Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΔΩΡΑ... ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ..!!

Οι γιορτές πέρασαν και έχουμε μπει ήδη πέρα από τα μισά του Γενάρη..
Είμαι Φορτισμένη ακόμα με το γεγονός που συνέβη στην γειτονιά μας..!! όμως η ζωή συνεχίζεται και η δική μου συμμετοχή στους χαρταετούς θα είναι σε λίγο καιρό έτοιμη..για το μπαζάρ της Βέροιας..!! αυτό θα με κάνει να νιώσω όμορφα γιατί ξέρω ότι και εκείνη το ήθελε πολύ..να γίνει..!!έτσι θα είναι κοντά μας με άλλο τρόπο..!!   
Έστω και  ετεροχρονισμένα..θέλω πολύ, να σας δείξω δυο όμορφα ξεχωριστά δώρα που μου έκαναν τα εγγόνια μου την πρωτοχρονιά.
Ήθελα από τότε να τα μοιραστώ  μαζί σας..!!
Ήρθε τώρα αυτή η ώρα.. νομίζω γιατί αν μείνουν κι άλλο πίσω θα είναι πια δώρα παλιά...και θα δικαιώνουν  κυριολεκτικά τον τίτλο της ανάρτησης.
Το πρώτο ήταν μια συλλεκτική έκδοση από το παλιό περιοδικό (ΜΠΟΥΚΈΤΟ) δεμένο με σκληρό εξώφυλλο  τεράστιο μέγεθος αν το συγρίνεις με ένα τετράδιο η βιβλίο.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1924 
 (αγέννητη ήμουν..) ανελλιπώς μέχρι το 1946
 ..είναι αλήθεια ότι εγώ δεν το θυμάμαι..!!
Γραμμένο στην καθαρεύουσα.. ήταν ένα περιοδικό που είχε μέσα από όλα ..
 κοσμικά γεγονότα,  πολιτικά,
κοσμοπολίτικα γεγονότα..ανέκδοτα..
 
λογοτεχνικά κείμενα ..
και ότι άλλο αφορούσε την κοινωνία εκείνης της εποχής.. !!
Πραγματικά συλλεκτικό..!!!
Αν το συγκρίνεται και με την φωτογραφία δίπλα.. έχουν και τα δυο τα χρονάκια  τους..!!:):)
Το δεύτερο ήταν  ένα τετράδιο με ένα καταπληκτικό στακωμένο εξώφυλλο ζωγραφισμένο με εικόνες εκείνης της εποχής.. 
Να γράφεις τα παραμύθια σου  γιαγιά μου είπαν..δίνοντας μου ένα φιλί.!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ αγάπες μου..!! 
Αγαπημένη μου παρέα να έχετε μια όμορφη εβδομάδα..όσο και αν είναι δύσκολα τα πράγματα εσείς να χαμογελάτε...!!     

75 σχόλια:

  1. καλημερα σμαραγδενια μου! καλη εβδομαδα να εχουμε!
    εμεις ευχαριστουμε που υπαρχεις και εισαι τοσο αληθινη και τοσο γλυκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φιλη μου για τα τοσο ομορφα σου λογια με κανεις και ντρέπομαι .. να είσαι καλα και να έχεις μια όμορφη εβδομαδα.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  2. Τα παλιά περιοδικά ήταν πιο εμπλουτισμένα από απόψεως ύλης έχοντας μέχρι και λογοτεχνικά κείμενα, όπως και οι παλιές εφημερίδες. Πολύ ωραία δώρα ανεκτίμητα από πάσης απόψεως, αφού στα δώρισαν τα εγγόνια σου!
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Ελενη μου.. το περιοδικο αυτό δεν το ήξερα ουτε εγώ η παλια καραβανα που λεμε... ήμουν του πιο μεταπολεμικου καιρού...παντως επειδή ειναι στην καθαρευουσα και τοτε στα σχολια την μαθαιναμε... μια χαρα διαβαζεται.. έχει ενδιαφερον να βλεπεις πως γραφανε εκεινον τον καιρό... καλη και ομορφη εβδομαδα να έχεις.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  3. Τι υπέροχα ανεκτίμητα δώρα είναι αυτά..... να 'ναι ΄καλά τα εγγόνια σου, υπέροχη η σκέψη τους!!!! Όσο για το ζευγάρι της φωτογραφίας.... κρατά ακόμα την ίδια γλύκα που είχε και τότε!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πραγματι Βικυ μου πολύ παλιο αφου ουτε εγω δεν το ΄ξερα... εγω ήμουνα κορίτσι του Ρομάντζου.. και του Ντομινό..... με συγκινησαν με αυτην την χειρονομια τους.. σου ευχωμαι ψυχή μου καλη εβδομαδα.. σε ευχαριστω πολύ για όλα... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικά δώρα Ρουλίτσα μου!
    Σου εύχομαι πάντα να παίρνεις τέτοια δώρα από ανθρώπους που αγάπάς
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωρακια καρδιας τα λεω εγώ εγώ Ελενα μου.. ας είναι και του ενος ευρώ... αλλα μου άρεσε πολύ η ιδεα τους .. σε ευχαριστώ πολύ φιλη μου να έχεις μια ομορφη εβδομαδα ... τα λεμε... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  5. Τα πρώτα μου Λογοτεχνικά κείμενα τα διάβασα σε περιοδικά της Εποχής,που έφταναν στο σπίτι,Ρουλάκι μου, οταν ακόμα παιδί δε μπορούσα να διαβάσω το πρωτότυπο.
    Απο κάτι τέτοια τ' αγάπησα
    Είχαν "ποικίλη ύλη" και πλούσια και ενδιαφέρουσα,όχι μόνο κουτσομπολιά και φωτογραφίες των ίδιων και των ίδιων "σελέμπριτυς" (ο Θεός να τους κάνει!) που πήγαν και κατούρησαν (συμπάθιο) την εβδομάδα που πέρασε.
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! Γι αυτό το συλλεκτικό σου τεύχος είναι πραγματικός Θησαυρός, απο τους θησαυρούς σου,που σε σκέπτονται πάντα και επιλέγουν τα δώρα τους
    Να τα χαίρεσαι(παιδιά και δώρα) και να γεμίσεις πολλά τέτοια όμορφα τετράδια με τα αποκυήματα της φαντασίας και την τρυφερότητα της καρδούλας σου
    Φιλάκια πολλά κι απο μένα ,αν και ολίγον πικρά λόγω αυτού που προανέφερες...
    Την αγάπη μου αμέριστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αλήθεια οταν μου το χαρισαν τα παιδια την πρωτοχρωνια αμεσως σκεφτηκα Χαρα μου να το μοιραστώ μαζί σας μου άρεσε τοσο πολύ...!!! αν και όπως γραφω .. δεν το ηξερα το περιοδικο.., γιατι υπήρξε πριν απο μενα..:) το βρήκα ομως πολύ εδιαφερον..και ως γνώστρια της καθαρευουσας.. το απολαμβανω διαβαζοντας το.. οσο για το τετραδιο .. περιμενω τις εμπνεύσεις... Χαρούλα μου...
      σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλα μάτια μου.. και να έχεις μια ομορφη εβδομαδα... φιλακιααααααα πολλααα!!!

      Διαγραφή
  6. Ανεκτίμητης αξίας το βιβλίο!!! Υπέροχα τα σκίτσα του!!!
    Είναι θησαυρός!!
    Μπράβο στα εγγόνια για τις επιλογές τους!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις Ρούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου όντως τετοιες επανεκδοσεις ειναι σπάνιες .. τωρα προσπαθουν να τις κανουν μερικα συλεκτικα τευχη ...ειναι αρκετα μεγαλα παιδια.. και οντως ηταν ομορφη εκπληξη οταν μου το χαρισαν οπως και το τεραδιο βλεπω τωρα τελευταια οτι πολύ εκδοτες επανακυκλοφορουν παλια βιβλια και περιοδικα σε συλεκτικες εκδοσεις... μου αρεσουν τα βιβλια.. και οτι διαβαζεται.. να εισαι καλα να έχεις και εσύ μια ομορφη εβδοαμαδα.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  7. Μα τί υπέροχα δώρα επέλεξαν τα καμάρια σου?
    Το έψαξαν το θέμα! Πολύ με συγκίνησαν, βρε!
    (Μου άρεσε η διευκρίνησή σου:1924 - αγέννητη ήμουν!)
    Αχ, βρε Ρουλάκι, οι ιδέες δεν έχουν ηλικία, δεν είπαμε? Είσαι ΙΔΕΑ!!!
    ==Στη φωτογραφία του γάμου είσαι εσύ με τον Σμαραγδένιο σου???==
    ♥ ♥ ♥
    Καλή εβδομάδα, κορίτσι μου!
    Πολλά φιλάκια! (Γλυκά, μήπως και καταφέρω να μπαλατζάρω έστω κ' ελάχιστα το κλείσιμο του σχολίου της Χαράς μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Συριανακι μου αφού το 1924 ήμουν αγέννητη να μην το πω;να τα διευκρινίζουμε αυτά....τα ψαχτίρια μου ...και μενα με συγκινησαν... αστο καλό τους..σνιφφ!!! εεεεε... ναι ποιος άλλος θα ΄ηταν στην φωτο;.. πιτσιρίκια παλαι ποτέ ....ευχαριστώ ..ομορφη εβδομαδα να εχεις μικρή........ φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Ρουλάκι μου
    Να τα χαίρεσαι τα εγγονάκια σου
    και πάντα να σου χαρίζουν δώρα καρδιάς ανεκτίμητα
    Το τετράδιο να το γεμίσεις με εμπνευσεις όμορφες!!!

    φιλάκι γλυκό ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου...τα εγγόνια μου ειναι πια κοπέλια μεγάλα.. γι αυτό και το ψάξιμο των δώρων...... η εμπνευση είναι αυτή που γεμιζει τις λευκες κολες.. και εγώ λιγο την φοβάμαι... γιατί δεν έρχεται οποτε την θελεις αλλα οποτε της κανει κεφι.... να είσαι καλα μεσα σε μια ομορφη εβδομαδα .... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  9. ..Καλημερα..χαρουμενη βδομαδα..πω πω ομορφιες..το περιοδικο το λατρεψα..αυτα τα ομορφα δωρα..εγω τα λεω διαμαντια..νασε καλα..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλα το κανεις Μαρία μου και τα λες διαμαντια πραγματι σπανιες εκδόσεις και μπραβο σε εκεινους που το σκεφτονται να το κανουν... αυτα τα τευχη ειναι ανεκτίμητα ... εχω περιοδικο το ( εκεινη και σείς ) απο το 1968 ...συλλεκτικά πια..!! σε ευχαριστώ πολύ να εχεις μια ομορφη εβδομαδα .. φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα ! Να σου ζήσουν και να σε γεμίζουν αγάπη και χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Τέτα μου αυτες ειναι οι ομορφες μικρες χαρες της ζωής... να είσαι καλά φιλη μου να έχεις μια όμορφη εβδομάδα..

      Διαγραφή
  11. Πόσο ξεχωριστά δώρα σου κάνανε ,πραγματικοί θησαυροί !Να τα χαίρεσαι γερά και δυνατά
    και πάντα με χαρές ! Καλή βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι Ολυμπία μου γερα και δυνατα να είναι και όλου του κοσμου τα παιδια...τωρα που ειναι πια μεγαλα ξερουν τι μου αρεσει.. αλλα και τετοια σπανια εκδοση μου έκανε εντυπωση .. και να δεις το βιβλίο τεραστιο ειναι.. σαν μια μικρή εφημεριδα... στακομένη... να είσαι καλα φιλη μου και να περασεις μια όμορφη εβδομαδα.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  12. Μπράβο στα εγγόνια σου γι αυτό το ξεχωριστό και ανεκτίμητο δώρο !!!!
    Είμαι σίγουρη ότι το τετράδιο θα το γεμίσεις με όμορφες ιστορίες .... πόσο δίκιο έχουν τα παιδιά !!!! Να τα χαίρεσαι Ρούλα και καλή εβδομάδα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρανια μου έχει περασει προ πολλού ο καιρός ποτ τους διαβαζα παραμύθια τωρα γραφουν και εκεινα τις δικες τους ιστορίες αλλα δεν παύει να θυμουνται τα αγαπημενα τους που τους ελεγα και ξερεις το καθε ενα αγαπουσε και διαφορετικη παραμυθοιστορια....πως μεγαλωσαν ..!!!!. ουτε που το καταλαβα...!!! σε ευχαριστώ [πολύ Ρανια μου να περασεις μια ομορη εβδομαδα.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  13. Καλά τα εγγόνια σου είναι απίθανα! Τι φοβερό δώρο είναι αυτό που επέλεξαν; Πραγματικά συλλεκτικό και νομίζω ότι σου ταιριάζει και πολύ μάλιστα και αυτό γιατί σου αρέσουν τα παλιά, σπάνια και ανεκτίμητα πράγματα!!! Μπράβο τους λοιπόν!!! Όσο για το τετράδιο θα περιμένουν με λαχτάρα να το γεμίσεις με τις μοναδικές, φανταστικές σκέψεις και ιστορίες σου!!! Καλή Εβδομάδα Ρολάκι μου γλυκό και καλή έμπνευση για τις σελίδες του τετραδίου σου!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μου χαρηκα παρα πολύ για αυτό το βιβλιο εφημεριδα θα το έλεγα... και μονο που είναι τοσο παλιο και σε συλεκτική εκδοση... το πήραν απο ενα [παζζαρι βιβλίου που γινόταν εδώ τις γιορτες .!! οσο για το τετραδιο χμμμμ θα δείξει γιατί οταν δεν έχεις μικρα παιδια να σε εμπνέυσουν δυσκολα σου έρχεται αυτή...να σου χτυπήσει την πόρτα .. θα δείξει.. σε ευχαριστώ πολύ καλη και ομορφη εβδομαδα και σε σένα ΚΙκή μου φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  14. Ρούλα μου γειά σου.
    Πολύ ωραία και προτότυπα τα δώρα από τα εγγόνια σου.Τι άλλο θα μπορούσαν να χαρίσουν σε μιά διαννοούμενη ηγιαγιά με καλλιτεχνικές αννησυχίες που,από κοντά πάνε και τα εγγόνια.?Ξεκίνα λοιπόν να γράφεις ,να γεμίσεις το τετράδιο και να δημοσιεύσεις και γιά εμάς τις γιαγιές κανένα παραμύθι να λέμε στα εγγόνια μας. Το σκιάχτρο το έμαθαν απέξω.ιΦιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου αν ήταν οι διανοούμενοι σαν και μενα ..ο κοσμος θα είχε μεινει πολύ πισω σε ευχαριστώ πολύ για τα ομορφα σου λογια... νομίζω οτι όλες οι γιαγιαδες οταν μεγαλωσουν τα εγγονια τους .ολο και πιο πολύ τις αγαπανε... τα δικα μου ειναι και λίγο ψαχτίρια τα ατιμα...μου αρεσαν τοσο και τα δυο .. που ηθελα να τα μοιραστω μαζι σας... να είσαι καλα Νικονίτσα μου και να περασεις μια όμορφη εβδομαδα σε ευχαρσιστώ πολύ για την καρτα και τη αποδειξη... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικό δώρο!
    Μαζεύω και η ίδια περιοδικά μιας άλλης εποχής, γιατί έχουν μια ποιότητα που τα σημερινά δεν έχουν!
    Όσο για το τετράδιο... Χμ! μη ξεχάσεις πριν κάθε κείμενο να βάζεις και μια δική σου ζωγραφιά!!!
    ΑΦιλάκια και να τα χαίρεσαι τα εγγονάκια σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω και εγω παλια περιοδικα Μαγισσουλα μου απο το 68 που είχε βγει το περιοδικο ( εκεινη και σεις) με πλεχτα, κεντηματα και μαγειρικές...ακομα βγαίνει αλλα τωρα δεν εχω να παντρεψω κανενα... παιδί .. και δεν το παιρνω.. πια..
      Αυτό με τις ζωγραφιες στο τετραδιο ηδη το εχω κανει σε ενα τετράδιο λευκωμα με διαφορα γραφτα μου.. πως με ξερεις...μαγισσούλα μου...!!!!!! σε ευχαριστώ πολύ φιλακιαααα

      Διαγραφή
  16. Πολύ όμορφα τα δώρα σου,δώρα καρδιάς!!!!!!!
    Να τα χαίρεσαι τα εγγονάκια σου!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά πραγματι ειμαι πολύ χαρουμενη σαν παιδι με αυτα τα δωρα.. να έχεις μια ομορφη μερα.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  17. Τέλεια τα δώρα από τα εγγόνια σου Ρουλα μου. Ένα παρόμοιο λεύκωμα έχω και εγώ ο Ζέφυρος από παλιά περιοδικά και αυτό .Είναι όμορφα γιατί μέσα από τις σελίδες τους βλέπεις τα νέα της τότε εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλωσαν Κατερινα μου.. και ειναι και λιγο ψαχτήρια με εχουν μαθει απο εξω και ανακατωτα ... μάζευα και ακομα τα εχω καποια περιοδικα που ειχαν σχεση με κεντηματα και πλεχτα.. απο το 68 προπολεμικα τα λεω εγώ... ειναι αλήθεια οτι δεν πεταω τιποτα.. και μαζευω ..τα παντα.... καποια στιγμή κανω πότε πότε ενα ξεκαθαρισμα..... σε ευχαριστώ Κατερινα μου να έχεις μια ομορφη μερα... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  18. Μα τι όμορφα δώρα είναι αυτά!!!!!!!!!Μπράβο στα εγγόνια σου!!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια μου σας ευχαριστώ παρα πολύ και εγω αυτό τους ειπα μπραβο για την επιλογη τους... αυτες ειναι οι χαρες που έχουμε εμεις οι γιαγιάδες.. !!! μια ομορφη μερα να έχετε .. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  19. Η παράδοση της Σμαραγδοοικογένειας πέρασε επάξια και στα εγγόνια σου!!!
    Τέτοια δώρα δεν είναι πολύτιμα και φαντάζομαι τη συγκίνησή σου όταν τα πήρες.
    Μπράβο Ρουλάκι μου, να τα χαίρεσαι τα εγγόνια σου και να είσαι καλά να γεμίζεις σελίδες και βιβλία με τους θησαυρούς που κρύβεις μέσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Τέτοια δώρα είναι πολύτιμα ήθελα να γράψω. Ο δαίμων του πληκτρολογίου ;-)))

      Διαγραφή
    2. Νομίζω Κανελλάκι μου πως τα παιδια διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους πρωτα μέσα απο το σπιτι ... και μετα εξω και πρέπει να τους δινεις συνέχεια παραδείγματα με τον τροπο της ζωή σου.. .. παντως πρεπει να το παραδεχτω οτι είναι ψαχτίρια και με εκπλήξαν ευχαριστα.. με τα δώρα τους... σε ευχαριστω πολύ για την κάθε λεξη σου.. να είσαι καλα μια ομορφη μερα να εχεις φιλώ σε...

      Διαγραφή
  20. Τι όμορφη σκέψη των παιδιών!!! Με τέτοια γιαγιά θησαυρό δεν θα μπορούσαν παρά να της προσφέρουν ένα δώρο βγαλμένο από την καρδιά τους , από την αγάπη τους για σένα!! Μοναδικό, ξεχωριστό όπως ακριβώς ταιριάζει σε σένα, Ρουλάκι!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν ..... μου λέτε πολύ ομορφα λόγια καθε φορα και ντρεπομαι βρε Πέπη μου.. δεν ξερω πως να σε ευχαριστήσω και εσενα και ολη την παρεα ... χαιρομαι καθε φορα που περνας και τα λεμε... να είσαι καλα φιλη μου και να χαιρεσαι οτι αγαπας.. να έχεις μια ομορφη μερα... φιλακιαααααα!!!!

      Διαγραφή
  21. μοναδικα δωρα καρδιας Ρουλακι μου καλοδιαλεγμενα και χαρισμενα με αγαπη τι πιο ομορφο χιλια φωτεινα φιλια καρδια μου και περιμενουμε και εμεις τα παραμυθια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Κάτια μου ξεχωριστά ....και μονο η σκεψη να το ψαξουν και να μου τα χαρίσουν με γεμισε χαρα... αλλα και το πιο μικρό δωρακι να είναι απο τα εγγονια σε κανει χαρουμενη.. οταν απαοκτήσεις θα με καταλαβεις ... σε ευχαριστώ πολύ .. φιλη μου να έχεις μια ομορφη μερα... φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  22. Φανταστικά τα δώρα σου από εγγόνια σου ..πολύ γλυκά...
    καλή εβδομάδα να εχεις Ρουλά μου ...φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου να είσαι καλα και να έχεις μια υπέροχη μερα ... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  23. Τι να πω εκτός από ένα μπράβο στα αγαπημένα σου εγγόνια που επέλεξαν ένα δώρο που έκανε την γιαγιά τους χαρούμενη.
    Να είσαι καλά και εσύ και τα εγγόνια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα άτιμα Χριστινακι μου με συγκινησαν με αυτήν την χειρονομια τους... και χαρηκα παρα πολύ.. σε ευχαριστώ για τις ευχες να είσαι και σύ καλαφιλη μου.... και να έχεις μια υπεροχη μερα φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  24. Δώρα διαλεγμένα με προσοχή κι αγάπη από τα εγγόνια σου...τι πιό καλό για μιά ευτυχισμένη γιαγιά!!! Τέλεια είναι, Ρούλα μου!!! Και το όμορφο τετράδια αλλά και ο συλλεκτικός τόμος του περιοδικού!!! Εχω κι εγώ έναν τέτοιο παμπάλαιο και τον ξεφυλλίζω πότε-πότε!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα παλια περιοδικα Μαριαννα μου που ξανατυπονωνται σε συλεκτικες εκδοσεις .. ειναι πραγματι πολύτιμα με συγκίνησε η σκεψη τους να το αγορασουν και να μου το κανουν δώρο...δεν πιστευω οτι μεγαλωσαν τόσο ... ακομα χθες ήταν που τα τάιζα.. και τα ξε..........α και τα 4 παρακαλώ...τοσα έχω.........σου ευχωμαι και εσενα γρήγορα με το καλό..... ειναι ό πιο ομορφος ρόλος...μια υπεροχη μερα να έχεις και να εισαι φιλη μου καλά ... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  25. Σμαραγδένια μου!!!
    Τι υπέροχα, εμπνευσμένα δώρα είναι αυτά!!!
    Εύγε στα γλυκά σου εγγόνια για τις επιλογές τους!

    Συγκινήθηκα με το "Μπουκέτο", το διάβαζε η θεία μου από πολύ νέα και μου είχε μιλήσει! Όμως δεν είχα δει ποτέ τεύχη (ει μη μόνον κάποια εξώφυλλα, από συλλογές, στο διαδίκτυο).
    Συμφωνώ ότι τα περιοδικά της εποχής εκείνης (αλλά και μεταγενέστερων δεκαετιών) είχαν πραγματική ποικιλία ύλης... κάτι που έχει χαθεί (μαζί και η ποιότητα) από τα σύγχρονα περιοδικά.

    Όσο για το τετράδιο... Αχ, πόσο όμορφη κι αγνή φαντάζει η ζωή στο χωριό του εξωφύλλου!... Ειλικρινά, θα ήθελα πολύ να ζούσα κάπου εκεί... σ' ένα από τα σπιτάκια της ζωγραφιάς!...

    Σου εύχομαι να το γεμίσεις με σκέψεις και ποιήματα -σίγουρα πάντως, με πολλή αγάπη!!!

    Τα φιλιά μου, καλή μου Σμαραγδένια! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπουκέτο Ρούλα μου ουτε εγω δεν το ηξερα και χαρηκα πολύ που το βρήκαν και μου το χαρισανε...αυτα τα παλια περιοδικα Ρομανζο, Ντομινό , ηταν αυτα που διαβαζαμε στην εποχή μας... οσο για τις ζωγραφιες στο τετραδιο πραγματι οι ανθρωποι στα χωρια είναι πιο αγνοι και και πιο αληθινοί....σε ευχαριστω πολύ.... συνονόματη στο Ρούλα..να έχεις μια ομορφη μερα... πολλα φιλακιαααααα

      Διαγραφή
  26. Σμαραγδένια μου, τα σμαργδοεγγόνια σου, μπολιασμένα από τις ανεκτίμητες αρετές της σμαραγδοοικογένειας, απέδειξαν περίτρανα με την επιλογή των δώρων τους στην αγαπημένη τους γιαγιά, ότι είναι υπέροχα πλάσματα !!! Εψαξαν, ανακάλυψαν και επέλεξαν τον συλλεκτικό τόμο του παλιού περιοδικού και το ξεχωριστό τετράδιο .....
    για τη γλυκιά κι αγαπημένη τους γιαγιά.....
    Σε φιλώ συγκινημένη και χαρούμενη, να τα χαίρεσαι τα εγγόνια σου και περιμένω τις ιστορίες σου γραμμένες στο μοναδικό τετράδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα κανω δεν ξερω με αυτα τα παιδια.. ψαχτίρια ειναι και είναι αληθεια.Κλαυδία μου οτι μου κανουν συχνα κατι τετοιες εκπληξεις..ας τα έχει ο Θεός καλα και όλα τα παιδια του κόσμου να έχουν την υγεια τους..να είσαι καλά φιλη μου και εγω χαιρομαι για αυτες τις μικρες χαρες για υτό θέλησα να τοις μοιραστω μαζί σας... σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια να έχεις φιλη μου μια ομορφη μερα .. αυριο.. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  27. Τι όμορφα δώρα σου έκαναν τα εγγόνια σου!!!
    Είναι πανέμορφα!!
    Τρελαίνομαι για vintage!!!
    Να χαίρεσαι τα δωράκια σου!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου επειδή και εμενα μου αρέσουν τα vintage και το ξερουν τα μικρα μου .....τι μικρα δηλαδή ..ολοκληρα παιδια ειναι ..μου έκαναν αυτη την συλεκτικη εκδοση του περιοδικού να είσαι καλα και να έχεις μια ομορφη μέρα φιλάκιααααα!!

      Διαγραφή
  28. Τι υπέροχα δώρα αγαπημένη μου φίλη!!!
    Πολύ με συγκίνησαν! Αυτό το περιοδικό δεν έτυχε να το ακούσω ποτέ. Άκουσα για το Ρομάντζο και άλλα.
    Είστε ένα πανέμορφο ζευγάρι! Σας εύχομαι να είστε γεροί και μαζί μέχρι τα βαθιά σας γηρατειά!
    Έχεις υπέροχα εγγόνια! Να τα χαίρεσαι!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιοδικό Μάγδα μου ουτε και εγώ το ήξερα γιατί κυκλοφορουσε πριν γεννηθω εγώ και σταματησε λιγο μετα που γεννηθηκα.. εγώ διαβαζα το Ρομαντζο το Ντομινο και τον Θησαυρό...περιοδικα... της εποχής μου...σε ευχαριστώ για τα ομορφα λογια σου .... ειναι αλήθεια οτι ειμαι λιγο κουκουβαγιογιαγιά... γι αυτό και θελησα να μοιραστω την χαρα μου μαζι σας για
      τα δώρα τους ..να έχεις μια ομορφη μερα σαν αυτες που μας ταξιδευεις καθε φορα... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  29. Τα λατρεύω τα δώρα, πόσο μάλλον αν είναι από αγαπημένα πρόσωπα και τόσο καλόγουστα! Να τα χαρείς, και να χαίρεσαι και τα εγγόνια σου Σμαράγδι μου! Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα να δεις πόσο μου αρέσει να παιρνω αλλα πιο πολύ να δίνω εστω και πολύ μικρα....η χαρα του παιδιου είναι... αλλα και του πιο μεγαλου παιδιού.. τα δωρακια και προπαντως τα ψαγμένα...σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλα Πετρίνα μου.. να έχεις μια ομορφη μερα φιλώ σεεεεεεεεε!!!

      Διαγραφή
  30. Να το απολαύσεις το ταξίδι στο χρόνο και να χαόρεσαι τα εγγόνια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φιλη μου μακαρι να τα απολαμβανουμε τα ταξιδια αυτά του χρονου... να είσαι καλά και να έχεις μια ομορφη μερα.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  31. Για να προλάβω να απαντήσω σήμερα, θα ..δανειστώ το σχόλιο της Κλαυδίας, και θα περιμενω ιστορίες στο λευκό τετράδιο!
    ΑΞΙΑ ΤΑ ΕΓΓΌΝΙΑ ΣΟΥ , στην ΑΞΙΑ γιαγιά τους!!!!
    αδερφούλα μου, μήπως.....τα έχω κι εγω.....παραπλεύρως ..εγγόνια......... για να το ρωτήσουμε!!! χαχαχα!!!φιλακια, αγαπημένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ αδέρφι θα περιμενεις ιστορίες; ωχ!! πρεπει να κατσω να εμπευστω δηλαδη.. αμαν τι επαθα.!! .......τι θα πεί παραπλευρως αγαπη μου; μαζι θα τα εχουμε...τι δικα μου τι δικα σου... αν ειμαστα κοντά;έ;; μην μου σκας μια ανάσα δρομος ειναι Κρητη -Χαλκιδική.. στο λεω με αυτην την μαντιναδα μου

      Πανω στον χαρτη τραβηξα
      μια μολιβιά ευθεία
      με την γραμμη μου ενωσα
      Κρητη -Μακεδονια..!!! σε γλυκοφιλωωωωωωω!!

      Διαγραφή
  32. Πόσο, μα πόσο όμορφα τα δώρα που σου έκαναν!!
    Να χαίρεσαι τα εγγόνια σου και να χαίρεσαι και τα δώρα σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλη μου σε ευχαριστώ πολύ ειναι πολύ ομορφο να έχεις εγγονια .. εισαι πολύ μικρή αλλα σου ευχωμαι καποτε να το νιωσεις αυτό... ειναι αισθημα υπεροχο..!!! να ε΄σιαι κλα και να έχεις μια ομορφη μερα φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  33. Πραγματικά υπέροχα τα δώρα των εγγονιών σου αγαπητή μου Ρούλα.
    Το Μπουκέτο το γνώρισα στο τέλος του.
    Στ΄αλήθεια ήταν ένα αξιόλογο περιοδικό ποικίλης ύλης.
    Μπράβο στα εγγόνια σου και να τα χαίρεσαι.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ειμαι της εποχής του Ρομαντσου .. του Θυσαυρού παλια καραβανα που λεμε .. αλλα χαρηκα που έμαθα και γι αυτό το παλιο περιοδικο μεσα απο την συλεκτικη εκδοση του...σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου να είσαι καλα ...

      Διαγραφή
  34. Πανεμορφα τα δωρα σου -ανεκτιμητα Ρουλα μου !!! Μπραβο στα εγγονια σου!!! Με το καλο να τα χαρεις τα δωρα σου και επισης να χαιρεσαι τα εγγονια σου!
    τα φιλια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου... η αλήθεια ειναι οτι ενιωσα εκπληξη με αυτην την συλεκτικη εκδοση του περιοδικου αυτού δεν ήξερα οτι τα παλια περοδικα τα κανουν έτσι... ακομα οτι παιρνουν εικονες απο τα παλια αναγνωστικα των καιρό των δικων μας και τα κανουν εξωφυλα τετραδιων.. πολύ ομορφες ιδεες..!! αλλα να πουμε οτι ειμαι μια κουκουβάγια γιαγια απο την χαρα μου έ; πολύ χαρηκα που τα ειπαμε... φιλακια πολλα Μαρία μου..!!!!

      Διαγραφή
  35. Τι υπέροχα δώρα, πραγματικά κειμήλια!!! Πολλά μπράβο στα εγγόνια σου!
    Καλώς σε βρήκα κι εγώ και σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στο Άσυλο.
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως την σε ευχαριστω πολύ Δημητρα μου ... να εισαι καλα και να έχεις μια ομορφη μερα.. σιγουρα θα τα λεμε ..φιλακιααααα ..!

      Διαγραφή
  36. Τι ωραια που ειναι οταν γυρνας το χρόνο πίσω;; Δεν ειχα ιδεα για την υπαρξη αυτου του περιοδικού!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ειναι όμορφο και προπαντως οταν περναν τα χρονια... Αριαδνη μου να εισαι καλά και να εχεις μια ομορφη κυριακη.. φιλακιααα

      Διαγραφή
  37. Ανεκτίμητα δώρα, πραγματικός θησαυρός!! Μπράβο στα εγγόνια σου που το σκέφτηκαν! Να χαίρεσαι τα δώρα σου και τα εγγονάκια σου Ρούλα μου, φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή