Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ...ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΙΟ.!!..

Αυτή την φορά χωρίς πολλά λόγια..από την μια γιατί είναι ακόμα καλοκαιράκι έστω και στα τελευταία του..και από την άλλη τι να τα κάνεις τα λόγια όταν μιλάνε τα σταθερά σημεία σου;
                    Το κεντρικότερο
                      Και τα γύρω του...










 
                   Τα παρεάκια μας...




                        Οι μανούλες...







                 Η απέραντη γαλάζια...
                        Θυμωμένη 


                  Αλλάζοντας χρώματα...
                Ταξιδεύοντας με καραβάκια..
                     Με αεροπλάνα...
              Γαληνεμένη στην αγκαλιά της..




Βασιλεύοντας  ο ήλιος βάφει με τα χρώματα της παλέτας..







Πηγαίνοντας να κοιμηθεί....
 Αυτές είναι οι καθημερινές εικόνες του ορίζοντα μου παρεάκι μου και μια που τελειώνει το καλοκαιράκι είπα να τις μοιραστούμε..
χωρίς πολλά λόγια..
Να είστε όλοι καλά..να έχετε μια όμορφη εβδομάδα..φωτίστε το πρόσωπο σας με ένα  χαμόγελο...θα ομορφύνει περισσότερο... 
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε.. !!!

26 σχόλια:

  1. Μη μου πεις πως ήρθα πρώτη πρώτη να χαρώ μαζί σου, τα σπιτάκια σας, τις αυλές, τα πολλά πολλά γατάκια σας και πάνω απ΄όλα το απέραντο γαλάζιο... και ας φυσά ή ας λυσσομανά, η ομορφιά παραμένει ομορφιά! ;)

    ΑΦιλάκια πολλά με άπειρη αγάπη! :) <3 :k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι φιλεναδα πρωτη ηρθες χα..χα. ειπα μια φορα να σας δειξω το σταθερο μου σημειο γιατί δεν ξερω ποσο καιρο ακομα θα ειναι εφικτο να ερχομαι..εκτος αυτο πως αλλιως πως θα μοιραζομουν μαζι σας το καλοκαιρακι μου που τελειωνει σχεδον.. εδώ λεμε από Αυγουστο χειμωνα..χα..χα φετος το καλοκαιρι μας ηταν πολύ δροσερο....ευτυχως η θεα μας αποζημιωνει οταν δεν μπορουμε να χαρουμε την θαλασσα...🏄🏻‍♀️
      Να περνας ομορφα και εσύ φιλη μου και ας απολαυσουμε το καλοκαιρακι οσο ειναι ακομα εδώ..την αγαπη μου φιλακιαααα!!! 😍😘🧡

      Διαγραφή
  2. Σμαραγδένια μου σίγουρα όταν κάποτε έρθω να ξαναειδωθούμε θα μου προσφέρεις καφέ σ'εκείνο τοπρώτο τραπεζάκι μεθέα τη θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό να λέγεται φιλεναδα..οταν με το καλο έρθετε θα κατσουμε παρεούλα να αγναντεψουμε την θαλασσα και θα κανουμε πιο πολλα πραγματα απο το να πιουμε μονο ενα καφεδακι..χα χα
      Ομως έχετε και εσεις το κτημα σας που σαν δίνει τοση χαρα!! το θεμα ειναι να περνουμε ομορφια απο όπου μπορουμε για να την εχουμε στην καρδια μας για τα δυσκολα ....
      γιατι τα εχει και αυτα η ζωή..που μακαρι να μην τα γνωριζει κανεις φιλεναδα..
      Να περνατε ομορφα και εσεις και μακαρι να σμιξουμε.. την αγαπη μου φιλακιαααα!! 😀 🧡🌸

      Διαγραφή
  3. Ομορφιες ομορφιες μονο ομορφιες.και αυτη η θαλασσα αχ αυτη η θαλασσα.να τα χαιρεστε Ρουλιτσα μου και να τα απολαμβανετε.την αγαπη μου και πολλα φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε με το καλο να έρθετε να την απολαυσουμε και μαζι Λιτσα μου εγω με τα μπρατσακια μου ναι; χα..χα. 🏊🏻‍♀️ θα χαρω παρα πολύ να συναντηθουμε οι συμπατριώτισσες στην Κρητη...που ξερεις; ποτε δεν λεμε ποτε!!!
      Ομως να λεμε και την αληθεια οτι η Ναυπακτος ειναι απο τα πιο ωραια μερη της πατριδας μας προχθες την εδειχνε η τηλεόραση μια ομορφια ειναι.!!!
      Να εισαι καλα φιλεναδα και να περνας ακομα καλύτερα...την αγαπη μου φιλακιαααα!! 😘🧡

      Διαγραφή
  4. Είσαι στην τοποθεσία "Παράδεισος" και με την πιο όμορφη παρέα!
    Ρούλα μου, υπέροχο το σταθερό σου σημείο, που όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις ουρανό και θάλασσα.
    Τι άλλο να θέλει κανείς απ' την καλή του τύχη;
    Φιλιά ιπτάμενα αγαπημένη μου 💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θελω να πω το αντιθετο Κανελλακι μου γιατί εσύ ξερεις απο πρωτο χερι...απλα ηθελα το σταθερο μου σημειο να το μοιραστώ και με φιλους που δεν ειναι εφικτό να βρεθουν εδω.. οι χαρες ας υπαρχουν να τις μοιραζομαστε εστω και δυαδικτυακα..αφου αυτος ειναι πια ο πιο συντομος τροπος να μοιραζεσαι τα καλα σου ..τωρα που μπορεις ..το αυριο κανεις δεν το ξερει ..γιατι... τα δυσκολα θα μας περιμενουν στην γωνια δεν ειναι ολα ροδινα ... υπαρχουν και αυτα στην ζωη μας..
      Προς το παρον ευλογώ την καλη μου τυχη γενικως Μαρακι μου..!!!😁
      Να είσαι καλα να περνας ομορφα .την αγαπη μου 🧡 φιλακιααα!! 😙

      Διαγραφή
  5. Αχ βρε Ρούλα μου! με τούτες εδώ τις εικόνες, με αυτές τις υπέροχες στιγμές της φύσης, εμ δεν θα τελειώσει το καλοκαίρι κορίτσι μου!
    Μέτρησα μία προς μία αυτές τις υπέροχες στιγμές του περιβάλλοντος ολόγυρά σας. Ταξίδεψα μαζί τους. Γέμισα με την ανάσα τους. Πόσο αλήθεια, νάξερες, λείπουν τέτοιες εικόνες από τους εμάς ανθρώπους της ελεεινής πόλης Ρούλα μου.
    Να χαρείς όσο περισσότερο γίνεται αυτές τις στιγμές.
    Στέλνω τις ευχές μου για καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη την φορα θελησα να σας δείξω τον χωρο που μενουμε τα καλοκαιρια μας ετσι για να τα εχω και εγω φυλαγμενα καπου μια και αυτη την ευκαιρια μας την δείνει το ιντερνετ .. να αποθυκευουμε μαζι με τις μνημες μας και τις εικονες μας...
      Να είσαι καλα που παντα με τον καλο σου λογο ερχεσαι εδώ..
      Επειδη μου αρεσουν τα ταξιδια και δεν μπορει το σωμα ας τα κανουμε τουλαχιστον μεσα απο την φαντασια μας.. γι αυτο μας την εχουμε..
      Το καλοκαιρακι τελειωνει οντως και σιγα σιγα θα μαζευτουμε στις εστιες μας..ηταν και αυτη μια αναπαυλα..
      Να περνας και εσύ καλα με οτι κανεις καλο σου βραδυ..😀

      Διαγραφή
  6. Δε σε πιστεύω, το καλοκαιράκι στην Κρήτη δεν τελειώνει ποτέ. Τώρα είναι που θα δροσίσει λιγάκι θα απολαμβάνεις αυτό το ωραίο μπαλκονάκι δέκα φορές καλύτερα. Φιλιά στα γατουλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ειναι αληθεια αυτο που λες Χριστινακι μου .. το καλοκαιρι εδω ειναι πολύ μακρυυυυυ..Για τους πιο νεους που ερχονται στην παραλια αυτή ολο τον χρονο να μην σου πω... το ξερω γιατι και τον χειμωνα κολυμπανε οπως η κορη μου..
      Το φετεινο καλοκαιρι ηταν δροσερο μεχρι να ερθει το αλλο καλα να περνας.. οσο για τα γατακια μας αυξανονται και πληθύνονται... φιλακιααα 😘😀

      Διαγραφή
  7. Τί ωραία!
    Με μετέφερες νοερά στις ομορφιές της Κρήτης.
    Να είστε γεροί να τα χαίρεστε όλα αυτά που φτιάξατε με τα χεράκια σας.
    Εικόνες από τον παράδεισο.
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως που υπαρχει αυτό το νοερα Ρενα μου και μεταφερομαστε όπου θελουμε στην στιγμη..ε; και εγω το ιδιο κανω απο εδώ..μακαρι να μπορουσαμε να ανεβουμε στην πατριδα καποτε ξανα..
      Ευτυχως που υπαρχει και αυτο το μπαλοκονακι οσο μπορούμε ..και μας χαλαρωνει καπως απο την καθημερινοτητα..παρ όλες τις δουλειες φετος..!!!
      Στο μεταξυ το καλοκαιρακι τελειωνει φιλεναδα και σε καμια εικοσαρια μερες θα αποχαιρετίσουμε.. θα γυρισουμε ο καθενας στην καθημερινοτητα μας.. αλλα θα εχουμε..μεσα μας τα ωραια το καλοκαιριου.. ε;
      Να είστε καλα να περνατε ομορφα..ποτε γυρνατε εσεις απο τας εξοχας;
      Στελνω τα θαλασσινα ακομα φιλια μου σε ολους σας..και την αγαπη μου..🧡😊

      Διαγραφή
  8. Ένα υπέροχο κομμάτι της Ελλάδας στη διάθεσή σου Σμαραγδούλα μου!!!
    Οι φωτογραφίες τέλειες, φανερώνουν με το παραπάνω την ομορφιά που απολαμβάνεις.
    Και του χρόνου ακόμα καλύτερα θα σου ευχηθώ αφού...το καλοκαιράκι τελειώνει και... μάλλον ετοιμάζεσαι να γυρίσεις στη βάση σου.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπου ναναι σε καμια εικοσαρια μερες Μαρια μου θα γυρισουμε στην καθημερινοτητα μας.. να σου πω την αληθεια μου ελειψε και αυτή..χα..χ.α με τιποτα δεν ειναι ευχαριστιμενος ο αναθρωπος.. θελει τις αλλαγες του οποιες και να ειναι αυτες ε;
      πριν αποχαρετσω αυτον το χωρο που ειναι εδω και 25 χρονια το σταυθερο μου σημειο..θελησα να το μοιραστω μαζι σας μια που η τεχνολογια μας το επειτρεπειμ...μεχρι τωρα μονο το μπαλκονακι μας βλεπατε..
      Θα χαρω να τα πουμε καποτε και απο κοντα..να περνας ομορφα και εσυ φιλη μου οτι και να ανεις.. φιλακιαααα!! 😊🧡

      Διαγραφή
  9. Το σταθερό σου σημείο υπέροχο Ρούλα αλλά και τα γύρω ακόμη καλύτερα. Αν είχα ένα τέτοιο σημείο δεν θα αλλαξοστράτιζα αποδεκεί. Στο ξάγναντο της βεραντούλας σου, εκεί που γιαίνει η ψυχή πιες ένα νερό και για μας να δροσιστούμαι και του λόγου μας.
    Φιλιά πολλά και να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αννικα μου καλα τα λες και εγω θα το εκανα αν ηταν εφικτό να καθομουν εδώ ολο το χρονο αλλα δεν γινονται παντα οι επιθυμιες μας..παντως και το οτι τα καλοκαιρια μας τα περναμε εδω σχεδον 25 χρονια κατι ειναι και αυτό ...οσο μεγαλωνουμε τοσο πιο δυσκολα ειναι να κανουμε πραγματα που καναμε πριν...χαιρομαι παντως που μοιραζομαι πραγματα που αγαπω μαζι σας..
      Να πιω φιλη μου για σενα οχι μον νερακι οτι θελεις .. και δεν ξερω αν ποτε σε βγαλει ο δρομος σου προς τα εδω θα χαρω να τα πουμε και απο κοντα..
      Εδω το καλοκαιρι αργει να φυγει και ο Σεμτεμβρης περιμενει την σειρα του..!!!😊
      Να περνας ομορφα και εσύ οτι και να κανεις Αννικα μου καλο υπολοιπο καλοκαιρακι.. την αγαπη μου φιλακιαααα!! 🧡

      Διαγραφή
  10. Μαγικός ο τόπος, υπέροχες οι εικόνες που μοιράστηκες μαζί μας Ρούλα μου, εύχομαι πάντα να απολαμβάνεις αυτή τη θέα, τα χρώματα, τον θαλασσινό αέρα και την φυσική ομορφιά του τοπίου....Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα που τελειώνει το καλοκαιράκι Κλαυδια μου θελησα να μοιραστώ τον περιγυρω χώρο μου μια και εμείς σε λίγες μέρες θα γυρίσουμε στην βάση μας και στην καθημερινότητα μας φιλενάδα το έκανα και για μένα να κρατήσω αναμνήσεις όταν δεν θα μπορω να τις απολαύσω γιατί κάποτε θα γίνει κι αυτό ε φιλενάδα; το λαπτοτ μου θέλει επισκευή και γράφω από το Σμαρτ φον την αγάπη μου φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    Για όλες εμάς τις φίλες σου και τους φίλους σου θαρρώ,ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΊΟ:Ηράκλειο = Σμαραγδένια!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω σας ευχαριστω αδερφι μου ολες σας και το μπλοκινκ βεβαιως βεβαιως χα..χα γιατι χωρις αυτο πως θα σας γνωριζα; και με ποιους θα μοιραζομουν το σταθερο μου σημειο οεο αγαπη μου; 🧡
      Να περνας ομορφα οτ και να κανεις παντα.. την αγαπη μου σε όλους σας φιλακιααααα!! 😘😀

      Διαγραφή
  13. Το ..σταθερό σου σημείο, μια χαρά Παράδεισος μου φαίνεται!
    Θάλασσα, καλοκαίρι, αυλές και πάλι θάλασσα..
    Μοσχοβόλησε η οθόνη καλοκαίρι!

    Να είσαι καλά Σμαραγδάκι-Ρούλα, να τα περνάς όμορφα στο υπέροχο, σταθερό σου σημείο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αυτο το σημειο Σμαραγδουλα μου...(πολύ μου αρεσει που εχουμε κατι κοινο εμεις (το ιδιο μισο του ονοματος μας εννοώ) που εδω και 25 χρονια μας φιλοξενει τα καλακιαρια μας .νομιζω ότι όλοι μαςεχουμε και καποιο σταθερο σημειο που ειναι ο δικος μας παραδεισος..και που δεν χρειαζεται να ειναι κοντα σε θαλασσα μπορει να ειναι όπουδηποτε αισθανομαστε ομορφα...😀
      Σε ευχαριστω πολύ που πέρασες και τα ειπαμε να περνας ομορφα και εσύ οτι και να κανεις .. καλο σου ξημερωμα και καλη εβδοαμαδα φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  14. τυχερή και ευλογημένη
    να τα χαίρεσαι και να τα απολαμβάνεις
    όλες τις ώρες της μέρας
    θάλασσα ηλιοβασίλεμα μου αρέσουν πολλά
    ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ομορφιά και η γαλήνη που απολαμβάνεις να είναι πάντα στην καρδιά σου Ρουλίτσα μου!

    Φιλιά θαλασσινά από το συννεφιασμένο Πειραιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή