Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ...ΑΝΘΡΩΠΟΣ..!!


Τώρα που πήρα φόρα... φόρα κατηφόρα.. και μια και βρισκόμαστε ακόμα στον κόσμο των παραμυθιών...είπα να σας πω ένα ακόμα παραμύθι.. που γράφτηκε και αυτό όπως και τα άλλα μου όταν ήταν πολύ μικρά τα εγγόνια μου..πριν από πολλαααα πολλαααα χρόνια λέμε .. και μου ζητούσαν να τους πω.. άαααλλα παραμύθια γιαγιά όχι σαν αυτά  που τα ξέρουμε..! 
Τι να κάνω πείτε μου...όταν με κοιτούσαν με εκείνα τα τσαχπίνικα ματάκια τους .... άρχιζε τότε ... η κόκκινη κλωστή δεμένη .. στην ανέμη τυλιγμένη ... να ξετυλίγεται και να βάζει τα πουλιά να μιλάνε...!
Όταν τα μικρά μου μεγάλωσαν.. οι παραμυθο-ιστορίες μου έμειναν κλεισμένες στο συρτάρι..!!
Και ήρθε ο καιρός κάποτε  πριν 4 χρόνια ...να γίνει αυτός ο χώρος εδώ και να γίνω και εγώ μια μπλόκερς..με όλα τα συνεπακόλουθα..να μάθω... να νιώσω... να συμπονέσω..να χαρώ και προπαντός να κάνω φίλες που ποτέ δεν περίμενα να βρω σ αυτόν τον όμορφο για μένα χώρο..!   
Και ήρθε ο Φεβρουάριος του.. 2012..που  η πιο μεγάλη ζωγράφος-φίλη η Μαρία η Βιλλιώτη  που έχει το μπλοκ Πνοές Τέχνης...και που όλοι νομίζω ότι την ξέρετε....και που είχα την τιμή να την γνωρίσω πολύ αργότερα από κοντά ...είχε την ευγενή καλοσύνη να  εικονογραφήσει αυτό το μικρό μου παραμύθι ..και όχι μόνο..!! 
Το είχα παρουσιάσει και παλιά.. αλλά αυτήν την φορά χάρη στην ιδέα της Αριστέας μας  Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι.  ήταν η αφορμή να το θυμηθώ  και να θέλω  ακόμη μια φορά να την ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που μου έκανε..!!
Το παραμύθι  αυτό   απευθύνεται σε πολύ  μικρά  παιδιά .. αν είστε και εσείς μικρό παιδί... ελάτε να το διαβάσουμε μαζί...και να το θυμηθούμε ξανά   στις ....Πνοές Τέχνης  ..!!!  
 Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.. όσους φίλους  περάσουν από εδώ και  αφήσουν την αθωότητα των παιδικών τους χρόνων να τους τυλίξει απλά και τρυφερά..χαρίζοντας τους ένα χαμόγελο..!!!

61 σχόλια:

  1. Μου έχεις πει πως είμαι στην ίδια ηλικία με τα εγγόνια σου! Τί εννοείς όταν λες πως πέρασαν πολλάάάά χρόνια από τότε? Καλέ, μπουμπουκάκια είμαστε ακόμη! :p :p :p
    Ρουλάκι μου, αν και είχα ξαναδιαβάσει το υπέροχο παραμύθι σου (μάλλον από το εικονάκι που έχεις εκεί στα δεξιά στο μπλογκ), δεν είχα σχολιάσει... Τώρα το ξαναδιάβασα, γλύκανες και πάλι την ψυχή μου και σχολίασα! Υπέροχο το άκακο σκιάχτρο!
    Γραμμένο από μια τρυφερή ψυχή και εικονογραφημένο από μια απίστευτη καλλιτεχνάρα!
    Να είσαι καλά πάντα, Ρουλάκι μου!
    Καλό μας ξημέρωμα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ άπειρα, κορίτσι μου!
    <3 :k <3 :k <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια αγαπη μου είστε μπουμπούκια...:D :D και δεν ξερω βρε Συριανακι μου πότε μεγαλωσατε και γίνατε ολοκληρα παιδια... για μενα ομως φαινεται οτι έχει περάσει πολυυυυυυυυυς καιρός ..που κάθονταν γυρω μου..και τα παραμυθιαζα..χι.χι..:D :D αυτο το είχα ξεχασει παρατημενο εδώ στο πλαι.. και είπα μια και είμαστε ακομα στον κοσμο των παραμυθιων χαρη της Αιστεας μας και την ιδεα της να το βαλω... χαιρομαι όμως που και εσύ σαν μικρο παιδι ΄΄ ηρθες να το διαβασεις.. σε ευχαριστω πολύ μικρό μου... να περνας ομορφα με οτι κάνεις θα τα πουμε καποια στιγμή.. φιλαιαααααα!!!:k <3

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια αγαπη μου είστε μπουμπούκια...:D :D και δεν ξερω βρε Συριανακι μου πότε μεγαλωσατε και γίνατε ολοκληρα παιδια... για μενα ομως φαινεται οτι έχει περάσει πολυυυυυυυυυς καιρός ..που κάθονταν γυρω μου..και τα παραμυθιαζα..χι.χι..:D :D αυτο το είχα ξεχασει παρατημενο εδώ στο πλαι.. και είπα μια και είμαστε ακομα στον κοσμο των παραμυθιων χαρη της Αιστεας μας και την ιδεα της να το βαλω... χαιρομαι όμως που και εσύ σαν μικρο παιδι ΄΄ ηρθες να το διαβασεις.. σε ευχαριστω πολύ μικρό μου... να περνας ομορφα με οτι κάνεις θα τα πουμε καποια στιγμή.. φιλαιαααααα!!!:k <3

      Διαγραφή
  2. Το θυμάμαι πολύ καλά!!
    Πήγα μάλιστα πάλι στης Μαρίας το ξεφύλλισα και θα το ξαναδιαβάσω σίγουρα...
    Ξαναδιάβασα και το σχόλιο που έκανα τότε εκεί, με τα παραμύθια που διαφημίζονται...ήταν η εποχή που παντού αναφερόμουν με απέχθεια σε γνωστό πολυδιαφημιζόμενο παραμύθι γυναίκας καναλάρχη. Αλλά βλέπεις αυτές εκδίδονται!
    Το δικό σου πρέπει να γίνει διάσημο και το εύχομαι!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θυμαμαι και εγώ τότε που ρωτησες αν υπαρχει σε βιβλιο κανονικο...δυστηχώς οπως το είπες τοτε Μαρία μου δεν είμαι η συγκεκριμένη... να ξερεις τι πορτες εχω χτυπησει.!!! και ακομα περιμενω απαντησεις.. υπαρχει και ενα παραμυθι που έχει βραβευτεί..καποτε ..ισως.. οταν...!! θα τα βαζω εδω οποτε μου δινεται η αφορρμή...και μονο η αγαπη σας που τα περιβαλει μου φτανει... ευχαριστω παρα πολύ..φιλη μου για την ευχή...μακαρι... να περνας ομορφα οτι και να κανεις ... φιλακιαααα!!:k

      Διαγραφή
    2. To θυμαμαι και εγώ τότε που ρωτησες αν υπαρχει σε βιβλιο κανονικο...δυστηχώς οπως το είπες τοτε Μαρία μου δεν είμαι η συγκεκριμένη... να ξερεις τι πορτες εχω χτυπησει.!!! και ακομα περιμενω απαντησεις.. υπαρχει και ενα παραμυθι που έχει βραβευτεί..καποτε ..ισως.. οταν...!! θα τα βαζω εδω οποτε μου δινεται η αφορρμή...και μονο η αγαπη σας που τα περιβαλει μου φτανει... ευχαριστω παρα πολύ..φιλη μου για την ευχή...μακαρι... να περνας ομορφα οτι και να κανεις ... φιλακιαααα!!:k

      Διαγραφή
  3. Το ξαναδιάβασα και το ξαναθυμήθηκα !!! Είναι πραγματικά υπέροχο και τρυφερό !!!
    Μπράβο Ρούλα !! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρανια μου σε ευχαριστω πολύ..η Μαρία έχει κανει εξαιρετικη δουλεια και να σκεφτείς οτι και ειχαμε γνωριστεί....είδες πόσα υπαροχες γνωριμίες έχουν γινει μεσα απο ένα μπλοκ; πολύ χαιρομαι που έχουμε γίνει μια ομορφη μεγαλη γειτονια...και ανταλασουμε σκεψεις, εικονες.... γνωμες.... να περνας ομορφα φιλη μου... φιλακιαααααα :K :)

      Διαγραφή
  4. Πέρασαν 4 χρόνια! Και πόσα όμορφα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια! Το πιο σημαντικό οι φιλίες μας εδώ μέσα και οι συναντήσεις μας, Ρουλιώ μου! Κι έχουμε ακόμη να ζήσουμε και να μοιραστούμε πολλά. Σ'αγαπώ πολύ Ρουλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρασαν 4 χρόνια! Και πόσα όμορφα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια! Το πιο σημαντικό οι φιλίες μας εδώ μέσα και οι συναντήσεις μας, Ρουλιώ μου! Κι έχουμε ακόμη να ζήσουμε και να μοιραστούμε πολλά. Σ'αγαπώ πολύ Ρουλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως πέρασαν τέσσερα χρονια ουτε και εγω το καταλαβα ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...και τι ωραια δουλεια που έχεις κανει..!! θυμασαι την χαρα μου οταν το είδα;...να με εβλεβες και απο μια μερια ..!! πραγματι το σημαντικοτερο ολων ειναι η φιλία μας.. και ουτε το έβαζα με τον νου μου οτι θα συναντιώμασταν μια μερα και απο κοντα.. και χαιρομαι γιατί δεν έπεσα εξω στην κρίση μου...και εκανα μαζι με τις φιλες εδώ και φιλες καρδιας !!!<3 <3
      και ναι αγαπη μου εχουμε ακομη πολλα ονειρευτουμε να μοιραστουμε ευλογώ τον ΘΕΌ για την γνωριμία μας..και χαιρομαι πολύ πολύ μάτια μου.. και που εισαι; κατι καπου πηρε το ματι μου... για Κρήτη.. εχω τους ανθρώπους μου τους μαρτυριάριδες...χι.χι.:D :D να υπαρχει υγεια και όλα θα γινουν με το καλό...στα ίδια μεεεεερη θα ξαναβρεθουουμε..!!! ναι; φιλακιαααααα και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.!!!!!! :k :k <3

      Διαγραφή
  6. Ρούλα μου το είχα διαβάσει στο παρελθόν αλλά το ξαναδιάβασα και πάλι. Θαύμασα και την ωραία εικονογράφηση της Μαρίας. Υπέροχο για μικρά παιδιά αλλά και για μας τα ...μεγαλύτερα ευκαιρία να ξαναμπούμε στο αγαπημένο χώρο του παραμυθιού.
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eλένη μου το είχα ξεχασμενο εδ'ώ στο πλαι και είπα να το ξαναβαλω. μια και είμσατε ακομα στον κόσμο των παραμυθιών...οταν το έγραφα ήταν για τα εγγονακια μου που τότε ήταν μικρα παιδια.. και εμενα μου αρεσε να σκαρωνω διαφορα... και εκεινα κουρασμενα απο το παιχνιδιερχονταν μεσα και αρχιζα να τους λεω παραμυθάκια για να καθονται ησυχα...:D :D και εκει την ευκολια μας θελαμε.. το καλο ηταν οτι τα έγραφα σε ενα τετράδιο και ετσι βρισκονται ακομα γιατί για να τα θυμόμουν .. μπααα..!! δεν το πιστευα..!! σε ευχαριστω πολύ φιλη μου...νε περνας ομορφα φιλακιαααααα!!!!!:k :)

      Διαγραφή
  7. Δεν ξεχνιούνται "αυτά" τα παραμύθια, όσα χρόνια και αν περάσουν και πάντα ένα "φρεσκάρισμα" όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά επιβάλλεται! ;)

    ΑΦιλάκια Ρούλα μου και καλή χαμογελαστή μας βδομάδα! :k <3 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμυθακι για μικρά παιδιά είναι φιλεναδα..και χαιρομαι που κρύβουμε όλοι μας ενα μικρό παιδι μέσα μας..πότε πότε ας γεμίζουμε με λιγη τρυφερότητα..:D να περνας όμορφα Μαγισσουλα μου.!!καλή σου εδομαδα και καλο βραδυ.. φιλακιαααααα!! :k <3

      Διαγραφή
  8. Ρούλα μου, το διάβασα και με πλημμύρισε μια γλυκιά νοσταλγία για τα χρόνια μου τα παιδικά και όχι μόνο (μέχρι τώρα βλέπω με λαχτάρα τα κλασσικά κινούμενα σχέδια που λάτρευα παιδί).
    Είσαι ταλέντο, κορίτσι μου, στα παραμύθια και με τη συνεργασία της Μαρίας, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας είναι καλα το Μαρακι που με τον χρωστήρα της εδωσε εικονα στο μικρό΄μου παραμυθακι...Φιλιώ μου και μενα μου αρεσουν τα κινουμενα σχεδια .. το τι στρουμφακι εχω δει..δεν λέγεται :D με τα εγγονια τότε είχαν πρωτοβγει τα στρουμφακια.. και η μεγαλη μου εγγονη δεν κοιμοταν το μεσημερι αν δεν της έλεγα το τραγουδι τους...!!! τι μου θύμησες..χι.χι. να περνας ομορφα φιλη μου.. καλο σου βραδυ φιλακιααααα!! :k :)

      Διαγραφή
  9. Τρέχω να το διαβάσω ...
    Προς το παρόν σε καλημερίζω
    Από τις αντιδράσεις των φίλων θα έχει
    πολύ ενδιαφέρον!!!!

    Σε φιλώ πολύ και καλή εβδομάδα ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδακι μικρό και εσύ Ελενιτσα μου; τι θα σας κανω πες μου..θα ανοιξω μια μεγαλη αγκαλια να σαν βάλω μεσα..και να πω ευχαριστω πολύ για τα ομορφα σχόλια φίλη μου... να περνας όμορφα καλο σου βραδυ.. φιλακιααααααα<3<3<3

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σου Ρούλα και καλή βδομάδα...! Εγγόνια εεε ;;;;; ευλογία.....!!!! άλλη εμπειρία ζωής.....! και πάνω απ όλα χαίρομαι αφάνταστα που είσαι "μάχιμη", παρούσα, δημιουργική.
    Φυσικά και διάβασα το γλυκύτατο παραμύθι με το σκιάχτρο. Φυσικά και απόλαυσα την όμορφη εικονογράφηση που λες και κρατούσα το βιβλίο στα χέρια μου.
    Πανέμορφο σαν καρδιά μικρού παιδιού.
    Το χάρηκα πολύ. Καλό απόγευμα να σου ευχηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ονειρό μου φιλε ειναι να μπορέσω καποτε να κανω αυτά τα μικρα παραμυθια ενα βιβλιο να πιανεται στα χέρια να μυριζει μελανι και μπογια..!! δεν ξερω αν θα τα καταφερω... δεν μου περνουσε ποτε απο το μυαλο οταν τα έλεγα στα εγγονια..(τωρα ειναι μεγαλα) πως καποτε θα τα έβλεπαν και αλλα ματια εκτος απο τα δικ ατους.. ας ειναι καλα η Αριστεα με τις ιδέες της... σε ευχαριστω για τα ωραια σου σχόλια.. να περνας καλα ... καλό σου βραδυ...:)

      Διαγραφή
    2. An ξαναπερασεις απο εδω σου γραφω οτι δεν ξερω αν μπορεσα να σου αφήσω μηνυμα στο μπλοκς σου... ενω κανω όλα τα βηματα.. μου γραφει οτι δεν γινεται να μπει το σχόλιο.. δεν ξερω μπορεί εγω να κανω κατι λάθος..!!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Ρούλα μου!!Διάβασα τό παραμύθι σου καί είναι όντως αριστούργημα!!
    Η γραφή σου υπέροχη!!!Η δέ εικονογράφιση τού βιβλίου,εξαιρετική!!!
    Μπράβο σας!!!Καλή εβδομάδα!!!Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιάσαμε τα παραμύθια στην γειτονιά Δήμητρα μου..χαιρομαι που σου άρεσε αυτό το μικρό παραμυθακι μου αν δεν του έδινε την εικονα η Μαρία η Βιλλιωτη.. δεν θα ήταν τόσο ομορφο... σε ευχαρσιστουμε πολύ και οι δύο να περνας ομορφα φιλη μου .. φιλακιααααα!!!:k :)

      Διαγραφή
  12. Το διάβασα και το απόλαυσα, Ρούλα μου! Τι όμορφη συνεργασία! Εσύ με το υπέροχο γράψιμό σου από τη μια και η Μαρία με την τόσο όμορφη εικονογράφηση από την άλλη, δημιουργήσατε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Μπράβο σας!
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια Ελλη μου οτι η εικόνα κανει την διαφορά σε ενα γραπτο και προπαντως σε ενα παραμυθι... η ΜΑΡΊΑ με τίμησε με την εικονογραφηση της.. και εδωσε αλλα πνοη.. στο μικρο μου παραμυθι .. χαρηκα που σου αρεσε.. να περνας ομορφα μικρή μου φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  13. Σμαραγδένια μου, ταλεντάρα μου εσύ.Το διάβασα και το έκανα "πάσα" στα εγγόνια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα χρονια μικρότερη σου ήμουν οταν τα εγραφα αυτα΄΄ και τα εγγονια μου σαν τα δικα σου ήταν . απολαυσε αυτα τα χρόνια Αχτίδα μου τωρα που ειναι μικρα να ξερεις τι γρηγορα που μεγαλωνουν!!! χαιρομαι που τους τα πάσαρες.. εξ αλλου γι αυτά ειναι αν και εμεις μεσα μας λιγο παιδια γινομαστε οταν τα παραμυθιαζουμε.. ε; να περνας ομορφα φιλη μου φιλακιααα!!:k :)

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Τέτα μου να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα φιλακιαααα!!:k

      Διαγραφή
  15. Έδωσες ζωή στο άκακο σκιάχτρο. Πόσο όμορφη και με πολλά νοήματα η ιστορία σου Ρουλάκι μου!
    Γιαγιά αγαπημένη, γυναίκα ευαίσθητη και μάνα στοργική... εκτός απ' τα πλεχτά ρουχαλάκια, τους πλέκεις παραμυθένιες κλωστές, βάζοντας όλη την αγάπη σου!
    Αυτή είναι η αληθινή γιορτή της αγάπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα σε κανω εσένα Καννελάκι μου οτι και να μου γραφεις εδώ με κάνεις και κοκκινιζω .. δεν ξερω.. εγω μπορει να πλεκω με το βελονακι αλλα εσύ ματια μου πλεκεις τις λέξεις ετσι που μονο εσύ ξερεις και με κανεις λιωμα...:)σε ευχαριστω πάρα πολύ...για την καθε φορα.. που τα ματια μου χορτενουν είκονες.. να είσαι καλα και να περνας ομορφα.. φιλακιααααα!!:k <3

      Διαγραφή
  16. Πολύ γλυκό και τρυφερό το παραμύθι σου και η εικονογράφηση του υπέροχη!! Πολλά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Αναστασία μου να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... φιλακιααααα!!:k

      Διαγραφή
  17. Το καταπληκτικό σου παραμύθι Ρούλα μου τρυφερό και γεμάτο συναισθήματα !!! Α δεν γνώριζα ότι η Μαρία έκανε την εικονογράφηση !!!
    Σε φιλώ με αγάπη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έγινε πριν 4 χρόνια Νικόλ μου και μια που είμαστε στον κόσμο των παραμυθιων ακομα είπα να το ξαναθημησω σε όσες δεν το είχατε δει γιατι ηταν το πρωτο μου τότε και με την εικογραφηση της Μαρίας που την έκανε αφιλοκερδώς έγινε ένα απο τα ονειρα μου αληθινο εστω και ιντερνετικα... !!!:) αυτό ουτε στον ύπνο μου βέβαια δεν το είχα φανταστει φιλη μου... να περνας ομορφα οτι και να κανεις ναι; φιλακιααα..!!:k <3

      Διαγραφή
  18. Αχτύπητο δίδυμο ! Το αποτέλεσμα
    πολύ γλυκό και τρυφερό !!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφακι μου..και εγω νομίζω οτι έγινε μια πολύ ωραια δουλεια.. εξ αλλου ξέρουμε την δουλεια της ΜΑΡΊΑς ΜΑΣ χαίρομαι που σου άρεσε να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα... φιλα΄κιαααααα!!:k :)

      Διαγραφή
  19. Πολύ μου άρεσε! Κι ας το έχω ξαναδιαβάσει από την εικόνα δεξιά.Και όχι μόνον αυτό. Έχω διαβάσει και άλλο ένα που δημοσιεύτηκε σε μπλογκ εκπαιδευτικού αν θυμάμαι. Μπράβο Ρούλα μου το ξέρεις ότι εκτός από την αγάπη μου έχεις και το θαυμασμό μου, έτσι;
    Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ που μας δίνεις μαθήματα δημιουργικότητας και ευαισθησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aννούλα μου καλά θυμάσαι ήταν ένα παραμύθι μου που το είχε δημοσιεύσει το μπλοκ Παιδικα χαμόγελα ..είναι η σελιδα ενοας φιλου εκπαιδευτικού... και μια ακόμα ηταν μεγαλη τιμη για μένα...!! σε ευχαριστω πολύ φίλη μου η αγαπη και ο θαυμασμός ειναι αμοιβαία να το ξερεις..!! να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα.. φιλακιαααα!!!:k :)

      Διαγραφή
  20. Σμαράγδι μου, χάρηκα πάρα πολύ που σήμερα ξεκίνησε η μέρα μου με ένα τόσο ωραίο παραμύθι, που η εικονογράφηση του -δια χειρός Μαρίας!- το έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό! Να είστε καλά κορίτσια μου και πάντα να μας χαρίζετε τέτοιες ομορφιές! Ένιωσα μικρό εγγόνι σήμερα..♥♥ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ήταν η Μαρία να κανει τις ομορφες ζωγραφιες της και να βγει φάτσα φόρα στην διασημότητα.. Πετρίνα μου..το μικρό μου παραμυθάκι. θα ηταν ακομη στο συρτάρι άγνωστο μεταξύ αγνώστων...χι.χι.. σε ευχαριστουμε και οι δυο .. σου ανοιγω μια αγκαλια και έλα να σε παραμυθιάσω.. εγγονούλα μου....♥♥ να περνας ομορφα ναι; φιλακιαααα!!:k :k

      Διαγραφή
  21. Εγώ δεν το είχα διαβάσει την πρώτη φορά. Οπότε το απόλαυσα και ξετρελάθηκα και με την όλη παρουσίαση από τη Μαρία!
    Ρουλίτσα μου,
    σε ευχαριστώωωωωωωωω ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Αριστακι μου; πόσο όμορφο έγινε με την εικογράφηση της Μαρίας; τα χέρια τη παιδί μου είναι χρυσά..τι να λέμε τωρα..!! πόσο τυχερό πλασμα είμαι; οσες φορες και να της πω ευχαριστώ δεν φτανει.. κορίτσι μου εγω να σου πω ευχαριστω για την ευκαιρία που μου έδωσες να το ξαναβαλω και να το ξαναθυμηθώ.. να περνας ομορφα φιλακιααααα!!:k :D :D <3

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα Ρούλα μου !!!
    Πόσο όμορφο και γλυκό παραμύθι και τι υπέροχη εικογράφηση !!!
    Μπράβο και στις δυο σας Ρούλα μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ και οι δυο Σταυρούλα μου χαιρομαι που σου αρεσε.. ειναι βέβαια για μικρά παιδια... αλλα μηπως κατα βαθως δεν κρύβουμε όλοι μας ένα παιδι μέσα μας; να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... φιλακιαααα!!:k

      Διαγραφή
  23. Ω! Μου είχε ξεφύγει αυτό το παραμύθι! Καλά έκανες και το ανέφερες! Στις εποχές που ζούμε είναι σημαντικό να διαβάζουμε ιστορίες που να μας παρασέρνουν σε αθώα χρόνια!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mην μου πεις οτι Αρτίστα εσύ... του βωβού διαβαζεις παραμυθια για μικρά παιδια;..βρε μηπως καταβαθος είσαι και εσύ παιδι;. αν είναι έτσι καλως όρισες στην χώρα της αθωότητας...να περνας ομορφα σε όποια φάση της ζωής σου και αν είσαι φιλη μου..καλο σου βραδυ φιλακιαααα!!!:k :)

      Διαγραφή
  24. Δυστυχώς δεν καταφέρνω να διαβάσω όλα τα παραμύθια που παίρνουν μέρος στο δρώμενο γιατί το δικό μου εγγονάκι είναι μικρό και οι περισσότερες ώρες μου είναι αφιερωμένες σ' αυτό. Ωστόσο πήγα στην σελίδα όπου μας παρέπεμψες να δω το εικονογραφημένο σου παραμύθι από τη φίλη σου και ενθουσιάστηκα!
    Τα συγχαρητήρια σας τα στέλνω από καρδιάς!!! Τα αξίζετε και οι δυο σας!!!
    Εύγε και πάλι εύγε!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα ξέρεις οτι σε καταλαβαινω απόλυτα.. εχω περάσει και εγω απο αυτόν τον ρόλο .. και οι ωρες που σου αφήνει ελευθερες ειναι πολύ λιγες είναι ομως η πιο όμορφη απασχόλιση απόλαυσέ τη οσο μπορείς γιατι δεν φανατζεσαι πόσο γρήγορα μεγαλωνουν τα εγγονακια.. τα δικα μου 4...φίλη μου ήδη έχουν ανοίξει τα φρερα τους,να περνας ομορφα και να απολαμβανεις οτι κάνεις.. φιλακιαα!!:k

      Διαγραφή
  25. Αχ τι γλυκο παραμυθι! Με τοσα κρυμμενα για το φοβο και την αναγκη και τη μοναξθα και το θαρρος νοηματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ τι γλυκο παραμυθι! Με τοσα κρυμμενα για το φοβο και την αναγκη και τη μοναξθα και το θαρρος νοηματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι σου σου άρεσε Πεταλούδα μου..μέσα απο ενα παραμυθι πρέει να περναμε και κάποια νοηματα στα παιδια οταν είναι μικρα φιλη μου.. νομιζω...ετσι γαλουχιστε και οχαρακτηρας τους σιγά σιγα σε ευχαριστο για το ωραιο σχόλιο σου... να περνας ομορφα φιλακιααα!!:K :)

      Διαγραφή
  27. Ρούλα, χαίρομαι που έχεις εκδόσει βιβλίο!! μπραβο!!! καλή επιτυχία!!! <3 = καρδούλα... από το ΄φεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή μου δεν το έχω εκδοσει απλα το έχει φτιαξει έτσι η Μαρία που φαινεται σαν αληθινο βιβλίο υπαρχει μονο στο μπλοκ της Μαρίας δηλαδή στο διαδύκτιο μονο... σε ευχαριστω για την επίσκεψη .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
    2. ε, τοτε, με το καλό!!! και νάχει και καλή επιτυχία!!
      μακια!

      Διαγραφή
  28. Όντως έδωσε πνοή στο παραμύθι σου η Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματικα Δέσποινά μου οι εικονες είναι που δίνουν πνοή στα παραμυθια γιατί αλλιως ειναι να το δβάζεις απο μια κόλα και αλλιως να το βλέπεις τελειωμενο εστω και ηλεκτρονικα... σε ευχαριστω πολύ να περνας ομορφα οτι και να κάνεις φιλακιαααα!!!:k :)

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μαρία Ελενα μου να περνας ομορφα με τις βολτες σου στην θάλασσα.. φιλακιααα!!:k

      Διαγραφή
  30. Ο συνδυασμός δυο τόσο ταλαντούχων κοριτσιών δίνει ένα τόσο γλυκό παραμυθένιο αποτέλεσμα!

    Φιλάκια θαυμασμού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή