Eυχαριστώ πολύ που βρίσκεστε εδώ..!!

Eυχαριστώ πολύ που βρίσκεστε εδώ..!!

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

SOS: Στη θάλασσα της Κρήτης θα ρίξουν τα χημικά όπλα της Συρίας

ΕΔΏ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ..!!!

Αγαπημένοι μου φίλοι... βλέποντας εχθές σε κάποια μπλοκ  στης Πέτρας http://pistos-petra.blogspot.gr/ το θέμα για τα χημικά της Κρήτης  'οπως και στο μπλοκ της Λεβίνας..https://plus.google.com/117185032767067455562/posts ... επίσης και το Αγριμάκι..http://agrimio.wordpress.com/ ...έγραψε για το θέμα αυτό...αν και υπήρχαν λόγοι πάνω από την θέληση μου..που έπρεπε να απέχω από το μπλοκιν.. όμως ο λόγος αυτός είναι πολύ σοβαρός.. και επείγει  έτσι...είπα να ενώσω και εγώ την με την μικρή μου φωνή για  το έγκλημα που πάει να γίνει.. στην Μεσόγειο  δίπλα στην Κρήτη .Δεν ξέρω τον λόγο που τα μεγάλα κανάλια αποσιώπησαν το θέμα.. ..Εδώ στην Κρήτη  όμως έχουν γίνει πολλές και  συνεχείς διαμαρτυρίες..  αυτά που διάβασα  με έκαναν να ανατριχιάζω για την αναλγησία αυτών που θέλουν να  κάνουν την θάλασσα αυτή σκουπιδότοπο..

Ας  ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας.. και όποια φίλη θέλει ας βάλει αυτήν την διαμαρτυρία στο μπλοκ της..ή... ας  γράψει  ότι θέλει και νομίζει πως θα βοηθήσει .. με τον τρόπο της... διαβάσετε.. το ιστορικό που το πήρα από ΤΟ ΚΟΥΤΊ ΤΗς ΠΑΝΔΏΡΑΣ
http://www.koutipandoras.gr/article/103763/sos-sti-thalassa-tis-kritis-tha-rixoyn-ta-himika-opla-tis-syria


Τοξική βόμβα απειλεί την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας μας κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Το αρχικό σχέδιο ταφής των χημικών όπλων στην Αλβανία ναυάγησε έπειτα από τις αντιδράσεις των πολιτών και τελικώς επιλέχθηκε η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, με την ανοχή των ελληνικών αρχών.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης που κάνουν λόγο για πλήρη καταστροφή οικοσυστήματος και του τουρισμού αφού "δεν θα μπορούν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν".
Σύμφωνα με τον επιστημονικός συνεργάτη του Δημόκριτου και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκο Κατσαρό, "εάν πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης τότε μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο. Είναι μια μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας."
Οι επιπτώσεις αυτές θα ειναι η πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μόλυνση σε ολόκληρη το Λιβυκό και Κρητικό πέλαγος. Τα ψάρια θα δηλητηριαστούν με κίνδυνο μόλυνσης του πληθυσμού που θα τα καταναλώσει.
Επίσης ενδεχόμενα να μην μπορούν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν στις περιοχές της Κρήτης και της Μάλτας και να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμο και την οικονομία των περιοχών αυτών. Διότι τα χημικά αυτά, ακόμη και τα προϊόντα υδρολύσεως τους είναι εξαιρετικά τοξικά. Τουλάχιστον 5 χρόνια θα διαρκέσει η μόλυνση
Συνήθως τα χημικά καταστρέφονται μέσως της καύσης σε ειδικούς χώρους. Αυτο επρόκειτο να γίνει με τα χημικά της Συρίας τα οποία θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και θα καταστρέφονταν μέσα σε μεγάλους κλιβάνους. Ομως η μαζική αντίδραση των κατοίκων της γειτονικής χώρας οδήγησε την κυβέρνηση να αρνηθεί παρά τα γεναιόδωρα ανταποδοτικά οφέλη που πρόσφεραν οι Αμερικανοί. Καταφεύγουν λοιπον στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της.
Για σοβαρό κίνδυνο κάνει λόγο ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ελληνικές Αρχές που εμφανίζονται αμέτοχες σε αυτή τη διαδικασία.
«Τα συγκεκριμένα χημικά αυτά είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών που δεν είναι σε θέση να αδρανοποιηθούν μόνο με τη χρήση αυτής της μεθόδου, ώστε να μην προκαλέσουν καταστροφές στους ζώντες οργανισμούς», υπογραμμίζει ο κ Γιδαράκος. Η συγκεκριμένη ζώνη μεταξύ Αδριατικής και Μεσογείου είχε γίνει «νεκροταφείο χημικών» από την ιταλική μαφία, η οποία βύθισε μέσα σε μία 20ετία στην Αδριατική περίπου 30 πλοία με διαφόρου τύπων απόβλητα χημικών βιομηχανιών, όπως αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το BBC, τα χημικά όπλα θα μεταφορτωθούν σε σκάφος του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α. Πάνω στο CAPE RAY και σε ειδική δεξαμενή από τιτάνιο το φορτίο των χημικών θα καταστραφεί με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάλτας – Λιβύης – Κρήτης.
 Tο πρώτο φορτίο απέπλευσε ήδη από το λιμάνι «Λαττάκεια» της Συρίας, χθες, με το πλοίο «Ark Futura», συνοδευόμενο από Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία. Την ίδια στιγμή ωστόσο στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή, με την υποσημείωση βέβαια ότι για υποθέσεις όπως αυτές περισσότερο αρμόδια είναι τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα φτάσει στην Ιταλία και το τοξικό φορτίο του θα μεταφερθεί σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα το μεταφέρει στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδος, όπου και θα καταστραφεί, χωρίς να δίδονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Η διαδικασία για την τμηματική καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών με τα 500 Κρητικά Σωματεία ανά τον κόσμο και το 1 εκατομμύριο Κρήτες εντός και εκτός Κρήτης παροτρύνομε την Ελληνική Κυβέρνηση όπως δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας την προεδρία έχει αυτό το εξάμηνο όπως διαμαρτυρηθεί και σταματήσει την επικίνδυ-
νη, εγκληματική και απαράδεκτη αυτή ενέργεια". Για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος Αντώνης Τσουρδαλάκης. Κλικ εδώ.
  Μια Ελληνίδα πολίτης...!!!!

11 σχόλια:

 1. Μπράβο Ρούλα!!!!! Πολλά αγωνιστικά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ. ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΩ ΣΤΟ FACEBOOK

  ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΡΕΑΛ ΦΜ ΠΟΥ ΚΟΜΠΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΜΕΡΟΛΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΛΕΣ ΚΙ ΑΝ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΟ ..... ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΗ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ Μ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΙΚΟ. ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ??? ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕ ΧΑΛΑΛΙΣΑΝ. ΣΑΠΑΚΙ ΕΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΡΩΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΑΛΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ.................................... ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΥΜΕΤΕΡΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Και μη περιμένει κανείς από την τηλεόραση να κάνει κάτι... Ρωτήστε τους υποψηφίους σας αυτές τις μέρες, τι έχουν κάνει και που έχουν φτάσει γι'αυτό το θέμα. Θέλω, βέβαια, να δω τους Κρητικούς να ευαισθητοποιούνται και σε άλλα θέματα που αφορούν τον τόπο τους και που μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι ίδιοι... αλλά αυτό σε άλλη συζήτηση, τώρα το σοβαρό κι επείγον είναι άλλο και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα. Ρουλίτσα μου έκανες πολύ καλά που το παρουσίασες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εχουν καταντήσει την Ελλάδα χωματερή της Ευρώπης αλλά δυστυχώς λίγα μαθαίνουμε διότι οι κατευθυνόμενοι κοντυλοφόροι το βουλώνουν και υποτάσσονται στ αφεντικά τους,οι πολιτικοί παίζουν τα παιχνίδια των μεγάλων αφεντικών κι ο κόσμος καθημερινά πεθαίνει σαν τα κοτόπουλα κι αναρωτιόμαστε γιατί τέτοιος θερισμός;
  Εχει δίκιο η Μαρία ξεμπροστιάστε τους υποψήφιους,αρκετά μας έχουν ζαλίσει οτι θέλουν να εκλεγούν για το καλό μας, τι κάνουν όμως γι αυτό αντί να στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες και να τσεπώνουν παχυλές αντιμισθίες να μας πουν;
  Φιλάκια πολλά Μπουμπουλίνα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ντροπη τους αν επιτρεψουν να συμβει τετοιο πραγμα! Θεε μ φωτισε τους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπραβο Ρουλα μου! Ετσι, να το διαδοσουμε παντου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι τόσο μα τόσο πουλημένοι οι κυβερνώντες στην Ελλάδα της ανάπτυξης που κάνουν μόνο εγκλήματα!
  Ας μας βρουν μπροστά τους!
  Να είσαι καλά Ρούλα μου!
  Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γεια σου ρε Ρούλα απ' την Κρήτη!
  Ως εδώ έφτασε η φωνή σου!
  Προσυπογράφω και διαδίδω.
  Να'σαι καλά και καλή μας τύχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Έτσι, Ρούλα, να τα λέμε.. να τα γράφουμε.. να βροντοφωνάζουμε.. διότι οι Κρήτες δίνουμε μάχη εδώ και μήνες και κανένας δεν ακούει. Τα Αθηνοκεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν προβάλλουν το θέμα - η πολιτική χούντα δεν τους το επιτρέπει... Εγείρονται ερωτήματα για το ποιοι/πόσοι δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί έχουν πάρει μίζες για να μη μιλήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ρούλα μου και τη Δευτέρα πάλι όλες μαζί ΕΝΩΜΕΝΕΣ!!!
  Τα φιλιά μου και την αγάπη μου :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πετρίνα .. Τζιντζερ... Μαρακι..Χαρά...Μαρία φε...Ελλη .. Με μαρία...Κανελλάκι...Αγριμιώ μου...και Αριστεα μου .. κορίτσια μου .. να είστε καλά και ενωμενες όλες μαζί σε όλα....!! σας φιλώ την κάθε μια χωριστα και όλες μαζί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή