Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΑ ..ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΛΑ.. ΗΠΙΑΜΕ..!!!

Τι λέτε; για ένα γλυκό του κουταλιού λεμόνι.. που θα μας γλυκάνει χωρίς τύψεις την περίοδο αυτή που θέλουμε να ρίξουμε τα κιλά που πήραμε συν τις άλλοις; 
Θα μου πείτε με το γλυκό θα ρίξουμε τα κιλά;
Όχι βέβαια αλλά είναι προτιμότερο ένα γλυκό κουταλιού.. και  μάλιστα λεμόνι που το φτιάξαμε εμείς..( εγώ δηλαδή γιατί εσείς δεν ξέρω τι φτιάξατε..χι..χι..) παρά  άλλους γλυκούς πειρασμούς!!! 
Όχι δεν κάνω την νοικοκυρά...ποτέ μου εξ άλλου δεν την έκανα.. ούτε την μαγείρισσα..!
αυτό το αφήνω στις εξπέρ του είδους..!!!
Υπάρχουν τόσα πολλά μπλοκ... να δούμε συνταγές.. και πρώτη εγώ....(κοίτα η τεχνολογία τι μας μαθαίνει..!!)
Απλά όταν σου φέρνουν κάτι όμορφα χοντρόφλουδα λεμόνια από περιβόλι..και εσύ δεν τα βγάζεις φωτογραφία (ευτυχώς αυτά τα δύο γλύτωσαν το καθάρισμα..χι..χι..)

καλά να πάθεις.χα..χα..πόσα να χρειαστείς πια; τα υπόλοιπα;
Είπα και εγώ ένα γλυκό λεμόνι.. θα γλυκάνει τον ουρανίσκο μας όταν το ζητά ο οργανισμός μας!!
Την συνταγή την πήρα από ένα αγαπημένο μου σάιτ..της φίλης Βαγγελιώς που έχει τον τίτλο..Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους..που το χρησιμοποιώ πάρα πολλές φορές όταν θέλω να κάνω κάτι που δεν ξέρω.. η να εμπλουτίσω τις δικές μου.!!
Εγώ απλά έκανα την συνταγή που έγραφε η φίλη ΕΔΩ.!! 
Αφού με την βοήθεια το κοινού...ένας ήταν ..χι..χι..πλύθηκαν και ξύστηκαν  όπως  γράφει η συνταγή.. κόπηκαν σε μπαστουνάκια...βράστηκαν  2-3 φορές από πέντε λεπτά..

στην συνέχεια αφού τα στραγγίσουμε και τα σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας και...

   με τις αναλογίες  που γράφει η φίλη έκανα το γλυκάκι μου.

Εννοείται..ότι ο χυμός έγινε παγάκια ...

και το ξύσμα θα αρωματίσει φαγάκια και γλυκά.(έχετε βάλει στην μακαρονάδα ξύσμα λεμονιού; δοκιμάστε το.!! θα με θυμηθείτε.!!)

Με το γλυκάκι αυτό να σας ευχηθώ να περάσετε
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!

Να περνάτε καλά να κάνετε ότι αγαπάτε..όσο δύσκολο και να είναι...μαζί με ένα χαμόγελο   θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα..!! 
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε..!!



64 σχόλια:

  1. Είμαι λάτρης των περισσοτέρων γλυκών του κουταλιού, αλλά λεμόνι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
    Και κοίτα τώρα το παράδοξο του θέματος! Τρελαίνομαι για λεμόνι, το χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ, αφού φροντίζω τα περισσότερα φαγητά να είναι λεμονάτα...χαχα! Είμαι τρελή και παλαβή μαζί του και το έχω για φάρμακο όπως το είχε και η μάνα μου! Ποτέ μα ποτέ δε λείπει από το σπίτι και σίγουρα μας δίνει άφθονη βιταμίνη C!
    Οπότε τώρα με βάζεις στον απόλυτο πειρασμό! Καταλαβαίνεις φαντάζομαι...χαχα!
    Καλοφάγωτο να είναι Ρούλα μου!
    Φιλιά πολλά και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχχ... και εγώ Μαρία μου...δεν μπορω να τους αντισταθώ..μονο του κουταλιού όμως να το λεμε...απο τα αλλα αν εξαιρέσουμε το παγωτό που το τρωω χειμώνα καλοκαιρι...χα..χα.. τιποτε αλλο γλυκο δεν με συγκινεί.. οποτε .. καταλαβενεις ε;.. και τα φαγητα το ιδιο με σενα μου αρεσουν τα λεμονατα ..μμμμμμ!!εννοείται και σε όλες τις σαλατες..τις φακές... και οταν ειναι πολύ χοντρόφλουδα τα λεμόνια..τα τρωνε και με αλάτι..χι..χι..
      Να εισαι καλα Μαρία μου χαιρομαι.. για την λεμονοπαρέα...καλη Σαρακοστή να εχεις.. φιλακιαα!!

      Διαγραφή
  2. Ρούλα μου, είναι από τα πιό αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού και θα το τιμήσω δεόντως το κέρασμά σου -μόνο που το βλέπω είναι σαν να το γεύομαι!!!- (γιατί φέτος ενώ οι λεμονιές μας είναι φορτωμένες δεν έφτιαξα ακόμα, και τώρα που έχω αρχίσει διατροφή...τσίζ κακά το κάθε γλυκό...χα χα χα!!!!)
    Καλά Κούλουμα και καλή Σαρακοστή και σε σένα!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αληθεια ότι αν το έχεις μέσα στο σπίτι δεν του αντιστέκεσαι Μαριαννα μου.. αλλά αν κάνεις διατροφή το γλυκο ειναιν απαγορευμενο.. μονο μια φορα την εβδομαδα.. και αν...να σου πω και εγω εκανα ένα μηνα.. αλλα αποτελεσμα δεν είδα..χι..χι.. όποτε αποφάσισα λιγο απο όλα ....αλλά όλα δικαιολόγιες ειναι για να φαμε... χι..χι.. !!
      Να περνας ομορφα φίλη μου.. καλή Σαρακοστη φιλακιαα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Ρουλάκι μου και Καλή Σαρακοστή!!!! Βλέπω πως τα υπέροχα λεμονάκια τα εκμεταλεύτικες όσο καλύτερα μπορούσες, δεν άφησες να πάει τίποτα χαμένο (λάθος δεν είδα να γράφεις τίποτα για τα κουκούτσια.... μάλλον τα πέταξες!!!χα χα χα!!!) το γλυκάκι όμως σίγουρα θα είναι θεϊκό!!! Καλοφάγωτο!!!! Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πώ όχι στο γλυκο λεμόνι Βικυ μου; δεν γινεται ματια μου γιατί ειμαι του γλυκου..εγω εξ άλλου φαινεται.. αυτο.. καλο ειναι να απολαμβανουμε οτι μας αρεσει με μετρο βεβαια.. ε;
      Πάντως αν υπηρχε κατι να κανω και με τα κουκουτσια θα το εκανα..χι..χι.. όντως δεν αφηνω τιποτα να παει χαμενο !!
      Αυτο το γλυκακι το περιμενουν στην γωνία κάποιοι....αρεσει σε όλους.. ισα που προλαβα να το δοκιμασω..χι..χι..!!!
      Σε ευχαριστω παρα πολύ αγαπημενη μου..που περνας και τα λεμε να προσέχεις...!!!
      Καλη Σαρακοστη να εχεις Βικυ μου φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  4. Καλημερα Ρούλα μου!!
    Λατρεύω ολα τα γλυκά κουταλιού αλλα λεμόνι δεν εχω φτιάξει ποτέ!
    Είχαμε και εμείς πολλα λεμόνια εφέτος και φτιάξαμε παγάκια !
    Καλοφαγωτο το γλυκό σου και καλα Κούλουμα και Καλη Σαρακοστή!
    Καλα να περάσετε!!Πολλα φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γινει αυτο το γλυκακι Δημητρα μου πρέπει τα λεμονια να ειναι πολύ χοντρόφλουδα.. γιατί χρειαζομαστε την φλουδα μονο.. εδιναι αλήθεια οτι έχουν λιγη δουλίτσα..αλλα αν σου αρέσει σαν γλυκό..ειναι πολύ μυρωδατο..εδω δεν προλαβενω να το κανω .. γιατί εχουμε μια λεμονια μονο με τετοια λεμονια..χι.χι. ευτυχως ..αρεσει σε όλους...αλλιως με φαντάζεσαι να το ετρωγα μόνη μου; χα..χα...
      Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου να έχεις και εσύ..μια ομορφη Σαρακοστή.. φιλακιααααα!!!!

      Διαγραφή
  5. Σμαραγδένια μου είχα τη τύχη να πάρω δωράκι από την Ιουλία ένα κουτί λεμόνια από το σπίτι της.Ακόμα έχω έξω στο μπαλκόνι.Λοιπόν έκανα λεμοντσέλο και βέβαια γλυκό που έχω ξανακάνει. Ο Δημήτρης φτιάχνει τώρα τα θαλασσινά του φαγητά κι εγώ εύχομαι σε σένα και όλη την οικογένεια σου Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερο μου πλασμα εσύ..!! το γλυκο λεμονι.. το τρωνε όλοι και όταν το κανω μοιραζεται φιλεναδα γιατι η οικογενεια έχει μεγαλωσει..χι..χι..και ισα που το δοκιμαζω...λεμοντσέλο δεν εχω κανει την επομενη φορα που θα εχω ξανα λεμονια για γλυκο θα το κανω με τον χυμο που θα εχω..τα παγακια τα κρατω για τον καιρο που δεν εχει λεμονια φρέσκα..!
      Να προσεχεις τον μάγειρα σου...χα..χα..να περνατε ετσι ομορφα φιλη μου.. καλη Σαρακοστη να έχετε .. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  6. μόνο περγαμόντο τρωω ,αλλα ο αντρας μπορουσε να ζει μόνο με γλυκα του κουταλιου! Φτιαχνει η πεθερα μου βαζα ,να φαει ενας στρατος και τα καταβροχθιζει μονος του...και πριν 5 χρονια περιπου μου ειπε η πεθερα: ''ελα να σου μαθω ,μην πεθανω ,να φτιαχνεις που αρεσουν του Κωστα μου'' ..
    και της απαντησα η αθεοφοβη -κακια νυφη : ''πεθανε εσυ και θα δεις τι θα του φτιαχνω εγω''! ...εννοωντας τιποτα ,γιατι απλα δεν φτιαχνω τιποτα που να μην τρωω κι εγω...χωρια που οπως θα μας πει η Αριστεα -κι εδω με συμφερει τα μαλα -κανει κακό η ζαχαρη καλε !Τον θελω εγω τον αντρουλη μου ,δεν θα τον σκοτωσω με τα γλυκα ...τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα ,μωρε λες να του φτιαξω ; χαχαχα
    Καλη Σαρακοστη νοικοκυρουλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω..μην τα γυριζεις τώρα.!!! ειπες να προσεχεις τον δρακούλη σου να μην του κανεις γλυκα γιατι κανουν κακό στην υγεια του.. οπως το λεει και το Αριστακι...και ας στο ζητουσε η μανούλα του (καλα δεν παιζεσεαι λεμε...χα..χα..!)
      γιατι αλλαζεις γνώμη; τι σκοτεινες ιδέες τριγυρίζουν στο μυαλουδακι σου Νασουλίνι μου;χα..χα..
      Αντε το πολύ πολύ να του φτιάξεις γλυκο με στέβια..χα..χα.. τωρα επρεπε να συναντιόμασταν να σου εδινα ενα βαζακι για τον δρακούλι σου... παλια μαμα και εγω χωρις γιο ομως αλλα με το σύνδρομο της κατοχής με το φαγητο και τα γλυκα....!!!χα..χα..
      Χαιρομαι που γνωρισα ενα παιδι σαν εσενα.. και τα παιδια σου...καλή Σαρακοστή Νασια μου..φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Ρουλιώ μου και καλή Σαρακοστή
    Είσαι υπέροχη το ξέρεις;
    Λεπτολόγα και καλαίσθητη...Μπράβο σου

    φιλάκι που σ' αγαπάει ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστη Λενιω μου..μην μου λες τέτοια και ντρεπομαι βρε;..σε ευχαριστω πολύ που περνας ματια μου ..να είσαι καλα θελω.. και να μου προσεχεις ..!!
      Η αγαπη ειναι αμοιβαια..να το ξερεις.. !! φιλω σε.. ♥♥♥

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Ρούλα μου
    Μας γλύκανες με το γλυκό σου πρωί πρωί. Φαντάζομαι το άρωμά του!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενη μου πράγματι για όποιον αγαπα αυτην την μυρωδια του λεμονιού...ειναι απο τα ωραιότερα αρωματα..
      Γλυκακι λοιπον και μαλιστα υγιεινό και νηστισιμο για όσους θελουν να γλυκαθουν χωρις τυψεις..φίλη μου..
      Να περνας όμορφα ότι και να κανεις.. καλη Σαρακοστη... φιλάκιαααα!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή Σαρακοστή Ρούλα με τα εξαίρετα εδέσματά σου. Πολλές ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή και σε σένα φιλε μας...όλο και και θα κανουμε για την οικογένεια και τους φιλους..οταν έχουμε φρεσκα λεμονια και φρουτα οταν ειναι στην εποχή τους . Ετσι κι αλλιως κανενας δεν λέει όχι για γλυκακι φτιαγμενο απο τα χερτια της μαμας -γιαγιας...
      να περνας ομρφα οτι και να κανεις..καλο σου βραδυ..!!

      Διαγραφή
  10. Είσαι μερακλού όμως! Αυτή η φωτογραφία με το λινό πετσετάκι, το κλαράκι αμπαρόριζα και το γλυκό, είναι η απόλυτη απόλαυση! Λοιπόν, κλέβω την ιδέα με το ξύσμα λεμονιού στη μακαρονάδα. Δεν το είχα ξανακούσει και θα το δοκιμάσω με μεγάλη μου χαρά. Κι επειδή έχω απολαύσει ήδη γλυκό απ' τα χεράκια σου, είμαι σίγουρη πως διέπρεψες πάλι.
    Καλή Σαρακοστή Ρουλιώ μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλυτερο κοπλιμεντο..εβερ..Κανελλακι μου χι..χι..ευχαριστώ πολύ.. κανονικά έτσι πρεπει να κερνιέται το γλυκό με τα όλα του !!!χα..χα..
      Να την κλεψεις αγαπη μου.. εκτος απο την μακαροναδα βαλε το ξυσμα και στο πραινο τσάι θα παθεις πλακα με την μυρωδια..και την γευση..χα..χα..
      Ακομα το θυμασαι.. βρε κορίτσι μου..σιγα το γλυκό....ελπίζω να τα ξαναπουμε..θα χαρώ πολύ.!!!
      Να είσαι καλα Κανελλακι μου..καλη Σαρακοστη.. φιλακιαααα!!♥

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφο και μυρωδάτο κέρσμα!! Τα λατρεύω τα λεμονάκια. Το μπλογκ αυτο είναι θησαυρός!
    Γλυκα του κουταλιού δε φτιάχνω συχνα, γιατί δεν τα πολυπετυχαίνω, όμως είμαι εξπέρ στα λικέρ! Χα,χα!
    Την επόμενη φορά ακού συνταγη για λιμοντσέλο, την είχε βάλει πριν χρόνια η Χρυσάνθη στο Χρυσάνθης χειροποιήματα και τη φτιάχνω όποτε με φιλεύουν λεμόνια αράντιστα!
    Βάζω το ξύσμα από 5-6 λεμόνια μέσα σε ενα μπουκάλι βοτκα και το αφήνω μια εβδομάδα. Βράζω σιρόπι μισό κιλο ζαχαρη και μισό κιλό νερό, μόλις κρυώσει σουρώνω τη βότκα και τα ανακατεύω. Τοσο απλό και απίστευτα αρωματικό και χωνευτικο!
    Φιλιά πολλά και καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον γαστρονομικό περιπλους λες ε; πραγματι Νικη μου.. οτι θελω να κανω εκει θα παω γιατι εχει και πολλες κρητικες συνταγες..εκτός των άλλων ..
      Δεν εχω φτιαξει ποτε μου λεμοντσελο..τρελενομαι για λικερ..χι..χι.. συνηθεια παλαιώθεν χα..χα..θα κρατησω την συνταγή σου φιλεναδα.. ααααα και που είσαι; βαλε λικερ στο σπιτικο παγωτό δεν θα κρυσταλώσει..χι..χι.. τι ωραια πραγματα μαθενουμε εδω ε; μπράβο μας.. καλυ επιτυχία σε όλα .. και καλη Σαρακοστη Νικακι μου...φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  12. Ρουλιτσα μου Χρονια πολλα και Καλη Σαρακοστη.παρ ολο που κανω συχνα γλυκα του κουταλιου λεμονακι δεν εχω κανει.και οι λεμονιες στον κηπο γεματες.και ειναι και διφορες.θα το επιχειρησω.καλοφαγωτο και να περνατε καλα σε οτι κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις Λίτσα μου.. ειναι πολύ μυρωδατο αν εχεις αμπερόζα να βαλεις αυτό το αρωματικο.. αντι για βανιλια που γραφει η συνταγη της φιλης...του παει πολύ η λεμονατη μυρωδια του..αν το βαλεις δε επανω απο γιαουρτακι ειναι μούρλια.. βαλε αν πίνεις πρασινο τσάι.. λιγο ξυσμα μέσα στο τσάι.. το απογειώνει...
      Να περνας καλά κάνοντας ότι θέλεις ναι; χαρηκα παρα πολύ που τα είπαμε..συμπατριώτισσα μου...!!!!
      Καλή Σαρακοστή να έχεις φιλακιααααα..!!!!

      Διαγραφή
  13. Σιγά μη περάσω τη Σαρακοστή με γλυκό του κουταλιού και μάλιστα λεμόνι... και ας φαίνεται υπέροχο, πανέμορφο, νοστιμότατο, γλυκύτατο και άλλα τόσα... όλα αυτά τα λέω γιατί σκάω απ' τη ζήλια μου! ;)
    Αχ! να είχα τώρα εδώ ένα μικρό μικρό πιατάκι με μια κουταλίτσα απ΄αυτό το πρωτότυπο γλυκάκι, αλλά απαγορεύεται γιατί από τότε που ο σύντροφος έγινε διαβητικός, μες το σπίτι μόνο η στέβια κυκλοφορεί! αχ! βαχ! :P
    ΑΦιλάκιααααααααααααα με πολλά Α Α.. Αληθινής Αγάπης! <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με τα γλυκά και εδώ ειναι σχεδόν απογορευτικο....περισσοτερο για προλυπτικους λογους μαγισσούλα μου..χι..χι..;) γι αυτό οτι κανω φευγει κατευθείαν..χα..χα.. με το ζορι να κρατησω κανένα βαζακι..
      Τι να σου κάνω φιλεναδα.. που δεν είμαστε κοντα..να ερθεις να πιουμε καφε.. να φαμε οι δυο μας.. και οτι γλυκακι θελουμε..ε; Οψόμεθα στο μελλον ναι; :)
      δοκίμασε το ξυσμα λεμονιού στο πρασινο τσάι.. να δεις την διαφορα..αυτο δεν ειναι γλυκό..χι..χι..
      Να περνατε όμορφα με τον παραμυθοσυντροφο..καλη Σαρακοστη μαγισσούλα μου..αγαπησιάρικα φιλακιααα!!! <3

      Διαγραφή
  14. Πάνω στην ώρα ήρθα Ρούλα μου και εγώ πήρα πεσκεσι μία σακούλα λεμόνια και σκεφτόμουνα το γλυκό. Καλοφάγωτα όλα και καλή Σαρακοστή να έχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα..χα.. μια από τα ιδια και εσύ Κατερίνα μου ε;... αντε φιλεναδα.. καλη επιτυχια σε ότι κάνεις σε γλυκό..
      παντως οταν τα εχεις πεσκεσι.. ειναι ευκαιρια να τα καταναλωσεις..οπως και να είναι..
      Να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα..καλή Σαρακοστη Κατερινα μου.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  15. Δεν θα έλεγα όχι για ένα κέρασμα τώρα Ρουλίτσα μου.
    Δεν φτιάχνω γλυκά κουταλιού, αν και μου αρέσουν πάρα πολύ.
    Το ξύσμα στη μακαρονάδα που και πότε το βάζουμε ;
    Στο νερό που βραζει;
    Καλή Σαρακοστή και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην είμαστε κοντα!!! τι να σου κανω φιλεναδα που μας χωρίζουνε δυο πέλαγα!!!χι.χι.. αλλα που ξερεις !!! καμια φορα όλα γινονται.. !!!
      Αααα το ξυσμα ε;..το βαζω επανω απο τα μακαρονια στο τελος στο πιατο..και κατω απο το ξυσμενο τυράκι.. η αν θελεις το βαζεις και στην ντοματα που ψηνουμε ..!! μια μικρη συνταγη ειναι ... βραζουμε τα μακαρονια..και σε ενα τηγάνι βαζουμε λαδι..ενα σκορδο...να ροδισει το βγαζουμε και ριχνουμε φετα..να λιωσει.. βαζουμε μεσα τα μακαρονια..που έχουν βράσει.. ανακατευουμε.. και πασπαλιζουμε με ξυσμα λεμονι .. και φρεσκο δυόσμο..!!!! χα..χα.. συντομη και γευστικη συνταγη για νόσους αρεσουν τα συγκεκριμενα υλικα..το κανω συνηθως τα βραδια....χι..χι.. ειμαστε μακαροναδες τι να κανουμε;
      Να ειστε καλα Ρένα μου και να περνατε ακομα καλύτερα...Καλή Σαρακοστή να εχετε.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  16. Φαντάζομαι το υπέροχο άρωμα που μύρισε το σπιτάκι σου,κι ιδανικό γλυκάκι για αυτήν την εποχή!!!
    Πρώτη φορά διαβάζω ξύσμα λεμονιού στα μακαρόνια....έχω τις ίδιες απορίες με την Ρένα μας.
    Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρωμα του λεμονιού Μαρία μου νομίζω οτι αρεσει σε όλους η δροσια που βγαζει οταν το μυριζεις σου φαίενει μια ευεξία..!!! δοκιμασε το το ξυσμα του παντού παιζει..στα μακαρονια το πασπαλιζω απο πανω σαν το πιπεράκι... και το τυρί... ακομα βαλε το στο πρασινο τσαι η σε όποιο τσάι θελεις.. ειναι ένα απο τα ωραιότερα αρωματικα.. !!!
      Να είσαι καλά και να περνας ακομα καλυτερα.. καλη Σαρακοστη.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  17. Δεν ήξερα ότι γίνεται και το λεμόνι γλυκό του κουταλιού
    Μπράβο για τούτα όλα που έφτιαξες,χυμό,γλυκό
    Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται τα πάντα γλυκο δελφινακι..ακομα και το καρότο το μελιτζανακι..και οτο άλλο μπορεις να φαντστείς... το λεμονι δε ειναι απο τα πιο μυρωδατα...
      ΝΑ περνας ομορφα .. καλη Σαρακοστή.. φιλακιααα.!!!

      Διαγραφή
  18. Αγαπώ τα λεμόνια, Ρούλα μου. Και επειδή έχω λεμονιά στον κήπο μου, φτιάχνω κάθε χρόνο γλυκό κουταλιού, λεμονάδες, παγάκια και χρησιμοποιώ το ξύσμα στα φαγητά. Φτιάχνω όμως και λικέρ λιμοντσέλο, το οποίο λατρεύω. Πανέμορφα όλα όσα έφτιαξες. Καλή Σαρακοστή, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο τυχερή εισαι και εσύ Μια μου..που μπορεις να έχεις τα δικα σου λεμονια...οταν ακουν γλυκο λεμονι στην αρχή τους φαίνεται παραξενο..χι..χι..ομως οταν το δοκιμαζουν τους αρεσει πολύ.. δεν προλαβενω να το κανω κάθε φορα.. μοιραζεται αμεσως... οταν εχεις παιδια και εγγονια.. που οκεθε ενας έχει το σπιτιντου...εεεεε πως να μεινει ..
      Δοκίμασε και το ξυσμα στο πρασινο τσάι..ειναι υπέροχο!!!!!
      Να περνας ομορφα.. καλή Σαρακοστή φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  19. Ααα είναι πολύ ωραίο γλυκό το λεμόνι και αγαπημένο !!! Φαντάζομαι θα το καταναλώσατε αμέσως !!! Καλή σαρακοστή Ρούλα - νοικοκυρούλα !!!!! Σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Ράνια μου ..ειμαστε και πολλοί..οποτε δεν προλαβενω να το φτιάχνω.. και τον χυμο του κανουμε λεμοναδες..είναι ενα απο τα εσπεριδοειδή που που εχουν και πολλες βιταμινες και αρωμα..
      Ράνια μου χαιρομαι που εκανες την βολτα σου μεχρι εδή να περνας όμορφα..ναι; καλη Σαρακοστη.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  20. Μ'αρέσει το λεμόνι γλυκό αλλά δεν φτιάχνω γλυκά κουταλιόύ. Κι έτσι το ζήλεψα που το είδα!!!
    Καλοφάγωτο Ρούλα μου
    Καλή Σαρακοστή εύχομαι
    ΦΙλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου κάνω Αννιώ μου..που ειμαστε μακρυα..να σε καλεσω για καφεδακι και γλυκο..
      Σε ευχαριστώ πολύ να εισαι καλα φίλη μου.. καλλη Σαρακοστή νε εχεις και εσύ Αννιώ μου..φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  21. Το αγαπημενο μου γλυκακι!!!που μου θυμιζει τη θεια μου τη Σμαραγδα!!!
    Μια φορα επιχειρησα να το φτιαξω εγω αλλα δεν το πετυχα,εσυ ομως βλεπω το εκανες τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιτα συπτωση η θεια σου η Σμαραγδα ..χι..χι.. πες πως ειμαι εγώ .. τι Σμαραγδα...τι Σμαραγδάκη..μας ενώνει ενα γλυκο λεμόνι..χα..χα..
      Και εγω την πρωτη φορα που το έφτιαξα Ρένα μου..δεν μου πέτυχε.. χα..χα γινονται και ατυχήματα την επομενη προσεξα τα λαθη μου..και απο τοτε το κανω και μου πετυχενει ..
      Να εισαι καλά φιλη μου και να περνας ακομα καλύτερα.. καλή Σαρακοστή.. φιλακια ...

      Διαγραφή
  22. Ξύσμα λεμονιού στη μακαρονάδα, ε; Θα της πηγαίνει, γιατί εγώ βάζω λεμονοπίπερο και μου αρέσει πολύ!
    Άντε να δούμε τι άλλο θα φτιάξεις, Ρούλα μου! ♥♥♥ Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για δοκιμασε το να μου πεις αν σου αρεσει στα μακαρονια οπως το τυρι..βαλε το και στο μπρασινο τσάι μοσχομυριζει...και οου νομίζεις οτι θα πηγαινει μαι δοκιμή δεν βλαφτει αν δεν σου αρεσει δεν τον ξαναβαζεις και πετας και το φαγητο με το πιατο..χι.χι.. πλακα κανω.. εννοειτε ε;
      Να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα.. Καλη Σαρακοστη.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  23. καλα ο τιτλος της αναρτησεις πολυ μ αρεσε χαχχαχαα....το γλυκο παλι δεν το χω ξανακουσει...επαθα πλακα με το οτι δεν πεταξες τιποταααααααααααα για το ξυσμα το χω κανει κ γω με το πορτοκαλι παντα θελω να χω οταν κανω χυμο για τα παιδια το κραταω αλλα τον χυμοοοοοοοοο ουτε που μου περασε καλε ετσι μπορεις να σωσεις κ λεμονια που πανε να χαλασουν να βαλεις το χυμονα μην ξεμενεις ποτεεεεεεεεεε μου δωσες ιδεααααααααααα τωρα που μπολικα στο ψυγειο να κανω χυμο σε παγακια να χουμεεεεε γεια σου βρε Σμαραγδακι μου πολυτιμο....να το φχαριστηθεις το γλυκακι να το κερασεις σε χαρές!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ Σοφάκι μου καλά δεν τα λέω; φαγαμε ..ήπιαμε.. τωρα να μαζευτούμε..στο φαγητο.. λεω τωρα..χι.χι.αφου στα γλυκα δεν μπορούμε να που όχι... !!!
      Αν έχεις λεμονια νπου να εισναι χοντρόφλουδα γινονται γλυκο..γιατι τα αλλα δεν ειναι για τετοια δουλεια. επεισης Σοφακι μου μπορείς με τον χυμο εκτος σαν παγακι τον εχεις οτι ωρα θελεις.. μπορεις να κανει και παρα πολύ δροσερή λεμοναδα..με ζαχαρη.. βαζεις δυο δαχτυλακια και το υπολυπο νερο...δοκιμασε το...και για το καλοκαιρακι.. τα παιδια θα ξετρελαθουν..δες συνταγες στο δυαδικτιο..
      Βαλε και ξυσμα σε διαφορα φαγητα ..τσιαγια... δοκιμασε..!! ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΙΠΟΤΑ ..λέμε..χι.χιχ..
      να περνας ομορφα με τα κοριτσια σου καλή Σαρακοστή γλυκεια μου.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  24. Ρούλα μου λατρεύω όλα τα γλυκά κουταλιού το περασμένο καλοκαίρι που είχα έρθει Κρήτη έφαγα και γλυκό καρότο τέλειο!!! Γεια στα χεράκια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρούλα μου λατρεύω όλα τα γλυκά κουταλιού το περασμένο καλοκαίρι που είχα έρθει Κρήτη έφαγα και γλυκό καρότο τέλειο!!! Γεια στα χεράκια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το καροτο το κανω γλυκο χα..χα. ειναι και αυτο απο τα περιεργα γλυκα αλλα ειναι πολύ νοστιμο ..και εγω τουυ κουταλιου ειμαι και του παγωτού ..χειμωνα καλοκαίρι.. το φτιαχνω μονη μου και εχω παντα στην καταψηξη..στα αλλα γλυκα λέω όχι..αλλα σ αυτα δεν αντιστεκομαι.. πειρσμος ειναι τα άτιμα..χι..χι..
      Σε ευχαριστω που πέρασες και τα είπαμε καλή Σαρακοστη Κατρίνα μου φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  26. Η αλήθεια είναι πως δεν τα πάω καλά με τα γλυκά του κουταλιού, όμως μου αρέσει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα τους οπτικά ( ξέρω του γιατρού!)
    Αλλά ευχαρίστως θα έκανα παγάκια από λεμόνι, και θα χρησιμοποιούσα ξύσμα στη μακαρονάδα ( που είναι και το αγαπημένο μου). Το έχω δοκιμάσει και είναι πραγματικά εξαιρετική επιλογή!

    Γεια στα χέρια σου, και μπράβο, γιατί τίποτα δεν πήγε χαμένο! ( πράγμα σπάνιο θα έλεγα, οι περισσότεροι έχουν το συνήθειο να πετάνε αλόγιστα!)

    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πεταμε τίποτα φιλη μου.. τα παγακια απο λεμονι τα χρησιμοποιώ να κανω λεμοναδες και οταν τα λεμονια ειναι λιγοστα και ακριβα.. εχω τον χυμο παντα..το ξυσμα δε... παντου το βαζω..εκανα δοκιμη στο πρασινο τσάι και ειναι πολύ αρωματικο.. επισεις το εβαλα και σε αυγοφετες σημερα δοκιμαστικα και δεν φανταζεσαι πως εκοψε την αυγουλήλα..φανταστικο..!!! με τις δοκιμεδς όλο και κατι μαθενω..χι..χι..
      να περνας ομορφα να έχεις καλή Σαρακοστή..!!! φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  27. Γεια στα χεράκια σου και στα χεράκια της βοήθειας του κοινού!!!πολύ μου άρεσε, ο εξής ένας!
    Καλοφάγωτο!
    Είναι μια γλυκιά ανάρτηση με ...ξύσμα λεμονιού!Πόσο τέλεια όλα!
    Μπραβο σου!!!φιλάκια!!!πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ήταν η βοηθεια του κοινού..Αδερφι μου..χι.χιχ. νομιζεις οτι τα χερακια μου μπορουν τοσο δουλειά;
      Σε ευχαριστω πολύ για το καλοφαγωτο..αλλά ισα ισα που πρόλαβα να το δοκιμασω.. το προλαβαν αλλοι..χι..χι.. χαλαλι βεβαια ε;
      συμερα εβαλα το ξυσμα σε αυγοφετες.. εκτος απο την μυρωδια του λεμονιου.. εκοψε και την αυγουλήλα..χα..χα.. βαλε και ξυσμα στο τσαι..παντού...για δοκιμη...ετσι κανω καθε φορα που θελω να δω τι γευση θα εχει.. και που πηγαινει..το λεμονοξυσμα..χα..χα..
      Να περνας ομορφα αγαπη μου καλή και ευλογημενη Σαρακοστη να εχετε.!!! φιλακιαα!!!

      Διαγραφή
  28. Πραγματικά ένα γλυκάκι νόστιμο και ξεχωριστό στη γεύση.Καθώς και ο χυμός των λεμονιών που έγινε για τα παγάκια.Πολύ χρήσιμα για μια τονωτική γεύση στο νερό που πίνουμε....φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια Μαρία μου..οτιτο γλυκο λεμονι δεν ειναι και παο τα πιο διαδεδομενα.. κλασικα νΑαν πουμε γλυκα κουταλιού...αλλα οταν εχειςλεμονιανπου είναι μονο για γλυκο..πολύ χντροφλουδα.. τότε μια ειναι η λύση..για μενα γλυκακι... που το τρωμε και με παγωτο το καλοκιαρι .. με γιαουρτακι τον χειμωνα...και το ξύσμα...παει παντου..σε όποιον αρεσει η μυρωδια του λεμονιού..!!
      Να είσαι καλα φίλη μου και να περνας ακομα καλύτερα.. καλό σου βραδυ..Μαρία μου φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  29. Δηλαδή εδώ πάει αυτό που λέει η Ρένα δεν πετάμε τίποτα μα τίποτα! Μας γλύκανες, μας δίδαξες μας άφησες με την γεύση ανικανοποίητη και έφυγες; Αχ! Ρούλα μου μπράβο καλοφάγωτο! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Μαιρη μου δεν πεταμε τιποτα και εχουμε και ενα πολύ ωραιο μυρωδικο΄για τα παντα... κατι τετοιες εμπειρίες πρέπει να τις μοιραζόμαστε ..με όλους!!! δοκιμαζω και εγω μην νομιζεις..να σημερα εβαλα στις αυγοφετες ξυσμα απο λεμονι.. καταπληκτικη γευση και ιδέα..χα..χα..!!!
      Να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα.. Μαίρη μου...καλο σου βραδυ.. φιλακιαααα..!!

      Διαγραφή
  30. Είμαι λάτρης των γλυκών κουταλιού Σμαραγδένια μου και φτιάχνω πολλά γιατί πρωτίστως τα απολαμβάνω εγώ αλλά και οι φίλοι μου που κοπιάζουν στο σπιτάκι μου ! ( καλέ μη νομίσεις ότι υπονοώ ότι είμαι νοικοκυρούλα) απλά γλυκατζού ! Αχ να μην είμαι κοντά να γευτώ το φανταστικό λεμονάτο γλυκάκι που φαντάζομαι τι υπέροχο άρωμα έχει αφού τα λεμόνια είναι από περιβόλι και φυσικά ωριμασμένα ! Για το ξύσμα στα μακαρόνια δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου και ευχαριστούμε που το μοιράστηκε! Θα το δοκιμάσω πάραυτα ! Χιχιχι εγώ το χρησιμοποιώ στο ρύζι και μου αρέσει πολύ ! Καλοφάγωτο Σμαραγδένια μου και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα δικια μου είσαι και εσύ του κουταλιου Χρυσάνθη μου..!!! μονο σ αυτα δεν μπορώ να αντισταθώ..τα ατιμα γλυκα που ειναι..χι..χι..ειναι αληθεια οτι δεν προλαβαινω να τα κανω και εγώ..γιατι γενικα εδώ οταν κανουμε τραπεζια.. μετα το φαγητο παντα βγαζουμε γλυκο του κουταλιου με ρακή..οποτε κατι θα βρισκεται σε γλυκο ..κανω πορτοκαλι... λεμονι..και καροτο γλυκο.. τι σου λεω τωρα ε;..χα..χα..
      δοκιμασε το ξυσμα παντου.. παει...στο τσαι..αααα και στις αυγοφετες που το δοκιμασα σημερα.. μεσα στα αυγα πασπαλισα λιγο...και ετος απο την λεμονατη μυρωδια .. δεν μυριζαν και αυγουληλα...κατοχειρώθηκε και εκεί...ειπαμε δοκιμες κανουμε.!!! θα το δοκιμασω και στο ρυζι..δεν το εχω κανει.. σε ευχαριστω πολύ..!!
      Να είσαι καλα φιλη μου και να περνας ακομα καλύτερα.!!! καλο σου βραδυ.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  31. Πολύ όμορφα όλα
    Καλη Σαρακοστή
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία Ελενα μου να πρερνας ομορφα και εσύ με ότι κανεις... καλη Σαρακοστή και σε σένα .. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  32. Ζηλεύωωωωω Ρουλίτσααααα μου!!!
    Λατρεύω το λεμόνι σε όλες του τις μορφές αλλά δυστυχώς μόνο με του εμπορίου βολεύομαι και δεν ρισκάρω να χρησιμοποιήσω τη φλούδα... Κάποτε με φίλεψαν από κήπο, χωρίς φάρμακα βέβαια κι εκτός από το λιμοντσέλο που έφτιαξα, είχα κρατήσει αρκετό χυμό που καταναλώθηκε στα φαγητά. Δεν ήταν τόσα ώστε να φτιάξω και γλυκό και μαρμελάδα...χα χα!

    Καλοφάγωτο, φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άντε καλά, με τις φούριες μου ξέχασα να πω κι από δω πολλά μπράβο στην Αρχόντισσα Βαγγελιώ μας που κοσμεί το χώρο με τις τόσο ωραίες της Κρητικές δημιουργίες!
    Είναι γλυκύτατη, ευγενέστατη, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή