Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ...ΚΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ...!!



Έχω κουραστεί...έχω βαρεθεί... έχω
απηυδήσει.. από αυτά που συμβαίνουν εδώ και χρόνια και μέχρι σήμερα σ αυτόν το τόπο...!
Δεν ρίχνω το φταίξιμο πουθενά παρά μόνο σε μένα που επιλέγω ποιος θα με κυβερνήσει..Θέλω να αλλάξει κάτι.. δεν ξέρω τι..αυτό ας το βρουν αυτοί, που είναι εν γράμματοι....(γραμματιζούμενοι) όπως τους λέγαμε παλιά...μέχρι τότε έχω επιλέξει να μην ξαναδώ πολιτική συζήτηση στην  τηλεόραση...φτάνει πια..!!! έχουν υποτιμήσει την νοημοσύνη μου... και αυτό δεν το ανέχομαι..τέλος. 
Επέλεξα λοιπόν  φίλοι μου να χαλαρώσω το μυαλό μου που το χρειάζομαι παρά ταύτα να το πάω  σε άλλα μονοπάτια... 
Στις σελίδες κάποιου  βιβλίου.. και αν είστε και εσείς σαν και μένα..σας προτείνω  τα διαβασμένα μου και τα αδιάβαστα..έχουμε ακόμα καλοκαιράκι.. όλο και κάποιες στιγμές χαλάρωσης.. θα χρειαστούμε αγαπημένοι μου φίλοι... ένα βιβλίο θα μας τις  δώσει ..
Τα  διαβασμένα μου...
Ένα εκπληκτικό βιβλίο είναι (το Σμαράγδι στην βροχή ) της Άννας Γαλανού.. ένα υπέροχο καλογραμμένο βιβλίο που  ήταν  δώρο της φίλης μου Βίκυς της ποδηλάτισσας..
Μια υπέροχη τριλογία που σας προτείνω είναι το ( άγριο τριαντάφυλλο) της Τζένιφερ
Ντόνελι....

Ένα ακόμη όμορφο βιβλίο με πολύ ωραία πλοκή.. είναι (το διώροφο της Τσιμισκή)
της Γιώτα Φώτου..
Ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο που έχω διαβάσει.. είναι η (εφεύρεση των φτερών)  εντυπωσιάστηκα με το θέμα του πραγματικό αριστούργημα ..της..Sue Monk Kidd..
Ένα βιβλίο που με εντυπωσίασε ήταν και το ..(η παγίδα των χρωμάτων) του δημοσιογράφου Μένιου Σακελαρόπουλου ήταν η έκπληξη για μένα που τον ήξερα μόνο σαν δημοσιογράφο...
Tα αδιάβαστα μου ...
Το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Κρομμυδά... (μη με λησμόνει) δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη  ...

όπως και για το ( Σενάριο Αθανασίας) του Βασίλη Γκουρογιάννη..
και η τελευταία μου πρόταση είναι το 
(ο Τελευταίος χορός της Σαλώμης) της 
Ρένας Ρώσση-Ζαίρη...το πήρα στην βιβλιοπαρουσίαση της...αυτά θα διαβαστούν προσεχώς...
Ελπίζω αγαπημένη μου παρέα.. να ταξιδέψετε και εσείς μέσα από ένα βιβλίο.. είναι το καλύτερο αντίδοτο μέσα στους  χαλεπούς καιρούς που περνάμε...
Εμείς κόντρα στις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε έτσι δεν είναι; 
Να είσαστε όλοι καλά ..!!!!





38 σχόλια:

  1. Εδώ και καιρό σκέφτομαι μιά παρόμοια ανάρτηση, Ρούλα μου!!! Αγαπώ πολύ το διάβασμα και δεν περνάει μέρα μου χωρίς κάποιο βιβλίο. Τώρα τελευταία μάλιστα έχω ξεθάψει πολλά παλιά από την βιβλιοθήκη μας και τα διαβάζω το ένα πίσω από τ'άλλο.
    Φιλάκια πολλά, καλό μήνα να έχουμε και καλά 'ξεμπερδέματα'!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κανεις Μαριαννα μου παντα θα υπαρχουν βιβλια που δεν τα εχουμε διαβασει και αξιζουν να τα προτεινουμε .. ειναι ωραιο Και μενα μου αρέσει να διαβαζω..Μαριάννα μου ο χρονος ομως ειναι πολύ λιγος που αφιερωνω σε αυτήν την αγαπη μου είναι αλήθεια οτι την εχω απατησει με το μπλοκιν...να ηξερες που διαβαζω και ποσο λιγο θα γελουσες...ομως ενα βιβλιο παντα θα υπαρχει στα χερια μου... και φετος σταθηκα πολύ τυχερή .. απο αυτά που εχω διαβασει δύο μονο εχω αγρασει .. τα αλλα τα εχω κεδισει μεσα απο ενα ραδιοφωνικό σταθμο.. που κληρωνει παντα βιβλία.. και μαλιστα καινουργιες εκδοσεις...αυτο μου δινει την ευτυχία να έχω να διαβαζω ...Φιλη μου .. ας ελπίσουμε το οχι του λαού να ειναι μια καινουργια αρχή και ενωμενοι να κτισουμε ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μας..και το καλύτερο της πατρίδας μας.. φιλακιααααααα!!

      Διαγραφή
  2. Το καλοκαίρι προσφέρεται περισσότερο
    για διάβασμα....

    Καλά να είσαι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ελενη μου... αν και δεν μπορω να καταλαβω το δικό μου καλοκαίρί ειναι τοσο γεματο.. που ο χρονος μου για διαβασμα οσο παει και λιγοστευει.φιλη μου ..αν πω οτι τον χειμωνα διαβάζω περισσότερο θα με πιστεψεις; ..ας πορευούμε ενωμενοι..καλη εβδομαδα.. φιλακιαααα ♥

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Πραγματι Μαρία Ελενα μου.. αν δεν ηταν ωραία δεν θα τα πρότεινα.. καλα να περνας .. στις βολτες σου στην θαλασσα.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  4. Το θέμα είναι εμείς να μην υποτιμάμε την νοημοσύνη μας! Καλό διάβασμα, Σμαραγδένια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Αλεξάνδρα μου οτι αρχιζουμε να ξυπναμε εστω και αργα.. καιρός ΄ηταν.. ε;...και βεβαια ..ειναι σωστο αυτό που λες με την νοημοσύνη.... εμεις να μην υποτμαμε... να προσπαθησουμε να μην το κανουμε..ευχή..... .ας πορευτούμε ενωμένοι..φιάκιααααα!!

      Διαγραφή
  5. Χα!χα! και εγώ στο διάβασμα το έχω ρίξει.... Διαβάζω και δημιουργώ, για τηλεόραση ούτε λόγος να γίνεται!!!!! Φιλώ σε φιλενάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Βικουλα μου καναμε πολύ καλα΄ξελαμπικάραμε το μυαλό μας.. αυτες τις μερες.. δεν πήγαινε άλλο βρε παιδι μου... !!
      Ας ελπισουμε απο αυριο να είμαστε όλοι ενωμενοι .. και να κοιταξουμε το καλο αυτής της ερμης μας πατριδας... σε γλυκοφιλώ.. ελπίζοντας .......

      Διαγραφή
  6. Ρουλάκι μου σε ευχαριστούμε,καλό καλοκαίρι!!!!!!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρουλάκι μου σε ευχαριστούμε,καλό καλοκαίρι!!!!!!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως την βρε Εφη μου τι μου κανεις;.ελπίζω ολα καλά..!!! χαθηκαμε.. ε; . αχ αυτό το φεης μπούκ..τι κανει.......να είσαι καλα χαρηκα και σε ευχαριστω για την επίσκεψη... καλο καλοκαιρι να περασεις και εσύ ...μια ομορφη εβδομαδα σου ευχωμαι .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  8. Ρούλα καλημέρα. Πες μου, είναι ωραία η τριλογία της Τζένιφερ Ντόνελι; Δηλαδή ενθουσιάστηκες;, Γιατί πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο και τα είχε προσφορά (και τα 3 βιβλία), σε πολύ καλή τιμή και δεν τα πήρα γιατί φοβήθηκα μήπως δεν ήταν ωραία.. Βλακεία έκανα;; Τα φιλιά μου με ένα ηχηρό Ο Χ Ι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα αν σου πω πως εκανες βλακεια που δεν πηρες τα βιβλία τι θα μου πεις Πετρίνα μου; ενθουσιαστηκα δεν θα πεί τιποτα... τωρα διαβαζω το τρίτο βιβλιο της...υπεροχα γραμενο..σου κεινεί το ενδιαφερον το διαβαζεις ευχάριστα..αν και ειναι μεγαλα ...αν τα ξαναβρεις να τα παρεις.. και οταν τα διαβασεις θα χαρώ να μου πεις την γνωμη σου .και εννοειτε οτι . τα φιλια σου τα πηρα.. μαζι με το ΟΧΙ σου Σαου εστηλα και μεηλ.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  9. Ευτυχώς υπάρχουν τα βιβλία Ρούλα μου...πάντα στο πλάι μας να μας ταξιδεύουν, να μας χαλαρώνουν, ακόμα και να μας παρηγορούν.
    Σε ευχαριστούμε για τις προτάσεις!
    Φιλιά πολλά και καλές αναγνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ευτυχως Μαρία μου .. εχουμε επιλογες... για το τι θα κανουμε....εκτος απο το διαβασμα...μπορούμε να κανουμε μια βόλτα στην εξοχή.. η να πιουμε ενα καφεδακι με μια φίλη. εναλακτικες υπαρχουν αρκεί να θελουμε.. να εισαι καλα Μαρία μου καλη εβδομαδα να εχουμε φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  10. Τέλειες οι προτάσεις σου Ρούλα μου, δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και ενδιαφέρον από ένα ωραίο βιβλίο, παρ΄όλο που δυσκολεύομαι πιά να διαβάσω, και πολύ με λυπεί, προσπαθώ να στρέψω τα ενδιαφέροντά μου σε άλλα χαλαρωτικά πράγματα έχοντας κλειστή την τηλεόραση. Καλό διάβασμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια οτι τωρα τελευταια το εχω ρίξει στο διαβασμα εκτός και λιγο ντεκουπαζ σε γλαστρούλα που εκανα .. τα μπανια μας ειναι λιγα γιατό ο καιρός συνεχεια φυσάει..και ειναι αλήθεια οτι τα βραδυα κανει ακομη λιγη ψυχρα...αυτό δεν είναι καλοκαιρι παιδι μου..τι να πώ.....να είσαι καλα και ας πορευτούμε ενωμενοι πια.. φιλακιαααααα

      Διαγραφή
  11. Την πιο καλή ασχολία βρήκες από το να μας πιπολίζουν το κεφάλι οι ανεγκέφαλοι στα κανάλια.
    Υπέροχες οι επιλογές σου
    Ευχαριστούμε πολύ και
    καλό και χαρούμενο καλοκαίρι να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ... πες το Ζουζού μου τι καλύτερο απο ενα βιβλιο .... ασχολια που σε ταξιδευει.. και σε χαλαρωνει...όσο για το καλοακαιρακι φετος μας την έφερε λεω εγώ απο τον αερα.. μεχρι την ψυχρούλα το βραδυ... δεν σου κανει ορεξη... αλλες χρονιες εδώ στην Κρητη τέτοιο καιρό ηταν σε ευχαριστω πολύ να περνας καλα οτι και να κανεις φιλακιαααααααα..!!!

      Διαγραφή
  12. Τα περισσότερα τα'χω διαβάσει , Σμαραγδένια μου και είναι πράγματι πολύ καλογραμμένα!!! Να'σαι καλα για τις εξαιρετικές επιλογές σου!! Οσο για τα υπόλοιπα, ελπίζω να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλύτερη Ελλάδα ! Να μπορέσουμε να βάλουμε στην άκρη τους εγωϊσμούς και τις μικροψυχίες μας και να κοιτάξουμε το αύριο με αισιοδοξία !!
    Φιλάκια πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα τι ωραια.!!! του διαβασματος και εσύ Πέπη μου;...ωραιες επιλογες καναμε νομιζω ... και ακριβως αυτό που λέμε .. να πορευτουμε ενωμενοι και να κάνουμε μεσα απο τις δυσκολιες θαυματα.. φιλη μου μονο να το θελουμε... και να κοιταξουμε μπρόστα. πια.. να περνας ομορφα οτι και να κανεις . Πεπη μου καλη εβδομαδα.. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  13. ναμαι κι εγώ!
    Κρίμα που είμαστε μακριά για ανταλλαγές!
    Καλοδιάβαστα όσα δεν πρόλαβες!κι εγω σκέφτηκα αυτά που σου έγραψε η ΜΑΡΙΆΝΝΑ!
    φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ανταλάξουμε βιβλία.....θα σου πω τον τρόπο .. οπως κανανε τα παιδια μου μικρά με τις χαρτοπετσετες..Αδέρφι μου. με ενα μιση ευρώ σου στελνω .....απο αυτα που εχω διαβασει...και ειναι δικα μου... γιατί η τριλογια της Ντονελι ειναι δανικο.. ... αγαπη μου.. την ιδια σκεψη καναμε .... να περνας ομορφα .... φιλακιαααααα!!! τα λεμε

      Διαγραφή
  14. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία και η πιο γόνιμη αντίσταση στον πόλεμο νεύρων που μας κάνουν.
    Ρουλάκι μου καλά ταξίδια στις σελίδες των βιβλίων σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το Κανελλάκι μου.. να αγιάσει το στόμα σου... ψυχοθεραπεια δεν λες τιποτα... εμενα με εχει πιασει κάτι.. με το που βλεπω εκμπομες πολτικου περιεχομενου γυαλίζει το ματι μου... νισάφι πια.. ας είμαστε ενωμενοι βρε μάτια μου και ολα θα φτιαξουν..δύσκολα είναι ( και πότε δεν ήταν;) κανεις δεν λέι το αντιθετο.. αλλα λιγη αισιοδοξια χρειαζεται.. και θα τα καταφερουμε.. ετσι δεν εναι;...να είσαι καλα φιλη μου με οτι και να κανεις .. φιλω σε..

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις! Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι καλύτερα νομιζω φιλη μου να απασχολουμε λιγο το μυαλό μας και σε κατι αλλο.. εκτος απο αυτά που μας βομβαρδίζουν..να εισαι καλα και να περνας ομορφα με τις μικρούλες σου... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  16. Καλέ; Πού πήγε το σχόλιο μου;
    Καλά στα είπα τηλεφωνικώς...
    Αφήνω την ♥ μου και πάω να ντεκουπάρω!
    Μουατς!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχασες Αριστάκι μου; ευτυχως που υπαρχουν και αλλες εναλακτικες λύσεις.. παιρνω την καρδουλα την καναω αντιγραφή και επικόληση και νάτηηηηηη ....♥♥ επι δύο... χι.χι. περιμενω εργααααααα!!! μικρή....φιλακιαααααα

      Διαγραφή
  17. Ρουλάκι μου, το διάβασμα είναι από τους καλύτερους τρόπους να ξεχαστούμε και ταυτόχρονα να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας!
    Κι εγώ στο διάβασμα το έχω ρίξει τον τελευταίο καιρό! (Έχουν μαζευτεί κάμποσα βιβλία στοιβαγμένα και αδιάβαστα! Οπότε... τα έχω βάλει ήδη σε σειρά ανάγνωσης! ;-)
    Να είσαι καλά, κορίτσι μου γλυκό!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως που έχουμε και τα βιβλία.. Συριανακι μου... ειπα να σας κανω καποιες προτασεις... ενεκα των ημερων που δεν είχα και την καλύτερη διαθεση.. βρε παιδακι μου ... .ποιος; εγώ.. !!!.παντως μεσα απο τις ιστορίες τους ξεχνιέμαι τα προβλήματα ειναι εκεί και μας περιμενουν... θα τα αντιμετωπίσουμε οσο καλύτερα μπορούμε...να είσαι καλα μικρη μου...και ας μην χάνουμε την θετική μας σκέψη... να περνας όμορφα ακομα και στα δύσκολα.... φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  18. Ρουλίτσα μου αγαπημένη σίγουρα το διάβασμα σε ταξιδεύει, σου ανοίγει ορίζοντες, σε χαλαρώνει. Σ΄ ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου για διάβασμα. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! βρε Γιούλα μου...τι να κανουμε για να ξεφύγουμε εστω και λίγο απο αυτα που μας συμβαινουν λιγη εκτόνωση μεσα απο ενα βιβλίο βρήκα \και είπα να σας το πρωτείνω .. οχι οτι δεν θα το σκεφτηκατε και μονες σας.. αλλα με τόσα που μας εχεουν γεμίσει το μυαλο μας... τι να πω...... ας γινει το καλύτερο για αυτόν τον πολύπαθο τόπο...φιλεναδα... γαι το μελλον των παιδιων μας. να είσαι καλα και να περνας ομορφα.. οσο γινεται... θα τα πουμε έ; φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  19. Θα σου πω Ρουλίτσα μου, πως έχω τόσα πολλά ενδιαφέροντα sites και blogs να διαβάσω που δεν μου μένει καιρός για βιβλία! :P
    Μόνο το βιβλίο-νετ να επισκέφτεσαι και είσαι 100% καλυμμένος! ;)

    http://tovivlio.net/

    ΑΦιλάκια καρδιάς και καλή μας ανάγνωση! <3 :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ομορφο ειναι να γεμιζουν οι ωρες σου με οτι σε ευχαριστει να κανεις Μαγισσούλα μου...!!! το διαβασμα ειναι καλό οπου και αν το κάνεις .. να ΄ξερεις εγώ που διαβαζω θα γελάσεις..... νια εκει που παει ο νους σου..χι.χι. εχω τοσο λιγο χρονο γαι τις δικες απολαυσεις.. με παιδια και εγγονια μαζί ολοι εδώ....που να προλαβεις να αφιερωσεις και λιγο χρόνο σε σενα..λιγο και η θάλασσα που σε ξελογιαζει...οταν την αγναντευεις.....πως να της αντσταθεις...ε;.....φάτσα φόρα απέναντι....χι.χι. το εχεις διαπιστωσει γιατί εχω ψιλοχαθει και απο την γειτονια.... και τα γεγονοτα.. που τρεχουν... αστα φιλη μου... ας ευχηθουμε να το καλύτερο για όλους μας... μαγισσουλα μου ... το βιβλιο νετ το ξερω... και οταν βρισκω καιρό το επισκεπτωμαι.... φιλακιααααα μεχρι την επομενη επισκεψη....:k <3

      Διαγραφή
  20. Να ΄μαι κι εγώ!
    Ρουλίτσα μου γλυκιά όλοι σχεδόν στην ίδια με σένα κατάσταση είμαστε...
    Ευτυχώς που υπάρχουν τα καλά βιβλία και μας κάνουν λίγο να ξεφεύγουμε από όλα όσα μας ταλαιπωρούν...
    Να περνάς καλά, να χάνεσαι στις καλογραμμένες ιστορίες και στο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού που βλέπεις!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή