Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΔΕΝ Τ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..!!!!


Πόσο πίσω να πάω; χι.χι ούτε και εγώ το πιστεύω...πως θα ερχόταν η στιγμή που θα το έκανα..!!
Μια ιδέα της Πέτρας,της πιο πιστής φίλη του σκύλου...http://pistos-petra.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html 
ήταν η αφορμή να κάνω...
αυτό το πισωγύρισμα στις σχολικές αναμνήσεις μου..προ αμνημονεύτων χρόνων..χι.χι.
 Ταν που λέτε μια φορά και ένα καιρό...ένα κοριτσάκι..που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη πήγε και αυτό μαζί με τα άλλα παιδάκια στην πρώτη τάξη του δημοτικού.. όσο και να του άρεσαν τα γράμματα..ποτέ δεν κατάφερε μέχρι που τελείωσε η πρώτη τάξη..να ξεχωρίσει το ..άλφα από το όμικρον  η δασκάλα και η μαμά του είχαν απελπιστεί ότι δεν  θα τα μάθαινε ποτέ σωστά...

Ήταν όμως παιδί που ήθελε να τα καταφέρει.. και στην επόμενη τάξη.. δηλαδή στην δευτέρα
το είχε ξεπεράσει .. και επειδή της άρεσε.. να προσπαθεί... στην τρίτη τάξη τις εκθέσεις της  η δασκάλα ,τις κάρφωνε με τις πινέζες στον μαυροπίνακα να τις βλέπουν τα  παιδιά για παράδειγμα.. καμάρι τότε εκείνη.. να δεις!!

Πάντα ήταν παιδί υπάκουο..(ακόμα και τώρα με γκρίζα μαλλιά.. το ίδιο υπακούει χι.χι. )γι αυτό και δεν θυμάται αν είχε φάει ξυλιές..χι.χι.
Και φτάνει στην έκτη τάξη..και στην περίοδο των εξετάσεων.. την εβδομάδα που θα έγραφαν τα παιδιά ..διαγώνισμα.. και ενώ ήταν πολύ καλά διαβασμένη παθαίνει ιλαρά....ναι..ναι μην γελάτε.. η αρρώστια αυτή ήθελε να την επισκεφτεί αυτήν την συγκεκριμένη εβδομάδα... 
Μα να γράφουν όλα τα παιδιά και εκείνη με πυρετό στο κρεβάτι..!!
Οι εξετάσεις τελείωσαν τα σχολεία έκλεισαν και εκείνη ακόμα άρρωστη..δεν γινόταν να χάσει την χρονιά!!! όχι ότι θα πήγαινε γυμνάσιο... που τέτοιες πολυτέλειες τότε... τα κορίτσια... ένα δημοτικό και αυτό πολύ ήταν..
Ένα από τα όνειρα του ήταν να γίνει αεροσυνοδός...της άρεσε το πέταγμα και ζήλευε τα πουλιά που το κατάφερναν... 
 Και τι θα γίνει τώρα. μαμά; ρωτούσε γεμάτη αγωνία...
Όμως γρήγορα η αγωνία της πέρασε όταν τους χτύπησε την πόρτα τους .. ο δάσκαλος ..που δυστυχώς με τα χρόνια έχει ξεχάσει πως τον λέγανε...και είπε της μαμάς της να φέρει το παιδί στο σχολείο να δώσει τα μαθήματα.για να πάρει το απολυτήριο..!! 
Ήταν το μοναδικό παιδί που έγραφε διαγώνισμα σε κλειστό σχολείο ...και δεν μπορούσε να κάνει και σκονάκι ..να πάρει η ευχή.χι.χι...


Ανεκουτάλεψα τις θύμησες και τις έβγαλα στην επιφάνεια..χι.χι. χάρη στην Πέτρα..που μας παρακίνησε να το κάνουμε...την ευχαριστούμε..!! 
Ολες οι εικόνες.. είναι από το αναγνωστικό της πρώτης ταξης.. τις βρήκα στο ιντερνέτ....ένα από τα καλά του.. χι..χι.!όσο για φωτογραφίες αυτές χάθηκαν στην μετακόμισή μου στο νησί την Κρήτη..μόνο μέσα στις θύμησες υπάρχουν..!!!
Να έχετε  όλοι...μια όμορφη και χαρούμενη εβδομάδα..να χαμογελάτε κάνει καλό...!!!
Εδώ είναι οι φίλες που έχουν δηλώσει συμετοχή και έχουν γράψει...!!!

    
 Κική από το blog http://ekfrastite.blogspot.gr/
Πεταλούδα από το blog http://butterfly-butterflysworld.blogspot.gr/
Μαρία από το blog http://pnoestexnis.blogspot.gr/
Κατερίνα από το blog http://followkoko.blogspot.gr/
Άννα/Πάρος -Άστεγη Καταληψίας- θα φιλοξενηθεί από την Πέτρα
Νάσια από το blog http://nasiasblog2012.blogspot.gr/
Κανελλάκη από το blog http://toapagio.blogspot.gr/
Αριστέα από το blog http://princess-airis.blogspot.gr/
Πέτρος από το blog http://akivernitos.blogspot.gr/
Μαρία από το blog http://mytripssonblog.blogspot.gr/
Αγριμιώ από το blog http://agrimio.wordpress.com/
Μαρία από το blog  http://swanocean.blogspot.gr/
Άννα από το blog http://atenizodas.blogspot.gr/
Μαριλένα από το blog http://marilenaspotofart.wordpress.com/
Λαμπρινή από το blog http://xwrisprogramma.blogspot.gr/
Κλαυδία -Άστεγη Καταληψίας- φιλοξενήθηκε από την Πέτρα
Μαρία από το blog http://www.syllegw-stigmes.gr/
Δέσποινα από το blog http://mamadesekrisi.blogspot.gr/
Έλλη από το blog http://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.gr/
Rylie από το blog http://mythoughtsnotebook.blogspot.gr/
Marilise από το blog http://katitimou.blogspot.gr/
Φλώρα από το blog http://texnistories.blogspot.gr/
Marie Anne από το blog http://latelierdemarieanne.blogspot.gr/ 
Μαρία Έλενα από το blog http://maria-elena-jewellery.blogspot.gr/
Σμαραγδένια Ρούλα από το blog http://smaragdenia-roula.blogspot.gr/
http://pistos-petra.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html

53 σχόλια:

  1. Η τότε ατυχία σου, είναι μια γλυκιά ανάμνηση τώρα Ρούλα !!!
    Μα είσαι καλά γλυκιά μου !!!!
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρανια μου πράγματι οταν αρχίζουμε και σκαλίζουμε τις αναμνήσεις ΄΄ ολο και κατι βγαίνει στην επιφάνεια.. ας ειναι καλα η Πετρίνα που το καταφερε με την προτροπή της να γράψουμε για αυτά τα όμορφα και αγνά ...αλλά δύσκολα χρόνια... φιλάκιαααααα!!

      Διαγραφή
  2. Σμαραγδένια μου με συγκίνησες..όμως μερικές φορές και οι άσχημες αναμνήσεις είναι σημαντικές..Γλυκιά μου σ' αγαπώ και σου στέλνω Αχτιδένια φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!! Αχτίδενια Γιωργία μου.. και πώς δεν τα ξεχνάω αυτά τα τόοοοοοοσο παλια χρόνια απορώ και εγώ η ίδια.. αλλα όμως οι αναμνήσεις είναι εκεί .. στο πίσω μερος του μιαλού μας και με την πρώτη αφοαρμή.. τσούπ.. βγαίνουν στην επιφάνεια...χι.χιχ. όμορφα αν και δύσκολα χρόνια.. σε ευχαριστώ που πέρασες πα όλες τις ΄τόσες πολλες δουλειες σου.. .. η αγαπη είναι αμοιβαία κορίτσι μου.. φιλακιαααααααα!!!!!

      Διαγραφή
  3. Σμαράγδι καλημέρα! Πως κατάφερες και ΔΕΝ ανοίγουν τα λινκ.....απορώ!! Αχαχα! Αφού τα έκανες αντιγραφή, γιατί δεν ανοίγουν οεο;;;

    Αυτό είναι το δικό μου:
    http://pistos-petra.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html
    Βάλε σύνδεσμο σε παρακαλώ και γράψε δίπλα, αν θέλει κάποιος άλλος φίλος να έρθει σε αυτό το λινκ και να δηλώσει συμμετοχή. Τώρα κανονικά, έπρεπε να ανοίγουν όοοοολα τα λινκ των φίλων, αν θες αντέγραψε τα από τη σελίδα μου (που ανοίγει με το λινκ που σου έστειλα), αλλιώς τι να πω, δεν μπορώ να βοηθήσω, είσαι και μακριά βλέπεις!: Αχαχα! Πάω να σε κάνω ανάρτηση και θα ξανάρθω αργότερα να σε διαβάσω με την ησυχία μου. Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, ανοίγουν τα λινκ των φίλων, οπότε σε παρακαλώ βάλε σύνδεσμο στο δικό μου λινκ, που δεν ανοίγει, όπως σου εξήγησα παραπάνω. ! :))) Τα λέμε μετά, ναι;

      Διαγραφή
    2. Δεν αρκεί να τα αντιγράψει... πρέπει να κάνει προσθήκη συνδέσμου μέσα στην ανάρτηση. Δεν πειράζει όμως, όποιος θέλει τα βρίσκει τα blogs αν κάνει αντιγραφή κι αυτός και το βάλει στο google.

      Διαγραφή
    3. Ομορφιά μου, μετά το...σεμινάριο...το δεσπινάριο μας οφείλει μέσω μιας υπέροχης γραφής ως συνήθως, τα σχολικά του χρόνια! Ανασκουμπώσου! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    4. Μαθήματα ακομα θέλω.. βρε κορίτσια βοηθείστε..πλιζζζζ.....χιχ.χι. κανω αντιγραφή- επικόληση και μαλλον κατι λάθος κανω...τι είναι αυτό η προσθήκη συνδεσμου.Μαράκι;;; ααααα θα κοιταξω.. να το μαθω... τι μαθήτρια είμαι..έ; χι.χχι. ΄΄ωχ..!! ανασκουμπώσου..χι.χι Μαράκι μου βλεπεις τι γραφει η Πετρίνα;; .......θα το διορθώσω τι λινκ σου ...Πετρίνα μου.. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ρουλίτσα μου, μικρή μου μαθητριούλα! Αλίμονό του αν δεν σε περνούσε την τάξη...χαχα. Είμαι κι εγώ στις συμμετοχές; Ω!!! Και από μνήμη τα πάω χάλια...χαχαχα. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίαααα... μετα το μαθημα του συνδέσμου που το έκανα..χι.χι. όλα εν ταξει το έμαθααααααα και το διόρθωσα.. τι λινκ....!!!!! Μαράκι μου.σιγά που θα μου ξέφευγε.. χι.χι. αλλά θέλω ακόμα διάβασμα...μικρή είμαι ακόμα θα μάθω... που θα πάει;;..τα λεμε .. φιλακιαααααααααααααααααααααα!!!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο στο δάσκαλο που σκέφτηκε να έρθει και να σε βάλει να γράψεις για να περάσεις την τάξη!
    Μπραβο και σε σένα για το πείσμα σου!
    Είναι πολύ γλυκές αυτές οι αναμνήσεις και μένουν για πάντα στην μνήμη μας!
    Πολλά φιλιά γλυκό μου σμαραγδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Ελενα μου.. ο δάσκαλος είναι αυτός που θυμόμαστε καλός η κακός...καιπράγματι αυτά τα χρόνια .. ειναι αξέχαστα .. οσο κι αν τα καταχωνιάζουμε στην μνήμη μας.. !!! σε ευχαρσιτώ πολύ για τα φιλάκιααααααα και απο μενα πολλάαααααααααα!!!!

      Διαγραφή
  6. ααα ησουνα πολυ γλυκο παιδακι θα πω εγω!
    πολυ γουτσου γουτσου για αγκαλιες και χαδια!
    να, παρε μια ηλεκτρονικη αγκαλια τωρα απο μενα γιατι με συγκινησες!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Κική μου.. και ακόμα έτσι είμαι ..να πάρει η ευχή.. η τρυφερότητα που μας λείπει.. την αναζητάμε.. εστω κι αν είμαστε.... και λίιιιιιιιιγο πιο μεγαλούτσικες.. χι..χι. το έφερα από εδώ το πήγα από εκεί πάλι στο γούτσου γούτσου το πήγα... χώθηκα και στην αγκαλιά σου και δεν σου λέω τίποτα.. χι.χι. φιλακιααααααααα!!!

      Διαγραφή
  7. Γλυκεια η αναμνηση σου Ρουλα! (εχεις το ονομα της αγαπημενης μου θειας που εχασα πριν 3 χρονια).Ωραιος ο δασκαλος! Χαρηκα που σε γνωρισα! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου πεταλούδα...οπότε όταν έρχεσε εδώ θα σου την θυμήζω την θεία σου.. και αφού ηταν και η αγαπημενη σου.. χαιρομαι που το κανω εστω κια ετσι.. ναι ο δάσκαλος μου τότε πράγματι ήταν πολύ καλός για τα δικα μου μάτια μονο που δεν θυμάμαι το ονομα του πια.. και εγώ χαρηκα που πέρασες.. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  8. Τι ωραία ιδέα της Πέτρα, να γράψουμε για τα μαθητικά μας χρόνια!!
    Πολύ συγκινήθηκα Ρουλίτσα μου!!!
    Ευτυχώς που ο δάσκαλος σε σκέφτηκε!!!!
    Ήσουν αστέρι στο γράψιμο από τα γεννοφάσκια σου!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρένα μου η Πετρίνα μας γύρισε στα μαθητικά μας χρόνια .. και οι μνήμες για πότε βγηκαν στην επιφάνεια ε΄;;; τότε οι δάσκαλοι Ρενακι μου πραγματι κάναν λειτούργημα... όσο για το γραψιμο .. μου έμεινε απο τότε ... παιδικό.. δεν εξελίχτηκε..χιχ.χιχ....φιλακιααααααα!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Μα φαινόταν η δουλειά από τότε πως έχεις ταλέντο στις ιστορίες....!
    ΄Ομορφη διήγηση Σμαραγδένια μου...
    Μια όμορφη μέρα να έχεις!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου .. το γραψιμό μου . δεν το λές και ταλεντο οταν εδώ στην γειτονια μας κυκλοφορούν διαμαντα.. απλα πες πως γράφω .. σε ευχαριστώ πολύ φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  10. Ρούλα μου από μικρή είχες ταλέντο στο γράψιμο!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταλέντο δεν το λές Ελένη μου .. αλλα προσπάθεια.. να γραψω .. και χαίρομαι που εστω και αυτό σας αρεσει.. σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά .. φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  11. Ρουλάκι μου, πολύ με συγκίνησες!!!
    Το κοριτσάκι που στην πρώτη δημοτικού δε μπορούσε να ξεχωρίσει το "α" από το "ο", τώρα έχει ένα blog ολοδικό της!!!
    ;-)
    Θέλω να σου κάνω μια μεγάλη-μεγάλη αγκαλίτσα, Ρουλάκι μου!!
    Μπράβο στον δάσκαλο που δεν σε... προσπέρασε έτσι απλά και σου έδωσε την ευκαιρία να δώσεις εξετάσεις!
    όσο για τις φωτογραφίες... αν υπάρχουν χαραγμένες στη μνήμη, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ!!! βρε κοριτσάκι μου.. χώθηκα μες την αγκαλια σου..και ξεχαστηκα εκεί... πραγματι είναι κάτι μνήμες.. που βρίσκουν ευκαιρίες να τις ξαναθυμηθούμε...σαν να περάσανε αιώνες..χι.χι. .. σε ευχαριστώ πολύ.. να είσαι καλά..... εχω πολύ αργό ιντερνετ.. και μου παιρνει πολύ ώρα να απαντησω στα σχόλια.. εκτος που το καθε σχόλιο μου αντι να παει απο κατω ακριβως απο εκεινο που απαντώ μου παει στο τελος...άσταα..χι.χιχ. σαίνι είμαι...θα παω στο μάθημα .....φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  12. Σμαράγδι μου, ήρθα και ως αναγνώστης, να σου πω πως η ιστορία σου είχε πολύ ενδιαφέρον, κι ότι ήθελα κι εγώ να γίνω αεροσυνοδός κάποτε... Φευγάτα άτομα! Τελικά οι σπουδές είχαν τέλος εκεί ή είχαν και συνέχεια; Οι φωτογραφίες υπέροχες! Τις λάτρεψα! Πολλά γλυκά φιλιά και να είσαι καλά. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!! αυτα τα αποθυμενα Πετρίνα μου...όπως το λές φευγότο .. όλο να πετάω ήθελα.. δεν με φόβηζαν ποτέ τα υψη.. ζήλεψα προχθες την γιαγια που πεταξε με αλεξιπτωτο..χι.χι την ογδονταρα... όσο αγαπη μου για τις σπόυδες... σταμάτησαν εκεί στην εκτη δημοτικού...και οι φωτογραφίες είναι απο το βιβλίο της πρωτης δημοτικού εκεινων των χρόνων.. που τις βρήκα στο διαδύκτιο... φιλάκιαααααααα!!!!

      Διαγραφή
  13. Ρουλάκι μου οι δικές σου αναμνήσεις ήταν από τις καλύτερες απο ότι διαβάζω γιατί άλλοι έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας .
    Φιλάκια φιλενάδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου... αν σου πώ ότι δεν θυμαμαι να έχω φαει ξύλο θα με πιστεψεις;; μπορεί να έχει γινει.. αλλα επειδή έχω το χούι να διώχνω τα άσκημα απο το μυαλό μου μπορεί να το έχω σβύσει..χι.χιχ. ...αλλά χάρηκα που τα ξαναθυμήθηκα όλα αυτά... φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  14. Tι ωραίες αναμνήσεις!!!!!!!!!!!! Και δεν μπορούσες να κάνεις σκονάκι ε;;;; Σκέψου όμως ότι είχες ρεζερβέ ολόκληρο σχολείο!!!!!!!!!!! Ωραίος δάσκαλος μπράβο του!!!!!!!!!! Ευχαριστήθηκα τις αναμνήσεις σου.................και φαντάζομαι το καμάρι σου με τις καρφιτσωμένες εκθέσεις!!!! Από τότε το είχες το γράψιμο..............
    Καλησπέρα Ρουλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το ρεζερβέ σχολείο δεν το σκέφτηκα..Αννα μου.. χι.χι..όσο για τις εκεθέσεις .. και σ αυτό μέσα έπεσες.. καμαρι δεν λές τίποτα .. σαν γύφτικο σκεπάρνι καμάρωνα..χι.χχι..... ωραίες αναμνήσεις όμως..!!!.φιλακιαααααα!!!!!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα σου αγαπηγτή μου Ρούλα.
    Απολαυστικό το γύρισμα στα περασμένα και αλησμόνητα μαθητικά μας χρόνια.
    Έχω την τύχη να τα θυμάμαι σε καθημερινή βάση καθώς πηγαινοφέρνω τα εγγόνια μου στα σχολεία τους.Τα κοιτάζω και θυμάμαι και τα δικά μου.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφες οι αναμνήσεις σου,άτυχη βέβαια να δίνεις εξετάσεις μόνη με το δάσκαλο
    αλλά αφού δεν θυμάσαι περιστατικά με ξιλιές σημαίνει ότι δεν έφαγες!

    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    με πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατυχη και τυχερή συνάμα Ζουζού μου..μετα απο τόπσα π[ολλα χρόνια που να θυμαι αν εφαγα ξύλο έ; χι.χιχ... φΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ!!

      Διαγραφή
  17. Τι ομορφη αναρτηση.. λες και διαβαζα παραμυθι... γλυκες και ομορφες παιδικες αναμνησεις..Καλο απογευμα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραίες οι μαθητικές σου αναμνήσεις, Ρουλίτσα!!
    Σιγά να μην χρειαζόσουν σκονάκι στο διαγώνισμα...εσύ γράφεις τόσο όμορφα!!!!!!χαχαχα!!
    Φιλάκια πολλά !
    Πάω να διαβάσω και τους άλλους, γιατί έχω μείνει πίσω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ καλη μου μαθητρια!!! τι ηταν αυτο που επαθες ! αλλα ειδες ο δασκαλος σου που σε αγαπουσε εκανε το σωστο και σε βοηθησε μπραβο του, Ρουλα μου ειναι μια δυνατη αναμνηση , πως να ξεχαστει αλλα στο τελος ομορφη!!! φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αχ βρε Ρούλα, με τα χιχι σου και τη αφοπλιστική σου ειλικρίνεια... Πόσο λατρεύω τον ακομπλεξάριστο χαρακτήρα σου! Δίχως να ωραιοποιείς καταστάσεις, δίχως φιοριτούρες και μισόλογα, λες τις αλήθειες σου και μας κολλάς όλους στον τοίχο.
    Κι αν τα χρόνια ήταν δύσκολα για σπουδές, αυτό που κατάφερες με το πείσμα σου, έχει διπλή αξία. Δεν βολεύτηκες, δεν περιορίστηκες στο ρόλο της νοικοκυράς, δεν σταμάτησες ποτέ να μαθαίνεις και ν' ανοίγεις τον ορίζοντά σου. Κι αυτό δεν διδάσκεται ούτε στο Χάρβαρντ. Είσαι απ' τους ανθρώπους που θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα!
    Να'σαι καλά ρε Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με πήρες μαζί σου στο ταξίδι αναμνήσεων Ειλικρινά το ευχαριστήθηκα και έγινα για λίγα λεπτά η αόρατη συμμαθήτριά σου και ζήσαμε μαζί εκείνα τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας!!!Θα ήταν όμορφα να υπήρχαν και φωτό!!! Φιλάκια πολλά να περνάς όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τότε όλα τα κορίτσια ήθελαν να γίνουν αεροσυνοδοί και τα αγόρια καπετάνιοι!
    Γενικά μάς άρεσε να φεύγουμε. Τελικά μείναμε όλοι εδώ. Και έτσι καλά είναι!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρούλα μου, πολύ γλυκιές οι δικές σου αναμνήσεις! Μπράβο στο δάσκαλό σου για την κίνησή του... αυτό ήταν και το σωστό!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρούλα μου ξέρεις τόσα πράγματα!!! όσα δεν ξέρουμε όλες οι υπόλοιπες μαζί
    και κυρίως κατέχεις τη γνώση της όμορφης ζωής.
    Ξέρεις να κάνεις τις ζωές των γύρω σου όμορφες με τις ιστορίες σου και τα παραμύθια σου.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πόσο γλυκιές οι αναμνήσεις σου Ρουλίτσα μου!
    Το περίμενα ότι θα έγραφες τις καλύτερες εκθέσεις, καμία αμφιβολία δεν είχα!
    Η αγάπη σου για τη μάθηση φαίνεται και η κοινωνική μόρφωση είναι ανώτερη όλων γλυκιά μου.

    Φιλάκια πολλά ωραία μου μαθητριούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ένα μεγάλο χαμόγελο μου άφησε η σχολική σου ανάμνηση, γιατί ξέρω πια, πως στη ζωή, για τους αληθινά καλούς, υπάρχει και δικαιοσύνη... έτσι και το σχολείο τελείωσες και συγγραφέας- ποιητής- χρυσοχέρα, σύζυγος, μανούλα, γιαγιά και blogger έγινες... όλα τα κατάφερες γιατί η ζωή μας σπουδάζει καλύτερα και απ' τα μεγάλα πανεπιστήμια!

    ΑΦιλάκια πάντα μέσα από την καρδιά μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ όμορφες οι αναμνήσεις σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πόσο σε καταλαβαίνω...μα να αρρωστήσεις στις εξετάσεις?
    Θυμάμαι είχα αρρωστήσει τη μέρα που έδινα τις γραπτές εξετάσεις για το Proficiency..είχα πάει να γράψω, αλλά είχα τόσο πυρετό που δεν ήξερα τι γίνεται γύρω μου....επίσης με πυρετό έδωσα και για δίπλωμα οδήγησης κάποτε...δυο φορές μου έτυχε, αλλά τις θυμάμαι καλά..χαχα!
    Οι αναμνήσεις σου τόσο όμορφα γραμμένες μας κάνουν να καταλαβαίνουμε γιατί η δασκάλα καρφίτσωνε τις εκθέσεις σου να τις βλέπουν όλοι!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αναμνήσεις από τα παλιά που με συγκίνησαν, ιδιαίτερα εκείνος ο σωστός δάσκαλος, με το ενδιαφέρον και την έγνοια του και η μικρή μαθήτρια με το έμφυτο ταλέντο στη γραφή που έγινε μία υπέροχη γιαγιά, σύζυγος, νοικοκυρά, συγγραφέας, ποιήτρια και μπλόκερ που μας τιμά να τη διαβάζουμε και να εισπράττουμε χαρά από τις διηγήσεις, τα παραμύθια και τα ποιήματά της....Σε φιλώ Ρούλα μου με σεβασμό , εκτίμηση και αγάπη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ομορφες αναμνησεις Ρουλακι!!!!!!!!!
    Καλο σου βραδυ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρουλακι πολυ ομορφες οι αναμνησεις σου! Το ειχες απο μικρη με την καλη πενα και τωρα σε απολαμβανουμε εμεις!!
    Δε μου λες ,αν γινοσουν αεροσυνοδος ,πως θα γνωριζες τον υπεροχο Σμαραγδενιο ?
    Ετσι κι αλλιως , εσυ με τις σκεψεις σου πετας-ποια η διαφορα?Εισαι υπεροχη!!!
    Καλο Πασχα-Καλη Ανασταση σε ολη την οικογενεια!
    φιλακια!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε ξεσήκωσε πραγματικά ε;;;; Ποιος αλλάζει τα μαθητικά τα χρόνια Ρουλάκι μου; Για να μη μιλήσω για τα φοιτητικά!!!! Να κρατάς αυτές τις χρυσές αναμνήσεις σαν φυλαχτό και να είσαι γερή να δημιουργήσεις καινούριες!!! Καλή Ανάσταση Ρουλάκι μου, πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια ανάρτηση γεμάτη γλυκειά νοσταλγία, Ρουλάκι!
    Ομορφες αξέχαστες στιγμές, βαθια χαραγμένες όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά! Καλό Σαββατοκύριακο να'χεις, καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι όμορφα που γράφεις - ακόμη και ....την ιλαρά την κάνεις να φαίνεται γλυκιά ανάμνηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μας έκανες να νοσταλγήσουμε τα μαθητικά μας χρόνια, Ρούλα!! Όμορφα, ανέμελα, απροβλημάτιστα!! Να είσαι καλά!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή