Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ....ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ..!!



                                      πηγή
Μια τηλεφωνική πρόσκληση που ήρθε από τα 
Κ.Η.Φ.Η.( Κέντρο  Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.) της περιοχής μας  στην Ν. Αλικαρνασσό του Ηρακλείου Κρήτης..με γέμισε φίλες μου πάρα πολύ χαρά..!!!
Η υπεύθυνη του κέντρου μου  μου ζητούσε να πάω εκεί να δείξω στις κυρίες που πάνε να περάσει η ώρα τους να μάθουν να φτιάχνουν πάνινα κουκλάκια ..
Μετά χαράς να έρθω της απάντησα αμέσως ... και όχι ενα.. αλλά όσα σεμινάρια θέλετε να σας κάνω.. κορίτσια μου..
Ένιωσα τόσο όμορφα που θα έκανα αυτό το σεμινάριο  καρδιάς...!!!
Οι κυρίες που πάνε εκεί γιαγιάδες  που δεν έχουν  κάτι να κάνουν και εκεί.. βρίσκουν την παρέα  να μιλήσουν να πλέξουν .. να διαβάσουν.
Πήρα λοιπόν.. τα υλικά μου που ήταν κουρελάκια ... ένα σακουλάκι φακές..ένα..κουβάρι μαλάκι.. λίγο βαμβάκι..κλωστή.. βελόνα ..ψαλίδι και.. χαρούμενη διάθεση..!! 
                        η πάνινη..  δημιουργία....
Και εδώ με δύο από τις  μικρές που έφτιαξαν.


Την μεθεπόμενη μέρα με εξέπληξαν χαρούμενα .. είχαν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά..χα..χα..και εδώ η απόδειξη...τι μπορούν να κάνουν!!

Να δείτε σαν μικρά παιδιά ήταν που τους δόθηκε η ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια...
Η ιδέα ήταν  να  φτιάξουμε μικρά κουκλάκια να  και πάμε μια μέρα   στο σχολείο και με την συνεννόηση του διευθυντή να  πούμε παραμύθια  και δείξουμε στα μικρά παιδιά πως ήταν τα παιχνίδια όταν εμείς οι γιαγιάδες  ήμασταν στην ηλικία τους.. 
Πως οι κούκλες ήταν πάνινες και πως τις φτιάχναμε τότε  με κουρελάκια..
Στο σχολείο μας υποδέχτηκαν τα μικρούλια...και οι δασκάλες τους..
Καθισμένες μαζί τους γύρω από τα μικρά τους τραπεζάκια.. τα παιδιά.. κοίταζαν με ενδιαφέρον ότι τους δείχναμε...!!
Δίπλα μου κάθονταν μια μικρή όμορφη  τσαχπίνα και πανέξυπνη μικρή που με το που τελείωσε η κουκλίτσα της πήρε το ψαλίδι και κούρευε τα μαλλιά της..
Και όταν την ρώτησα γιατί την κουρεύει; 
μου απάντησε...
Μα δεν βλέπεις πως έχει ψαλίδα;
Χα..χα.. έπεσα κάτω από τα γέλια....
Οι κουκλίτσες, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδάκια..!!
Ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου αγαπημένο μου παρεάκι..η παλιά  γενιά δίπλα  στην καινούργια...ας τους μεταδώσουμε τα καλύτερα από τα δικά μας.. αξίες και αγάπη για  την ζωή..!!!
Όμορφες στιγμές .. μικρές χαρές .. γεμάτες με συναίσθημα και χαμόγελα..!!
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα με αφορμές για πολλά χαμόγελα....!!!  

60 σχόλια:

  1. Τον επιτέλεσες τον ρόλο σου θαυμάσια
    Τα αποτελέσματα καταπληκτικά!!!!
    Μπράβο Ρούλα μου!!!!

    Καλή εβδομάδα με φιλάκι γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Ελενη μου το πόσο ωραια περασα δεν λεγεται... και χαρηκα πολύ που προσεφερα τις γνώσεις μου αυτες τις λιγες που ξερω..φιλεναδα..και η συντροφια με τα μικρά μου ξύπνησε συναισθηματα με τα δικά μου εγονια οταν ήταν τοσο μικρούλικα.!!! να είσαι καλα Ελενη μου καλη εβδομαδ σου ευχομαι γλυκεια μου ..!! φιλακιααα ♥

      Διαγραφή
  2. Ώστε η Σμαραγδένια κούκλα μας έφτιαχνε κούκλες, ε;
    Δικαίως "παρασύρεις" κόσμο στο "διάβα" σου!!! ❤ ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελα να ΄ηξερα βρε Πετρίνα μου που την ειδες την κούκλα..χα..χα..αλλο να φτιαχνεις και άλλο να είσαι ..λεμε..ομως ενα ευχαριστω στο χρωστώ για το ομορφο κοπλιμεντο σου..ομορφαινουν την ψυχή αυτες οι συναντησεις ..να ξερεις ποσο ωραια περάσαμε !!!να έχεις νι όμορφη εβδομαδα... φιλακιαααα!!❤ ❤

      Διαγραφή
  3. Αχ, σε νιώθω! Και για μένα θα ήταν μία από τις ωραιότερες εμπειρίες, Ρούλα μου! Να προσφέρεις χαρά! Φαντάζομαι πώς θα ένιωσες όταν είδες τα κουκλάκια!
    Και η ιδέα τόσο υπέροχη κι απλή!Γιατί να μην είναι συνήθειά μας κι έθιμο;
    Να μπερδευόμαστε με τους ηλικιωμένους και να τους αφήνουμε να μπερδεύονται με τα παιδιά!
    Μπράβο, Ρούλα μου! Σε χάρηκα (ξανά)!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι Αλεξανδρα μου επαθα πλακα οταν ειδα ποσες κουκλιτσες εκαναν ηταν απο τις πιο ωραιες εμπειρίες μου χαρήκαμε όλες οι γιαγιαδες γιναμε και εμεις για λιγο παιδια μαζι με τα μικρούλια ... να έχεις μια όμορφη εβδομαδ... φιλάκιααα

      Διαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΑΞΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥς!!!ΥΠΕΡΟΧΕς ΣΤΙΓΜΕς!!!!!!ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙ!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπου......αξια δασκαλα.....βλεπε.....σμαραγδενια......χιχι

      Διαγραφή
    2. Κορίτσια κορίτσια Ιριδα μου και με πολύ ορεξη για δουλεια.. ενιωσαν χρήσιμες και χαρηκα μαζι και εγω βεβαιως βεβαιως..χα..χα..σε ευχαριστω παρα πολύ φιλη μου για τις αγκαλιτσες και τα φιλακια καλοδεχουμενα και αναταπωδόσιμα... να περνας όμορφα .. καλό σου απογευμα φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  5. ε αστέρι, τι όμορφα είναι όλα αυτά!! μπράβο!!! μπράβο στις κυρίες, και σε σένα... χάρηκα που άρεσε... στα παιδιά... Θα ξετρελλαθηκαν... φιλιά, τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ξετρελαθηκαν λέει.. Παρασκευή μου δεν λες τιποτα.. και όλα έχιν κατι να μας πουν για τις δικες τους γιαγιαδες και παππουδες..χαιρομαι φιλη μου γιατί ηταν κατι που αφουρουσε την συνεχεια των αξιων και των παραδοσεων της γενια μας στις νεοτερες ... σε υχριστω πολύ να περνας ομορφα καλο σου απογευμα φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  6. Ρουλίτσα προβλέπω όλη η Κρήτη να γεμίζει κουκλίτσες. Μπράβο! Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να γινοταν τέτοιες πρωτοβουλίες ελενη μου πιο ταχτικα να μαθενουν τα μικρα παιδια κατι που δεν γνωρίζουν οτι θα μπορούσαν να κανουν με τα χερακια τους χαρηκαμε που το μοιραστήκαμε μαζι τους.. ηταν μια ομορφη εμπειρια ... να περνας ομορφα φιλη μου καλο απογευμα φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφες οι κουκλίτες Σμαραγδένια μου. Μπράβο. Το μήνυμα σου στο τέλος, ένας εξαιρετικός τρόπος για να αρχίσει η εβδομάδα θετικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινακι μου σε ευχαριστω οι κουκλιτσες και τα παραμυθια ηταν αφορμή για να δείξουμε και στα μικρα πως καναμε εμεις τα παχνιδια μας να παει η παραδοση των παραμυθιων απο γενια σε γενια.. να περνας ομορφα μικρή μου καλο σου απογευμα φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  8. Στα απλά πράγματα υπάρχει η ουσία,
    η αληθινή ομορφιά!
    Αυτό ισχύει για μικρούς και για μεγάλοιυς...
    ΥΓ:θα ήθελα μια κουκλίτσα κι εγώ,παρακαλώ!☺
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μικρό τι ζητάς από την Ρούλα;
      πωπω σε μπελάδες θα τη βάλεις! Ικανή την έχω.... :)))

      Διαγραφή
    2. Του Αγιου Βασιλειου Γιουλη μου να στηλεις γραμμα και αν εισαι καλό παιδι.. που ξερεις μπορει να σου την κανει δωρο.. με την ωρα σου ομως ε; για να προλαβει ...γιατί εχει να κανει πολαααααα δωρακια.!!! χι..χι.
      Εσυ Αριστακι μου γιατι κόβεις την τύχη του παιδιου ..ε; το δικο σου γράμμα το εστηλες;

      Διαγραφή
  9. Τι καταπληκτική κίνηση !!!!!!! Συγχαρητήρια !!!! Αυτές τις μικρούλες τις λάτρεψα κι εγώ !!!! Γιατί να μην είμαι παιδάκι να ήμουν εκεί να μου δώσεις !!!!! Μπράβο Ρούλα !!!! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω και εσύ μικρο κοριτσακι ε;ο Αγιος Βασίλης θα έχει πολύ δουλεια φετος φαινεται Κατερινα μου..χι..χι..
      οντωςμου αρεσε και μενα αυτη η κινηση φιλη μου καλο βραδυ να εχεις και να περνας ομορφα φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  10. Πόσο γλυκιά και πόσο δοτική είσαι Ρούλα μου!!! Μα κι εσύ δεν έβλεπες που είχε ψαλίδα η κούκλα; Πάντα τέτοια, πάντα με τόση όρεξη για προσφορά. Φιλιά και καλή εβδομάδα !

    artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν δεν έχεις τι να κανεις και μπορεις να γεμιζεις τις ωρες σου με πράγματα που δινουν χαρα στους άλλους
      τότε νιωθεις χρήσιμος ανθρωπος.. Χριστινα μου... !!
      καλα το τι ατακες λενε τα παιδια ειναι αλλο πραγμα... μου θυμησαν τα δικα μου εγγονια.. σε ευχαρσιστω πολύ για τα ομορφα σου λόγια να περνας ομορφα και εσύ με οτι κανεις .. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  11. Ολη αυτή η καλοσύνη κι η αγάπη που δίνεις θα γυρίζει σε σένα!
    Τυχεροί όσοι είναι κοντά σου Ρούλα μου!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την εντυπωση οτι κανω το αυτονητο Σερενατα μου..και τι ωραιαότερο να έχεις την πολυτελεια πια να κανεις οτι σου κανει ευχαριστσηση ε; όλα τα καλα που δινεις φιλη μου σιγουρα γυριζουν πίσω αν και δεν είναι αυτος ο σκοπος.. οταν κανεις κατι απο αγαπη.. σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια.. να περνας ομορφα φιλακιαααα

      Διαγραφή
  12. Καλά λέω ότι είσαι μέσα σ' όλα!
    Κι έτσι να είσαι πάντα εύχομαι. Γερή και μέσα σ' όλα!
    Καλή εβδομάδα Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ τι κανω ματια μου αφου εχω σκουλικακι που με τρωει.. κανε εκεινο .. κανε το αλλο και εγώ δεν χαλαω χατιρι Αρτίστα μου..χι..χι..να σε ευχαριστησω φιλεναδα ..καλη εβδομαδα και σε σένα καλα να περνας φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  13. Καλέ, πόσες κουκλίτσες έφτιαξαν!!!! Πω πω πω!!!! Φαντάζομαι πόσο ωραία τους μετέφερες τον ενθουσιασμό σου, Ρουλίτσα, και πόσο όμορφα θα πέρασαν μαζί σου, αλλά κι εσύ μαζί με όλες τις κυρίες και αργότερα με τα παιδάκια! Συγχαρητήρια, καλή μου φίλη! Και είμαι σίγουρη πως, αφού κι εσύ έχεις την όρεξη, σίγουρα θα σε περιμένουν ξανά να συνεχίσετε τις χειροτεχνίες!!!!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Μαριαννα μου προκομενες.. τι ηταν να δουν πως γινονται πήραν φορα και δεν σταματουσαν.. ολες οι κουκλιτσες χαριστικαν στα μικρα παιδακια..φιλη μου πραγματι περασαμε υπεροχα τους διβασαμε παραμυθια και μας ελεγαν για τις γιαγιαδες τους που είχα φυγει και τους εβλεπαν απο τον ουρανό...πολύ σηναισθημ μου θυμησαν τα δικα μου εγγονια οταν ηταν μικρα... ωραια εμπειρια... σου λεω !!καλα να περνας και εσύ.. Μαριαννα μου φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  14. «Ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου».
    Δημιουργία και προσφορά.
    Ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως αυτό ενιωσα οτι ηταν δεν σου προσφέρονται καθε μερα εμπειριες που να σε κανουν να νιωσεις ομορφα..για αυτό την απόλαυσα..σε ευχαριστω πολύ για την επισκεψη και τα καλα σου λογια .. να περνας καλα .. καλο σου ξημερωμα..!!!!

      Διαγραφή
  15. Γεια σου σούπερ γιαγιά μου εσύ!
    Είσαι θεάααααα αγάπη μου! ΘΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι θα με κανεις να κοκκινίσω βρε Αριστακι μου.. απλα δεν μεγαλωνει η καρδια μου καλέ; τι να την ακανω που ακόμα παιζει οέο; αντε να την μαζεψεις ..αν βαλει στου νου της κάτι...θεά δεν ειμαι καλέ; θεότρελη ναι.!!θα τα πουμε .. περαστικούλια σου μικρή μου...φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  16. Ρούλα μου είσαι υπέροχη,εύχομαι και σε άλλες τέτοιες ο όμορφες συναντήσεις με μεγάλους και μικρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου σε ευχαριστω πολύ δεν νομιζω όμως οτι κανω κατι σπουδαιο απλα μου εδωσε πολύ χαρα αυτή η κίνηση που εγινε αναμεσα σε δυο γενιες κκαι που μας εδώσε την αφορφή να δείξουμε στα μικρα παιδια..πως ήταν τα πιχνιδια παλια...να εισαι ακλα φιλη μου καλο σου ξημερωμα .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  17. Νομίζω πως οι πιο μεγάλες ηλικίες είναι ωραίο να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και να ασχολούνται με αυτά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολύ ωραιο Ελενη μου να μεταδινουμε στα μικρα παιδια.. αξιες και πραγματα που έχουν χαθει πια με τα χρόνια κι στην θεση τους υπρχουν τα ηλεκρονικα παιχνιδια που κατακλίζουν τα παντα ..μακαρι να γινοτν ταχτικα τετοιες κινησεις.. σε ευχαριστω πολύ που πέρασες θα τα πουμε .. να περνας ομορφα.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  18. Είσαι μοναδική, ανεπανάληπτη Ρούλα μου!!! Η χαρά που έδωσες αποτυπώνεται στις δημιουργίες τους και σίγουρα την εισέπραξες στο πολλαπλάσιο κι εσύ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!! Μπράβο σου, να είσαι πάντα καλά, να μοιράζεις αγάπη και χαρά!!!
    Μεγάααααααλη αγκαλιά και πολλά γλυκά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η γνώση είναι για να μοιράζεται Ρούλα μου και εσύ το γνωρίζεις πολύ καλά !! Είμαι σίγουρη ότι πέρασες υπέροχα , όσο και οι υπόλοιποι μαζί σου !! Την αγάπη μου και τα φιλιά μου σε όλους !!
    Καλή συνέχεια αγαπημένη μου φιλενάδα σε ότι κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ το γνωριζεις αυτό πολύ καλά Νικολ μου στους εθελοντες και εσύ.. !!
      Πραγματι ηταν μια χαρουμενη εμπειρία μου θυμησε τα παιδια μου .. βεβαια δεν έπεζαν εκεινα με πανινες κουκλες αλλά τους άρεσαν πολύ τα παραμυθια... οπως και στα τα εγγονια μου ... αχ γιατι να μην ηταν ακόμα μικρα; χα..χα..σε ευχαριστω πολύ φιλεναδα μου θα τα πουμε ναι; ... καλο σου ξημερωμα φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  20. Υπεροχο ακουγεται! Συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Χριστινα μου πραγμτι ηταν υπεροχα.. και για εμας τις γιαγιαδες και για τα μικρα.. που το ευχαριστηθηκαν...να είσαι καλα κι να περνας ακομα καλυτερα...φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  21. Αχ, τι καλά! Μπράβο για όλο αυτό που έκανες, μας μετέφερες υπέροχες εικόνες.
    Μπράβο και για τις δημιουργίες όλων!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλη μου αυτή η κινηση ηταν ιδεα της κοινωνικης λειτουργού που ασχολειται με την τριτη ηλικια...απλα συμμετείχα κι εγω σ αυτήν την κινηση... να μεταδοσει ήθελε στα μικρα παιδια και να μαθουν και εκεινα πως παιζανε οι γιαγιαδες τους οταν ηταν μικρες...!!
      Να περνας ομορφα σε ότι καναεις φιλακιαααα

      Διαγραφή
  22. Δεν ειναι τυχαίος ο τίτλος της γιαγιάς Ρούλας που σου εχουμε αποδώσει εμεις στο σπίτι μας ( και του παππού Γιωργου βεβαιως βεβαίως) ..Χίλια χίλια μπράβο!!!!!!! Τέλεια εγιναν τα κουκλακια σας με την καλυτερη δασκαλα που θα μπορουσατε να εχετε!!!!! Αλλά τα αφήσατε μωρέ με ψαλίδα? Χαχαχαχχαχαχα το ποσο γελασα με την μικρη!!!! Ποσο σημαντικες είναι οι δρασεις αυτες ... και για τους μεγαλους αλλα και για τους μικρούς!!!!

    Αλλά κυρία Ρούλα μου .... ενα ολοκληρο σκ παιδευόμουν κι εγω χλμ μακρια σας για μια κούκλα!!!!! Που να μου παει το μυαλό να σας πάρω τηλεφωνο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σενα Βασια μου και για την Λίτσα απο κατω.... η επομενη μου αναρτηση θα είναι πως φτιαχνουμε κουκλες..η μεγαλη ειναι οπως την εφτιαξες και εσύ !!! και μάλιστα με επιτυχια πολύ θα έλεγα...κουκλα την εφτιαξες.. θα βαλω βημα βημα για τις μικρουλες...πως τις φτιάχνουμε !!
      μα να μην με ρωτησεις να σου δωσω οδηγιες μεσω σκάιπ;..χα..χα...!!
      Χαιρομαι που είστε όλοι καλα φιλη μου ... να περνατε ομορφα φιλακιαα στην Φένια και σε σενα πολλα..!!

      Διαγραφή
  23. ρουλακι μας αγαπημενο.γιατι να ειμαι και εγω εκει;να μαθω να κανω τετοια κουκλακια.θα ξετρελλενοταν η εγγονη μου.μηπως να ελπιζω σε μια πιο αναλυτικη αναρτηση.;πολλα πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται βρε Λιτσάκι μου Χατίρια δεν χαλαμε αχ αυτατα εγγονακια τι μας κανουν ε;....και βέβαια θα σε μαθω τι πιο απλό.. η επομενη αναρτηση θα είναι για σένα και την φίλη Βασια απο πανω..!!!να έχεις τον νου σου την επομενη δευτερα.. ναι; να περασεις ομορφα φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  24. Κανονικά εσύ θα έπρεπε να κάθεσαι στα καρεκλάκια του σχολείου παρέα με τα παιδιά. Ψυχικά ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία Ρούλα μου. Μια τέτοια κουκλίτσα, ζουμπουρλή και τσαχπίνα έχω κι εγώ εδώ απ' το περσινό ξεμπλογκάρισμα. Την κοιτώ και σε σκέφτομαι. Πόσα μας διδάσκεις όλους εμάς να'ξερες!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να με εβλεπες Κανελλακι μου στο καρεκλακι το παιδικό χα.χα.. και όχι μονο εμενα όλες τις γιαγιαδες και τους παππουδες....ανανεωση κυτταρων θα το έλεγες..χι..χι..!
      Εχω την εντυπωση ότι είναι θεμα πείρας ματια μου.. όσο μεγαλωνουμε ηλικιακά..(αυτό το πρόσεξες;) τοσο περρισότερα μαθαινουμε και μακαρι να ηταν εφικτο να μπορούσαμε να το καναμε συχνα...και εγω μαθενω τεχνολογία...και μου αρεσει...χα..χα.. να περνας ομορφα Κανελλακι μου φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  25. Ρούλα μου συγχαρητήρια!
    Πάω στοίχημα πως σε λάτρεψαν όλοι, μικροί μεγάλοι με όσα υπέροχα τους έμαθες και μοιράστηκες μαζί τους!
    Να είσαι πάντα γερή και δυνατή, να σκορπίζεις αγάπη και δημιουργίες γύρω σου!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστω πολύ ..αν δεν μοιράζεσαι ότι ξερεις δεν έχεις καταλαβει τι θα πει μοιραζομαι και πόσο αυτό σε γεμιζει σαν ανθρωπο είναι αλήθεια.... τα πιτσιρικια μας γεμισαν χαρα και ακουγαν με προσοχή τα παραμυθια ...μακαρι να μπορουσαμε να μεταδοσουμε λιγες απο τις αξιες που χάνονται σιγα σιγα .. φιλη μου να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα .. φιλια στον Μπρίκι...φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  26. Εντάξει έπεσα κάτω από τα γέλια με την ψαλίδα. Μπράβο για την προσπάθειά σου να μεταδώσεις γνώσεις εθελοντικά. Σίγουρα οι ώρες που πέρασαν μικροί μεγάλοι ήταν δημιουργικές κι ευχάριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Μαρία μου τι εξυπνα που είναι τα σημερινα παιδια;..και εγω γέλασα με την αφθορμητη απαντηση της μικρούλας..όλη αυτή η κινηση ευχαριστησε πρωτα εμας που ειχαμε την αφορμή να δειξουμε πως παιζαμε αμεις και να χαρουν και τα μικρα με τα παραμυθια και την κατασκευη της κουκλιτσας.. να εισαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα.. σε ευχαριστω πολύ που περασες.. φιλάκιααα

      Διαγραφή
  27. Τι ωραία εμπειρία Ρούλα μου!!!!!! Φαντάζομαι , ότι το διασκεδάσατε π'αρα πολύ!!!
    Νομίζω, θα ήταν πολύ καλή ιδέα , να πηγαίνουν γιαγιάδες και παππούδες στα δημοτικά και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες μαζί!!! Θα ταν και οι δυο μεριές κερδισμένες!!
    Δες αυτό όταν θα έχεις χρόνο.
    http://www.gernaoallios.gr/
    Να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι Ρενα μου ηταν πολύ ομορφα και εμεις ξανανιωσαμε για λιγο παιδια καθησμενοι στα καρεκλακια τους αλλα και εκεινα ανοιγαν τα ματακια τους και κοιταζαν γεματα περιεργεια .. και μερικα μας ειπαν οτι και οι δικες τους οι γιαγιαδες ήξεραν να ραβουν αλλα τωρα ηταν στον ουρανό,...και τους εβλεπαν απο εκει ψηλα... για τοσο συγκινηση λεμε...θα το ξανακανουν είπαν ο διευθηντης και στης μεγαλητερες ταξεις ...ωραιο το βιβτεο που μου εστηλες... ετσι ακριβως ειναι αμεις παιρνουμε ζωή απο τα μικρα μας.. να είσαι καλα φιλεναδα μου να μου φιλησεις τα κορίτσια σου .. εχεις πολύ δουλεια μπροστα σου..χι..χι.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  28. Αχ Ρούλα μου, τι ωραία και συγκινητική κίνηση ήταν αυτή! Φαντάζομαι πόσο χάρηκαν οι κυρίες αλλά και τα παιδάκια στο σχολείο! Οι κουκλίτσες σας καταπληκτικές! Χίλια μπράβο σε όλους σας! Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και μακάρι να ήταν πιο συχνές! Πολλά πολλά φιλιά και να είσαι καλά να σκορπίζεις αγάπη και χαμόγελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστουμε Θάλεια μου όλες οι γιαγιάδες μαζί..περάσαμε τρυφερά και ομορφα δίπλα στα μικρα παιδια μας γέμισαν με την ενέργειά τους και με την αθωότητα τους γεμισε και εμας η ψυχή μας φιλη μου...σε ευχαριστω πολύ για τα ομορφά σου λόγια.. να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  29. Τι θα έλεγες να το κάνετε αυτό και για το δικό μας σχολείο!!!Τι φανταστική ιδέα ήταν αυτή; Πόση αξία είχε για εσάς τότε αυτό το παιχνίδι και πόσο όμορφες ήταν οι κούκλες τότε; Μπράβο σου Ρουλίτσα μου η πρόταση της ομάδας σου χάρισε μια μοναδική εμπειρία κι εσύ τους χάρησες τα φώτα και τις γνώσεις σου!!! Αλήθεια θα ήθελα τα μικρά μου να είχαν επαφή με μία τέτοια όμορφη παρουσίαση!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και εγω ξαφνιαστηκα ευχαριστα Κικη μου με την κίνηση αυτή και χαρηκα που οι κοπελιές που προσεχουν τους ηλικιωμενους σκεφτηκαν κατι τετοιο... πηραμε και εμείς απο τα μικρα δυναμη και εκεινα χαρηκαν με αυτα που έμαθαν ειναι τι παραδινει η μια γενια στην αλλη...και για μας μια αφορφή να ξαναθημηθουμε αγαπη μου τα μικράτα μας..χα..χα.. να περνας ομορφα με τα αγορια σου.. καλή κυριακη να έχεις μικρή μου.. φιλακιαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χίλια Εύγε στις γιαγιάδες!
    Και μόνο αν είσαι γιαγιά ξέρεις τι σημαίνουν αυτές οι υπέροχες δραστηριότητες, έτσι οι νέοι δεν ξεχνούν πως, "εδώ που είσαι ήμουν και εδώ είμαι θα έρθεις!

    Πολλά πολλά ΑΦιλάκια και καλή "μας" συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή