Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο ΠΕΤΡΗΣ...Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ....ΓΡΑΜΜΑΤΑ..!!!!

 Ηρθε η ώρα νομίζω αγαπημένη μου παρέα..να σας δείξω τι έκανα στο μάθημα του σεμιναρίου της Μαρίας....!!!!
 Οπως βλέπετε εγώ έκανα παιδικό σχέδιο....!!!αφού ήμουν η πιο μικρή μαθήτρια..!!!τα άλλα κορίτσια τα είδατε στην προηγούμενη ανάρτησή και σίγουρα στο φέης..
Δεν σας το έδειξα από την αρχή... όχι για κάποιον λόγο .. ούτε για να σας  εξάψω την περιέργεια....
απλώς έπρεπε να συνεχίσω τα μαθήματα μοναχή μου...για να ολοκληρώσω με λίγες ακόμα ζωγραφιές ένα μικρό μου παραμύθι...!!
Δεν ξέρω αν τα κατάφερα καλά η... ίσως μέτρια..όπως όμως και να είναι εγώ το χάρηκα ... το ευχαριστήθηκα .. και αυτό με γέμισε χαρά...και όπως λέμε η προσπάθεια μετράει..!! για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να πάρω την δασκάλα αποκλειστική..!! όποτε φίλοι μου αρκεστείτε με αυτό που βλέπετε..και απολαύσετε..!!
Κάτω από τις εικόνες (αν και δεν χρειάζεται γιατί είναι οφθαλμοφανές) ) αναγράφονται..ονόματα..!!
Ο ΠΕΤΡΉς Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Μια  φορά  σ ένα πολύ όμορφο χωριό, ζούσε ένα παιδί που το έλεγαν Πετρή. 
Όλη μέρα του άρεσε να τρέχει στα χωράφια και να κάθεται όταν κουραζόταν κάτω από τα μεγάλα δέντρα, να ακούει το γλυκό κελάδημα των πουλιών, να γελάει με τον φοβητσιάρη λαγό, που με τον παραμικρό θόρυβο έτρεχε να κρυφτεί στην φωλιά του.
   
                                   Ρούλα
Κάθε πρωί πήγαινε στην αυλή τους να ταΐσει  τις κότες και να χαζέψει τον κόκορα τους που περπατούσε καμαρωτός  και περήφανος σαν βασιλιάς.
                             το πρωτότυπο της Μαρίας βιλλιώτη
                                και από κάτω το αντίγραφο...μην γελάτε καλέ;
                                               Ρούλα
Όμως ήρθε ο καιρός να πάει ο Πετρής στο σχολείο και από τότε όλα άλλαξαν, γιατί  δεν τα πήγαινε καλά με τα γράμματα.
Ουφ...!! αναστέναζε, κάθε φορά που  προσπαθούσε να τα γράψει.
Όλα του φαίνονταν δύσκολα. Πάντα τα μπέρδευε.
Στο Αλφα ξεχνούσε να βάλει την γραμμούλα στη μέση και  το μπέρδευε με το Λάμδα.
Το Ξί.. το έλεγε Ψι.. αλλά,  αυτά που τον δυσκόλευαν περισσότερο ήταν το Βήτα με το Θήτα.
Τον δυσκόλευαν συνέχεια τα κουλουράκια και οι γραμμούλες.
Τι θα γίνει με σένα Πετρή μου; του έλεγε η μαμά του. Πότε θα μάθεις γράμματα;  συνέχεια τα φορτώνεις στον κόκορα...!!!
Είναι αλήθεια ότι η καλύτερη ώρα για τον Πετρή, ήταν η ώρα που χτυπούσε το κουδούνι του σχολείου.. για να σχολάσουν.
Τότε έτρεχε γρήγορα.. γρήγορα στο σπίτι του, άφηνε την τσάντα του που ήταν και βαριά από τα γράμματα και πήγαινε να τρέξει  στα χωράφια και να ξαπλώσει μέσα στις κατακόκκινες  παπαρούνες.
Εκεί που άκουγε τα πουλάκια του ήρθε ξαφνικά μια ιδέα..!!
Αφού η μαμά του  του έλεγε συνέχεια πως φόρτωνε τα γράμματα στο κόκορα, γιατί να μην το έκανε; 
Μια και δυο  λοιπόν, πάει στο κοτέτσι και πιάνει το κόκορα τον περήφανο και καμαρωτό που έμοιαζε σαν βασιλιάς όταν περπατούσε και άρχισε να του φορτώνει τα γράμματα.
Πιάνει πρώτα το Αλφα και το βάζει στην πλάτη του κόκορα...μετά βάζει το Βήτα, το Γάμα, το Δέλτα, το Εψιλον. 
Σιγά  σιγά, του φόρτωσε όλη την άλφα-βήτα.Μερικά του έπεφταν κάτω. όμως όταν  κατάφερε να τα βάλει σχεδόν  όλα του είχε μείνει όμως ένα γράμμα στο χέρι.
Αυτό ο Πετρής δεν ήξερε που να το βάλει ..  το γράμμα  ήταν  το Ομικρον  που όπου και να το έβαζε γλιστρούσε και έπεφτε κάτω. 
Σκέφτηκε από εδώ...σκέφτηκε από εκεί και στο τέλος βρήκε την θέση που θα έβαζε το Ομικρον .
Το λειρί  στο κεφάλι του κόκορα ήταν κατάλληλο για ένα γραμμα ολοστρόγγυλο όπως το Ομικρον.
Χαρούμενος  ο Πετρής που ξεφορτώθηκε τόσο εύκολα τα γράμματα ,κοίταξε ευχαριστημένος τον κόκορα.. τον περήφανο και καμαρωτό, που έμοιαζε πια σαν βασιλιάς έτσι που ήταν σαν στέμμα  το όμικρον στο κεφάλι του.
   
                              Ρούλα
Μα η χαρά του, δεν κράτησε πολύ ώρα,γιατί θέλοντας ο κόκορας να κάνει κικιρίκου, τεντώθηκε , τίναξε τα φτερά του δυνατά και το κακό δεν άργησε να γίνει..!! 
Όλα τα γράμματα σκόρπισαν κάτω, πέφτοντας δεξιά κι αριστερά.
   
                           Ρούλα
Τι να κάνει ο Πετρής,είδε κι απόειδε πως δεν γινόταν να φορτώσει τα γράμματα στο κόκορα, τα μάζεψε από κάτω, τα έβαλε ξανά μες την τσάντα του και αποφάσισε από εδώ και πέρα να τα πηγαίνει καλά μαζί τους.

                               Ρούλα
Γιατί κατάλαβε πως τα γράμματα είναι για τους ανθρώπους και όχι για τους κοκόρους..!!!
                      ΤΕΛΟΣ 
Αγαπημένη μου παρέα  αυτό ήταν ένα διδακτικό  παραμυθάκι για μικρά..παιδιά  και για όσους νιώθουν ακόμα  παιδιά.. ελπίζω να σας άφησε μια καμπύλη   χαμόγελου στα χείλη... η οποία ισιώνει τα στραβά... μην το ξεχνάτε...!!
Να περνάτε όμορφα με ότι και να κάνετε.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιράκι....!!!



51 σχόλια:

  1. Παραμυθένια Ρούλα μου εσύ έδειξες πως ήσουν καλή μαθήτρια και δεν τα φόρτωσες στον κόκορα. Τώρα πλέον θα εικονογραφείς τα υπέροχα παραμύθια σου και τα παιδικά ποιηματάκια, όπως εσύ τα έχεις φανταστεί!
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα ποσο σε ευχαριστω Ελενη μου .. είπα να γινω και εγώ μια μαθητρια... αλλα θελει πολύ δουλεια η ζωγραφική.. και τεχνικη που δεν κατεχω καλά .. σε ενα σεμιναριο τι να πρωτομαθει κανεις.. αλλα δεν εχω και την απετηση να γινω ζωγραφος .... να μου πείς ποτε δεν λεμε ποτε... εε; ομως μεχρι εκει που μπορω ..και ισως αργοτερα να βελτιώσω την ζωγραφικη μου.. γαιτί ειμαι ακομα στην αρχή...είναι πια τόσος λιγος ο χρονος μου..!!!! να περνας ομορφα φίλη μου καλο υπόλοιπο καλοκαιριου..φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  2. Ρουλάκιιιιιιιιιιιιιι!!!!
    Το παραμύθι σου μου άρεσε πάρα-πάρα-πάρα πολύ! Αγαπώ τα παραμύθια, γυρνάω πίσω και ναι: Χαμογελώ!
    Αλλά όλα κι όλα: με τα έργα που ζωγράφισες, δεν γελάω καθόλου!
    Τα βρίσκω πολύ όμορφα και απόλυτα ταιριαστά με το παραμύθι σου! (Έτοιμη και η εικονογράφιση!!!) ;-)
    Και ειδικά, βλέποντας το πρωτότυπο έργο της Μαρίας μας και στη συνέχεια το δικό σου, μόνο ένα πελώώώώώριο μπράβο μπορώ να πω!
    Νομίζω πως είσαι πάάάάάρα πολύ καλή μαθήτρια!!!
    Σε φιλώ πολύ, γλυκό μου κορίτσι!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! <3 :k <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα Συριανακι μου πρωτα έπρεπε να γελασεις με την ζωγραφικη μου βρε..!!! :D μεχρι να γινει σωστή εικονογραφηση ουου θελει δουλεια ακομα.. πολύ .. αλλα είπαμε είμαστε ακομη μικρες και θα μαθουμε....παντως το παραδεχομαι οτι μια έφεση στο σχεδιο την εχω... την τεχνικη δεν κατεχω ακομα...που θα παει ομως; ... στο επομενο σεμιναριο.. θα δεις....!!! σε ευχαριστω για τα φιλακια σου που καθε φορα σκάνε στο μαγουλο μου... παρε και τα δικα μου με μια αγκαλιτσα...!!! ..:k :k :k <3<3.....

      Διαγραφή
  3. Πόσο μα πόσο σε χαίρομαι!!!
    Μεγάλη η πρόοδός σου!!!
    Είσαι ένα αιώνιο παιδί γι αυτό
    και τα παραμύθια σε θέλουν τόσο...

    φιλάκια πολλά πολλά ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H περιεργεια μου δεν έχει όρια..Ελενη μου θελω να δοκιμαζω τι μπορώ ν ακαταφερω εστω και τωρα... μου αρέσει να μαθαινω πραγματα και ας μην τα κανω τελεια.. αυτό δεν με απασχολεί καθαλου..αρκει να είναι ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα ...τωρα παινευομαι και μοναχή μου...φιλη μου...ισως αργότερα οταν τελειποιησω την τεχνικη του να ζωγραφιζω ...σωστα...κανω καποια εικονογραφιση σε παραμθακια που εχω γραψει.... γενικα εγω ειμαι του παιδικου .. οπως καταλαβες...!!! να περνας ομορφα Ελενη μου σε ευχαριστω που περνας..... φιλακιααααα.:k :k <3

      Διαγραφή
  4. Μα τι γλυκό, όμορφο και διδακτικό παραμυθακι! Όσο για τα σκίτσα είναι πανέμορφα! Ασε που τα δικά σου κοκόρια μου αρέσουν περισσότερο! Φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω παρα πολύ για τα καλά σου λογια...φιλη μου... οτι μαιθενει κανεις καλο ειναι λεμε εμεις οι λιγο πιο μεγαλοι.. αν και η καρδια δεν μεγαλωνει η ατιμη.... να περασεις όμορφα το υπολοιπο καλοκαιρακι οσο μας επιτερεπει ακομα ο κιαρός... φιλακιαααα!!:k ::k

      Διαγραφή
  5. Ο Πετρής ενσαρκώθηκε άψογα στις ζωγραφιές και κυρίως στη σύντομη αλλά πολύ διδακτική ιστορία σου!
    Σίγουρα θα είναι πολύ υπερήφανος με την ιστορία του και θα φουσκώνει σαν κόκορας απ' το καμάρι του.
    Κι όταν θα μάθει όλα τα γράμματα και θα τα βάζει στη σειρά να φτιάχνει λέξεις, θα γράψει κι αυτός ένα παραμύθι για μια καλή νεράϊδα που μοίραζε στον κόσμο απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία της. Πότε με παραμύθια για μικρά παιδιά, πότε με κατασκευές για μεγαλύτερα κι άλλοτε με ωραία στιχάκια που τα έπλεκε με μαεστρία και τα έκανε μαντινάδες.

    Υπέροχη και τρυφερή Ρούλα μου... οι ζωγραφιές σου κρύβουν την παιδική ζωηράδα σου και το σπινθηροβόλο πνεύμα σου.
    Να'σαι πάντα καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να το κανω αυτό το παιδι Κανελλακι μου που ενίοτε ασφυκτια εκει μεσα; το αφήνω και εγω πότε πότε πότε να δραπετεύει και να κανει τα δικα του... οσο του το επιτρεπω...καλα τα παμε .. δεν ξερω ομως πως θα εξελιχτεί αυτή η ιστορια..ελπίζω προς το καλύτερο :D γιατί δεν με βλεπω καλά..φιλη μου . με τόσα που μπλέκομαι... σαν να θελω να προλαβω οτι δεν εκανα μεχρι τωρα μου μοιάζω.. και σιγουρα κατα βαθος έτσι πρέπει να ειναι...σε ευχαριστω για τα τόσο ομορφα σου λογια... χαιρομοι πολυ οταν τα διαβάζω..να είσαι καλα ... και να περνας ομορφα οτι και να κανεις Κανελλακι μου ... φιλώ σε ...:k <3<3

      Διαγραφή
  6. Ξεχειλίζει τρυφερότητα το παραμυθάκι σου Ρούλα μου και ανεπιτήδευτη γλύκα οι ζωγραφιές σου ,που το συνοδεύουνε υπέροχα !!!Τελικά ο Πετρής θα τα αγαπήσει τα γράμματα και θα γίνει , χωρίς άλλο,ένας καλός μαθητής, όπως καλή μαθήτρια στη ζωγραφική, έγινες κι εσύ, αν κρίνω από τις θαυμάσιες ζωγραφιές σου.... Να είσαι καλά Ρούλα μου, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ να μην τα θελει τα γραμματα ο Πετρής; :D χαρηκα που σου αρεσε φιλη μου...Δεν ειναι ομορφο συναισθημα η τρυφερότητα Κλαυδία μου; μακαρι να την είχαμε παντα στην καρδια μας ..!!!
      Σιγά σιγα θα μαθω να ζωγραφίζω γιατί τωρα σχεδιαζω.. απλα... θελει πολυ δουλεια η τεχνη... αυτή... και ευτυχως η Μαρία μας... ξερει να σου μεταφερει με μοναδικο τρόπο τα μαθηματα..και να σε κανει να χαιρεσαι που εισαι μαθητρια...της. σε ευχαριστώ πολύ για την ενθαρηνσή σου φιλη μου.. να περασεις και εσύ ενα ομορφο υπολοιπο καλοκαιρακι... φιλακιααααα!!! :k :k

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Ρουλίτσα! :D
    Χωρίς να θέλω να το παίξω 100% μάγισσα, αν μου έδειχναν χύμα κάποιες ζωγραφιές, θα σ΄ αναγνώριζα πολύ εύκολα και αυτό γιατί βγάζουν καρδιά και τρυφερότητα μικρού παιδιού! :P
    Το παραμύθι, πολύ διδακτικό και καλά θα κάνουμε πια όλοι μας, αν θέλουμε να δούμε προκοπή μέσα μας και έξω από μας, "να μην τα ρίχνουμε στον κόκορα"!!! ;)
    ΑΦιλάκια πολύ χαμογελαστά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μαγισσούλα μου που ξερεις απο εικονογραφιση παραμυθιων...και με ξερεις οπως φανταζομαι, σιγουρα θα με καταλαβαινες...σίγουρα. ειμαι ακομα στην αρχή ομως προσπαθω ..που θα παει;:D χαίρομαι τοσο πολύ για τα καλα σου λογια γιατί για μενα έχουν πολύ σημασία φιλη μου να μου τα λες εσύ.!!! σε ευχαριστω πάρα πολύ καλο υπολοιπο καλοκαιρακι... φιλακιαααα πολλααααα.. !!!! :k :k <3

      Διαγραφή
  8. το διαβασα το πρωί, το ξαναδιάβασα τώρα και δεν έχω να προσθέσω παραπάνω απ΄ όσα είπαν τα κορίτσια πριν απο μένα!
    Τόσο η ιστορία όσο και οι καταπληκτικές ζωγραφιές σου, φωνάζουν:Σ Μ Α Ρ Α Γ Δ Έ Ν Ι Α !!!!!!
    Και....απ΄ότι παρατηρώ, χωρίς....κάναβο! Αμ πως!
    φιλιά πολλά πολλά!!!!με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί παιδι μου το διαβασες δύο φορες;.... μία και πολύ του ειναι...αδέρφι..και βέβαια χωρίς κάναβο ..ειναι ..αμ πώς;.. αν εισαι ζωγραφως να είσαι..!!!!. .....καλά μην βαρας..ντε;.θα περιμενω και την κριτική της Μυρτούλας..αυτη με ενδιαφερει παρα πολύ...και νομίζω οτι αγαπη μου καταλαβαινεις τον λόγο...ε;..:D ..χαιρομαι που είσαι ευτυχισμνη..!!!να περνας ομορφα ,, παντα.. καλο υπολοιπο καλοκαιρακι.. φιλακιααααα πολλαααα!!! :k :k <3<3

      Διαγραφή
  9. Φιλεναδα μου θαυμασιο το δημιουργημα σου στο σεμιναριο της Μαριας. Τοσο ενθουσιαστικα που παρατησα την αναρτηση μισοδιαβασμενη απο τη χαρα μου να σου γραψω. Παω τωρα πισω να ολοκληρωσω την αναγνωση. Χρυση δασκαλα η Μαρια μας, δε βλεπω την ωρα να γινω μαθητρια της. Φιλια αμετρητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηλθα για συμπληρωμα. Μου αρεσε επισης πολυ η τελευτα ζωγραφια. Εχεις δωσει στον Πετρη πολυ σωστη κινηση οπως περπαταει για το σπιτι του.
    Καλο βραδυ και φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oταν με το καλο κατεβεις φιλεναδα.. τοτε θα πηγαινουμε παρέα και θα μαθομε να κανουμε ωραια πραγματα... γιατί με ενα μαθημα τι να κανεις.. οσο και να προσπαθεις θελει την τεχνική της η τέχνη... ευτυχώς το Μαρακι ειναι απο τις καλυτερες δασκαλες... σου μεταδινει την αγαπη που έχει για την τεχνη της και ειναι υπεροχος σαν ανθρωπος...πως να μην είμαι χαρούμενη..!!! σιγα σιγα θα μαθω ν κανω αυτό που μου αρέσει... ... τι να πω που μου αρέσουν όλα... να παρει η ευχή...πόσα πια να μαθω η γυναικα φιλεναδα;..:D . να περνας ομορφα .. καλο υπολοιπο καλοκαιριου λεμε ακομα εδώ.. να τα πουμε..στο τσατ αυριο ναι; φιλακιαααααα!!! . .:k :k <3<3

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου... οταν κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί περναμε ομορφα... το ιδιο ευχωμαι να περνας και εσύ.. φιλακιααααα!! :k

      Διαγραφή
  12. Ρούλα μου υπέροχο το παραμύθι σου και ότι πρέπει για να το πώ στον μικρό μου γιο που φέτος θα πάει πρώτη και δεν τον βλέπω και πολύ ζωηρό για μάθημα.Οι ζωγραφιές σου εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ και πιστεύω ότι και στους υπόλοιπους το ίδιο θα αρέσουν, το σημαντικό τερο όμως είναι ότι έκανες κάτι το οποίο το χάρηκες,το διασκέδασες και πάνω από όλα πέρασες καλά δημιουργώντας το.Και τώρα που ξεκίνησες περιμένω με ανυπομονησία και τα άλλα παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρω πολύ αν συμβαλω με αυτό το παραμυθι στην αποφαση του μικρού σου να αγαπησει τα γραμματα.....Νάσια μου . δεν μπορείς να ξερεις πως σκέφτονται αυτα τα μικρα πανεξυπνα κεφαλακια... μας βάζουν τα γυαλια πολλες φορες και μας αφηνουν αναυδους με τις απαντησεις τους...Ομως οτι το διασκεδασα με την ψυχή μου ειναι αληθεια...:D σε ευχαριστω πολύ να περνας ομορφα .. φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφο το παραμυθάκι σου Ρούλα μου
    γλυκό και διδαχτικό.
    Τα σκίτσα δε πολύ όμορφα μπράβο
    που ακόμα και τώρα κάθεσαι στα θρανία και κάνεις
    το χόμπυ σου δημιουργία .

    Φιλιά θαλασσινά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν προλαβα να κάνω οταν ημουν μικρή ... θελω να τα τα μαθω τωρα...και μονο που εμαθα να..... μπλοκάρω..δεν μπορείς να φανταστεις τι άθλο τον υπολογιζω... μετα απο αυτό τα αλλα μου μοιαζουν ευκολα..... μου αρεσει να προαπαθω.. δεν χρειάζεται να γινουμε και φωστήρες.. ε;!!!!!! να περνας ομοφα οταν βρισκεις ευκαιρίες μην τις χανεις... φιλακιααα απο μένα και το μπαλκονακι μου. :k .

      Διαγραφή
  14. καλο βραδυ Ρουλα ...υπέροχα το παραμύθι ..όσο για της εικόνες σου τελειες ....
    εισαι Αριστη μαθητρια ...μπραβο σου ..καλη συνεχεια ..
    φιλακια πολλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου αρεσε.. φιλη μου ειναι απλό και νομιζω κατανοητο για μικρα οσο για τις εικονες οτι μαθαινει κανεις καλό ειναι .. αν σου αρεσει να το κανεις .. και να προσπαθεις κανείς να κανει αυτό που του αρεσει .. ειναι το καλύτερο .. για υτό και εγω εκανα την προσπαθεια ...σε ευχαριστω πολυ να περνας ομορφα καλο υπολποιπο καλοκαιρακι... φιλακιαααα!! :k

      Διαγραφή
  15. Είσαι μεγάλο ταλέντο Ρούλα!!!! Πανέμορφο παραμύθι και υπέροχη εικονογράφηση με τις καταπληκτικές ζωγραφιές σου!!!! Πολλά μπράβο στην άξια μαθήτρια!!!! Συγχαρητήρια!!
    Την καλημέρα μου και φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε οχι και μεγαλο βρε φΊλη μου.. Κική στο πρώτο βήμα ειμαι ακομα .. αλλα χαιρομαι πολύ που σου αρεσαν...να σου πώ την αλήθεια μου το καταχαιρομαι και εγω αυτό που κανω... αν και ειμαι η πιο μεγαλη-μικρή μαθητρια... δεν το βαζω κατω και ποτε δεν λεω δεν μπορω... προσπαθώ.. και οτι καταφέρνω...σε ευχαριστω πολύ για τα συγχαρητηρια...να είσαι καλα΄και να περνας ακομα καλύτερα.. φιλακιααααα!!! :k :k

      Διαγραφή
  16. ΑΨΟΓΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ........και πανατα ανησυχει...ετσι οσο ζω μαθαινω....μπραβοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ ...Σοφάκι μου αυτή ειναι η ουσια της ζωη΄ς να προαπαθεις να μαθαινεις πραγματα που σου αρεσουν και δεν πρόλαβες να τα κανεις.. οοοοοοοοταν έπρεπε...γιατί που το περήμενα να μαθω να χειρίζομαι τον υπολογιστή και μαλιστα να κανω τόσες ιντερνετικες και πραγματικές φιλες... ειμαι πολύ χαρουμενη γι αυτό να είσαι καλα και να περνας ομορφα Σοφακι μου με τα κορίτσια σου... καλο υπολυπο καλοκαιρακι... φιλακιααααα σε όλες σας..!!! :k :k :k <3

      Διαγραφή
  17. Αχ! επιτέλους κατάφερα κι άνοιξα το λαπ τοπ!!!!!!
    Έβλεπα στο τηλ την ανάρτηση σου , αλλά δε μπορούσα να αφήσω σχόλιο!!
    Είχα δει την παιδική ζωγραφιά και πίστευα ότι είχατε μαζί σας κι ένα παιδάκι και δεν έπεσα έξω!!!!!
    Το παιδάκι είσαι εσύ Ρουλίτσα μου!!!!
    Μπράβο για το υπέροχο παραμύθι μπράβο και για τις υπέροχες ζωγραφιές!!!!
    Χαίρομαι που αφήνεις να βγει από μέσα σου το παιδάκι που δεν πρόλαβε να παίξει στον καιρό του!!!!!!
    Να είσαι καλά !!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις Ρενακι μου με τις τεχνολογίες σας εχετε γινει εξπερ... ... όλα τα βλεπετε αλλα ομως να μην σου ανοιγει το λαπτοτ βρε παδι μου; ααααα θα το μαλωσω που σε ταλαιπωρεί τόσο φιλεναδα.. οσο για την παιδικη ζωγραφια μου... τι νομιζες .. οτι θα εκανα;.πρωτακι είμαι ακομα...θα μεγαλωσω και θα τις κανω πιο ομορφες..:D . αν και δεν το βλεπω αν δεν εχω την δασκαλα αποκλιστική......και τι λεμε όλες μας ; ας κανουμε αυτό που μας αρέσει πια...!!!!!! σε ευχαριστω για την ενθαρυνση να περνας ομορφα στας εξοχας.. φιλεναδα .. μου...καλο υπόλοιπο καλοκαιρακι... φιλακιαααα!!!..k :k

      Διαγραφή
  18. Πολύ μου άρεσε το παραμύθι, αλλά και οι ζωγραφικές σου, γιατί, εκτός των άλλων, είχε κόκορα και κότα και κοτοπουλάκια και αβγά!
    Επίσης να πω ότι έχουμε το ίδιο χρώμα μαλλιά!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες Αννα μου; εχουμε λοιπον κατι κοινο μεταξυ μας...αααααα και αυτό με το ιδιο χρωμα μαλλιων που το πας.......μωρε καλα το λεω οτι μας ενωνουν οι κοτούλες..φιλη μου . αν σου πώ οτι έχουμε και αληθινες θα το πιστεψεις;. καποια στιγμή θα τις βγαλω φωτό πρώτη μούρη... είναι οι μονες που ζουνε ευτυχισμενες...και χωρίς έγνοιες ε; αντε καλό υπολοιπο καλοκαιρακι να έχεις .φιλάκιααα!!.:k :k

      Διαγραφή
  19. Μπράβο ,μπράβο, μπράβο Ρούλα μου.Πρώτα γιά το τρυφερό και διδακτικό σου παραμύθι και μετά γιά τις ζωγραφικές σου Αύριο θα το πω και στον έγγονά μου
    .Στην ηλικία μας τα πράγματα που κάνουμε ,είναι γιά την δική μας ευχαρίστη και όχι να αρέσουν στους άλλους. Εσύ όμως τα καταφερες και στα δυό.Το μικρόβιο της τέχνης το έχεις γιά καλά μέσα σου. Συνέχισε Ρούλα μου, γιατί εμεις οι υπόλοιπες που δεν έχουμε φαντασία να σκαρώνουμε παραμύθια ,δεν έχουμε τι να πούμε στα εγγόνια μας όταν τα ταϊζουμε καιτα κοιμίζουμε.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου ποσα πολλα μπραβο φιλη μου...για ενα μκρό παραμυθι και δυο τρεις ζωγραφιες..!!σε ευχαριστω παρα πολύ και μονο που θα το διαβασεις στο εγγονακι σου μου φτανει εξ αλλου για τα παιδια εχουν γραφτεί... και οπως το λες και πρωτα για δικη μας ευχαριστηση... φιλη μου... αυτά εκενα και εγω οταν ηταν μικρα... απλα εβγαζα απο τον νου μου μικρες ιστοριούλες .. κατι σαν παραμυθια.. αλλα προαπθουσα παντα να αφήνουν ενα μηνυμα στα μικρα μου... και ετσι προεκειψαν οι μικρες αυτες παραμυθοιστοριουλες μου.. χαιρομαι που σου αρσε.... να περνας ομορφα και να εχεις ενα ομορφο υπόλοιπο καλοκαιριού.. φιλακιαααα..!!! ¨κ ¨κ

      Διαγραφή
  20. Εγώ Ρούλα μου είμαι μεγαααααααλο παιδάκι αλλά χάρηκα το παραμυθακι σου πάρα πολύ οι δε εικονογράφηση είναι υπέροχη και γλυκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγω Κατερίνα μου δεν είδες ποσο μεγααααααααλο παιδι ειμαι;.:D τι να κανω ομως που τώρα ....μου βγαινουν τα παιδικα μου; τωρα έχω χρόνο.. ..(εχω;) να κανω οτι μου αρεσαι παντα.. να κανω... και μεσα απο το μπλοκ αυτό που με κανει πολύ χαρουμενη... για οτι κανω εδώ μεσα... ακομα και αυτό το βλέπω σαν ενα παιχνιδι.. που με χαλαρωνει.. που κανω πραγματα που δεν περιμενα πως μπορω.. και που μαθαινω ακομα και μου αρέσει... να είσαι καλα Κατερινα μου και να περνας ομορφα ... οσο αυτό ειναι δυνατόν.. αν ασχολούμαστε σε δημιουργικα πραγματα... ξεχναμε και λιγο τα δύσκολα..καλο υπολοιπο καλοκαιρακι..φιλακιαααααα!!.. :k :k

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ηρθα κι εγω με μεγαλη καθυστεριση...τι να κανω που δεν εχω ευκολη προσβαση εδω που ειμαι... Θαυμα το παραμυθι σου Ρουλακι μου αλλα και οι ζωγραφιες σου πολυ ταιριαστες και χαρουμενες! Εχεις εξαλλου και την εγκριση του μικρου σου αναγνωστη που ειναι και πιο καταλληλος απο εμας. Ρουλιτσα μου σ αγαπω πολυ για ολα οσα εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό με αναμειβεις με διπλο σχόλιο ε;...:D .Το ξέρω Μαρακι μου και ενννοειτε οτι δεν πειραζει την δικια σου βαθμολογία την ειδα απο κοντά και μεσα στα ματια σου και οπως το λες η εγκριση του αναγνώστη μου......συγνωμη κυρία δασκάλα ...αλλα μετράει περεισσότερο .:D ..!!!!! σε ευχαριστω εγω για την χαρα που μου δινεις καθε φορα που συναντιομαστε...έχεις την αγαπη μου να σας εχει ο Θεός καλά μάτια μου ... και εννοειτε οτι η προσπαθεια θα συνεχιστεί...μολις αγοραστεί το καταλληλο μπλοκ...ε; να περασετε ομορφα το υπολοιπο καλοκαιρακι σας... εμεις θα τα πουμε ε; φιλακιαααααα παρα πολλα και ιδιαίτερα.. στον μικρό μου αναγώστη..!!! :k :k :k <3<3<3

      Διαγραφή
    2. Από τη βάση μου πλέον στέλνω πολλά φιλιά! Για το κατάλληλο μπλοκ θα φροντίσω εγώ Ρουλίτσα, μη κάνεις τίποτα!!!

      Διαγραφή
    3. Σου εστηλα μέηλ και παρε απο εδώ φιλακιααα!!! ευχαριστω..πολύ Μαρακι μου..!!!!! :k :k :k <3

      Διαγραφή
  23. Πολύ γλυκό και διδακτικό το παραμύθι σου όπως και οι ζωγραφιές σου που του ταίριαξαν γάντι!! Πολλά μπράβο για την προσπάθεια! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αναστασια ... μου να εισαι καλά και να περνας ομορφα οτι και να κνεις ... καλη εβδομαδα .. να έχεις φιλακιαα..!!

      Διαγραφή
  24. Ρούλα μου ήρθα να ψάξω για τον Πετρή και τον κόκορα μετά το σχόλιό σου και τι να δω!!
    Ολόκληρο παραμύθι και με υπέροχες ζωγραφιές μάλιστα!!
    Ξετρελάθηκα στην κυριολεξία!!
    Με έκανες να χαμογελώ, αλλά και να σε θαυμάζω (αν αυτό είναι δυνατόν) ακόμα περισσότερο!!!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τετοια συπτωση Μαρια μου; βρε αυτός ο κοκορας..!!και εγω οταν ηρθα σε σενα και διαβασα τι σκεφτηκε ο Μπρίκι επαθα πλακα ..γι αυτό και εγραψα το σχολιο... πολύ γελασα παντως με τον φίλο μας... τι τραβάει και δεν το μαρτυραει...ε;:D : .!! η γινεται το αντιθετο......παρ ολα αυτα αγαπιοσαστε βρε παιδι μου το δείχνουν τα γραφόμενα σας.. να μου τον φιλισεις ενα ταξει;.:D .. χαρομαι οταν μπορω να κανω τους αλλους να χαμογελουν φιλη μου..σε ευχαριστώ πολύ... . να περνατε ομορφα τα δυο σας...!! φιλακιααααα!!! :k :k

      Διαγραφή
  25. Μπράβο Ρούλα μου!!! Καταπληκτικό παραμύθι και υπέροχη εικονογράφηση!!! Πανέμορφες και πολύ ταιριαστές οι ζωγραφιές σου!!! Είσαι καταπληκτική!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπημένη μου Ρούλα, καλώς σε βρήκα! Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές μου και μπαίνω σιγά σιγά στους παλιούς μου ρυθμούς! Έχω εντυπωσιαστεί από το καταπληκτικό παραμύθι σου και τη θαυμάσια εικονογράφησή του! Θα είναι χαρά μου -και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό- να το δημοσιεύσω στα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" www.akrasakis.blogspot.gr όταν ανοίξουν τα σχολεία. Θα είναι ένα όμορφο δώρο για τους μικρούς φίλους που μας παρακολουθούν!

    Χαίρομαι για όλα όσα έχεις καταφέρει και για τη συνεχή πρόοδό σου! Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα άξια κι ένα σπουδαίο παράδειγμα για όλους μας! Πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή