Πριν λίγο καιρό μιλώντας με φίλη αγαπημένη στο τηλέφωνο, με ρώτησε αν έχω καμιά συνταγή για λαδοκούλουρα. Της λέω εγώ, δεν τα πολυκάνω πιά, αφού εδώ και καιρό έχουμε οικογενειακώς καταργήσει ότι έχει ζάχαρη και αλεύρι, καλά όχι ότι δεν κάνουμε και τις παρασπονδίες μας να λέμε τις αλήθειες μας και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας 😊
Αλλά έχω μια κουμπάρα-φίλη-αδελφή εδώ και τριάντα χρόνια, που κάνει κάτι λαδοκούλουρα μούρλια να τα πιείς στο ποτήρι😊 και επειδή δεν πίνονται, αλλά τρώγονται, είναι να τρως και να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Θα μου πείτε γιατί δεν τα κάνεις εσύ Ρούλα αφού έχεις την συνταγή της; Εμ...εδώ είναι το κόλπο όσο και να το προσπάθησα δεν τα πετύχαινα σαν τα δικά της με τίποτα στην εμφάνιση, διότι τα χέρια μου δεν έκαναν αυτά που τους έλεγα.🤔
Σκέφτηκα λοιπόν και εγώ μια και μένουμε δίπλα, να την παρακαλέσω, λες και θα μου έλεγε όχι, να έρθει στο σπίτι μου να τα κάνουμε εδώ πίνοντας το καφεδάκι μας. Να μην πολυλογώ και βαρεθείτε (αυτό δεν το θέλουμε καθόλου έτσι;😉)σας δίνω την συνταγή της.
Αυτή είναι μισή δόση περίπου δυο ταψάκια του φούρνου.
"Λαδοκούλουρα κουμπάρας!"
1 και 1/2 ποτήρι σπορέλαιο.
3/4 του ποτηριού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη.
1 πορτοκάλι χυμό και το ξύσμα του.
1/2 κουταλάκι σόδα
1 μπέκιν
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σουσάμι, λίγη ζάχαρη για το τύλιγμα.
Και τώρα η εκτέλεση από τα χεράκια της κουμπάρας μου.
Εχουμε όλα τα υλικά κοντά μας για ευκολία.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το λάδι,
Γίνονται πεντανόστιμα, αφράτα και τραγανά μέχρι το τελευταίο!
Αν σας φαίνονται γλυκά, μπορείτε να μειώνετε την ζάχαρη.
Ένα γειά, σε όλες τις φίλες μου από την όμορφη κουμπάρα μου!
Καλή σας απόλαυση!
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε, να είστε όλοι καλά, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα, να μην ξεχνάμε το σημαντικότερο, πως όσο πιο συχνά χαμογελάμε, τόσο πιο όμορφα νιώθουμε μέσα μας!😊
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε...