Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΤΟΙΜΗ Η .. ΠΡΟΙΚΑ...

Εεεεε ναι... ετοιμάστηκε η προίκα του μωρού.. Ένα μωρό ..που θα έρθει στον κόσμο... οσονούπω...και που ήταν η αιτία της απουσίας μου από τις επισκέψεις μου στα δικά σας μπλόκς... και που ίσα που απαντούσα στα σχόλια σας... 
Και πιστέψτε το δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο στον κόσμο από ένα μωρό...!!!
Θ α μου πείτε σε ποιον κόσμο θα έρθει το μικρούλι ...
Ας έχουμε την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα έρχονται  στην ζωή θα την κάνουν καλύτερη από αυτήν εδώ..και ας χαρούμε που ακόμα βρίσκονται νέοι. που θέλουν να γίνουν γονείς .!
Και εμείς ας είμαστε δίπλα σε τόσο χαρούμενα γεγονότα και ας κάνουμε  καλύτερο και ομορφότερο όσο μπορούμε ...το πρώτο του περιβάλλον για ένα  μωρό  που τολμά να έρθει  στον κόσμο μας.!!
Όπως θα καταλάβατε...μπήκαν μπροστά... οι ραπτομηχανές .. καρόλια... καρφίτσες .. μεζούρες.. και άρχισαν τον τρελό χορό τους γύρω από τα υφάσματα...!! 
Εμένα να βάλεις εδώ...πάω καλύτερα με την ρίγα... μου έκλεινε το μάτι το πουά...
Και εγώ θα μπω γύρω γύρω από την λευκή πανούλα..ε;   φώναζε από μακρυά  ένα σκούρο μπλε ύφασμα.. !!
Εντάξει.. εντάξει.. όλα θα σας βάλω εκεί που ταιριάζετε ..μπουρνουζάκια με αστεράκια 
...παπλωματοθήκες...σαλιάρες.. 
 δουλέψαμε με πολύ κέφι .. και ετοιμάστηκαν τα μαξιλαράκια..  η σταγόνα και το σταγονάκι... το σύννεφο και το συννεφάκι και ένα μοναδικό αστέρι που τα συνόδευε ...
 στάθηκαν όλα για την μεγάλη πόζα... 
Την όλη κολεξιόν..την συμπλήρωσε ένα πλεχτό σετάκι..με όλα τα κομφόρ..χα..χα..!! 
Παρά λίγο να μην προλάβω να  τα φωτογραφίσω...!!
 Στο τσακ τα πρόλαβα... δηλαδή.. πριν  τα πάρει αγκαλιά η μέλλουσα μανούλα..!! 
Με το καλό της εύχομαι  ένα μωράκι ευλογημένο  με όλα τα καλά της μοίρας στην ζωούλα του ..!!
Και εσείς αγαπημένοι  μου  φίλοι μην ξεχνάτε.. ένα χαμόγελο ...ανοίγει τις καρδιές των ανθρώπων..!!
Να περνάτε όμορφα ότι και να κάνετε..!!
Υ.Γ....στο επόμενο..η ώρα του γάμου...!!




33 σχόλια:

  1. Φούλ μπλέ η ανάρτησή σου, Ρουλάκι, σίγουρα είναι αγοράκι το αναμενόμενο μωρό!!! Με το καλό να έρθει στον κόσμο, να το χαίρονται οι γονείς του και να τους προσφέρει πάντα ευτυχία και χαρά.
    Τέλεια η προίκα που του ετοίμασες!!! Γειά στα χέρια σου! Θα ξετρελλάθηκε η μέλουσα μανούλα!!!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορακι είναι Μαριαννα μου και η μελουσα μαμα ειναι η κόρη της πολύ καλης φιλης της κορης μου... τωρα αν καταλαβες τι λεω .. θα είσαι τυχερή γιατί μπλεξαμε με την φίλης της φιλης..χα..χα.. να είσαι καλα φιλη μου και σε ευχαριστουμε για τις ευχες σου.. καλο βραδυ φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  2. καλημερα...χρυσοχερα μου!!!καλημερα! υπεροχα ολα!με το καλο...ενα γερο....δυνατο...καλοτυχο μωρο!!!ολες μου τις ευχες μεσα απο την ψυχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστουμε πολύ Ιριδα μου για τις ευχες σιγουρα με τόσες πολΛες ευχες απο καρδιας θα έρθει στον κόσμο χαρούμενο.. σορυ που χαθηκα αθελα μου αυτόν τον καιρό επερεπε να προλαβουμε τον μπομπιρα να μην μας την κάνει πιο μπροστα..χα..χα.. τωρα ειμαι ομως πίσω και εδώ να τα λεμε... να περνας ομορφα φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  3. Ρούλα τι πανέμορφη προίκα είναι αυτή!!! Ξετρελάθηκα με τα συννεφάκια και τις σταγονίτσες, πολύ όμορφα!
    Να είναι γερό και δυνατό το μωράκι και καλότυχο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Ελενη μου θα ξερεις απο αυτα γιατί ηδη ενας μικρος σας έχει παρει τα μυαλα μου φαινεται .. είναι το ομορφοτερο συναισθημα να φτιαχνεις πραγματα για μωρα..σε γεμιζει τρυφερότητα και μονο η σκεψη ενος μωρού.. σε ευχαρισρτουμε εκ μερους τους για τις ευχες φιλη μου... ελπίζω να τα λεμε τωρα συχνοτερα.. να περνας ομορφα φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  4. Έγιναν από χεράκια καταπληκτικά κι άξια
    γι αυτό είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!
    Γερό και Καλότυχο το μωράκι!!!!!!

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσα και να πουμε ευχαριστω Ελενη μου για το που βρίσκεσαι εδω να αφησεις τις ευχες σου θα ειναι λιγο ..έχει την σημασία του αυτό που λέω.. για μενα... δεξου την αγαπη ολων μας..να σε εχει ο θεός καλα.. γερα να είναι ολα τα παιδια που ερχονται σ αυτόν τον κοσμο σε πίσμα πολλων δυσκολιων της ζωής ..!! ευχαριστω πολύ φιλω σε ♥

      Διαγραφή
  5. Ουάουυυ!! Όλα πανέμορφα Ρουλίτσα!!! Τι φοβερή ιδέα το σετ σκυλάκι με το παιχνίδι κόκκαλο, πολύ πρωτότυπο! Χαχαχα..να τα χαρεί ο μπεμπούλης!!! Φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου αρεσαν Ευα μου καλα αυτό το κοκκαλο δεν ξερεις πόσο με παιδεψε να το καταλαβω και να το κανω .. ραβε ξυλωνε ημασταν.. αλλα χαιρομαι που το καναμε γιατί αυτό είχε και την πλακα του...σε ευχαριστούμε για τις ευχες...θα τα πουμε ναι; .. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  6. Σταγόνες και συννεφάκι και φεγγάρι! Τι όμορφα μαξιλαράκια, Ρούλα! Είσαι υπερπαραγωγή! Και το μωρό τυχερό από κούνια!
    Κάθε φορά που γεννιέται ένα μωράκι, γεμίζουμε ελπίδα και αισιοδοξία!
    Καλή συνέχεια και να ξεκουράζεσαι και λίγο!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστουμε πολύ για τις ευχες Αλεξανδρα μου μακαρι η ζωή του να είναι γεματη απο αγαπη και τυχη.. πραγματι καθε καινουργιο μωρό που ερχεται στον κόσμο μονο χαρα μπορεί να φερει και αισιοδοξια...τα παιδια εδώ ειναι τυχερα και μονο που εχουν ανθρωπους που τα αγαπουν και όλα τα καλα τους.. !!!αυτό οντως απο μονο του ειναι τυχη..!!να περνας ομορφα..και θελω δεν θελω ξεκουραζουμε τωρα... καλο σου βραδυ.. φιλάκιααα!!

      Διαγραφή
  7. Ε, εντάξει! Δικαιολογείσαι πλήρως που εξαφανίστηκες τόσες μέρες!
    Τί όμορφα πράγματα που έφτιαξες, βρε Ρουλάκι μου! Πανέμορφα, καλοδουλεμένα, χρηστικά!
    Μπράβο, βρε κορίτσι μου!
    Με το καλό να έρθει το μωράκι!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, κορίτσι μου!
    <3 <3 <3
    *Η τελευταία φωτογραφία με αποτελείωσε!!!!! ;-) ;-) ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν ηταν μονο αυτό η αιτία Συριανακι μου ακομα και ακουσια απουσιαζα.. αλλαι αι βουλες της Ρούλας και αλλες των αλλων ..ποιων αλλων; των γιατρων καλε;.. τι έτσι θα με αφηναν νομιζεις; θα τα μαθεις εν καιρό..χα..χα.. σε ευχαριστω πολύ κορίτσι μου για τις ευχες του μικρούλη.. ευχωμαι να τα χαρεί.. παντως η μαμα του κοντεψε να τον κανει..χα...χα..θα τα λεμε τωρα πιο συχνα .. να βρω τον ρυθμό μου παλι κοντα σας.. να περνας ομορφα μικρή μου θα τα πουμε.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  8. Αυτό το κόκαλο πώς το έφτιαξες βρε Ρουλάκι μου; Τι φαντασία και τι οίστρος!!!
    Με το καλό να γεννηθεί ο μπόμπιρας λοιπόν!
    Να πω γεια στα χεράκια σου τα χρυσά; Είσαι απίστευτη μαστόρισσα Ρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το κόκκαλο Κανελλακι μου ήταν ιδεα της κόρης μου .. εεεεε να μην παιρνουμε και τα ευσημα χωρίς να μας ανοικουν..!! οταν μου το εδειξε ας ειναι καλα το διαδυκτιο..της λέω τρελαθηκες παιδι μου που θα κανουμε σκυλακι το παιδακι ακομα δεν γεννηθηκε;.. καλε μαμα μου λεει για πλακα θα το κανουμε... εσυ τα δυσκολα και εγω τα ευκολα... χα..χα.. .και οταν λες τα δυσκολα της λέεω τι εννοείς;... να μου λεει να κανεις εσύ το κοκκαλο και εγώ τα υπολύπα .. λογικο δεν είναι;.. εσύ ενα εγω δύο...τι να της πεις τωρα δεν ηθελα και πολλα να με πεισει..και ραβε ξυλωνε.. ετοιμο το σετακι.. παιρνουμε τις ευχες σου και τις ακουμπαμε στην καινουργια ζωούλα που θα ερθει... σε ευχαριστουμε Κανελλακι μας..θα τα πουμε ναι; φιλώ σε..

      Διαγραφή
  9. ΠΌΣΟ ΓΛΥΚΕΙΆ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΉ ΑΝΆΡΤΗΣΗ!!!!
    ΓΕΙΆ στα χεράκια σου τα ασταμάτητα!Χαλάλι η κούρασή σου!έμεινα άφωνη ..στο παραμυθένιο συννεφάκι και αστεράκι!
    Με το καλό να έρθει το μωρό που περιμένετε!
    Θαυμάζω και ξαναθαυμάζω την προίκα που ετοίμασες με τόση αγάπη!
    ΚΑΛΟΤΥΧΟ να είναι στη ζωή του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφι μου το να έρχεται ενα καινουργιο μωρο στον κόσμο είναι το ομορφοτερο γεγονος για όλους που ειναι γυρω του. και τι καλυτερο να το καλοσωρίζουμε με ομορφα πραγματα.. σου ευχομαι και σε σενα γρηγορα να γευτεις αυτην την χαρα... !! ειναι η συνεχεια της ζωής... μακαρι και όλα τα παιδια του κόσμου να μπορούν να να εχουν οτι και τα παιδια μας.. ομως δεν είνναι παντα εφικτό.. ε; να περνας ομορφα τωρα με τις προετιμασιες σας... σε ευχαριστουμε για τις ευχες...που ειναι παντα καλοδεχουμενες.. μικρή μου φιλακιαααα!

      Διαγραφή
  10. Ημουν εκεί όταν όλα αυτά με τα χεράκια σου έφτιαξες Ρούλα μου !!! Και δεν φαίνονται τόσο καλά , γιατί καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει ούτε τα χαμόγελα , ούτε τις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης!!Μα πάνω απ΄όλα το δικό σου χαμόγελο όταν η μανούλα και η νέα γιαγιά τρελάθηκαν από τη χαρά τους !!Μετά το μωρό τι έχουμε !!! Πολύ γέλιο , μα πολύ
    Σας φιλώ όλους με απέραντη αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ που ήσουν εδώ το ξερεις Νικολ μου ...και ναι ειναι όλα αυτα που σκεφτεσαι και κανεις οταν βαζεις ενα στοχο... να τελιωσεις και να.... ξεφνικα το τηλεφωνο... εκει που δεν το περιενεις και εσύ να λογαριαζεις μερες ωρες και να μην σου φτάνουν.. καλα ακομα γελαω με τις συγκυρίες.. !!! οχι που θα τις αφηνα να με βγαλουν απο το πρόγραμα..χα..χα.. πολύ χαιρομαι που τα καταφερα .... να είσαι καλα φιλεναδα..να περνας ομορφα θα τα πουμε φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  11. Με τέτοια πανέμορφη και προπαντώς καλόγουστη προίκα, σίγουρα το μωράκι αυτό θα είναι 100% τυχερό! ;)
    Πολλά μπράβο σε σένα Ρουλίτσα μου, που ακούραστα δουλεύεις για όλους πάντα με φαντασία και πολύ κέφι!
    ΑΦιλάκια σου στέλνω ακόμα απ΄το βουνό μου, μια και οι διακοπές περιμένουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι μου αυτό το μωρακι είναι τυχερο γιατί οι γονεις του ηθελαν να έρθει για να συμπληρωθει η ευτυχια τους και εμεις συμβαλαμε οσο μπορουσαμε σε αυτό μακαρι ολα τα παιδια του κοσμου φιλη μου να είναι τυχερα.. και να έχουν αγαπη γυρω τους... καλες διακοπες να περασεις μαγισσουλα μου.. φιλακια δροσρερα ακομα απο εδώ..!!

      Διαγραφή
  12. Ε δεν υπάρχεις!
    Χρυσοχέρα μου εσύ!
    Μου έλεγες αλλά τώρα που τα βλέπω έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα!
    ...Το κόκαλο όλα τα λεφτά!

    Με το καλό ο μικρός μπόμπιρας!
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα αριστακι μου και σε ευχαριστουμε εκ μερους των φιλεναδων μας για τις ευχες σου.. καλοτυχα ολατα τα παιδια του κόσμου να είμαι και εμεις να είμαστε εκει δίπλα τους οσο μπορούμε... !!
      Τωρα που εχω χρονο επιτελους..θα τα λεμε και πιο συχνα.. και νην νομιζεις πως δε; εχω αλλες δουλεις να τελειωσω;..χα.χα.. μολις συνελθω απο την νάρκωση θα δεις..χα..χα.. να περνας ομορφα μικρή μου .. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  13. Τι εκπληκτικά όμορφη προίκα είναι αυτή?
    Ρούλα μου είσαι μοναδική!
    Όλα πανέμορφα, όλα με τρυφεράδα και νοιάξιμο φτιαγμένα κι αυτό μου βγήκε βλέποντας απλά τις φωτογραφίες...από κοντά δηλαδή θα τα έχανα τελείως τα μυαλά μου...
    Για ποιο να πω...για το σετάκι με το κόκαλο, για τα μαξιλαράκια που είναι έργα τέχνης, ή για τα υπόλοιπα?...όλα καλόγουστα και τρυφερά...να μου ξανάρθε η τρυφεράδα!
    Με το καλό να έρθει στον κόσμο το μωράκι!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω την εντυπωση Μαρία μου οτι όλες οι γιαγιαδες (αν και η κοπελιά που θα γεννησει δεν ειναι εγγονη μου αλλα την νιωθω ετσι) ..ετσι ακριβως θα εκαναν αν μπορούσαν να ραβουν και να πλεκουν.. τι τρυφεροτερο απο ενα μωρουδιστικο ρουχαλακι.. ε; για αυτό και η τρυφεραδα.. μονο τετοιο συναισθημα σου γενιεται βλεποντας μωρουδιακα.. αντς να ξεσικωνεστε μαμαδες γιαφιαδες δεν εχει σημασια.. σημασια χει να αγαπας.. και μονο. σε ευχαριστουμε γιθα τις ευχες φιλη μου με τόσες πολλες σιγουρα θα είναι καλοτυχο .. θα τα πουμε συντμα και απο εσενα.. ο χρονος μου επανερχεται σε φυσιολογικα επιπεδα..χα.χα. να περνας ομορφα οτι και να κανεις Μαρία μου... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  14. Αφού βρήκες χρόνο κι έφτιαξες όλα αυτά, με τόσες οικογενειακες υποχρεώσεις, μπράβο σου.
    Είναι πανέμορφα όλα Ρουλίτσα μου.
    Καλοτυχο το μωράκι σας και οι γονείς του.
    Να περνάτε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένακι μου εσύ με καταλαβαινεις απολυτα γιατί εχεις περασει και εσύ απο αυτό το σταδιο της προικας του μωρού σιγουρα... και μαιστα δύο φορες.. να είναι φιλη μου καλοτυχα όλα τα μωρα του κόσμου να εχουν αγαπη γυρω τους και είναι ευτυχισμενα.. αυτο και μονο τους αξιζει.. σε ευχαριστουμε για τις ευχες φιλεναδα... να περνας και εσύ ομορφα με τις κουκούκλες σου και προπαντων με την κούκλα την Ευγενουλα τα φιλια μου σε όλυς σας με αγαπη... !!!

      Διαγραφή
  15. Πώς έβαλες πάλι τη φαντασία και την τέχνη σου και τα έφτιαξες!
    Πανέμορφα και πρωτότυπα όλα! Μπράβο σου χρυσοχέρα Ρουλίτσα μου!!!
    Να είναι γερός και καλότυχος ο τόσο καλά προικισμένος μπέμπης!

    Φιλάκια, καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιρυ μου απο φαντασία αλλο τίποτα φίλη μου σε ευχαριστουμε για τις ευχες σου .. καλοτυχα να είναι όλα τα μωρα του κόσμου... να πεςρνας ομορφα .. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  16. Πανέμορφα είναι γειά στα χέρια σου Χρυσοχέρα μου.
    Τυχερό το μωρούλι και η μαμά που θα χαρει τα δημιουργήματά σου.


    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Ζουζου μου σε ευχαριστω παρα πολύ φιλεναδα τα μωρα είναι το μελον του κόσμου μακαρι να είναι όλα τυχερα ... και ευτυχισμενα ... να τα ξεναπουμε εμεις ναι;.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  17. Ρούλα μου όλα όσα έφτιαξες για το μωράκι είναι υπέροχα! Με το καλό να έρθει και να το χαίρονται οι γονείς του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή