Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

...Η... ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ.. ΝΗΣΙΟΥ...!!!

Όχι δεν είναι τίτλος μυθιστορήματος, δεν έχω τέτοιες βλέψεις.!!μακάρι να τις είχα πολύ θα το ήθελα..
Είναι ένα αληθινό γεγονός που εξελίχτηκε εμπρός στα μάτια μου.. και μάλιστα σε λιγότερο από δύο λεπτά..!!
Δεν ήταν ταχυδακτυλουργικό τρικ..!!
Σας έχω εξάψει την φαντασία..έ;!!! 
Να μην σας κρατώ σε αγωνία..!!
Που λέτε εδώ και αρκετό καιρό διάβαζα στα δικά σας μπλοκοσπιτάκια για βροχές και καταιγίδες.. άσε που ο Αρνιακός., αυτός που λέει τον καιρό στην τηλεόραση.. έλεγε εκεί θα βρέξει .. εδώ θα βρέξει..μέχρι τώρα μάλλον για άλλο τόπο έλεγε εκτός την Κρήτη που μέχρι εχθές στο μέρος που μένουμε για το καλοκαίρι δεν είχε ρίξει σταγόνα..!! 
Η θάλασσα έστω και με λίγα συννεφάκια.. καταπληκτική  μέχρι εχθές.. έβλεπα το νησάκι Ντία που είναι απέναντι από το μπαλκόνι μας ..!!
Και ξαφνικά εκεί που καθόμασταν και πίναμε τον καφέ μας.. μέσα σε λίγη ώρα μαύρα σύννεφα κάλυψαν τον ουρανό και άρχισε μια βροχή με πολύ δυνατό άνεμο..!
Τα μαζέψαμε και ίσα που προλάβαμε να κλείσουμε την πόρτα..και να κοιτάξουμε  έξω.!! 
Η Ντία είχε εξαφανιστεί μέσα σε δύο λεπτά !!
Μπόρεσα και έβγαλα γρήγορα λίγες φωτογραφίες.
Kαι θέλησα  να τις  μοιραστώ μαζί σας..!!

Σε λίγη ώρα μια φουρτουνιαμένη πανέμορφη θάλασσα μας έδειχνε πως γίνεται όταν θυμώνει..!!
Η δυνατή  βροχή ξέπλυνε τα πάντα από την σκόνη των πέντε μηνών και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος γέμισε τον χώρο.!! 
Τελικά αγαπημένοι φίλοι  είναι τόσο μικρός ο άνθρωπος μπροστά στα στοιχεία της φύσης . 
Το βλέπουμε καθημερινά ..μας το φωνάζει αλλά εμείς μάλλον αγρόν αγοράζουμε ..!!
Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον μας..!!!!
Σας αφήνω με την σιγουριά ότι ο ήλιος αύριο θα μας στείλει τα ζεστά  Φθινοπωρινά του χαμόγελα...!!!!!! 
ΚΑΛΌ ΜΑΣ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ..!!!
      

82 σχόλια:

  1. Καταπληκτικές φωτογραφίες Ρουλάκι μου!!!!!!!!!!!! Καλό βράδυ και πολλές ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βικούλα μου θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερες αλλα έχω μια μηχανή προπολεμική.. βασει αυτων που κυκλοφορουν σήμερα.. ασε που δεν θα μπορούσα να την χειριστώ χι.χι. να έχεις ματια μου ένα όμορφο μηνα φιλακιαααααα και στην Δημητρούλα σου.. !!!!!...

      Διαγραφή
  2. Που είναι το νησάκι εοε;
    Καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μου ντε;;.... Χριστινάκι μου το έχασα και εγώ μεσα σε μια στιγμή απο τα ματια μου....χι.χι. εδώ είναι σαν το σήμα κατατεθεν μας.. η Ντια.. εγω την λέω η μαγεμενη γοργόνα..χι.χι .. αμα έχεις παιδι μου φαντασία που οργιάζει.... ότι θέλεις βλέπεις..Καλο σου μήνα με χαμόγελα ......φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  3. Καμιά φορά η μεγάλες βροχές μας παίζουν τέτοια οπτικά παιγνίδια.
    Η Ντία είναι εκεί.
    Οι φωτογραφίες σου υπέροχες.
    Καλή σου βδομάδα αγαπητή μου Ρούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι φίλε μου έτσι είναι ... η Ντία ήταν εκεί.. αλλα εγώ δεν την έβλεπα..!!! προσπάθησα οσο μπορούσα .. με την μηχανη μου που είναι παλια.. να παρω όσο μπορούσα πιο καλες στιγμές.. αλλα τα φαινόμενα ήταν πολύ γρήγορα και δυνατα.. σε μια απο τις φωτογραφίες που πήρα απο κοντα στα τζαμια δεν μπορουσα να δώ στο μετρο... τόση σφοδρότητα είχε η βροχή .. δεν έχω ξαναδει τετοιο γρήγορο γυρισμα καιρού.να είσαι καλά Καλό σου μήνα ..!!...

      Διαγραφή
  4. Είδες Σμαραγδένια μου; Ότι παθαίνουμε κι εμείς με τον ¨Ολυμπο. Μια τον βρίσκουμε μια τον χάνουμε! Τι τυχερές που είμαστε να έχουμε από το μπαλκόνι μας θέα. Δόξα τω Θεώ! Κι εγώ όποτε πιάνει μπουρίνι βγάζω φωτογραφίες πριν, πριν κατά τη διάρκεια και μετά. Ποτέ το τοπίο δεν είναι ίδιο! Τι ωραία αυτά που έβαλες στα τζαμάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Χριστίνα μου είμαστε τυχερες..!! η θέα αν έχεις την δυνατότητα να την βλέπεις όπου και να την βλέπεις.. σου βγάζει μια ωραία αισθηση.. και σε γαληνεύει
      τι όμορφη που είναι η φύση και μέσα στην αγριάδα της.!!! τα μπλαλονακια και τα γλαστρακια τα έιχα βαλει τον καιρό που τα εγγονια μου ηταν μικρά και τα φτιαχναμε μαζί εκτοτε τα αφησα εκει να θυμόμαστε τι κάναμε μια φορά και ενα καιρό .χι.χι .καλό σου μήνα.. Χριστινακι .. φιλάκιααααααα ..!!

      Διαγραφή
  5. Ρουλάκι μου υπέροχες και τέλειες οι φωτογραφίες σου από τον φουρτουνιασμένο καιρό!!!
    Σε γλυκοφιλώ καλή μου φίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως το σκεφτηκα να τις βγαλω.. την τευταια στίγμή... συνήθως δεν το κανω Νικόλ μου αλλα τωρα με το μπλοκιν ..είναι όμορφο που ανταλάσουμε εικόνες που ουτε εγω θα μπορούσα να δώ και τις βλέπω σε σας.. αλλα χαίρομαι που και εγώ έχω την δυνατότητα να δείχνω εικονες απο εδώ ... να έχεις ένα όμορφο μηνα Νικολ μου.. να χαμογελάς ....κανει καλό... φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχη δουλειά έκανες Ρουλίτσα μου !
    Μπράβο σου!
    Καλό Φθινόπωρο λοιπόν!
    Εδώ έβαλε απότομα ψύχρα :))
    Φιλάκια πολλά ♥

    (έχεις μέιλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο Φθινόπωρο Αριστεα μου....χαίρομαι που σου αρεσε... το μεηλ το ειδα και σου απάντησα μάτια μου ..φιλώ σε..:) :)

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Πράγματι μέχρι τωρα ο Σεπτέμβρης ήταν καταπληκτικός εδώ ακόμα και στο τελος του με τα ασυνήθιστα φαινόμενα του.. να είσαι καλά καλο φθινόπωρο και σε σένα..

      Διαγραφή
  8. Οι φωτογραφίες σου Ρουλάκι μου καταπληκτικές!!
    Σε φιλώ πολύ, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα μου πολύ χαιρομαι που σου αρεσαν ... ήθελα να σας δείξω όσο μπορούσα καλύτερα τον καιρό... η παλιά μηχανή του εγγονού μου μαλλον τα καταφερε..χι.χι. να έχεις Ελενα μου ένα ομορφο μηνα με πολλες νοστιμιες...χι.χι φιλάκιααααα..!!!

      Διαγραφή
  9. Τα παιχνίδια του καιρού και της φύσης είναι όντως εκπληκτικά !!!!
    Μας αποζημίωσες με τις υπέροχες φωτογραφίες σου Ρούλα !!!!
    Καλό Φθινόπωρο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Ράνια μου ακόμα και η αγριαδα του καιρού που σου φέρνει ένα δέος.. ακόμα και τότε είναι εκπληκτικά....μια φορα είχε βγει ενα πανέμορφο ουράνιο τόξο.. που η μια άκρη του ήταν στην αμμο και η αλλη στην θάλασσα υπέροχο ήταν..αλλα δεν είχα την μηχανή τότε.. !!!!! να έχεις Ράνια μου ένα καλό μηνα με χαμόγελα...φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  10. Απίθανες φωτογραφίες, Ρουλάκι!
    Να'χεις μια γλυκειά εβδομάδα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ Πέπη μου να έχεις ένα όμορφο μήνα με υγεία και πολλά χαμόγελα φίλη μου...χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό .. αν ήταν και η μηχανή μου καλή.. εεεε τότε θα έβλεπες..τι θα έβγαζα...χι.χι...να έχεις ένα όμρφο μήνα Πέπη μου με πολλά χαμόγελα... φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  11. Απίστευτο πραγματικά...φαίνεται σαν να εξαφανίστηκε!
    Να είσαι καλά και να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ακριβώς αυτήν την λέξη είπα Μαρία μου.. απίστευτο..!! και το πρώτο που σκέφτηκα οταν είδα τις φωτό να τις βαλω να τις δείτε... βεβαια έχω μια μηχανή παλια...αν ήσουν έδώ με την δικια σου μηχανή.. τότε σίγουρα θα ήταν εξαιρετικές σαν ζωντανες οι φωτογραφίες... να έχεις Μαρία μου ένα όμορφο μηνα.. με χαμόγελα... φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  12. Σαν ένα μικρό βίντεο εξελίχτηκε μπρος στα μάτια μας !
    Μας κράτησες σε αγωνία στην αρχή!
    Να είσαι καλά Ρούλα μου και ν' αγναντεύεις τη Ντία με ηρεμία και απόλαυση!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο κατω Αντιγονακι μου η φιλη η Ράνια στο σχόλια της...γραφει ακριβώς αυτό πως κάποιος απο το διπλανο μας σπιτι εβαλε σε βιντεο στο φέης μπουκ ακριβώς το ίδιο που εβαλα εγώ σε φωτογραφίες..μα τι συπτωση ΄'ε;; πάντως όπως και να την αγναντευω τη Ντία . είναι το νισακι που βάζει την φαντασία μου και δουλευει..χι.χι. πότες την κανω μαγεμένη γοργόνα και πότε την ωραια κοιμωμένη.!! Ενα καλό μηνα να έχεις Αντιγονακι μου με πολλα πολλα χαμογελάκια.. και αγκαλίτσες...φιλάκιαααααααααααααα!!!

      Διαγραφή
  13. Αυτά τα καρέ σου με ξετρέλαναν! Τι υπέροχα που θα'ναι να βλέπεις τη βροχή και τη θάλασσα από εκεί πάνω!!! Να'μασταν με τα ζεστά μας καφεδάκια μέσα και να ζωγραφίζαμε...ε; Τι λες; Ρουλάκι μου με'χασες; Δεν τεμπελιάζω μάτια μου, το αντίθετο... έχω μπλέξει με πολλά (ευχάριστα ευτυχώς) και δεν προλαβαίνω ανάσα να πάρω. Πότε γυρίσαμε, πότε κοντεύει να μπει ο Οκτώβρης...χαμπάρι δεν έχω πάρει. Θα στρώσει που θα πάει... Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά που το σκέφτηκα να τις τραβήξω.. Μαράκι μου και χάρηκα που το έκανα αλλιώς [πως θα το έβλεπες έ;χι.χι. .. ποτε όσα χρονια είμαστε εδώ δεν έκανε τοσο έντονα καιρικα φαινόμενα !!! με βαζεις σε πειρασμό με την πρότασή σου... χι.χι πολύ ωαραι δεν λές τίποτα να σε είχα εδώ να ζωγραφιζες.. το υγρό στοιχείο που είναι και το καλύτερό σου...χαιρομαι που έχεις ευχαριστα ... εδώ είμαστε έ;. να έχεις ενα όμορφο μηνα Μαρακι μου .. με ακομα περισσότερα ευχαριστα..!!!!!! φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  14. Καλό φθινόπωρο και καλή εβδομάδα Ρούλα μου, απόλαυσα τις φωτογραφίες σου κι ανάσανα τη μυρωδιά της βροχής που λατρεύω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Φθινόπωρο και σε σένα Κλαυδία μου νομίζω οτι τωρα μπορούμε να το πούμε εδώ.. είχει και μαι μικρή ψυχρούλα .. είμαστε βεβαιως ακομα με τα κοντομανικα.. αλλα το βραδακι η ζακετούλα χρειάζεται..και μενα μου αρεσει να την βλέπω την βροχή .. εδώ συνήθως η βροχή πέφτει σιγανη σαν πότισμα αλλα τωρα τελευταία όλα και πιο πολύ και πιο δυνατα βρέχει αυτό το φαινόμενο ηταν απο τα πιο σπανια.. και χαιρομαι που σκεφτηκα να το φωτογραφίσω...να έχεις ενα όμορφο μηνα Κλαυδία μου φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  15. Ρουλα μου γλυκιά απο τους 30 βαθμούς ηρθαν οι καταιγίδες και το κρυο. Κυκλοφόρησε και ενα βιντεακι απο καποιον, μαλλον απο διπλανο σου μπαλκονι τραβήχτηκε, που δείχνει ακριβώς αυτό που μας διχνεις live, απιθανο φαινόμενο! ,
    Καλό φθινόπωρο, θα τα πουμε καποια στιγμή σίγουρα για καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρανια μου πραγματι ήταν πολύ εντυπωσιακο απο εδώ ψηλά το φαινόμενο... να μην έχουμε όμως και παραπονο ο Σεπτέμβρης μας έκανε καταπληκικες μερες ουτε το καλοκαιρι ετσι... καλό Φθινόπωρο κούκλα μου ..και καλό σου μηνα ... φιλακιαααααα θα το πιουμε το καφεδακι σιγουρα... περιμενο το βιντεο.. έ; μην ξεχνιόμαστε..χι.χι. !!

      Διαγραφή
  16. Πνέμορφες οι φωτογραφίες σου Ρουλάκι μου!
    Δεν θέλω να έρθει ο χειμώνας με τίποτα, αλλά με τίποτα!!!
    Κλαψ κλαψ!
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα μου και ο χειμωνας έχει τα όμορφα του...!!! αλλά σαν το καλοκιαρακι .. έ;; άσε που δεν υπαρχει μία για θερμασει.. κλαψ κλαψ..σου κανω παρεα.. στο κλαμα.. να μην είσαι μονη σου...χι.χι. να έχεις Ελενα μου ένα όμορφο μηνα ακομα είναι Φθινόπωρο...μεχρι τον χειμώνα έχουμε καιρό..φίλη μου φιλακιαααα.!!

      Διαγραφή
  17. Το φωτορεπορτάζ σου για τον καιρό, απίθανο Ρούλα μου!!!
    'Ετσι είναι οι ξαφνικές αλλαγές του φθινοπώρου. Κι εμείς ξυπνήσαμε σήμερα με σκοπό να πάμε για μπάνιο, αλλα τώρα έχει δυνατό βορειά και σύννεφα!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε όχι και φωτορεπόπόρτερ.χι.χι. Μαριάνναμου!!!! αν ήταν έτσι οι φωτορεπόρτερ.. πάει το επάγγελμα .χι.χι. παράγματι όμως όλο και πιο συχνα μας επισκεπτονται τέτοια οξεία καιρικά φαινόμενα ...εδώ πρωτη φορα που το έζησα και μου έκανε φοβερή εντυπωση... γι αυτό και το φωτογράφησα... να έχεις ένα όμορφο χαμογελαστό μήνα φιλάκιααααα!!!

      Διαγραφή
  18. Υπέροχες οι φωτογραφίες Ρούλα μου! Μου αρέσει πολύ η θέα με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα με εντυπωσιάζει Θάλεια μου στο Ηράκλειο που θα γυρίσουμε σε 15 μέρες όταν φυσάει τον χειμώνα το σπίτι μας το κουκουλώνει η θάλασσα τοσο κοντα είμαστε.. και παντα η φουρτουνιασμένη της μορφή με εντυπωσιάζει και με φοβίζει...να έχεις ενα ομορφο μήνα με χαμόγελα... φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα Ρουκλάκι
    Με μαγεύουν τα ξαφνικά
    έντονα καιρικά φαινόμενα..
    Είναι που τότε η φύση γίνεται
    κυρίαρχη!!!
    Πολύ καλή η αποτύπωση τους
    από εσένα!!!
    Καλό Φθινόπωρο

    φιλί (λατρεύω το μπαλκονάκι σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ελένη μου.. είναι πολύ εντυπωσιακά τα απότομα καιρικά φαινόμενα.. και μας δείχνουν πόσο μικροί είμαστε απένάντι τους.. δεν παύει ο ανθρωπος να νιώθει δέος μπροστα τους..!!!! εδώ μου μενουμε το καλοκαιρι έχει πραγματικα ωραια θέα.. και ηταν η πρωτη φορα που έκανε τέτοιο καιρό συνήθως τελος Σεπτεμβρη που φεύγουμε .. ειναι ακομη καλός να έχεις Ελενη μου ενα ομορφο μήνα με χαμόγελα.... φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  20. Έχεις υπέροχη θέα από το μπαλκόνι σου, Ρούλα μου! Και οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ωραίες... μου αρέσει πολύ να παρατηρώ τη θάλασσα όταν είναι έτσι αγριεμένη και ο καιρός είναι βροχερός.
    Φιλάκια πολλά σου στέλνω και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο Ελλη μου για το μπαλκονακι μας.. η θέα αυτή μας κρατάει συντροφια όλο το καλοκαιρι.. αλλα επειδη τον χειμώνα λειπουμε δεν είχε τύχει να δώ εδώ τόσο εντονα καιρικα φαινόμενα. και μου έκανε εντύπωση το γεγονός... μια μονο φορά θυμαμαι είδα ένα υπεροχο ολοκληρο ουράνιο τόξο τόσο όμορφο η μία του άκρη ακουμούσε στην θάλασσα και η αλλη του στην άμμο... είναι εκονες που μενουν στην μνήμη σου.. να έχεις μικρή μου έναν όμορφο μήνα ... φιλάκιαααααα!!!

      Διαγραφή
  21. Είδες τι μπορεί να κάνει η μανιασμένη φύση;
    Σημασία έχει που έβρεξε και ξεδίψασε η γη... και εδώ τώρα που σου γράφω, ετοιμάζεται ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα... μήπως αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμούλες είναι η ευτυχία που τόσο αναζητούμε αλλού;
    ΑΦιλάκια αγαπημένη Ρουλίτσα! :)




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.... μαγισσούλα μου πράγματι δέος σου προκαλεί τι μπορεί να κανει η φύση.. στο δευτερόλεπτο ... ακομα και αυτό το δέος που έχουμε για τα φαινόμενα είναι οι μικρές όμορφες στιγμές μας αρκεί να το βλέπουμε πίσω απο ενα τζάμι.. έ;; να έχεις φιλη μου έναν όμορφο χμογελαστο μηνα... φιλακιααααα!!!!

      Διαγραφή
  22. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου Ρούλα μου!!!
    Καλή βδομάδα
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλα μου χαίρομαι που μπορεσα να αποδώσω με την παλια μου μηχανή το βροχερό τοπίο... ήταν πολύ ομρφο μέσα στην αγριάδα του.. ενα χαρούμενο μηνα να έχεις... φιλακιαααααα..!!

      Διαγραφή
  23. Aυτό το φαινόμενο συμβαίνει και στην πρωτεύουσα;
    Μπορούμε να ελπίζουμε στην εξαφάνιση ενός κτιρίου;
    Της Βουλής για παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη ατάκα που διάβασα.μεχρι τωρα...μακάρι . Κανελλάκι μου απο το στομα σου και σου Θεού τ αυτί ..!!! μονο εσύ θα έγραφες κατι τέτοιο τέλειο.. τέλειο!!!!!!!! γι αυτό σε φιλώ έξτρα..χι.χι. να έχεις ενα όμορφο μήνα Κανελλάκι μου με ότι ποθείς ..

      Διαγραφή
  24. Kαι στο φωτορεπορταζ είσαι απίθανη!!! αισθάνθηκα την υγρασία μύρισα την νοτισμένη γή και θαύμασα την αγριάδα της θάλασσας!!! Σκέψου πόσο πυκνή ηταν η βροχή που μαζί με την αντάρα απλωσαν ενα γκρί σεντόνι εμπρός στο νησάκι!!! Καλη σου νύχτα με ενα φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου τόσο πυκνή βροχή δεν είχα ξαναδεί το δείχνει και η φωτογραφία στο τζαμι δεν φαινεται τίποτα έξω...αλλά ακόμα και αυτή .. ηταν μια μπόρα.. που πέρασε γρήγορα...σκεψου πως ζούν οι λαοί σε χώρες που βρέχει συνέχεια.. την θέλω την βροχούλα αλλά θελω όμως και τον ήλιο μας.. με το ζεστό του χαμόγελο...!!! να κοιτώ το νησάκι μας απέναντι ξαπλωμενο στο πέλαγος..!!! χι.χι. να έεχεις φίλη μου έναν όμορφο γεματο χαμογελα παιδικα μήνα.... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  25. Τι υπέροχη θέα! Βλέπεις τα καιρικά φαινόμενα σε όλο τους το μεγαλείο. Καλό φθινόπωρο να έχουμε. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπέστο Αναστασία μου.. πραγματι έχουμε ωραία θέα το καλοκαίρι που μενουμε εδώ...και τόσα χρόνια δεν είχα δει τέτοια βροχή.. αλλα παρ όλη την γκριζότητα της ήταν πολύ όμορφη ..εξ αλλου ήταν για λίγη ωρα.. το νησι επανήλθε στη θέση του..χι..χι. να έχεις καλό μηνα με χαμόγελα.. φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  26. Φανταστική η θέα από το μπαλκόνι σου Ρουλα μου και με λιακάδα και με αντάρα. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια Κατερίνα μου οτι με αντάρα δεν δεν μου είχε τύχει να την δώ .. και μου έκανε φοβερή εντύπωση.. οτι και το γκρίζο έχει τόση ομορφιά...!!! να είσαι καλά Κατερίνα μου και να έχειε εναν όμορφο χαμογελστό μηνα φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  27. Παιχνιδιάρικο νησί η Ντία, πηγαινοέρχεται...χιχιχιχι.
    Φανταστική η ιδέα σου να αποθανατίσεις το μαγευτικό τοπίο, εκπληκτικός φωτογράφος.!
    Καλό Φθινόπωρο λοιπόν και στην Κρήτη Ρούλα μου,μιας και εδώ ήρθε νωρίτερα, να περνάς καλά. Καλή υπέροχη εβδομάδα!
    Φιλάκια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες; πως εξαφανίστηκε; στο πι και φί που λένε..χι..χι. ίσα που το σκεφτηκα να το φωτογραφίσω.. και λιγο πιο πριν ο ουρανός είχε ενα πολύ σκουρο μπλε χρώμα προς το μαυρο αλλα μεχρι να το σκετφώ... ασε τον έχασα..!! το Φθινόπορω εδ΄τωρα μόλις άρχισε αλλα έχει ακόμα πολύ καλο καιρό.. ομως θα ευχηθούμε καλό Φθινόπωρο και καλό μηνα να έχεις φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  28. Ωραίες οι φωτογραφίες σου, αλλά κι αυτή η θέα που έχεις, με ή χωρίς Ντία, είναι άλλο πράγμα!
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνα μου αν ποτε κατεβεις Κρήτη με χαρα να έρθεις να απολαυσουμε εδώ το καφεδακι μας.. και να αγναντέψουμε.. την κόρη που κοιμάται ..χι.χι. της έχω βγαλει διάφορα ονόματα.. σε λιγο θα μου γυρεύει βαφτιστικά...χι.χι..να έχεις ενα ομορφο μηνα και ίσιωσε τα στραβα με την καμπύλη του χαμόγελου...φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και εάν κατέβω Χανιά θα έλθω να σε βρω εκεί που είσαι! Να αγναντέψουμε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Χάθηκε το νησί.... χαχαχα!
    Μπράβο Ρούλα, έκανες πολύ καλή δουλειά!!! Μου άρεσε πολύ η θέα!!!
    Πολλά φιλάκιαααααααααααα, καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν να εξαφανίστηκε μου φάνηκε to νησάκι εξ ού και ο τίτλος της ανάρτησης φιλη μου :) ήταν πράγματι πολύ όμορφα παρ όλη την αγριάδα της φύσης..να έχεις εναν όμορφο και χαρούμενο μήνα ... φιάλάκιααααα

      Διαγραφή
  30. Moυ άρεσε πολύ η φωτογραφία του βρεγμένου παράθυρου!!

    Συνέχισε να φωτογραφίζεις.. τό' χεις!!!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το έχω με την φωτογραφία δεν το βλέπω ΤζΙνα μου αν τις συγκρίνεις με τις δικες σου..χι.χι. άσε παιδι μου.. με την παλια μηχανή μου τι να κανω ;; καμια φορα βγαινουν και καλές.. φωτο... να είσαι καλά και να έχεις έναν όμρφο μηνα.. Τζινα μου φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  31. είναι όπως και το νησάκι Κολοκύθα!!! που είναι ορατό μόνο όταν έχει καλό καιρό!! χεχε.. πργματικά τα φυσικά φαινόμενα είναι πάνω από μας!! εμένα μου κάνει εντύπωση η θάλασσα στο λιμάνι που βλέπω από το γραφείο...άλλοτε ένα χρώμα ενιαίο, άλλοτε δυο, άλλοτε μισό μπλε και μισό καφέ από το ανακάτεμα του νερού!! όμορφες εικόνες!! φιλάκια, καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες Ευα μους εμεις που ζούμε κοντα σε θαλασσα εχουμε αυτήν την ευκαιρία να την βλέπουμε καθε μερα μπροστα μας σε όλες της τις εκφράσεις .. γαλήνια .... αγριεμενη.. όπως και να την βλέπεις έχει την ομορφιά της η θαλασσα...νε εχεις ενα ομορφο και χαρούμενο μηνα Ευα μου φιλάκιαααααα!!!

      Διαγραφή
  32. αντε βρε με τρόμαξες....
    καλο μηνα
    οσο για τη θέα αχχχχχχχχχχχχχ τέλια..............
    φιλιααααα και στον κύρη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλώς το μου ...δεν το ήθελα βρε Φούλη μου..!! μου βγηκε στα ξαφνικά ο τίτλος..χι.χι αντε και αν ξανακατέβεις να ξαναπιούμε το καφεδάκι μας έ;; τωρα ξέρεις τον δρόμο... η τσαχπίνα σας τι κανει; να μου την φιλήσεις του εδωσα τα φιλάκια σου του κύρη μου.. κορίτσι μου.. να είσαι καλά και να έχεις ενα όμορφο μήνα φιλακιαααααα!!!!

      Διαγραφή
  33. Ρούλα μου, τι υπέροχη θέα !!!!!!! Πολύ προνομιούχο το μπαλκόνι σου!!!!! Χαίρομαι γιατί λατρεύω την θάλασσα κι ακόμα κολυμπάω.
    Μάλλον προσωρινή ήταν η βροχούλα, το καλοκαίρι καλά κρατεί ακόμη...
    Πολύ όμορφα τα σχόλια σου για τον τραχανά, σ΄ευχαριστώ!!!
    Πολλά φιλάκια!
    Ελπίζω να κολυμπάς κι εσύ, μπροστά σου είναι ο πειρασμός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες προνομιούχο Μάγδα μου θα το ακούσει η εφορεία.. κι θα μας στήλει τον ενφιά-λτη .... την θάλασσα την αγαπώ.. περισσοτερο μου αρέσει να την βλεπω.. το μπαλκονάκι μας ένα ολοκληρο καλοκαιρι ... η κόρη μου ειναι που . κολυμπάει και τον χειμώνα. μενει μόνιμα εδώ... . εγώ είναι αλήθεια οτι είμαι λιγο κρυουλιαρα ..χι..χι. αλλα δεν θα μπορούσα και χωρίς να την βλέπω.. η φουρτουνιασμένη... η γαληνεμένη... !!!! και τον χειμωνιάτικο σπιτι μας είναι δίπλα της..!!!! οπως βλέπεις μας αγκαλιαζει απο παντού..!!!! να είσαι καλά Μάγδα μου και να έχεις ενα όμορο μήνα... φιλακιααααααα.!!

      Διαγραφή
  34. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για το θαυμασμό σου... να έχεις ενα ομορφο μηνα...:) :) !!!

      Διαγραφή
  35. Να είσαι καλά Μαρία Ελενα μου σε ευχαριστώ..... να έχεις ενα όμορφο μήνα... φιλακιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. Και σε σένα καλο μηνα Κάτια μου να έχουμε καλό Φθινόπωρο με ότι καλύτερο για όλους με αγαπη και χαμόγελα..!!! να είσαι καλά ματια μου θα τα πούμε.!! φιλακιαααααα!!! .

      Διαγραφή
  37. Καλό μήνα αγαπημένη μου Ρουλίτα!!η Ντία μπορεί να εξαφανίστηκε για λίγο αλλά οι φωτό σου με μάγεψαν!αυτή η άγρια θάλασσα με τα τεράστια κύματα πόση ομορφιά!!και αγριεμενη που είναι μάγισσα πλανεύτρα παραμένει..πραγματικά η θέα σας στο μαγευτικό μπαλκόνι-βεράντα είναι μοναδική σε ομορφιά!!πάντως απο βροχές φάγαμε κι εμείς πολλές μπόρες που λείπαμε το τριήμερο..τουλάχιστον πρόλαβα και μάζεψα κυκλάμινα εγώ η ρομαντική!!!τα φιλάκια μου σου στέλνω και μιά μεγάλη αγκαλίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ξαφνική μπόρα Καιτούλα μου είναι η πρώτη φορα που την βλέπω εδώ στο εξοχικό μας.. συνήθως οταν βρεχει εδώ είναι ήρεμη η βροχή και χαίρομαι που το σκεφτηκα και επιασα την μηχανη μου που είναι απο τις πρώτες που κυκλοφόρησαν και ακομα δεν την ξερω καλά..και αν βγαίνουν καλές οι φωτογραφιές θα είναι απο τυχη..χι.χιχ. μου αρέσει πολύ να απολαμβανω τις μικρες στιγμες που μας χαρίζει απλώχερα η φυση...η θαλασσα είναι πάντα δίπλα μας ..και προστά μας.. να έχεις Καιτούλα μου εναν ομορφο μηνα.... φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  38. ααααααααααχ Σμαραγδενια μου.....δεν ειμαι ανθρωπος που αγαπαω το κολυμπι αλλα οταν βλεπω την θαλασσα σαυτην την αγρια μορφη της....πραγματικα με συναρπαζει.......ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας.........να σαι καλα........καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου εγώ την αγαπω την θαλαασα αλλά καλυτερα εχω να την θαυμαζω ..με τις φουρτούνες της με την γαλήνη της είναι υπεροχη... το καλοκαίρι κολυμπώ αλλά οχι κάθε μέρα... αλλά βλεποντας την έτσι ανταριασμένη βλέπεις την δυναμη της.. και σε πιάνει δέος..!! χαρηκα πολύ που μπορεσα και το μοιραστικα μαζί σας...!! να έχεις Σοφακι μου ένα ομορφο μηνα φιλάκιαααααα!!

      Διαγραφή
  39. ειδικα η φωτογραφια με τις σταλες της βροχης , ειναι απιθανη
    καλο φθινοπωρο σμαραγδενια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθησα να κανω το καλύτερο που μπορούσα με μια παλια μηχανή και με το φαινόμενο της μπορας στο φόρτε της χαρηκα που σου άρεσε Ασωτε !!! να έχεις και εσύ ένα όμορφο Φθινόπωρο..ελπιζω να πήγε καλά αυτό το καλοκαίρι....!!!!

      Διαγραφή
  40. Ωραιότατες οι φωτογραφίες Ρούλα! Είσαι τυχερή που ζεις σε περιοχή με τέτοια θέα προς την Ντία !! Αν δεν κάνω λάθος, είναι από το Κοκκίνη Χάνι; Έχουμε καλούς φίλους εκεί!
    Καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως αυτή ειναι η περιοχή Ειρήνη μου είμαστε απέναντι απο την παραλία του Αρίνα..για να ξερεις το Κοκκινη θα ξερεις και αυτήν την παραλία... είσαι στο Ηράκλειο; αν καμια φορα το καλοκαιρακι έρθετε προς τα εδώ σιγουρα θα μας βρείτε ειναι ενα μικρό συγκρότημα που φαίνεται από όπου και να περάσεις.. αν κοιταξεις νοτικά απο την παραλία... θα χαρώ να το κανεις..!!! να έχεις ενα ομορφο μηνα φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  41. Ρούλα μου, εγώ κατοικώ στον Πειραιά. Έχω γυρίσει όμως σχεδόν όλη την Κρήτη με τον άνδρα μου, ο οποίος της έχει ιδιαίτερη αδυναμία όπως και εγώ άλλωστε!! Έχουμε επίσης καλούς φίλους που μένουν στο Κοκκίνη Χάνι, προς την παραλία. Και δεν είναι οι μόνοι φίλοι που έχουμε στην Κρήτη!!! Κάποια στιγμή θα πρέπει να κατέβουμε και πάλι κάτω!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρουλίτσα μου, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες!
    Χθες έριξε εδώ καταρρακτώδη βροχή και για λίγο είχε εξαφανιστεί η λεωφόρος, σαν πυκνή ομίχλη ήταν!

    Φιλάκια γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή