Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Μια Ιδέα-Μια Έμπνευση #1 ΣΚΑΡΑΒΑΊΟΣ!

Κεντρική ιδέα πλοκής: 

"Μια γυναίκα, επισκέπτεται έναν επώνυμο συγγραφέα. Τού κάνει μια ελκυστική πρόταση να της γράψει τη βιογραφία της. Ο συγγραφέας θα την αναζητήσει τις αμέσως επόμενες μέρες για να προχωρήσουν. Η γυναίκα όμως έχει εξαφανιστεί"

           ΣΚΑΡΑΒΑΊΟΣ!

                              πηγή

Αλεξάνδρεια έτος 1960. Η ζέστη ήταν αφόρητη. Ο Λίβας, ο καυτός άνεμος της ερήμου, έμπαινε στα ορθάνοιχτα παράθυρα από παντού.

Ένας ανεμιστήρας ταβανιού, προσπαθούσε να σκορπίσει λίγη δροσιά στο γραφείο του Ασάντ Ρασίτ, που κάθε τόσο σκούπιζε τον ιδρώτα από το μέτωπό του!

Από τον δρόμο ακουγόταν οι φωνές από  το πολύβουο ανθρωπομάνι αφού η ζωή δεν σταματούσε όλο το εικοσιτετράωρο. Το πλήθος, πήγαινε πάνω κάτω, άλλοι  διαλαλώντας την πραμάτεια τους και άλλοι απλά για να βολτάρουν. Το γραφείο του βρισκόταν σε ένα στενό κοντά στην  μεγάλη πλατεία της Αλεξάνδρειας. 

Πολυγραφότατος ο Ασάντ, ήταν ένας από του πιο διάσημους συγγραφείς  μυθιστορημάτων της Αιγύπτου. Τα βιβλία του γινόταν  μπέστ σέλερ μόλις κυκλοφορούσαν, αφού πραγματεύονταν το μυστήριο και την αγωνία, την οποία κρατούσαν μέχρι την τελευταία τους σελίδα τον αναγνώστη τους.

Αυτό το απόγευμα παρόλη την ζέστη που τον ταλαιπωρούσε, ήταν πολύ ευχαριστημένος, αφού μόλις είχε βάλει την λέξη ΤΕΛΟΣ σε ένα ακόμη μυθιστόρημα του.

Δεν πρόλαβε να ακουμπήσει στην πλάτη της καρέκλας του και ακούστηκε ένας διακριτικός χτύπος στην πόρτα. Παραξενεύτηκε, γιατί δεν περίμενε κανέναν αυτή την ώρα.

-Εμπρός, είπε και η χροιά της φωνής του έδειχνε περιέργεια.

Η πόρτα άνοιξε και στο άνοιγμα της φάνηκε μια γυναίκα, που θα  ήταν  γύρω στα 45-50 χρονών από ότι κατάλαβε ο Ασάντ. Ξανθιά, όμορφη, ντυμένη με ένα κομψό ταγιέρ. 

-Παρακαλώ; Τι θα θέλατε; σε τι μπορώ να σας φανώ χρήσιμος; 

-Πριν σας πω τι θέλω, επιτρέψτε μου να σας συστηθώ. Λέγομαι Ολίβια Ρόμπερτς αρχαιολόγος. Γεμάτη αυτοπεποίθηση του έτεινε το χέρι της, και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να γράψετε την αυτοβιογραφία μου.

-Πως είπατε; μα εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το είδος κυρία  Ρόμπερτς, μήπως απευθύνεστε σε λάθος άνθρωπο;

-Δεν θα έκανα τέτοιο λάθος πιστέψτε με, ξέρω σε ποιον απευθύνομαι κύριε Ρασίτ και νομίζω ότι είστε ο πιο κατάλληλος γι  αυτό! Μην βιαστείτε παρακαλώ να μου απαντήσετε, θα σας αφήσω την κάρτα μου. Παρακαλώ σκεφτείτε το με την ησυχία σας και με ενημερώνετε όταν το αποφασίσετε.  Άπλωσε το χέρι της να τον χαιρετίσει σημάδι πως δεν ήθελε να πει τίποτα παραπάνω. Μέχρι εκείνος να συνειδητοποιήσει τι έγινε, πριν λίγο, η πόρτα έκλεισε πίσω της!


Η Ολίβια Ρόμπερτς με διδακτορικό  αρχαιολογίας, λάτρευε από μικρή την αρχαία ιστορία και τα μυστήρια της Αιγύπτου. Εξ ου και η διατριβή της γύρω από αυτό το θέμα! Όνειρό της ήταν, (και το οποίο και έγινε πραγματικότητα,) να επισκεπτόταν κάποια στιγμή την Αίγυπτο και να ασχοληθεί με τις ανασκαφές! Με το που πάτησε το πόδι της στο Κάϊρο, η καρδιά της τις έλεγε πως αυτή η απόφασή της ήταν η σωστή και περίμενε με αγωνία να πάρει την άδεια να αρχίσει την ανασκαφή, μαζί με το συνεργείο της, για την οποία είχε πολλές ελπίδες πως θα εύρισκε αυτό για το οποίο είχε έρθει εδώ. Δεν είχε πει τίποτα και σε κανέναν για το μυστικό που έκρυβε μια περγαμηνή που είχε πέσει στα χέρια της πριν από καιρό. Ήταν αυτή που της έδωσε την ώθηση να επισπεύσει την αποστολή της!

Το αυτοκίνητο καταβρόχθιζε τα χιλιόμετρα πηγαίνοντας για την δυτική όχθη του Νείλου, στην κοιλάδα των Βασιλέων, μια νεκρόπολη που βρίσκεται απέναντι από το σημερινό Λούξορ. Εκεί πήγαινε για να βρει αυτό που έψαχνε. Τότε δεν ήξερε πως η ζωή της θα βρισκόταν σε κίνδυνο μετά την ανακάλυψή της!

Οι πιο πολλοί τάφοι είχαν συληθεί, αφού ιστορίες για κρυμμένους θησαυρούς κυκλοφορούσαν ανάμεσα τους. Όμως ακόμα και έτσι δεν έπαυαν να γεμίζουν με θαυμασμό τα μάτια όσων τα έβλεπαν για πρώτη φορά. Ιερογλυφικά σκαλισμένα στους βράχους και αίθουσες γεμάτες καταπληκτικές τοιχογραφίες, ιστορούσαν τις ζωές των Φαραώ.   Μιλούσαν για την τέχνη των αρχαίων Αιγυπτίων. Περνώντας μέσα από σκοτεινούς λαβυρινθικούς διαδρόμους, η Ολίβια ανατρίχιασε καθώς είχε την εντύπωση πως κάποιος την παρακολουθούσε. Με περισσότερη προσοχή και τα νεύρα της τεντωμένα, πλησίασε στον νεκρικό θάλαμο και τον τάφο με την μούμια, που είχαν ανακαλύψει την προηγούμενη μέρα. Με πολύ προσοχή έβγαλε ένα μικρό σουγιά και άρχισε να κόβει τις γάζες στο μέρος της καρδιάς. Η άσκημη μυρωδιά από την ταριχευμένη μούμια, της ανακάτεψε το στομάχι. Όμως έπρεπε να βγάλει σε πέρας την αποστολή της.  Αχ ας ήταν τυχερή μουρμούρησε και να εύρισκε αυτό που πίστευε πως υπήρχε εκεί μέσα. Με την αίσθηση πως έκανε ιεροσυλία, έβαλε το χέρι της μέσα στην μούμια και εκεί στο μέρος της καρδιάς άγγιξε τον πολύτιμο σκαραβαίο! Με τρεμάμενα χέρια τον φώτισε με το φακό που κρατούσε και έμεινε άφωνη με την λάμψη του! ήταν ένας χρυσός σκαραβαίος στολισμένος με πολύτιμα πετράδια! Ακριβώς όπως τον περιέγραφε η περγαμηνή! Σίγουρα θα ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη...από τώρα σκεφτόταν την παρουσίαση που θα έκανε στο κοινό! Δεν πρόλαβε να τελειώσει την σκέψη της και ξαφνικά ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Έχασε τον κόσμο πέφτοντας κάτω. Όταν συνήλθε βρέθηκε στο σκοτάδι, δεμένη και φιμωμένη στο υγρό πάτωμα, ενώ ο σκαραβαίος είχε εξαφανιστεί! Προσπάθησε να λυθεί, αλλά ήξερε πως αυτό ήταν ακατόρθωτο. 

Δεν μπορούσε να καταλάβει πόση ώρα, ή ώρες είχαν περάσει. Μέχρι εδώ ήταν σκέφτηκε και να φωνάξω βοήθεια, κανένας δεν θα με ακούσει. Η ομάδα μου είναι σε κάποιο άλλο σημείο. Ξαφνικά, πέρασε από την σκέψη της ο σουγιάς που είχε. 

-Ίσως αν είμαι τυχερή να μου έχει πέσει κάπου εδώ γύρω σκέφτηκε και άρχισε να ψάχνει στα σκοτεινά το πάτωμα. Εκεί που έκανε την προσπάθεια να βρει τον σουγιά, σαν να της φάνηκε πως είδε κάποιο φως και άκουσε να φωνάζουν το όνομα της!

- Αχ να σκεφτούν να ψάξουν εδώ! Κράτησε την ανάσα της! Δεν περίμενε πολύ, η ομάδα της φάνηκε από το στενό πέρασμα και την είδε ευτυχώς! 

Με ανακούφιση τα πνευμόνια της γέμισαν καθαρό αέρα καθώς την έβγαζαν έξω και άρχισε να συνέρχεται, λέγοντάς τους τι είχε ανακαλύψει και πως έχασε τον σκαραβαίο μέσα από τα χέρια της.

Όλη η ομάδα, καμιά δεκαριά άτομα κοιτάχτηκαν μεταξύ τους. Κάποιος όμως έλειπε και επόμενο ήταν οι υποψίες να πέσουν επάνω του! Το σίγουρο ήταν πως θα τον έψαχναν, ακόμη και στην άκρη της γης να πήγαινε!

Στο μεταξύ στην Αλεξάνδρεια ο Ασσαντ μάταια προσπάθησε να επικοινωνήσει με την παράξενη επισκέπτριά του χωρίς να τα καταφέρει! 

Πάνω που έκανε αυτές τις σκέψεις χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη μεριά της γραμμής άκουσε την φωνή της να τον ρωτάει τι αποφάσισε!

Όταν εκείνος γεμάτος περιέργεια της έδωσε καταφατική απάντηση και την ενημέρωσε πως την γύρευε για να της το το πει, εκείνη του είπε πως δεν θα μετάνιωνε για την απόφασή του, αφού η βιογραφία της θα είχε και συνέχεια, μαζί με  όλα αυτά που αντιπροσώπευαν τα βιβλία του την  αγωνία και μυστήριο! 

             ΤΕΛΟΣ  



Για να μπορέσω να γράψω αυτή την μικρή ιστορία-διήγημα,(δεν ξέρω αν έχει μυστήριο,) διάβασα σχετικά άρθρα για την Αίγυπτο, όπως ονόματα και τοποθεσίες! Τις πληροφορίες για τον σκαραβαίο τις πήρα από αυτό το κείμενο. Είχε πολύ ενδιαφέρον. 

 "Μέχρι την περίοδο του Νέου Βασιλείου (1550-1070 π.Χ.), οι σκαραβαίοι είχαν αποκτήσει σημαντική θρησκευτική σημασία και ήταν χαραγμένοι με ονόματα θεών ή θρησκευτικών προσώπων. Μεγαλύτεροι σκαραβαίοι, γνωστοί ως «Σκαραβαίοι Καρδιάς», χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε ταφικό πλαίσιο για να βοηθήσουν τον νεκρό στη μετά θάνατον ζωή. Θα μπορούσαν είτε να τοποθετηθούν σε έναν τάφο είτε μέσα στα περιτυλίγματα της μούμιας του νεκρού, κυρίως στην κορυφή της καρδιάς. Για τους αρχαίους Αιγύπτιους, η καρδιά ήταν η έδρα του μυαλού."



Αυτή ήταν η δική μου συμμετοχή στο δρώμενο που κανει ο  Γιάννης, από το Ηδύποτο.. δεν ξέρω αν πληρούσα σωστά τους όρους φίλε μου, αλλά να σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έκανα με αιτία το δρώμενο σου!

Μέχρι την επόμενη φορά που  θα τα πούμε, να είστε καλά, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα και να περνάτε όμορφα με ότι κάνετε...αυτό θα σας φέρει το χαμόγελο στα χείλη σας! Μην το ξεχνάτε πλιζζζ!

Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε!

  

  


 

29 σχόλια:

  1. Ρούλα μου, με συγκίνησες, καλή μου φίλη! Αλήθεια με συγκίνησες!

    "Αυτή ήταν η δική συμμετοχή στο δρώμενο που κάνει ο Γιάννης, από το Ηδύποτο.. δεν ξέρω αν πληρούσα σωστά τους όρους φίλε μου, αλλά να σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έκανα χάρι σε σένα!..."

    Καταλαβαίνεις τώρα, τι συγκίνηση και πόσα συναισθήματα, μού έδωσες, Ρούλα μου; Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω με την καρδιά μου! Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε κάποιο είδος "εξετάσεων" με τη γραφή μας. Είμαστε εδώ για να βιώσουμε αυτό ακριβώς, που έχει η παραπάνω αναφορά σου. Το μοίρασμα, το δέσιμο.
    Μάς ταξίδεψες στην Αίγυπτο και στον ιστορικό Νείλο. Αγαπημένο μέρος. Μέρος με μυθική τεράστια ιστορία. Λατρεύω την αρχαιολογία και το μυστήριο με τους βασιλικούς τάφους των Φαραώ.
    Να λοιπόν, που η Ολίβια Ρόμπερτς, εξαφανίζεται κατά τη στιγμή της εκπλήρωσης του μεγάλου της ονείρου, της ανακάλυψής της. Και να που διασώζεται τελικά απ' την ίδια της την ομάδα. Με μεγάλο διακύβευμα τον Σκαραβαίο.
    Ο συγγραφέας μας θα έχει πολλά να συμπεριλάβει στο βιβλίο του.

    Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου φίλη, μία ακόμα φορά. Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χάρηκα που τόλμησα χάρη στο δρώμενο σου, να γράψω για ένα θέμα που δύσκολα θα ασχολούμουν με αυτό. Μέσα από την αναζήτηση μου κατάλαβα ότι το μυστήριο είναι ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ήταν πάντα αυτά που με γοήτευαν... Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία που πραγματεύονται μυστήρια και αγωνία. Κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση...Και η Αίγυπτος με τα ιστορικά της μνημεία και την τόσο πλούσια και πανάρχαια ιστορία της, ήταν το καλύτερο, αλλά και ευκολότερο θέμα αφού η ιστορία της βρίθει από μυστήρια, που έχουν γίνει βιβλία και αμέτρητες ταινίες!
      Τελικά, άφησα να υποτεθεί, πως θα μπορούσε να συνεχιστεί η ιστορία (αλλά θα τραβούσε πολύ σε μάκρος ) αφού υπάρχει και η υπόνοια στον αέρα η αναζήτηση του κλέφτη του σκαραβαίου! Θα μπορούσες να την πεις και ημιτελής.. Απλά βάζει ο καθένας το δικό του τέλος στην ιστορία!
      Εγω σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία. να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλό σου βράδυ! 🌙

      Διαγραφή
  2. Όμορφη ιστορία, με μία εσάνς μυστηρίου να την περιτριγυρίζει, από εναν τόπο που έτσι κι αλλίως είναι γεμάτος μυστήρια και θρύλους. Ας θυμηθούμε τις κατάρες που έπεσαν πάνω σε αυτούς που άνοιξαν τπυς τάφους των Φαραώ...
    Χάρηκα την συμμετοχή σου, Ρούλα!
    Την Καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησα να γράψω κάτι που να έχει μυστήριο και η μόνη χώρα που μου ήρθε στου νου ήταν η Αιγυπτος... και ποιανού δεν θα πήγαινε εκεί; πιο πολύ μετράει για μένα η προσπάθεια να βάζω το μυαλό μου να δουλεύει στην ηλικία που είμαι.
      Χάρηκα που σου άρεσε και σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά καλο σου βράδυ!.

      Διαγραφή
  3. Ωραιότατη ιστορία Ρούλα μου και μόνο ο τόπος γεμίζει μυστήριο την γραφή σου. Μόνο κρίμα που έχασε το σκαραβαίο, και ήταν ολόχρυσος με πετράδια!!! Ανατριχιάζω και μόνο που διαβάζω για μούμιες και τάφους Αιγυπτιακούς.
    Μπράβο σου να σαι καλά να δημιουργείς
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα που δεν ήξερα τι να γράψω Αννιώ μου η Αίγυπτος με τα τόσα μυστήρια, ήταν η χώρα που θα με βοηθούσε να ξεδιπλώσω μια ιστορία μυστηρίου για πρώτη φορά. Δεν με φοβίζουν τα θρίλερ και τα μυστήρια και να τα διαβάζω και να τα βλέπω...ισα ισα που άφησα να κλέψουν τον σκαραβαίο για να υπάρχει (δήθεν) η συνέχεια της ανεύρεσης του μετά από κυνηγητό και περιπέτειες αφού θα τον κυνηγήσουν... αυτό το άφησα να εκρεμεί!...να βαλει ο καθένας το δικό του τέλος!...😉
      Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου να περνάς όμορφα με ότι κάνεις την αγαπη μου φιλιααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  4. Πολύ ατμοσφαιρική η ιστορία σου, Ρούλα μου, μου άρεσε πολύ το κλίμα που δημιούργησες, ήταν σαν να έβλεπα μαυρόασπρη ταινία μυστηρίου με υπέροχους πρωταγωνιστές! Μύθοι, μυστήριο, αγωνία, όλα τα είχε και τα χώρεσες τόσο όμορφα σε ένα κείμενο - μικρό κομψοτέχνημα! Μπράβο σου, το απόλαυσα πραγματικά! Είδες που αναρωτιόσουν τι θα έγραφες;
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου΄ άρεσε Πίππη μου ...είναι αλήθεια πως από την στιγμή που σκέφτηκα την Αίγυπτο για να γράψω κάτι, αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στην εποχή εκείνη. Με τόσες ταινίες που έχουν γυριστεί Πίππη μου για την Αιγυπτο και με τόσα μυστήρια γύρω από τάφους και πυραμίδες των Φαραώ, επόμενο ήταν να γραφτεί μια τέτοια ιστορία έφού πρώτα έψαξα να μαθω πληροφορείς για την ιστορία της...και εννοείτε παραμορφώθηκα! 😊
      Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις Πίππη μου την αγαπη μου φιλιααα!🧡🤗

      Διαγραφή
  5. Ρούλα μου υπάρχουν επεισόδια της Ά. Κρίστι με τον θρυλικό ντεντέκτιβ Πουαρό, που εκτυλίσσονται μ' αυτές ακριβώς τις συνθήκες. Αίγυπτος, αρχαιολόγοι, αρχαίοι θησαυροί και θρύλοι κλπ... Ίσως γιατί ο τελευταίος σύζυγός της ήταν αρχαιολόγος που δραστηριοποιήθηκε και στην Αίγυπτο.
    Εγώ έχω να πω πως μας έβαλες τα γυαλιά και συμμετείχες με μια ατμοσφαιρική και ψαγμένη ιστορία που μου άρεσε πολύ. Όπως και οι πληροφορίες για τον ιερό σκαραβαίο (τα είχα μελετήσει κι εγώ γιατί υπάρχουν αναφορές στο τελευταίο μου βιβλίο, στην ενότητα για Αίγυπτο).
    Στέλνω γλυκά φιλιά και με τεράστια αγκαλιά Ρουλάκι μου γλυκό 💖

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και μου αρέσουν τα βιβλία Κανελλάκι μου που έχουν κρύβουν ένα μυστήριο, εν τούτης δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της Αγκαθα Κρίστι, αλλά αντίθετα έχω δει ταινίες της με τον περιβόητο και έξυπνο Πουαρό στις εξιχνιάσεις μυστηρίων. Θα είναι στις επόμενες αναζητήσεις βιβλίων μου.
      Καλά αυτό με την μελέτη και την αναζήτηση για τα μυστήρια της Αιγύπτου, έπεσε πολύ διάβασμα, μου άρεσε που έμαθα τόσα ας είναι καλά το ίντερνετ...😉
      Χαίρομαι Κανελλάκι μου που είχαμε το ίδιο αντικείμενο για μελέτη...😊 και... όχι ότι σας έβαλα τα γυαλιά; χα χα , έτσι και έμπαινες σ αυτήν την εποχή , μετά κυλούσαν όλα από μόνα τους!! και από ότι είδες, άφησα ημιτελή την ιστορία για το κυνήγι του σκαραβαίου, αφού ήταν εμφανές πως θα τον έπιαναν στο τέλος τον κλέφτη...ακόμα και στην άκρη της γης να πήγαινε!...😊 Φιλί κι αγκαλιά κι από μένα κορίτσι μου καλο σου ξημερωμα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  6. Ρούλα μου από την πρώτη κιόλας παράγραφο με είχες βάλει στο κλίμα. Αίγυπτος, Νείλος, μούμιες, τάφοι Φαραώ...
    Τέλεια ιστορία, είχε μυστήριο και αγωνία και μου άρεσε πάρα πολύ. Μπράβο!
    (Μου θύμισε και ένα διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε που είχα διαβάσει μικρή και μου άρεσε "Ο χρυσός σκαραβαίος". Φυσικά όσον αφορά τον σκαραβαίο κατά τα άλλα δεν έχει κοινά σημεία με την δική σου ιστορία).
    Να περνάς καλά.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ήταν τόσο πασιφανές Ελένη μου! Δεν μπορούσα να σκαφτώ κάτι άλλο σε πιο μυστηριακό.
      Δεν το ήξερα ότι υπάρχει και σε βιβλίο ο σκαραβαίος, τον ξέρω τον συγγραφέα από τους γνωστότατους είναι θα το ψάξω να το βρω τώρα που το έμαθα.
      Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου. Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις την αγάπη μου φιλιάαα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  7. Ρούλα μου, προσωπικά την ιστορία σου τη διάβασα δυο φορές και ήταν σαν να έβλεπα ταινία αλλά και σαν να διάβαζα ένα μυθιστόρημα μυστηρίου για ένα μαγικό τόπο όπως είναι η Αίγυπτος, με αρχαιολόγους, μυστήρια... θέματα που αγαπώ να διαβάζω, να βλέπω. Τι να σου πω; Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που η χώρα αυτή Μαρία μου, είναι γεμάτη από θρύλους και μυστήρια τα όποια αν αγαπάς αυτό το στύλ σε συναρπάζουν. Αυτό έπαθα και εγώ από την στιγμή που αποφάσισα να γράψω κάτι από τον μυστηριακό αυτόν τόπο. Και εγώ αγαπώ αυτά τα βιβλία και τις ταινίες, που αναφέρονται σε αυτές τις εποχές!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαρία μου. Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλό σου ξημερωμα φιλιααα! 🧡

      Διαγραφή
  8. Μια καλογραμμένη ιστορία που μας μεταφέρει στην τότε Αίγυπτο με τα μυστήρια και τα θρίλερ της!
    Πολύ την ευχαριστήθηκα την ιστορία σου και με εξέπληξαν οι λεπτομέρειες του τόπου σα να ζούσες εκεί... σε μια άλλη ζωή μήπως!!! ;)
    Το τέλος μας αφήνει με ένα ερωτηματικό και αυτό προσθέτει γοητεία!
    Πολλά μπράβο και πολλά ΑΦιλάκια αγάπης! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Στεφανία μου η ιστορία μου χαίρομαι και για μένα που μπόρεσα να σε βάλω στο κλίμα των μυστηρίων της Αιγύπτου ...με το που αποφάσισα το θέμα, μετά ήταν εύκολο να κτίσω την πλοκή της.! Λες; να μπορεί να ήμουν στην προηγούμενη ζωή μου καμια Αιγύπτια; 😊
      Μου άρεσε πολύ που πρόσεξες πως άφησα μια απορία να αιωρείται τι να έγινε ο σκαραβαίος!
      Απλός άφησα να βάλει ο καθένας το δικό του τέλος στην ιστορία!
      Σε ευχαριστώ πολύ να περνάς όμορφα με ότι κάνεις Στεφανία μου.. την αγάπη μου φιλιαααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  9. Πανέμορφη έμπνευση Ρούλα μου, φοβερές περιγραφές της μυστηριακής Αιγύπτου και των τάφων της, υπέροχα χρησιμοποιείς τους χαρακτήρες σου και με συνεπήρε η ατμόσφαιρα! Πολλά μπράβο για την συμμετοχή σου στο δρώμενο του Γιάννη! Πολλά φιλιά καλή συνέχεια στους υπόλοιπους εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Πολύ χαίρομαι που το κατάφερα Μαίρη μου να γράψω μια ιστορία μυστηρίου, γιατί δεν το είχα ποτέ τολμήσει. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με πανάρχαια ιστορία και θρύλους γεμάτους μυστήριο, που προσφέρεται να την ανακαλύψεις...μια ματιά τώρα πια στο διαδίκτυο, και παίρνεις όσες πληροφορίες θέλεις.
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου, να είσαι καλά και να περνάς όμορφα με ότι κάνεις την αγάπη μου φιλιααα! 😊🧡

      Διαγραφή
  10. Καλογραμμένη η ιστορία σου Σμαραγδένια μου, φάνηκε πως είχες κάνει την μελέτη σου και έχτισες υπέροχα το "σκηνικό". Μαζί και η αύρα μυστηρίου που της έδωσε τον δικό της χαρακτήρα, πραγματικά απόλαυσα την συμμετοχή σου. Ότι έπρεπε για ένα ευχάριστο βράδυ Τετάρτης.
    Πολλά μπράβο Σμαραγδένια μου.
    Καλό βράδυ. Ήσυχο ξημέρωμα να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια Μαρινάκι μου πως μελέτησα αρκετά όταν αποφάσισα πως η χώρα που θα εξελισσόταν η ιστορία μου θα ήταν η Αίγυπτος. Πάντα με εντυπωσίαζε η αρχαία ιστορία της με τα επιτεύγματα της (βλέπε πυραμίδες )
      Χαίρομαι πολύ που κατάφερα να σε βάλω στο κλίμα, γιατί ήταν η πρώτη φορά που έγραφα κάτι που να έχει μυστήριο και δεν ήμουν πολύ σίγουρη αν θα το κατάφερνα.
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρινάκι μου να περνάς όμορφα με ότι κάνεις...την αγάπη μου φιλιααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  11. Αγάπησα για δυο λόγους την όμορφη ιστορία σου, Σμαράγδι μου! Πρώτον γιατί με πήγες κατευθείαν στις όμορφες όσο και μυστηριακές εικόνες που έχω αποκομίσει από την Αίγυπτο (την οποία επισκέφθηκα πριν από δυο χρόνια περίπου) και δεύτερον γιατί ήταν ένα μεστό όσο και μικρό κείμενο, το ιδανικό για μένα! Μου αρέσει βρε που είχες προβληματιστεί ότι δε θα τα κατάφερνες! Όλα τέλεια, αλί στον σκαραβαίο! 🤩 Φιλιά πολλά! 😘🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αίγυπτος Πετρίνα μου νομίζω, ότι κερδίζει τον επισκέπτη της από την πρώτη στιγμή( δεν έχω πάει εννοείτε, αλλά εσύ είσαι τυχερή... το θυμάμαι το ταξίδι σου αυτό.)
      Πάντα με εντυπωσίαζε το μυστήριο που την περιβάλει, οι θρύλοι και η αρχαία ιστορία της.
      Απο την στιγμή που αποφάσισα να γράψω την ιστορία μου να εξελίσσεται εκεί και μετά από μελέτη, ήταν εύκολο...σαν το νεράκι πήγε. Όσο για τον σκαραβαίο, τον αφησα να το κλέψουν , για να υπάρχει αυτή η απορία και να σκεφτεί ο αναγνώστης την συνέχεια της περιπέτειας που σίγουρα θα έκανε την ιστορία μου σήριαλ και δεν το ΄ηθελα καθόλου. είμαι περισσότερο της συνοπτικής διαδικασίας, Εξ ού και το σύντομο της ιστορίας
      Να είσαι καλά Πετρίνα μου να περνάς όμορφα με ότι κάνεις. την αγάπη μου φιλιάαααα 🧡🤗

      Διαγραφή
  12. Ε, ναι! Μια ιστορία με τα όλα της! Φάνηκε Σμαραγδάκι μου πως αφιέρωσες χρόνο να συλλέξεις τις πληροφορίες που χρειαζόσουν αφού η ιστορία σου ήταν σαν αληθινή. Πείθει τον αναγνώστη, τον βάζει στην εποχή και στις συνθήκες που επέλεξες για την ιστορία σου. Την διάβασα ευχάριστα, με παρέσυρε η πλοκή και έμαθα πράγματα που δεν ήξερα όπως για τον σκαραβαίο και για την "καρδιά που είναι η έδρα του μυαλού".
    Μπράβο, τα κατάφερες να μας δώσεις ένα κείμενο μικρό, μεστό και πολύ γοητευτικό.
    Να είσαι καλά Σμαραγδάκι μου,
    Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις Μαρία μου πόσο χαίρομαι κάθε φορά με τα σχόλια σας! Ειναι σαν επιβράβευση για μένα στην κάθε προσπάθεια που κάνω. Είναι αλήθεια ότι το θέμα μου δεν είχε και την μεγαλύτερη δυσκολία μόλις αποφάσισα προς τα που θα κινηθώ για την ιστορία μου...Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με εκπληκτική ιστορία γεμάτη από μυστήρια! Πως να μην βρεις κάτι να σου κινήσει το ενδιαφέρον.
      Συνήθως δεν γράφω μακροσκελές κείμενα και τα συμπυκνώνω όταν αυτά μακρηγορούν και όταν αυτά που γράφω είναι ευκόλως εννοούμενα 😉
      Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου... να περνάς όμορφα με ότι κάνεις. Την αγάπη μου με μια αγκαλιά🧡🤗

      Διαγραφή
  13. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ιστορίας Μυστηρίου Ρούλα μου! Καλογραμμένη, με υπέροχη πλοκή μας μεταφέρει στα μυστήρια των τάφων και των θησαυρών της Αιγύπτου. Συγχαρητήρια Ρούλα μου!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος δεν θα έγραφε μια ιστορία μυστηρίου Αννίκα μου όταν έψαχνε την ιστορία και τα μυστήρια της Αιγύπτου!
      Από την στιγμή που αποφάσισα ότι η πλοκή της δικής μου ιστορίας, να εξελίσσεται εκεί, είχα ένα εξαιρετικό πλάνο, που με βοήθησε να την γράψω! Ήθελα να έχει και κάποια αληθινά στοιχεία απο τους θρύλους της και έτσι ενσωμάτωσα τον σκαραβαίο μέσα στην μυθοπλασία μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά φίλη μου. την αγάπη μου στέλνω σου. 🧡🤗

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Ρούλα μου!
    Πολύ ωραία η ιστορία σου.
    Αχ τί ιδέα που είχε ο Γιάννης!
    Αλλά κι εσύ, νε πολύ ευκολία πηδηξες στην Αίγυπτο κι έστησες το σκηνικό σου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόνο αυτή η εποχή και η περιοχή της Αιγύπτου θα μπορούσε να με βοηθήσει να γράψω μετά από μελέτη στο ψαχτήρι εννοείτε Ρένα μου. Πάντα με γοήτευαν τα μέρη αυτά και δη η Αίγυπτος, με την πολύ ενδιαφέρουσα αρχαία ιστορία της. Οι πυραμίδες , τα μυστήρια που κρύβουν οι θρύλοι της και οι ανακαλύψεις που ακόμα γίνονται , κάνουν αυτή την πόλη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες του κόσμου! Πολύ θα ήθελα να πάω όμως, να το ξέρεις φιλενάδα. 🤣
    Προς το παρόν μένουμε στην ιστορία που γράψαμε... στέλνω φιλιαααα μαζί με την αγάπη μου... 🧡🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω πω, τι ωραία ιστορία μυστηρίου είναι αυτή!
    Ρουλίτσα μου η Αίγυπτος θαρρώ πως κρύβει αμέτρητα μυστικά κι εκπλήξεις, διάλεξες ό,τι καλύτερο και να σου πω... αδημονούσα διαβάζοντας, ήθελα κι άλλο! χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή