Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ........ΤΟ ΑΠΡΌΠΤΟ..!!


Οι δυο φίλες ξεκίνησαν όπως κάθε μέρα εδώ και πολύ καιρό για τον καθημερινό τους περίπατο.
Το είχαν καθιερώσει, χειμώνα καλοκαίρι όποτε τους επέτρεπε ο καιρός,να πηγαίνουν για περπάτημα.
Τους το είχε πει ο γιατρός.
Κατεβάζει την χοληστερίνη και κάνει καλό στις αρθρώσεις τους είχε πει.
Αφορμή γύρευαν για βολτίτσα και μάλιστα με ιατρική εντολή. 
Η Εύα... πρώην Ευανθία και η Πέρσα.. πρώην Περσεφόνη.. ήταν φίλες από το γυμνάσιο. Ομορφογυναίκες και οι δύο γύρω στα 65.
Η Εύα ξανθιά,λεπτή σικάτη με πρόσωπο που μόλις είχαν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες ρυτίδες στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
Η Πέρσα, λίγο γεματούτσικη θα την έλεγες,στο δικό της πρόσωπο όμως έβλεπες την την προσωποποίηση της χαράς,πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη ήταν.
Διαφορετικοί χαρακτήρες, όμως αυτό δεν τις εμπόδισε να γίνουν φίλες στο γυμνάσιο που πήγαιναν.Μαζί στο διάβασμα, μαζί στις βόλτες,μαζί και στα συναισθηματικά.Αχώριστες.!!Όταν πέρασε η Εύα 
στην Αθήνα στο πανεπιστήμιο και η Πέρσα  στο Τ.Ε.Ι της πόλης που ζούσαν. Έπρεπε να χωρίσουν οι δρόμοι τους, έδωσαν μια υπόσχεση τα δύο κορίτσια. Ότι και να γινόταν στην ζωή τους η φιλία τους δεν θα χανόταν ποτέ.
Χώρισαν, όμως η επαφή τους δεν χάθηκε. Στις διακοπές η Εύα πάντα ερχόταν στο νησί και οι συναντήσεις τους ήταν οι ωραιότερες μέρες τους.
Η Ζωή όμως παίζει τα δικά της παιχνίδια και σενάρια, όσο και να έκαναν όνειρα οι δυο φίλες πως θα ήταν για πάντα μαζί, αυτό δεν έγινε εφικτό,αφού η Εύα  ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν  νεαρό γιατρό που γνώρισε σε ένα πάρτι με συμφοιτητές της .  και έμεινε στην πρωτεύουσα. Έκανε  μια όμορφη οικογένεια..με  δύο παιδιά και τρία εγγόνια και λίγο πριν πάρει την σύνταξη ο άντρας της έφυγε  ξαφνικά από την ζωή. Έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της η Εύα και ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε κοντά της να της πιάσει το χέρι, ήταν εκεί. Εξ άλλου οι επαφές τους ποτέ δεν είχαν κοπεί..το τηλέφωνο είχε αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή.. όποτε αυτό δεν ήταν δυνατόν.
Η Πέρσα, η φίλη που ποτέ δεν την άφησε στα εύκολα και στα δύσκολα, το κορίτσι με το χαμογελαστό πρόσωπο,έμεινε στο νησί τους  ερωτευμένη με τον Αλέκο τον μελαχρινό όμορφο γείτονα της που αγάπησε την ίδια και τον πρόσχαρο χαρακτήρα της, έφτιαξε την δική της οικογένεια. Δεν ήθελε να αφήσει τον τόπο της τον αγαπούσε η Πέρσα. Όπου αλλού θα ένιωθε έξω από τα νερά της.
Η Εύα με την προτροπή της Πέρσας αποφάσισε να γυρίσει στο νησί δεν ήθελε να είναι στα πόδια των παιδιών της. Ήξερε ότι είχε την φίλη της  εκείνη που με το χαμόγελο της της έφτιαχνε την διάθεση.
Ο καθημερινός τους περίπατος που  γινόταν κάθε φορά και από άλλο δρόμο, έκανε την Εύα να ξαναθυμηθεί με νοσταλγία μέρη που είχε ξεχάσει.     
Πάμε να καθίσουμε λίγο στο καφενεδάκι αυτό;της είπε η Πέρσα.Με πονούν τώρα τελευταία τα πόδια μου.Με ξέρεις δα.. τι λιχούδα είμαι και αυτό άρχισε να φαίνεται είπε γελώντας  δείχνοντας το σώμα της που τα λίγα παραπανίσια κιλά της άρχισαν να φαίνονται γύρω από την μέση..!!
Τώρα τελευταία το ανακάλυψα το μέρος πάμε;
Ο Καφενές των ονείρων.. έλεγε η ταμπέλα.
Πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα μικρά και μεγάλα βαρκάκια  αραγμένα ένα γύρω η θέα ήταν υπέροχη.
Ας καθίσουμε είπε η Εύα που ο χώρος της
άρεσε...Απέναντι τους το παλιό φρούριο της πόλης τους,νόμιζες ότι αναδυόταν μέσα από την θάλασσα. Περιποιημένα τα τραπεζάκια καθαρά .. μια νότα ανεμελιάς δέσποζε στο χώρο, χωρίς όμως να σε ξενίζει αυτό..ίσα.. ίσα.. ήταν κάτι διαφορετικό χωρίς να μπορούσες να το προσδιορίσεις..

Τους πλησίασε ένας περιποιημένος κύριος με  γκρίζους κροτάφους, θα τον έλεγες όμορφο με  δυο μικρές αυλακιές στην αρχή του μετώπου του ανάμεσα στα  πράσινα του μάτια.. να πάρει την παραγγελία τους.
Μια φευγαλέα λάμψη στα μάτια της Πέρσας δεν την πρόσεξε κανείς.
Τι θα πάρετε κυρίες μου;ρώτησε ενώ το βλέμμα του έπεσε επάνω στην Εύα..με ένα ερωτηματικό μέσα του.
Δυο σκέτους ελληνικούς παρακαλώ. είπε η Πέρσα με ένα χαμόγελο λίγο αινιγματικό...που ούτε αυτό έγινε αντιληπτό.
Ξέρεις Πέρσα μου; κάτι μου θυμίζει αυτός που πήρε την παραγγελία μας.Σαν να τον έχω ξαναδεί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που.
Σώπα καλέ.!! τι να σου θυμίζει..!!
Σε λίγο η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ τους έσπασε τα ρουθούνια..ο ίδιος που είχε πάρει την παραγγελία  σέρβιρε και τα καφεδάκια...κοντοστάθηκε για λίγο..συγνώμη να σαν κάνω μια ερώτηση; απευθύνθηκε και στις δύο... μήπως σας ξέρω από κάπου;
Δεν νομίζω..πρώτη φορά ερχόμαστε εδώ και αυτό τυχαία.. πρόλαβε να απαντήσει η Πέρσα.
 Μα και εγώ έχω αυτήν την αίσθηση..ψιθύρισε η Εύα..που κατά βάθος την είχε την περιέργεια να μάθει ποιος ήταν και γιατί την κοίταξε με αυτό το ερωτηματικό βλέμμα.
Με λένε Μιχάλης Σ....και είναι λίγα χρόνια που έχω ανοίξει αυτόν τον καφενέ. μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό από ένα κλασικό καφενείο αλλά εμένα μου αρέσει να το λέω καφενέ των ονείρων... εξ ου και η ταμπέλα με το όνομα του..επάνω!! Όλο και κάτι θα ονειρεύεται όποιος έρχεται εδώ για ένα καφεδάκι αγνατεύοντας το ηλιοβασίλεμα.
Πράγματι πολύ όμορφο μέρος απάντησε η Εύα ενώ το μυαλό της δούλευε εντατικά μόλις άκουσε το επίθετο του Μιχάλη.
Εκείνη την στιγμή του φώναξε για να πάρει παραγγελία ένα ζευγάρι που είχε μπει.
Ξαφνικά έβαλε μια μικρή κραυγή η Εύα.. σκύβοντας προς το μέρος της Πέρσα που κοίταζε έξω αδιάφορη.
Πέρσα..!!! θυμήθηκα ποιος είναι .. είπε στην φίλη της.. 
Ποιος είναι καλέ; πες μου και με έσκασε.. τις απάντησε εκείνη με ένα μυστηριώδες βλέμμα. 
Είναι ο Μιχάλης που στο γυμνάσιο θυμάσαι ήταν ερωτευμένος μαζί σου;
Αλήθεια; έκανε γεμάτη με ψεύτικη απορία η Πέρσα.
Εεεεε όχι και μαζί μου βρε Εύα μου μην λέμε και ότι μας κατέβει.Δεν ξεκουτιάναμε ακόμα δόξα το Θεό.Μαζί σου  ήταν και το ήξερε όλο το σχολείο μόνο εσύ φιλενάδα δεν το πήρες χαμπάρι..με τα μούτρα στο διάβασμα..
Την συζήτηση τους την διέκοψε..ο ερχομός του Μιχάλη με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη δείγμα ότι και εκείνος είχε θυμηθεί την Εύα.
Πήρε μια καρέκλα και έκατσε κοντά τους,ξετυλίγοντας αναμνήσεις και πρόσωπα.. πέρασε η ώρα και ούτε που το κατάλαβαν,μέχρι που η πανσέληνος του Αυγούστου έκανε την εμφάνισή της βάφοντας με χρυσάφι την θάλασσα....!!! 
Είχε σκοτεινιάσει πια και δεν μπόρεσε να δει η Εύα.. ένα χαμόγελο παιχνιδιάρικης ευχαρίστησης που πέρασε από το πρόσωπο της φίλης της..!!!
Τα υπόλοιπα  τα άφησε στην μοίρα..!!

Αυτή είναι η συμετοχή μου στην πρόσκληση  για ένα καφέ στον καφενέ της παρέας από την Αριστεα και την ιδέα της Κανελλάκη..!!!
Να έχετε φίλοι μου ένα χαμόγελο έτοιμο πάντα.. δεν ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί..!!
Μια όμορφη εβδομάδα σας εύχομαι από καρδιάς.!

Εδώ είναι τα ιστολόγια των φίλων που θέλουν να πιούν ενα καφέ μαζί μας....!!
 Δημήτρης Ασλάνογλου, άστεγος , φιλοξενούμενος μου
Χριστίνα http://butterfly-butterflysworld.blogspot.gr/
Κάτια, http://katitimou.blogspot.gr/
Κική, http://ekfrastite.blogspot.gr/
Κλαυδία,http://katoapotinakropoli.blogspot.gr/
Μαρία Νι, http://mia-matia-ston-ilio.blogspot.gr/
Λάχεσις,http://epilogh.blogspot.gr/
Rylie,http://pepperychaos.blogspot.gr/
Ινώ, Σκιάθοςάστεγη , φιλοξενούμενη μου
Δέσποινα, http://www.mamadesekrisi.blogspot.gr/
Γιώργος-Hengeo,http://hengeo.blogspot.gr/
Ελένη Φλογερά,http://stamonopatiatisfantasias.blogspot.gr/
Μαρία Κανελλάκη, http://toapagio.blogspot.gr/
Nastenka (πρώην pink angel) http://midnight-in-brussels.blogspot.gr/
giwta ar,http://giwtatotongi.blogspot.gr/
Μαρία(me maria),  http://mytripssonblog.blogspot.gr/
Κατερίνα Βαλσαμίδη, http://apopsitexnis.blogspot.gr
Lysippehttp://on-the-up-and-up.blogspot.gr/
Μαζεστίξ, http://toixo-toixo.blogspot.gr/
Σμαραγδένια,http://smaragdenia-roula.blogspot.gr/
Έλλη, http://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.gr/
Christina Andromedahttp://andromeda-mygalaxy.blogspot.gr/
Γεωργία, http://armoniaart.blogspot.gr/

Τάσος Κ, (πρώην λαθρεπιβάτης) θα φιλοξενηθεί από μένα
@ριστέα, http://princess-airis.blogspot.gr/    
  
 Οι εικόνες ειναι από το διαδύκτιο. 




      

49 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη η ιστορία σου Ρούλα !!!
    Και πολύ κοντά θα έλεγα σε προσωπικά μας βιώματα !!
    Καλή σου εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανε κι όλας 4 μερες γαι να μπορεσω να βρώ χρόνο να απαντήσω στα σχόλια σας Ρανια μου.. αχ!! αυτό το καλοκαιρακι..!! καλέ παιδιά;; που βρίσκονται τόσες δουλειες..!!! απα..πα..!!! τωρα για την ιστορία μου ειναι φανταστική.. αλλα πολύ θα ήθελα να ήμουν η μοίρα..χι.χιχ. γιατί την συνέχεια .. νομίζω οτι την καταλαβατε έ;; φιλακιαααααααα .. καλό Σαββατοκύριακο.. !!!!

      Διαγραφή
  2. υπέροχη ιστορία Ρουλάκι... μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ....που πέρασες να τα πούμε.... να είσαι καλά και να περνας ακομα καλύτερα.. φιλακιααααααα να έχεις ενα ομορφο Σ.Κ.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. καλημερα!!!ωραια γραφη!!περιμενουμε τη συνεχεια!!
      τι ετσι θα μας αφησεις??
      καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
    2. Ιριδα μου..χαιρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου που νομίζω ότι αν και δεν ειναι αληθινή θα μπορούσε να είναι΄....... η ζωή γραφει τα καλύτερα.. εμεις απλώς βάζουμε και λιγη φαντασία . και γραφουμε.. απλα....!!! η συνέχεια είναι τόσο ολοφανερη... χι.χιχ. και η μοιρα ξερει καλα την δουλειά της..χι.χιχ. σε ευχαριστώ πολύ φιλακιααααααα .... ομορφο Σ.Κ. να έχεις...!!

      Διαγραφή
  4. Φιλί γλυκό και θα ξαναέρθω!
    Ολόψυχα σε ευχαριστώ Ρουλίτσα μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου έφηβη...και στη γραφή έφηβη σε βρήκα...εννοώντας ότι η ζωντάνια σου, το κέφι σου και η αισιοδοξία σου δεν κρύβονται με τίποτα! Είχε μια μπόλικη δόση από ΡΟΥΛΑ το διήγημα σου και το ευχαριστήθηκα δεόντως! Τέτοια φιλενάδα έχω κι εγώ ως τώρα και συγκινήθηκα γιατί μου θύμισες πολλά!
      Σε ευχαριστώ πολύ μάτια μου για την ιστορία σου! Έβαλες κι εσύ το υπέροχο λιθαράκι σου σε ένα δρώμενο που χωρίς εσάς δεν θα ήταν τίποτα!
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου ♥

      Διαγραφή
    2. Χι..χι.. πως με καταλαβαίνεις..!!!!!!! πως θα ήθελα να ήμουν η Πέρσα..!!! είχα διαβάσει όλες τις ιστορίες σχεδόν και επειδή δεν είχα δει κατι για την φιλία αποφάσησα να γραψω γι αυτήν... και ετρεξε σαν νερακι η ιστορία.....για μένα .. ειναι έναι συναίσθημα. που...το δίνεις.. και δέχεσαι τον φίλο σου όπως είναι...... η δεν.. ασχολείσαι καθόλου με αυτήν..χαίρομαι που σου άρεσε και που το έκανα.. ..γαιτί η γνώμη σου για μένα βαραίνει...να έχεις ενα ομορφο Σ.Κ. φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  5. Σμαραγδένια μου καλημέρα !!! Ωραίο το καφεδάκι σου, νοσταλγικό, τρυφερό, βαθειά ανθρώπινο !!! Αυτά τα συναπαντήματα με πρόσωπα απο το παρελθόν, αυτές οι καλοπροαίρετες συνωμοσίες των φιλενάδων......με συγκινούν και με συναρπάζουν .....Τη χάρηκα πραγματικά την ιστορία σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας πιάσαν τα νοσταλγικα μας Κλαυδία μου.. και τι πιο όμορφο να προαπαθείς να κανεις ανθρώπους ευτυχισμενους .... (εστω και σε μια ιστορία...)..!!! μήπωςδεν γίνονται και στην αληθινή ζωή τέτοια;; χι.χι.... απλές καθημερινές ιστορίες είναι...αν κοιταξουμε γύρω μας..!!σε ευχαρσιτώ κλαυδια μου απο εσας τα όμορφα λογια. ειναι για μενα χαρα..... να έχεις ενα ομορφο Σ.Κ. φιλακιααααααα!!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ μου άρεσε η ιστορία σου , Ρούλα μου - ήταν πραγματικό .....σμαράγδι !!!!!
    Και βέβαια θα συμφωνήσω με την Irida : περιμένουμε τη συνέχεια - τι , έτσι θα μας αφήσεις ???
    Πολλά φιλιά !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Νίκη μου τι πάθατε με την συνέχεια;..χι.χι. εεεε .. δεν είναι αυτονόητη αφού ανέλαβε η μοίρα.. τι να πω... εγώ...χιχ. πάω πάσο... σε ευχαριστώ πολύ .. για την ιδέα.. που ξέρεις !!.χι.χι. να έχεις να όμοφο Σ.Κ. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Ρουλάκι
    Πανέμορφη η ιστορία σου
    Ανέδειξες το πόσο μαγική υπόθεση
    είναι η φιλία που μένει αναλλοίωτη στον χρόνο
    και πόσο δυνατή είναι η καρδιά άμα θυμάται!!!!

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις Ελένη μου πόσο πολύτιμη είναι η αληθινη φιλία..!!μακάρι στην ζωή μας να έχουμε ενα ένα χέρι να μας κρατάει στα δύσκολα.. αυτή η φιλία για μένα είναι η πραγματική έστω και αν η ιστορία μου ειναι φανταστική... μου άρεσαι σαν θεμα.. χαίρομαι που σου αρεσαι .. σε ευχαριστώ πολύ ί μια όμορφη κυριακή να έχεις ... φιλακιαααα..!!

      Διαγραφή
  8. Άλλη μια υπέροχη ιστορία στο δρώμενο. Πολύ μ' άρεσε η πινελιά σου, Ρούλα μου. Ανέδειξες μοναδικά την ομορφιά και τη δυναμική μιας σχέσης που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, που ξέρει να σκέφτεται, να δίνει, να φροντίζει για το καλό του άλλου και να συνωμοτεί γλυκά. Επιπρόσθετα, θίγεις κι ένα άλλο μεγάλο θέμα: του να μην τα παρατάμε και να μην απελπιζόμαστε ποτέ, γιατί δεν ξέρουμε από πού μπορούν να μας ξεφυτρώσουν τα όμορφα και να λειτουργήσουν σαν το πιο γευστικό και γλυκό κρασί.
    Μπράβο σου!!! Φιλάκια πολλά!!!
    (Καλώς σε βρίσκω και στον δικό σου χώρο!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες στον χώρο μου lyssipe..η σκεψη μου να γραψω για το θεμα αυτό ειναι οτι θα ήθελα να είχα μια τετοια φιλία στην ζωή μου .. και όπως καταλαβενεις......οτι θυμαμαι χαίρομαι.. ίσως να το εξαδινυκευω πολύ το θεμα αλλα στην σκεψη μου αυτό είναι η φιλία...!!!!και γιατί οχι να μην κανεις και τα συνομωτικά σου αν πρόκειται να χαρίσεις χαρά έ;;; εξ αλλου πρωτα χαιρόμαστε εμείς.....για τις πραξεις μας... σε ευχαριστώ παρα πολύ γαι την επίσκεψη.. θα τα λεμε ..να έχεις μια ομορφη Κυριακή .. φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  9. Κάτι μου λέει πως η Εύα κι ο Μιχάλης, με συνεργό την πανσέληνο, θα ξανασυναντηθούν στον καφενέ των ονείρων. Των δικών τους αυτή τη φορά.
    Πολύ αισθαντική η ιστορία σου Ρουλάκι μου. Γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Να'σαι καλά και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε δεν είναι αυτονόητο Κανελλάκι μου; την μοίρα τι την έχουμε εκεί...χι.χιχι.....δεν θα είναι πολύ όμορφο..να έχουν τον δικό τους καφενέ τω ονείρων τους έστω και λιγο αργοπορημενο.. δεν έχουν τα όνειρα ηλικια..αλλα να λενμε και την αλήθεια .. ο δάχτυλος της Πέρσας ήταν αυτός που μπήκε στη μεση χωρίς να τον δούν.χι.χι. πολύ σε ευχαριστώ... για την κάθε όμορφη σου λέξη...στα απλά μου.. φιλώ σε.....!!!

      Διαγραφή
  10. Αυτα ειναι τα ομορφα απροοπτα! Κι η αξια μιας αληθινης φιλιας! Φιλια Ρουλα μου!
    Η φωτο πανω πανω που εχεις βαλει ειναι σκετη μαγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι μου...μακαρι να είχα μια τέτοια φιλία στην ζωή μου... ίσωα έγραψα την ιστορία γι αυτό ακριβώς τον λόγο.. δεν ξερω .. αλλα μου βγήκε το θεμα άπλα και αβίαστα.. χαίρομαι που σου άρεσε.... η φωτό ειναι απο το μπαλκόνακι μου.. τωρα το καλοκαίρι..αν κατεβεις Κρήτη έλα .. ενας καφές θα σε περιμενει... φιλακιαααααα καλή Κυριακή..

      Διαγραφή
  11. Ρούλα μου πολύ όμορφη η διήγησή σου. Υπέροχο το "απρόοπτο" που απ' ότι φάνηκε δεν ήταν καθόλου απρόοπτο...
    Καλά να περνάς!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ελένη μου δεν ήταν καθόλου απρόοπτο.. χι.χι. απρόοπτο...και εξ επι τούτου που λένε...απλώς ήθελα δώσω..περισσότερο την εννοια της φιλίας....στην ιστορία μου.....αν το πέτυχα είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό σε ευχαριστώ πολύ να έχεις μια όμορφη Κυριακή φιλακιαααααα!!!..

      Διαγραφή
  12. Παραδείγματα αληθινής φιλίας και δόσεις απροόπτων μας δίνει η ιστορία σου.. πολύ όμορφη είναι.. φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου .. καμια φορα τα απρόοπτα.. ειναι καλύτερα να τα σπρώχνουμε . λίγο ..έ; και να βοηθάμε την μοίρα..χι.χι....αυτες ήταν κάποιες σκέψεις μου.. η ιστορία ειναι φανταστικη..... να έισαι καλά σε ευχαριστώ πολύ.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφη η ιστορία σου Ρούλα μου!!Υπέροχη η γραφή σου!!Μπράβο!!Είσαι άξια θαυμασμού!!
    Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντίμη μου....λιγο υπερβολική ...χι.χι ... έχει πολύ ομορφες πένες που εγώ ουτε στην φαντασία μου αλλά σε ευχαριστώ παρα πολύ.. μου δίνεις πολύ χαρά... με τα ομορφα σου λόγια να είσαι καλα .. να έχεις μια όμορφη εβδομάδα..... πολύ δουλεια αυτη η εβδομαδα που πέρασε.. βρε παιδι μου... φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  14. Πες μου ότι είναι κι αληθινή να συγκινηθώ περισσότερο. Πολύ μου αρέσουν τα γυρίσματα τις ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου θα μπορούσε να 'ήταν αληθινή... μηπως δεν συμβαίνουν αυτά στην ζωή νομίζεις;;αλλα η συγκεκριμένη ιστορία ειναι αποκοίημα της φαντασίας μου... θα σε λυπήσω;; σόρρυ... να έχεις μια ομορφη εβδομαδα σε ευχαριστώ γαι την επίσκεψη... φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  15. Άλλη μια πανέμορφη ιστορία!! Με συγκίνησε πολύ η τόσο γερή και δυνατή φιλία των κοριτσιών, άραγε υπάρχουν ακόμα τέτοιες φιλίες;
    Χάρηκα πολύ που το διάβασα! Να'σαι καλά, να γράφεις να σε απολαμβάνουμε!
    Φιλάκιααααααα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να υπάρχει Nastenka... ποιος να ξερεις μήπως οτι γραφουμε δεν θα μπορούσε να είναι αληθινό;; παντως η φιλία είναι ενα συναισθημα απο τα δυνατα της ζωής μας..θα ήθελα να είχα μια τέτοια φιλία στην ζωή μου........να έχεις μια ομορφη εβδομαδα.. φιλακιαααααααα!!!

      Διαγραφή
  16. Μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες που έχουν μεγάλη δόση αλήθειας... γιατί "έχει" η ζωή για όλους, γι αυτό κανείς ποτέ δεν πρέπει να βάζει τελεία σε τίποτα!
    Μπράβο Ρουλίτσα μου!
    Τώρα που σου γράφω, έσκασε μύτη και το φεγγάρι, με λίγο κομμένο δεξιά το πορτακαλί του κεφάλι, αλλά πανέμορφο... έτσι τελείωσε για μένα η όμορφη σου ιστορία!

    ΑΦιλιάκια Σκιαθίτικα και πολύ χαμογελαστά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλη καθημερινή ιστορία Μαγισσούλα μου.. είναι που την σκαρφίστηκε το μυαλό .. ομως απο οτι καταλαβα όταν την έγραφα... θα ήθελα να ήμουν η Πέρσα.. χι.χι. εννοείται οτι δεν λεμε ποτέ...ολοι έχουμε δικαιωμα σε μαι δευετρη ευκαιρία.. αχ!!! τωρα που σου γραφω όμως το πορτοκαλί φεγγαρι έχει μείνει μισό...χι.χιχ. .. πολύ μου άρεσαν τα Σκιαθίτικα φιλακιααααααα χι.χι. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα.. με πολλα χαμόγελα..έστω και στα δύσκολα φίλη μου.. φιλάκιααααααα ακομα απο το μπαλκονακι..

      Διαγραφή
  17. Πολύ ωραία η ρομαντική ιστορία σου του Καφενέ, Ρούλα μου!!!!! Μοιάζει αληθινή! Μήπως και είναι??? Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου!
    Καλά να περνάς και χρόνια πολλά για το Δεκαπενταύγουστο!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε άνετα να ηταν αληθινή...αλλά δεν είναι Μαριαννα μου.. δεν θα υπάρχουν λές τετοιες φιλίες στην πραγματικότητα; θα χαιρόμουν αν υπήρχαν..και θα ήθελα να είχα μια τέτοια φιλία... ίσωα γι αυτό να την έγραψα.. έ;; χι.χι. να έχεις μια όμορφη εβδομαδα.. Μαριάνν αμου .. φιλάκιααααααα!!

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία Ελενα μου να είσαι κλα και να έχεις μια όμορφη εβδομαδα.. φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  19. Απίθανη καλοκαιρινή ιστορία Ρουλίτα μου της Εύας και του Μιχάλη με πολύ γλυκό ύφος γραμμένη!να τα πας σούπερ στον διαγωνισμό του καφενέ γιατί το αξίζει η μοναδική σου αφήγηση..η ευαισθησία και η συναισθηματική διάθεση με την ερωτική ιστορία απο το παρελθόν θα ενθουσιάσει!άπειρα φιλάκια και μεγάλη αγκαλίτσα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καίτη μου σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λόγια.. δεν είναι διαγωνισμός .. ιστωριών .. απλώς γραφει όποια φίλη θέλει μια αυτοτελή ..ιστορία που να διαδραματίζετεαι σε ένα καφενέ .. σε μια ιδεα της Μαρίας της Κανελλακη. αν πατήσεις στο ονομα της επανω θα πας στην ιστοσελιδα της.. της ειναι στο τέλος της ιστορίας και τις φιλοξενεί η Αριστεα..και αν κανεις το ιδιο ακριβώς θα πας και σε εκείνης την σελιδα.. ελπίζω να σε κατατόπισα χι.χιχ. μπορείς να παρεις μερος και εσύ.....γραφεις τόσο ομορφα..!!! χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου... μια όμορφη εβδομαδα να έχεις.. μικρή ... φιλακιααααααααααα!!.

      Διαγραφή
  20. Οπως πάντα ρομαντικός και υπέροχος ο τροπος που γράφεις !!!!Μεσα σε λιγη ώρα με ταξίδεψες είδα ομορφα τοπία ηλιοβασιλέματα γελαστα πρόσωπα!!!!!Συγχαρτήρια!!!!!Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου δεν μπορώ να το αποφύγω αυτό το.......ρομαντικό βρε Κούλα μου.. χι.χι. .. λες και ειμαι νιάτο.....όσο για το χαμόγελο,.. τι πιο ομορφο να υπαρχει στην ζωή μας ακομα και μεσα στα γραπτά λόγια... δεν ήθελα να λείπει απο την ιστορία μου... σε ευχαριστώ πολύ να έχεις μια όμορφη εβδομαδα.. φιλακιααααααα... ποτε θα τα πούμε;;χι.χι.

      Διαγραφή
  21. Ρούλα μου πόσο ρομαντική και αισιοδοξη ιστορία!
    Μιλάει για έρωτα-αγάπη και αποδεικνύει ότι δεν έχει ηλικία, δεν έχει χρόνο!
    Με έκανε να καρδιοχτυπήσω.... αν και θα θελα να διαβάσω και τη συνέχεια ε; Τι λες;!!!
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάχεσις ...αυτά τα ....συναισθήματα της ... αγαπης .. του έρωτα .. της φιλίας .. δεν ειναι που παιζουν κυρίαρχο λόγο στην ζωή μας;; και σιγουρα δεν υπαρχουν ηλικίες σε αυτά... όσο για την συνέχεια είναι τόσο προφανές στην απλή αυτή ιστορία .. που και η μοίρα είναι πολύ σιγουρη για την εκβασή της.. σε ευχαριστώ πολύ .. καλη και ομορφη εβδομαδα σου ευχωμαι.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  22. Χρόνια πολλά!!!
    Πολύ όμορφη η ιστορία σου.....αυτές οι φιλίες είναι που αξίζουν τελικά...!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια αληθινή φιλια στην ζωή μας παντα μας κανει να νιώθουμε δυνατες.. .. η σκέψη οτι έχουμε σε ότι και να μας συμβεί στα καλά και στα δύσκολα ενα χέρι να πιαστούμε.. είναι νομίζω απο τις πιο όμορφες...σε ευχαριτώ πολύ και χάρηκα για την επίσκεψη..να έισαι καλα και να έχεις μια ομορφη εβδομαδα.. φιλακιααααα..! !!!θα τα λεμε..

      Διαγραφή
  23. Την λάτρεψα την ιστορία σου όσο λάτρεψα και την Πέρσα με τα παιχνιδιάρικα χαμόγελα!
    Δημιούργησες τόσο όμορφους χαρακτήρες!
    Πολλά μπράβο Ρούλα μου!
    Φιλιά και καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί... με σένα Μαρία μου .. και εγώ..λάτρεψα την Πέρσα.....μην σου πώ πως ταυτίστηκα μαζί της... χι.χι. πολύ θα ήθελα να ήμουν μια Πέρσα......ισως για αυτό κατα βάθος να έφτιαξα και την ηρωίδα της ιστορία μου.. χι.χι. καμια φορα μας βγαινουν τα αποθυμένα μας.. έ;;..χι.χι. σε ευχαριστώ πολύ... μια χαρουμενη εβδομαδα σου ευχωμαι.. φιλακιαααααα..!!

      Διαγραφή
  24. Ρούλα μου η ιστορία σου είναι τόσο γλυκιά! Δημιουργεί ενα τόσο ωραίο συναίσθημα μέσα σου, οτι η ζωή μας φυλάει πολλές εκπλήξεις, εκεί που νομίζουμε οτι τίποτα άλλο δεν υπάρχει πια, μας διαψεύδει εμφανίζοντας μας μια νέα πρόκληση! Πολύ θα ήθελα όμως να δω τις αναμνήσεις του Μιχάλη να ξεδιπλώνονται!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή