Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ..ΑΓΓΕΛΟΙ..!!!

Το αλίευσα από το..Χαμομηλάκι

«Όχι μαμά, τον είδα πολύ καλά. Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ…»

Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη… θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.
 Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα.
Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή. Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.
Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δε φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι.
Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι· σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο. Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση. Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια της γριούλας, δε μίλησε. Ήρθε το λεωφορείο και η γριούλα ανέβηκε αργά και με δυσκολία. Κάθισε στο πλαϊνό κάθισμα, αμέσως πίσω από τον οδηγό.
 
Ο κύριος και η κοπέλα πήγαν βιαστικά προς τα πίσω καθίσματα.
Ο άντρας που καθόταν δίπλα στη γριούλα στριφογύριζε στο κάθισμα κι έπαιζε με τα δάχτυλά του. «Γεροντική άνοια»,σκέφτηκε.
Ο οδηγός είδε τα γυμνά πόδια και σκέφτηκε: «Αυτή η γειτονιά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη φτώχεια. Καλύτερα να με βάλουν στην άλλη γραμμή, της λεωφόρου».
Ένα αγοράκι έδειξε τη γριά. «Κοίταξε, μαμά, αυτή η γριούλα είναι ξυπόλυτη».
Η μαμά ταράχτηκε και του χτύπησε το χέρι. «Μη δείχνεις τους ανθρώπους, Αντρέα! Δεν είναι ευγενικό να δείχνεις». «Αυτή θα έχει μεγάλα παιδιά», είπε μια κυρία που φορούσε γούνα. «Τα παιδιά της πρέπει να ντρέπονται».
Αισθάνθηκε ανώτερη, αφού αυτή φρόντισε τη μητέρα της.
Μια δασκάλα στη μέση του λεωφορείου στερέωσε τα δώρα που είχε στα πόδια της. «Δεν πληρώνουμε αρκετούς φόρους, για να αντιμετωπίζονται καταστάσεις σαν αυτές;» είπε σε μια φίλη της που ήταν δίπλα της.
«Φταίνε οι δεξιοί», απάντησε η φίλη της. «Παίρνουν από τους φτωχούς και δίνουν στους πλούσιους».
«Όχι, φταίνε οι άλλοι», μπήκε στη συζήτηση έναςασπρομάλλης. «Με τα προγράμματα πρόνοιας κάνουν τους πολίτες τεμπέληδες και φτωχούς».
«Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν ν’ αποταμιεύουν», είπε ένας άλλος που έμοιαζε μορφωμένος.
«Αν αυτή η γριά αποταμίευε όταν ήταν νέα, δε θα υπέφερε σήμερα». Και όλοι αυτοί ήταν ικανοποιημένοι για την οξύνοια τους που έβγαλε τέτοια βαθιά ανάλυση.
Αλλά’ ένας έμπορος αισθάνθηκε προσβολή από τις εξ αποστάσεως μουρμούρες των συμπολιτών του. Έβγαλε το πορτοφόλι του και τράβηξε ένα εικοσάρι. Περπάτησε στο διάδρομο και το έβαλε στο τρεμάμενο χέρι της γριούλας. «Πάρε, κυρία, ν’ αγοράσεις παπούτσια».
Η γριούλα τον ευχαρίστησε κι εκείνος γύρισε στη θέση του ευχαριστημένος, που ήταν άνθρωπος της δράσης.
Μια καλοντυμένη κυρία τα πρόσεξε όλα αυτά και άρχισε να προσεύχεται από μέσα της. «Κύριε, δεν έχω χρήματα. Αλλά μπορώ ν’ απευθυνθώ σε σένα. Εσύ έχεις μια λύση για όλα. Όπως κάποτε έριξες το μάννα εξ ουρανού, και τώρα μπορείς να δώσεις ό,τι χρειάζεται η κυρούλα αυτή για τα Χριστούγεννα».
 
Στην επόμενη στάση ένα παλικάρι μπήκε στο λεωφορείο.Φορούσε ένα χοντρό μπουφάν, είχε ένα καφέ φουλάρι και ένα μάλλινο καπέλο που κάλυπτε και τα αυτιά του. Ένα καλώδιο συνέδεε το αυτί του με μια συσκευή μουσικής.
Ο νέος κουνούσε το σώμα του με τη μουσική που άκουγε. Πήγε και κάθισε απέναντι στη γριούλα. Όταν είδε τα ξυπόλυτα πόδια της, το κούνημα σταμάτησε. Πάγωσε. Τα μάτια του πήγαν από τα πόδια της γιαγιάς στα δικά του. Φορούσε ακριβά ολοκαίνουρια παπούτσια. Μάζευε λεφτά αρκετό καιρό για να τα αγοράσει και να κάνει εντύπωση στην παρέα. Το παλικάρι έσκυψε και άρχισε να λύνει τα παπούτσια του. Έβγαλε τα εντυπωσιακά παπούτσια και τις κάλτσες. Γονάτισε μπροστά στη γριούλα. «Γιαγιά, βλέπω ότι δεν έχεις παπούτσια. Εγώ έχω κι άλλα». Προσεκτικά κι απαλά σήκωσε τα παγωμένα πόδια και της φόρεσε πρώτα τις κάλτσες κι ύστερα τα παπούτσια του. Η γριούλα τον ευχαρίστησε συγκινημένη. Τότε το λεωφορείο έκανε πάλι στάση.
Ο νέος κατέβηκε και προχώρησε ξυπόλυτος στο χιόνι.
Οι επιβάτες μαζεύτηκαν στα παράθυρα και τον έβλεπαν καθώς βάδιζε προς το σπίτι του.
«Ποιος είναι;», ρώτησε ένας.
«Πρέπει να είναι άγιος», είπε κάποιος.
«Πρέπει να είναι άγγελος», είπε ένας άλλος.
«Κοίτα! Έχει φωτοστέφανο στο κεφάλι!» φώναξε κάποιος.
«Είναι ο Χριστός!» είπε η ευσεβής κυρία.
Αλλά το αγοράκι, που είχε δείξει με το δάχτυλο τη γιαγιά, είπε:
«Όχι μαμά, τον είδα πολύ καλά. Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ…».
 
Οσοι έχετε φτασει μεχρι εδώ διαβάζοντας σκεφτήτε οτι δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα για να γινουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ..!!!!!!!
Να είστε ολοι καλα αγαπημένη μου παρέα..και ναι χαμογελάστε.. γιατι παντα θα υπάρχουν άγγελοι δίπλα μας..!!
Η ελπίδα δεν έχει χαθεί... 
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα ..!!!

60 σχόλια:

  1. Ελπιδοφόρο μήνυμα Σμαραγδένια !!!!
    Ναι όντως υπάρχουν και άγγελοι και άνθρωποι !!!!!
    Καλό σου ξημέρωμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ελπιδοφορο Ρανια μου μακαρι να μην σβύσει η ελπίδα πως υπαρχουν...Αγγελοι με ανθρωπινη μορφή...να είσαι καλα φιλη μου ... και να έχεις μια ομορφη μερα αυριο.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  2. δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα για να γινουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ..!!!!!!!
    Η ελπίδα δεν έχει χαθεί...

    Μένει να τ αποδείξουμε!
    Φιλιά πολλά νυχτερινά και άκρως συγκινημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Χαρούλα μου τις καθημερινες χριεαζεται να γινομαστε άνθρωποι .. και νομίζω οταν κανεις δεν το περιμενει .. τότε μπορείς να πεις πως γίνονται μικρα θαυματα.... ΟΧΙ η ελπίδα δεν έχει χαθει μάτια μου .. μια ομορφη μερα να έχεις .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που περνάς Ιριδα μου... να είσαι καλα να έχεις μια ομορφη μερα φιλακια κούκλα....

      Διαγραφή
  4. καλημερα απο θεσσαλονικη!!!!! υπεροχο ελπιδοφωρο μηνυμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα απο μια Κρητη χειμωνιατικη Σοφια μου μακαρι η ελπιδα να μην χαθει ποτε απο αυτόν τον κόσμο... το πιστευω πως συμβαινει... και πως οι αγγελοι υπαρχουν παντού.. μια ομορφη μερα να έχεις.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  5. Αχ βρε Ρουλίτσα μου, αν και την ήξερα την ιστορία, δάκρυσα πάλι.
    ΆΝΘΡΩΠΟΙ, μεγάλη κουβέντα!
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν την ΄ήξερα και την διαβασα στο χαμομηλακι την αναδυμοσιευσα αφου πρωτα πηρα την αδεια τους .. με συγκίνησε τόσο η ιστορία αυτή.. αν ξεναπερασεις απο εδώ δες παρακατω στης ...syros2s το σχολιο που έχουν οπτικοποιήση το κειμενο.. και εγινε τυχαια δεν το ηξερα... ακριβώς Ρενα μου ΑΝΘΡΩΠΟΙ μεγαλη κουβεντα... να είσαι κλα φιλη μου φιλακια στην Ευγενουλα .. και σε σενα...πολλααααα!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Ελπίζω να μην χαθεί ποτέ η ελπίδα και ποτέ οι άγγελοι-άνθρωποι.
    Αυτοί είναι που θα σώσουν την κοινωνία μας.
    Να είσαι πάντα καλά Ρουλάκι πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι σιγουρη Ελενα μου οτι όσο υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ η ελπίδα δεν χανεται .. ειναι αυτοί που μας την δινουν με τις πραξεις τους.. για να γινόμαστε και εμεις καλύτεροι... να έχεις μια ομορφη μερα αυριο.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  7. Με την ελπίδα ότι πάντα θα υπάρχουν "άνθρωποι" σου στέλνω πολλά φιλιά καλημέρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν την ελπίδα να κρατήσουμε Βικυ μου μεσα μας και κανενα να μην αφήσουμε να μας την παρει... πως παντα θα υπαρχουν Αθρωποι-Αγγελοι για να μας δινουν παραδείγματα αγαπης.. να έχεις αυριο μια ομορφη μερα και οχι μονο μια ... πολλες έ; σε γλυκοφιλώωωω..!!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα γλυκιά Ρουλίτσα !!!
    Υπέροχο μήνυμα!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το μας το κορίτσι μας.. πολύ χαιρομαι που είσαι παλι κοντα μας.. να το ξερεις.. Σοφακι μας.. να είσαι καλά και να σου πανε όλα καλύτερα φετος.. η χρονια αυτή να είναι μονο υγεια...αγαπη και πολλα χαμόγελα πια.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  9. αχ Σμαραγδενια μου ναι υπαρχουν ανθρωποι ας γινουμε αγγελλοι λοιπον...οπως ειπε ο Χριστουλης...ΑΓΙΟΙ γινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!! ναι Σοφάκι μου πιστευω οτι όσο υπαρχουν οι ανθρωποι -αγγελοι θα γινόμαστε και ειμεις καλύτεροι .. για ΑΓΙΟΙ χμμμμμ πολύ δυσκολο το βλεπω φιλη μου.... ας γινουμε Ανθρωποι πρωτα ... να είσαι καλα Σοφακι και να έχετε μια ομορφη μερα... πολλα φιλακια στα κορίτσια.. και σενα χώρια πολλα φιλακααααα!!
      Πως πατε απο τα χιονια και το κρύο;

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Ρούλα μου
    Μπορεί να έχουμε χάσει πολλά, ας μην χάσουμε και την ανθρωπιά μας!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπερα Ελενη μου και βέβαια δεν θα την χάσουμε... να είσαι σίγουρη γι αυτό πιστευω οτι παντα θα υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΑΓΓΕΛΟΙ..να έχεις μια ομορφη μερα φίλη μου φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  11. Α, κοίτα σύμπτωση: Χθες έκοψε την πίτα της η Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου και ως συνήθως πήγαμε να καλύψουμε αφιλοκερδώς την εκδήλωση και τα παιδιά του κατηχητικού που ήταν εκεί, είχαν ετοιμάσει ακριβώς αυτό το σκετσάκι!
    Μέσα στη βδομάδα θα φτιάξω και τις φωτογραφίες να τις ανεβάσω στο facebook!
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για του λόγου το αληθές, να και το βιντεάκι της παράστασης:
      https://www.youtube.com/watch?v=3-sD0G309wk
      Πολλά ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κοριτσάκι μου γλυκό!

      Διαγραφή
    2. Συριανάκι μου αυτό και αν ήταν συπτωση.. ομως έ; δεν το περιμενα πως αυτό το κειμενο θα το εβλεπα και οπτικοποιημενο πολύ ομορφο ηταν και με τα παιδια να δινουν οτι καλυτερο...μακαρι να ηταν έτσι η κοινωνια μας.. αλλα δυστυχως...να είσαι καλα και να έχεις μια ομορφη μερα μικρή μου.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  12. υπαρχουν αγγελοι σμαραγδενια μου και καλα κανεις και μας το θυμιζεις!
    καλη εβδομαδα! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ειναι και η ελπίδα μας Κική μου οτι υπαρχουν πραγματι.. ας ειναι και λιγοι.. να είσαι καλα φιλη μου ομορφη μερα να εχεις.. φιλάκιααααα!!!!!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα ευαίσθητή μου ύπαρξη
    Αχ και να τέλειωναν οι πόνοι πάνω στην γη!!!

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ! ... ναι ..Ελενη μου να τελειώναν..!!! πολύ ομορφη ευχή ενώνουμε και την δική μας μαζι σου φιλη μου ... ας ξημερωσει αυτή η μερα για τον κόσμο .. να έχεις ομορφη μερα αυριο και παντα.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  14. Δεν έχω λόγια.........
    Σε ευχαριστώ !
    Μ,Α,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε και εγώ είχα λογια οταν το διάβασα Αριστακι μου και δεν αντεξα στον πειρασμό να ζητήσω την αδεια απο το χαμομηλακι να το αναδημοσιεσω ....μας κανουν πιο καλύτυρρους αναθρώπους τεταια κειμενα.. μικρή μου φιλακιααα να έχεις αυριο μια ομορφη μερα..

      Διαγραφή
  15. Απίστευτα τα συναισθήματα που δημιουργούνται... Το διάβασα πρόσφατα ξανά!!! Πόσα λόγια χρειάζονται; Κανένα! Μόνο οι πράξεις έχουν αξία!!! Καλή Χρονιά αγαπημένη μου!Καλή Χρονιά σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι Κική μου εγω ηταν η πρωτη φορα που το διαβασα και πραγματι μου γεννησε αντικρουομενα συναισθήματα για εμας τους ανθρωπους... λύπη ... αλλα και ελπίδα οτι η ανθρωπια δεν θα χαθεί να εισαι κλα Κική μου φιλακια στον μικρό σου.. και σε σένα.... μια ομορφη μερα να έχετε αυριο...

      Διαγραφή
  16. Είναι μια θαυμάσια ιστορία που θα μπορούσε να ήταν βγαλμένη μέσα από την καθημερινότητα... μέχρι το σημείο του Ανθρώπου που έβγαλε τα παπούτσια του. Δυστυχώς...
    Φοβούμαι πως σε παρόμοια περίπτωση... οι περισσότεροι θα ανέπτυσσαν θεωρίες με "γιατί;" και "διότι"... (κι εκεί θα σταματούσαν: στις θεωρίες...)

    Σμαραγδένια μου, μια υπέροχη Χρονιά Αγάπης εύχομαι σ' εσένα και την οικογένειά σου!
    ...Και μια πιο Ανθρώπινη Χρονιά για όλο τον κόσμο...

    Πολλά πολλά φιλιά! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό θα συμφωνησω Ρούλα μου ....ειναι μια εικονα που δεν πιστευω οτι θα μπορουσε να γινει πραγματικοτητα.. ισως η καλοσυνη να σταματα σε ενα σημειο..!! που δεν πρεπει...Ας έχουμε την ελπιδα πως θα γινουμε πιο Ανθρωποι φιλακιαααα

      Διαγραφή
  17. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι οι άνθρωποι να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Καλή εβδομάδα Ρουλα μου ,γλυκιά και όμορφη να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΑΡΙ Κατερινα μου αλλα νομίζω οτι θα μεινουμε στα ευχολογια.. ας κανουμε οτι μπορουμε απο μερους μας.. και ας γινουμε πιο ανθρωποι φίλη μου ξανα μακαρι... μια ομορφη μερα να έχεις φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  18. Δεν ήξερα αυτή την ιστορία... πόσο συγκινήθηκα!
    Να είσαι καλά, Ρούλα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πρωτη φορα την διαβασα Ελλη μου μου αρεσε πολύ και θελησα να την μοιραστώ μαζί σας. αν και πολλοί την έχουν διαβασει. ... μας κανει όμως να σκεφτουμε πραγματα.. που ισως να δουμε και διαφορετικα.. τους γύρω μας.. να εισαι κλα .. μικρη μου και να έχεις μια ομορφη μερα.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  19. Νομίζω πως είναι στη ράτσα μας, να χάνουμε τον εαυτό μας πρόσκαιρα, αλλά ποτέ την ανθρωπιά μας. Τούτη η κρίση ανέδειξε πολλούς "ανθρώπους" που λειτουργούν σαν καλοί άγγελοι, ή μάλλον σαν σωστοί "συνάνθρωποι".
    Ρούλα μου κάθε φορά που διαβάζω παρόμοιες ιστορίες, ανατριχιάζω...
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ εγώ το ιδιο παθενω Κανελλάκι μου ..ανατριχιαζω και νομίζω οτι συνβαινει σε μένα .. οτι μπορεί να είμαι εγω στην θεση της γριούλας... που ξερεις; μακαρι να γινομαστε καλύτεροι σαν ανθρωποι γιατί αυτο ειναι ανθρωπιά... ας το ελπισουμε .. οτι δεν θα χαθεί απο την ζωή αυτό ... φιλω σε να έχεις μια ομορφη μερα .. φιλη μου !

      Διαγραφή
  20. Συγκλονιστικό!! Δεν το είχα ξαναδιαβάσει!
    Υπάρχουν 'άνθρωποι' αλλά είναι τόσο λίγοι, δυστυχώς!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα, Ρούλα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννα μου οντως συγκλονιστικό ουτε και εγώ το ειχα ξαναδιαβασει και ναι φιλη μου δυστηχως υπαρχουν τόσο λιγοι Ανθρωποι πια...προχθες στο λεωφορειο μου ειπε η εγγονη μου...ενα απλο παραδειγμα σου λεω καθοταν οι νεαροι και ηταν ορθιοι οι ηλικιωμενοι μου λεει το παιδι.. γιαγια σηκωθηκα να κατσει ενα κυριος.. και σε λιγο ειχαν σηκωθει οι πιτσιρικαδες και εδιναν τις θεσεις τους στου μεγαλους ανθρωπους.. ενα μικρο παδειγμα ηταν αλλα νομίζω αν γινεται απο λιγους θα ακολουθησουν και αλλοι... να έχεις μαι ομρφη μερα αυριο φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  21. έχω διαβάσει ξανά την ιστορία και πραγματικά είναι συγκινητική!!! ας είμαστε Άνθρωποι πάνω απ'όλα και κάθε μ'ερα!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευα μου νομιζω οτι καθε φορα που θα διαβαζεται αυτή η ιστορια θα ειναι το ιδιο συγκινητικη .. μακαρι η ανθρωπια να γινει δευτερη φυση μας.. και να κοιταζουμε διπλα μας με αγαπη... να έχεις μια ομορφη μερα αυριο μετα απο την χθεσινη καταιγίδα εδώ φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  22. Μια συγλονιστική ιστορία είναι αυτή... για να τρομάξουμε με το πόσο εύκολο είναι να είμαστε άνθρωποι και με το πόσο απίστευτο μας φαίνεται...
    Καλή χρονιά, Σμαραγδένια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαβασουμε την ιστορια... θα σιγκινηθουμε.. θα αναρωτηθουμε αν πραγματι υπαρχουν τετοιοι Ανθρωποι .. και θα τρομαξουμε με την απαθεια μας..για τον διπλανο μας.... αυτη η ιστορια ευχωμαι να μας κανει λιγο καλυτερεους ανθρωπους... σε ευχρσιστω για την επισκεψη.. να είσαι καλα και να έχεις μια ομορφη μερα..γεματη συναισθημα... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  23. Ρούλα μου την έχω διαβάσει την ιστορία και όπως ανατρίχιασα τότε ανατριχιάζω και τώρα και ξέρεις γιατί !!! Γιατί είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή αλλά υπάρχουν πολλοί που το προσπερνούν με μια εύκολη δικαιολογία και κρύβουν τη συνείδησή τους βαθιά στην άμμο !!! Σε φιλώ καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολ μου το ιδιο έπαθα και εγώ μολις την διαβασα.. και θελησα να την μοιραστώ μαζι σας περισσότερο για το συναισθημα που βγαζει..και που ισως καποιους απο εμας να μας κανει να γινουμε ενα κλικ καλύτεροι ανθρωποι.. σε φιλώ..να είναι η μερα σου αυριο ομορφη..!!

      Διαγραφή
  24. Δεν την είχα ξαναδιαβάσει αυτήν την ιστορία!! Συγκινήθηκα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου αυτή η ιστορια .. οταν την διαβασεις εχει μεσα της δυνατα συναισθηματα... και σε κανει να σκεφτεις τον εαυτό σου τι ανθρωπος εισαι . (οχι εσύ συγκαικριμένα γενικα μιλαω) μακαρι η απαντηση να είναι θετικη θα σε κανει να νιωσες λιγο ανθρωπος.. να έχεις μια ομορφη μερα φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  25. Όσες φορες κι αν εχω συναντήσει αυτο το κείμενο πάντα στέκω και το διαβάζω, και δεν ειναι λιγες οι φορες που βρεθηκε μπροστα μου!!!! Μου δίνει μια ελπίδα για τον ανθρωπο...
    να σαι καλα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μενα ήταν η πρωτη φορα που το συναντησα και αφου με προβληματισε πρωτα με την σταση των ανθρωπων με εκανε στο τελος να πιστεψω το ιδιο με σένα ...και χαρηκα που το διαβασα.......να έχεις μια ομορφη μερα αυριο..

      Διαγραφή
  26. Απ΄ τα πιο τρυφερά και Ανθρώπινα κείμενα που κυκλοφορούν και καλά κάνουν και κυκλοφορούν, λέγε, λέγε, όλα και κάτι περνάει στις κλειστές μας, καρδιές!
    ΑΦιλάκια Ρουλίτσα, πολύ ανεμοδαρμένα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα ιδεα οτι εχει κυκλοφορισει τοσο πολύ αυτο το κείμενο Μαγισσούλα μου αλλα οσο το διαβαζα εγω για πρωτη φορα... τοσο μου φαινονταν οτι ειναι δυσκολο να ειναι αληθινο... αλλα διαβαζοντας το αναρωτήθηκα ποσο μπορουμε να γινουμε πιο Ανθρωπινοι οι άνθρωποι...και να ανοιξουμε τις καρδιες μας ..ελπιζω σημερα να είναι μια ομορφη μερα για σενα .. και οχι ανεμοδαρμενη οπως σε μας εδώ εχθες... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  27. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν πραγματικοί ανθρωποι στον κόσμο όπου ζούμε , και όχι μόνο στις ιστορίες που διαβάζουμε !!! Είναι αυτό που μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο σταθερό μέλλον!! Είναι αυτό που κρατάει ζωντανές τις αξίες της ζωής!!
    Φιλάκια πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά, Ρουλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ Πέπη μου και εγώ μαζι σου αυτό θελω να πιστεύω... και ας γυρω μας υπαρχει η αδιαφορεις για τον διπλανο μας... κατι τέτοιες ιστοριες εστω και αν δεν είναι αληθεια σε κανουν να ξανασκεφτείς οτι πραγματι μπορεί και να υπαρχουν οι Ανθρωποι -αγγελοι.. αναμεσα μας.. μακαρι αυτή η χρονια να μας κανει καλύτερους σε ανθρωπια Πεπη μου να έχεις μια ομορφη μερα φιλη μου... φιλαικιαααα!!!

      Διαγραφή
  28. Μακάρι να υπήρχαν όλο και περισσότεροι άνθρωποι με Α κεφαλαίο σε κάθε κοινωνία Ρούλα μου. Η ιστορία πολύ συγκινητική..............μας χρειάζονται άνθρωποι να κάνουν τη διαφορά. Ας μην το ξεχνάμε σε κάθε μας βήμα
    Καλή χρονιά Ρούλα μου με υγεία και χαμόγελα παρόλα τα δεινά του κόσμου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας γινουνε τετοιες πραξεις Αννα μου ακριβως για να βλεπουμε τι μπορουμε ν ακνουμε εμεις στον συναθρωπό μας.. και μια μικρη ομορφη πραξη θα μας γεμισει χαρα και θα νιωπιο ανθρωποι ας το κανουμε σε καθε ευκαιρία που μας δίνεται ισως και αλλοι να ακολουθήσουν τα παραδείγματα μας.. να είσαι καλα φιλη μου και η χρονια αυτη να σου φερει τα καλυτερα φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  29. Το θλιβερό είναι ότι οι άνθρωποι συμφωνούν πάντα μεταξύ τους στο εξής: όλοι μας είμαστε καλοί άνθρωποι, άρα απορούμε που είναι οι κακοί και οι αδιάφοροι στα προβλήματα των άλλων. Καλημερούδια Σμαράγδι μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το οτι οι περισσοτεροι είμαστε αδιαφοροι Πετρίνα μου ειναι ηλίου φαεινότερο.. οι άλλοι οι (καλοί) οχι εμεις.... ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριού φιλακιαααα κορίτσι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απίστευτα συγκινητικό και διδακτικό...
    Πριν απ' όλα η ανθρωπιά Ρουλίτσα μου, αλλά πόσοι αλήθεια είμαστε ευαίσθητοι απέναντι στο πρόβλημα του συνανθρώπου μας;
    Οι ανάγκες είναι όλο το χρόνο και πρέπει πάντα να το έχουμε υπόψιν μας, όχι μόνο τις γιορτινές μέρες που γινόμαστε φιλάνθρωποι...

    Σε φιλώ αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή