Μέσα από το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Αγγλία», το Μουσείο Καζαντζάκη θα μεταφέρει στο κοινό την εγγλέζικη ατμόσφαιρα, όπως την έζησε ο Καζαντζάκης, και θα του συστήσει τον λαό αυτό μέσα από τα δικά του κείμενα και τη δική του διεισδυτική ματιά.
Ο Νίκος Καζαντζάκης ταξίδεψε στην Αγγλία από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο του 1939, προσκεκλημένος του Βρετανικού Συμβουλίου. Η Αμερικανίδα Τζόι Μακλάουντ (Joe McLeod), που είχε χρηματοδοτήσει την έκδοση της Οδύσσειας, του παραχώρησε το σπίτι της στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον. Σ’ αυτή την κατοικία, όπου παλαιά έμενε η κόρη του Σαίξπηρ, ο Καζαντζάκης έγραψε την τραγωδία Ιουλιανός, υπό τους ήχους των πολεμικών αεροπλάνων.
Οι εντυπώσεις του από αυτό το ταξίδι γράφτηκαν στην Αίγινα το καλοκαίρι του 1940. 
«Αγάπησα το λαό αυτόν, θάμασα τις θεμελιακές για τον άνθρωπο αρετές του∙ την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια, το πείσμα, την αντοχή, την πειθαρχία. Λίγα λόγια, πολλά έργα, ανθρωπιά μεγάλη».
Ένα πενθήμερο γεμάτο Λόγο και Τέχνη: αναγνώσεις, θέατρο, χοροθέατρο, μουσική,  εκθέσεις, δρώμενα, παιδικές δράσεις...πηγή
Μπαίνοντας στο χωριό...η γραφή του και το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα είναι διάχυτα παντού..!!
Τα λόγια είναι περιττά...ένα χωριό γεμάτο Καζαντζάκη.!!







 





Ένας δρόμος με  γραμμένα τα έργα του Σαίξπηρ..
θεατρικά  δρώμενα στο δρόμο..

Παντού γλάστρες με  λουλούδια




Από εδώ και κάτω  φαίνεται πόσο χαζογιαγιά είμαι...
το δρώμενο αυτό που ήταν ιδέα της εγγονής...είχε και την συμμετοχή του κόσμου.. αυτός ήταν και  ο σκοπός του..!! 
Ένα πανό με τυπωμένο επάνω του ..αποσπάσματα  από το βιβλίο του ταξιδεύοντας.. στην Αγγλία μιλούσε για πουλιά....και  που θα διαβάζονταν από τον κόσμο που το έβλεπε 
ενώ.. όποιος ήθελε έπαιρνε μέρος κεντώντας... σβήνοντας γράμματα μέσα στο ζωγραφισμένο πουλί..!!!





Μέσα από αυτό το μικρό αφιέρωμα..θέλησα.. ότι είδα σ αυτό το πανέμορφο χωριό την Μυρτιά.. να σας κάνω αγαπημένη μου παρέα..κοινωνούς ότι προβάλει τον πολιτισμό της χώρας μας..!! 
Να είστε όλοι καλά και να χαμογελάτε  γιατί ακόμα υπάρχουν λόγοι για να το κάνετε..!!!!! 

Καλή εβδομάδα σε όλους ..σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας..!!!