Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ...!!

Με αυτό το  μικρό μου ποίημα μου συμετεχω στην στηλη της Μαριας..Μια ματια στον ήλιο με γιορτιναhttp://mia-matia-ston-ilio.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html#comment-form.
                                                  Ζωγραφική μου
ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ..!!
Ανάμεσα γης και ουρανού περιπλανώνται
φαντάσματα συνείδησης μας τωρινά,
τον πόνο κάνανε φυγή τους για ελπίδα 
άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Τα χέρια απλώνουνε σε μας με ικεσία,
θέλει η καρδιά όμως δεν θέλει η λογική,
μέσα στα μάτια τρεμοσβήνει η ελπίδα, 
άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Γροθιά στην πέτρα ξέρουν πως χτυπάνε.
Μα αυτή δεν έχει μέσα της ψυχή,
η μέρα θόλωσε και χάνεται η ελπίδα, 
άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Μες του πελάγου την νυχτιά αργοπεθαίνουν,
δες μες τα μάτια τους μιλάει η σιωπή,
η απελπισία έχει πνίξει την ελπίδα, 
άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Με ποια φτερά πού ναι κομμένα να πετάξουν,
είναι πεσμένα σε μια πλώρη καραβιού.
Κι έχει βουλιάξει της ελπίδας η σανίδα,
άνθρωποι χωρίς πατρίδα.
Σε ποιο χαρτί, ποια ιστορία θα το γράψει,
τέτοια Οδύσσεια δεν έχει τελειωμό,
κι όλοι εσείς που άνθρωποι νοήστε,
πατρίδα δώστε τους που να χει γυρισμό.!!

**************************************

Αγαπημένη μου παρέα να έχετε μια όμορφη  εβδομάδα..η ελπίδα είναι εκεί.. και περιμένει ένα μας χαμόγελο....
Να είστε όλοι καλά..!!!
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε από εδώ..!! 




46 σχόλια:

  1. Με ανατρίχιασες, Ρουλάκι μου...
    Πόσα τέτοια, αλήθεια, περιστατικά, συμβαίνουν κάθε μέρα, σε κάθε θάλασσα και κάθε στεριά...
    Αγκαλιά και φιλί γλυκό, κορίτσι μου...
    Υπέροχη η συμμετοχή σου...
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Συριανάκι μου... βλέπω αυτες τις σκηνές στις ειδήσεις σκέφτομαι αυτούς τους ανθρωπους που βρίσκονται στο έλεος του Θεού !! έτσι έγραψα αυτόν τον στίχο... σε κάποιες στιγμές μου... να είσαι καλά...μικρή μου ... φιλάκιαααααα

      Διαγραφή
  2. Θέλει η καρδια δεν θέλει η λογική .Είναι η μεγάλη αλήθεια Ρουλα μου απέναντι σε αυτές τις ψυχές. Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι Κατερινα μου η καρδια μας πολλα θελει αλλα οταν η λογική μπαινει προστα άστα... για αυτό αυτα τα δυο δεν πανε ποτε μαζι... να έχεις μια ομορφη μερα φιλη μου .. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά συγκλονιστικό, γεμάτο ανθρωπιά και μηνύματα το ποίημά σου!
    Να είσαι καλά Ρούλα μου και να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποιες στιγμες αυτα που βλέπουμε Μαρία μου είναι τοσο εντονα που μας βγαινουν απλα ...σε στιχους (ποίημα) να το πούμε ; η οπως αλλιως .. αυτη η εβδομαδα ήταν απο τις δυσκολες .....να είσαι καλά Μαρία μου φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  4. υπέροχο τοσο ανθρωπινο Ρουλα μου ..... σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κάτια μου να είσαι καλα αυτό το ανρθώπινο ήθελα να αποδωσω χαιρομαι αν το καταφερα... να μην βρεθεί κνεις στην θέση τους .. μακαρι να σταματησουν να χανονται με αυτόν τον τροπο ανθρωπινες ψυχες... φιλακιαααα

      Διαγραφή
  5. Τόσα μηνύματα !!!!!!
    Είσαι φοβερή Ρούλα !!!!
    Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταφερα να τα μεταδώσω ειμαι πολύ χαρούμενη παρ όλο το θλιβερο του στίχου...να είσαι καλά Ράνια μου και σε ευχαριστώ πολύ φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο Ρούλα μου!!! Συγκλονιστικό!!! Εχεις φοβερό ταλέντο!!! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες φορες εχω κατι αναλαμπές αν κατι μου κανει κλικ και μην φανταστεις τιποτε σπουδαιο... ετσι κατι απλό μου βγαινει και το γραφω... να εισαι καλά Θάλεια μου σε ευχαριστώ πολύ φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Ρούλα μου!Μέ συγκλόνισε τό υπέροχο ποιήμα σου αλλά καί η ζωγραφική σου πού αποικονίζει τό δράμα αυτών τών ανθρώπων,χωρίς πατρίδα.Μπράβο φίλη μου!!Είσαι άξια θαυμασμού!Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ... Ντιμη μου... καποιες φορες .. καποιες εικονες θα με σιγκινήσουν και τότε στα ξαφνικα κατι μου βγανει και σχηματιζεται ο απλος στιχος μου... γιατί μπορεί να λεει .. η στηλη....στιγμή σου σε ενα ποιήμα ... αλλα επ ουδενί θα εχω το θρασσος να πω ότι είναι ποιηματα αυτα που γραφω... ενα απλά συναισθήματα.. και αυτή η εβδομαδα ήταν γεματη απο αυτα... σε ευχαριστώ πολύ φιλη μου για τον θαυμασμο σου.. να είσαι καλα΄... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  8. Eίναι υπέροχο το ποίημα σου! Αληθινό! Μπράβο σου Ρούλα μου!
    Καλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνα μου η αλήθεια είναι όμως πικρη πολλες φορες και συνήθως δεν γραφουμε για χαρες τα θλιβερα γεγονοτα.. σου βγαζουν την ευαισθησία ...αν την εχεις... να είσαι καλά φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Σμαράγδι μου
    Πολλά τα μηνύματα κι οι στίχοι σου πολύ δυνατοί!!!

    φιλάκι και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!! Ελένη μου πόσο χαρουμενη με κανεις με αυτο το σχόλιο σου.!! μου αρκεί που βγηκαν μηνυματα απο αυτόν τον απλο στιχο μου... ειναι τιμή για μενα να μου αφήνεις σχολιο εσύ.... για μενα εισαι η ποιήτρια!!!! να είσαι καλα και σε ευχαριστώ πολύ φιλακιααααα

      Διαγραφή
  10. Ρούλα μου οι στίχοι σου συγκλονιστικοί, που κρύβουν αλήθειες που προσπερνάμε.
    Είναι τρομερό να ξεριζώνεσαι από την πατρίδα σου και να ξέρεις πως δεν έχεις γυρισμό και από την άλλη να πορεύεσαι στο άγνωστο.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελενη μου ακριβως ετσι ειναι... το να φευγεις απο την πατριδα σου με την ελπίδα να βρεις μια καλήτερη ζωή.. και να ψαχνεις στο πουθενα...και πολλοι χανουν την ζωή τουςς αναζητωντας καλήτερο αυριο.... δυστηχώς δεν υπαρχει καμια μεριμνα στον τόπο μας για αυτους τους ανθρωπους... σε ευχαριστω πολύ φιλη μου να είσαι καλα φιλακιαααα

      Διαγραφή
  11. Καταπληκτικό το ποίημα σου! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταια για αυτους τους ανθρώπους και σίγουρα ισχυει οπου γη και πατρίδα! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ανθρωποι αυτοί φιλη μου φευγουν απελπισενοι απο τις πατριδες τους για μια καλήτερη τυχη αλλα καμια φορα η μοιρα τους παιζει θανασιμα παιχνιδια αφου τους στιβαζουν σαν τα ζωα σε βαρκες ..καμια φορα και αυτην η ελπίδα πεθαίνει...τελευταια οντως...να είσαι καλά .. σε ευχαρσιστώ πολύ φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  12. Εξαιρετικό το ποίημά σου, δεν έχω λόγια!
    Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλη μου μακαρι να μπορούσα να αποδώσω με τις φτωχες λέξεις μου αυτα που θα ήθελα ... αυτη η εβδομαδα με τόσα περιστατηκα .. θλιβερα... δεν ηταν και απο τι καλήτερες ας ελπίσουμε να υπαρχει παντα μια πατριδα γι αυτούς τους δυστυχισμένους ....να δουν μια ελπίδα ...στον δρομο τους γιατί ειναι πολλοί που χανονται στην προσπαθεια τους για ενα καλήτερο αυριο... σε ευχαριστω πολύ να είσαι κλαα μικρή μου φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  13. Υπέροχο το ποίημα σου Ρουλά !!!
    καλή εβδομάδα να εχεις ...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φιλη μου... να είσαι καλα μακάρι να υπαρξει ελπίδα για αυτους τους ανθρωπους.. ειναι πολύ που χανονται στο πελαγος.. δυσκολη εβδομαδα αυτη που περναμε.. ας ελπίσουμε πως η επομενη θα ειναι καλύτερη... φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  14. Ρουλίτσα μου τι όμορφα και ποίημά σου! Κι έκανες και μια όμορφη ζωγραφιά να το συνοδεύσεις! Τι γλυκό! Φιλιά πολλά πολλά κοριτσάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρακι μου η ζωγραφια αυτή δεν την εκανα τωρα ( θα ζωγραφισω αργοτερα με τις μπογιες σου ακομα δεν το έχω κανει..) και το ποιήμα το ειχα γραψει πιο παλια αλλα η εβομαδα αυτή ηταν λιγο στεναχωρη με τόσα που συνέβησαν γενικως... και αυτος ο στιχος με τον θλιβερο του θεμα ηταν αυτο που ταιριαζε στην δυσκολη αυτη κατασταση... ας ελπισουμε για καλυτερες μερες για εκεινους και για μας Βιλλιωτακι μου .... φιλωσε γλυκα...

      Διαγραφή
  15. Τι να πω, Ρούλα μου; Υπέροχο!
    Πατρίδα που να έχει γυρισμό...!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι Αλεξανδρα μου να βρισκοταν αυτή η πατριδα .. για αυτους τους ανθρωπους ειναι όμως και αλλοι που δεν φτανουν ποτε΄σ αυτην... να εισαι καλα σε ευχαριστώ.. πολύ φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  16. Έγραψες και ζωγράφισες τις σκέψεις σου και το αποτέλεσμα αγγίζει και τη πιο αδιάφορη καρδιά... μπράβο αγαπημένη Ρουλίτσα!
    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το ένα και το αλλο Μαγισσούλα μου... εχουν μια απλή παιδικοτητα... τα εκανα με πολύ φειδώ γιατί το θέμα είναι δυσκολο και θλιβερο... και γιατί αυτην την εβδομαδα.. ηταν γενικως καπως οι καταστασεις...ας ελπίσουμε για τα καλύτερα... σε ευχαριστώ πολύ για το μπραβο σου... ειναι αυτό που θα με κανει να προσπαθησω περισσοτερο... να έχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  17. Ρούλα μου καλή εβδομάδα και καλή πατρίδα σε όλους αυτούς τους απελπισμένους που την αναζητούν !!! Κάθε στίχος σου συγκλονιστικός, κάθε σου λέξη αποκαλυπτική και γεμάτη συγκίνηση και αλήθεια !!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο ακριβως που λες Κλαυδια μου καλή πατριδα μακαρι νατην βρουν φιλη μου...
      σε ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λογια γραφω αυτό που μου βγαινει εκείνη την στιγμή........πιο πολύ για να τα διαβαζω εγώ αλλα νά που ερχονται στιγμες που βγαινουν και προς τα έξω... μπορεί να μας αρεσουν τα πιο χαρουμενα αλλα και τα δυσκολα ειναι μεσα στην ζωή μας.. όλα.. Καλο Σαββατοκύριακο να έχεις φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  18. Ρούλα... ποιήτριά μου... ωραία γράφεις!
    καλή εβδομαδα, με πατριδα για όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε οχι και ποιήτρια Παρασκευη μου... ενας απλος στιχος ειναι... αλλα χαιρομαι που σου άρεσε......να είσαι καλα και να περασεις ενα ομορφο Σαββατο κυριακο φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  19. Τα λόγια σου με άγγιξαν, στα αλήθεια
    Ρουλάκι !!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφακι μου αλήθειες ειναι μακάρι να ΄ηταν μονο αποκυήματα της φαντασίας μου σε ευχαριστώ πολύ φιλη μου ... καλο Σαββατοκύριακο να πέρασεις..φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  20. Εξαιρετικά συγκινητικό, αν και μόνο..."άνθρωποι χωρίς πατρίδα" μπορούν να νιώσουν πραγματικά το συναίσθημα.. Φιλιά Σμαράγδι μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως Πετρινα μου... για να νιώσεις αυτα που περναν οι άνθρωποι αυτοί θα πρεπει να μπείς στην θέση τους οπως και καθε δυσκολη περιπτωση που συμβαινει στην ζωή των αλλων..σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη...φιλη μου καλό Σαββατοκύριακο ...φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  21. Τι φταίνε όλοι όσοι αναγκάζονται να αφήσουν τα πάντα για ένα καλύτερο μέλλον.
    Πολύ πικρή η αλήθεια Ρουλίτσα μου.
    Συγκλονιστικό το ποίημα σου.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Ρενάκι μου τι περνάν και αυτοί οι άνθρωποι ..ακριβώς αυτήν την αληθεια ήθελα να δώσω ετσι απλα με τους στίχους μου αυτούς..σε ευχαριστώ πολύ φιλενάδα να είσαι καλά να έχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  22. Μια ζωή ξενητεμένος Ρούλα μου.
    Μπορείς να καταλάβεις πόσο με άγγιξε το ποιήμα σου.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έσύ μπορείς πολύ καλά να καταλαβεις φιλε μου αυτους τους άμοιρους που με το οραμα μιας καλύτερης ζωής και πολλες φορες δεν την βρίσκουν πουθενα... να έχεις ενα όμορφο Σαββατοκύριακο.....να είσαι καλα

      Διαγραφή
  23. Πόσοι χάνονται σ'αυτό το ταξίδι-αναζήτηση μιάς καλλίτερης ζωής, Ρούλα μου!!!!
    Υπέροχα αποτύπωσες την αγωνία αυτών των ανθρώπων!!
    Φιλάκια πολλά και καλή Ανοιξη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ συγκινητικό κι ανθρώπινο Ρουλίτσα μου.
    Ραγίζει καρδιές κάθε λέξη...

    Φιλάκια πολλά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή