Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΚΑΛΌ ΜΗΝΑ ΜΕ...ΟΜΟΡΦΑ ΟΝΕΙΡΑ...!!!!


 Ηδη βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού...
Για μερικούς από εμάς θα είναι μήνας ξεκούρασης και διακοπών..

Ας ξεκινήσει  αυτός ο μήνας το παρεάκι μου μόνο με όμορφα όνειρα...
Θα μου πεις πως μπορεί να γίνει αυτό;
Μα είναι τόσο απλό, αρκεί να έχεις μια κόρη να στο ζητήσει..χα..χα...
Και θα μου πεις πάλι τι  μπορείς να κάνεις για να βλέπει μόνο όμορφα όνειρα;
Μα να κάτσεις να να κάνεις ..
                         όχι μία...
                         όχι δύο ..
                        όχι τρεις ..

                  όχι τέσσερις..
                     όχι πέντε..
                        όχι έξη..


                      αλλά εφτά.. 




παρακαλώ ...ναι καλά διαβάσατε εφτά ονειροπαγίδες..που κρεμάστηκαν επάνω σε ένα θαλασσόξυλο
 για να μην αφήσουν κανένα κακό όνειρο να περάσει μέσα από αυτές..
Το πως το καταφέρνουν αυτό διαβάσετε 
εδώ ένα μικρο απόσπασμα για το τι συμβολίζει η ονειροπαγίδα.. 
Υπάρχουν κάποια βράδια που τα όνειρα τρομάζουν και αναστατώνουν…δεν μπορείς να ηρεμήσεις, να ησυχάσεις..
Κι ενώ στον πολιτισμένο κόσμο μιλάμε για εφιάλτες.. άλλοι λαοί μιλάνε για τους Δαίμονες που πολεμούν τον άνθρωπο ακόμα και όταν κοιμάται.. Μάλιστα οι Ινδιάνοι έφτιαχναν και τις γνωστές ονειροπαγίδες για να κρατούν μακριά τα κακά πνεύματα από τα παιδιά..Ένας ινδιάνικος μύθος λέει πώς η Asibikaashi (γυναίκα αράχνη) αφού βοήθησε τους θεούς να βάλουν τον ήλιο στην πορεία του, προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά της από τα κακά πνεύματα που κυκλοφορούσαν το βράδυ, έφτιαχνε έναν ιστό, το λυκόφως.Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό.Έτσι, οι μανάδες ξεκίνησαν να φτιάχνουν ονειροπαγίδες. Ονειροπαγίδες κατασκεύασαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε). Το αντικείμενο στη γλώσσα τους ονομάζεται asabikeshiinh. Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης.Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα.Με τον καιρό και καθώς το παιδί μεγάλωνε, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής..Κάτω από την ονειροπαγίδα, κρέμεται ένα φτερό, με σκοπό να διδάξει στο μωρό την αξία του ανέμου ή τη σοφία (αν είναι από κουκουβάγια) ή θα γίνει το πρώτο φτερό του παιδιού όταν μεγαλώσει. 
Και μια που κατά βάθος είμαστε όλοι παιδιά..Εδώ κάνει πρόβα πως θα τις κρεμάσει..χα.χα ..
Τις έβαλε  πάνω από το κρεβάτι της για... να έχει μόνο όμορφα όνειρα..
Από το μικρό μου μπαλκονάκι ..
Σας εύχομαι να έχετε και εσείς μόνο όμορφα και χαμογελαστά όνειρα..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...καλή εβδομάδα  και.....καλές βουτιές!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ παρεάκι μου που περνάτε και τα λέμε..!!




31 σχόλια:

  1. Ααα γλυκιά μου σμαραγδένια, τις λάτρεψα τις ονειροπαγίδες σου και πρέπει να σου ομολογήσω ότι βρίσκομαι στην ίδια φάση (ούτε συνεννοημένες να ήμασταν) γιατί και η κόρη μου θέλει ακριβώς το ίδιο για έναν τοίχο στην κρεβατοκάμαρα !!!! Καταπληκτικές έγιναν, Μπράβο !!!! Εύχομαι μόνον καλά όνειρα !!!! Όσο για το μπαλκόνι σου είναι η χαρά της ζωής αυτή η θέα !!!! Να την απολαύσεις φίλη μου και καλό Καλοκαίρι !!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα τα μεγαλα πνευματα συναντιονται φιλεναδα ..πραγματι ειναι πολύ ομορφες πάνω απο το κερβατι στολιζουν ωραια τον τοιχο.. αντε με το καλο και οι δικες σου να τελειωσουν Ρανια μου να τις καμαρώσει και η δικη σου κόρη.. τωρα θα δεις τι θα μου βγαλει και η αλλη χα..χα που νοικιαζει δωματια σιγουρα θα θελει να στολισει τις κρεβατοκαμαρες.. καταλαβενει ηρθα και μεχρι να συνεφερω το σπιτι ολα απο την αρχη πλυσιμο ακομα δεν εχω κατσει να ξεκουραστω.. για αυτό και η καθυστεριμενη απαντηση μου χα.χα.. θα το κανω ομως μολις τελειωσω...και ερχισουν μονο τα καθημερινα.
      καλο καλοκαιρι και σε σενα Ρανια μου ..να περνας όμορφα την αγαπη μου φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  2. τι καλαααααααααααα τι ομορφα!!!καλε δεν ηξερα την ιστορια της ονειροπαγιδας να κατι εμαθακ γω σημεραααααααα ευχομαι μονο καλα ονειρααααααααα μονο καλαααααααααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι μαθενεις οταν κανεις βολτίτσες Σοφακι μου; χα..χα ..
      Και μενα μου αρεσε πολύ ο μυθος τους και η ιστορια τους μεσα στο χρόνο ..ασε που είναι και παρα πολύ ομορφες !!!!!
      Καλά ονειρα για όλο τον κοσμσο Σοφακι μου να μου φιλησεις τα κοριτσια σου .. μολις βρω τον χρονο θα τα πουμε ναι; την αγαπη μου φιλακιαααα....

      Διαγραφή
  3. Σμαραγδένια μου τί όμορφα πράγματα που φτιάχνεις;
    Τί οίστρος δημιουργίας είναι αυτός;
    Υπέροχες οι ονειροπαγίδες σου, τυχερή η κόρη σου!!!
    Να καλοπερνάτε όπου κι αν βρίσκετε και καλές βουτιές.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oταν είσαι μαμα η γιαγια Στελλα μου πως να χαλασεις χατιρια οταν σου ζηταν κατι τα παιδια ή τα εγγονια; είναι αλήθεια όμως οτι και εμενα μου αρεσει να φτιαχνω πραγματακια με τα χερια μου και να κανω χαρουμενους όλους τους αγαπμενους μου ..
      Η μετακομιση απο την πόλη στη εξοχή μου εχει φαει χρονο και οπως θα προσεξες παλι αργησα να απαντησω στα σχόλιοα...
      Να περνας και εσύ ομορφα και να εχεις ενα ωραιο Σαββατοκυριακο Στελλα μου ...φιλάκαααα...

      Διαγραφή
  4. Κατα αρχας καλωσορισατε στη θερινην οικια σας.να περασετε ησυχα και ομορφα
    Καιμε ξεσηκωσες.αρχιζω να κανω και εγω για να το βρει ετοιμο η μπεμπα και να κοιματε ησυχα.εχει εδω σεμεδακια που καθονται.ευκαιρια να αξιοποιηθουν.φιλακια ρουλιτσα μου και καλα μπανακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχή ευχαριστουμε Λίτσα μου για την ευχή...νομιζω οτι καλα θα περασουμε αν και με το που ήρθαμε φιλεναδα αρχισαν και εδω οι δουλειες χα.χ.α.. εμ οταν εχεις ενα σπιτι κλειστό τοσο καιρό θελει τον χρονο να ξεμαγαρισει..γι αυτό και το αργο της απαντησης μου στα σχολια φιλενεδα .. ενα γελακι ομορφο ομως ου εφτιαξε την μερα χαρη σε σενα και στην κουκλιτσα... <3 να εισαι καλά φιλεναδα..
      χαιρομαι που σε ξεσηκωνω..ετσι ξανουν οι γιαγιαδες..τι εσύ θα αποτελεσει εξερεση; ζαμαί Λίτσα μου..χα,,χα.. την αγαπη μου παντα φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  5. Μένω άφωνος! Εντάξει η τέχνη σου ξέρουμε τι είναι και πόση λεπτότητα περιέχει. Αλλά τούτες εδώ οι ονειροπαγίδες είναι υπέροχες Ρούλα μου. Μία προς μια κάνουν μια εξαίρετη συλλογή.
    Εν τω μεταξύ κοιτάζω απ το μπαλκόνι σου και με πιάνει ένα ...κάπως εδώ πέρα, καταλαβαίνεις.
    Καλό μήνα καλή μας φίλη, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα ειναι γυνακειες δουλιες ..λεμε τωρα αν και μενα θα μου αρεσε να μην υπηρχαν αυτα τα στερεότυπα..γυναικεια -αντρικα ο ανθρωπος ότι αγαπαει μπορει να το κανει αρκει να το βαλει σκοπό...στο μονο που θα ξεχωριζα θα ηταν η σωματικη δυναμη απο τον εναν στην αλλη..
      Σε ευχαριστω πολυ για τα παντα καλα σου λογια....
      Να περνας και εσύ ομορφα με οτι κανεις ...η ομορφια κρυβεται στα απλα αρκει να τα ανακαλύψουμε... καλη σου μερα..!!!

      Διαγραφή
  6. Χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί Ρούλα μου, έχω ετοιμάσει για τις 3/7 μια ανάρτηση που δεν έχει μεν ονειροπαγίδες αλλά πολύ Ινδιάνικη σοφία! ;)
    Βλέπω πως μετακομίσατε στο μαγευτικό σας μπαλκονάκι, έτσι δεν μένει παρά να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και ας είναι γενικώς και ειδικώς ανεμοδαρμένο! :P

    ΑΦιλάκια πάντα με πολύ αγάπη! <3 :k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαιρομε που τα πνευματα μας συναντιονται Στεφανια μου..η μετακομιση μου ακομα δεν με εχειαφησει χρονο ...μα και εδώ; να κατσω να απολαυσω μεχρι τωρα την ησυχια μου.. που θα παει ομως οι δουλειες καποτε θα τελειωσουν και θα τα καταφερω να χαλαρωσω.. και να αρχισω τις βολτες μου στην ...γειτονια..
      Οσο για το ανεμοδαρμενο καλοκαιρι... σημερα εδώ φυσαει πολύ οποτε οι βουτιες αναβάλλονται .. μεχρι νεοτερο δελτιο καιρού φιλεναδα
      χα χα .. μας μενει η θέα.!!!!
      Να περνας καλα και εσύ οτι και να κανεις ..την αγαπη μου δροσερα φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Μετα από εφτα μερες πιανει να σου ευχηθω καλό μηνα Αλεξανδρα μου; η καθυστερημενη λογο μετακομισης στην εξοχή απαντηση μου στο σχολιο σου και η αποχη μου απο τις επισκεψεις μου οφείλεται σε αυτον ακριβως τον λόγο..
      Καλο μηνα λοιπον και καλό καλοκαιρακι απο εδω και περα.. την αγαπη μου καλο σου βραδυ φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  8. Άντε και σε δωδεκάδα τώρα! Γιατί άμα πάρει φόρα η Ρούλα, τίποτα δεν τη σταματά!
    Μπράβο βρε Ρουλάκι μου! Τέτοια λεπτοδουλειά, επί 7 φορές μάλιστα, είναι άθλος.
    Όνειρα γλυκά στο κορίτσι σας και καλό ξεκίνημα στις διακοπές σας.
    Καλό μήνα και πολλά μπαλκονο-σμιξίματα στα πανέμορφα μέρη σας ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κανε κανενα φτου φτου.. ριξε και ενα ξεματιασμα Κανελλακι μου αγαπημενο γιατί οπου να ναι με βλεπω να τεζαρω και να μην μπορω να μην κανω ξανα τιποτα..χα.χα..
      προς το παρόν κανω φασινα τωρα που ήρθαμε..και ακομα να διαρμιστώ ετσι που μου αρεσει..χα..χα. τι να σου κανει ενα σπιτι κλειστό τοσο καιρό ε;
      αλλα που θα πάει θα κατσω και εγω καποια στιγμή χαλλλαρα πως λεμε και στη Σαλονικη..να απολαυσω το καφεδακι μου ..μακαρι να τον πίναμε παρεούλα.. που ξερεις; μπορει να γινει και αυτο ξανα ε;παντως για ονειροπαγιδες ξερεις πια θα τις κανει ; ε; :)
      καλο μηνα θα σου ευχηθω αγαπη μου εστω και αν ο μηνας εχει εφτα...μα αυτή η καθυστερημενη καθε φορα βολτα μου στην γειτονια δεν εχει 'ορια.. βρε Κανελλακι μου.. τι κανω που με καλουν οι υποχρεωσεις μου καθε φορα.. και επειδη εχουν προτερεοτητα αυτες η αποχη μου για λιγο επιβαλεται..
      Καλο καλοκαιρακι θα σου ευχηθώ κοριτσι μου να περνας καλα και θα τα πουμε λιαν συντωμως που λεμε..την αγαπη μου παντα φιλακιαααα!!! <3

      Διαγραφή
  9. πολύ ωραίες όλες οι ονειροπαγίδες
    δεν ήξερα την ιστορία τους , ευχαριστώ για την ευκαιρία να την μάθω
    μου αρέσει να μαθαίνω την ιστορία του κάθε τι

    μου άρεσε πάρα πολλά η θέα σου
    τι τυχερή που είσαι που έχεις έτσι ωραία θέα
    την αγαπημένη μου θάλασσα
    να κάθεσαι στο μπαλκόνι σου να βλέπεις τούτο και δε θέλεις τίποτε άλλο

    το βουνό στο βάθος που φαίνεται ποιο είναι; που είναι;

    καλό μήνα με ωραίες ξέγνοιαστες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oυτε και εγω δεν την ηξερα την διαβασα στο διαδυκτιο οταν εψαξα για την ιστορία των ονειροπαγιδων Δελφινακι μου ..μου αρσουν και μενα οι ιστριες αυτες ..χαιρομαι που σου αρεσε και εσενα..
      Οντως ειναι πολύ ωραια να καθομαι να αγναντευω την θαλασσα πινοντας τον καφεδακι μου ..χρειαζομαστε και λιγη ξεκουραση ολοι μας ε;
      Το νισακι που φαινεται στο βαθος ειναι η ΝΤΙΑ...ετσι λεγεται και ειναι ξερονήσι εχει ομως ενα μικρο εκλησακι της Αναλύψεως και πηγαινε πολύς κοσμος εκει με τα καραβακια εκεινη την μερα ...ειναι προστατευομενο μέρος ..γιατί εκει ζουν τα περιφημα κρητικά αγριοκατσικα τα λεγομενα Κρι κρι..αν τα εχεις ακουστα..Δελφινακι μου..
      Καλο μηνα να εχεις και εσύ αν και περασαν τοσες μερες απο την αρχη του.. λογο πολλων υποχρεωσεων ..αργησα να σου ευχηθώ.. να περνας ομορφα τωρα το καλοκαιρακι να απολαμβανεις οτι αγαπας..καλο σου ξημερωμα φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
    2. Κυρία Ρούλλα μου , ευχαριστώ πολύ για το νησάκι
      τα κρι κρι τα έχω ακουστά φυσικά
      εμείς έχουμε τα αγρινά μόνο στη Κύπρο υπάρχουν και από ότι ξέρω μοιάζουν με τα δικά σας τα κρι κρι
      ακόμα ένα που έχουν κοινό Κρήτη Κύπρος [φορεσιά,μουσική,λέξεις,εσείς μαντινάδες, εμείς τσιαττιστά, το τσιαι, το ίντα, τώρα και τούτο με τα ζώα]

      σ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου

      καλό ξημέρωμα και σε σένα

      Διαγραφή
  10. Ρουλάκι μου εφτά ονειροπαγίδες για το Χριστινάκι !!! Μα πραγματικά είναι όλες υπέροχες και καλά έκανε και τις έβαλε πάνω στο προσκέφαλο !! Το μπαλκονάκι έτοιμο για καφεδάκι και κουβεντούλες αέρινες
    ! Το αναπολώ και μου έχετε λείψει όλοι !! Καλό μήνα φιλενάδα μου αγαπημένη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες μονο τι ωρα σου απαντώ φιλεναδα..γιατί αυτην την ωρα μονο προς το παρων εχω λιγο χρονο πριν πεσω τεζα απο την κουραση..
      Ειναι αλήθεια οτι μεχρι να φερω το σπίτι στα συγκαλά του ηθελα μερες.. οχι μονο γιατί ήταν πολλους μηνες κλειστό αλλα Νικολ μου και οι δυναμεις πια έχουν παθει καθηζηση..χα..χ.α μια δουελιε που την εκενα σε μια ωρα τωρα θελω δυο..αυτο ειναι για μενα χασιμο χρονου αλλά ο νους μπορει να ειναι προθυμος αλλα το σωμα δεν συμφωνει πια...
      Αν σου πω οτι καθε καλοκαιρακι που ερψωμαστε εδώ θυμαμαι τι ωραια που περσαμε.. κεντοντας χα..χα. σεντονια για γαμο..μην νομιζεις οτι δεν σου χρωστώ παρεούλα..την επομενη φορα κοριτσι μου ναι; ακομα δεν βρηκα χρονο να τα πουμε.. οποτε θελεις παρε με Νικολ μου..!!
      Οσο για την Χριστινα μου μακαρι να ειναι οπως ολου του κοσμου ομορφα τα ονειρα του..
      Να περνας ομορφα φιλεναδα. οτι και να κανεις την αγαπη μου παντα ..φιλακιαααα!!! <3

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα Σμαραγδένια μου. Υπέροχες οι κατασκευές σου ακόμα και εδώ δεν..πιάνεσαι. Είχα την τύχη να μου κάνουν δωράκι μία ονειροπαγίδα που την μόστραρα στη κρεβατοκάμαρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι να βρω τον χρονο να σου ευχηθώ Αχτιδα μου καλο μηνα κοντευει να περασει ο μηνας ..συγνωμη φιλεναδα για τις καθστερημενη απανυηση μου στο ομορφο σχολιο σου και το ευχαριστω μου ..
      Πραγματι και μενα μου αρεσουν οι ονειροπαγιδες και σαν κατασυεη και σαν μυθος στην ιστορια τους..εξ ελλου οτι εχει σχεση με ονειρα ειναι το στειχειο μου.. ετσι ονειροπαρμενη που ειμαι..
      Μεχρι να συνεφερω απο την μετακομιση..θελω λιγο χρονο οποτε να με συγχωρεσεις φιλεναδα για την αποχη ..στις επισκεψεις μου..
      να περνας ομορφα οτι και να κανεις .. την αγαπη μου καλο σου ξημερωμα .. φιλακιαααα!!! :)

      Διαγραφή
  12. Βρε ομορφόσογο και ταλεντόσογο ,μας έχεις κάνει να θέλουμε να ανεβούμε στον Ψηλορείτη και να φουντάρουμε ,εμάς που δεν ξέρουμε ούτε μια ισια γραμμή να τραβήξουμε...λυπήσου μας βρε κουζουλή!!
    Να μην πω πως μου ανέβασες την πίεση στο 40 με το μπαλκονάκι σου...ακόμα δεν την εχω δει τη θάλασσα 😠😠😠
    Φιλιάααααααα και να εχετε τέλειο καλοκαίρι ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε βρε καλως τα ματια μου .. τι κανεις βρε αγαπη μου; τα αγορια σου; ποτε θα κατηφορισετε κατα εδώ; επι τις ευκαιριας θα σας μαθουμε να κανειετε και ονειροπαγιδες...τι λες; δεν ειναι δελεαστικη προτασηΝασια μου; χα..χα. τι ειναι βρε η Κρητη.. μια βραδια δρομος χα.χα.
      Και σκεψου να το δεις και απο κοντα αυτο το μπαλκονακι.. βρεθηκαμε.. για λιγο και δεν προλαβα να σου δειξω όλα τα αξιοθέτα μας..χα..χα.. επιφυλασομε την επόμενη φορα φιλεναδα.. ναι;
      Να περνατε ομορφα οτι και να κανετε Νασια μου θα τα πουμε σιγουρα ..καποια στιγμή.. την αγαπη μου παντα στα αγορια σου και σε σενα μικρη μου φιλη ξεχωριστα.. φιλακιαααα!!!<3 :)

      Διαγραφή
  13. Καλό μήνα σε όλους! Ρούλα τι αριστούργημα έφτιαξες πάλι!!! Φιλιά πολλά!!! Εύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με παρα πολύ καθυστερηση Ευη μου η απαντηση μου και συγνωμη που εχω χαθει μεχρι να ενσωματοθώ στην καινουργια μου καλοκαιρινη κατασταση..θελω χρονο..
      Οσο για τις ονειροπαγιδες χαιρομαι που σου αρεσαν φιλη μου .. ελπίζω να περνας ομορφα....
      δωσε μου σημα ποια εισαι βρε κοριτσι μου ξερενομαστε; εχεις μπλοκ;
      Σου γραφω το μεηλ μου αν θελεις επικοινωνησε..μαζι μου ναι; roula makedonisa@gmail.com καλο καλοοκαιρι φιλακαααα!!!

      Διαγραφή
  14. Αγαπημένη μου Ρούλα
    Όλα είναι αξιοθαύμαστα! Η όμορφη κορούλα σου, οι υπέροχες ονειροπαγίδες σου και το εξαιρετικό μπαλκόνι σου με την υπέροχη θέα!
    Σου εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο κι ανέμελο καλοκαίρι!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μαγδα μου για τα ομορφα σου λογια όταν εχεις παιδια και εγγονια δεν μπορεις να τους χαλασεις χατιρι.. ετσι δεν ειναι;
      Και εσύ να περνας ομορφα ...που θα περνας δηλαδη στα υπεροχα ταξιδια που κανες και πουταξιδευουμε και εμεις μαζι σου ..
      Να εχεις ενα ομορφο ταξιδιαρικο καλοκαιρακι Μαγδα μου την αγαπη μου φιλακιαααα..

      Διαγραφή
  15. Τί υπέροχες ονειροπαγίδες και η επιλογή της τοποθέτησης εξαιρετική! Γειά στα χέρια σου Ρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν δε σε δω να πλέκεις στολή αστροναύτη καμιά μέρα...χα χα χα!
    Πολύ ωραίες οι ονειροπαγίδες, πολύ ωραία κι η κοπέλα σου, ταίριαξαν τέλεια!!!

    Φιλάκια θαυμασμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή