Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η...ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ......ΚΑΙ ΕΓΏ..!!!!!




Εγώ με την Λυσιστράτη...δεν είχα σχέση..
 μόνο ακουστά την είχα..κάτι είχε πάρει το αυτί μου για την δυναμικότητα της..στην αρχαία Ελλάδα..
Μέχρι που ήρθε η στιγμή να γνωριστούμε και μάλιστα πολύ καλά..!
Και επειδή σίγουρα θα απορείτε με αυτά που διαβάζετε εδώ..και πριν ακόμα πάει ο νου σας..στο κακό..μήπως και άρχισε η αλτζχάιμερ..(που άρχισε .δηλαδή διατί να το κρύψωμεν άλλωστε)..χι.χι. να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
Μια όμορφη μέρα λοιπόν που ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό και τα πουλάκια κελαιδούσαν στα δέντρα ευτυχισμένα....χι.χι. να σου ο καλός μου ο εγγονός..!!
Γιαγιάααα!! σε θέλω.. 
Εδώ είμαι καλό μου τι με  θέλεις;
Εσύ που ξέρεις από ράψιμο..θα μας κάνεις μια χάρη;;
Να σου κάνω παιδί μου..σου χάλασα εγώ ποτέ χατίρι;......εκείνο όμως το (μας) δεν μου ακούστηκε και τόσο..!!! 
Θα παίξουμε την Λυσιστράτη..η ερασιτεχνική ομάδα του πανεπιστήμιου Κρήτης..και παίρνω και εγώ μέρος..
Πότε παιδί μου προέκυψε αυτό;; εγώ ξέρω και  άλλη σχολή τελείωσες.. για ηθοποιός δεν ήξερα..!!
Ερασιτεχνικά θα παίξουμε καλέ γιαγιά, το λέει και ο τίτλος..!!! κάνουμε πρόβες εδώ και λίγο καιρό και στο φύλαγα για έκπληξη..!! Ααααα μπράβο παιδί μου.. τι ωραία!!!!
Ναι αλλά έχουμε ένα πρόβλημα..
Τι πρόβλημα;
Δεν βρίσκουμε καμιά μοδίστρα να μας ράψει χορηγία τα αντρικά  κουστούμια.. έχουμε βρει μόνο για τα γυναικεία....
Ψύλλοι σ αυτιά μου μπήκανε....χι.χι. όπως λέει και το τραγουδάκι..
Εγώ μοδίστρα δεν είμαι αλλά.. 
εννοείται ότι δεν ήθελα παρακάλια για να βοηθήσω όπως.. και με ότι ήξερα τα παιδιά...!!τέτοια δουλειά δεν την  είχα ξανακάνει.. είναι αλήθεια ότι είχα ενδοιασμούς αν θα τα κατάφερνα..!!.. να μην τα πολυλογούμε  ήρθαν τα σχέδια..
 και μπήκε μπροστά το εργαστήρι..χι.χι.
  
Δυο μήνες τα παιδιά πρόβες πρόβες πρόβες..!!
Έβλεπα τον ενθουσιασμό του και χαιρόμουν μαζί του..μου έκανε και μια μικρή αναφορά στο τι ρόλο έπαιξε η Λυσιστράτη...στην εποχή της... μέσες άκρες... 
Και έφτασε η πολυπόθητη μέρα της πρεμιέρας..!!!!!
Η περιέργεια μου είχε  φτάσει στο κατακόρυφο...
Το μικρό θεατράκι γέμισε εν ριπή οφθαλμού... μέχρι όρθιοι...
Και άρχισε η παράσταση..!!!!αρχαίο θέατρο δεν είχα ξαναδεί.. 
Και τα παιδιά άρχισαν να ξετυλίγουν το ταλέντο τους και να φέρνουν την Λυσιστράτη στα μέτρα τους και στην σημερινή εποχή... !!!
  
Εεεεε αυτό ήταν λάτρεψα την Λυσιστράτη... έγινα ένα μαζί της...!!
Γελάσαμε μέχρι δακρύων...αλλά και προβληματιστήκαμε γιατί δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε..χι.χι. η εγώ έτσι έχω καταλάβει..
Ενιωσα τόσο όμορφα και περήφανη που μπόρεσα και εγώ με την μικρή μου βοήθεια να συμβάλω εστω και τόσο λίγο ..σε αυτήν  την.. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ερασιτεχνική παράσταση των παιδιών...!!
Εγώ είπα πολλά... αφήνω να μιλήσουν οι φωτογραφίες από την προσπάθειά τους..!!
        Ο μεσαίος είναι το καμάρι μας..!!
            και εδώ είναι  ο πρώτος..!!
















        Εδώ βρίσκεται στο πατωμα..!!
Το παρατεταμένο χειροκρότημα των όρθιων θεατών τα λέει... όλα..!!! 
      Εδώ το πρόγραμμα τιμής ένεκεν...!!
Να έχετε αγαπημένοι μου φίλοι έναν πανέμορφο μήνα  και να χαμογελάτε  μην το ξεχνάτε πλίζζζζζ....!!!!

  
    



58 σχόλια:

  1. Ααααααααααααααα!!!!!!!!!!! Για την Λυσιστράτη μου είπες.... για το καμάρι σας που έπαιξε στην παράσταση μου είπες... αλλά ότι συνετέλεσες στην επιτυχία της παράστασης με τα υπέροχα κουστούμια σου, δεν έβγαλες άχνα!!!!! Τον εγγονό σου να τον χαίρεσαι, νάσαι πάντα καλά και να τον καμαρώνεις!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για έναν όμορφο καλοκαιρινό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααααα αυτό όντως ξέχασα να σου το πώ...βλέπεις Βίκυ μου.. αυτό που για μένα είχε σημασία ήταν να μπορέσω να βοηθήσω τα παιδιά.. και για μενα η πρώτη φορα ήταν..χι.χι. μην νομίζεις ένα φόβο τον είχα...αλλά όλα πήγαν μια χαρά και η παρασταση και το ταλεντο των παιδιών.. μας αντάμειψε.. όλους..σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κορίτσι μου... φιλακιαααααααααααααα!!!

      Διαγραφή
  2. Δόξες και τιμές στον εγγονό σου και μαζί με εκείνον και σε σένα....
    Πως να τιμήσει όμως κανείς την τόση δοτικότητά σου και την τόση προσφορά σου.
    Μπράβο Ρούλα μου να τον χαίρεσαι....και να σε χαίρεται.
    Εγώ στη θέση σου θα είχα πλαντάξει στο κλάμα από συγκίνηση.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ νομίζεις δεν πλάνταξα Φλώρα μου..; χι..χι. σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.. να είσαι καλά .. οταν είναι μικρά παλι σε εχουν αναγκη.. μα οταν είναι μεγαλα και σε χρειάζονται πως να μην είναι αυτονόητο να τους προσφέρεις ότι μπορείς .. αρκεί να τα δείς ευχαριστημένα..αν βρεθείς σ αυτην την θέση θα με καταλάβεις...σε ευχαριστώ πολύ.. Φλώρα μου....φιλακιαααααααα!!!!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις νέα παιδιά να κάνουν κάτι τέτοιο!
    Μπράβο και σε σένα που βοήθησες σε όλο αυτό οι στολές τέλειες!
    Τι χρυσοχέρα είσαι παιδί μου!
    Να τον χαίρεσται τον εγγονό και να είναι πάντα δημιουργικός(μάλλον στην γιαγιά έμοιασε).
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Ελενα μου τέτοιες προσπάθειες πρέπει να τις προωθούμε .. και να βοηθαμε αν μπορούμε.. τα παιδια έχουν μέσα τους τόση ενέργεια..και δημιουργηκότητα που σε βαζουν στο τρυπακι τους και σ αρέσει κι ΄όλας..χι.χι..σε ευχαριστώ πολύ φιλακιαααααα!!!!

      Διαγραφή
  4. http://2dim-tyrnav.lar.sch.gr/DIAFORA/ILISISTRATI.htm

    Καλημέέέέρααα!!! καλό μήνα!!!
    τι να πρωτοπώ, αφού τα θαυμάζω όλα!Και μάλιστα, μόλις βρήκα και διάβασα, μια διασκευή της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ για να μπω στο κλίμα του έργου!
    Πώς να μην νοιώθεις περηφάνεια!Εδώ νοιώθουμε εμείς που σε γνωρίζουμε, σαν να παρακολουθήσαμε μαζί σου το έργο, σαν να σε κρατούσαμε το χέρι, όταν σκούπιζες τα δάκρυα συγκίνησης απο τα μάτια σου, για..πολλούς λόγους!μπράβο μπράβο μπράβο!σε όλες και όλους όσους συνέβαλλαν με κάθε τρόπο σε αυτή την παράσταση!!!
    φιλιά πολλά!καλό μήνα!!!καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερίζω τη Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ και εύχομαι απο καρδιάς ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΚΑΡ!!! Σιγά που θα σου ξεφύγουν! ΣΙγά μη σου ζητούσε ο Αράκης σου βοήθεια και δε του την έδινες, όποια και νάταν!!! Αφού είσαι σατανάς,κι όλα τα καταφέρνεις,εδώ που έχεις και προυπηρεσία δεν ...;;;; Σου έχω βγάλει το καπέλο πολλάκις, και δεν θα κουραστώ να στο βγάζω και στη συνέχεια,για την δοτικότητά σου, τον παιδικό σου ενθουσιασμό, την φιλομάθειά σου και τη συμπαράστασή σου σ όποιον στη ζητήσει. Είσαι θησαυρός και ξαναρωτώ ξέρουν οι δικοί σου τι θησαυρό κουβαλάνε ;;;;
      Πολυτιμώτατη Σ ΑΓΑΠΩ και ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!

      Διαγραφή
    2. Αδέρφι... με εβλεπες σίγουρα .. δεν μπορεί να γραφεις αυτό ακριβώς που ένιωθα..!!!! ναι.. και εκλαψα και συγκινήθηκα και χαρηκα.. ολα μαζί τα έκανα..χι.χι. την Λυσιστρατη την αγαπησα.. μήπως να γινόταν και σήμερα αυτό;;..
      Οσο για σένα Χαρά μου.. την θεώνη την Βαχλιώτη.. δεν την γνωρίζω μάτια μου ποια είναι;; μαλλον καμια μοδιστρα έ;; αστο μαλλον δεν έχω ιδέα..δεν έχω..χι.χι..χι..βέβαια τωρα δεν με βλέπεις να δείς καθε φορα που μου λες τόσα πως κοκκινίζω.. δεν θες να ξερεις..χι.χχι. ...η αγαπη σας μου δίνει πολύ χαρά Χαρά μου..σας ευχαριστώ πάαααααααρα πολύ....αυτά που κανω .. που τι κανω δηλαδή.. δεν νομίζω οτι να υπαρχει γιαγιά που δεν θα τα κανει..!!!!!!....΄΄ετσι ειναι οι γιαγιάδες.....σας ευχωμαι απο καρδιας να ζήσετε τόσο ομορφα συναισθήματα μάτια μου... φιλακιαααααα πολλα και στις δύο ..θα τα πούμε.........η αγαπη ειναι αμοιβαία..!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. τελεια φιλη μου!
    να τους χερεσαι και να τους καμαρωνεις ολους!
    καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου να είσαι καλά μικρή μου...σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. να εχεις ενα ομορφο μήνα και εσύ... φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  6. Σαν ένα απο τα παιδιά της παράστασης και φίλος του Άρη, οφείλω να σας πώ ενα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθειά σας και να εκφράσω το θαυμασμό μου σε μια τόσο δραστήρια γιαγιά που έχει κατακτήσει εκτος άλλων και την τεχνολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δικό σου σχόλιο είναι για μένα το καλήτερο που θα μπορούσα να έχω.. αλλα επιτρεψε μου να σας πώ εγώ ένα μεγαλο ευχαριστώ παιδι μου γιατί με γεμίσατε χαρα και με κάνατε να νιώσω τόσο όμορφα...!!! όταν εσεις τα παιδια.. έχετε τοσο όμορφα ενδιαφεροντα ειναι αυτονόητο να γινόμαστε και εμεις χαρούμενοι.. κοντα σας.. να σας χαίρονται οι γονείς σας και σίγουρα θα ειναι περήφανοι για εας..!!! σε ευχαριστω πολύ.. όσο για την τεχνολογία; έεε την παίζομαι τωρα πια στα δάχτυλα..χι.χιχ. ( γατί να το κρύψομεν άλλωστε..χι.χι.) ας ειναι καλά εκείνος που με εμαθε.. χι.χιχ.

      Διαγραφή
  7. Καλό Και ευλογημένο μήνα Ρουλα μου. Να είσαι καλά να χαίρεσαι το παλικάρι σου και να είσαι πάντα τόσο δοτική και δραστήρια, μπράβο σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου...να χαιρεσαι και εσύ την κορούλα σου και ότι αγαπας.. ειναι ωραιο να μας κανουν περήφανους τα παιδια μας.. σε όποιον τομεα.. και αν προοδευουν.. καλο και ομορφο μηνα.. φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  8. Ρούλα μου συγχαρητήρια στον εγγονό να τον χαίρεσαι! Συγχαρητήρια και σε σένα για τα όμορφα κουστούμια που τους έφτιαξες! Μπράβο σας!
    Καλό Καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου.. σε ευχαριστώ παρα πολύ.. να είσαι καλά πιστευω το... να μπορεί να βοηθά κανείς σε καλές προσπάθειες ειναι όμορφο και σε γεμίζει.. χαρά ..όπως και όλους όσους συμβάλανε να γίνει αυτή η παρασταση... καλό σου μήνα Ελενη μου... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  9. ξαναπερνώ και βλέπω το σχόλιο ενός απο παιδιά!
    Αυτό θα πει:καταξίωση!
    μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχα λίγη δουλεια αυτες τις μερες πάλι.....και καθυστερησα να μπώ εδώ.....αδερφι δεν το είχα δει ... διαβασα το δικό σου εδώ.. και γυρισα πισω.. να το διαβασω.. δεν ξερεις τι έπαθα!!!!!!!!!! δεν ξερω πιο απο τα παιδια που μιλήσαμε εκεινο το βραδυ είναι όμως με συγκίνησε πολύ το σχόλιο του..!!!!! να είσαι καλά.. μικρή μου..φιλακιααααααα!!!.

      Διαγραφή
  10. Ρουλίτσα μου είμαι διπλά συγκινημένη και ενθουσιασμένη με αυτά που βλέπω. Μπράβο στα παιδιά που αγαπούν το θέατρο , μπράβο και σε σένα που βοήθησες στο ράψιμο των στολών!!!! Εδώ καλή μου επειδή κατάγομαι από μέρος με αρχαιολογικό πλούτο κάθε καλοκαίρι συμβάλουμε όλοι και γίνονται παραστάσεις και είναι υπέροχο και συγκινητικό !!!
    ΣΕ θαυμάζω για την ενέργεια και την δοτικότητά σου!!!
    Φιλάκια γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά Νικόλ μου.. νιώθεις πολύ ωραια.. οταν συμβάλεις σε τέτοιες προσπαθειες.εστω και με τόσο λίγο ... μπροστα σε ότι έκαναν τα παιδια.. εγω δεν εκανα τιποτα.. και σε ότι ομορφο ένιωσα.. το κέφι τους ... η ζωντανια των παιδιών.. μας κανουν να χαιρόμαστε...αυτό νομίζω έχει σημασία... οι εράσιτεχνικες προσπαθεις σε ότι τομεα και να γινονται.. εινια αξιεπενες.. γιατί το κανουν και το χαιρονται και αυτά..ο αρχαιολογικός χώρος απο όπου καταγεσαι...σιγουρα θα σε έχει εξικοιώσει με θετρικα δρωμενα .. να είσαι καλά Νικόλ μου και καλό σου μηνα.. φιλακιαααααααα!!!!

      Διαγραφή
  11. Είσαι απίστευτη!
    Τέτοια γιαγιά, αποτελεί πρότυπο Ρούλα μου!
    Να'σαι καλά και να'ναι καλά και το παλικάρι σας! Πάντα να το καμαρώνετε!
    Τα κουστούμια υπέροχα! Όχι που δεν θα τα κατάφερνες εσύ... Και τα σκηνικά άμα σου ζητούσε, θα βάζατε κάτω τα κόντρα πλακέ με τον Σμαραγδένιο και θα το κάνατε Χόλυγουντ το θεατράκι!...
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα να έχετε Ρουλάκι μου γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανελλάκι μου...εεεε οχι και απίστευτη..!!!! πες μου ποια γιαγιά δεν θα το έκανε αυτό..!! και μονο η χαρά που παιρνεις απο όλη τους την ενεργεια φτανει.. εκτώς που καμαρώνεις και για τα νιατα τους.... ευχωμαι να νιώσεις τόσο όμορφα.. καποτε όταν θα μεγαλώσεις..χι.χιχ. σε ευχαριστώ πολύ Κανελλακι μου...φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  12. Καλο μηνα Ρουλακι!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!! για τον εγγονο και για ολα τα παιδια αλλα ιδιαιτερα σε σενα χρυσοχερα γιαγιακα της δοτικοτητας και της δημιουργιας!!!
    Να τον χαιρεστε τον εγγονο και να τον καμαρωνετε!!!
    πολλα φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ.. να ήξερες.. ποσο ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την όμοτφη παρασταση..!!! και τιποτα να μην ειχα κανει το ίδιο θα ήταν.. αλλα μου άρεσε βρε παιδί μου αυτή η Λισυστρατη.χι.χι. τι καταφερε με την ιδέα της!!! μηπως να το σκεφτόμασταν;;.τι λες;...χιχ.χι. φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  13. Να τον χαίρεσαι τον εγγονό σας, Ρούλα μου και μπράβο στα παιδιά για την όμορφη και πετυχημένη παράσταση της Λυσιστράτης. Μπράβο και σε σένα για τα όμορφα κουστούμια! Πολύτιμη η προσφορά σου!!!!!!!!
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!
    Φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι Μαριάννα μου ήταν πολύ ομορφα.. και ήταν η πρωτη φωρα που έβλεπα αρχαιο θεατρο στην σημερινή του διάσταση.... λες και δεν είχαν περασει τόσες χιλιαδες χρόνια που γραφτηκε.. τα παιδια το έκανα στα μετρα του σήμερα χωρίς να αλιωθεί το νοημα της.. σαν γυναικα.. ενιωσα περηφανη για το τι μπορούμε να καταφέρουμε οι γυναικες οταν ενωθούμε... και σαν γιαγια καμαρωσα...χι.χι. σε ευχαρσιτώ πολύ Μαριαννα μου φιλάκιαααααα!!!

      Διαγραφή
  14. Ρούλα, Ρουλίτσα, Ρουλάκι!!!!
    Να χαίρεσαι τον πολυτάλαντο εγγονό σου! {Εχει να πάρει!!!}
    Συγχαρητήρια, στα παιδιά και στη δύναμη τους να ανεβάσουν το συγκεκριμένο έργο!
    Υπάρχει ελπίδα τελικά........

    Σε φαντάζομαι να γαζώνεις με το γέλιο ζωγραφισμένο...
    Και τα δάκρυα σου βλέπω, στην διάρκεια της παράστασης!!

    ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΌΓΟΣ ΛΟΙΠΌΝ!!!!!

    Με τον Σμαραγδένιο θα μπορούσατε να αναλάβετε και τα σκηνικά!!!!
    Φιλιά και μια αγκαλιά!!!!!

    ΦΙΛΙΆ ΠΟΛΛΆ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΗ!!!!!!!!!!!!











    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως με φαντάστηκες Αντιγονάκι μου.. μια γέλιο μια κλάμα.. βρε τι έπαθα..!!χι.χι. και που δεν ήξερα την Λυσιστρατη .. τωρα την έμαθα απο την καλή .. Τι γυναίκα!!!!..χαλάλι στα παιδια ότι και να τους κανεις .. την μεγαλη προσπαθεις εκεινα την έκενα.. με τόση δουλεια και τόσες πρόβες για να βγει ενα αρτιο αποτελεσμα Αντιγονακι μου .. που πιστεψέ με δεν είχε να ζηλεψει τιποτα απο τιςεπαγγελματικες παραστασεις..και αυτό δεν το κανει ο χώρος αλλα το πάθος των παιδιών που παιζουν με την ψυχή τους χωρίς να αμοιβονται .. απλως κάνουν αυτό που αγαπούν.. εγώ εκανα απλώς το αυτονόητο... σε ευχαριστώ πολύ ....Αντιγονακι μου..να έχεις ενα ομορφο και χαρούμενο μηνα.. φιλώ σε..

      Διαγραφή
  15. Καλό μήνα Ρούλα μου!
    Καλέ τι παράσταση φαίνεται να ήταν αυτή!!!!
    Εξαιρετική πρέπει να ήταν!
    Κι εσύ με τα αντρικά, μεγάλη η βοήθεια σου!!
    Αντε και στην Επίδαυρο!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως τι παράσταση.. Σερενατα μου..!!! απολαυσική .. και με πολύ γελιο και προβληματιοσμό.. τι θα μπορούσαμε να κανουμε εμεις οι γυναίκες αν το θέλαμε..!!! τι να την κανω την επίδαυρο κορίτσι μου οταν εδώ γίνονται θαυματα εθελοντισμού...και μαλιστα με ποιότητα.. δεν ξερεις πόσο το χαρήκαμε εδώ στο Ηράκλειο..!!! και το μπραβο αξιζει στα παιδια που εχουν το παθος μέσα τους..!! σε ευχαρσιτώ πολύ Σερενατα μου να είσαι καλά και να έχεις ενα ομορφο μήνα .. φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  16. Ρούλα μου να χαίρεσαι τον εγγονό σου...και πράγματι φαίνεται εξαιρετική η παράσταση...και αυτές οι προσπάθειες είναι αξιέπαινες...
    Αξιέπαινη επίσης και η δική σου συμβολή...

    Με πήγες δε πολλά χρόνια πίσω και με συγκίνησες όταν εγώ ως μαμά πέρασα από αυτή την διαδικασία της Λυσιστράτης και παράστασης ερασιτεχνικής επίσης όταν ο γιος μου ο μεγάλος, που κοντεύει τώρα τα 22 και βρίσκεται εκεί στης όμορφης Κρήτης τα μέρη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, συμμετείχε (μικρό 6άχρονο παιδάκι τότε της Α΄Δημοτικού) σε διασκευή της Λυσιστράτης για παιδιά δημοτικού...

    Να είσαι καλά Ρούλα μου...μου χάρισες αναμνήσεις πολλές σήμερα...
    Φιλιά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα το πουλάκι σου εδώ είναι;; καλά να είναι το παιδι και να έχει την υγεια του να τον καμαρώνεις.. αγάπη μου..πραγματι αυτες τις προσπάθειες των παιδιων όσο χρονών και να είναι την ίδια συγκίνηση μας δίνουν.. να τα έχει ο Θεός καλά οπου και να βρίσκονται.. και να τα προστατευει...διακευη για παιδια του δημοτικού έ;; π[ολύ θα ήθελα να το το έβλεπα.. γιατί αυτή η παρασταση που παιξαν τα παιδια .. ηταν στην γλώσσα των μεγάλων.....με καταλαβαίνεις.. έ;; χι.χι και οι θεατες άλλο που δεν θέλαμε...να έχεις ενα ομορφο μήνα Ευα μου.. φιλάκιαααααααα

      Διαγραφή
  17. Μπράβο σε όλους σας! Μπραβο πρώτα στα παιδιά που κάνουν τέτοιες προσπάθειες, μπράβο και σ' εσένα που στέκεσαι πλάι τους !
    Ξέρω ποση χαρά και καμάρι κρύβουν αυτές οι συμμετοχείς και νιώθω και ζω κι εγώ τον ενθουσιασμό σου!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Νικη μου;; ποσο χαιρεται η ψυχή μας .. οταν τα παιδια μας.. καταφέρνουν πράγματα που μας κάνουν περήφανους;..!!! αυτή ειναι η πληρωμή μας.. και η περηφάνια μας.. να είσαι καλά και σιγουρα καταλαβένεις με τι έννοια το λεω..έ;. εναν όμορφο.. και χαρούμενο μήνα σου ευχωμαι...Νικη μου φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  18. Πολύ όμορφα όλα.
    Να τον χαίρεσαι.
    Καλό μήνα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Ελενα μου σε ευχαρσιτώ παρα πολύ να είσαι καλά και να χαιρεσαι και εσύ οτι αγαπας.. να έχεις ενα ομορφο μήνα και ας ειναι 5 του μηνός.. φιλακιαααααααα!!

      Διαγραφή
  19. Είδες που τα πρόλαβες;;;;;;;;;;;;;;;
    Μπράβο σούπερ γιαγιά!
    Μα με τέτοιο εγγονό σούπερ είναι και η γιαγιά!
    Να το χαίρεσαι και να σε χαίρεται Ρουλίτσα μου!
    Φιλάκια πολλά ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ανησυχία την είχα όσο να πεις Αριστεα μου...αλλα όλα πήγαν τοσο τελειααααααα!!! απολαυσαμε όλοι ενα έργο ίσως χιλιοπαιγμένο αλλα για μενα το μπαβο και το χεροκρότημα ηταν για τα παιδια...μαι παρασταση καθ όλα επαγγελματική.. και ας μην ήταν κανεα παιδι ηθοποιός.. αυτό είχε και την γοητεία του.. μικρή μου..σε ευχαριστούμε πολύ να εισαι καλα και ο μηνας που μπήκε πριν απο 5 μερες να είναι ο καλυτερός σου..!!! φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  20. καλή μέρα Ρουλά μου .....τη να πρωτοπω ....Μπραβω για σένα που έραψες.....
    μπραβω και στο εγγονό σου για την παράσταση ....πολύ όμορφα όλα !!!!
    να τον χαιρεσαι ....κάλο μηνά να εχεις ...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα μεγάλο ευχαριστώ θα σου πω..και χαίρομαι πολύ που τα παιδια έκαναν μια τοσο ωραία παρασταση.. να έχεις ενα όμορφο μήνα .. φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  21. Να χαίρεσαι τον λατρεμένο σου, μεγάλη και πανάξια ενδυματολόγε της λαμπρής αυτής παράστασης!!!!! Ταλεντάρα μου, χρυσοχέρα μου εσύ..... με όλα καταπιάνεσαι και σε όλα διαπρέπεις! Λες να ξεκινήσεις καριέρα σαν μια καινούργια Θεώνη Όλντριτζ; Σου το εύχομαι από καρδιάς. Όλα τα περιμένει κανείς από σένα!!!!
    Φιλάκια πολλά Ρουλάκι, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις έμαθα για την Θεανώ Βαλχιώτη..θα μου πεις δεν την ξερω .. Φιλιώ μου... αμ έγώ την ΄ηξερα νομίζεις;; χι.χιχ. ας ειναι καλα οι παραπομπες της Βαρβαρούλας μου επανω στην περιέργεια μου ποια ειναι η Θεανώ που με συγκρινε η Χαρα..χι.χιχ. κορίτσιαααααααα καλά πάτε;;χι.χι. δεν προλαβαίνω να γίνω..χι.χιχ. να είστε καλα που με κάνατε και γέλασα.......παρεπιπτόντως .. η ελληνίδα αυτή μας έκανε περήφανους και ας μην την ήξερα... ισως και να είχα ακουσει καποτε το ονομα της.. αλλά δεν υπήρχε το ιντερνετ για περισσοτερες πληροφορίες...σε ευχαριστώ πολύ Φιλιώ μου για τις ευχές σου.... που ξέρεις;; χι.χιχ. ... σας το λέω αλλά δεν με ακούτε..!!! θα καβαλήσω το καλάμι για το Χολιγούντ..!!! χι.χιχ. να έχεις Φιλιώ μου.. ενα όμορφο γεματο χαμόγελα μηνα.. και ας έχει πάει κι όλας 5....φιλακιαααααααααα!!!

      Διαγραφή
  22. Πως μου ξεφυγε αυτή η ανάρτηση σου Ρουλίτσα μου;
    Έπαθα ένα σοκ με τον τίτλο!!!!!
    Είπα όπα, τι να υποθέσω;
    Ηθοποιός, σεναριογράφος;
    Όλα τα περιμένουμε από σένα!!!!
    Μπράβο σε όλους σας!!!!!
    Σαν να σας βλέπω με τι καμάρι παρακολουθούσατε την παράσταση!!!!!!
    Α ρε γιαγια Ντάλτον, ολα τα προλαβαίνεις εσύ!!!!!!!
    Δώσε φιλιά στα παιδιά και να χαίρεστε το καμάρι σας!!!!
    Φιλιά και στο Γιωργάκη που όσο έραβες θα ήταν πάνω από το κεφάλι σου και θα σε πρόσεχε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε....όχι και ηθοποιός Ρενακι μου... τωρα στα γ .......α βλεπεις ουτε να το πώ δεν τολμώ..χι.χι. οταν το παιδι σου λεει για χαρη... γινεσαι χαλί... θα το δείς Ρενακι μου οταν με το καλο έρθει και η δική συ η σειρα... ξερεις τι γρήγορα παιρνάν τα χρόνια;;; ουτε που θα το παρεις είδηση..χι.χιχ. μου άρεσε πολύ το....γιαγιά Ντάλτον..χι.χιχ. που το θημήθηκες βρε θηρίο;;... αχ!!! πότε θα συναντηθούμε παλι;;..θα του τα δώσω τα φιλακια του Γιωργου... μην χάσω..χι.χι. και στα παιδια.. να έχεις φιλεναδα έναν όμορφο και γελαστο μήνα.. που θα τον έχεις δηλαδή και μονο να σας χαμογελαει η μικρούλα σας.. νααααααααα τα χαμόγελα... έ;;;; σε ευχαριστούμε....φιλάκιαααααααα

      Διαγραφή
  23. Απαπα, και ενδυματολόγος τώρα, Ρουλάκι!!! Και είναι άψογες οι στολές!
    Οσο για τον εγγονό , τι να πώ!!! Ενα μεγάλο "μπράβο" σε όλους όσους συνετέλεσαν στην πολύ πολύ όμορφη παράσταση ! Ετσι, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι τον πνευματικό μας πλούτο και εμείς οι παλαιότεροι να μην ξεχνάμε!!!
    Πάντα τέτοια, πολυτάλαντη γιαγιά!!!
    Φιλάκια δροσερά και καλό μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Πέπη μου να μαθαινουν τα παιδια μεσα απο τις γνωσεις και τις δημιουργίες τους .. αυτά που είναι ο πολιτισμός μας.. οταν οι άλλοι λαοί ήταν στις σπηλιες.. οι πρόγονοι μας έπαιζαν θέατρο..πόσο μπροστα.. ηταν..!! πόσο όμως μαθαίνουμε απο εκεινους;...τα παιδιά... απέδωσαν στην σημερινή εποχή την Λυσιστρατη με το κύριο θεμα να πρωταγωνιστεί..χι.χ τι καταφεραν τότε οι γυναικες;;!! πολύ σε ευχαριστω .. χάρηκα και εγώ πολύ που έβαλα ενα λιθαρακι... ο μήνας διανύει κι όλας την πέμτη του μερα.. ομως εγω θα σου ευχηθώ να είναι ο καλύτερος σου..Πέπη μου.. φιλακιααααααα

      Διαγραφή
  24. Εσύ με τη Λυσιστράτη απέκτησες μια ιδιαίτερη σχέση πια!!
    Βοήθησες να ξαναγεννηθεί!!
    Συγχαρητήρια!
    Και στα παιδιά πολλά συγχαρητήρια ιδιαίτερα στον εγγονό σου, γιατί χάρη σε αυτόν "μπήκες στο παιχνίδι"!!
    Να τον χαίρεστε!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες βρε Μαρία μου;; που το περίμενα να γνωρίσω την Λυσιστράτη...τόσο αργά στην ζωή μου;; για σκεψου να γινόμουν μια Θεανώ Βαλχιώτη;; τωρα την έμαθα και αυτήν .. βρε ...τι μαθαινει κανεί όσο μεγαλωνει..!!!!!!!!!χι.χι. πολύ μου άρεσε αυτό το παιχνίδι Μαρία μου... τα μπραβο αξίζουν στα παιδια που με το πάθος τους μας κάνουν και εμας κοινωνούς των δημιουργιών τους.. ας είναι καλά.. και μονο η χαρά που παιρνουν απο τα δικα μας μπραβο τους φτανει.. να είσαι φιλη μου καλά σε ευχαριστώ πολύ.. να έχεις εναν όμορφο και γεματο χαρά μήνα.. φιλακιαααα!!!!

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να και η αφεντιά μου, με τεράαααααααααααστια καθυστέρηση ήρθα να συγχαρώ την ενδυματολόγο Ρούλα Σμαραγδένια που φιλοτέχνησε με εξαιρετικό γούστο τα κοστούμια των ανδρών... αυτό γράφουν συνήθως οι κριτικοί τέχνης!!!
    Τώρα ίσως να μη ξέρεις πως είμαι σκηνογράφος ενδυματολόγος, μόνο που δεν έφτιαχνα τα κοστούμια μόνη μου, αλλά τα σχεδίαζα όπως εξάλλου και τα σκηνικά, έτσι μπορώ να σου πω, πως έκανες εξαιρετική δουλειά... και σου αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!
    Το αγόρι σας, ένα κουκλί και σίγουρα έπαιξε και πολύ καλά!

    ΑΦιλάκια πολύ πολύ χαμογελαστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μεγάλη μου τιμή...!!!!!! τωρα να πω πως αυτό δεν το περίμενα ...να γράφει για μένα μια σκηνογράφος ενδυματολόγος.. θα το πιστέψει κανείς λες Μαγισσούλα μου;; με έκανες πολύ χαρούμενη γιατό ο δικός σου ο λόγος ειναι και ποιό επαγγελματικός... οχι δηλαδή οτι θα το κανουμε επάγγελμα... μου αρέσει το ερασιτεχνικό....τα παιδια παιξανε υπέροχα.. και ο δικός μας μας βγήκε απο μηχανολόγος ηθοποιός..χιχ.χιχ. το θέμα Στεφανία μου είναι οτι έπιξαν με τόσο παθος τα παιδια που η παραστασή τους δεν είχε να ζηλεψει τίποτε απο τις επεγγελματικές. σε ευχαριστώ πολύ για την κριτική σου ..με τιμά..ιδιαιτέρως..!!!! φιλακιαααααααα πολλαααα χαρούμενα..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχαρητήρια!!!!!!!
    Ρουλίτσα μου τόσο σε σένα όσο και στα υπέροχα ταλαντούχα παιδιά!
    Προβλέπω ότι μελλοντικά θα ράψεις και δικό σου κουστούμι... ερασιτεχνική ομάδα είναι, ανεξάρτητα από τον τέλειο επαγγελματισμό τους, πολύ πιθανόν να τους βοηθήσεις και σε κάποιο ρόλο... χα χα χα!
    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, να χαίρεσαι το λεβέντη εγγονό σου!

    Φιλάκια πολλά Κυριακάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαιρούλα μου...πόσο μελοντικά;; χι.χι. γιατί δεν με παιρνει πολύ κορίτσια μου..χι.χιχ. ας μείνουμε στο ράψιμο καλύτερα.. χι.χι. το αλλο δεν τόχω.... μαλλον το έχει ο Αρης μας....μακαρι τα παιδιά όλου του κόσμου να κάνουν αυτό που αγαπανε.. η ζωή ειναι μπροστά τους.. .. ας τα βλέπουν αυτά όλοι οπι κυβερνώντες..!!! .!! Μαιρούλα μου.. φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  29. ΟΟοοοο, τι όμορφη ανάρτηση, με φωτός και τα κοστούμια σου μια χαρά!!!

    Πολύ μου άρεσε!!! Φιλιά για σένα και για όλα τα παιδιά! Μπράβοοοοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ παρα πολύ χαρηκα που σου άρεσε... να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη εβδομαδα.........το μπλοκ σου μου βγαινει με ξενη γλώσσα και δεν μπορώ να το διαβασω.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  30. Καλά χαμπάρι δεν πήρα και το περίμενα κιόλας! Ρουλίτσα μου έσκισες στα κοστούμια! Έκανες εξαιρετική δουλειά, όπως εξαιρετική φαίνεται πως ήταν και η παράσταση! Μπράβο τεράστιο στα παιδιά που ασχολούνται με τόσο όμορφα πράγματα. Μπράβο και στο καμάρι σου! Τι όμορφη εμπειρία για όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το ήξερα οτι θα ήθελες να την δείς Μαρακι μου γι αυτό σου χτύπησα την πόρτα..χι.χιχ. ολα τα μπραβο αξιζαν στα παιδια.. εμεις πλώς τους δώσαμε την συμπαραστασή μας... μπραγματι ομορφη και πρωτόγνωρη...Μαρακι μου... σε ευχασριστώ πολύ....φιλακιααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή