Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΝΙΑ.!!!

Ηταν ένα καλοκαιρινό βράδυ, κάπου στην Ελληνική ύπαιθρο.
Η γενειάδα του γέροντα άστραφτε  από το ιδρώτα  κάτω από ζέστη που έκανε καθώς  ο ήλιος  έπεφτε επάνω της. 
Είχε σταματήσει  στην όχθη του ποταμού και περίμενε να βρεθεί κάποιος  καβαλάρης  να τον περάσει απέναντι.
Η αναμονή δεν φαινόταν να τελειώνει και το κορμί του άρχισε να μουδιάζει  από  κούραση.
Τότε άκουσε τον απόμακρο αχό από τις ανάσες 
κάμποσων αλόγων που κάλπαζαν  πάνω στο σκληρό μονοπάτι.
Με προσοχή παρατηρούσε  του οπλισμένους καβαλάρηδες  που στάθηκαν στην ρηχή μεριά του ποταμού να περάσουν  απέναντι.
Αφησε τον πρώτο να περάσει χωρίς να  κάνει μια προσπάθεια να του τραβήξει την προσοχή.
Μετά πέρασε κι άλλος ένας, κι άλλος..και τελικά  ο τελευταίος πλησίασε το σημείο που στεκόντας σαν άγαλμα  ο γέροντας μας.
Καθώς ο τελευταίος καβαλάρης  ήρθε κοντά, ο γέροντας έπιασε την ματιά του και είπε.
Θα μπορούσες άρχοντα μου, να προσφέρεις σε ένα γέροντα το διάβα του ποταμού με το άλογο σου; Απ ότι φαίνεται , δεν υπάρχει τρόπος να περάσει κανείς με τα πόδια.
Σφίγγοντας τα γκέμια του ο καβαλάρης απάντησε."ανέβα εδώ επάνω"  ο ιππέας βλέποντας ότι ο γέροντας δεν ήταν σε θέση να σηκώσει το κουρασμένο του  κορμί μέχρι την σέλα του αλόγου, ξεπέζεψε και τον βοήθησε να ιππεύσει.
Καθώς πλησίαζαν στο σπιτάκι του γέροντα, η περιέργεια  έσπρωξε τον ιππέα μας να τον ρωτήσει: " Παρατήρησα, ότι πολλοί πέρασαν  χωρίς να τους κάνεις  λόγο να σε περάσουν απέναντι.
Μου έκανε εντύπωση γιατί περίμενες  και παρακάλεσες εμένα τον τελευταίο ..αν αρνιόμουν  και σε παρατούσα εκεί;
Ο γέροντας κοίταξε τον ιππέα καλά στα μάτια και του απάντησε : Πιστεύω ότι ξέρω τον κόσμο  αρκετά καλά.
Κοίταξα τους άλλους στα μάτια  και αμέσως αντιλήφθηκα  ότι δεν θα είχαν καμιά έγνοια για την κατάστασή μου, οπότε δεν θα είχε καμιά σημασία να τους παρακαλέσω να με βοηθήσουν.
Μόλις όμως κοίταξα μέσα στα δικά σου μάτια, διέκρινα συμπάθεια και ευγένεια .
Ηξερα ότι το ευγενικό σου πνεύμα  θα αποδεχόταν με χαρά την ευκαιρία  να μου προσφέρει βοήθεια τώρα που την είχα ανάγκη.
Τα λόγια ζέσταναν την καρδιά του ιππέα, που τα δέχτηκε λέγοντας:
"Σου είμαι ευγνώμων γι αυτά που είπες.Είθε να μην είμαι ποτέ τόσο πολύ απασχολημένος   με τα δικά μου προβλήματα, ώστε  να καταφέρνω να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες  των άλλων με ευγένεια και συμπόνια."
Και με αυτά τα λόγια ο Λεωνίδας, ο βασιλιάς της Σπάρτης, έκανε στροφή με το άλογό του και συνέχισε για τις Θερμοπύλες.!!

 Και αφορμή για να το αντιγράψω από το μικρό βιβλιαράκι  του ..Ακη Αγγελάκη "Μικρές ιστορίες για δύσκολες ώρες"και να το μοιραστώ μαζί σας παρεάκι μου για άλλη μια φορά ...είναι ότι σε λίγο καιρό  θα έρθουν γιορτινές μέρες και όχι μόνο...ας   δείξουμε και εμείς ευγένεια και συμπόνια όπως ο Λεωνίδας..!!
Και να μια αφορμή για να ξεκινήσουμε να το κάνουμε..!!!  μια πρόσκληση


Να είστε όλοι καλά,  να έχετε μια όμορφη εβδομάδα... να χαμογελάτε 
είναι μεταδοτικό.. δεν το λέω μόνο εγώ..!!!  






45 σχόλια:

  1. Καλημέρα Σμαραγδένια μου και πράγματι είναι μία όμορφη ιστορία.Αυτό το έχω κι εγώ, όταν γνωρίζω κάποιο άνθρωπο λες και βλέπω μέσα στα μάτια του τη ψυχή του και πράττω ανάλογα.Είναι η...Χημεία που υπάρχει στα βλέμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ!! αυτα τα ματια αχτιδα μου δεν μπορείς να κρυφτεις απο αυτά .. ειχα στον νου μου οταν την διαβασα αυτήν την μικρή ιστορία πως ..πράγματι είναι η χημεια ...που υπαρχει...μέσα στο βλέμμα του άλλου..μακαρι φιλεναδα.. να ήταν ετσι παντα .. να είσαι καλα κορίτσι μου και να συνεχίζεις να κοιτας στα ματια τους ανθρώπους... φιλακααααα!!!<3:)

      Διαγραφή
  2. Καλή σου μέρα Ρούλα μου , οι έννοιες της ευγένειας, της συμπόνιας και της καλοσύνης αναδειχθήκανε σε όλο τους το μεγαλείο μέσα από την τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία....Τελικά γνωρίζουμε τους ήρωες και τα ιστορικά πρόσωπα μέσα από τα κατορθώματά τους, αλλά σπάνια γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το χαρακτήρα τους.....και αποδεικνύεται ότι αυτοί οι ξεχωριστοί ήρωες είναι άνθρωποι όχι μόνο ξεχωριστοί για τη γενναιότητα, τη σωφροσύνη και την ανδρεία τους, αλλά γιατί διαθέτουνε όλες τις υψηλές ψυχικές αρετές που χαρακτηρίζουνε έναν ολοκληρωμένο σπουδαίο άνθρωπο !!!Ας προσπαθήσουμε να πορευτούμε στη ζωή μας με ευγένεια και συμπόνια και ας διδάξουμε με το παράδειγμά μας και τα παιδιά μας, έτσι θα έχουμε ελπίδα να ζήσουμε όλοι σε έναν καλύτερο κόσμο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου οταν διαβασα αυτη την μικρή ιστορία το ιδιο με σένα σκεφτηκα και εγώ .. νομίζω ομως ότι και στις μέρες μας το ιδιο γινεται.. αν κοιταξουμε γυρω μα πόσοι είναι εκείνοι οι ανθρωποι που θα νοιαστουν το συναθρωπο τους; οπως το λες φιλη μου ας διδαξουμε εμεις με την συμπεριφορα μας τα παιδια μας.. οτι αξίες θα τους δώσουμε αυτες θα μαθουν. .. να περνας ομορφα φιλη μου .. χαιρομαι που σε " βλεπω" φιλακιαααα:) <3

      Διαγραφή
  3. τα... ματια... καθρεφτες της...ψυχης.....!!!!!!!!!!

    ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
    ...Irida....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό πιστευω Ιριδα μου.. όσο και να θέλεις να ξεγελάσεις κάποιον .. με το που θα σε κοιταξει στα ματια θα το καταλαβει...
      Να περνας ομορφα καλή μου.. οτι και να κανεις.!!! φιλακιααααα! :k :) <3

      Διαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη ότι και εφέτος θα έχει μεγάλη επιτυχία αυτή η προσπάθειά σας!
    Πώς αλλιώς άλλωστε; Αφού όσες συμμετέχετε είστε χρυσοχέρες!
    Φιλί μεγάλο! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το ελπίσουμε αρτίστα μου αυτό ειναι και το ζητούμενο μας..αφού ότι μπορούμε να κανουμε θα έχουμε την χαρα της προσφορας...φιλεναδα.. να περνας και εσύ ομορφα ότι και να κάνεις.. καλο Σαββατοκύριακο φιλακιαααα!! :) :k <3

      Διαγραφή
  5. Αν στη καρδιά του ο άνθρωπος φέρει
    αυτές τις αξίες είναι ανάλαφρα τα όνειρά του

    Καλημέρα με φιλί γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωω τι ομορφο σχολιο Λενιω μου !! σε ευχαριστώ πολύ γι αυτό και για τον χρόνο σου που μου χαρίζεις να περνας από εδώ.. ενω είναι τοσος λιγος φιλεναδα..!!! να είσαι καλά Λενιω μου να έχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλακιααααα!!!!:) <3<3

      Διαγραφή
  6. Επιτυχία να 'χει η "Γιορτή Αγάπης" και να 'ναι, μαζί με το σημερινό κείμενο, αφορμή να κοιτάζουμε βαθιά στα μάτια τους ανθρώπους.

    Πολλά φιλιά και την καλημέρα μου, Σμαραγδένια μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό ας ελπίσουμε πως θα έχει η γιορτή αυτή οπως και πολλες αλλες γιορτες που θα γινουν απο εδώ και περα για να μπορεσουν να βοηθηθούν συναθρωποι μας φιλη μου !!
      Να περνας ομορφα .. να κανεις ότι αγαπας.. καλο σου Σαββατοκύριακο φιλακιαααα!!! :k :)

      Διαγραφή
  7. καλή επιτυχία στη γιορτή της αγάπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσα μου σε ευχαριστουμε παρα πολύ ..σιγουρα θα έχει επιτυχία μεχρι τότε θα κανουμε οτι μπορουμε για να χαρισουμε πολλα χαμογελα στα παιδια.. να είσα καλα φιλη μου και να περνας ακομα καλύτερα.. καλο Σαββατοκύριακο φιλακιααααα..!!! :) :D

      Διαγραφή
  8. Πράγματι τα μάτια είναι ο καθρέπτης μας όπως λένε
    και μπορούν να πουν πολλά για τη ψυχή του καθενός
    Υπέροχη ιστορία !!

    Καλή επιτυχία στη "Γιορτή Αγάπης" φαντάζομαι το "εργαστήριο σου"
    θα είναι στις δόξες του αυτόν τον καιρό :)

    Πολλά φιλιά γλυκιά μου :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και εγω αυτό πιστευω Ζουζου μου τα ματια δεν μππρεί κανεις να τα γελασει..!!
      Οσο για το εργαστήριο μου ετοιμαζεται και αυτό να ακολουθησει τις επιθυμίες μου.. να μπορεσουμε να χαρισουμε χαμογελα εκει που τα χρειαζονται φιλεναδα.. χαρηκα που και αυτήν την φορα βρεθηκαμε παλι.. απο κοντα.. μου αρεσει που το έχουμε καθιερωσει..!! να είστε καλα και να χαιρεστε τα αγαπημενα σας.. μεχρι την επόμενη φορα που θα τα ξαναπουμε φιλακιαααα!!! :K :) <3

      Διαγραφή
  9. Στα μάτια διαβάζουμε την ψυχή των ανθρώπων!
    Καλή επιτυχία! 😙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως ειναι Αλεξανδρα μου..από αυτά δεν μπορείς να κρυφτείς .. να είσαι καλα .. και να περνας ακομα καλύτερα.. καλο Σαββατοκύριακο.. φιλακιαααα!!! :) :k

      Διαγραφή
  10. Να ξαναρχίσουμε να κοιτάμε τον άλλο στα μάτια!
    Όλα εκεί φαίνονται!
    Κάθε επιτυχία στη Γιορτή Αγάπης, αν και είμαι τόσο σίγουρη πως όλα θα πάνε περίφημα! ^_^
    Ρουλάκι μου γλυκό, την αγάπη μου και αμέτρητα ολόγλυκα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να γινόταν αυτό Συριανακι μου ξερεις τι ομορφο ειναι να μιλας σε καποιον και να τον κοιτας στα ματια; δυσκολα θα κανεις λάθος για το τι ανθρωπος είναι..οταν απέναντι σου έχεις ενα καθαρό βλέπμα..!!!πολύ συμαντικο αγαπη μου.. οσο για την γιορτή θα ετοιμαζομαστε σιγα σιγα.. γιατί ερχονται και αλλες γιορτουλες.. !!
      Χαιρομαι που σε ξαναβλεπουμε στην γειτονια... και όσο κρατήσει.. καλο ειναι και αυτό.. χι..χι.. να περνας ομορφα μικρή μου οτι και να κανεις ..αγαπη και φιλακια στα στελνω μαζεμενα.. !!! :D :) <3<3

      Διαγραφή
  11. Είναι δύο χαρακτηριστικά που τα διαθέτεις εν αφθονία Ρούλα μου, γι αυτό και διάλεξες αυτό το υπέροχο κείμενο.
    Πολύ καλή επιτυχία στη γιορτή αγάπης και μπράβο σας που την στηρίζετε!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ Κανελλακι μου παντα με τα καλα σου λογια .. δεν ξερω τι να κανω καθε φορα που μου τα γραφεις .. δεν βρίσκω λογια να σου απαντησω..σε ευχαριστω παρα πολύ... ειναι αλήθεια οτι και μενα αυτο το κειμενο με εντυπωσιασε.. δεν το είχα ξαναδιαβασει και με προβληματησε.. γενικως με την συμπεριφορα πολλων ανθρώπων .. ειναι όμως τοσο αλήθεια αυτο που γραφει για τα ματια..ε; :)
      Ελπίζω να έχει επιτυχια όχι μονο αυτή η γιορτή αλλα και όλες όσες θα γινουν μεσα στις γιορτινες μερες.. ας εχουμε τις καρδιές μας ανοιχτες..!!!
      Ευχομαι επιτυχία και σε σενα σε ότι κανεις με την αγαπη μου κοριτσι μου.. να περνας καλα Κανελλακι μου.. φιλώ σε..!! :k <3 <3

      Διαγραφή
  12. Τι όμορφο κείμενο διάλεξες Ρούλα μου!
    Καλή επιτυχία στη γιορτή της αγάπης εύχομαι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι μου φανηκε και εμενα Μαρία μου πολύ ομορφο γιατί μιλαει για την αλήθεια των ματιών..... και ποσο αληθινό!!! Σε ευχαριστούμε για την ευχή φιλη μου να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα.. φιαλακιααα!!:k <3

      Διαγραφή
  13. ψυχουλα μου καλο Φθινοπωροοοοοοοοοο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλο φθινόπωρο και σε σενα Σοφακι μου.. να περνατε ομορφα με τα κοριτσια σου και όσους αγαπας φιλη μου...ελπίζω να είστε όλοι καλα΄.. φιλακιαααα!!:) <3<3<3

      Διαγραφή
  14. Πολύ ωραία, διδακτική ιστορία!
    Καλή επιτυχία στη Γιορτή Αγάπης και καλές δημιουργίες Ρουλίτσα μου γλυκιά!

    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε πότε χρειάζεται Μαίρυ μου να μας θυμήζουν τέτοιες ιστορίες πως πρεπει να είμαστε περισσοτερο ανθρωποι.. και να συμπασχουμε με εκεινον που μας έχει αναγκη.. σε ευχαριστω πολύ για τις ευχες... όλα καλα θα πανε..αφού ειναι για καλο σκοπό..να περνας όμορφα φίλη μου γραφοντας.. φιλακιαα!!:k <3

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραίο το κείμενο που επέλεξες, Ρούλα μου, για να συνοδέψεις την όμορφη πρόσκληση της Νικόλ για τη Γιορτή Αγάπης στο Αντωνοπούλειο Ίδρυμα. Είθε τις άγιες μέρες που έρχονται να ανοίξουμε όλοι λίγο περισσότερο την καρδιά μας στους συνανθρώπους μας. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι σκεφτηκα και εγώ Μία μου.. μερες που ερχονται ας ανοιξουμε τα ματια μας και τις καρδιες μας.. να δώσουμε περσσοτερη αγαπη .. και να κανουμε χαρουμενα τα παιδικα προσωπακια.. !! εσύ σαν μαμα το ξερεις πολύ καλα΄αυτό.. να περνας ομορφα καλη μου σε ευχαριστω που περνας... φιλακιααα!!:k <3 :)

      Διαγραφή
  16. Καλή επιτυχία στη Γιορτή της Αγάπης, Ρούλα μου.
    Δεν θα μπορούσες να βρεις πιο κατάλληλη ιστορία από αυτή που έγραψες.
    Όντως τα μάτια λένε την αλήθεια.
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη θα ειναι Ρενα μου γιατί οτι θα φτασει μεχρι εκει θα ειναι καμωμένο με αγαπη σιγουρα..και μενα μου φανηκε ιδανικη αυτή η ιστορία.. φιλενεδα να συνοδεψει την αφισα στο μπλοκ μου και να ξεκιναμε σιγα σιγα.. να κανουμε πραγματα.. γιατι οι γιορτες σιμώνουν...φετος λεω να αρχισω απο τωρα .. αν δεν προκειψει τιποτε αλλο..
      Ακριβως τα ματια των ανθρωπων είναι καθρεφτης .. να περνας ομορφα να μου φιλησεις τα κορίτσια σου χαιρετισματα απο τον Γιωργο στο Γιαννη σου.. φιλακιαα!!:k <3<3

      Διαγραφή
  17. καλημερα...... λενε την αλήθεια παντα τα μάτια;;;; χμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι θελω να νομίζω.. τουλαχιστον.. για να το λενε .. οταν κοιταζεις στα ματια των αλλον βλεπεις το βλεμμα του αν είναι καθαρο το πιστευω..οτι τα ματια είναι ο καθρέφτης μας...
      Να είσαι κλα και να περνας ακομα καλύτερα.. καλο σου βραδυ:)

      Διαγραφή
  18. Θα προσπαθήσω να ετοιμάσω κι εγώ κάτι!! Καλή επιτυχία να χει η γιορτή της αγάπης Σμαραγδένια μου!!
    Διάλεξες κι ένα υπέροχο κείμενο να την στολίσεις!! Φιλάκια πολλά καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που θα το κανεις Μαριλένα μου εξ αλλου αυτος ήταν ο σκοποπς μου οταν έκενα αυτήν την αναρτηση για να το δουν οι φιλες ..και ισως κανουν κατι.. εξ αλλου μεχρι τον Φεβρουαριο .. εχουμε πολύ καιρό. να περνας ομορφα φίλη μου οτι και να κανεις !!να περασεις μια ομορφη Κυριακή φιλακιααα!!:) <3

      Διαγραφή
  19. Όμορφη ιστορία και ανθρώπινη!!!Ευγένεια και συμπόνια να δυο προτερήματα από το χαρακτήρα σου!! Καλή επιτυχία στη γιορτή Αγάπης και θα είμαι παρούσα
    Καλή Κυριακή να περάσεις Ρουλίτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είπα και εγώ οταν την διαβασα.. και ηθελα να την μοιραστώ μαζι σας με αφορμη.. τις γιορτες που έρχονται ας σκεφτούμε τα παιδια φιλεναδα ..Μην λες τετοια βρε Αννιώ μου για μενα όλες μαζι νομίζω ότι βαζουμε το χερακι μας μεχρι εκει που μπορούμε.. και χαιρομαι καθε φορα που το πετυχαίνουμε ..
      να περνας ομορφα Αννιώ μου φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  20. Δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο μου αρέσουν αυτές οι διδακτικές ιστορίες Ρούλα μου, έχω ακόμα αυτή τη βδομάδα δυο στο blog μου!) :D
    Οπως μου αρέσουν και τα παζάρια Αγάπης και θα κάνω τα πάντα για να στείλω κάτι, μια και εξ αρχής το είχα υποσχεθεί στη Νικόλ μας! ;)
    ΑΦιλάκια και καλή μας βδομάδα από αύριο! :k <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν διαβασα αυτήν την μικρή ιστοριούλα μαγισσουλα μου σε εσενα και στις ιστορίες σου πηγε ο νους μου...συνήθεια βλεπεις να διαβαζουμε στο μπλοκ σου ιστορίες που έχουν σχεση .. με τις σχεσεις των ανθρωπων και την αυτογνωσία..! και χαρηκα που την βρήκα γιατι ήθελα να ταιριαζει το θεμα της και με την αφησα.. που εβαλα..για την γιορτή της αγαπης... !!στο μεταξύ ερχονται οι γιορτινες μερες που όλο και καποια χαμογελα θα θελαμε να χαρισουμε .. ας το κανουμε λοιπον έργο φιλεναδα...!!;)
      Να περνας ομορφα φιλη μου θα τα πουμε απο σενα .. καλη εβδομαδα .. με αγαπης φιλακιαααα!! :k <3

      Διαγραφή
  21. Αχ Ρούλα μου γλυκιά με τις όμορφες και διδακτικές σου ιστορίες,να είσαι καλά και εγω ξεκίνησα σιγά, σιγά για τα χριστουγεννιάτικα πρώτα και μετά θα πάμε και στα αλλα 😘😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατερίνα μου μακαρι να ήταν δικες μου αλλα τις αλιεύω απο από από ενα μικρο βιβιαρακι οπως γραφω και πιο πανω.. είναι αυτες που μας κανουν να θυμόμαστε τις αξιες... ευγενεια .. σεβασμος.. αγαπη..!!
      μεχρι το Φεβρουάριο εχουμε καιρό .. το ιδιο και εγω ξεκιναω για τα Χριστουγενιάτικα γιατι περσι ετρεχα και δεν προλαβενα.. χα..χα..
      Να περνας ομορφα Κατερίνα μου ότι και να κανεις φιλακιαααα !!!:) <3<3

      Διαγραφή
  22. ΤΣΟΥΠ!!σε προλαβαίνω...να απαντας...σε σχόλια...χαχαχα!!!
    ΟΜΌΡΦΗ ΙΣΤΟΡΊΑ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ!!!
    Την αγάπη μου!!!!
    ΠΑΝΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τσούπ αμεσως να σου απαντησω ..χα..χα. αυτό δεν ξανα εγινε λεμε.. αδερφι μου καλα λεω εγώ ότι υπαρχουν μαγνητικα κύματα μεταξυ Μακεδονία και Κρητης.!!! ;)
      Στο μεταξυ ξεχασα να πατησω δημοσιευση.. την ωρα που το έγραψα.. και σηκωθηκα να φαμε.. και τωρα που γυρισα.. εχει περασει πολύ ωρα..ηταν 9 και 20...:D δεν πιανει αυτή η ωρα που θα δημοσιευτεί..:D χα..χα...μικρη μου να περνας ομορφα.. πολλα φιλακιααααααα!!!!<3<3

      Διαγραφή
  23. Αυτό το βιβλιαράκι είναι θησαυρός!
    Να είσαι καλά,Ρούλα μου!
    Μου έδωσες έμπνευση!...
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή