Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΟΛΑ ΜΑΖΙ....ΣΕ ΜΙΑ.. !!!




 ΤΟ ΤΑΜΑ 

Άνοιξε την πρόσκληση του γάμου τους και κοίταξε ευτυχισμένη τα δύο χρυσά άλφα τα αρχικά τους Αργύρης-Άρτεμη να είναι αγκαλιασμένα  όπως εκείνη με τον Αργύρη της.
προκαλούσαν συγγενείς και φίλους να βρεθούν κοντά τους την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.
Χαμογέλασε. Όλα ήταν όπως τα είχε ονειρευτεί.
Από τότε που ήταν μικρά παιδιά  από το σχολείο ακόμα αγαπούσε τον Αργύρη με την αγάπη εκείνη την άδολη που μόνο τα παιδιά ξέρουν .
 Μία τάξη μεγαλύτερος ήταν, αλλά σε όλα τα παιχνίδια την υπερασπιζόταν όταν την πείραζαν τα άλλα παιδιά.
Μεγαλώνοντας  μεγάλωνε και η αγάπη που είχαν οι δυο τους
Θα σου χτίσω ένα μεγάλο παλάτι  και θα σε κάνω βασίλισσα Αρτεμώ μου της έλεγε όταν βρίσκονταν στα κρυφά πίσω από το εξωκλήσι της Βαγγελίστρας
Έτρεμε σαν πουλάκι όταν ακουμπούσε τα χείλη του στα δικά της και βούλιαζε στους ωκεανούς των γαλάζιων  ματιών του η Αρτεμώ. ποτέ δεν μπόρεσε να μετρήσει τις πολύχρωμες πεταλούδες που πετάριζαν γύρω τους, σε κάθε άγγιγμα του..
Και ήρθε ο καιρός που ο Αργύρης έπρεπε να φύγει. 
Είχε περάσει στην κοντινή πόλη  στην σχολή εμποροπλοιάρχων που ήταν και το όνειρό του..την αγαπούσε την θάλασσα όπως και την Αρτεμώ του.
Ήταν ο πρώτος μικρός χωρισμός τους και η Αρτεμώ  ένοιωσε την καρδιά της να πονά για πρώτη φορά.
Που να φανταζόταν ότι η ζωή της δίπλα στον Αργύρη θα ήταν από εδώ και πέρα πολλοί μικροί αποχαιρετισμοί.
Όταν είχαν αποφασίσει να ενώσουν τις ζωές τους τους είχε γίνει πια συνήθεια  το μαζί και χώρια.
Είχαν ορκιστεί από την πρώτη φορά που φιλήθηκαν πίσω  από το ξωκλήσι της Βαγγελίστρας.. ότι και να συνέβαινε στην ζωή τους θα ήταν για πάντα μαζί.
Η Αρτεμώ  έγινε δασκάλα. Λάτρευε τα παιδιά γι αυτό διάλεξε και αυτό το επάγγελμα.
Ήταν τυχερή γιατί την μετέθεσαν στο χωριό τους, αφού η προηγούμενη  δασκάλα είχε φύγει και το σχολειό χρειαζόταν μια δασκάλα.
Ήταν πολύ ευτυχισμένοι και ο γάμος τους έγινε το καλοκαίρι  μέσα σε χαρές και γλέντια μαζί με όλο το χωριό να χαίρεται για την ευτυχία τους, μέχρι το πρωί που ο ήλιος αγουροξυπνημένος, άρχισε να απλώνει τις αχτίνες του  να φωτίσει την μέρα.!
Τον ήθελε ολότελα  δικό της η Αρτεμώ τώρα που έγιναν ανδρόγυνο. Δεν ήθελα πια να τον μοιράζεται με την θάλασσα.
Το ήξερε αυτό ο Αργύρης  την λάτρευε την Αρτεμώ του και δεν ήθελε να την  στεναχωρεί.
 Είχε σκοπό να  αφήσει την θάλασσα  μόλις ταχτοποιούσαν τα οικονομικά τους.
Κάθε φορά που μπάρκαρε εκείνος, η Αρτεμώ πήγαινε στην Βαγγελίστρα της, άναβε ένα κερί και την παρακαλούσε να της τον προσέχει.
 Ήρθε ο χειμώνας βαρύς με τον  ουρανό   να   έχει κατεβάσει τα πιο μαύρα του σύννεφα  ενώ ο άνεμος λυσομανούσε σηκώνοντας τεράστια κύματα σαν να ήθελαν να καταπιούν το καράβι που βρέθηκε  μέσα σ αυτήν την θύελλα.
Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα..
Βαγγελίστρα μου βόηθα..!!! έκανε τον σταυρό του ο Αργύρης.
Δεν πρόλαβε να αποσώσει τα λόγια του και το καράβι άρχισε να γέρνει. ίσα που πρόλαβαν να πέσουν μαζί με το πλήρωμα στην θάλασσα.
Πάντα γέμισε η ψυχή της με φόβο όταν έβλεπε τον καιρό μπουρουνιασμένο.
Θα ήθελα να μπορούσε να πάρει μια κιμωλία και να τον σβήσει από μέσα της αυτόν τον φόβο. Όμως δεν μπορούσε, γιατί εκείνος τρύπωνε ακόμα πιο βαθιά μέσα της.
Βαγγελίστρα μου βόηθα..!! και εγώ θα έρχομαι να σου ανάβω κάθε μέρα το καντήλι σου.
Με την αγωνία στην καρδιά  ξάπλωσε αλλά δεν την έπαιρνε ο ύπνος
Αξημέρωτα άνοιξε την τηλεόραση την ώρα που ο παρουσιαστής των ειδήσεων  έλεγε για το ναυάγιο της ΕΛΠΙΔΑΣ και πως σώθηκαν όλοι οι ναυτικοί μαζί με τον καπετάνιο τους τους περισυνέλεξαν ταλαιπωρημένους αλλά ζωντανούς. σε λίγες μέρες θα γύριζαν στην πατρίδα.
Σε ευχαριστώ Βαγγελίστρα μου!!! έκανε τον σταυρό της η Αρτεμώ, και ξεκίνησε  για το τάμα της.
Από τότε και για όλα τα χρόνια της ζωής της έβλεπαν οι συχωριανοί την Αρτεμώ ακόμα  με το μπαστουνάκι της και τα άσπρα της μαλλιά να ανεβαίνει στο ξωκλήσι της Βαγγελίστρας για να ανάψει το καντήλι της Της.
Αυτή ήταν ολόκληρη η ιστορία μου στο παιχνίδι των λέξεων (κόψαμε αρκετά γιατί ξεπερνούσε το κείμενο τον αριθμών των λέξεων ) που κάνει ως γνωστό πάντα με πολύ επιτυχία η φίλη μας η Μαρία .. 
την πρωτιά την πήρε επάξια η Κανελλάκη μας με το Απάγκιο της..!!!


                       Κομμένες ανάσες στην σκοτεινιά
                             γυρεύουν ένα ξάγνατο.
                            Ένα μικρό άσπρο σημαδάκι,
                            να τις τραβήξει από εκεί.

Έλαβε μέρος στις 25 λέξεις που διοργανώνει με επιτυχία η Μαρία που έχει το Κείμενο

Η Πρωτιά στις 25 λέξεις ανήκει στην ποιήτρια φίλη μας την Ελένη να περάσετε να δείτε διαμάντια της

Και η τελευταία κυριολεκτικά συμμετοχή μου .... όχι καλέ μην σας πιάσει κόλπος .. θα ξαναπάρω μέρος.. απλά τελευταία στην σειρά λέω...ήταν  η φωτογραφία μου αυτή.. στον διαγωνισμό φωτογραφίζειν που κάνει πάλι η Μαρία...στο άλλο της μπλοκ ..Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά
                                  Όλα στο κόκκινο ήταν ο τίτλος της.. 

Πρώτη και καλύτερη ήρθε η φωτογραφία της Μαρίας...απολαύστε τη στο χώρο της.. φίλοι μου !!!
Σας ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου παρεούλα που αφήνετε ... έστω και λίγο...από τον πολύτιμο χρόνο σας ...καλή εβδομάδα σας εύχομαι..και  μην ξεχνάτε να χαμογελάτε ακόμα και στα δύσκολα... το ξέρω επαναλαμβάνομαι αλλά σκεφτείτε τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς  το χαμόγελο..ε;  






41 σχόλια:

  1. Αχ, Ρουλάκι μου! Καθώς διάβαζα το "Τάμα" είχα ένα μεγάααααλο χαμόγελο στο πρόσωπο! Σαν παραμύθι ήταν αυτή η αγάπη... Προς το τέλος αγχώθηκα και φοβήθηκα... Μα τέλος καλό - όλα καλά!
    Το τάμα όμως εκπληρωνόταν για όλα τα χρόνια...
    Και το ολιγόλεκτό σου το βρήκα υπέροχο(μπράβο και στη Μαρία για τη φωτογραφία) αλλά και τα δικά σου λουλουδάκια (πετούνιες δεν είναι?) είναι θαυμάσιες!!!
    Μια αγκαλιά μεγάλη και πολλά ολόγλυκα ΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου!
    Καλή μας εβδομάδα!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολα θα βαλο ασκημο τελος Συριανακ μου σε οτι γραφο.. θελω να έχεουν τελός καλο οι μικρές μου ιστορίες.. αυτο με χαροποιεί πολύ και ανακουφιζομαι μαζι με τους ηρωες μου.. χι..χι.. παντως δρωμενο .. για δρωμενο δεν χανω..ε; είπα να τα βαλω όλα μαζεμενα εδώ για ευκολία σας.. που να τα βρίσκεις περα δώθε..!!! ναι μικρή μου πετουνια είναι το λουλουδάκι μου...καλο μεσοβδόμαδο.. να έχεις ματια μου να περνας ομορφα .. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  2. Οποιο κι αν δω πανεμορφο καμωμενο με αγαπη!καλα να εισαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιο κι αν δω πανεμορφο καμωμενο με αγαπη!καλα να εισαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Χριστινακι μου να είσαι καλά να περνας ομορφα και να συνεχίζεις να γραφεις ομορφες ιστορίες... καλο σου βραδυ φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για ό,τι κάνεις
    αγαπημένη μου Ρούλα

    Σε φιλώ και σ' αγαπώ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου και μονο που είσαι εδω μου φτανει ..σε ευχαριστω παρα πολύ φιλη μου.. να σε εχει ο Θεος καλά και να σου δινει δυναμη..φιλη μου να γραφεις τα διαμαντια σου... και απο μενα την αγαπη μου ♥♥♥ εχεις ματια μου φιλω σε..

      Διαγραφή
  5. Φοβήθηκα μην ήταν άσχημο το τέλος Ρουλίτσα μου.
    Πολύ ωραία η ιστορία σου, δυστυχώς δεν τα διάβασα εγκαίρως για να βαθμολογίσω.
    Μπράβο και για τις άλλες σου συμμετοχές.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή σκεφτηκα να την κανω δραματικη την ιστορία Ρενακι μου αλλα δεν μου αρεσει το ασκημο τελος .. στις ιστορίες θελω να έχουν ενα ευτυχισμενο τελος..
      Πως να προλαβεις φιλεναδα να διαβασεις κι όλας με τόση δουλεια που σου έχει πέσει αγαπη μου καλα να είσαστε να είσαι γερή .. και να χαρείς αυτην την όμορφη ..περίοδο της ζωής σας σε ευχαριοστω που βρίσκει και χρονο να περνας ... σε γλυκοφολώ και φιαλα μου τα κορίτσια σου.. και χωραι την Ευγενουλα.. θα τα πουμε .. ναι; φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  6. "Το τάμα" είναι μια καλογραμμένη ιστορία που είχε αγωνία αλλά ευτυχώς αίσιο τέλος. Μπράβο Ρούλα μου για όλες τις συμμετοχές σου.
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου σχόλια για μενα είναι η συμμετοχή Ελενη μου και οσο μπορω προσπαθω.. να βρισκομαι μεσα στο κλιμα.. το Ταμα ηθελα να έχει ενα καλο τελος χαιρομαι που σου αρεσε η γνωμη σου μετραει πολύ να είσαι καλα φιλη μου καλο σου απογευμα φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία η ιστορία σου Ρουλίτσα μου! Ευτυχώς είχε αίσιο τέλος!! Όμορφο και το κόκκινο άνθος σου!! Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Ευα μου σε ευχαριστω πολύ να περνας και εσύ οορφα με οτι κάνεις να περασεις ενα ομορφο Σαββατοκυριακο φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  8. Και οι τρεις συμμετοχές σου είναι υπέροχες, Ρούλα μου! Χάρηκα που τις είδα όλες συγκεντρωμένες εδώ. Συγχαρητήρια!
    Φιλιά πολλά, όμορφη εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις εβαλα ολες μαζι τις συμμετοχες Ελλη μου για πιο ευκολία οπως λεμε με ενα σμπαρο τρια τριγωνια.. δύο λεμε αλλα τι δυο τι τρία... το ίδιο ειναι.. ε; χαιρομαι που σου ρεσαν .. να περασεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο.. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  9. Άμα είναι ο άνθρωπος πρακτικός και σβέλτος...
    Όλες οι τελευταίες συμμετοχές σου σε μια συλλεκτική έκδοση για τους λάτρεις σου.
    Που όπως το πας, σε βλέπω με πολυπληθές φαν κλαμπ:-)
    Η ιστορία σου μου έσφιξε λίγο το στήθος αλλά ευτυχώς το τέλος ήταν αίσιο και γλυκό.
    Να'σαι καλά Ρουλάκι μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε Κανελλάκι μου είπα να μην σας ταλαιπωρώ αγαπη μου και τα τα μαζεψα όλα σε ενα.. ενα συμμάζεμα τσακ μπάμ το χρειαζόταν...που να τρέχετε τωρα απο εδω και απο εκειν.. δεν ηταν πιο καλα έτσι; σε ευχαριστω πολύ που παντα με τα καλα σου λογια με κανεις και αισθανομαι ομορφα οπως και με τις αλλες φιλες ..που με ενθαρύνετε παντα.. να συνεχιζω να κανω τα δικα μου...χι..χι.. να είσαι καλα φιλεναδα μου και να εχετε καλα αποτελεσματα.. καλο Σαββατοκυριακο.. φιλακιαααα..!!

      Διαγραφή
  10. Σμαραγδένια, πάντα σου εύχομαι να συνεχίζεις με τις όμορφες εμπνεύσεις και με τη διάθεσή σου να εκφραστείς. Επίσης κρατάω από το "τάμα" τη θετική του έκβαση σαν μήνυμα.
    Πάντα τέτοια καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει να έχουν οι ιστορίες μου ελπιδοφόρο τέλος οσο και δραματικες να είναι φιλε μου σε ευχαριστω ποιλύ που περνας...και αφηνεις την σκεψη σου εδώ να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα...να περασεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο.. καλο σου βραδυ..

      Διαγραφή
  11. Σμαραγδένια μου συγχαρητήρια για τις συμμετοχές σου. Όμορφες και διαφορετικές! Κάθε μια είχε κάτι δικό της να μας δώσει. Εύχομαι πάντα να έχεις όμορφες εμπνεύσεις και την ευκαιρία να τις μοιράζεσαι μαζί μας! :)
    Σου στέλνω ένα γλυκό φιλάκι για καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα είσαι καλα και σε ευχαρσιστω πολύ διπλανουλα μου ωραια η ευχή σου γιατί δεν εχουμε παντα εμπνευσεις αυτες ερχονται οποτε θελουν φιλη μου χαιρομαι να μοιραζομαι πραγματα που κανω.. να ομορφοπερνας που λες και εσύ να έχεις ενα χαρουμενο Σαββατοκύριακο φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  12. Δημιουργική και υπέροχη!
    Πάντα γλυκιά Ρουλίτσα!
    Σ΄ευχαριστώ για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας ειναι καλα τα δρωμενα σας Μαρία μου που με βαζουν να πειραματίζομαι και εγω..σε διαφορα...να είσαι καλα και να περνας ομορφα οτι και να κανεις... καλο Σαββατοκυριακο.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  13. Αχ τι ωραία που συγκέντρωσες και τα τρία παιδάκια σου Ρούλα και έτσι
    είχα την ευκαιρία να τα απολαύσω μαζεμένα.
    Να ξέρεις ότι σε θαυμάζω για την δημιουργικότητα σου,την έμπνευσή σου και μου αρέσει
    που σε βρίσκω μέσα σε όλα τα δρώμενα της μπλογκόσφαιρας.
    Πως τα καταφέρνεις βρε θηρίο!
    Να είσαι καλά Ρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ για αυτό το εκανα .. Χριστιν μου για να τα βρείς μαζεμένα εδώ.. φτανει που δεν αφηνω δρώμενο για δρώμενο ..να μου ξεφυγει..χι..χι.. να με ψαχνεις κι όλας ε; να μην σε ταλαιπωρώ αγαπη μου.. τι φίλες ειμαστε..να περνας ομορφα και εσύ οτι και να κανεις ναι; φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  14. Τρία σε ένα Ρουλάκι μου, γράφεις πάντα τόσο όμορφα, τόσο γλυκά!!!Και οι φωτογραφίες σου όμως.. Μπράβο σου για τις συμμετοχές σου Ρουλάκι μου!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι !Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Κική μου τρία σε ενα τα εκανα που να ψαχνεις τωρα καλοκαιριατικα...σκεφτηκα και βουαλα.. δεν είμαστε για να ταλαιπουμαστε αγαπη μου .. τις ευκολίες μας θα κοιταμε.. σε ευχαριστω πολύ μικρή μου για τις επισκεψεις σου με δύο μικρούλια αντρακια που σιγουρα δεν θα σε αφήνουν καθολου χρονο ...για να μποκαρεις..χι.χι. να είσαι καλα και να περνας υπεροχα..μικρή μου φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  15. Μπράβο σου Ρούλα μου! Πανταχού παρούσα είσαι και χαίρομαι πάρα πολύ. Πολύ ωραίες όλες οι συμμετοχές σου.Το τάμα πολύ συγκινητικό και οι στίχοι του ολιγόλεκτου μεστοί. Η φωτογραφία σου ένα πανέμορφο κόκκινο. Καλή συνέχεια μάτια μου
    Φιλιά πολλά:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να μην χασω Αννα μου δρωμενο..μανια κι αυτή ε; αλλα μου αρεσει να προσπαθω αυτό το έχω πει πολλες φορες και τα δρωμενα που γινονται με κανουν να προσπαθω με οτι συνεπαγεται αυτό..χα..χα.. εστω αν και σε αυτα συμμετεχουν τα διαμανται της γειτονιας αυτής.. χαιρομαι παντως και σε ευχαριστω πολύ για τα ομορφα σου λογια αν και κοκκινιζω ειναι αλήθεια σαν την πετούνια μου.. να περνας ομορφα φιλεναδα οτι και να κανεις ναι; φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  16. Και οι τρεις συμμετοχές σου Ρούλα μου όμορφες, να είσαι καλά και πάντα έτσι δραστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστω παρα πολύ να είσαι καλα φιλη μου και να περνας ομορφα οτι και να κανεις καλη Κυριακή να περασεις .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  17. Ρούλα μου συγχαρητήρια για όλες σου τις συμμετοχές κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καταπληκτική ιστορία που έφερες στο παιχνίδι μας!
    Σε ευχαριστώ επίσης για την αναφορά!
    Να είσαι καλά!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρη σε εσας που διοργανωνετε τα δωμενα Μαρία μου και την παρότρηνση που μα δινεται για συμμετοχή κανω και εγω αυτό που μου αρεσει να προσπαθω..ασε δε που κανει καλο και στην αλτζχάιμερ..χα..χα. σε υχαριστω πολύ για την κάθε φορα... αν και με δυσκολευουν οι ιστορίες.. αν και τι να γραψω με τόσες ομορφα κειμενα που συμμετεχουν.. ομως είπαμε δεν το κανουμε για την βαθμολογια..αλλιως δεν θα λεγοταν παιχνιδι των λεξεων ε;.. να περνας ομορφα φιλη μου καλη κυριακή να περασεις φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  18. Ρούλα μου, συγχαρητήρια για όλα! όλα έχουν ομορφιές. Αν και χθες είπα σε κάποιον πάνω στην συζήτηση ότι όλες οι ιστορέις στη ζωή δνε έχουν καλό τέλους, και πως θα μπορούσνα άλλωστες, στα γραπτά μας μπορούμε να βάζουμε πάντα ένα καλό τέλος. Κια γιατί όχι; Μα είσαι καλά!
    Σε φιλώ!
    (χάθηκα λίγο από την βόλτα μου από την blogογειτονιά αλλά τώρα επέστρεψα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα Μαρία μου ολες οι ιστορίες στην ζωή δεν έχουν αισιο τελος .. να μην σου πώ οι περισσοτερες στην εποχή αυτή.. ομως επειδή εμεις ακομα είμαστε ρομαντικοι.. θελουμε στα γραφτα μας τουλαχιστον οι ιστορίες μας να έχουν καλό τέλος.. σε ευχαριστω πολύ που πέρασες και χαλλαρα τωρα ειναι καλοκιαρι και οι ρυθμοι μας εχουν γινει πιο αργοί.. να περνας ομορφα οτι και να κανεις .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  19. Υπέροχο και συγκινητικό Ρούλα μου! Θερμά συγχαρητήρια!
    Σου εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι στην φανταστική βεράντα σου!

    ΥΓ. Συγχώρα με που απενεργοποίησα τα σχόλια. Το καλοκαίρι, με τα παιδιά και την εγγονούλα μου, ο χρόνος μου μειώνεται και δυσκολεύομαι στην ανταπόδοση των επισκέψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγδα μου σε αυχαριστω πολύ που ηρθες και μην ζητας συγνωμη φίλη μου τα σχόλια τα κλεινουμε όλες μας οταν δεν υποαρχει χρόνος για να απαντησουμε οχι πως δεν θελουμε..να το κάνουμε ακομη και να πισκεπτωμαστε φιλικα μπλοκς... σε καταλαβαινω απολύτα...να περνας καλα στο ομορφα ταξιδια σου..καλο σου ξημερωμα..φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  20. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Ρούλα.
    Υπέροχο, όμορφο, καλογραμμένο το Τάμα σου.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όπως πάντα με καθυστέρηση απόλαυσα τις συμμετοχές σου Ρουλίτσα μου απ΄το μπαλκονάκι σου και σαν να μη μου έφτανε αυτό πρέπει συγχρόνως να κυνηγώ και τα κουνούπια που περιτριγυρίζουν την οθόνη! :P
    Όταν διαβάζω παρόμοια κείμενα με ναυτικές ιστορίες, πάντα σφίγγεται η καρδιά μου, ευτυχώς η δικιά σου έχει καλό τέλος! ;)

    Πολλά καυτά ΑΦιλάκια σου στέλνω απ΄το βουνό μου! :k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σμαραγδενια το ''Ταμα'' σου ειναι πολυ ανθρωπινο ,τρυφερο και με παει σε ιστοριες γνωστων και αγαπημενων μου προσωπων
    σευχαριστω που χαρη σε σενα διαβασα κι αλλα ομορφα κειμενα
    να εισαι καλα να δημιουργεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ ωραία η ιστορία της Αρτεμώς και του θαλασσοδαρμένου Αργύρη της!
    Σα να ήμουν δίπλα στην αγωνία της, άκουγα τα παρακάλια και τη βλέπω γιαγιούλα πια ν' ανάβει ακόμα το καντήλι στη Βαγγελίστρα.
    Πολλά μπράβο Ρουλίτσα μου!

    Κόκκινα φιλάκια σου στέλνω σαν το πανέμορφο λουλούδι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή