Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΙ ..ΑΛΛΕΣ...ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ..!!!!

Ναι  μα..τι νομίζατε μόνο αυτή που σας έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση  ήταν η  συμμετοχή μου σε δρώμενα που κάνουν οι φίλες μπλοκερ;
Όχι.. βέβαια..!!
Μπορεί να μην μπορώ να συμμετέχω σε όλες .. αλλά σε όσες νομίζω ότι τα  καταφέρνω.. έστω και στην τελευταία θέση εεεε ναι.. δεν θα πω όχι..το βλέπω  κάτι σαν παιχνίδι..για μένα ...αν και δεν μπορώ να πω ότι είναι παιχνίδια τα διαμάντια οι πένες που παίρνουν μέρος σ αυτές..!!
Η πρώτη συμμετοχή που θα δείτε εδώ είναι από  τον διαγωνισμό με τις φωτογραφίες ( φωτογραφίζειν) που κάνει  η  Μαρία.. απο το.. Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά  πατήστε επάνω στο σύνδεσμο να δείτε και τις άλλες όμορφες  συμμετοχές..  η φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο και με το δίκιο της είναι της Έλλης μας  να περάσετε να την δείτε πατώντας επάνω στον σύνδεσμο στο καφέ πλαίσιο από κάτω .. είναι καταπληκτική
1ο βραβείο
στην Funky Monkey

Αυτή ήταν η δική μου συμμετοχή στο  Φωτογραφίζειν !!

Αγγίζοντας τον ουρανό - ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ
Μονή Παναγιάς των Σαβατιανών, Ηράκλειο
6 βαθμοί

                                


Η επόμενη συμμετοχή μου είναι από   προηγούμενο  παιχνίδι των λέξεων .. στην σειρά το 4ο.. που κάνει   Η Μαρία απo το..mytripsonblog
στο μπλοκ  της θα δείτε όλες τις συμμετοχές.. και οι λέξεις που έπρεπε να βάλουμε στην ιστορία μας  είναι.. 
4ο παιχνίδι

Ηχος,  βάρκα, αντιπερισπασμός ,παραμύθι, δάσος.
                             
                       ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΑΜΑ.!!
                   
Φοβάμαι μαμά.!!
Η φωνή του μικρού Αμπντούλ έτρεμε καθώς το χεράκι του, έσφιγγε ακόμα πιο δυνατά το χέρι της Ανισάν.
Λίγο ακόμα υπομονή γιε μου και φτάνουμε, του είπε και τον σήκωσε στην αγκαλιά της.
Ο ήχος του πολέμου αντηχούσε ακόμα στα αυτιά της όταν άφηναν πίσω στην πατρίδα το σπίτι τους. Εκεί όπου ζούσαν μέχρι εχθές ευτυχισμένοι. Στο  σπίτι που γέμιζε από το γέλιο του μικρού Αμπντούλ καθώς έτρεχε στην αυλή του παίζοντας ξέγνοιαστος από ότι συνέβαινε στον κόσμο. Ήταν πολύ μικρός για να καταλάβει.όμως ο φόβος είχε κολλήσει κι όλας τα πλοκάμια του στο μικρό του μυαλό.
Μια οβίδα που έπεσε στο πλάι του σπιτιού τους  έκανε σε ένα λεπτό να αλλάξει η ζωή τους. 
Ο άντρας της βρέθηκε την λάθος ώρα στο λάθος μέρος.
Άρπαξε τον μικρό Αμπντούλ και άρχισε να τρέχει να γλυτώσει από αυτό που δεν χωρούσε το μυαλό της ότι συνέβαινε στην πατρίδα της.    
Ξεκίνησε  το ταξίδι του ξεριζωμού..μαζί με άλλους συμπατριώτες της.. που έφευγαν και εκείνοι από την λαίλαπα του φρικτού πολέμου..να γλυτώσουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους.
Όλη τους η ζωή, τα υπάρχοντά τους  φορτωμένη στις πλάτες της μέσα σε ένα σακίδιο. 
Με την ελπίδα στην καρδιά.. να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα να βρουν καινούργια γη να  την κάνουν πατρίδα. Στριμωγμένοι στην  βάρκα η Ανισάν κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της τον μικρο Αμπντούλ.
Φοβάμαι μαμά!!!
Το μυαλό της Ανισάν έτρεχε σαν τρελό.
 Ήθελε να διώξει τον φόβο  από την  καρδιά του παιδιού της
Να του αποσπάσει  την προσοχή  κάτι σαν  αντιπερισπασμό. τι όμως..!!
Το αγκάλιασε ακόμα πιο σφιχτά καθώς τα κύματα χτυπούσαν την βάρκα σαν να ήταν καρυδότσουφλο...και σκύβοντας στο αυτάκι του, του  είπε. 
Κλείσε Αμπντούλ μου τα ματάκια σου και δεν θα τα ανοίξεις καθόλου αν δεν σου πω και ονειρέψου ότι αυτό είναι ένα κακό όνειρο που σε λίγο θα τελειώσει. 
Και  άρχισε να του λέει ψιθυριστά ένα παραμύθι, για μια καλή  νεράιδα που ζούσε σε ένα μεγάλο πύργο κοντά σε ένα  πανέμορφο δάσος  γεμάτο με όμορφα καταπράσινα δέντρα  και πολύχρωμα λουλούδια.
 Κάθε μέρα η καλή νεράιδα  έβαζε από ένα λουλούδι στα μαλλιά της. πότε κόκκινο πότε κίτρινο και πότε γαλάζιο.
Ανάλογα με την ευχή κάθε παιδιού,  που έπρεπε να πραγματοποιήσει.
Μόλις τελείωνε την αποστολή της ευχαριστημένη που είχε πραγματοποιήσει ακόμα μια ευχή, έβγαζε το λουλούδι από τα μαλλιά της και το ακουμπούσε  στην γη.!
Με τα χρόνια ο σωρός από  τα πολύχρωμα λουλούδια άρχισε να ψηλώνει να ψηλώνει και φτάνει ως τον ουρανό, ώσπου έγινε ένα πολύ όμορφο ουράνιο τόξο γεμάτο χρώματα.!! 
 Το χαμόγελο στα χείλη του μικρού Αμπντούλ  έκανε την καρδιά της Ανισάν να σκιρτήσει από ελπίδα. 
Πως εκείνη η νεράιδα που έπλασε το μυαλό της ..έκανε τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα... μόνο να της έλεγαν τι ήθελαν.
Αλήθεια μαμά;
Αλήθεια Αμπντούλ μου.
Τότε να της ζητήσω και εγώ μια ευχή; ρώτησε ο μικρός με κλειστά τα μάτια. 
 Να της ζητήσεις γιε μου.
Δεν θέλω να φοβάμαι μαμά.!!     

Αυτή ήταν η μικρή μου ιστορία...και όπως καταλάβατε .. είναι επηρεασμένη από τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα μας.. !!θέλω να ελπίζω πως κάποτε θα τελειώσει αυτή η ντροπή για το ανθρώπινο γένος.!! Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!!
Είναι από τις λίγες φορές που δεν  ξέρω τι να πω..αν  δείτε κάποιο παιδί από αυτά τα ξεριζωμένα από τις πατρίδες τους χαρίστε του αν δεν έχετε τίποτε άλλο,  ένα ζεστό χαμόγελο.. θα σας το ανταποδώσει..!!!
Η ευχή μου...καλό  μήνα σε όλους..!!!! 

57 σχόλια:

  1. Καλό και ευλογημένο μήνα αδερφούλα μου!
    Αχ και να γινόταν...ΑΧ!...
    Είναι υπέροχη όλη η ανάρτηση, και οι παραπομπές στις συμμετοχές, όμως έμεινε η ψυχή μου στον μικρό Αμπντούλ και σε όλα τα παιδάκια, αλλά και και στους μεγάλους...Δεν έχω να πω τίποτα , μόνο να ελπίζω ...
    φιλιά
    να έχετε όλοι εκεί, ένα ευλογημένο μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είναι ευλογημενος και καλος Αδέρφι μου... Δεν είναι δυνατον να μην μας επιρεάζει ολο αυτό το φριχτο σκηνικο.. που γινεται καθημερινα στην θαλασσα και μακαρι να σωζώταν όλα τα παιδια.. ομως τι κρίμα που το Αιγαιο γεμισε με τρυφερες ψυχουλες..!! ας ελπίσουμε πως θα τελειωσει γρηγορα αυτο το μαρτυριο για τους ανθρωπους αυτούς..να είσαι καλα Βαρβαρούλα μου μικρή φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  2. Ρούλα μου καλό μήνα .Η συμμετοχή σου γεμάτη από από τον πόνο του θανάτου ,την αγάπη της μανούλας ,την αγωνία του πολέμου ,τον αβάσταχτο ξεριζωμό και τη λαχτάρα να είναι ασφαλείς .Μακάρι όλες αυτές οι αγωνίες να μην υπήρχαν στο κόσμο .....
    Καλή σου μέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία μου και ποιον άνθρωπο δεν έχουν δεν έχουν συγκλονίσει αυτες οι εικονες που βλεπουμε καθημερινα στα ματια μας ..αυτο ηταν και η αφορμή για την μικρή ιστορία μου.. μακαρι να μην υπαρχουν αφορμες για τετοιες ιστορίες...να είσαι καλα φιλη μου ακομα και στα δυσκολα... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μου μου άρεσε πολύ η φωτογραφία σου και ο τίτλος που της έδωσες "Αγγίζοντας τον ουρανό" και εγώ σου έγραψα σαν σχόλιο όταν την ψήφισα "για εκείνα τα κυπαρίσσια που κατάφεραν να το κάνουν".
    Και η άλλη συμμετοχή σου ήταν καταπληκτική και επίκαιρη. Επηρεαζόμαστε από όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν.
    Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα το σχολιο σου Ελενη μου και συμφνωνω μαζι σου ετσι ακριβως μου φάνηκαν και εγραψα αυτόν το τιτλο...!! αλοίμονο και αν δεν μας επηρεαζομαστε..είναι τρομερό αν το σκεφτεις. φιλη μου ας ελπίσουμε να τελειωσουν συντομα όλα. να είσαι καλα ..καινα έχεις ενα ομορφο μηνα... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  4. Δημιουργία!
    Αυτό είναι φίλη μου!
    Υπέροχα!
    Καλό μήνα να έχεις και σ΄ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μαρία μου χαιρομαι καθε φορα που μπορω και παίρνω μερος στο φωτογραφιζειν σου.. γιατί στα αλλα δρωμενα σου ειναι δυσκολο για μενα να το κανω.. να περνάς καλά φιλη μου οτι και να κανεις καλο σου μηνα ... φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  5. Kαλημέρα και καλό μήνα!
    Με πολλές ωραίες στιγμές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και το κυριότερο θετικούς ανθρώπους.
    Φιλιά πολλά

    * εισαι εξαιρετικη σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως Κικη μου οι θετικοί ανθωποι είναι εκεινοι που θα μας δώσουν την καλη τους διαθεση και θα βρουμε την δήναμη να προχωρίσουμε και στα δύσκολα να είσαι καλά μικρή μου και να περνας όμορφα... καλο μηνα να έχεις φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  6. ακούραστη να εισαι πάντα και δημιουργική να χαρίζεις ζεστά ,αληθινά χαμόγελα σε όλους Ρούλα μου!
    Η ιστορία σου συγκινητική ,αληθινή!Θα τη διαβασω και στα μικρά...
    Πολλά φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω Νασια μου χαιρομαι οταν κανω ανθρωπους να χαμογελουν γιατι φιλη μου το χαμογελο παει να γνει είδος πολυτεελεια .. τωρα πια.. και το εχουμε αναγκη δεν νομιζεις;
      Θα χαρώ να τους την διαβασεις να δουν πόσο τυχερα παιδια ειναι σαν πολλα παιδια του τόπου ετούτου...φιλια σε ολους..καλο σας μηνα...

      Διαγραφή
  7. Αυτή είναι η Ρούλα που όλες αγαπήσαμε, δημιουργική, τρυφερή, αλ!
    Καλό μήνα Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Τζινα μου σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια .. δεν είμαι καλη περισσοτερο απο τους αλλους ανθρωπους απλα μου αρεσει να κανω τους ανθρωπους να χαμογελάνε... και αυτό γεμιζει χαρα και εμενα.. απλα πραγματα δηλαδή..ειμαι πολύ πισω απο ανθρωπους σαν και σενα..και νιωθω ομορφα οποτε περνώ και τα λεμε..φιλη μου να έχεις ενα ομορφο μηνα φιλακιαααα..!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα και καλό μήνα δημιουργικότατο Ρουλάκι μου
    Συγχαρητήρια για ό,τι όμορφο μας προσφέρεις!!!
    Αχ τα ψιλόλιγνα κυπαρίσσια σου!!

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο μήνα Ελενη μου εστω και καθυστερημενα ..οι ευχες ειναι καλες οποτε και να ερχονται ετσι δεν ειναι; σε ευχαριστω για τα ομορφα λογια σου παντα ξερεις να ποιείς φιλη μου να περνας ομορφα οπως εσύ αγαπας.. φιλακιαααααα!!♥♥♥

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω πολύ που αγγιξες τον ουρανό τους..!!♥♥♥

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα Ρούλα μου και μου αρέσει που συμμετέχεις σε όσα προλαβαίνεις !!! Οτι όμορφο μας δίνεις το κρατάμε χωρίς βαθμολογία στην καρδιά !!!
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να μην χάσω Νικολ μου εστω και αν δεν τα καταφέρνω καλα μου αρεσει να προσπαθω... ασε που κανει καλό και στην Αλτζχάιμερ.. αυτο που το βαζεις ε; χι.χι. και εννοείτε οτι η βαθμολογια δεν είναι ο αυτοσκοπός μου.. η καλητερη μου ειναι αυτη που γράφεις στο τελος.. η καρδια φίλη μου και σε ευχαριστώ πολύ γι αυτο!!! να περνας ομορφα οτι και κανεις και να έχεις ενα ομορφο μηνα φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  11. Σου στέλνω ένα γερό φιλί γιατί σε αγαπώ πολύ και σε παραδέχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σε ευχαριστω για το φιλί και την αγάπη σου να ξέρεις..!!!!!!
      Να περνας ομορφα να έχεις ενα καλό μηνα και να κανεις παντα οτι αγαπας..!! ναι; φιλακιαααα

      Διαγραφή
  12. Ευαίσθητη Ρουλίτσα μου,
    Και οι δύο συμμετοχές σου είναι υπέροχες αλλά η ιστορία του Αμπτούλ με συγκίνησε βαθιά. Μακάρι, φίλη μου, να σταματήσουν οι πόλεμοι..... αλλά δεν το βλέπω. Ο άνθρωπος είναι χειρότερος από θηρίο....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΑΡΙ δεν λες τιποτα Φιλιω μου να σταματίσουν να φοβούναται τα παιδια και να ξαναγυρισει το χαμογελο στα χείλη τους .. ειναι δυσκολο αν οχι ουτοπικό να το σκεφτομαστε αλλα ας αφήσουμε μια χαραμαδα στην ελπίδα.. αφου μονο αυτό πια μπορουμε να κανουμε.. φιλεναδα.. να έχεις ενα καλό μηνα με οσο λιγοτερα δύσκολα γινεται ..σε ευχαριστω πολύ να είσαι καλα ... φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  13. μπράβο σου Ρουλίτσα μου που τα προλαβαίνεις όλα, σε θαυμάζω!! πολύ όμορφη με συναίσθημα η ιστορία σου..σήμερα έτυχε να κατέβω στο λιμάνι του Πειραιά και να αντικρύσω πλήθος κόσμου/μεταναστών.. περιττό να σου πω ότι με πήραν τα κλάμματα... εύχομαι να σταματήσει πια ο πόλεμος, ζούμε στο 2016! γιατί τόσο πόνος και δυστυχία για το χρήμα;;; Καλό μήνα εύχομαι και μια καλύτερη μέρα να ξημερώσει για όλους! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμεις Ευα μου αυτα τα βλέπουμε μονο στην τηλεόραση...και μας στεναχωρουν τόσο.. σκεψου εκεινοι οπως εσύ που βλέπουν αυτους τους ταλαιπωρημενους προσφυγες που εχουν χασει τα παντα... και να μην μπορείς να κανεις τιποτα γι αυτους γιατί καποιους τους κολησε να κανουν πόλεμο... οπως ακριβως το λες ολα για το χρήμα γίνονται.. τι κρίμα..!! μακαρι οι ευχες να πιασουν τόπο φιλη μου να έχεις ενα καλό μηνα .. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  14. Kαλησπέρα Ρούλα μου!!!Συχγαρητήρια καί γιά τίς δύο συμμετοχές σου!!!
    Πώς τά προλαβαίνεις όλα φίλη μου!Μένω έκπληκτη!!!Η ιστορία σου πολύ συγκινητική ,καί τόσο αληθινή!!Η φωτογραφία σου ,ένα όνειρο αποτυπωμένη μέσα από τόν φακό σου!!Μπράβο σου!!!Καλό καί ευλογημένο μήνα!!!Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Δήμητρα μου . τωρα το πως το προλαβενω..αστα συνηθως τα σρτελνω τελευταια ωρα γιατι εχω ενα δισταγμό γιατι και απο φωτογραφιες ξερω οτι δεν ειναι και τελειες.. αφου βγαινουν με ενα παλιου τυπου κινητο μεταχειρισμενο...που για μενα ειναι το καλύτερο αφου δεν εχω αλλο και μια μηχανη..και αυτή του φτυσίματος ειναι.. αν τα συγκρίνεις με οτι κυκλοφορεί στην αγορα..χι.χι αστε φιλη μου απλα μου αρσει να προσπαθω και δεν χανω την ευκαιρία να το κανω... το παιρνω σαν παιχνιδι γενικα οτι κανω... να περνας ομορφα να έχεις ενα χαρουμενο μηνα με οτι αγαπας περισσοτερο.. ξερεις έ; μια κουκλα που σας ξετρελαίνει...φιλακιαααα

      Διαγραφή
  15. Καλό μήνα Ρούλα μου, όμορφο και χαρούμενο!
    Και οι δύο συμμετοχές σου είναι υπέροχες, συγχαρητήρια! Η ιστορία σου δε, με συγκίνησε πολύ...
    Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ για την αναφορά και για τα καλά σου λόγια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Ελλη μου κανω οτι μπορω γιατί μου αρεσει να προσπαθω να γινομαι καλυτερη τωρα αν τα καταφερνω δεν ξερω.. απλα το κανω γιατι μου αρεσει..!!
      η φωτογραφία σου μου αρεσε τοσο πολύ που εβαλα το λινκ σου για να την δούν και αλλοι φιλοι... να έχεις ενα ομορφο μηνα φιλη μου οσο γινετε καλύτερα να περνας.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  16. Ρουλάκι μου, η τρυφερότητά σου ξεχειλίζει την κάθε σου φράση, την κάθε σου λέξη!
    Πολύ με συγκίνησε η ιστορία σου... Είναι συγκλονιστικό να συμβαίνουν όλα αυτά πλάι μας... Λες και έχουμε να κάνουμε με αντικείμενα και όχι με ψυχούλες... Τί να πω πια?
    Μου αρέσει που φαίνονται αυτά τα κυπαρίσσια στη φωτογραφία! Είναι σαν μια νοητή σκάλα! Υπέροχη!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου και ευχές για έναν όμορφο μήνα!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Συριανακι μου ειναι πράγματι συγκλονιστικό και απανθρωπο αυτό που συμβαίνει στον κόσμο ας ελπίσουμε πως κάποτε θα τελειώσει..!! σε ευχαριστώ παρα πολύ μικρή μου να έχεις και εσύ ενα ομορφο μηνα .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  17. Μακάρι Ρούλα μου να σταμάταγε όλος αυτός ο χαλασμός που γίνετε και ξεσπιτώνει ολόκληρες οικογένειες. Καλό μήνα να έχεις γεμάτο με όλα τα καλά του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο μηνα και σε σενα Κατερίνα μου μακαρι να σταματαγε φιλη μου απο το στομα σου και στου Θεού τ αυτί και ας παρακαλεσουμε να τελειωσουν τα τραγικα γεγονοτα οσο γινεται πιο συντομα να έχεις φιλη μου ενα ομορφο μηνα... φιλάκιαααα ..!!

      Διαγραφή
  18. Ρουλάκι συγχαρητήρια για τις υπέροχες συμμετοχές σου !!
    Πάλι μας συγκίνησες. Αχ και να σταματούσαν οι πόλεμοι,να σταματούσε τόσος πόνος!
    Καλό μήνα με υγεια ,χαρούμενο,δημιουργικό!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βρε Μαρία μου μακαρι να σταματουσε αυτό που γίνεται στο κοσμο φιλεναδα και προπαντως τα αθωα πλασματα που χάνουνονται πριν ακομα ανοιξουν τα ματια τους στην ζωή..ας εχουμε μια ελπιδα για το τελος αυτου του πολεμου.. να έχεις ενα όμορφο μηνα γεματο δημιουργια να περνας ομορφα φιλεναδα φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  19. Πολύ συγκινητική η ιστορία σου Ρουλίτσα...
    Κρίμα να βιώνουν τόσο πολύ πόνο, τόσοι πολλοί άνθρωποι.
    Συγχαρητήρια πάντως για τις συμμετοχές σου, είναι πολύ ωραία εδώ τα δρώμενα της γειτονιάς μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ειναι πολύ ωραια τα δρωμενα εδω στην γειτονια μας Μαρία μου μας βγαζουν τα συναισθηματα μας..νιωθουμε ποτε χαρα και ποτε λύπη για τα συμβαντα γυρω μας αυτη ομως ειναι η ζωή με τα καλα τηε και με τα ασκημα της μακαρι τα τελευταια να μην υπήρχναν φιλη μου.σε ευχαριστω πολύ γαι τα καλα σου λογια να περνας ομορφα φιλη μου καλο μηνα να έχεις φιλάκια..!!!

      Διαγραφή
  20. Την θυμάμαι την ιστορία σου. Τόσο πολύ με εντυπωσίασε. Πολύ συγκινητική.Μπράβο για τη συμμετοχή σου και μπράβο και για τη φωτογραφία σου. Τελικά προλαβαίνεις να συμμετέχεις σε όλα;; Τι να σου πω κυρία μου! Με έχεις αφήσει άναυδη...
    Καλησπέρα πολυτάλαντη Ρουλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε...τι να κανω αφου μου αρεσουν οι προκλησεις εστω και αν δυσκολευομαι .. βρε Αννούλα μου παντως αφου μου αρεσουν τα δρωμενα που γινονται στην γειτονια..!! με βαζουν σε εγρήγορση.. και ειναι να μην το παρω αποφαση.. βουρ μέσα α όλα και ας μην ξερω την τυφλα μου.. που λενε.. μου αρεσει ομως να προσπαθω.. φιλη μου ..σε ευχαριστω πολύ για τον καλο σου λογο.. να είσαι καλα και να έχεις Αννα μου ενα ομορφο μηνα .. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  21. ρουλα μου καλο μηνα.αυτο το θεμα πρεπει να τελειωσει.δεν μπορει να πεθαινουν καθε μερα ετσι οι ανθρωποι που τρεχουν μακρια απο τον πολεμο η οι αλλοι που θελουν μια δευτερη ευκαιρια στη ζωη τους.ας στιψουν τα κεφαλια τους οι πολιτικοι να βρουν λυσεις.συγνωμη για τον τονο μου αλλα λυπη μου μετατραπηκε πλεον σε θυμο.να εισαι καλα φιλη μου.σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβενω απόλυτα Λιτσα μου γιατί κι εγω εκτος απο την θλιψη που εχω βλεποντας τι γινεται γυρω μας εχω μεσα μου και φοβερο θυμο για αυτούς όλους που κυβερναν τον κοσμο και που έχουν για Θεό τους το χρήμα και τον πόλεμο...ηθελα να ηξερα εχουν σκεφτει οτι δεν θα παρουν τιποτα μαζι τους; μακαρι η τιμωρία τους να ειναι εκεινη που θα τους φερεις στην ιδια κατασταση με τους ανθρωπους αυτους να είσαι καλα φιλη μου και ας ελπισουμε να τελειωσει καποτε ο πολεμος.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  22. Ρούλα μου είσαι μεγάλη δημιουργός! Μ' ότι καταπιάνεσαι, το κάνεις με αγάπη και σεβασμό. Η φωτογραφία και ο τίτλος της, αλλά και η ιστορία σου για το δράμα των προσφύγων, είναι εξαιρετικές καταθέσεις ψυχής.
    Σου εύχομαι ολόψυχα έναν καλό Φλεβάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλη είμαι... στην ηλικια .. για .. δημιουργος δεν ξερω βρε Κανελλακι μου.. μην μου το λες γιατί θα παρουν τα μυαλα μου αερα και ποιος θα με μαζευει μετα... ομως χαιρομαι και σε ευχαριστω για τα τοσο ομορφα σχόλια σου καθε φορα φιλη μου τι να πω!! Αυτα που συμβαινουν γυρω μας και ποιον δεν εχουν συγκινήσει ... σε ευχαριστω πολύ ματια μου να είσαι και να περνας καλά να έχεις ενα ομορφο μηνα .. φιλώ σε

      Διαγραφή
  23. Μέσα σ'όλα είσαι Ρούλα μου!!! Απορώ πώς τα καταφέρνεις!!!!
    Τα κυπαρίσσια σου ήταν πολύ όμορφα στον διαγωνισμό της Μαρίας!!
    Η ιστορία του μικρού Αμπντούλ και της Ανισάν, είναι τόσο επίκαιρη και συγκινητική. Δυστυχώς, δεν περνάει μέρα χωρίς να ακ
    Συγχαρητήρια και για τις δύο συμμετοχές σου!!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα ακομα παιδια σαν τον Αμπτουλ τις ιστοριας μας δεν υπαρχουν Μαριαννα μου.. πως να μην ηπεράστουμε απο αυτες τις τραγικες καταστασεις οταν οι ανθρωποι φευγουν τρομγνενοι απο την λαιλαπα του πολεμου οπως οπως να σωσουν της ζωές τους που δυστηχώς και αυτες χανονται σα παγωμενα νερα του Αιγαιου.. ας ευχηθουμε να τελειωσει γρηγορα αυτη η τραγωδια... να έχεις ενα ομορφο μηνα φιλη μου... καλο σου ξημερωμα... φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  24. Όχι μόνο με "ακούμπησαν" οι συμμετοχές σου Ρούλα μου, αλλά με άγγιξαν βαθιά, εύχομαι τώρα, ν' ακουστούμε και πιο πέρα...

    ΑΦιλάκια πολλά και πάντα με πολύ Αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Μαγισσούλα μου μακαρι να ακουστουμε και να μην ξαναζησουμε στιγμες τέτοιες αλλα μονο ευχές μπορούμε να κανουμε φιλη μου..να περνας καλα ακομα και στα δυσκολα..καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααααα

      Διαγραφή
  25. Ρουλα μου πραγματικα πως τα προλαβαινεις ολα ...και θαυμαστα εισαι αξεπεραστη!! μου φαινεται η δραση γενναει κι αλλη ενεργεια! καλη χρονια με πολυ αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρουλα μου πραγματικα πως τα προλαβαινεις ολα ...και θαυμαστα εισαι αξεπεραστη!! μου φαινεται η δραση γενναει κι αλλη ενεργεια! καλη χρονια με πολυ αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρουλα μου πραγματικα πως τα προλαβαινεις ολα ...και θαυμαστα εισαι αξεπεραστη!! μου φαινεται η δραση γενναει κι αλλη ενεργεια! καλη χρονια με πολυ αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει αυτό που κανω Μαρία μου και προσπαθω να συμετασχω εστω και μονο για την προσπαθεια..και διασκεδαζω με όλα αυτα τα δρωμενα της γειτονιας... να περνας καλα . καλη εβδομαδα.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  28. Μπραβο Ρουλα μου αγαπημενη, η φωτογραφια σου ειναι τοσο ατμοσφαιρική, τα χρωματα υπεροχα.
    Η ιστορια σου θα μπορουσε να ειναι και αληθινη,
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζωή Ρανια μου γραφει τα πιο αληθινα σεναρια εμεια απλα τα βρίσκουμε ετοιμα μπροστα μας για την συγκεκριμενη κατα σταση μακαρι να μην υπήρχαν οι πόλεμοι.!! μονο έτσι θα σταματήσουν να φευγουν οι ανθρωποι απο τις πατρίδες τους... να περνας ομορφα.. καλη εβδομαδα φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  29. Ρουλίτσα μου είσαι αξιοθαύμαστη και στο έχω πει πολλές φορές!
    Υπέροχη η φωτογραφία σου κι απίστευτα συγκινητική η τόσο αληθινή ιστορία σου...

    Πολλή αγάπη και φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Μαίρυ μου σε ευχαριστω πολύ να περνας καλα και εσύ γραφοντας για τις γυναικες της εποχής εκεινης εχουμε αγωνια να δουμε την συνέχεια. φιλη μου καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααααα!

      Διαγραφή
  30. Ρούλα μου πώς την έχασα αυτή την ανάρτηση?
    Συγχαρητήρια πολλά για τις συμμετοχές σου κι ευχαριστώ πολύ για όλα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή