Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ... ΚΡΗΤΗΣ...!!!


Έπιασε καλοκαιράκι για τα καλά εδώ..
και τι πιο καλοκαιρινό φαγάκι από ένα....(ναι ένα.. γιατί δεν θυμάμαι να κάνω ποτέ λιγότερα)χι.χι. από ένα ταψί γεμιστά..
Θα μου πείτε .. σιγά τώρα κάτι μας λες..!!
Ναι αγαπημένες μου  φίλες..αυτά τα γεμιστά δεν είναι σαν τα συνηθισμένα..!!   
Ακούστε με που σας λέω.. αν θα τα δείτε τότε θα μου πείτε..χι χι.χι..
Όχι δεν θέλω να κάνω την μαγείρισσα !! εξ άλλου υπάρχουν τόσο όμορφα μπλοκ με καταπληκτικές συνταγές..που δεν θα τολμούσα να το κάνω αυτό.. αλλά αυτά τα γεμιστά της Κρήτης δεν τα έχω δει πουθενά και έτσι αφού τα κάνω ταχτικά σχεδόν όλο το καλοκαιράκι είπα να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την συνταγή...!!!
ΚΑΙ ΠΆΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΈΨΟΥΜΕ..!!
Η πρώτη μας δουλειά.. είναι να πάμε στην λαϊκή..χι.χι.
 αν δεν έχουμε κοντά μας πάμε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ..
Εν τάξει όχι και με τα ρολά..χι.χι. !!
 και παίρνουμε....
8 ντομάτες..
4 πιπεριές
4 μελιτζάνες
4 πατάτες
4 κολοκυθάκια
300 γρ αμπελόφυλλα ..που αν δεν τα βρείτε τώρα θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει από την εποχή που είναι τρυφερά...και ή να τα έχετε  βάλει στην κατάψυξη .. η.. σε βάζα με νερό ..αν ενδιαφέρεστε  θα σας πω πως..τα διατηρούμε όλο τον χρόνο...  
20 κολοκυθοανθούς..
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια από τον κήπο σας..χι.χι 
πολύ δυόσμο... και αυτόν από το κήπο σας..χι χι..

καλά μην βαράτε


5-6  ντομάτες ώριμες ξυσμένες..
Ένα κιλό ρύζι
2-3 κούπες ελαιόλαδο ... εδώ είναι το μυστικό  θέλουν πολύ λάδι..
Και ελάτε μαζί μου να τα φτιάξουμε..!!!
Αφού πλένουμε όλα μας τα λαχανικά..
 αρχίζουμε να τα αδειάζουμε από την σάρκα τους.τα κολοκυθάκια..
τις πατάτες..
τις μελιτζάνες..
τα βάζουμε.. λίγα λίγα στο μπλέντεράκι  και τα κόβουμε σε κομματάκια... μια δύο στροφές είναι εντάξει.κάνουμε το ίδιο και με τα ξερά κρεμμύδια..
τα φρέσκα .. όπως και τον δυόσμο τα ψιλοκόβουμε στο χέρι..τα βάζουμε όλα σε μια λεκανίτσα..
ρίχνουμε το ρύζι..και την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσαμε...
αλάτι πιπέρι και τις δύο κούπες  λάδι.... ανακατεύουμε καλά να είναι το μείγμα μας μελάτο..δηλ να μην είναι στεγνό..αν μας φανεί στεγνό το αραιώνουμε με λίγο λάδι ακόμα 
Αλατίζουμε λίγο τα λαχανικά μας
Αρχίζουμε και γεμίζουμε τους ανθούς,
 και να  κάνουμε τα ντολμαδάκια στο κέντρο  τα οποία σκεπάζουμε με δύο τρία κληματόφυλλα..μετά για να μην καούν..
 συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικα..
όταν τελειώσουμε..
ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ξυσμένες  ντομάτες..μια κούπα λάδι και λίγο αλάτι τα ρίχνουμε επάνω στα γεμιστά μας
 
βάζουμε νεράκι μέχρι να τα σκεπάσει σχεδόν και τα ψήνουμε μιάμιση ώρα .. και  είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε..!!
Σιμώστε... και  καλή σας  όρεξη...!!! 
Αν έχετε βαρεθεί να διαβάζετε αγαπημένες μου.. υπάρχει και το βίντεο.. μπορείτε να το δείτε και εδώ... να το εμπεδώσετε..χι.χι.
 
Σας αφήνω με ένα πολύ χαρούμενο χαμόγελο.. μπορεί να σας έλειψα που δεν το νομίζω..χι.χι. αλλά έχω επισκέψεις από την πατρίδα...!!!και όπως καταλάβατε εκτός από το γαμοπίλαφο και τα τοιαύτα ...έφτιαξα και τα γεμιστά με άρωμα Κρήτης..!!!
Ααααα οι ημερομηνίες στις φωτό είναι απο λάθος δικό μου...εξ αλλου το 2005 δεν ήμουν εδώ..και ούτε το έβαζα στο μυαλό μου να φωτογραφίζω φαγητά..χι.χι. 
Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο...!!!!Χαμογελάτε κάνει καλό..!!
      


  


84 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστό το ταψί με τα γεμιστά !!!!
    Πραγματικά είναι ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό παν νόστιμο !!!!
    Μας έλειψες για τα καλά, αλλά μας αποζημίωσες με τη μαγειρική σου !!!!!!!
    Τα λουλούδια της κολοκυθιάς τα κυνηγάω σαν τρελή γιατί μας αρέσουν πολύ και τα φτιάχνω και γεμιστά με τυριά !!!! Καλή όρεξη και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου...αυτό με τα γεμιστά δεν μπορείς να φανταστεις τι γίνεται,.... χι.χι. αρέσουν σε όλους μας και είμαστε ζωή να χουμε ..προς το παρόν εδώ 7 ατομα.. και λειπουν αλλα τρία.. χι.χι... αυτό το ταψί φτανει μονο για το μεσημερι...χι.χιχ.ευτυχώς που το βραδυ την βγαζουμε με καρπουζάκι τυράκι και παξιμαδάκι...εκτώς και αν προκύψει παρέα .. εκει αλλάζει το πρόγραμα..χιχ. αυτές οι στιγμες που ..μοιραζόμαστε το φαγητο... ειναι οι καλύτερες μια φορά την εβδομάδα.. τουλάχιστον τα φτιαχνω οταν τα λαχανικά ειναι στην εποχή τους..!! αυτό με τους ανθούς γεμιστους με τυρί μου το είπε και η νύφη μου που έκαναν εδώ διακοπες....τους γεμίζουν με τυρί και μετα τους βουταν στο κουρκούτι και τους τηγανίζουν.. θα τους κανω την επόμενη φορα να τους δοκιμασω .. αν και εγώ τρώω τα παντα...χι.χι. σε ευχαρσιτώ πολύ Ράνια μου φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  2. Aχ βρε Ρουλάκι μου... Μαγείρεψες αναμνήσεις και αγαπημένες μυρωδιές. Έχω δει τη διαδικασία που περιγράφεις, από παιδί. Έτσι ακριβώς.
    Α, παρεμπιπτόντως σήμερα πήγα στη λαϊκή και αγόρασα υλικά για γεμιστά. Σύμπτωση ε; Τα μεγάλα πνεύματα!...
    Καλή μας όρεξη!
    Και φιλιά πολλά!!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρωδιές και αρώματα ..όντως ... Κανελλακι μου και προπαντώς όταν τα βγαζεις ζεστα απο τον φούρνο...εεεεεεε οι αντιστάσεις κάπτονται...χι.χιχ... και οταν εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού ε....τότε χαλαλίζεις και κόπο...και ετοιμάζεσαι για τα επόμενα..χι.χιχ. στην λαική πήγες παιδι μου;; καλά λες κατι ήξερα που τα έβαλα ..χι.χι. τα πνεύματα που λέγαμε..χι.χιχ. χάρηκα που ξύπνησα μνήμες ....αν κατέβεις Κρήτη ξέρεις..Κανελλακι μου έ;; φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστά τα γεμιστά σου , Ρούλα μου !!!!!! Θα ακολουθήσω τη συνταγή σου την επόμενη φορά που θα φτιάξω !!!!!
    'Οποτε μπορέσεις μας λές και πώς διατηρείς τα αμπελόφυλα όλο το χρόνο - νομίζω ότι θα ενδιαφέρει πολλές φίλες !!!!
    Να περνάς υπέροχα στην όμορφη Κρήτη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξεις θα με θυμηθείς φίλη μου...οσο για τα φύλλα ειναι πολύ ευκολη η συνταγή..μαζευουμε .. η αγοραζουμε τα φυλλα οταν ειναι ο καιρός τους.. εκεί κατα το Πάσχα.. εχουμε εδώ...τα κανουμε ρολακια και τα βαζουμε σε βαζα.. 4-5 ρολακια χωρανε.. τα γεμίζουμε με νερό.. και τα σφραγίζουμε.. τα βαζουμε σε μία κατσαρόλα.. να τα χωραει στο ύψος..την γεμίζουμε νερό να σκεπαζει τα βάζα....εγώ βαζω 4 στην κατσαρόλα.....οταν αρχίζουν να βραζουν μετραμε 15 λεπτά και τα κατεβαζουμε ρίνουμε λιγο νερο για να μπορούμε να τα πιάσουμε τα βγαζουμε προσεχτικα να μην καούμε με ενα βεντεξ και μια ρηχή κουταλα .. η οπως μας βολευει αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλαμε στο ντουλαπι..κρατανε ενα χρόνο και..αν θελουμε να συνεχίσουμε την διαδικασία βαζουμες παλι κρυο νερό.....στην κατσαρόλα και κανουμε απο την αρχή το ίδιο.. καλη επιτυχία .. !! φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα τα γεμιστά σου!! Φέρε κανένα κι από εδώ!!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως να το κανω Στελλίτσα μου...αν μενεις Ηρακλειο να σου φερω.. όταν τα ξαναφτιάξω..γιατί δεν πρόλαβα να τα βαλω στο τραπεζι.. ...τι νομίζεις οτι είναι δύσκολο;..τουλαχστον μια φορα την εβδομαδα περναν απο τα χεράκια μου..χι.χιχ. χι.χιχ...να έχεις ένα ομορφο μηνα .. φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  5. Ρούλα μου ,από όλα έχεις ο μπαχτσές !! Μυρωδιές ,χρώματα ,νοστιμιές !!! Αχ και να είχα προβλέψει εκείνα τα αμπελόφυλλα !!! Μας άνοιξες την όρεξη με τα υπέροχα γεμιστά σου !
    Καλό καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία μου αν διαβάσεις λίγο πιο πανω θα δείς πως φτιάχνω τα φύλλα και τα έχω ολο τον χρόνο μόνο με νερό...χωρίς συντηρητικα...νομίζω οτι στα γεμιστα την νοστιμιά την δίνουν τα αμπελόφυλλα.. αν τα φτιαξεις και εσύ υπέροχα είναι .. αν μαγειρευεις με την καρδια.. τότε εχεις σίγουρη επιτυχία Ολυμπία μου.. καλή μας όρεξη.χι.χιχ. φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  6. Γεμιστές πατάτες δεν έχω μαγειρέψει ποτέ.
    Μου δίνεις την ευκαιρία να τις φτιάξω.
    Σε ευχαριστώ και να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κανε μια δοκιμή Χριστινακι μου.. να δείς... μπορείς να τις γεμίσεις και με ότι τραβαει η όρεξή σου..χι.χι. και κανε εσύ τις δικές σου γεμιστές πατάτες.. !!!!!
      να έχεις ενα ομορφο και χαρούμενο μήνα.. φιλακιααααα!!!!

      Διαγραφή
  7. Αααχχ μου άνοιξες την όρεξη!! Τα φτιάχνει έτσι και η πεθερά μου, καθότι Κρητικιά...και αυτό το κολπάκι να καπακώνω τα κολοκυθάκια με αμπελόφυλλα το έμαθα απο αυτήν!! Μου έστειλε ένα βάζο αμπελόφυλλα πριν λίγες μέρες...μου φαίνεται θα τα κάνω σύντομα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kωνσταντίνα μου εεεε αμα έχεις Κρητικιά πεθερα έτσι θα τα έμαθες και εγώ απο την δικια μου .. τα έμαθα...καθ ότι εγω δεν είμαι..κρητικιά... αλλα τωρα απο μισόν αιώνα εδώ.. θαρρω πως ποτίστηκα με την πλούσια κουλτούρα τους.. χι.χι..να έχεις ένα όμρφο μήνα.. φιλάκιαααααααα..!!!

      Διαγραφή
  8. Αχ βρε Ρουλίτσα τρέχουν τα σάλια μου
    Από βδομάδα κάνω γεμιστά αλλά πες μου κήπο
    δεν έχω και χωρίς κολοκυθοανθούς θα 'ναι λειψά!!!!

    φιλάκι γλυκό χρυσοχέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είναι αλήθεια οτι στα γεμιστα έχουμε μια αδυναμία... (διατί να το κρύψωμεν αλλωστε χι.χι.) και ποιος δεν έςχει θα μου πείς απλως τα αποφευγουνε επειδή έχουνε πολύ δουλεια.. αλλα το αποτελεσμα σε αποζημιώνει.. .. τους ανθούς δεν τους βρίσκουμε και εμεις παντα τους βαζουμε μονο οταν είναι η εοποχή τους .. τωρα τους πουλάν και στα σούπερ μάρκετ εδώ... είναι το ιδιο νόστιμα και χωρίς αυτούς... απλως έχουν ενα κλίκ παραπανω..χι.χιχ. καλή επιτυχία... φιλακιαααααα και να έχεις ενα όμορφο μήνα Ελενη μου..!!!

      Διαγραφή
  9. Τι να πω, η τεμπέλα, πως δεν ζήλεψα;
    Έχω τόση πολύ δουλειά τελευταία (εικονογραφώ το έκτο βιβλίο του Παραμυθά) που τη βγάζουμε με γιαουρτάκι και φρούτα!
    ΑΦιλάκια τρομερή Ρουλίτσα! :)))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! να μην είμαστε κοντά.. να σου στείλω κανένα ταπεράκι...!! τωρα που έχετε δουλεια.. και τι όμορφη δουλειά... !!θα περιμένουμε να δοκιμασουμε την γεύση του μυαλού..και τις φαντασίας....που είναι το ίδιο αν όχι καλήτερη απο αυτή της θρέψης...Μαγισσούλα μου... φιλακιααααααα και καλο μηνα..!!

      Διαγραφή
  10. Ρουλακι μεχρι εδω εφτασε η μυρωδια απο τα γεμιστα σου -αλλωστε μας ειχε μιλησει με τοσο ενθουσιασμο η Ρενα που τα ειχε γευτει που τρεχαν τα σαλια μας !!!
    φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε τι περιμένεις .. Μαρία μου;; βάλε του γλάρου σου τα φτερά .. ( εσύ ξέρεις..χι.χιχ.) και πέτα κατά δώ...οταν έρθεις θα σε περιμενουν.....αλλα νομίζω αν τα κανεις και σεύ με αυτήν την συνταγή θα γίνουν το ιδιο νόστιμα.. θελουν λάδι όμως..χι.χιχ. μην το ξεχνας.. Μαρία μου... φιλακιααααα στην πατρίδα..!!! καλό και ομορφο μηνα να έχεις..

      Διαγραφή
  11. Πω πω πω..... δεν αντέχω, μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!! Είναι το μοναδικό φαγητό που δεν χορταίνω να τρώω.... αλλά για να σου πω την αλήθεια βαριέμαι να το φτιάξω, και εσύ χάθηκε να είσαι λίγο πιο κοντά.... Τα φιλιά μου σου στέλνω και την αγάπη μου, μαζί με ευχές για όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μου ντε;;; δεν καθομουν Αθήνα .. να μαζευόμαστε όλες και να σας εκανα την μερα των γεμιστών!!!!! έλα παντως εδώ και εγώ θα σου φτιαξω Βικακι μου μια ταψάρα νάααααααα με το συμπαθειο που λέει και η Χαρά..χι.χι..πράγματι ειναι ενα φαγητο που δεν το φταχνουν οι κόρες μου αν και το ξερουν .. ειναι μπελαλίδικο .. αλλα αν είναι να ικανοποιήσω τις γευτικες τους απολαύσεις.. εεεεεε ας παει και το παλιάμπελο που λένε.. μου αρεσουν και μενα πολύ .. οποτε δεν έχω δικαιολογία να τα αποφύγω.. χι.χι. ...Σήμερα είναι Παρασκευή............................... καλο και χαμογελαστό Σαββατοκύριακο.. να έχεις μάτια μου με όλα τα καλά..φιλακιααααααα!!!!

      Διαγραφή
  12. Ρουλακι μου εισαι καταπληκτικη!!!!μας ανοιξες την όρεξη!!!!Πολλα φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κερνάω γεμιστά είσαι; άντε κούκλα μου μαζευτήτε ξερεις όλα τα κορίτσια και ελατε ...τωρα που έχει ακόμα ανθούς..χιχι. εν ταξει;; φιλάκιαααααααα!!!

      Διαγραφή
    2. Αντε Κούλα μου.. παρε την παρέα και ελατε... και απο όρεξη άλλο τίποτα.. χι.χιχ. θα τα πούμε σύντομα.. κανόνισε το...!!!θα περιμένω..... φιλακιαααααααα!!

      Διαγραφή
  13. Ρούλα μου τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου φαγητό μου άνοιξες την όρεξη.
    Καλά να περνάς.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο βρε Ρουλίτσα, μια τέτοια συνταγή έψαχνα για να φτιάξω κι εγώ γεμιστά που δεν το'χω κάνει ποτέ στη ζωή μου, παρ'όλο που τα λατρεύω. Βέβαια θα παραβλέψω όσα δεν έχω...χαχα και τα αυθεντικά θα τα δοκιμάσω από τα χεράκια σου κάποια στιγμή... εύχομαι!χαχαχα. Σμουτς πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες ημερομηνία και θα σε περιμένουν.. εννοείτε Μαράκι μου..και μενα οι κόρες τα αποφευγουν..χι.χιχ και ας ξέρουν να τα κανουν.. ομως τα έτοιμα ειναι πιο νόστιμα.. έ;; χι.χι. παω τώρα να σας περιλάβω... παρακάτω.. χιχ.χι

      Διαγραφή
  15. Τι μου θύμισες τώρα!!!!!
    Σας εγγυώμαι ότι δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμα γεμιστά!!!!!!
    Και όσο για το λάδι, όταν είδα πόσο έβαζε η Ρούλα , τρόμαξα!!!
    Αλλά τόσο θέλει και μετά χορεύεις κι ένα πεντοζάλι για να χάσεις τις 1000 θερμίδες που έβαλες!!!
    Να είσαι καλά Ρουλίτσα μου!!!
    Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Ρενάκι μου και αν τα ξέρεις χιχ.χι. είδες πότε αξιώθηκα να τα βάλω;; όλο αναβολές έπερναν..χι.χι. νόστιμα είναι αλλά αυτό το λάδι..είναι που κανει την διαφορα.. το έχουμε και τσαμπα και μπόλικο εδώ όπότε του δίνουμε και καταλαβενει ..χι.χι. ευτυχώς που έχουμε τις σκαλες και χανουμε τις θερμίδες.. τσάμπα γυμναστήριο και εδώ..χι.χιχ .......πολλα φιλακια απο όλους μας εδώ....Ρενακι μου...
      Υ.Γ ο γκούκλης μου κανει νούμερα εδώ δεν μου βγαζει κανενα ιστολόγιο.. ουτε το δικό μου.. και μπήκα απο τον Μοτζίλα.. ..χιχι. τωρα δεν ξερω πως θα φαινεται σε εσάς.. ξαναφιλώ...

      Διαγραφή
  16. Τί λαχταριστά, τα γεμιστά σου, Ρούλα μου!!!!!!!!! Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!!!!!
    Κι έχω καιρό να φάω, ενώ τα λατρεύω!!!!!
    Τυχερή η Ρένα που τα γεύτηκε από τα χεράκια σου!!!!
    Καλή Κυριακή και πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν αυτός ο γκούγκλης Μαριάννα μου σας έχασα όλες μαζί και εμενα..χι.χιχ. μετα απο ωρες εδέησε .να εμφανιστεί έκανα κατι μαγικά με τον μοτζίλα.. και επανήλθα...χι.χιχ. ..παντως αν θελεις... μια ανάσα δρόμος ειναι η Κρήτη.. και θα είναι ετοιμα..χι.χι φιλακιααααα

      Διαγραφή
  17. Ρουλάκι μου κι εγω αύριο θα γεμίσω ζαρζαβατικά αλλά όχι έτσι μάνα μου,και όσο για κολύμπι,μάλλον στη θάλασσα θα κολυμπήσω,παρά στο λάδι!!!χαχαχχαχαχα
    Τα κρητικά προτιμώ να τα γευθώ απο τα χεράκια σου...την επόμενη φορά...πριν θα δοκιμάσει η προκόπω η Βιλλιώτη,που αυτή ουτε τον κολοκυθοανθό δεν θα γνωρίζει,όχι να τον γεμίσει κιόλας!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλοφάγωτα (μου χεις ανοίξει την ΄ορεξη και δεν έχω και τίποτα πρόχειρο,πάλι στο γλυκό θα πέσω...)
    ΦΙΛΆΚΙΑ Μ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ...ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ(με το συμπάθιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και να μη ξέρουμε τον κολοκυθοανθό κυρία μου. Όταν εμείς τρώγαμε γεμιστά Κρητικά, εσείς είχατε ακόμα πιπίλα (που λέει ο λόγος, μη το δέσεις και χαρείς...χαχαχα.).

      Διαγραφή
    2. Δε μπορώ να σ απαντήσω όπως σου αξίζει,γιατί είμαστε σε ξένο σπίτι και σεβομαι...
      Κι ακόμα την εχω,θα πω μόνο.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που συμφωνούμε!
      Το Ρουλάκι,είχε δεν είχε,θα φάμε γεμιστά σήμερα,όχι όμως Κρητικά...ζακυνθινά
      και δη Χαρουλίσια,μμμμμμμμμμμμμμ μούρλια!!!!
      Φιλάκιααααααααα φεύγω θάλασσα,απο αύριο έχει αναστολή λόγω εργολαβικών εργασιών

      Διαγραφή
    4. Εεεεεεεε που δεν θα σφηναρω νομίζατε..στιο σπίτι μου έ;; χι.χι. γελασμένες ..είστε.. ελατε βρε κορίτσια μου εσείς και εγώ γεμιστά δύο ταψιά θα κάνω.χι.χιχ. ..τα αποσιοπιοητικά ...οι τελείες ..και η πιπίλα όλα τα λεφτα..χι.χιχ ....και μην θυμώσω..!!! εεεεεε όχι και ξένο σπίτι..!!! το κλειδί ξέρετε που είναι .. εκεί καλέ ;; κατω απο το χαλλακι.. μην κοιτατε που λειπει για λιγο η γυρουλού η οικοδέσποινα...χιχ.χιχ.!! τις απαντήσεις για τα γεμιστά.. αυριο..χιχ.χι. πριν λίγο γυρίσαμε.........

      Διαγραφή
    5. Είδες Ρουλίτσα μου πως μου μιλάει; Και σεβάστηκε και το ξένο σπίτι και καλά...φαντάσου τι θα μου έλεγε!!! Εσύ Ρουλίτσα μου δεν έχεις το κλειδί κάτω από το χαλάκι αλλά πάνω στην πόρτα. Τόσο άνετα εδώ μέσα...χαχαχα. Φιλιά και σε σένα και στην άλλη...ένεκα που είμαι καλός άνθρωπος.

      Διαγραφή
    6. Δίνω τόπο στην οργή,γιατί μας άφησε ατιμώρητες το Ρουλιώ και μάλιστα στρογγυλοκαθισμένες να την περιμένουμε στ αρχοντικό της καρδιάς της.
      Σ ΑΓΑΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    7. Ξεκινώ από το τελευταίο... εγώ να δείτεεεεεεεεεεε!!!!!!!
      και τωρα στα δικά μας... από εχθες που έγραψα μια απάντηση νάαααααα χι.χι. (με το συμπάθειο) σε αντέγραψα.. Χαρά ...ωρα 1.30 νύχτα ...κανει μία έτσι και κόβεται το ρευμα.. ... να δακρυ κορόμηλο εγώ.. και οχι για τιποτε άλλο που θα θυμόμουν τα ωραία που εγραψα... σνιφφφ σνιφφφφ και ερχετε η επόμενη μερα δηλαδή σημερα και είπα η γυναικα μια που λελειωσα κατι υποχρεώσεις των κρών μου να κατσω να απολαύσω μπλοκάρισμα...
      αμ ..πώς..!!! δεν ειχα ιντερενετ...ξανά μανά σνίφφφφφφφ .. παίρνω την εταιρία που έχω ... τι γίνεται βρε παιδιά λέω .. έχω σήμα φούλ.. αλλα χωρίς ιντερνετ... μου λένε ... σας κανει κόλπα ο γκούγλης μπείτε απο τον μοτζίλα..χι.χι. .. και αντε να μπώ απο εκεί.. που ειναι αυτός καλέ;; αχ!!! έπρεπε να ήσασταν απο μια μερια να βλέπατε μια αλλοπαρμένη να γυρευει τον μοτζίλα... και ναι.... τον βρήκα....... μπαίνω απο εκεί μια χαρά. αλλα δεν μου εβγαζε το σμαράγδι μου..χι.χιχ. και εγώ χωρίς αυτό δεν κανω..... ξαναγυρνώ στο γκούκλ και ώ!!! του θαυματος είναι και παλι εδώ...χι.χι.!!!
      και επειδή εγραψα ενα σεντόνι .. εεεεε δεν γραφω τιποτε για τα γεμιστα.. Εσύ Μαρακι μου θα τα γευτείς για την Χαρα θα το αφήσουμε στο μελλον..χι.χι. μια που στρογγυλοκαθήσατε.. κάνατε τουλάχιστον κανένα ξεσκόνισμα;; γιατί η γυρολού η νοικοκυρα .. δεν έχει μυαλο για καθαριότητες..χι.χιχ. φιλάκιααααααααααααασαααααααααααα και στις δύο..

      Διαγραφή
    8. στις λεξεις που λειπουν τα γραμματα συμπληρώστε τες εσείς..χι.χιχ. ξαναφιλώ

      Διαγραφή
    9. Ασε και τα γράμματα,άσε και το καθάρισμα, άστα πάνω μας.Τι τα έχουμε τα κλειδιά,για αξεσουάρ,να προκόβουμε και καθόλου,χαχαχαχαχχαα
      Με χαμόγελο πάω για ύπνο,όλη μέρα προσπαθούσε η Βιλλιώτη να μου το καρφιτσώσει και τα κατάφερε,αλλά εδώ μονιμοποιήθηκε
      Φιλάκια καληνύχτας!Σ αγαπώ

      Διαγραφή
    10. Το ξέρω εγώ πως είστε προκομένα κορίτσια..χι.χιχ. μην κοιτατε εμενα που χάλασα τωρα τελευταια .. μια τα μπανια.. μια οι βόλτες ..αραχνιάσαμε εδώ... πολύ το θελει ο άνθρωπος νομίζετε να χαλασει;;χιχ.χι. αν ποτέ καταφερω και κάνω άλλη ανάρτηση..... γιατί αυτήν την βλέπω για πολύ ακόμα..πολύ θα με ζηλέψουν..χι.χιχ....δεν το περίμενα πως ο χρόνος πάλι δεν θα μου φτάνει...και που να μαζευτούν όλοι..χι.χι...Χαρα μου πολύ χαίρομαι και για το καρφίτσωμα και για την μονιμοποίηση..χι.χχι....αποψε η νύχτα θα είναι για μπλοκάρισμα.......μεγάλο λόγο δεν λέω..όμως...χιχ.χι... οι αγάπες αμοιβαίες!!!!!!

      Διαγραφή
  18. Παναγια μου.!! λατρευω γεμιστα..Θα την παρω τη συνταγη να την δωσω στην μαμα μου μπας και αλλαξει γνωμη για την δικια της που δεν μαρεσει εμενα.Χαχαχα
    Ευχαριστουμε πολυ κυρια Ρουλα.
    Φιλια απο Κυπρο ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου να την δείξεις της μαμάς σου και αν τα φτιάξει να δείς οτι δεν θα ξανακάνει άλλα γεμιστά..χιχι. ..και εγώ το ίδιο έπαθα... και μην με λες βρε παιδάκι κυρία Ρούλα νιώθω μεγάλη..χι.χιχ....σκέτο Ρούλα... άσχετο που θα μπορούσες να ήσουν εγγονή μου..χι.χι. φιλακιαααααα και καλη όρεξη Μαρακι αν σου τα κανει η μαμά...

      Διαγραφή
    2. Ουφ..Δυσκολα μου βαζετε... θα δω τι θα κανω..παντως σκετο Ρουλα εγω δεν μπορω να σας πω..
      θα σκεφτω κατι αλλο.. χιχιχιχ

      Διαγραφή
  19. Λαχταριστά τά γεμιστά σου Ρούλα μου!!!Καί εγώ γεμίζω τά κληματόφυλλα καί τά ψήνω στόν ξυλόφουρνο!!!Μού άνοιξες τήν όρεξη νά τά φτιάξω αυτή την εβδομάδα!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα στο ξυλόφουρνο Ντίμη μου θα είναι ακόμα πιό νόστιμα..εκεί τα κανω το χειμώνα οταν γυρίζουμε στην πόλη..χι.χι. μεχρι να σου απαντήσω σίγουρα θα τα έχεις μαγειρέψει..χι.χι. πολύ αργοκίνητο καράβι έχω γίνει...να έχεις ενα ομορφο μήνα και ενα ακομα πιο όμορφο Σαββατοκύριακο ... που είναι σιγουρο...ξερω τι σου λέω.. να χαρείς το ξενιτεμένο σου.. φιλακιαααααααα!!

      Διαγραφή
  20. Μιαμ!!! Και τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου φαγητό του καλοκαιριού!
    Έφαγα μια φορά κρητικά γεμιστά πριν κάτι χρόνια από τη γιαγιά του φίλου μου, στην αρχή με προβλημάτισαν οι κολοκυθοκορφάδες και τα αμπελόφυλλα, γιατί εμείς βάζουμε μόνο ντοματες και πιπεριές, σπανίως κολοκύθια, αλλά ήταν πεντανόστιμα!
    Νοστιμιά το ταψάκι σου κα.Ρούλα!!!! Τύφλα να χει η Μπαρμπαρίγου (έτσι τη λένε;)χαχαχαχαχα.Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Λάχεσις .. και εγώ που έχω φαει και αλλου γεμιστα σαν τα κρητικα δεν είναι την νοστιμιά την κάνουν τα διαφορετικά λαχανικα που βάζουμε μεσα.. .. τι να μας κανεις εμας η Μαπαρμπαρίγου..!!!χι.χχι και μην με λες κυρία πλιζζζζζ με τρομάζει..χι.χχ φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  21. Λατρεύω τα γεμιστά!!!
    Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ με κολοκυθοκορφάδες και αμπελόφυλλα, μα πότε πότε βάζω πατάτες και μελιτζάνες...συνήθως βέβαια βάζω μόνο ντομάτες και πιπεριές!!
    Θα τη σημειώσω τη συνταγή σου!!
    Φιλιά πολλά Ρούλα μου και καλά να περνάς...και φυσικά μας λείπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου όποτε έλεγα γεμιστά.. εννούσαν τις ντοματες και τις πιπεριες.. προχθες που είχα φιλοξενούμενους απο την πατρίδα.. και είχαν βαρεθεί τα κρέατα.. είπα να κανω τα γεμιστα που κανουνε εδώ... και που τα κανω και εγώ έτσι πια να τα δοκιμασουν και ήταν και η αφορμή...να τα κανω ανατρηση απο περσι που είχε ερθει εδώ η Χριστοδούλου και τα φωτογραφίζαμε ενας χρόνος πέρασε να τα αναρτησω... χι.χι. όλα έχουν τον καιρό τους..χι.χιχ όσο πιο πολλα λαχαικα γεμιζεις τόσο πιο νοστιμα γίνονται.... κάνε τα και θα με θυμηθείς... καλή Κυριακή......φιλακιαααααααααα

      Διαγραφή
  22. Καταπληκτικά!!!
    Μου άνοιξες την όρεξη και έχω καιρό να το φάω!
    Θα το φτιάξω άμεσα!!
    Πολλά φιλιά Ρουλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα θα τα έχεις φτιάξει Ελενα μου τοσες μερες τωρα... με τις επισκεψεις και τις δουλεις πέρασε η βδομαδα και ούτε το καταλαβα..χι.χιχ. αντι για καλή όρεξη μάλλον καλή χώνεψη πρεπει να πώ..έ;; να έχεις μια όμορφη κυρακή.. Ελενα μου φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  23. Ρούλα μου καθόλου δεν θα διαφωνήσω ότι τα κρητικά γεμιστά είναι μακράν τα καλύτερα !!!Η αδελφή μου μένει στον Πλακιά Ρεθύμνου και όταν πήγαινα και έτρωγα και έμαθα να τα φτιάχνω !!!! Καλό καλοκαίρι Ρουλίτσα μου και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με χαρά είδα πάλι το αγαπημένο μπαλκόνι σου!!!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο σου βρε Νικόλ μου.. να και μια φίλη που τα ξερει .. και εκεί στον Πλακια...(πήγα για πρωτη φορα πρόπερσι πολύ ομορφο μερος.. καταπληκτικό...) σίγουρα θα τα φτιαχνουν ακομα καλύτερα...
      το μπαλκονακι το βλεπεις γιατί μετακομίσαμε για το καλοκαιρι μας αλλα δεν βλεπω φετος να φτανει.. βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού και εχει κανει πολύ λίγες καλες μέρες.. εχθες και σήμερα εδώ νομιζες πως ήταν Φθινόπωρο....σιφφφφ...ελπίζω να φτιάξει ο καιρός ...την αγαπη μου και τα φιλακιαα μου έχεις...

      Διαγραφή
  24. Αχ γεμιστά!Το αγαπημένο μου φαγητό!Καλώς να περιποιηθείς τους αγαπημένους σου!Τα λιμπίστηκα τα γεμιστά!Θα σε πάρω τηλ να δω τι κάνειςςςςς!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλημερα καλη μου φιλη!
    να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. θα σε σκοτώσωωωωωωωωω μου τρέχουν τα σάλια, τα θέλω την επόμενη που θα σου έρθω χαχαχα
    φιλια στον κύρη σου καρδιά μου όμορφη, σε λάτρεψα ΚΑΙ απο κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να με σκοτώσεις αν το ξανακάνω να σε αφήσω να φύγεις χωρίς να τα γευτείς..... Βρε κορίτσι μου...αν το ήξερα οτι σου αρέσουν.. θα τα είχα έτοιμα..την επόμενη φορά.. που θα έρθεις και θα είναι και η μικρή .. πιο μεγάλη.. χιχ.χι καλα είναι μια κούκλα και τσαχπίνα ...απο κοντά...θα σε περιμένουν... περιτό είναι να σου πώ πως χάρηκα που τα είπαμε απο κοντά..εννοείτε οτι θα τα ξαναπουμε..έ;;την επομενη αμεσως ήρθαν και οι δικόι μου εδω για διακοπες.. πολλες και όμορφες συναντήσεις είχα..που δεν τις περίμενα... σε ευχαριστω για την ομορφη αλλα τόσο λίγη παρέα σου... αν δεις Φούλη μου την απαντηση αυτή.. στηλε μου ενα μεηλ πλίζζζζζζζζζ δεν εχω επικοινωνία σου.. να δώσεις πολλλα πολλλα φιλακια στο κουκλί σας... και σε σενα πολλλα φιλακιααααααααα!!!

      Διαγραφή
  27. Ρούλα μου τα γεμιστά σου θα είναι μούρλια με τόσα υλικά πουέβαλες .Δεν εχω φάει ποτέ Κρητικό φαγητό φαντάζομαι πως ολα σαςτα φαγητά ειναι υπέροχα.Καλή εβδομάδα να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καμια φορα Μεταξία μου σε βγάλει η ρότα σου στην Κρήτη να τα δοκιμασεις .. αλλα μπορείς και εσύ να τα κανεις αν βάλεις τα σωστα υλικα υπαρχουν παντού στον τόπο μας.. και παντού ειναι νοστιμα... καλή εβδομαδα να έχεις ...... μετα απο μια εβδομαδα η ευχή..χι.χι φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Οντως ειναι Μαρία Ελενα μου.. φτιαξτο και θα με θυμηθεις... να έχεις μια όμορφη εβδομαδα..φιλακιαααα..!!

      Διαγραφή
  29. Αχ, και δεν είχα δει την ανάρτησή σου πιο πριν!! Σήμερα έκανα ένα ταψι γεμιστά !!!
    Η μυρωδιά τους πέρασε το Αιγαίο και έφτασε μέχρι εδώ!!!
    Το απόλυτο must του καλοκαιριού!! Με φετούλα και ψωμάκι (αντε και καμια παγωμένη μπυρίτσα) και έιναι απίθανα!!!
    Γεια στα χέρια σου , Ρουλάκι!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς μια εβδομαδα έχει περάσει Πέπη μου μεχρι να απαντήσω.. στο σχόλιο σου... στο μεταξύ θα έχετε χωνέψει...ουου τα γεμιστα σου.. την επόμενη φορα να τα κανεις έτσι .. και θα με θυμηθείς..... το πιο καλοκαιρινό φαγακι .. πράγματι είναι να έχεις μια όμορφη εβδομαδα... φίλη μου... φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  30. Γιαμμμμμμμμμμ!!!!!!! Πάλι μπροστά μου βλέπω τα υπέροχα γεμιστά σου Ρουλίτσα μου!
    Πολύ ωραία και λαχταριστά, γεια στα χεράκια σου καλονοικοκυρά μου!

    Φιλάκια πολλά, χαρούμενο μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε είπα αφου τα βαλαμε στο Σπίρτο καιρός ήταν να τα βαλω και εδώ Μαιρούλα μου.. αλλα μεχρι να απαντήσω στα σχόλια.. άσε πως περνάει ο καιρός και δεν το παίρνω είδηση χι.χι. να έχεις μια χαρουμενη και όμορφη εβδομαδα... φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  31. εγω........δε μιλώ δε μιλώ........αλλά έκανα ένα ταψί γεμιστά και με φόντο τον χάρτης της Κρήτης το έστειλα για του λόγου το αληθές!Βέβαια καμμιά σχέση με την μαγειρική της Σμαραγδένιας μας, δεν τόχω με τη μαγειρική, αλλα τον χάρτη της Κρήτης τον πέτυχα μια χαρά στη ..φωτογραφία! χαχα!!!φιλιά πολλάααααααααααα
    πού να περιμένω να ταξιδέψω...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδέρφι μου συνονόματο.. τα γεμιστα θατα έχετε χωνεψει απο τις τρείς του μηνα που τα έφταξες..χι.χι. να ταν και άλλα...μια χαρα τα έιχες φτιάξει...και η Κρήτη απο πανω τα καμαρωνε..χι.χχι. δεν παίζεσαι λέμε..χι.χι. ... να τα πουμε έ;; φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  32. Σκέτος πειρασμός τα γεμιστά σου καλή μου Ρούλα.
    Με την κουζίνα οι σχέσεις μου εκτείνονται μέχρι....τηγανητά αυγά και πολύ που είναι.
    Οπότε τα γεμιστά σου....όνειρο απατηλό. "
    Καλό σου καλοκαίρι καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο και του συζύγου..χι.χιχ. ... ενα καφεδακι κανει μονο..ευτυχώς .. ορισμενοι ειναι τυχεροί..χιχ.χι τα βρίσκουν ετοιμα.. τα γεμιστα..χι.χι. να έχεις ενα ομορφο καλοκαιρι με τόσα ομορφα ταξίδια που μας κανεις καθε φορα.. σιγουρα θα είναι ομορφο... καλή εβδομαδα...!!!

      Διαγραφή
  33. Ρούλα μου, πραγματικά είσαι φανταστική!!!!
    Είναι η ωραιότερη ιδέα για γεμιστά που έχω δει! Το δε χιούμορ σου, άπαικτο!!!!!!!!!!!!!!
    Σ΄ευχαριστώ γιατί μου άρεσε τρομερά η ιδέα σου και θα αρέσει και στα παιδιά.
    Πολλά φιλάκια και ευχές για όμορφες καλοκαιρινές μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α. ξέχασα να σου πω, πως το μπαλκόνι σου είναι υπέροχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία λοιπον Μάγδα μου να τα φτιαξεις καποια στιγμή...και θα δεις οτι είχα δικιο που το έλεγα .. οντως κανουν την διαφορα... αυτά .. δεν το λεω για να παινευτώ... χι.χιχ. αλλα ειναι η αλήθεια.. αν πουε περάσεις απο εδώ ελα να ποιύμε στο μπλακονι μοας ενα καφε να αγναντεψουμε... το πέλγος... να έχεις μια ομορφη εβδομαδα φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα!!!
    Έτσι ακριβώς τα φτιάχνουμε εμείς. Εγω είμαι απο Ιεράπετρα.. Κατι επιπλέον που βάζουμε στη γέμιση όταν έχουμε είναι μικρά κομματακια αγκιναρας.Το καλύτερο μου είναι να γυριζω απο τη θάλασσα και να τα τρωω κρύα μαζί με φέτα.
    Εμείς έχουμε και τα λαχανικά απο τον κήπο μας και καταλαβαίνεις.
    Οταν γνώρισα τον αντρα μου κ εφαγα απο την πεθερά μου γεμιστά εφαγα μια απογοήτευση... Γεμιστά χωρίς πατάτα; Χωρίς ανθούς, κληματοφυλλα;;;
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη, αφορμή να σε γνωρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα Αννα μου τα δικά σας θα είναι ακόμη νοστιμότερα.. γιατί ειναι παραγωγή σας και αυτό ειναι το τέλειο γιατί ξερεις τι τρως..οσο για την αγγινάρα την βάζουμε και εδώ αν έχουμε..χι.χι.. εγω δεν είχα..χι.χιχ.χάρηκα που περασες καλως ώρισες !!

      Διαγραφή
  36. Οοοοοοοοο, οοοοοοοο, καλή μου φίλη, ευχαριστώ τις δύο συνταγές, για τα γεμιστά και τα αμπελόφυλα!!! Δεν είναι δύσκολες!!! Ποπο, νοστιμότατα!!!

    Φιλιά και λαό καλοκαίρι. ΜΟΥΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρουλάκι μου η μοσχοβολιά από τα γεμιστά σου γέμισε τον τόπο !!! Αλήθεια σου λέω, έφθασε μέχρι εδώ Κάτω από την Ακρόπολη !!! Το Κρητικό φαγητό είναι μοναδικό, χάρη στο κρητικό αεράκι αλμυρισμένο από τη θάλασσα και τις ευωδιές των βοτάνων των βουνών,το ευλογημένο λαδάκι από τα χιλιόχρονα λιόδεντρα, τα ζουμερά λαχανικά που κλείνουνε τη νοστιμιά της κρητικής γής και του ζωοδότη ήλιου και τέλος το μεράκι και την αγάπη της μαγείρισας....!!! Να είσαι καλά Ρουλάκι να μαγειρεύεις και να μας φιλεύεις με τις νοστιμιές σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή