλια .. με πολλά φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  6. Τι τρυφερή ανάρτηση μας ετοίμασες Ρούλα μου γλυκιά...
    Καλημέρα και καλό μήνα σου εύχομαι
    Πολλά φιλιά Απριλιάτικα μα αληθινά!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου... είναι κάποια πράγματα που έχουν χαθεί... και σκέφτηκα να τα θυμηθούμε....σε ευχαριστώ πολύ ...καλο σου και χαμογελαστό μηνα να έχεις και εσύ Αννιώ μου... φιλάκιαααααα!!!

      Διαγραφή
  7. το Αναγνωστικό μου ,στο Δημοτικό μου θύμισες κι εμένα!
    Η αλήθεια είναι πως οι γονείς χρησιμοποιούν σαν νταντά την τηλεόραση , βάλε και το ίντερνετ τώρα,ούτε καν ξέρουν τι σημαίνει παραμύθι!
    καλό μήνα στο Σμαραγδόσπιτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι..χι. Νάσια μου αυτό είναι και για πάρα πολλα χρόνια... ήταν το ίδιο και προπολεμικά..χι.χιχ. δεν το είχαν αλλάξει.. μετά έκαναν τις αλλαγές... όσα [παιδια μενουν στην επαρχία είναι ακόμα ας πουμε τυχερά αν και εκει τωρα όπως το λές με το ιντερνετ.. τελος οι γιαγιάδες με τα παραμύθια...ήταν όμως ανθρώπινες εποχές... με σχέσεις... που έχουν πια χαθεί...να έχεις ομορφιά μου ενα χαμογελαστό μήνα... φιλάκιαααααα!!

      Διαγραφή
  8. Καλό μήνα Ρούλα ! Πολύ όμορφο ξεκίνημα ,παραμυθένιο για ένα ωραίο μήνα του χρόνου !!
    Σοφή η γιαγιά ,πανέξυπνη η μικρή ! Τρυφερό παραμύθι ,γεμάτο αγάπη και αλήθειες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιές όμορφες εποχές Ολυμπία μου.. μικρές ιστορίες.. ειναι που μας δείχνουν τι γίνεται σήμερα με τα παιδιά μας.. και ακόμα χειρότερα με το ιντερνετ.. τώρα.. που να βρεθεί χρόνος για ουσιαστικές σχέσεις ζωής.. καλό και όμορφο μήνα να έχεις .. φιλακιαααααααα.

      Διαγραφή
  9. Kαταπληκτική η ιστορία Ρούλα μου και ξετρελάθηκα και με τις ζωγραφιές!
    Δεν είναι σωστό να βάζουμε τα παιδιά μας μπροστά σε μια τηλεόραση όλη μέρα.
    Είναι έγκλημα!
    Ακινητοποιούμε τον εγκέφαλό τους την σκέψη τους, την καρδιά τους και τα κάνουμε ρομποτάκια χωρίς άποψη!
    Μεγαλώνουμε μετριότητες και πραγματικά είναι έγκλημα!
    Θα την πω στην κόρη μου την ιστορία είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθεί!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου.. Ελενα μου..επειδή εχω ζήσεις όλες τις εξελίξεις απο τα παραμύθια της γιαγιας.. μεχρι την σημερινή εποχη με το ιντερνετ.. οι διαφορα είναι πολύ μεγαλη στα παιδια.. να μου πείς οι εποχες προχωράνε.. .. το ξερω οτι έτσι είναι .. ομως τα παιδιά δεν ήταν πιο ευτυχισμενα τότε;; αυτό ήθελα να δώσω με την ιστορία μου... ... εστω και ενα παιδακι να μάθει πως ήταν παλιά τα πραγματα θα είμαι πολύ χαρούμενη...σου ευχομαι ενα ομορφο μήνα Ελενα μου..φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα και καλό μήνα!!!
    Δυστυχώς γλυκιά μου, δεν είναι παραμύθι, αλλά αληθινή ιστορία...
    Ίσως είναι στο χέρι μας, να δώσουμε ένα άλλο πιο χαρούμενο τέλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξερω ..Σοφία μου είναι η πραγματικότητα αυτή.. με αυτήν την μικρή ιστορία μου ήθελα να δείξω ΄΄ πόσο πιο ευτυχισμενα θα ήταν τα παιδια...αν μπορούσαν να ζήσουν στην παιδική ηλικία τους έτσι........... εστι κι αλλιώς θα μεγαλώσουν.. και θα μαθουν την πραγματική ζωή.. αλλα αυτη η ηλικία θελει.. να της δώσεις τρυφερότητα και αγάπη...για τα άλλα υπάρχει πολύς καιρός να τα μάθουν.... καλώς ώρισες.. .. στο σπιτικό μου.. Σοφάκι.... θα τα λέμε φιλάκιαααα

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα και καλόν Απρίλη Σμαράγδι μου!!!!

    φιλί γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου καλό σου μήνα και σε σένα αν και εχει πάει κι όλας.. 7 του μηνα.. μου αρέσει που με λες Σμαράγδι..χι.χιχ. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  12. καλημερα! καλο μηνα!
    υπεροχες ζωγραφιες! ομορφη ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου να είσαι καλά σε ευχαριστώ πολύ...καλή εβδομαδα να έχεις και ομορφη... φιλάκιαααααααα

      Διαγραφή
  13. Ρουλάκι μου, δεν μπορώ να σου περιγράψω τί συναισθήματα ένιωσα διαβάζοντας το παραμύθι σου και κοιτώντας τις ζωγραφιές σου...
    Κι ας μην βγαίνει ηλικιακά... Νοσταλγία να το πω? Αναπόληση να το πω? Ειλικρινά, δεν ξέρω...
    Ξέρω μόνο πως σου αξίζει μια πελώώώώώώριια αγκαλιά!!!
    Να είσαι καλά πάντα, κορίτσι μου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!
    Να έχεις έναν απίθανο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ συριανό μου Γιαννάκι.. όλο γλύκα είσαι και χαμόγελα πως να βγαίνει παιδι μου ηλικιακα;; χι.χιχ. εγγονή μου είσαι...στην ηλικία .. αυτά ήταν μια φορά και εναν καιρό...χι.χι. ...μονο στις ζωγραφιές είμαστε στα χρόνια μαζί..και ακομα μικρότερη.. να μην σου πώ .. νηπιαγωγείο.. αααααα όσο πάω μικραίνω περισσότερο..χι.χιχ. παίρνω την αγκαλιά... τα φιλια και σε ευχαριστώωωωω!

      Διαγραφή
  14. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ αδερφούλα μου!!!
    γνώριζα για την π.τ. εποχή, αλλα χαίρομαι ΄τοσο πολυ που το διάβασα ολοκληρωμενο ΄τωρα! όσο για τις ζωγραφιές σου!! τι να πω! και με ρωτας τί ειναι παστελ, αφού είσαι τόόόσο προχωρημένη και με έγκριση της ίδιας της δασκάλας μάλιστα!
    όλα είναι τόσο όμορφα! και ξέρεις? μπορούμε και ΄τωρα να ζήσουμε κάποιες στιγμες π.τ, αν κάνουμε κλικ σε ένα κουμπάκι! στο χέρι μας είναι!!!ΠΟΛΛΆ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!! ΣΕ ΌΛΟΥΣ όσους κατοικούν ΄γυρω απο αυτή την αυλή-κήπο του φόντου σου!ΚΑΛΌ ΜΗΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια μπορούμε αδέρφι μου.. να το κανουμε το κλικ.. αλλά το ερώτημα είναι το θέλουμε;; που . μας εχει γινει.. εξερτηση;.. και ακομα και να μην την βλέπουμε ... την θελουμε ανοιχτή.. να την ακούμε.. το ξέρουμε οτι μας ξεμυαλίζει και εμεις εκεί.. μάλλον για εμας τα έγραψα μου φαίνεται... χι.χι..σε ευχαρσιτόυμε όλοι για τα φιλάκια τα οποία. ανταποδίνουμε...φιλάκιααααααααα...χι..χι

      Διαγραφή
  15. Καλό μήνα, Ρουλιώ μου!
    Δε μας "παραμύθιασες" , γλυκιά μου, μας μάγεψες με τούτη την ανάρτηση!!!!
    Να είσαι πάντα καλάάάά!
    Φιλιά πολλά!
    Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για το καιρό που χάνομαι, μα οι καταθλίψεις μου είναι συχνά πιο δυνατές από εμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορινάκι μου.. να είσαι κλα .. κορίτσι μου και ξέχνα τις καταθλίψεις... όλες εδώ είμαστε αν χρειαστείς τίποτα.. πανω κατω .. παντού τα ιδια περναμε.. μην στεναχώριεσαι πάρε όσο χρόνο θέλιες. και όταν νιώθεις καλά να έρχεσαι να τα λεμε... υπαρχει καποιος που θα σε ακούσει....... σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. φιλάκιααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  16. Καλό μήνα Ρουλα μου με υγεία . Όμορφο το παραμύθι σου, οι δε ζωγραφιές σου μου θύμισαν το τετράδιο της αντιγραφής που είχαμε στο δημοτικό, ήταν μισό μισό ,στο κάτω μέρος γράφαμε και στο επάνω ζωγραφίζαμε εικόνες από το μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα Κατερίνα μου τωρα που το λες το θυμήθηκα.. και σε όλες τις κόλες .. έ;; επανω οι ζωγραφιες .. και κατω η αντιγραφή.. πω..πω.. τι μου θύμησες!!!!! και βέβαια η ζωγραφιες ειναι απο εκεινο το αναγνωστικό.. της πρωτης της βρήκα στο ιντερνετ.. και τις ζωγραφισα... πόσα χρόνια είχα να το κανω..!!!!!!!!!!!!! να είσαι κλα που μου το θύμησες Κατερίνα μου.... φιλάκιαααααααααααααααααα!!!!

      Διαγραφή
  17. Μου άρεσε φοβερά η ιστορία σου (και η εικονογράφηση) και πόσο δίκιο έχεις!! Περνάς με τον πιο όμορφο τρόπο το πιο σωστό μήνυμα.
    Καλό μήνα, Ρούλα μου, με υγεία!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να φανταστείς Ελλη μου.. πόσο χαρούμενη με κανουν τα λογια σου.. γιατί ξέρω οτι έχεις να ένα λειτούργημα να διαπλάσεις τις μικρές ψυχούλες..και με τιμά να το λές εσύ... οτι σου άρεσε η ιστορία μου.. σε ευχαριστώ παρα πολύ...να είσαι καλά .. φιλάκιαααααααα !!!

      Διαγραφή
  18. Αχ Ρουλάκι μου... ωραία διήγηση και γεμάτη νοήματα. Κι οι ζωγραφιές σου, σαν να τις ζωγράφισε ένα παιδικό χέρι, γεμάτες αθωότητα και ρομαντισμό.
    Καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είναι οι δικές μου ζωγραφιές παιδικές Κανελλάκι μου ..ποιανού θα είναι;;.χι.χι..οταν μεγαλώσω θα μάθω και απο τις καλές...χι.χι. δεν υπαρχει ωραιοτερο χερακι απο το παιδικο... ομως τα ατιμα τα χερακια πως μεγαλώνουν έτσι γρήγορα.;;..ενώ το μυαλό έ;; χι.χι. μενει εκεί.....ένα παλιμπαιδισμό τον παθαίνει..χι.χιχ. φιλάκιααααααααααα

      Διαγραφή
  19. Πολύ διδακτικό το παραμύθι σου Ρουλίτσα...............Και τόσο αληθινό φυσικά....
    Μ'άρεσε και η εικονογράφηση.........όλα πανέμορφα.
    Καλό μήνα εύχομαι, ας είναι ονειρεμένος για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου πα όλο που θελω να αποφεύγω τις διδαχές δεν το καταφέρνω.. και οι ιστορίες μου.. εκει καταλήγουν.. αλλα μου αρέσει να γράφω μικρες ιστορίες απο την πραγματικότητα .. να μαθαίνουν τα μικρα.. τι συμβαινει.. γύρω μας... σε ευχαριστώ πολύ ..φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  20. Το πιο όμορφο "παραμύθιασμα" ήταν αυτό!...κι έλεγε τόσες αλήθειες!!
    Και οι ζωγραφιές και το παραμύθι εκπληκτικά!
    Να είσαι καλά Ρούλα μου και να έχεις έναν υπέροχο μήνα!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι..χι.. αληθινό παραμύθιασμα... Μαρία μου .. βρήκες την κατάλληλη λέξη... πράγματι .. σε λίγα χρόνια που τα παιδια δεν θα ξερουν τι είναι το παιχνίδι στις αλανες... σάμπως τωρα το ξερουν... ίσως να το διαβαζουν και να ανα ρωτιούνται γιατί πράγματα μιλαμε.. χιχ.χιχ.χι σε ευχαρσιστώ Μαρία μου.. φιλακιααααααα

      Διαγραφή
  21. Τόσο ωραίο το αληθινό σου παραμύθι και οι ζωγραφιές Ρουλίτσα μου!!!
    Καλό και χαρούμενο μήνα να έχεις γλυκιά μου!

    Φιλάκια πρωινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιρούλα μου.. πράγματι.. είναι ένα αληθινο παραμύθι... που αν διαβαστεί μερικα χρόνια αργότερα στα παιδια θα τους φανεί παραξενο που η ζωή ηταν έτσι μια φορα και ενα καιρό... χι.χιχ. φιλακιαααααααα!!! σε ευχαριστώ...

      Διαγραφή
  22. Τι ωραίο παραμυθάκι!Πολύ όμορφο και αληθινό!Είσαι να κανονίσουμε συνάντηση για καφέ το Σάββατο 12 Απριλίου? Όλες οι Ηρακλειώτισσες γειτονοπούλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πινελιώ μου... η αληθεια είναι μήπως και τωρα αυτό δεν γινεται;;. με το ιντερνετ και την τηλεόραση;; ασχετο που το έγραψα σαν παραμυθι.. για το καφεδακι .. σου εστηλα μεηλ . το είδες;; να μαζευτούμε .. μετα το Πασχα γιατί τα κορίτσια εχουν σχολείο..χι.χιχ. θα τα πουμε.... φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  23. Βρήκες τον ωραιότερο τρόπο για να πεις στα παιδιά πόσο πλανεύτρα είναι η τηλεόραση.
    Αγαπώ ιδιαιτέρως τα παραμύθια και το δικό σου ήταν πολύ διδακτικό.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Φλώρα μου είναι πλανευτρα.. εδώ έχει πλανεψει εμας.. να λεμε και την αλήθεια... οχι τα μικρά .. και φανταζεσαι τι έγινε οταν πρωτοβγήκε.. έ;...αλλά τ καθε πραγμα θελει την ωρα του αν και αυτόν τον καιρό δεν είναι να την βλέπεις....γκρρρρ.. με αυτήν την μικρή ιστορία μου.. ηθελα να πώ.. ποσο χρειαζόμαστε και την ανθρώπινη επαφή.... σε ευχαρσιστώ πολ΄'υ.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  24. Πέρασα να πω μια καλημέρα έτσι για να χαρείς διπλα!!!!ΧΑ!ΧΑ! αλλα έκατσα να με παραμυθιάζεις!!!!!!!!!!!!! Το τυπώνω και περιμένω το Σάββατο το αστεράκι μου να το διαβάσουμε μαζί!Συνεχεια της γκρινιάζω για την τηλεόραση!!!
    Ελπίζω με το παραμύθι σου να καταφέρω κάτι!
    φιλια πολλά Ρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλαχιστον Ελενα μου αυτό το παραμύθιασμα μας κανει καλό .. οχι σαν μερικούς.. μερικούς που μας παραμυθιάζουν καιρό τωρα.. χι.χι...
      Μακαρι να μπορούσαμε να βαλουμε ενα μέτρο σ αυτό αγάπη μου.. φιλώ σεεεεεεε!!

      Διαγραφή
  25. Τώρα είδες πως μπορείς και εικονογραφείς και τα δικά σου παραμύθια... εύχομαι και αυτό να βρεθεί όπως το πρώτο στο τοβιβλιο.net!!!
    Μπράβο Ρουλίτσα αγαπημένη!

    ΑΦιλάκια και να έχεις ένα χαμογελαστό μήνα!

    ΥΓ: Η φωτό της αυλής, είναι "έργο" του Σμαραγδένιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγγισούλα μου.. αυτή αγάπη μου.. δεν είναι εικονογράφηση.. παιδική ζωγραφιά είναι΄΄χι.χιχ.... στο βιβλιο νετ.. δεν το τόλμησα να το στήλω...λες να το κανω;; σε ευχαρσιτώ για τις ευχές σου..........ναι... και η αυλή μας δικό του έργο είναι.. .χαιρομαι που σου άρεσε...φιλάκιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  26. Πολύ ωραίο το παραμυθάκι σου !!
    Καλό μήνα, Ρούλα μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαριαννακι... να είσαι καλά ..αν και περισσότερο ειναι η αλήθεια αυτή.. με τα παιδια μας.. και την τεχνολογία... ..και με μας τους ίδιους μπορώ να πώ.. το θεμα είναι να έχεις ενα μετρο... σε όλα... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  27. Πολύ όμορφο το παραμυθάκι
    Καλό μήνα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Ελενα μου σε ευχαριστώ πολύ... να είσαι καλά ...φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  28. Οοοοο, έχω παραμύθι για απόψε για τα παιδάκια μου!!!! Ευχαριστώ, φιλιά και καφεδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι αν με τον τρόπο μου συνέβαλα σ αυτό φιλεναδα.. και τα φιλια και το καφεδάκι θα τα πάρω ευχαριστώ πολύ..

      Διαγραφή
  29. Σμαράγδι μου καλημέρα. Σου γράφω τι να κάνεις για το "παιχνίδι": Και βέβαια μπορείς να λάβεις μέρος. Κάνεις ανάρτηση το κείμενο σου με τίτλο: "τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα", προσθέτεις από κάτω όλα τα λινκ των φίλων που συμμετέχουν και βάζεις και το δικό μου λινκ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
    http://pistos-petra.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html
    .....για να δηλώνει συμμετοχή κι όποιος άλλος φίλος θέλει. Μπες ας πούμε στο μπλογκ της Marie Anne και θα δεις πως το έχει κάνει. Καλημέρα και περιμένω ένα σχόλιο σου, σ' αυτήν εδώ την ανάρτηση: Τα μαθητικά τα χρόνια κλπ..", όταν ανεβάσεις το κείμενο, για να σε προτείνω κι εγώ στους φίλους μας. Καλημερούδια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπημενο Ρουλακι μας ειναι πολυ ομορφη η ιστορια που μοιραστηκες μαζι μας!αλλα και οι ζωγραφιες μια γλυκαααα!να σαι παντα καλα και παντα τοσο αξιολατρευτη!σε αγαπαμεεε!καλη βδομαδααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισιλακιμισιρλάκι μου...μεχρι να έρθει η δασκαλα στην Κρήτη να μας κανει μαθήματα... χι.χιχ. αυτες θα βλέπετε..χιχι.. στο δημοτικό της έμαθαααααα!!!! σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου...εγώ να δεις....που λέει και το τραγούδι πόσο σας αγαπωωωωωωωωω!!!!! μέτρα φιλάκιαααααααααααααααααααααα!!!!

      Διαγραφή
  31. Το παραμύθι σου Ρουλίτσα μου υπέροχο. Αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς που ζήσαμε την εποχή Χ.Τ θυμόμαστε πόσο όμορφα κυλούσαν τα βράδια στα σπίτια μας. Η εποχή Μ.Τ. είναι αυτή που απομάκρυνε τους ανθρώπους ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Γιούλα μου.. μπορεί να ήταν δυσκολες εποχές αλλα οι σχέσεις των αναρώπων είχαν αλλη αξία... ήταν πιο κοντα .. μιλούσαν πεταξύ τους.. και είναι αυτό που λείπει απο τους σημερινούς σε ευχαριστώ πολύ ... φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  32. Μια υπέροχη ιστορία, γλυκιά σαν παραμύθι, γραμμένη με τρόπο ελκυστικό και ευχάριστο για τα παιδιά και όχι μόνο. Θα κρατήσω τη φράση σου, Ρούλα: "Χωρίς τηλεόραση ή με τηλεόραση, όσες εποχές και να αλλάξουν, εγώ πάντα θα αγαπώ τα παραμύθια σου!". Η οπτική αυτή στέλνει αισιόδοξα και ενθαρρυντικά μηνύματα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από την αφήγηση ενός ζωντανού παραμυθιού, που θα τους εξάπτει τη φαντασία και θα τα κάνει να ονειρεύονται...

    Όνειρα γλυκά, καλή μου φίλη! Συνέχισε να μας ταξιδεύεις...
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε για τα τόσο ενθαρρυντικά σου λόγια..χαίρομαι κάθε φορά.. ...κανεις το καλύτερο λειτούργημα στον κόσμο.. πλαθεις χαρακτήρες.. !!να είσαι καλά ...σε ευχαριστώ...πολύ..!!

      Διαγραφή