Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ...ΕΥΡΗΚΑ KAI ΠΑΛΙ.!...!!!




ΑΧ! ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΥ..!!

Τα χρόνια που περάσανε
πίσω μου θα τ αφήσω
κι ένα γλυκό ξημέρωμα
κοντά σου θα γυρίσω.
Οπως γυρνάει το παιδί 
στην αγκαλιά της μάνας,
καρντάσηδες να ξαναβρώ
στην άπλα της αλάνας.
Να ξανανιώσω στο κορμί,
Βαρδάρι  τ άγγιγμα σου 
κι από τον πύργο τον λευκό 
να πάρω τ άρωμα σου.
Μια βραδιά γεμάτη άστρα
λίγο έξω απ το Ντεπό,
Σαλονίκη ξελογιαστρα
σου ξανάπα σ αγαπώ.
Στου Θερμαϊκού το κύμα
να λουστώ να χτενιστώ
πρώτο μου φιλί κι αγάπη,
Σαλονίκη στα χρωστώ.!!


Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω.. διαφορετικά αυτήν την ανάρτηση... χωρίς να  αφιερώσω έστω και  λίγους στίχους μου στην πόλη που με γέννησε..!!!

Πότε ήταν που.... κατέβασα ρολά.. πότε τα ξανά ανεβάζω...άπα..πα..πα..ούτε που πρόλαβα καλέ... να πω... κάνω διακοπές..και πέρασαν οι μέρες τόσο  γρήγορα.. μα τόσο όμορφα!!!!!!!!!!!!!
Το ότι βρέθηκα στην αγαπημένη μου πατρίδα την Θεσσαλονίκη έστω και τόσο λίγο, ήταν για μένα μια όμορφη ανάπαυλα  στην ζωή μου..!
γέμισα όμορφες εικόνες...πήρα ανάσες νοσταλγίας..και να μαι εδώ να το μοιραστώ μαζί σας ..
Ας σεργιανίσουμε λίγο στην πόλη..αν και ποτέ δεν ήμουν καλή στο να βγάζω φωτογραφίες...κρατώ όμως μέσα μου ότι δεν μπορώ να αποτυπώσω στο χαρτί..












Λίγο πιο έξω από αυτήν...






Καφεδάκι και χαλάρωση...



..ηλιοβασίλεμα..

ταξιδεύοντας..

με τους γλάρους




Και τι δεν είχε  αυτό το ταξίδι..ανταμώματα με συγγενείς... βόλτες στην παραλία...βόλτες με καραβάκι... συναντήσεις με φίλες μπλόκερς..



μέχρι  και έναν πανέμορφο  γάμο..!!!!!


Ακόμα και λίγη ώρα πριν να φύγουμε η έκπληξη μας να συναντηθούμε με ακόμα μια φίλη που μας καλώσορισε  κρατώντας  στα χέρια της ηλιοτρόπια.. μας γέμισε μέχρι την τελευταία στιγμή χαρά..!!! 

Ειρήνη μου χάρηκα πάρα πολύ την γνωριμία μας..!!! τα ηλιοτρόπια σου ταξίδεψαν και 

έφτασαν σώα μέχρι την Κρήτη και το ένα είναι πολύ ζωηρό...χι..χι. μου φαίνεται πως θα βγάλει ρίζες..!!!!!!!!




Πόσα να χωρέσουν σε τόσες λίγες μέρες....!! 

Απίστευτο .. και όμως  χώρεσαν ..γέμισε η καρδιά συναίσθημα ...χόρτασαν τα μάτια εικόνες και.... πήρα μαζί μου στο γυρισμό... να έχω να πορεύομαι όταν  πια δεν θα μπορώ να ταξιδεύω..!!!
Είμαι τόσο ευτυχισμένη και γεμάτη από αυτό το ταξίδι ..!!! τι νομίζετε πως θέλει ο άνθρωπος για να νιώσει όμορφα..!!!
 Απλά... να έχει έναν σύντροφο να μην του χαλάει χατίρι...χι..χι.. και να απολαμβάνει τις μικρές χαρούμενες στιγμές..!!!
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους  συγγενείς και φίλους..για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε..!!!
Να έχετε ένα όμορφο Παρασκευοσαββατοκύριακο..!!
Να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε..κάνει καλό στην καρδιά..!! 
Σας ευχαριστώ που περνάτε και τα λέμε..!!



59 σχόλια:

  1. Τι όμορφα που πέρασες!! Και τα ανταμώματα είναι υπέροχα όταν μάλιστα ζεις μακριά. Η μάνα που σε γέννησε η Θεσσαλονίκη είναι υπέροχη πόλη και χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες
    Καλή προσαρμογή Ρούλα μου γεμάτη με αναμνήσεις
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν απο τα πιο ωραια πραγματι ταξιδια μου.. αν και ήταν λιγες μερες Αννιώ μου ομως τοσα πολλα συναισθηματα!!!
      ενώ είχαν περάσει πεντε χρόνια που είχα ξαναπαει ενιωσα σαν να ήταν χθες ..πως περνα γρηγορα ο καιρός και προπαντως όταν περνας ομορφα.. !!
      Και ακριβως οπως το λες φιλη μου θα εχω να θυμαμαι.. για όταν δεν θα μπορω πια να πηγαινω..!!
      Αντε καιρός να προσαρμοστουμε παλι στην πραγματικότητα ε; να περνας όμορφα και εσύ Αννιώ μου οτι και να κάνεις...φιλακιαααα!! :) :)

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένη μας Ρουλίτσα, ήταν μεγάλη η χαρά όλων μας που ξαναβρεθήκαμε.
    Κρίμα που δεν είχαμε περισσότερο χρόνο.
    Να είστε καλά κι εύχομαι να τα ξαναπούμε.
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ Ρένα μου γιατι δεν φτανει ο χρονος όταν έχεις ομορφη παρέα.. και ηταν σαν χθες που τα λεγαμε παρεα..ολες.. και όμως πέρασαν πέντε χρονια σαν νερακι καλέ; χαρηκαμε που σας ξαναείδαμε...κορίτσια μου και που γνωρισα και την αλλη φιλη που είναι πανταχού παροπυσα.. και χωρίς μπλοκ μαλιστα.. να μου την χαιρετας..καποια στιγμή ισως ο χρονος μας να είναι περισσοτερος...παντως και αυτος ο λίγος ηταν καλος παρα καθόλου που λενε..ε; χα..χα σας ευχαριστούμε για όλα ακομα μια φορα... φιλακιαα σε όλες σας..! :k :) <3

      Διαγραφή
  3. ΧΩΡΊΣ ΛΌΓΙΑ!
    Η Ευτυχία κρύβεται στα απλά!!!
    Σας ευχαριστώ Σμαραγδένοι μοι και χαίρομαι που αυτό το ταξιδάκι αστραπή, έκλεισε μέσα του τόσες αγκαλιές και τόσες εικόνες!Ακριβώς σαν ένα ηλιοτρόπιο το καλοκαίρι!
    Αφού...είσαι ένα σμαραγδένιο ηλιοτρόπιο!
    Δεν μου βγαινει κάτι άλλο!
    Η αγάπη κινεί τα πάντα!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να βρεθουν τα λόγια αδερφι μου αγαπημενο.. ακριβως αυτό.. η ευτυχία βρισκεται στα απλά.!!
      Εκείνα γεμίζουν το μερος της καρδιας όπου υπαρχει η αγαπη..και εκεινη ξέρει...
      Φυγαμε γεματοι και χαρουμενοι απο το ομορφο αυτό ταξιδι μας..χαρη σε όλους σας.. και περισσοτερο σε σενα αγαπημένη μου για ότι ομορφο ζήσαμε κοντα σας.. !!! για μια ακομα φορα ευχαριστουμε..και σιγουρα θα μας συντροφευουν απο εδώ και περα.. οι όμορφες θύμησες..! :)
      Να είναι ευλόγημενο το ζευγαρι σας.. και εσείς καλά να τα καμαρωνετε και τα δυό τους!!!:)
      Φιλακια πολλα στην μικρή Αννα που μας εκλεψε την καρδια..!!!:)
      Οντως η αγαπη κινεί τα πάντα αδέρφι μου ..!! με την αγαπη μας.. φιλακιαα!! <3<3<3

      Διαγραφή
  4. Να είσαι γερή και να καλοπερνάς πάντα!
    Καλό φθινόπωρο να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ παρα πολύ φιλη μου.. μακαρι όλοι να μπορούμε να καλοπερναμε.. οσο γινεται
      πιστεψε με δεν χρειαζονται πολλα μονο καλή παρεα και διαθεση..να μην αφηνεις να χανονται αυτες οι στιγμές..γιατί σου φερνουν χαμόγελα όταν τις ξαναφενεις στην σκεψη σου.. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα..καλο φθινόπωρο Μαρία μου φιλακιααα!! :) :)

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφες εικόνες, τι ωραίες στιγμές, τι συγκινητικά ανταμώματα! Ρούλα μου εύχομαι να περνάς πάντα τόσο όμορφα! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε πέντε χρονια να παμε καπου διακοπες...και γεμίσαμε με όλα αυτα τα όμορφα τα ματια και την καρδια μας Σωτηρία μου ..να έχουμε να θυμόμαστε..και να χαμογελαμε καθε φορα..που η σκεψη θα τις φέρνει στην επιφανια!!!:) σε ευχαριστώ πολύ να περνας ομορφα με τα κορίτσια σου..φιλακιααααα!!! :k <3

      Διαγραφή
  6. Πόσο χαίρομαι για σένα αγαπημένη μου φίλη!!!! Είναι πολύτιμες αυτές οι στιγμές οι γεμάτες από όμορφες εικόνες και ανταμωματα με συγγενείς και φίλους αγαπημένους!!!!!! Όλα αυτά είναι που γεμίζουν τις μπαταρίες μας και βοηθούν να περνά πιο εύκολα ο χρόνος μέχρι την επόμενη φορά!!!Μια μεγάλη αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί για σένα και τον Σμαραγδένιο σου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ξερω αγαπημενη μου Βίκυ πως χαιρεσαι.. να ήξερες και εσύ πόσες φορες σε σκεφτομαστε που εσύ είχες οργανωσει την συναντηση μας την πρωτη φορα..!! δεν το ξεχναμε..να το ξερεις φιλεναδα.!! ειχαμε περασει υπεροχα..!!:) πραγματι περασαμε και αυτήν φορα.. υπεροχα.. αν και ηταν λιγες οι μερες και οι συναντησεις πολλες όμως όλα ηρθαν όπως τα θελαμε.. και αυτό μας γεμισε χαρα..¨
      Σ ευχαριστώ πολύ για τις ευχες σου ματια μου μακαρι την επόμενη φορα να τα πουμε ξανά και εμεις απο κοντα θα χαρώ.. :)μια μεγαλη αγκαλια και απο εμας.. για σενα και την δημητρουλα σου..!! καλο φθινοπωρο να πούμε η ακομα με τοση ζεστη φιλεναδα.. !!<3 να περνας καλα και να προσεχεις τον εαυτό σου... φιλακιαααα!! <3

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφα όλα!! Λατρεμένη Θεσσαλονίκη!!!
    Φυλαχτό οι ωραίες αναμνήσεις!!!
    Σε φιλώ Ρούλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσα χρόνια και να περασουν μακρυα της Μαριλενα μου δεν θα παψω ποτε να την νοσταλγώ.. το ιδιο νομίζω θα συμβαινει και σε όσους η ζωή τους τα έχει φερει έτσι ωστε να ζουν μακρυα απο την γεννέτειρα τους..και είναι πράγματι λατρεμενη.. !!! Θα φυλαχτούν και αυτες οι στιγμες μαζί με άλλες πολυτιμες.. στην καρδια φιλη μου..
      Το φιλι σου το κρατησα και σου στελνω το δικο μου.. για ευχαριστώ..να περνας ομορφα καλη εβδομαδα να περασεις.. θα τα πουμε ναι; φιλακιααααα!! :k :)

      Διαγραφή
  8. Αυτά τα ταξίδια μένουν πάντα αξέχαστα!! Χαίρομαι που τα πέρασες τόσο όμορφα, Ρούλα μου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία μου δεν ειναι απλα ταξιδια διακοπων αυτά .. ειναι και κατι αλλο μαζι οταν επισκεπτεσαι την πατριδα σου..που ειναι μακρυα.. αλλα και κοντα ταυτοχρονα αν σκεφτεις ποσο εχουν μικρίνει οι αποστασεις με το αεροπλανο.. αλλα δυσκολο οταν περνουν τα χρονια... και δεν είσαι πια στην πρωτη σου... αντε και στην δευτερη νιότη..χα..χα.:) να περανς ομορφα και εσύ οτι και να κάνεις... καλη εβδομαδα.. ν απερασεις θα τα πουμε ναι; φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  9. Πρέπει να περάσατε τέλεια Ρούλα μου!!Η Θεσσαλονίκη είναι μαγεύτρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγευτρα δεν λες τίποτα Νάσια μου και δεν πρόλαβα να την χαρώ οπως ήθελα γιατί οι μερες μας ήταν λιγες και οι αγαπημενοι πολοί που ήθελα να δούμε.. ομως ειμαι ευτυχισμενη ακομα και τοσο λιγο που την απολαυσαμε.. να περνας ομορφα και εσύ .. καλη εβδομαδα... να έχεις φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  10. Πανέμορφο ταξίδι Ρούλα μου. Από αυτά που σε γεμίζουν σε όλες τους τις πλευρές. Χαίρομαι από καρδιάς που περάσατε όμορφα και βρέθηκες ξανά στην γεννέτειρά σου πόλη. Καλώς όρισες πίσω στο σπιτικό σου.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως φιλε μου οπως το λες ειναι ..φυγαμε γεματοι και προπαντός εγώ γιατί αυτό το ταξιδι εγινε για μενα και μονο..ομως περασε καλα και ο δικος μου και αυτό έχει σημασία...σε ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λογια.. να περνας ομορφα και εσύ ότι και να κανεις .. καλο φθινόπωρο να εχεις.. καλο σου βραδυ..!!:)

      Διαγραφή
  11. είσαι τόσο γλυκιά!
    και φαινεται πως περασες όμορφα από τις φώτο.
    παντα τοσο ομορφα ανταμωματα ευχομαι

    καλο σκ
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε είδες καλα βρε Κική μου;..χα..χα.. που την είδες την γλύκα; παντως ότι πέρασα ομορφα πέρασα.. να λεμε την αλήθεια.. η Θεσσαλονικη είναι πολύ ομορφη πολη και οταν εκει βρίσκεις αγαπημενους φιλους και συγγενείς τοτε περνας υπεροχα.. !!:) να περνας και εσύ όμορφα ότι και να κνεις Κικη μου.. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα.. φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  12. Άχου! Πολύ χαίρομαι για σένα, που πήγες στην ιδιαίτερη πατρίδα σου!
    Και που πέρασες όμορφα! Αλλά πώς αλλιώς να περάσει κανείς σε μια πανέμορφη πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη!
    Καλώς ήλθες και πάλι Ρουλάκι!
    Φιλί μεγάλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που χαίρεσε φιλεναδα.. γι αυτό είναι οι φιλοι να χαιρονται με τις χαρές μας ε;..:)
      οπως θα καταλαβες από την αναρτηση.. περασα υπεροχα...και οχι μονο που βρέθηκα κοντα στην πόλη μου αλλα που γεμισα χαρά με τους αγαπημενους που συναντησα εκεί.. και ηταν σαν να μην πέρασαν πεντε χρονια.. που είχα να παω..!!
      Καλώς σας εύρηκα αρτίστα μου μου λειψατε ομως και εσείς να το ξερεις..!!:)
      Να έχεις ενα ομορφο φθινόπωρο φιλεναδακαι να περνας ωραία.. φιλακιαααααα!! :k

      Διαγραφή
  13. Τι ωραίο ταξίδι στην όμορφη Θεσσαλονίκη!!! Και μην στεναχωριέσαι γιατί οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές! Φαντάζομαι πόσο ωραία περάσατε με τον Σμαραγδένιο σου, και στον γάμο αλλά και με τους συγγενείς και τους φίλους! Είμαι σίγουρη πως θα σας μείνει αξέχαστο Ρουλίτσα μου!!!!
    Με το καλό να ξαναπάτε!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν απο τα πιο όμορφα ταξίδια που έχω κανει εκεί Μαριαννα μου..συμπέσανε πολλά ωραια μαζί.. και μας έκαναν εξαιρετικά χαρούμενους φίλη μου..και οπως καταλαβες το ταξιδι αυτό ηταν αποκλιστικα για μενα ο δικος μου απλα μου εκανε όλα τα χατίρια..χα..χα..:) αν και ηταν λίγες οι μερες και επρεπε να δουμε πολλους συγγενεις και φιλους ..ομως όλα ηρθαν τοσο καλά ..που σιγουρα θα είναι αυτο που δεν θα ξεχασουμε..ποτε..!! λατρευω τα ταξιδια και τωρα πια κανουμε τοσο λίγα.. !!να περνας και εσύ ομορφα φιλη μου ότι και ν ακανεις.. φιλακιαααα!!:)

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Ρούλα μου
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο καλά γιατί ξέρω
    πόσο το λαχταρούσες αυτό το ταξίδι
    Το αντάμωμα με τις φίλες μοναδικό!!!

    Σε φιλώ πολύ ...τα λέμε ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AX!! Λενιώ μου το λαχταρούσα.. παρα πολύ και το σχεδιαζα αρκετο καιρό.. δεν ηξερα πως θα μπορουσα να το πραγματοποιησω.. αλλα πίστευα ότι θα ερχονταν όλα καλα.. αλλα αυτό το καλα.. ξεπερασε τις προσδοκίες μας..:) κυλισαν οι μερες μονο πολύ γρηγορα.. ο καιρός λίγος που είχαμε στην διάθεση μου και οι αγαπημενοι που θελαμε να δουμε πολλοί... και ομως τα καταφεραμε .. και ας καναμε αγωνα χρόνου...χα..χα... :) ηταν ομορφη αυτή η κούραση..μας γεμισε συναισθηματα..και η καρδια ξεκουράστηκε.. και αυτό ειναι που έχει σημασία ..!!
      Να είσαι καλα κορίτσι μου.. και να προσεχεις την Ελενη .. ναι; σου ευχομαι καλο φθινόπωρο φιλεναδα..
      χαρηκα που τα είπαμε... φιλώ σε!!!:k <3

      Διαγραφή
  15. Ρούλα μου χαίρομαι που τα πέρασες τόσο όμορφα!
    Απόλαυσα τις φωτογραφίες σου ειδικά εκείνη με τον γλάρο που λούζεται στο φως την ερωτεύτηκα!
    Να περνάς πάντα καλά και να δέχεσαι και να μοιράζεις ήλιους!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Μαρία μου ηταν απο τα ταξιδια που ηθελα πολύ να κανω.. τα χρόνια περνούν και δεν είναι πια τοσο ευκολο απο όλες τις απόψεις .. ομως ότι θέλει ο ανθρωπος να κανει και το βαζει στόχο τα καταφέρνει..πράγματι περασαμε πολύ ομορφα.. απο όλες τις αποψεις....με αγαπημενα ανταμώματα..:)
      οσο για τις φωτογραφίες απορώ... πως βγαινουν ετσι (ας πούμε ) καλες..και εγώ απορώ..χα..χα. να δεις μονο ενα παλιοτηλεφωνο που έχω..θα γελας... μου το έχουν δώσει τα παιδια.. μου.. ομως κανει μια χαρα την δουλεια του ε;... μονο οταν τις περνώ στον υπολογιστή μου βγαινουν ξαπλωτες..σνιφφφφ και θελω μαι μερα να τις ισιωσω...χα..χα..:)
      Να είσαι καλα Μαρία μου..και να περνας ακομα καλύτερα.. θα τα πουμε.. ναι; καλο φθινόπωρο να έχεις φιλακιαααα!!:) :)

      Διαγραφή
  16. Πω-πω ομορφιές! Είδα και την Ρένα μας στο τσιμπούσι, τα άλλα κορίτσια δεν τα ξέρω (ακόμα).
    Τέτοιο κέφι, ούτε σε σχολική εκδρομή να ήσασταν:-)
    Ρουλάκι μου εύχομαι να ξαναβρεθείς σύντομα στη γενέτειρα κι αυτό το ηλιοτρόπιο να ριζώσει για να σου θυμίζει αυτό το υπέροχο ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμ τι ανταμώματα θα ήταν Κανελλακι μου χωρίς τα μπλοκοφιλεναδες όσες μπορεσαν να έρθουν.. γιατί δεν ήταν εφυκτό για όλες που είχαμε αναταμωσει την πρωτη φορα.. οπως είδες στην φωτογραφία τα γέλια δεν έλειψαν και αυτην φορα... θα δεις αν πας και εσύ καποια φορα θεσσαλονικη..όλες ειναι μια αγκαλια..!!:)
      τόσο τρέξιμο κουραστικο αλλά τοσο ομορφο.. δεν ΄έχουμε ξανακανει με τον Σμαραγδακη...ηταν οι μερες μας τοσο λίγες... και τόσα πολλα αυτά που καναμε..!! και τοσο πολύ ετυχιμενη που είμαι!!!χα..χα..
      Κανελλακι μου γεμίσαμε ματια και καρδιες.. για να έχουμε να θυμομαστε.. οταν δεν θα μπορούμε πια να κανουμε ταξιδια..! Το ηλιοτρόπιο ακομα ζει..!!!!:) να περνας και εσύ ομορφα ματια μου ότι και να κανεις.. φιλώ σε..!:) <3

      Διαγραφή
  17. Θα ξεκινήσω απ΄το ποίημα σου Ρούλα μου, που για μένα "μίλησε" πολύ τρυφερά και πολύ με συγκίνησε!
    Έχω πολλά χρόνια να επισκεφτώ την πανέμορφη αυτή πόλη και είναι απ΄τα πρώτα ταξίδια που θέλω να κάνω όταν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου! :P
    Χαίρομαι που πέρασες αξέχαστα που είχες και τον Σπαραγδένιο μαζί σου και που συνάντησες και μπλογκόφιλες! :D
    θα δεις πως αυτή η "ενέργεια" θα σε ακολουθήσει για πολύ καιρό! ;)
    ΑΦιλάκια πολλά και καυτά ακόμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ενας στιχος που είχα γράψει ..για αυτήν την όμορφη πόλη που όσοι την επισκέπτονται Στεφανία μου την αγαπανε..ισως είναι οι ανθρωποι της που θα σε εξυπερετήσουν με προθυμία οταν χρειαστείς κατι .. είναι η ομορφιά της... δεν ξερω...αυτό το ταξιδι ήταν απο τα πιο συντομα αλλα και απο τα πιο ομορφα που εκανα!!:)
      ειναι αλήθεια πως το είχα αναγκη αυτό το ταξιδακι και εγώ και ο Γιώργος μου και πραγματι αυτή η θετική ενεργεια που πήραμε θα μας ακολουθει για παρα πολύ καιρό μεχρι το επόμενο ταξιδακι μας..!!χα..χα..;)
      χαιρομαι που είμαι παλι κοντα σας και θα τα λεμε μεσα απο τα μπλοκ μας!!!
      Σου στέλνω την αγαπη μου και πολλα και απο δώ με καυσωνα φιλακια!!! :) <3
      υ΄γ. αυτό δεν είναι φθινοπωρο φιλεναδα..η καρδια του καλοκαιριού ειναι..!!

      Διαγραφή
  18. Ήρθα εγώ, έφυγες εσύ, πολύ μου κακοφάνηκε...
    Χαλάλι, αφού πέρασες τόσο όμορφα! Πάντα τέτοια, Ρούλα μου!
    Καλό φθινόπωρο να έχουμε! ♥♥♥
    (Τι όμορφο ποίημα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xα..χα..εφυγα αμ τι νομιζες θα καθομουν εδώ... και ακομα εκεί ειμαι οπως το καταλαβενεις το μυαλο αρνείται να προσαρμοστεί..θελω τον χρονο του..χα..χα...!!
      σιγα σιγα θα μπουμε στην καθημερινοτητα.. να κανουμε τις επισκεψεις μας να τα λεμε μεχρι να ρουτινιασουμε να σου και θα ρθουν οι γιορτες.χι..χι..
      Σε ευχαριστώ Αλεξανδρα να είσαι και να περνας ομορφα..
      Καλο φθινόπωρο; που το είδες καλέ;.. χα..χα.. εχουμε καεί λεμε..χα..χα.. φιλακιααα!!:k :)

      Διαγραφή
  19. Αγαπημένη, υπέροχη Θεσσαλονίκη! Πόσο όμορφες είναι οι συναντήσεις με φίλες!!! Να είσαι πάντα καλά, Σμαραγδένια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eτσι είναι Μια μου αγαπημενη.. την αγαπάνε... οχι μονο οσοι είναι απο απο την Θεσσαλονικη αλλα και όσοι την έχουν επισκεφτεί..!
      Ηταν πολύ ομορφο απο καθε αποψη αυτό το συντομο ταξιδακι μας.. αναταμώματα με αγαπημενους φίλους και συγγενείς .. γεμισαμε μπαταρίες..και ακομα είμαστε εκει με την σκεψη μας.. σε ευχαριστώ πολύ.. να περνας και εσύ ομορφα .. τωρα που γυρισαμε θα τα λεμε .. φιλακιαααα!! :k :D

      Διαγραφή
  20. Ρουλίτσα μου γλυκιά πόσο χαίρομαι που πραγματοποίησες το ταξίδι σου!
    Πολύ ωραία η παρέα, οι φωτογραφίες, η θετική ενέργεια!
    Καλό φθινόπωρο, γελαστό και χαρούμενο γιαβρί μου! (εδώ ταιριάζει λόγω Σαλονίκης...χαχαχα)

    Φιλάκια πολλά πολλά, όμορφα να περνάς πάντα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε..βρε καλως την μου.. χαίρομαι που σε (βλέπω) ξανά Μαίρυ μου .. Αυτό το... ωραία ήμουν σίγουρη ότι θα το παιρνουσαμε και οχι μονο ηταν υπεροχα.. με όλη την σημασία της λέξεως ..και μονο που βρεθηκα ξανα κοντα σε αγαπημενα προσωπα συγγενεις και φιλες..μετα απο πεντε χρονια....σαν ήατν χθες .. τι γρήγορα που περνα ο χρόνος...ομως όταν περνας ομορφα..!!
      Ας ειναι έχουμε γεμίσει την καρδια μας με συναισθηματα που θα μας κραταν παρεούλα μεχρι την επόμενη φορα.. !!
      Αχ τι με θυμησες με το γιαβρί μου ..χα..χα..:D να περνας ομορφα και εσύ φιλη μου θα τα λεμε ναι; φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  21. τι όμορφες φωτογραφίες!πάντα να περνάς τοσο καλά σου ευχομαι!και με το καλο ν αξαναπας!
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το στόμα σου και στου θεού τ αυτί Λίτσα μου μακάρι να μπορούμε να το ξανακουμε.. ομως είναι και λγο δύσκολο απο θέμα ηλικιας και απο θεμα κρίσης..χι.χι.. αλλα πάντα σκεφτομαστε θετικα.. και ποιος ξερει..
      σε ευχαριστώ πολύ να περνας ομορφα και εσύ οτι και να κανεις..να ευχηθουμε καλο φθινόπωρο λες; :D φιλακιααα!! :k

      Διαγραφή
  22. Να'ξερες πόσο χαίρομαι με την χαρά σου!
    Φιλάκια πολλά,Ρούλα μου!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω βρε Γιουλη μου και σε ευχαριστώ πολύ .. εξ αλλου γι αυτό δεν είναι οι φιλοι; να χαιρονται με την χαρά σου.. !!:D
      Μακαρι να μπορεσουμε να το ξανακάνουμε...η μηπως το παρακάνουμε; χι..χι..;)
      Να περνας και εσύ ομορφα οτι και να κανεις μικρή μου φίλη..να πούμε καλο φθινόπωρο;..φιλακιαααα!! :K

      Διαγραφή
  23. Θεσσαλονίκια λοιπόν!!! Λατρεύω την πόλη σου και τους κατοίκους της. Νομίζω πως αν μου δινόταν η ευκαιρία να ζήσω αλλού την Θεσσαλονίκη θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη. Την λατρεύω κι έχω ζήσει πολλά εκεί. Σου εύχομαι να πας πάλι σύντομα και να περάσεις υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεσσαλονικιά Μαρία μου που ομως λογο ερωτα έχει αφησει την πόλη της για να γινει κρητικια..με δυο πατρίδες πια..την μια να ξεχασω δεν μπορώ και την αλλη να αφησω.. γιατί εδώ ειναι η οικογένεια μου ..
      Σε ευχαριστώ για την ευχή σου μακαρι να μου ξανασυμβεί.!! :)
      είναι αδύνατον να βρίσκεσαι στην θεσσαλονικη και να περνας ασκημα.. πόσο μαλλον οταν είναι να συναντησεις αγαπημενα πρόσωπα.. να περνας και εσύ ομορφα οτι και να κανεις.. φιλακιαααα!!:k :)

      Διαγραφή
  24. Τελευταια και καταιδρωμενη αγαπημενη μου συμπατριωτισσα.ΣΕταξιδι και εγω οχι ομως στην αγαπημενη μου Θεσσαλονικη.χαιρομαι που περασες πολυ ομορφα και να ειστε καλα να ξαναπατε.και αν ειμαστε τυχεροι να βρεθουμε εκει.τα φιλια μου και την αγαπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλονικιά και εσύ Λιτσα μου; Οοοοοο χαίρομαι καθε φορα που (γνωριζω) καποιον απο την πατρίδα.. και προπαντως οταν ερχονται και Κρήτη και τυχαινει να συναντησουμε λογο δουλειας της κορης μου τωρα... καποιον απο εκεί..χαιρομαι διπλα.. σαν να συναντώ ενα δικο μου ανθρωπο..!!
      ΑΧ αυτή Σαλονικη..!!! :)
      Μακάρι να ξαναερθουμε και ο δικος την λατρευει.. που ξερεις .. ισως τα πουμε και απο κοντα καποια φορα.. αν δεν ανέβω εγώ μπορεί να κατεβεις εσύ.. ε; . . να περνας ομορφα ότι και να κάνεις .. φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  25. Καλώς όρισες, Ρουλάκι μου....
    Πάντα τέτοια. Στιγμές χαράς, αγάπης, χαλάρωσης. Αν και απ' ό,τι φαίνεται οι ώρες σας ήταν πολύ γεμάτες. Φαντάζομαι τη χαρά σου που πήγες στην αγαπημένη σου Θεσσαλονίκη και που συνάντησες τόσο αγαπημένα πρόσωπα.
    Καλό φθινόπωρο και σύντομα να επαναληφθεί αυτό το όμορφο ταξίδι.
    Φιλάκια πολλά και στους δυο σας.
    Υ.Γ. Το ποίημα σου με συγκίνησε πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φιλιώ μου ..ετσι ηταν όντως ..στιγμες χαρας .. αγαπης.. αλλα χαλαρωσης.. χι..χι.. με τόσα που θελαμε να κανουμε και με τον τοσο λίγο χρονο που είχαμε στην διαθεση μας.. επρεπε να τρεχουμε.. αλλα το τρεξιμο αυτό ΄ποσο μας αναζοωγόνησε δεν φανταζεσαι.. και είμαστε και μεγαλοι ανθρωποι χι..χι. βρε που την βρήκαμε την δυναμη και το κουραγιο... μαλον μας το έδινε η θέληση να δούμε όσο περισσοτερο γινεται αγαπημενα προσωπα..και φιλες.. μεχρι και σε γαμο βρεθηκαμε.. τελειο !!!!:D
      απο το στομα σου και στου Θεού τ αυτί που λενε η ευχη σου.. πατριδα ειναι αυτή .. φιλεναδα .. οσες φορες και ν απας δεν την χορταινεις οταν μενεις μακρυα της..!! ;)
      να περνας και εσύ όμορφα Φιλιω μου.. αν κατεβεις Κρήτη θα χαρώ να τα πουμε από κοντα... φιλακιαααα!!:k

      Διαγραφή
  26. Την είχα ξαναδιαβάσει την ανάρτηση, αλλά ήταν πιασμένα τα χέρια μου από τη γυμναστική (είχα σκουριάσει όλο το καλοκαίρι!) και δεν μπορούσα να σχολιάσω! χιχι!
    Ρουλάκι μου, είσαι τόσο υπέροχος άνθρωπος που λογικό είναι να περνάς όμορφα όταν συναντάς λατρεμένους φίλους!
    Γλυκιά μου Μακεδονοκρητικοπούλα, πάντα τέτοια!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kανε παιδι μου την γυμναστικη σου και εμεις εδώ είμαστε δεν φευγουμε ..λεμε τώρα.. μονο αν προκειπτει ταξιδακι .. και ενα τόσο ομορφο οπως αυτό .. χορταστικο.. απο συναισθημα και χαρά .. θα έχουμε να θυμόμαστε για καιρό μεχρι την επομενη φορα .. ελπίζω να μην είναι σε πεντε χρονια οπως αυτήν την φορα... γιατί δεν μας παιρνει ο χρονος..χι..χι..;) να περνας ομορφα και να γυμναζεσαι κανει καλο στην υγεια...χα..χα..:D
      Αυτο το Μακεδονοκρητικοπουλα που με λες εσύ...χι..χι. εδώ με εχουν πει..Κρητικομακεδονισσα..γελάς η οχι;..χα..χα..:D
      Ευχαριστώωωω....πολλα πολλα φιλακιααααα μικρή μου!!! :k <3

      Διαγραφή
  27. Τι όμορφιές Ρούλα μου!!πόσο χαίρομαι γιατί είσαι τόσο δοτική και χαρούμενος άνθρωπος !!!μακάρι να ξαναπάς!!μπράβο!!φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου σε ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια.. για μενα το ταξιδι αυτό ηταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κανω.. είχα πεντε χρονια να παω.. και μου είχε λειψει η πόλη και οι αγαπμενοι μου ανθρωποι.. να περνας και εσύ ομορφα ότι και να κανεις .. φιλακιαααα! :k :)

      Διαγραφή
  28. χάρηκα πάρα πολύ Ρουλά μου ....ηταν μια όμορφη συνάντηση
    και δεν περίμενα ποτε να έφταναν καλά τα ηλιοτρόπιο !!!
    Να εισαι καλα και να μας ξανα ερθεις.....φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγώ να δεις Ειρήνη μου πόσο χάρηκα που γνώρισα μια ακόμη εξαιρετική φίλη που έκανε τον κόπο να έρθει να βρεθούμε εστω και λιγη ώρα πριν αποχαιρετίσω την ομορφη Θεσσαλονικη..:) σε ευχαριστώ παρα πολύ κορίτσι μου .. ελπίζω να πανε όλα καλα για σας...και να έχουμε περισσοτερο χρονο αν μπορέσουμε να έρθουμε την επόμενη φορα.. θα το ηθελα παρα πολύ..:) να περνας καλά Ειρηνη μου .. μια αγκαλια σου στελνω και ενα μεγαλο φιλί..!!!!:k μια ακομα φορα σε ευχαριστώ..πολύ!!! :) <3

      Διαγραφή
  29. καλως τη!
    Λατρευω τη Θεσσαλονικη και χαιρομαι τοσο που περασατε τοσο καλα με ομορφα προσωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα παμε τηλεφωνικά και μ έβγαλες απο την πλάνη οτι η φωτό που ξώφαρτσα πήρε το μάτι μου ήταν φωτό αρχείου. Τα κατάφερες κατεργάρικο θηλυκό και ανέβηκες στην πατρίδα!!!!...και οχι μόνο...πόσα πρόλαβες καλέ;;;;
    Νάχετε πάντα ευτυχισμένες στιγμές και μοιράσματα
    Βορειες και Νότιες σας έχω πεθυμήσει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρούλα μου χαίρομαι πολύ που πέρασες τόσο όμορφα στην αγαπημένη σου πατρίδα και είχες τόσο όμορφες στιγμές με αγαπημένες φίλες! Πόσο ωραία είναι αυτά τα ανταμώματα! Πολλά πολλά φιλάκια και να περνάς πάντα όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή