Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ..ΓΙΑ ΦΤΕΡΑ..

Οταν ξεκινά η μέρα σου με ένα καφεδάκι που σου χαμογελάει...ναι δεν σας λέω ψέματα ..πως να μην είναι όμορφη!!!
Με το που έβαλα τον καφέ στο φλιτζάνι μου,
με έκπληξη μου είδα να μου χαμογελά ο καφές..χι..χι..και όπως καταλάβατε φωτογραφήθηκε όπως του έπρεπε με δόξα και τιμή..

Και αφού ήπιαμε το χαμογελαστό καφεδάκι μας παρεάκι μου αποφάσισα να μιλήσουμε σήμερα..για φτερά.. κλουβιά...και ελευθερία..!!
Την αφορμή αυτή μου την έδωσαν  δύο καναρινάκια  που θέλησα να τα αφήσω ελεύθερα ..
 Ανοιξα λοιπόν το κλουβί τους και τα άφησα να πετάξουν..
Παρακολούθησα για λίγο το πέταγμα τους 
Το έκαναν  μέχρι τα δέντρα της αυλής μου.
Μπήκα μέσα στο σπίτι και μετά από ώρες ..βγήκα να δω που ήταν τα καναράκια... το ένα ήταν στη σίτα της πόρτας μας..
 το άλλο ήταν εκεί στην αυλή μου...σαν να μην ήθελαν να φύγουν..
Ακόμα και ο Κανέλος που παραμόνευε πιο πέρα δεν τα φόβιζε !!!
Τι να κάνω; κατάλαβα ότι σίγουρα θα έπεφταν λεία  στα νύχια του.. και πως μετά  θα είχα τύψεις για ότι έκανα..!! και έτσι ξαναγύρισαν στο γνώριμο τους περιβάλλον..!!
Και εκεί..ακριβώς έκανα την σκέψη..ότι δεν είναι η ελευθερία  πάντα το ζητούμενο.. όταν 
δεν ξέρεις και δεν έχεις τα στάνταρ πως να την απολαύσεις ... έχεις βολευτεί...στο   κλουβί σου...σε ότι σου δίνει ασφάλεια ..φαγητό ,στέγη, φροντίδα..
(ισχύει και για τους ανθρώπους το ίδιο νομίζω) τότε η ελευθερία γίνεται ανασφάλεια.. πρέπει να είσαι πολύ δυνατός..να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις στην όποια ελευθερία σου!!
Μπορεί να είναι ελευθερία να στέκεσαι ολομόναχος κάτω από ένα συννεφιασμένο ουρανό..


Η μπορεί να είναι ελευθερία απολαμβάνεις ψιχουλάκια στο δρόμο μαζί με τους φίλους σου..
η να αγναντεύεις πάνω από ένα συρματόσχοινο τον κόσμο..
Μπορεί να ευχαριστιέσαι την  ελευθερία να είσαι ντεκουπάζ στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου...
η μια ολοκαίνουργια ονειροπαγίδα με  λευκά φτερά...
Οποια και να είναι η δική σου ελευθερία..απόλαυσε τη παρεάκι μου με φτερά ή όχι..μόνο μην ξεχάσεις να χαμογελάς ...έστω και με ένα καφεδάκι..!!!
Να έχετε καλό μήνα και μια όμορφη εβδομάδα..!!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε..!!!

  




56 σχόλια:

  1. Τι ωραία ανάρτηση και τι ωραία τα λες περί ελευθερίας και δίκιο έχεις ... Τα γλυκά μου δεν ήθελαν να φύγουν... ίσως τα τρόμαξε η ελευθερία !!! Λάτρεψα το γραμματοκιβώτιό σου που του έδωσες αυτή την νότα ελευθερίας για να "εγκλωβίζει" τα γράμματά σας !!!!!Αυτό το πρωινό καφεδάκι... μεγάλη εφεύρεση χαχα και ειδικά όταν είναι και χαμογελαστό, ε τότε... η μέρα σίγουρα θα κυλήσει όμορφα !!!!! Καλή εβδομάδα γλυκιά μου, πολλά φιλιά και πάντα με χαμογελαστό καφεδάκι να αρχίζει η μέρα σου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλο θεμα η ελευθερια Ρανια μου και πως την οριζει ο καθενας μας..έχει τοσες παραμετρους.. !! το καταλαβα αυτο οταν αντίκρισα τα καναρακια μας να γυρίζουν στην αυλή μας και να μην φευγουν...καμια φορα αυτο συμβαίνει και... στους ανθρωπους.. να τρομαζουν να φυγουν μακρυα απο σχεσεις που εχουν γινει συνήθεια πια... αλλα αυτο ειναι μονο δική μας αποφαση.. πρεπει να ειναι σεβαστό για τον καθενα ..πως θελει να είναι η ελευθερια του.!!
      Αυτο με το καφεδακι μου γινεται αυτο το χαμογελο χα..χα τις περισσοτερες φορες δεν ξερω αν είναι ο τροπος που τον σερβριρω απλα... αλλα οποτε συμβενει το ελεγα να το φωτογραφισω και μεχρι να παρω το κινητο εφευγε το σχημα..χα..χα και εκεινη την φορα παραφυλαγα χωρις να το ξερω αν θα σχηματιστει ξανα.. παντως πολυ πλακα ειχε το γελαστο καφεδακι ε;
      Καλη σου εβδομαδα φιλη μου.. με την αγαπη μου παντα φιλακιαααα!! :)

      Διαγραφή
  2. Είδες αγάπη; Δεν ήθελαν να σε χάσουν!!!
    Αλλά πιστεύω ότι τα πουλάκια αυτά θα ήταν επικίνδυνο να μείνουν ελεύθερα. Δεν έχουν μάθει πώς. Και όπως μάθει το ζώο ή το πτηνό.
    Όσο για τον καφέ πες τώρα πώς έκανες το χαμόγελο ...ή σου χαμογελά και ο καφές από μόνος του;
    Καλή εβδομαδα Ρουλίτσα μου
    Να είναι όμορφη και ανοιξιάτικη
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες βρε Αννιώ μου;παντως ειναι αλήθεια οτι ημουν σε δίλημμα..απο την μια ήθελα να τους δωσω την ελευθερια τους και απο την αλλη δεν την ήθελαν εκεινα..οποτε σεβαστηκα την αποφαση τους..χα..χα..
      Οσο για το καφεδακι απο μονο του εγινε το χαμογελο το.... εχει κανει κανα δυο φορες ετσι που τον σερβιρω..τι να πω φιλεναδα.. ειναι απο αυτα τα πράγματα που μου κανουν εντυπωση..χα.χα.
      Να περνας ομορφα Αννιώ μου καλή εβδομαδα και σε σενα .. φιλακιααα!!!:)

      Διαγραφή
  3. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!
    Καλημέρα Ρουλάκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα ..ακριβως Μαρία μου και τα καναρακια μου δεν την είχαν φαινεται..ουτε την τόλμη ουτε την αρετή..χα..χα..
      Να εισαι καλα οτι και να κανεις φιλακιααα!!:)

      Διαγραφή
  4. Τα καημένα τα καναρινάκια φοβήθηκαν να πετάξουν μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι Νατασσα μου φοβηθηκαν να φυγουν οπως και οι ανθρωποι οταν εχουν την βολή τους φοβουνται να φυγουν ακομα και αν οι συνθηκες της ζωής τους δεν ειναι και οι πιο ..καλες!!
      Να εισαι καλα Νατασσα μου και να περνας ακομα καλυτερα.. φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  5. Εμένα πρώτα με "σκλάβωσε" η αυλή σου και μετά η διάθεσή σου να αφήσεις τα καναρίνια σου ελεύθερα.
    Όμως και οι καλύτερες προθέσεις (για την ελευθερία των καναρινιών λέω) μπορεί να κρύβουν μεγάλους κινδύνους. Ο Κανέλλος αμφιβάλω να τους έκανε κακό. Ξέρει πως είναι του σπιτιού. Όμως υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι γύρω. Καλύτερα που γύρισαν στο κλουβάκι τους. Η μητέρα μου άφηνε το δικό της να πετάει μέσα στην κουζίνα της ώσπου γύριζε μόνο του πάλι για να φάει χαχα
    Η εικόνα με το πουλάκι πάνω στη σήτα με συγκίνησε. Μου φάνηκε πολύ τρομαγμένο.
    Ο Κανέλλος, μια αρχοντιά!!
    Ο καφές ευτυχισμένος όπως και όλα στην αυλή σου Ρούλα μου.
    Ωραία με ξεκίνησε σήμερα!
    Να είσαι καλά. Περνάμε κι εμείς καλά μαζί σου.
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aααα..η αυλή μου Μαρία μου ειναι εργο του καλου μου..οσο για τα καναρινακια μου είχα την εντυπωση οτι θα ήταν χαρουμενα εκει εξω... πόσο λάθος είχα!!! καμια φορα και η ελευθερια μας οταν δεν ειναι η επιλογη μας ειναι δυσκολη ...το μονο σωστο απο ότι καταλαβα ειναι ..πως οτι και να κανουμε πρεπει εμεις να το αποφασιζουμε και όχι οι αλλοι για μας..!!
      Χαιρομαι που σου αρεσαν ολα μαζι με το καφεδακι μου που μπηκε εξτρα στην αναρτηση γιατι ηταν χαμογελαστό!!χα..χα..
      Να είσαι καλα Μαρία μου και να περνας ακομα καλύτερα.!! φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  6. Σοφές σκέψεις Ρούλα μου! Έχεις δίκιο, η ελευθερία από μόνη της δεν μπορεί να είναι ζητούμενο για κανένα, αν δεν ξέρει τι να την κάνει. Αν δεν έχει μάθει τι σημαίνει ελευθερία και πώς τη διαχειρίζεσαι, αν δεν έχει μάθει να ζει και να παλεύει και σίγουρα ισχύει για ζώα και ανθρώπους!
    Πολλά χαμογελαστά φιλιά, φίλη!!
    Καλή σου εβδομάδα!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oντως Μαρινα μου αυτό δεν το ειχα σκεφεί μεχρι που μου εδωσαν την αφορμη τα καναρινια μου.. κοιτα ομως να δεις μια πραξη πως σου αλλαζει την σκεψη περι ελευθεριας ε; και εγω ειχα την εντυπωση οτι ελευθερια ειναι να φευγεις απο κατι που ειναι σκλαβια... αλλα η συνηθεια και η ανασφαλεια ειναι πιο δυνατη απο αυτο το ιδιο το ζητουμενο τελικα..πόσα πραγματα μαθαινουμε παρατηρόντας.. γυρω μας..!!
      Να εισαι καλα να περνας ομορφα Μαρινα μου και να χαμογελας .. την αγαπη μου φιλακιαααα !!! :)

      Διαγραφή
  7. Υπέροχες σκέψεις, Ρούλα μου. Τα καναρινάκια ευτυχώς που γύρισαν, γιατί θα κατέληγαν σίγουρα νεκρά, είτε από κάποιο αρπακτικό είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Δεν έχουν μάθει να επιβιώνουν εκτός κλουβιού (συνθήκες, τροφή κλπ), οπότε η μοίρα τους είναι καθορισμένη. Καλύτερα να αφήνονται ελεύθερα σε ελεγχόμενο, ασφαλές περιβάλλον και να ξαναμπαίνουν στο κλουβάκι τους, παρά να αφήνονται στην τύχη τους έξω.

    Τα φιλιά μου κι ένα χαμόγελο πλατύ όσο αυτό του καφέ σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο σκεφτηκα και εγω μετα Λισυππε μου ενω ειχα ολη την χαρα να τα δω να πετανε ελευθερα.. αλλά μετα με τον δικο τους τροπο μου εδειξαν οτι αυτο δεν το ηθελαν ..η συνηθεια και η ασφαλεια ισως να ειναι πολύ δυνατα συναισθηματα ..και η λεξη ελευθερια παίρνει αλλη διασταση..πιστεψε με εμαθα πολλα με την κινηση μου αυτή στα καναρακια μας..!!! μαθηματα ζωης μου εδωσαν..απο εδω και περα θα σκεφτομαι διαφορετικα την ενοια της ελευθεριας..!!
      Πολύ ωραια η σκεψη σου να έχουν ενα ελεγχομενο χωρο αλλα πιστεψε με πρεπει να σκεπασω ολη την αυλη μου ..οποτε δεν ειναι εφικτό προς το παρον αυτο..εχουμε και τα δεντρα που και αυτα θελουν να ψηλώσουν..χι..χι..ας συνηπαρχουμε όλοι μαζι.. αυτη θα ειναι η μοιρα μας..ελπίζω να ειναι χαρουμενα και εκεινα ξανα..εμεις παντως τα λατρεουμε ..
      Ηθελα να ακολουθησω το γνωμικό που λεει ..οταν αγαπας κατι πολύ αφησε το να φυγει..και αν ειναι να γυρισει πισω θα ερθει..απο μονο του !!!. σε ευχαριστω πολύ για την επισκεψη..
      Να περνας ομορφα οτι και να κανεις καλή μου την αγαπη μου ..φιλακιααα!! :)



      Διαγραφή
  8. Το πιο ωραίο κείμενο που έχω διαβάσει τελευταία για το πως ο καθένας μας αντιλαμβάνεται την λέξη "Ελευθερία". Πραγματικά συμφωνώ σε όλα όσα ανέφερες γλυκιά μου Ρούλα! Φιλιά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαο πολύ Χριστινα μου που μπορεσα να δώσω την έννοια αυτου που ήθελα να πω με την λεξεη ελευεθερια παρατηροντας απλα τα καναρακι μας που ηθελα ΕΓΩ να είναι ελευθερα αλλα δεν ήθελαν εκεινα..και αυτη τους η πραξη να ξαναγυρισουν εκει που ενιωθαν καλα..στο κλουβι τους.. ηταν για μενα το καμπανακι να σκεφτω τι σημενει και για τους ανθρωπους η λεξη ελευθερια φιλη μου
      Να είσαι καλα ..περνας ομορφα καλο σου μηνα ..την αγαπη μου φιλακιααα!!:)

      Διαγραφή
  9. Υπέροχες οι σκέψεις σου Σμαραγδένια μου! Η ελευθερία είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Και ιδιαίτερο για τον καθένα :)
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Μαρίνα μου η ελευθερια δεν σημενει παντα την φυγή το θεμα ειναι πως νιωθει ο καθενας μας μεσα αυτην !! το παραδειγμα το είδα μέσα απο τα αγαπημενα μου καναρινακια..!!
      Σε ευχαριστω πολύ που περνας και τα λεμε...καλο σου μηνα
      Να εισαι καλα κοριτσι μου και να περνας ακομα καλύτερα.. την αγαπη μου ..φιλακιααα!!! :)

      Διαγραφή
  10. Πολύ μεγάλο θέμα άνοιξες Ρούλα μου ! και πολύ σημαντικές οι εμπειρίες αυτές.
    Οι εικόνες με τα πουλάκια συγκινούν.
    Πιστεύω και προτείνω απλά να πάρεις ένα μεγάλο διπλό κλουβί για να τους δώσεις ένα περισσότερο γόνιμο χώρο να έχουν.
    Είναι πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε πάνω σε αυτό.
    Καλή βδομάδα να έχεις με χαμόγελα όπως στον καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με το κλουβι το εκανα ..και τα εβαλα σε ενα μεγαλυτερο αλλα δεν νομιζω οτι ηταν ο χωρος αυτο που στερουνταν το ειδα οταν τα αφησα ελευθερα. να πεταξουν .. θαρρείς πως εχασαν την "ελευθερια" τους..είναι αυτο ενα διδαγμα για το πως αισθανομαστε το συναισθημα αυτό και οι ανθρωποι..οταν εχουμε την αγαπη ..την ασφαλεια μας και την στοργή.. ολα αυτα δεν ειναι
      ελευθερια για καποιους; οντως το θεμα θελει πολύ συζητηση αλλα εγω διδακτηκα πολλά απο τα πουλακια μας.. που και εγω τα λατρευω.. γενικα εχω αδυναμια στα πεταγματα.. αλλα μεχρι εκει .. που εγω το αφηνω να γινει.. ειναι θεμα το τι ακριβως θελουμε εμεις και οι επιλογες μας..!!
      Να εισαι καλα σε ευχαριστω που μπερνας και τα λεμε καλο σου μηνα και καλο σου ξημερωμα..!! :)

      Διαγραφή
  11. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την ανάρτηση αυτή σκετη ευλογία. Πόση αισιοδοξία προσδίδει! Πόση ελπίδα! Έργο τέχνης! Τα καναρίνια διαισθανθηκαν την ομορφιά της ψυχής σου, γι αυτό δεν έφυγαν. Φιλιά πολλά φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω τι διαισθάνθηκαν φιλη μου τα καναρινακια μας αλλα το μονο σιγουρο ηταν οτι δεν την ηθελαν την ελευθερια που τους προσφερα .. γιατι δεν την επελεξαν αυτα.. αλλα εγω..και αυτο με εκανε να δω και αλλιως αυτο το συναισθημα..!!
      Σε ευχαριστω πολύ για τα τοσο ομορφα σου λογια
      Να εισαι καλα να εχεις ενα ομορφο και χαμογεαστο μηαν.. καλο ξημερωμα φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  12. Κι αν τους αφήσεις ανοιχτή την πόρτα του κλουβιού να βγαίνουν να ξεπιάνονται και να ξαναμπαίνουν;
    Ή δεν γίνονται αυτά και λέω βλακείες;
    Εμένα πάντως, ο παπαγάλος το έσκασε πέρσι. Έφυγε την ώρα που καθάριζα το κλουβί.
    Δεν γύρισε ποτέ, άρα καταπιεζόταν στο κλουβί.
    Τα δικά σου όμως μάλλον περνάνε καλά μαζί σου γι αυτό και δεν πάνε αλλού!
    Κίσιζ και καλή εβδομάδα Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω αρτιστα μου αυτο δεν ειναι καθολου βλακιες ..αν θελουν να φυγουν θα φυγουν αλλιως θα κατσουν εδω...αυτο δεν το σκεφτηκα..χα..χα καλα που εχω και εσενα βρε κοριτσι μου .. να το δοκιμασω λες; καθολου κακή ιδεα..εχθες που το συζητουσαμε με τον καλο μου τι μου ειπε νομιζεις; οτι πριν καιρο που καθαριζε το κλουβακι τους του εφυγε το ενα και πηγε απέναντι στο δεντρο..δεν μου ειπε τιποτα..μετα απο λιγη ωρα ειδε το καναρινακι επανω στο κλουβι του απ εξω..χα..χα.. οποτε εχουν το ελευθερο να μπαινοβγενουν χα..χα.
      Τα παπαγαλακι φευγουν .οταν βρουν την ευκαιρια το ξερω γιατι ειχαμε και εμεις πολλα.. παλια και βσε μεγαλο κλουβι που χωρουσε ανθρωπος μεσα..αλλα ξεσηκωναν τγο κοσμο με τις φωνες τους και η γειτονια φωναζε.. χα.χα.. οποτε μια μερα ανοιξε το μκλουβι και εφυγαν όλα γυρω στα 50 να ηταν; θα σε γελασω. και επειδη το εροδρομιο ειναι κοντα μας πηγαν πολλα εκει περα .. δεν ξερω γιατί ίσως
      ειδαν τα φτερα των αεροπλανων και τα περασαν για μεγαλα πουλια..χι..χι.
      Να εισαι καλα φιλεναδα να έχεις υπομονη οι μηνες περνουν χωρις να το καταλαβεις ..ειδες; μπηκε κι όλας ο Μαρτης..σου ευχομαι τα καλύτερα..την αγαπη μου παντα φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  13. Σμαραγδένια μου καλό μήνα.Κοριτσάκι μου δεν ελευθερώνονται τα καναρίνια, είναι γεννημένα τώρα πια όλα σε κλουβί και ο Κανέλος..περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ φιλεναδα που να το σκεφτω αυτό χα..χα. εγω νομιζα οτι θα τα αφησω και εκεινα θα πεταξουν οπως τα σπουργιτακια που εχουν γεμισει την αυλή μου ερχονται και τρωνε τα σπορακια απο τα καναρινακια μας..τα οποια πετανε γρηγορα στα δεντρα μας μολις δουν τον Κανελο ..αλλα τα δικα μας δεν νομιζω να το εκαναν ..οποτε τα μαζεψα παλι και τα εβαλα στο σπιτι τους αχτιδα μου ..
      Να περνατε ομορφα οτι και να κανετε φίλη μου..!! την αγαπη μου παντα ..φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  14. καλα δεν μου εχει στεριωσει πουλι για πουλι.το στεφανι μου τα εφερνε εγω τα εχανα.ας μη με εβαζε να καθαριζω το κλουβι.Ρουλιτσαμου αγαπημενη απο τις καλυτερες σου αναρτησεις.βρε ατιμο μας συγκινεις παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαν βρε φιλεναδα; τι εκανες; είναι αλήθεια οτι θελει προσοχή οταν τα καθαριζεις το κανει ο δικος μου αυτο αλλα μονο το καναβουρι τους βαζει και το νερό το καθαρισμα ειναι δικη μου δουλεια..χα..χα.. τα δυσκολα παντα εμεις παντα γιαντα..χα..χα.. οσο για την ελευθερια ειναι μεγαλη υποθεση το πως την εννοεί ο καθενας μας.. ακομα και τα πουλακια χα..χα...!!
      Να περνας ωραια οτι και να κανεις Λιτσα μου ..την αγαπη μου ..φιλακιαααα!!:)

      Διαγραφή
  15. Υπέροχο θέμα!
    Έκανες πολύ καλά που άνοιξες το θέμα :ελευθερία!
    Όμως επειδή πάντα το συνδυάζω με το παρακάτω,,,

    http://www.snhell.gr/kids/content.asp?id=144&cat_id=6

    Να είστε όλοι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφι μου αγαπημενο η ελευθερια που θελει ο καθενας μας ειναι πρωτα ιδιωτικη υποθεση το μποως την θελει.. μπορεις να εισαι ελευθερος και μεσα σε ενα αν δεν θελεις τιποτα αλλο απο την ζωη σου και εισαι χαρουμενος μεσα σ αυτο..!!
      Μπηκα στο σαιτ και διαβασα αυτο που μου εστηλες και σιγουρα ειναι αυτό ειναι το νοημα της ελευθεριας..αλλα υπαρχουν πολλων λογιων ελευθεριες αγαπη μου..!!
      Να εισαι καλα μικρη μου και να περνας παντα ομορφα ..την αγαπη μου παντα σε ολους..φιλακιααααα :)<3

      Διαγραφή
  16. Μου άρεσε η ζωγραφιά στο γραμματοκιβώτιο και η ιδέα να ζωγραφίσεις εκεί
    κάτι ξέρουν τα γλυκά καναρινάκια για να μη φύγουν , καλοπερνούν εχουν την περιποίηση που τους πρέπει και το νοιώθουν,το ξέρουν και δε θέλουν να φύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινακι μου χαιρομαι που σου αρεσε η ιδεα μου για το γραμματοκιβωτιο εκανα ντεκουπαζ πουλακια γιατι αυτα ήταν τα πρωτα ταχυδρομεια..χα..χα.
      Και τα δικα μας καναρινια δεν ηθελαν να φυγουν απο το σπιτι τους οπως λες..εδω εβρισκαν την τροφη τους και την αγαπη προπαντως αλλα ηθελα να τα αφησω ελευθερα αλλα με το ζορι δεν γινετραι τιποτε φιλη μου..
      Να καλοπερνας και εσύ οτι και να κανεις καλο σου βραδυ.. φιλακιαααα!!:)

      Διαγραφή
  17. Πόσο γλυκό κι ελπιδοφόρο μήνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Χριστινα μου η ελπίδα μας χρειαζεται σε ολες τις φασεις της ζωης μας ..ας την εχουμε σαν οδηγο μας..για οτι κανουμε..
      Να εισαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα φιλη μου την αγαπη μου φιλακιαααα!! :)

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ παντα Ασωτε.. να εισαι καλα και να περνας ομορφα οτι και να κανεις ..σε ευχαριστω πολύ και για την επισκεψη..!!! καλο σου μηνα και καλο σου βραδυ..!! :)

      Διαγραφή
  19. Αν δεν ξαναέβαζες τα καναρινάκια σου στο κλουβί τους, θα τους έκανες ζημιά, Ρούλα μου! :P
    Καταλαβαίνω πολύ καλά τι προστάζει η καρδιά σου, αλλά η δική τους καρδούλα, άλλα προστάζει και γι αυτά το κλουβί δεν είναι σκλαβιά είναι ασφάλεια γι αυτό και σου κελαηδούν! ;)
    Καλή Άνοιξη εύχομαι με πολλά πολλά κελαηδήματα! :D
    ΑΦιλάκια πολύ πολύ γλυκά! :k :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να το ξερω βρε φιλεναδα οτι δεν ηθελαν να φυγουν;χι..χι.. νομιζα οτι θα ήθελαν την ελευθερια τους.. αλλα εκανα λαθος ..οντως το κλουβι τους ειναι το σπιτι τους και εγω ημουν εκεινη που τα εδιωχνε..κοιτα να δεις ομως τι μας μαθενουν με τον τροπο τους ακομα και τα πουλια..που τα θεορουσα μεχρι τωρα το συμβολο της ελευθεριας επειδη μπορουσαν να πετουν μαγισοουλα μου..χα..χ.α ποσο λαθος σκεψεις εκανα!!! ;(
      τωρα ωαν σου πω οτι ξεσηκωνουν τον κοσμο με το κελάιδημα τους θα με πιστεψεις; χα..χα.
      ΚΑΛΗ ανοιξη να εχουμε φιλεναδα να ομορφοπερνας οτι και να κανεις κοριτσι μου .. την αγαπη μου <3 παντα φιλακιααα!! :k

      Διαγραφή
  20. Τα καημένα τα καναρινάκια, δεν ήξεραν τί θα αντιμετωπίσουν στον έξω κόσμο και προτίμησαν τη σιγουριά του κλουβιού τους .
    Μη τα αφήνεις Ρούλα μου κρίμα είναι .
    Πολύ τα λυπήθηκα.
    Σίγουρα δεν ξέρουν τί σημαίνει ελευθερία όπως και πολλοί άνθρωποι που παραμένουν στα δεσμά τους όποια κι αν είναι αυτά .
    Υπέροχη ανάρτηση .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως Ρενα μου ειναι ..το καταλαβα κατοπιν εορτης που λενε.. εννοειτε οτι τα ξανα εβαλα στο σπιτακι -κλουβι τους..απλα νομιζα οτι τους στερουσα την ελευθερια τους που στο μυαλο μου ήταν το πεταγμα τους φιλεναδα..τωρα ξερω οτι Δεν ηθελαν να ειναι ελευθερα..!!
      Σε ευχαριστω φιλεναδα να περνας ομορφα .. την αγαπη μου παντα φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  21. Ρούλα μου, την προηγούμενη βδομάδα άνοιξε ο σύζυγος την πόρτα του κλουβιού στο καναρίνι μας, αφού πρώτα κλείσαμε τις πόρτες και απομονώσαμε το δωμάτιο. Σκεφτήκαμε να το αφήσουμε να πετάξει λιγάκι. Περιμέναμε μισή ώρα να βγει από το κλουβί, δεν βγήκε ποτέ. Είναι οικόσιτο, απλά δεν μπορεί να ανοίξει τα φτερά του. Δεν θέλει να το κάνει. Θέλει να μείνει στην ασφάλειά του. Μας παραξένεψε η στάση σου αλλά ήταν απολύτως κατανοητή. Πρόκειται για καναρίνι, όχι για καρδερίνα που ζούσε στη φύση και κάποιος με δόκανο τη φυλάκισε. Καλώς λοιπόν για τα καναρίνια. Με τους ανθρώπους όμως τι γίνεται? Εκεί είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία. Απόλαυσε το χαμογελαστό σου καφεδάκι, φίλη μου, και να χαμογελάς πάντα. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aααα...Μια μου το κλανατε και εσεις αυτο; με αλλο τροπο βεαβαια αλλα την ιδια σκεψη .. εμεις τα αφησαμε να πεταξουν αλλα εκεινα γυρνουσαν στην αυλή μας δεν πεταξαν πιο περα..και μαλιστα το ενα ειχε κατσει και εξω απο το κλουβι του απλα δεν προλαβα να το βγαλω φωτογραφια .. Το κατανοησα και εγω μετα αυτο φιλη μου γιατι ηταν κατι που θελησα εγω και οχι αυτα.. οποτε εχει ο καθενας την ελευθερια που αγαπα να εχει εστω και μεσα στην σκλαβισ του..!! ακομα και σε ανθρωπους πιστευω οτι υπαρχει αυτό ..ειναι τοσοσ πολυπλοκο ον ο ανθρωπος φιλη μου..!! σιγουρα θελει πολύ συζητηση το θεμα..σε ευχαριστω που περνας.. και τα λεμε..
      Να περνας ομορφα οτι και να κανεις την αγαπη μου... φιλακιαααα!! :)

      Διαγραφή
    2. Αχ σορυ Μια μου αλλα μερικες λεξεις μου ειναι για κλαματα.. δεν προσεξα το "κανατε" το "βεβαια" και η "σκλαβια "που γραφτηκαν χαλια.. σορυ...την επομενη θα προσεχω περισσοτερο..!!

      Διαγραφή
  22. Καλημερούδια!
    Αρχικά με προσέλκυσε το καφεδάκι που ομολογουμένως φαίνεται πολύ νόστιμο, μετά όμως με κέρδισε ολόκληρη η ανάρτηση σου, πόσο όμορφες εικόνες, για την ελευθερία!
    Ναι τα πουλάκια, καλά έκανες που τα άφησες όμως κινδυνεύουν αν έχουν μάθει να ζουν σε κλουβί. Ίσως να μην έχουν καν τη δύναμη στα φτεράκια τους να πετάξουν μακριά.
    Στολίδια τα ντεκουπάζ σου κι η ονειροπαγίδα σου!!!
    Σήμερα ξύπνησα πολύ νωρίς, και χάζευα τον ουρανό της ανατολής που ήταν ροζ.
    Τώρα θα πάω κι εγώ να μου φτιάξω ένα καφεδάκι, πίνω διπλό ελληνικό με μια ολόκληρη κουταλιά ζάχαρη.
    Καλή σου μέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως την με χαρα σε καλοσωριζω στο χώρο μου ..το κεφεδακι μου το πινω και εγω διπλο και γλυκο το πρωί..χι..χι.. αυτος ο καφες ηταν του καλου μου και οταν ειδα το σχημα που εκανε το φωτογραφησα..
      Τα καναρακια μας δεν ήθελαν να φυγουν οποτε τα ξαναεβαλα στο κλουβακι τους αφου αυτο θελανε και μου το εδειξαν με τον τρόπο τους ..οποτε μου αλλαξαν και καποιες αποψεις μου στα περι ελευθεριας...
      Χαιρομαι που σου αρεσε εδω .. ευχαριστω πολύ που περασες.. να εισαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα καλο σου ξημερωμα φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  23. Μόνο σε σένα ο καφές χαμογελάει!!!
    Μεγάλο θέμα η ελευθερία και... ο φόβος μπροστά σε αυτή... 😉
    Φιλιά, Ρουλίτσα! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκριβως Αλεξανδρα μου.. μεγαλο θεμα στο ποως ο καθενας μας θελει την ελευθερια του.. οσο για τα καναρακια μου με διδαξαν πολλα επανω στο θεμα .. κυριολεκτικα με ξαφνιασαν..με το να μην θελουν να πεταξουν..ισως ο φοβος της ανασφαλειας..τα παντα ισως ειναι θεμα συνηθειας..
      Να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλη μου καλο σου ξημερωμα..φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  24. Mέχρι κι ο καφές σου χαμογελάει!... Τι να λέμε τώρα;
    Να πω ότι με συνεπήρε αυτή η φωτο-ιστορία σου Ρουλιώ μου. Μια μικρή διδακτική ιστορία περί ελευθερίας και πόσο αυτή είναι διαχειρίσιμη. Αν τα πουλάκια έχουν διαίσθηση, δεν μου κάνει εντύπωση που δεν ξεκολλάνε απ' το Σμαραγδόσπιτο. Πού θα βρουν τόση αγάπη και φροντίδα;
    Το γραμματοκιβώτιο φα-ντα-στι-κό!!!
    Και η ονειροπαγίδα σου, επίσης...
    Γενικά, όλος ο κόσμος που σε περιβάλλει, έχει την αρμονία και την αύρα σου.
    Χαμόγελο! Και φιλί γλυκό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα..χα.. την ειπες παλι την ατακα σου Κανελλακι μου ..Με διδαξαν πολλα τα μικρα μου καναρακια..που να το φανταστω οτι την ελευθερια τους που ηθελα εγω να τους δωσω... δεν την ηθελαν αγαπημενη μου και αυτο ηταν το καμπανακι να σκεφτω διαφορετικα την εννοια της ελευθεριας..και ο καθενας μας πως την βιωνει..
      Και εσύ να αφηνεις οπως παντα την γλύκα σου εδω σαν γλυκο κουταλιου..που μ αρεσει ταμάλα..χα.χα. παντα να είσαι καλα και σε ευχαριστω πολύ Κανελλακι μου την αγαπη μου παντα φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  25. Μεγάλο θέμα η ελευθερία σμαραγδένια μου . Θέλει πολύ δύναμη και διαρκή αγώνα για να μπορέσεις να την απολαύσεις στο μεγαλείο της.. Το χαμόγελο στο καφεδάκι σου πάντως δίνει μιά αίσθηση γλυκιάς απόλαυσης είτε σε κατάσταση πλήρους ελευθερίας ή ημιελευθερίας !!! Πολύ γλυκιά ανάρτηση .Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Χρυσανθη μου η ελευθερτια ειναι το πιο ομορφο αγαθο αλλα.. το να την εχεις ή να την αποχτησεις ειναι κατα πως την νιωθεις μεσα σου αυτην ακριβως..αλλοι αρεσκονται στην ελευθερια της σκλαβιας (οπως τα καναρια )ενω για τις δικες μας αποψεις εχουν αλλη εννοια.. δεν ξερω τελικα ουτε και εγω τι ειναι ελευεθερια για τον καθενα χωριστα ..ας την απολαυσει οπως επιθυμει κανεις..
      Να είσαικαλα φιλη μου να έχεις ενα ομορφο τριήμερο..την αγαπη μου παντα φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  26. Βρε Ρουλα!!! Βρε Ρούλα φεύγω με χαμόγελο αλλά με λαχτάρισες πολύ αλλά ας τα παρουμε απο την αρχή.Το πρώτο μου χαμόγελο ήρθε με τον χαμογελαστό καφέ σου και την ετοιμότητα να το φωτογραφήσεις για να χαρούμε όλες και να δικαιωθούμε οτι και το καφεδακι ακόμη σε αγαπά. Υστερα με τα δολοπλόκα λόγια σου το χαμογελάκι εγινε ισια γραμμή αδυνατον να πιστέψω αυτό που έκανες να αφήσεις τα δόλια καναρινάκια τάχα ελευθερα να γίνουν βορά των ψιψινέλ της περιοχής αλλά και της άγνοιας σου.Μας την έφερες όμως !!!Ολα αυτά για να μας δείξεις το ντεκουπαζ του γραμματοκιβωτίου σου (αλήθεια εχω αγοράσει ενα γραμματοκιβώτιο πριν απο 7 χρόνια και ακόμη στέκει στα αζητητα περιμένοντας την σειρά του να ζωγραφιστεί ή ντεκουπαριστεί) την θαυμάσια ονειροπαγίδα σου με τα φτεράκια!!!Σαν Πρωταπριλιάτικη ανάρτηση μου φαίνεται θα ηταν και η καλύτερη όλων.Τα πουλιά ζουν για να είναι ελεύθερα να βρίσκουν με κόπο την τροφή τους και θεωρούνται τυχερά οταν δημιουργούν απογόνους,μα τουτα εδώ είναι 100% σίγουρο οτι δεν θα επιβιώσουν πάνω απο 2-3 μέρες τα πιο τυχερά φυσικά.. Καλή σου μέρα Ρούλα και καλή Σαρακοστή.Θα σε τηλεφωνήσω εγώ, γιατί δεν ήμουν σε καλή μέρα εχθές... Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως θα ειδες Εφη μου καταλαβα το λαθος μου εγκαιρως και ξαξαγυρισαν στην ασφαλεια του κλουβιού τους φιλεναδα..χα..χα...ειδες; για να σας δείξω τα φτερα μου πίσα μεσο Κολοπετινίτσας που λενε..
      Πάντως τελος καλο ολα καλα δεν λενε; θα εχουν παλι την φροντιδα και την αγαπη μου αφου δεν ηθελαν την ελευθερια τους.. !!!
      Χαρηκα που τα ειπαμε και οποτε θελεις ειμαι εδω να τα πουμε..
      Καλή Σαρακοστή κοριτσι μου να εισαι καλα .. την αγαπη μου παντα.. φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  27. Ελευθερία είναι αυτό που κάνει την ψυχή σου να φτερουγίζει!
    Καλή Σαρακοστή, Ρούλα μου με αγάπη και κατάνυξη!
    Σε φιλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως ειναι Σταυρουλα μου η ελευθερια ειναι διαφορετική για τον καθε ενα μας.. πως την νιωθει μεσα του..σε ευχαριστω πολύ που περνας και τα λεμε ..αυτον τον καιρο η ελευθερες ωρες μου οσο πανε και λιγοστευουν μεχρι το Πασχα ..να προλαβω ημερομηνιες με κατι δημιουργιες μου...
      Καλή Σαρακοστη και σε σενα Σταυρουλα μου να βιωσεις οπως αγαπας τις μερες αυτες!!! την αγαπη μου .. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  28. Ρουλίτσα μου γλυκιά, τους έδωσες το δικαίωμα επιλογής κι αυτό είναι πολύτιμο!
    Νιώθουν ασφάλεια και σ' αγαπούν που τα φροντίζεις, στο έδειξαν με τον τρόπο τους.

    Μεγάλο χαμόγελο σαν του καφέ και φιλιά σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή