Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΣΑΛΟΝΙ... ΟΙΚΟΣ...ΡΑΠΤΙΚΉΣ..!!!


Κάποτε .. μια φορά και ένα καιρό.. ήμουν μια μοδίστρα..κεντήστρα.. που όλα περνούσαν από τα χέρια μου..
Θα μου πείτε εεε και;..σιγά το πράγμα..ξέρεις πόσες γυναίκες ξέρουν να ράβουν και να κεντάν;
Εμ δεν το ξέρω νομίζετε;
Όμως όταν  έρχεται ένας καιρός. σαν σήμερα και όχι σαν .. μια φορά και ένα καιρό...και τα χέρια σου σε προδίνουν..τότε το παίρνεις απόφαση πως  πρέπει να σταματήσεις να κάνεις ότι έκανες παλιά..και να προσαρμοστείς στις καινούργιες καταστάσεις...όπερ και  παρατάς..τα ραψίματα και κάνεις ότι άλλο μπορείς..χι..χι.. 
Θα μου πείτε γιατί σας τα γράφω αυτά; γιατί πριν από καμιά εβδομάδα ...έρχεται μια φίλη και μου λέει .. 
Θα μπορούσες να μου έραβες   καλύμματα για καρέκλες..γιατί αυτές που έχουν τα παιδιά..(ο γιος στο σπίτι του δεν ταιριάζουν με το τραπέζι τους..) 
Μα.. της λέω έχω πολύ καιρό να το κάνω αυτό..από τον καιρό που πάντρευα τις κόρες μου...και δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει..!! 
Είναι...  που δεν μπορώ να πω όχι...και από την άλλη είχα και την περιέργεια να δω αν ακόμα μπορούσα ... έτσι έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου...!!
Έτσι το σαλόνι μου έγινε οίκος ραπτικής   αφού  αυτόν το χώρο είχα..!!
Και επί το έργο...η καρέκλα πριν...

              Το τραπέζι πάγκος...
                 Οι πρόβες..
                     το ράψιμο..
Οι καρέκλα μανεκέν..περίμενε υπομονετικά 
χωρίς να διαμαρτύρεται το... βάλε -βγάλε το φουστάνι...
υπομονή..σχεδόν  τελειώνουμε....
Η λεπτομέρεια της πλάτης ...μόνο έμεινε!!
Βουαλά!!!.. μία τελευταία φωτογραφία πλιζζζζζ!

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν σχετικά ικανοποιητικό για μένα..μετά από τόσα χρόνια που η λεπτομέρεια ήταν πάντα  το απόλυτο  μου!
Έβλεπα τις ατέλειες εκεί που η φίλη μου δεν μπορούσε να της δει..
 Ευτυχώς  που εκείνη έμεινε..απόλυτα ικανοποιημένη..!!!
Και εγώ χαρούμενη που ακόμα  μπορώ να δοκιμάζομαι..!!
Αυτη ηταν η  προσπάθεια  που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας..!!
Να είστε όλοι καλά  και έχετε παρεούλα μου μια όμορφη εβδομάδα..
Να μην ξεχνάτε  ..το  χαμόγελο.. φορέστε το ..θα σας πηγαίνει σίγουρα!! 
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε!!



47 σχόλια:

  1. Μια χαρά εξαιρετικό το φουστανάκι της καρέκλας, πολύ επιτυχία και ωραιότατη πλάτη !!!
    Μπράβο Ρούλα !!!! Και σε βλέπω να συνεχίζεις το ράψιμο μια και τα πήγες τόσο καλά !!!
    Καλή εβδομάδα γλυκιά μου και πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ραψιμο στην πραγαματικοτητα οταν το εχεις μαθει δεν σε παραταει.. εσύ μπορει να θελεις αλλα εκεινο οχι...Ρανια μου.. απλα δεν κανω τοσο πολύπλοκα ραψιματα πια...εραβα για πολλα χρονια...
      συμβιβάζομαι με κανενα κόντεμα κανενα ξυλωμα.. μου τα μαζεύουν οι κορες τα εγγονια...και παει λεγοντας.. χι..χι..
      καλή εβδομαδα να εχεις και εσυ φιλη μου..να περνας όμοραφα φιλακιααα!! <3

      Διαγραφή
  2. ΄Καλημέρα Σμαραγδένια μου , φαντάσου τι έφτιαχνες όταν τα χεράκια σου ήταν καλύτερα!! Χαμογέλασα όταν το διάβασα γιατί σήμερα το πρωί για να..ανοίξει το χέρι μου, τα δάκτυλα μου τα είχα μισή ώρα σε ζεστό νερό..Δεν μπορεί..εμείς οι δύο πρέπει να έχουμε μία συγγένεια, προχθές έδωσα τη μηχανή μου για σέρβις για να φτιάξω κάποια καλύμματα στο σπίτι!!!!Παλιά σε πληροφορώ έραβα μέχρι και φουστάνια στις κόρες μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα παλια τα χρονια φιλεναδα..οχι που να το πενευτω..χα..χα.. λεμε τωρα.. τα χερια μου επερναν φωτια.. αλλα ..να που ερχεται ο καιρος..και τα καημενα δεν μπορουν να ακολουθησουν...!!!
      αυτο με το ζεστό νερο .. ειναι η γιατρια μου.. χα..χα.. δεν το πιστευω οτι το κανεις και εσύ..ειναι κολπο που το εχω ανακαλύψει εδω και παρα πολλα χρονια..οταν με πειραξαν τα πρωτα χαπια που ειχα παρει για την αθριτιδα..απο τοτε δεν εχω βαλει τα χερια μου σε κρυο νερό...και δεν εχεω παρει χαπια...και αυτο ηταν η σωτηρια μου για να μην πονάω και να μπορω να κανω τις δουλειες μου..μονες μας θα κανουμε τους γιατρους φιλεναδα..οταν αυτοι καταθετουν τα όπλα..χα..χα.. όσο για το ραψιμο μια απο τα ιδια και εγω...!! Τι μεγαλητερη συγγενεια απο αυτη θελεις ... της που ειμαστε και οι δυο Σαλονικιες..χι..χι. αυτη ειναι η πιο σίγουρη συγγενεια.!!
      Να είσαι καλα Αχτιδα μου και να περνας ακομα καλύτερα..!φιλακιαααα!! <3

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μου αφου το έχεις γιατί δεν το κάνεις συχνότερα;Το κάλλυμα της καρέκλας "μανεκέν" χαχαχα είναι απλά τέλειο και με την λεπτομέρεια του φιογκου το απογείωσες.Πολλά φιλιά χρυσοχέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να το ήθελα Μαρια μου..δεν θα μπορούσα να κανω πια ...τοσο πολύπλοκο ραψιμο.. οντως εχει πολύ δουλεια γιατι οι καρέκλες ηταν εξη...και κατι τετοια ραψιματα τα εκανα οταν ημουν στα νιατα μου..χι.χι. χαρηκα που ακομα τα καταφερνω..και Χαιρομαι που σου αρεσαν φιλη μου..!
      Να περνας καλα με οτι κανεις Μαρια μου καλη εβδομαδα να εχεις.. φιλακιααα!!! <3

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ρούλα!!! Μα πραγματικά έγινε υπέροχο το κάλυμμα που μας δείχνεις! Υψηλή ραπτική, καλή μου και το μανεκέν σου υπομονετικότατο!! Φιλάκια και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλια καραβανα στην ραπτικη Ευγενια μου.. προσπαθησα να κανω οτι εκανα και παλια..αλλα ειναι λιγο χρονοβόρο πια για μενα...να κανω εξη καρεκλες ...γιατι δεν ηταν μια μονο...
      Χαρηκα που σου αρεσε.. οσο για το μανεκεν.. το πιο υπομονετικο ηταν!! χα..χα..
      Καλή εβδομαδα Ευγενια μου.. φιλάκιααα!!! <3

      Διαγραφή
  5. Οπερ και δε τα παρατάς!και πολύ σωστά έπραξες γιατί είμαστε αγύριστα κεφάλια,επίμονες και αισιόδοξες οτι θα τα καταφέρουμε αν προσπαθήσουμε. Κι επειδή το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και δεν συναντάται στο λεξιλόγιό μας,ευχαριστούμε τους εαυτούς μας πρώτον και μετά τους φίλους μας!
    Και της έκανες μία πλάάάτη...μμμμμμμμ μούρλια...μ' αυτό το φιόγκο τον τέλειο!!!
    ΑΝτε να χαρούν τα παιδιά το ντυμένο τους σαλονάκι και εσύ έτοιμη για νέες περιπέτειες...βουαλά! ο δρομος σου ανοίγεται διάπλατος και ξέρω οτι δε θα κιοτέψεις
    Φιλάκια άπειρα καλλιτέχνη μου αγνέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς τα ματια μου τα δυό.. Χαρουλάκι μου ..εννοειτε..οτι καθε φορα προσπαθουμε και βαζουμε στοιχημα με τος εαυτο μας.. κι αν τα χρονια μας χτυπαν καμπανακι;..σιγα να μην τα φοβηθουμε...!!χα..χα..
      Εεεε ναι ο φιόγκος ηταν το κερασακι...πλατη ηταν αυτη επρεπε να στολιστεί καπως..χα..χα.
      Οσο για το δρόμο αγαπη μου...διαπλατο δεν το λες..χι..χι.. γιατι κοντενει ο ατιμος..!!
      Χαρηκα παρα πολύ.. και σε ευχαριστω πολύ για τα ομορφα σου λογια ματια μου να εχεις μια ομορφη εβδομαδα.. Χαρα μου.. φιλακιααα!! <3 <3

      Διαγραφή
  6. υπεροχη εγινε !!χρυσοχερα!!!καλη συνεχεια!!!τοΟΧΙ...δεν υπαρχει....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Ιριδα μου..χαρηκα που σου αρεσε.. και βέβαια δεν υπαρχει όχι.. δεν τα παραταμε και προσπσθουμε .. για όλα... οτι μπορούμε κανουμε..
      Να περνας όμορφα φιλη μου.. ότι και να κανεις.. ναι; φιλακιαααααα!!! <3

      Διαγραφή
  7. Δεν ξέρεις πόσο σε θαυμάζω για αυτό το υπέροχο κάλυμμα που έκανες!! Ίσως γιατί δεν σκαμπάζω τίποτε από ραπτική και μηχανή, ίσως γιατί δεν βλέπω ατέλειες εγώ, ίσως γιατι σκέφτομαι δηλ όταν τα χέρια της ήταν πιο επιδέξια τι έφτιαχνε; Και εσύ ξέρεις πόσο κοστίζουν για να ραφτούν. Μπράβο σου και δεν είχα καμιά αμφιβολία Νομίζω ότι έχεις τέτοια θέληση, που και τηλεπαθητικά θα τα κατάφερνες!!
    Σε φιλώ και εύχομαι καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιω μου..δεν ειναι δύσκολο.. αρκει η θθεληση να προσπαθησεις...απο τα 18 μου εμαθα να ραβω..οταν ημουν στην Γερμανια.. αστα ιστορια λεμε...ομως αυτη ην θεληση με βοηθησε στην ζωή μου.. και μια φραση που ακουσα τότε και εχει γινει για μενα η δυναμη μου..οτι στην ζωή μας ..δεν εχει δεν μπορω..εχει δεν θελω...αυτο ακολοθούσα παντα...και δεν χρειαζεται η τελειοτητα.. αρκει να προσπαθήσεις για σενα και μονο...
      Αυτο με την τηλεπαθεια ..χα..χα.. τι το θελες φιλεναδα;.. σε ευχαριστω πολύ για ομορφα σου λογια..να περνας ομορφα οτι και να κανεις ..φιλακιααααα!! <3

      Διαγραφή
  8. Καλή σταδιοδρομία για δεύτερη φορά λοιπόν Ρουλίτσα μου.
    Όχι που δεν θα τα καταφέρεις εσύ .
    Το μανεκέν σου πάντως, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε.
    Εκεί, ακίνητο κι ευχαριστημένο 😉😉😉😉
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο καλο και υπάκουο μανεκεν Ρένα μου. δεν εχω δει..χι..χι..ας έκανε κι αλλιώς.. στο τελος ομως ανταμηφθηκε για την υπομονη του..ε; και δεν ηταν μόνο του φιλενάδα...ακολουθούσαν αλλα πεντε ..στο συνολο έξη...όλα μαζι..
      Πάντως με τα χρονια ..ειναι λιγο δυσκολότερα.. δεν μπορώ να σκύψω να καρφιτσωσω το στρίφωμα..και ανεβαζα την καρέκλα στο τραπέζι επανω..χα..χα.. !!
      Να εισαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα και εσυ με το ραψιμο.. ξερεις απο πειρα ποσο κόπο θελει το καθε κοματακι που ραβεις.. οποτε με καταλαβαινεις απόλυτα..!!καλο βραδυ Ρένα μου... φιλάκιαααα..!<3

      Διαγραφή
  9. Ρούλα μου είσαι καλλιτέχνης, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν κάνεις τέλεια. Για μια ακόμη φορά μας κατέπληξες!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελενη μου..καλλιτεχνης δεν ξερω αν ειμαι αλλα οτι προσπαθω οτι κανω ..να το κανω καλά οσο μπορω.. γιατι η λεπτομερεια για μενα ειναι το ζητουμενο.. ομως με τα χρόνια δεν μπορω να το καταφερω και τοσο καλα ..οσο κι αν προσπαθώ..!!
      Χαιρομαι που σου αρεσε το αποτελεσμα..
      Να είσαι καλα φιλη μου ..φιλακιααα!! <3

      Διαγραφή
  10. Εντάξει, ΔΕΝ υπάρχεις! Το κάνω εικόνα:
    ***
    Γιώργης: Τι είν' αυτή η καρέκλα Ρούλα μου στο σαλόνι;
    Ρούλα: Καλέ, μανεκέν είναι, δεν τη βλέπεις;
    Γιώργης: Από βδομάδα θα κλείσω ραντεβού στον οφθαλμίατρο...
    Ρούλα: Όχι, κάτσε να σου πω Γιώργη μου... θα της ράψω φορεματάκι λευκό με φιόγκο piquet terracotta στην πλάτη.
    Γιώργης: Άντε, να βρούμε και κανένα καλό σκαμπό και να την καλοπαντρέψουμε κιόλας Ρούλα μου! Πού είναι το τηλέφωνο του οφθαλμίατρου;
    ***
    Στο βιβλίο Γκίνες θα σε βάλουν μια μέρα, να μου το θυμηθείς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ουτε καμερα να ειχες στο σπιτι..Κανελλακι μου...χα..χα..οταν διαβασα το... σχόλιο εικονα..χα..χα..επεσα κατω απο τα γελια και την σύπτωση... μολις ειχαμε γυρισει απο τον οφθαλμίατρο...χα..χα..
      Τι να πω βρε αγαπη μου εκει στο σκαμπό το απογείωσες..χα..χα.. βρε λες να εχουμε και συνοικέσια γαμου;χα..χα..και που θα βρω αλλα πεντε σκαμπό.. γιατι μην μου πεις οτι δεν θα ζηλεψουν οι υπόλοιπες!!!
      Να είσαι καλα ματια μου για το γελιο που μας χαρησες οικογενιακώς γιατι οπως καταλαβες το διαβασαμε οικογενειακως...χα..χα.. φιλακιααα!!! :D <3

      Διαγραφή
    2. Δεν παίζεται η Μαρία μας!!!!!!!!!! Χα χα χα χα!!!!!!!!!!!! Κλαίω!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Οπτικά ξέρω να ξεχωρίζω πράγματα στην τέχνη της ραπτικής. Βλέπεις μεγάλωσα με μάνα μοδίστρα αλλά και Γυναίκα που για πολλά χρόνια δούλευε φασόν. Οπότε Ρούλα μου καταλαβαίνεις.
    Πολύ όμορφη δουλειά και μπράβο στα χέρια σου.
    Φιλιά, καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια καταλαβενω φιλε μου ..η ραπτικη ειναι τεχνη .. οταν ξερεις να ραβεις εκτος απο δουλεια ειναι και μερακι...σε ψευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια..
      Να είσαι κaλα και να νπερνας ακομα καλύτερα.. καλο σου βραδυ..!!! :)

      Διαγραφή
  12. Τα δικά μου μάτια μπορεί να μην έχουν εξασκηθεί σ' αυτά, αλλά αυτό που βλέπω με κάνει σίγουρα να σου πω πως θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλό μαγαζί. Χίλια μπράβο για το μεράκι σου, Ρούλα μου. Να είσαι καλά, να δημιουργείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μου βαζεις ιδέες Λυσσιπη μου ..αυτα τα λενε πολλα χρονια πριν .. θα μου πεις δεν (γνωριζομασταν) τότε...εμ...
      και η φιλη που της εραψα τα καλυματα το ίδιο μου είπε χα..χα..δεν ήσασταν συνενοημενες ε;..
      Σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια... να περνας ομορφα.. φιλακιααα!!! :k

      Διαγραφή
  13. Δε ξέρω από ράψιμο εγώ
    αλλά αυτό που βλέπω το βρίσκω μια χαρά
    και μάλιστα αφού είχες να το κάνεις για πολλά χρόνια
    μου αρέσει το λιλά φιογκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινακι μου οσο δεν ξερεις απο ραψιμο οπως η φιλη μου..που εραψα...τις λεπτομερειες δεν μπορεις να τις δεις..ειναι απειροελαχιστες.. απλα εγω που ξερω τι ραβω.. το ξερω.. αλλα δεν με βοηθουν και τοσοσ πολύ πια τα χερια μου...ομως και αυτο το αποτελεσμα με ικανοποιησε αρκετα..!! ο φιόγκος ειναι το στολιδι της...να περνας καλα οτι και να κανεις.. φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  14. Ρούλα μου, δεν ξέρω πού βλέπεις τις ατέλειες. Εγώ τέλεια τη βλέπω την καρέκλα με το καινούριο της φουστανάκι. Λοιπόν, έχω κι εγώ παραγγελιά. Φουστανάκια για το σαλόνι της μητέρας μου. ΟΚ? Χα, χα. Πολλά φιλιά, χρυσοχέρα φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα..χα... και εσύ αυτο βλεπεις Μία μου; μπραβο βρε κορίτσι μου χαιρομαι !!και απο φουστανακια σαλονιων ξερουμε..χι..χι... αλλα... άλλαι οι βουλες της θελησης και αλλαι.. των χεριών.
      Δεν μου το ελεγες μερικα χρονια πιο πριν..τι να σου κανω μάνα μου..που λενε..!
      Να εισαι καλα και να οερνας ακομα καλύτερα.. φιλακιαααα!!! :k

      Διαγραφή
  15. Τι να πω για τα μοναδικά σου ταλέντα Ρούλα μου !!! Χρυσοχέρα και καλόγουστη, έφτιαξες τα πιό υπέροχα καλύμματα για τις καρέκλες Louis Philippe που δεν έχουν και το ευκολότερο σουλούπι.....Κάθισμα, πλάτη, τέλεια εφαρμογή και υπέροχος φιόγκος στολίδι !!! Πόσο σε θαυμάζω η άχρηστη, που τρομάζω να κάνω ένα απλό γαζί στη μηχανή.....Γερή και δημιουργική πάντα σου εύχομαι Ρούλα μου, είσαι το τέλειο παράδειγμα πρός μίμηση , αλλά άντε να σε ακολουθήσουμε....πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο....Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Κλαυδία μου..η καρεκλα αυτη ηταν απο τις πιο δυσκολες γιατι επρεπε να σκεφτώ πως θα εβγαινε για να πλυθεί....γι αυτό εγινε αυτη η κουφεπιετα.. πισω.. το όποιο δεσιμο με τον φιογκο λυνει για να ανοιξει.. οταν χρειαζεται..!!
      Εσυ φιλη μου κανεις αλλα πράγματα με τα χερακια σου..που εγω δεν μπορω..μαθαινουμε η μια απο την αλλη αυτο ειναι και η ουσία !!!
      Μην με κανεις και ντρεπομαι με αυτα που γραφεις ...οταν θελουμε όλα τα καταφερουμε...σε ευχαριστω πολύ για το ομορφο σχόλιο σου.. να εισαι καλα φιλη μου.. καλη δυναμη σε ότι κανεις.. φιλακιαααα!!:k :)

      Διαγραφή
  16. Ρουλίτσα μου εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα!
    Πολύ ωραία δουλειά, γεια στα χεράκια σου για πολλοστή φορά!!!
    Ραπτική δεν ξέρω δυστυχώς αλλά ανέκαθεν θαύμαζα όσες κυρίες κατείχαν την τέχνη...

    Φιλάκια θαυμασμού, καλή, χαρούμενη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιζομαι.. βρε Μαίρη μου..χα..χα.. Οταν ξερεις απο ραψιμο..δεν το ξεχνας οσοα χρονια και να οερασουν... απλλα με τα χρονια σε προδιδουν οι δυναμεις σου..το σωμα σου.. και παρει λεγοντας.. και για μενα ηταν ενα στοιχιμα αν θα τα καφερνα ξανα... !!
      Νομιζω ότι η καθεμία μας θαυμαζει ότι δεν ξερει να κανει..ε; ειναι απολύτως φυσιολογικο... !
      Σε ευχαριστω που περνας και τα λεμε ..να είσαι καλα φιλη μου... φιλακιααα :k :)

      Διαγραφή
  17. Πάντως,ο φιόγκος απογειώνει το όλο αποτέλεσμα,για ένα πλήρες,επαγγελματικό ράψιμο!!!
    Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!
    Γεια στα χέρια σου,Ρούλα μου!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μαρία μου..ο φιόγκος ειναι που το στολίζει.. ειναι η τσαχπινια..που κανει την διαφορα...
      Χαιρομαι που σου αρεσε ΄ηθελα να μοιραστω μαζι σας την όλη διαδικασια..και την προσπαθεια μου μετα απο χρονια..να κανω μια τοσο δυσκολη δουλεια..
      Σε ευχαριστω πολύ για καλα σου λογια..να περνας ομορφα.. φιλακιαααα!!! :k

      Διαγραφή
  18. Φίλη μου το έχεις και με το ράψιμο! Εξαιρετικό το κάλυμμα ο δε φιόγκος είναι όλα τα λεφτά! Οι χρυσοχέρες οι γυναίκες δεν σταματούν πουθενά και ποτέ! Φιλάκια ποeλλά!

    www.artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου..παντα το ραψιμο και το πλεξιμο ηταν αυτο που εμαθα απο μικρή..και εκτοτε όλα τα ραπτικα περνούσαν απο τα χερια μου .. με δύο κόρες που χρειαζοναταν προικιά.. χα..χα.. πρι 30 χρονια... καταλαβενεις ...αν και τωρα ειναι όλα πιο απλα και ευκολα ..!!!
      Σε ευχαριστω που περασες ..και ποιυ αφηνεις εδω το λινκ σου ..γιατί μονο με αυτον τον τροπο μονο μπορω να σε επισκεφτω Χριστίνα μου.. να περνας ομορφα ότι και να κανεις.. φιλακιαααα..!! :k

      Διαγραφή
  19. Τι να πω τώρα, τι να πω τώρα!Ξέρω και το κέντημά σου, και το πλεκτό σου, σε πολλές επιλογές, και τη ραπτική σου, οπότε όχι μόνο δεν ξαφνιάζομαι, απλά καμαρώνω γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσεις κάτι και να μην τα καταφέρεις!Κρίμα που δεν είμαστε κοντά!Θα ήθελα να ήμουν μαθήτριά σου!
    Συγχαρητήρια Ρουλάκι μου,πάντα τέτοια! Και πες στον Γιώργο, να ψάχνει οφθαλμίατρο!
    Την αγάπη μου ολάκερη!
    ΦΙΛΙΆ
    Καλοφόρετα εκεί που θα πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφι μου αγαπημενο..ηθελα να δω.. τις δυναμεις μου ..χι..χι.. γιατί όσο περναν τα χρονια τοσο και πιο λιγα πραγματα μπορουμε να κανουμε..και αυτη η προσπαθεια..ήταν για να δοκιμασω τον εαυτό μου πιο πολύ.. χαιρομαι που εχεις κατι δικο μου ..και σιγουρα θα ησουν πολύ καλη μαθητρια αν είμασταν κοντα αγαπη μου.!!
      χα..χα.. την μερα εκεινη που εκανα την αναρτηση ειχαμε πάει στον οφθαλμίατρο...!!
      Να είστε όλοι καλα ..να μου φιλησεις την μικρη Αννοθυλα..σε όλους σας την αγαπη μας..και σε σενα καρντασι μου..μια αγκαλια ...φιλακιααα! :k <3

      Διαγραφή
  20. Μπορεί να πονάνε τα χέρια Ρούλα μου αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Η χαρά της δημιουργίας μας δίνει δύναμη, τα καλύμματα έγιναν πολυ πολυ ομορφα και η λεπτομέρεια στην πλάτη τέλεια. Γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το βαζουμε κατω Κατερινα μου οχι.. αλλιως θα καθομαστε με σταυρωμενα χερια.. ξερεις πόσες γειτονισες.. γυρω μου το κανουν αυτό;.. και μικροτερες απο μενα.. αυτο ειναι απαραδεχτο για μενα .. οπως το λες φιλη μου η δημιουργία ειναι αυτή που μας δινει εκτός απο την χαρα και την δυναμη..
      Να περνας ομορφα ότι και κανεις φιλεναδα....!! φιλακιααα!! :k <3

      Διαγραφή
  21. Μου είχες τώρα τελευταία μιλήσει Ρούλα μου, για τη τέχνη της ραπτικής που έμαθες από κοπελίτσα, αλλά πού να πάει η φαντασία μου, πως μπορούσες να ντύσεις "νύφη" μια καρέκλα και μάλιστα με πιέτα στη πλάτη που να δένει με ροζ κορδέλα! :)
    Πρόσεχε όμως, μήπως το επόμενο που θα σου ζητηθεί, είναι να ντύσεις νύφη και καμιά κόρη, φίλης... δεν λέω εγγονή, μη σου μπει καμιά ιδέα! χαχαχα! ;)
    Δεν λες όμως αν η καρέκλα ήταν μια ή έχει και άλλες πέντε αδελφούλες! ;)

    ΑΦιλάκια ενθουσιασμένα με άπειρα μπράβο! :k :D <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα..χα.. μα ειδες μια συπτωση Στεφανια μου..να λεμε για το ραψιμο..την μερα που τα λεγαμε.. ηδη ειχα βαλει μπροστα το ραψιμο.. κανονικα δεν το εχω σταματισει..απλα δεν κανω τωρα τοοσο δύσκολα πραγματα..τωρα κανεαν στριφωμα.. κανενα ξυλωμενο ρούχο.. καμια κουρτινα..χι..xi..ολο και κατι βρίσκεται..:D
      Οσο για τις εγγονες λεγε εσύ μαγισσουλα εισαι που ξερεις καμια φορα.. μπορει να κανεις τα μαγικα σου..!!
      Και όπως καταλαβες οι καρεκλα μανεκεν..ειχαν αλλες 5 αδερφούλες..χα..χα.. με ροζ φιόγκους στην πλατη.!!
      Απλα χαρηκα που το εκανα και ας ήταν δυσκολο λογο ηλικίας πια..χι..χι.. !!:D
      Να είσαι καλά φιλεναδα και σε ευχαριστω πολύ για τα ομορφα σου λογια.. να περνας ομορφα και εσύ ότι και να κάνεις..φιλακιααααα!! :k <3

      Διαγραφή
  22. Αχ, τι μου κάνεις τώρα... :(
    Χάθηκε ο κόσμος να ήμασταν πιο κοντά
    που ψάχνω κι εγώ να μου ράψουν καλύμματα
    στις καρέκλες; Κούκλα το μανεκέν! Φιλιά! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σου κανω μανα μου; χα..χα. κοιτα να δεις..βαλε την καρεκλα μανεκεν σε ενα φορτηγό...και στήλε τη κατω..για τα καλιστεια..χι..χι.. θα κανει και ενα ομορφο ταξιδακι εκτος του ραψιματος.. τωρα που πήρα φορα Πετρίνα μου....χι..χι..:D
      Να είσαι καλα με οτι κανεις ...σε ευχαριστω πολύ...που περνας και τα λεμε φιλακιααααα!! <3 :)

      Διαγραφή
  23. τι όμορφο αποτελεσμα!λατρεψα τη λεπτομερεια με το φιογκο στην πλάτη γιατι αγαπάω φιογκους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσα μου αυτος ο φιoγκος ειναι που κανει την διαφορα απο ενα απλο καλυμα καρεκλας..σε ευχαριστω πολύ που περασες..να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα.. φιλακιααααα!! :)

      Διαγραφή