Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΑΠΛΕΣ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ... ΙΣΤΟΡΊΕΣ..!!!


Η ιστορία αυτή!!αν  και εξελίχτηκε το φετινό καλοκαίρι..έχει ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα.. ναι .. ναι.. από τότε είναι η αρχή της...!!
Σας μπέρδεψα;..
Είναι  η ώρα να ξεμπερδέψω αυτό το κουβάρι..
Οπως σας έγραψα και  πιο πάνω .. κόντευαν Χριστούγεννα ...
Καλά εδώ λέμε καλοκαιρινές ιστορίες.... εσύ θα μας πεις για Χριστούγεννα; σίγουρα αυτό θα σκεφτήκατε διαβάζοντας μέχρι εδώ .

Προσπερνώ την σκέψη σας και συνεχίζω... πάω που λέτε στον γιατρό για να κάνω μια επέμβαση...
  Ενα πρόβλημα ρουτίνας για εκείνους..
Κάνω όλες τις  εξετάσεις   που μου  είπαν  και μου λένε... θα σας ειδοποιήσουμε    πότε θα μπείτε  στο νοσοκομείο για το χειρουργείο..
Οκ.. λέω εγω θα περιμένω τηλεφώνημα σας.... και το ξεχνώ...
Ερχεται η Ανοιξη με τα λουλούδια της τα χρώματα και τα αρώματα της.....έρχεται  και φεύγει ..το Πάσχα .. καλέ; τι γρήγορα που περνά ο καιρός;
Και έρχεται το καλοκαιράκι με τα όλα του..!!
Μετακομίζουμε στο μπλακονάκι ... αγνατεύοντας  υπέροχα ηλιοβασιλέματα .. μπάνια στην θάλασσα  πολλές όμορφες παρέες ..που ήρθαν από μακρυά..τα ξέρετε....και ξαφνικά   στα μέσα του καλοκαιριού χτυπά το τηλέφωνο.
Η κ Σμαραγδάκη; με ρωτά μια άγνωστη σε μένα φωνή..
Μάλιστα λέω η ίδια τι θα θέλατε;
Σας παίρνουμε  από το νοσοκομείο να έρθετε μεθαύριο για την προγραμματισμένη  σας...επέμβαση .
Καλά τώρα καλοκαιριάτικα το θυμηθήκατε; του λέω..εγώ το είχα ξεχάσει από τα Χριστούγεννα περίμενα..
θα έρθετε η θα δώσουμε την σειρά σας σε άλλον μου λέει αυστηρά..
Οχι..όχι θα έρθω του λέω και μου κλείνει το τηλέφωνο..!!
Τι να κάνω η γυναίκα..ετοιμάστηκα..πήρα τα απαραίτητα  για μερικές μέρες.. μια νυχτικούλα .. ένα φορεματάκι για να αλλάζω την μέρα .. δεν μου αρέσει να είμαι με την νυχτικιά..ακόμα και αν είμαι άρρωστη..!! 

Μπαίνω που λέτε στο νοσοκομείο γίνεται η επέμβαση.. και την άλλη μέρα μου λέει ο γιατρός ... κυρία μου μπορείτε να πάτε στο σπίτι σας..!!
Να μας αδειάσετε την γωνιά...χμμμ το κρεβάτι  θέλω να πω..
Γιατί ;  δεν ήμουν καλό παιδί;του απαντώ.. αφού έκανα ότι μου λέγατε...!!
Και μου λέει χαμογελαστά.. γι αυτό ακριβώς  είστε μια χαρά..!! 
 Μα να μην ξεκουραστώ λιγάκι; γιατί με διώχνετε; ούτε την νυχτικούλα μου δεν πρόλαβα να βάλω..!! 
Γέλια ο γιατρός...!!
Εεεεε μα έχει προχωρήσει πολύ η ιατρική μου λέει  .. παράδειγμα εσείς !!
Τι εγώ; του λέω τι μου κάνατε ;γιατί δεν πονάω; και να έρχονται οι γιατροί και να τους δείχνει τι μου έχει κάνει και να του λένε μπράβο γιατρέ..!!!
Μα τώρα βρήκε η ιατρική να προχωρήσει;...του λέω..!!!
Τι να κάνω; τα μάζεψα την άλλη μέρα και πήγα στο σπίτι μου...
Η επέμβαση έγινε λαπαροσκοπικά.. και είναι ανώδυνη με πολύ λίγο πόνο μόνο την πρώτη μέρα..!!.
Εδώ και μέρες απολαμβάνω ξανά τα μπάνια μου... και τα ηλιοβασιλέματα στην θάλασσα μας..!! 

Τα καλοκαίρια μου εδώ και χρόνια περνούν απλά .. από  το ίδιο σταθερό σημείο.... το μπαλκονάκι μας.!!
Η ιστορία αυτή είναι αληθινή... και γράφτηκε για τις καλοκαιρινές ιστορίες .. το δρώμενο που κάνει ...Η Μαρία στο κειμενο της 
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους σας..να προσέχετε τον εαυτό σας και να μην ξεχνάτε να χαρίζετε  ένα χαμόγελο...στις δυσκολίες είναι απαραίτητο..!!!








33 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που προχωρά η επιστήμη, μα μακάρι να μη χρειαστεί να νιώσουμε ξανά στο πετσί μας την εξέλιξή της, έτσι Ρουλάκι μου? ;-)
    Να είσαι γερή, κορίτσι μου και αυτό το μπαλκονάκι να αντηχεί μόνο γέλια!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Σμαραγδένια ψυχούλα μου!
    Καλό ξημέρωμα!
    (Είδες ώρα που ήρθα??!!??)
    <3 ;-) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.. να μην χρειαζεται Συριανακι μου ουτε επ εξω να περνά κανείς απο νοσοκομεια...αλλα αν είναι .. να είναι το λιγοτερο επώδυνο και περαστικό..!!!
      Μα το παραπονο μου όμως να μην προλαβω να ξεκουραστω βρε παιδακι μου;..είπα και εγω θα με ταίζουν θα με ποτίζουν και εγω ξαπλαααααα... αμ δε..!! με είδαν που γελούσα.. και σου λέει να παει στο σπιτι της ... δεν θα μας χαλασει εμας το επάγγελμα.....χα.χα..!!
      Να είσαι καλα μικρή μου... μα δεν μου λες; τι κάνεις τέτοια ώρα ξύπνιο;χι..χι..
      να περνας ομορφα.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ρουλάκι μου
    Σιδερένια και πάντα γερή κι αισιόδοξη
    να είσαι σου εύχομαι!!!!
    Σε είχα στη σκέψη μου....

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη μου είναι αλήθεια ότι η υγεία μας είναι ότι πολύτιμο έχουμε.,,!!
      Σε ευχαριστώ ακόμα γιατί με είχες στην σκέψη σου..και οι εκέψεις των φίλων βοηθάνε..να είσαι καλά φίλη μου .. φιλώ σε ♥♥♥

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Πεταλούδα μου να είσαι καλά .. εχω χαθει αυτό το καλοκαιρι γιατί μου πέσανε διαφορα.. και ο χρονος μου ήταν περιορισμένος...σε ευχαριστώ που περνάς.. καλο υπόλοιπο καλοκιαρακι.. φιλακιαααα!

      Διαγραφή
  4. απιθανα γράφεις!! σιδερένια... και πάλι καλά που σού τηλεφωνήσανε!!!
    Χρονια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Παρασκευή-Λαμπρινή μου για τα καλά σου λόγια αλλά γράφω όπως σκέφτομαι ..
      όσο για το τηλεφώνημα σίγουρα ήμουν τυχερή ...αφου πέρασαν μόνο 8 μηνες..άλλοι περμενουν και χρόνο να μην σου πω... να πέράσεις όμορφα το υπόλοιπο του καλοκιαριου... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  5. Ρούλα μου σιδερένια! Ακόμα και με την επεμβασούλα σου κατάφερες να σκορπίσεις χαμόγελα έτσι που μας τα περιέγραψες. Είσαι απίθανη!!!
    Φιλάκια πολλά και καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη μου για την ευχή.. σου... αν δεν αντιμετωπίζουμε και τα ελαφρά περιστατικά με λίγο καλή διάθεση και χαμόγελο... στα πιο δύσκολα τι θα κάνουμε φίλη μου;.. πίστεψε με περνάνε πιο εύκολα όλα..μιλάω εκ πείρας που λενε..!!να περάσεις ομορφα το υπόλοιπο του καλοκαιριου.. όπου να ναι τελειώνει... ας το απόλασυσουμε όσο μπορούλε περισσότερο... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  6. Γερή, δυνατή και να απολαμβάνεις πάντα τα χρώματα από το όμορφο μπλακονάκι σου. Να είσαι καλά και σιδερένια στην υγεία σου. Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ...ευχομαι και για σένα τα καλύτερα να περνας όμορφα ότι και να κάνεις.. καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχεις .. ευχαριστώ..!!

      Διαγραφή
  7. Μ'αρέσει ο τρόπος που περιγράφεις την περιπέτεια της υγείας σου Ρούλα μου. Ακόμα και σ' αυτές τις στιγμές, δεν χάνεις το κέφι και την αισιοδοξία σου. Θα τη θυμάμαι αυτή την ανάρτησή σου.
    Καλή ανάρρωση και καλές βουτιές στα σμαραγδένια νερά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα έτσι αντιμετωπίζω Κανελλάκι μου τα.... της δικής μου υγείας προβλήματα και πίστεψέ με είναι το καλύτερο φάρμακο..αυτή η αισιοδοξία μου δεν με αφήνει να σκεφτώ οτι μπορεί να είναι και αλλιώς τα πράγματα...και μου βγαινει σε καλό...χα..χα.. δεν πρόλαβα να το σκεφτώ λέμε...τσακ μπαμ..σε ευχαριστώ παρα πολύ ματια μου για τις ευχες σου... να περάσεις καλα στο υπόλοιπο καλοκαιρακι..ναι; φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  8. Μόλις επιστρέψω σπίτι το βράδυ θα την διαβάσω. Σ΄ ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα γερή και δυνατή Ρουλάκι μου. Να σε χαιρόμαστε. Σε φιλώ και ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή!

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ μπορεί να μην ήταν ρομαντική η ιστορία μου αλλά.. σκέφτηκα.. γιατί να μην γράψουμε και ότι μας συμβαίνει.. και μενα το καλοκαιράκι μου φέτος ήταν πάρα μα πάρα πολύ γεμάτο από πολύ όμορφα συναισθήματα και χαρηκα που μπορεσα να παρω μερος στο όμορφο δρωμενο σου... και εγω στις συμμετοχές λέω ναι...!!!!! να περνας ομορφα στο υπόλοιπο του καλοκαιριου...!!!φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  9. Ναι ειναι καλά η ιατρικη που προχωρά και μαζι της και οι επιστημονες!
    Ευτυχως που δεν χρειάστηκε να μεινεις στο νοσοκομειο καλοκαιριατικα!
    Περισσότερη απολαυση στο μπαλκονακι.
    Περαστικά και καλή συνεχεια καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα καλοκαιριάτικα το θυμήθηκαν και αυτοί; Αριάδνη μου έχει προχωρήσει πάρα πολύ η επιστήμη ..αλλη φορα στην ίδια επεμβαση θα καθόμουν μια εβδομαδα... χα..χα.. την σκαπούλαρα... γρήγορα...τελος καλό όλα καλά .. συνεχίζουμε απρόσπτα πρώτα ο Θεός το καλοκαιράκι μας..σε ευχαριστω πολύ για τις ευχες... να περνας και εσύ ομορφα ότι και να κάνεις... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  10. Σιγά μην χάσει το κέφι της η Ρουλίτσα μας!
    Πάντα να χαμογελάς φιλενάδα, ακόμα και τα δύσκολα θα γίνονται πιο ανάλαφρα έτσι!
    Φιλάκια πολλά και γλυκά!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεεε μα πες τα Αριστάκι μου... αν δεν χαμογελάσω μια μέρα δεν νιώθω καλα ... όχι δεν είμαι χαζοζαρούμενο (η μπορεςί να είμαι δεν ξερω) απλα ξερω οτι η ζωή έχει δύο όψεις διαλέγω την καλή της... ξερω οτι μπορεί να τύχουν και δύσκολα ...και είναι απόλυτα φυσικό.... αλλα αυτά οοοοοοοταν έρθουν θα τα αντιμετωπήσουμε ΤΟΤΕ.!!! να περνάς και όμορφα μικρή μου..το υπόλοιπο καλοκαιρακι σου... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  11. Ευτυχώς να λες γιατί σαν το μπαλκονάκι σου πουθενά! Περαστικά και σιδερένια Ρουλα μου! Καλο υπόλοιπο καλοκαιριού! ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς όντως Σωτηρία μου..πάει πέρασε.. κι αυτό θα λέμε σε κάτι περαστικό.. το υπόλοιπο καλοκαίρι ειναι ακομα εδώ..ας το απολαύουμε όσο μπορούμε...σε ευχαριστω παρα πολύ για τις ευχες.. να περνας και εσύ όμορφα με τα κορίτσια σου... θα τα πουμε ναι; φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  12. Περαστικά σου Ρούλα μου!!!
    Να είσαι πάντα γερή και χαρούμενη!!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοοο Στέλλα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ .. είχα χαθει αυτό το καλοκαιρακι απο την γειτονια ... είχα να κανω πάρα πολλα και πολλες φορες ο χρόνος δεν μου εφτανε...ετυχε και της υγειας μου ευτυχως περστικο....ελπίζω να τα λεμε συχνοτερα... σε ευχαριστω που πέρασες...να περνας ομορφα για όσο καλοκαιρακι έχει εκόμα... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  13. Ρούλα μου σιδερένια να είσαι!!
    Διάβασα και τα σχόλια κι έχω να πω πως λατρεύω τον τρόπο σκέψης σου...είναι πολύ κοντινός μου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου χαιρομαι που οι σκεψεις μας συμβαδίζουν .. για μένα είναι μονόδρομος...η θετικη σκέψη...και μου έχει βγει σε καλό πάντα...!!
      Διαβαζεις και εσύ τα σχόλια; χα..χα.. μια απο τα ιδια και εγω... εκει ειναι το ζουμί της υπόθεσης.. νομίζω..!! να περνας ομορφα φιλη μου...καλο υπόλυπο καλοκαιρακι... φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  14. Πάντα να ειναι όλα περαστικά και ανώδυνα Ρουλιώ μου. Φαντασου δηλαδή και να έπαιρνες το τηλεφωνημα όταν ήμουν κι εγώ εκεί! Ούτε μιά επίσκεψη στο νοσοκομείο΄δε θα προλάβαινα να σου κάνω. Ούτε μιά πορτοκαλάδα (θυμάσαι από εκείνες τις συμπυκνωμένες που τις αραιώναμε) ούτε μιά ανθοδέσμη δε θα προλάβαινα να σου φέρω. Πάει τώρα έφυγε κι εσύ πάντα ολόγερη. Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να με διώξουν τόσο γρήγορα βρε φιλενάδα; να μην προλαβει κανείς να μου φέρει κάτι; ενα σοκολατάκι;.. μια πορτοκαλαδα δυό λουλούδια;.. αααα μα πια.... ουτε να ξεκουραστω δεν με άφησαν...χα..χα...όλα καλα αγαπη μου αρχίσαμε και τα μπάνια μας .. ναι .. ναι .. τωρα τα κανουμεεμεις..χα..χα.. τι ωραια που βρεθήκαμε εστω και λίγο... ε;να περνάτε καλά φιλακια και στους δύο σας και ενα ξεχωριστό στην Φολή...!!!

      Διαγραφή
  15. Ρούλα μου περαστικά σου, σιδερένια και ... καλά Χριστούγεννα!!!
    :)
    Την καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρούλα μου περαστικά σου, σιδερένια και ... καλά Χριστούγεννα!!!
    :)
    Την καλησπέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρούλα μου να είσαι πάντα γερή και δυνατή! Θαυμάζω τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πάντα, με χιούμορ και χαμόγελο! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή