Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

EΙΝΑΙ ... ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ..!!


Οταν γνωριστήκαμε με το Μαράκι για μένα, για εσάς η Μαρία η Βιλλιώτη η γνωστή δασκάλα της ζωγραφικής,που ότι και να ζωγραφίσει θαρρείς πως θα σου μιλήσει,και μην νομίζεται ότι την παινεύω  γιατί με τιμά με την φιλία της....!!!
Την αλήθεια λέω και το ξέρετε αυτό όσες επισκέπτεστε το μπλοκ της.!!
Το αλισφερίσι μαζί της ξεκίνησε όταν η Μαρία κατέβηκε για διακοπές όπως κάθε καλοκαίρι εδώ στην Κρήτη...
Το τηλεφώνημα πριν από τέσσερα χρόνια... 
Ρουλάκι κατεβαίνω Κρήτη κοντά στα Χανιά είναι το χωριό που θα μείνουμε.. κοντά στις Καλύβες.. (αυτό είναι είναι ένα άλλο χωριό ) το δικό μας είναι το Γαβαλοχώρι...μακάρι να  έρθετε εδώ .. είναι  πολύ όμορφο χωριό.. έχει και λαογραφικό μουσείο να βρεθούμε να τα πούμε και από κοντά.!!!!
μακάρι της λέω Μαράκι μου θα χαρώ πάρα πολύ...!!
Θες όμως οι συγκυρίες ..  που δεν μπορούσαμε να πάμε εμείς .. θες που το Μαράκι πήρε το λεωφορείο την πρώτη φορά και ήρθε να μας δει; θες που μετά μοιράζαμε την απόσταση για να βρεθούμε; ..θες που τα δυο τελευταία χρόνια κάνει  σεμινάρια ζωγραφικής στο Ηράκλειο...  δεν έτυχε να πάω ποτέ στο χωριό αυτό  που έχει κάνει και μια ανάρτηση η Μαρία γι αυτό στο μπλοκ της  Πνοές Τέχνης  πριν τέσσερα χρόνια δείτε τη .. έχει πολύ ενδιαφέρον για όσους δεν την έχετε δει και για όσους την είδατε να την ξαναθυμηθήτε για μια αναπαλαίωση που έχει κάνει  εκεί το Μαράκι...και έχει να κάνει με το πόλεμο..!!! 
Σας έχω εξάψει το ενδιαφέρον; τι περιμένετε;πηγαίνετε μια βόλτα στο πανέμορφο  Γαβαλοχώρι!!!
Θα μου πείτε τώρα και που είναι οι συμπτώσεις; Εδώ είναι!!!
Πριν μερικές μέρες ο πολιτιστικός σύλλογος της  Ν. Αλικαρνασσού  που μένω ..έκανε μια εκδρομή στα Χανιά και μέσα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.. ήταν και το χωριό αυτό..!!
Η χαρά μου και η έκπληξη μου όπως καταλαβαίνετε ήταν απερίγραπτη.. γιατί πως να το κάνουμε έ να απωθημένο το... είχα για αυτό το χωριό..και να... η σύμπτωση να βρεθώ εκεί..!! 
Εκεί πέφτει και το τηλέφωνο.... όχι κάτω καλέ; τηλεφώνημα.. εννοώ στο Μαράκι.. 1!
Ελα αγάπη μου  μου  ξέρεις που είμαι;
Από την άλλη μεριά της γραμμής ... που είσαι Ρουλάκι; 
Στο χωριό σου καλέ;...εγώ είμαι εδώ και εσύ λείπεις..!
Και πως βρέθηκες εκεί; μου λέει ... δεν το ξέρεις ότι μόνο το καλοκαίρι είμαι εκεί;...
Το ξέρω αλλά πως να αφήσω την ευκαιρία να μου φύγει της λέω... 
Τι ευκαιρία; μου λέει ..
Ασε θα σου πω λεπτομέρειες ..
Και  της είπα και έπεσε ΤΟ.. γέλιο... που δεν περιγράφεται...χα..χα. 
Να είσαι καλά βρε Μαρία μου με το αστείρευτο χιούμορ σου...!!
Πράγματι είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Χανίων θαυμάστε το στης Μαρίας..γιατί εγω δεν έχω βγάλει φωτογραφίες από το χωριό.. για τόσο χαζό λέμε...!! 
Ομωςςςςς   έβγαλα φωτογραφίες από το λαογραφικό μουσείο και την πλούσια παράδοση του Γαβαλοχωρίου..!! απολαύστε τη και εσείς! 
Δεν θυμάμαι από πιο έτος και από που προέρχονται όλα αυτά που θα δείτε . είναι όμως ο πλούτος του τόπου. 












Τι έγραψα; πως θα δείτε φωτογραφίες;  χα..χα το πιο σύντομο ανέκδοτο ήταν αυτό...
Εγώ σαν καλό παιδί έκανα ότι έπρεπε τεχνικώς φώναξα και την βοήθεια του κοινού...πήγαμε και μέσο κολοπετοινίτσας... και τίποτα.. μουλαρώσανε και ήθελαν από εδώ κι πέρα να βγαίνουν ξαπλωτές...ιδού και το παράδειγμα...καναπές να ξαπλώσεις  λέει.. 

Το τηλέφωνο μου μάλλον φταίει..γιατί και οι φωτογραφίες δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση.  Είναι ....φωτογράφε φώτο χάλια μ έβγαλες με δυο κεφάλια.. που έλεγε και ένα παλιό τραγουδάκι.. 



Μετά από ότι είδατε αγαπημένη μου παρέα  στην σημερινή σας βόλτα εδώ.. σίγουρα  κουραστήκατε  με το μπλα μπλα  μου..   είναι ώρα για ξεκούραση.. διαβάζοντας!!!
Σας προτείνω λοιπόν το βιβλίο  του κυρίου Στυλιανού Πασχαλίδη  ΑΠΛΟ-ΠΟΙΗΣΗ ..!!

 Είναι γεμάτο ποίηση  γραμμένο σε γλώσσα πολύ κατανοητή και με πολλά θέματα της ζωής μας.!!!
Είναι αδελφός της φίλης μας της Ρένας και στο μπλοκ της αν πατήσετε επάνω στο όνομα του θα διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο αυτό !!!.. Διαβάστε το το αξίζει φίλοι μου..!!!
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα...και  μην ξεχνάτε ένα κλειδί είναι το χαμόγελο που ανοίγει καρδιές!!!!






  


64 σχόλια:

  1. Χαρά Θεού είναι οι αναρτήσεις σου Ρουλίτσα μου!!!!!!
    Σαν να ακούω το γέλιο σου !!!!!
    Ωραίες είναι οι εκδρομές κι όποτε δίνονται ευκαιρίες , δεν πρέπει να τις χάνουμε!!!
    Ευχαριστώ για την αναφορά σου στο βιβλίο του αδερφού μου!!!!!!
    Να είστε καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρά Θεού είναι οι αναρτήσεις σου Ρουλίτσα μου!!!!!!
    Σαν να ακούω το γέλιο σου !!!!!
    Ωραίες είναι οι εκδρομές κι όποτε δίνονται ευκαιρίες , δεν πρέπει να τις χάνουμε!!!
    Ευχαριστώ για την αναφορά σου στο βιβλίο του αδερφού μου!!!!!!
    Να είστε καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!! Ρενάκι μου τι ωραια που περασα δεν λεγεται και βεβαια δεν χάνονται οι ευκαιρίες φιλεναδα.. μα να παω στο Γαβαλοχώρι;..χα..χα.. απο την περσμενη εβδομδα ηθελα να τα γραψω το ξερεις ...αλλα προεκειψαν οι συμμετοχές.. καλα αυτο με τις φωτογραφίες δεν ξερεις δύο μερες τι τραβηξα.. είχα ξεχάσει να παρω την μηνχανη μου που ειναι και εκεινη της παλαολιθικης εποχής...ομως μου κινει την περιεργεια γιατί ξαπλωνουν στο πλαι οι φωτο; ...μηπως κουραζονται; τωρα ξερω και τις ισιωνω χα..χα φιλακιαααα πολλααααα!!!

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μου είσαι θησαυρός, η εκδρομή σου όμορφη και η ξενάγηση που μας έκανες μέσα απο την Μαρία μαζί με τις φωτογραφίες σου μας ταξίδεψαν ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου μονο μέσα απο της Μαρίας θα μπορούσατε να απολαυετε την περιηγηση και αυτα που ηθελα να σας δείξω εγω.. !!
      Απλα σας διηγηθηκα τις συμτωσεις που καμια φορα .. και να το κανεις επιτηδες δεν το πετυχαινεις χα..χα να είσαι κλ φιλη μου και να περνας ακομα καλύτερα φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ρουλάκι μου
    Τι ωραίο να σμίγουν οι άνθρωποι!!!!
    Τι όμορφα μέρη έχει αυτή η πατρίδα μας!!!

    Καλή εβδομάδα με πολλά φιλάκια ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ελενη μου είμαι πολύ χαρούμενη και τυχερή θα έλεγα γιατί με οσες φίλες έχουμε γνωριστεί είναι ξεχωριστες η μια καλυρερη απο την αλλη και ειμαι τοσο ευλογημενη γ αυτό!!!
      Η Μαρία ειναι ενας εξαιρετικος ανθρωπος με χιουμορ.. βρισκομαστε καθε καλοκαιρι και οι συναντησεις μας ειναι απο τα ομορφα γεγονοτα του καλοκιαριου !!!
      χαρηκα τοσο πολύ που πηγα στο χωριο που μενει τα καλοκαιρια της..!!!
      σε ευχαριστω για την παρουσία σου εδω φιλενδα.. να είσαι καλα και να γραφεις!!! φιλώ σε ♥♥♥

      Διαγραφή
  5. Οι συναντήσεις φίλων φέρνουν ανάμικτα αισθήματα χαράς και νοσταλγίας Ρουλα μου.Ολα ωραία τα εγραψες και μας τα ειπες.Ευχομαι με το ίδιο πάθος καο στις επόμενες ες αναρτήσεις σου με χιούμορ και ευαισθησία...φιλακια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Μαρία μου αν καμια μερα βρεθούμε και μαζί .. που θα βρεθούμε ελπίζω.. θα τα πουμε απο κοντα και θα δεις .. θα χαρώ να γινεις και εσύ μια απο τις φιλες που γνωρίζω και απο κοντά... να περνας ομορφα ... φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα Ρούλα μου!
    Απολαυστική η ανάρτηση σου, σαν να ακούω γέλια!
    Να περνάς πάντα έτσι όμορφα!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αλήθεια Σερενστσ μου οτι με πιανουν τα γελια και μονη μου να είμαι οταν θυμαμαι την συνομιλία μας με το Μαρακι.. ηθελα να μοιταστω αυτήν την συπτωση μαζι σας.. και νομιζω οτι σας εκανα να χαμογελσσετε εστω.. να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  7. καλο μεσημερι,
    Είσαι φανταστική!!!!
    Το χιουμορ αστείρευτο..... μα είναι κάτι συμπτώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είπα και εγω..... μα τι σύπτωση..!! και όλη αυτή κατελιξε σε μια ωραια εκδρομή που με εξεπληξε ευχαριστα. και επειδή λειπει το γελιο απο την ζωή μας τωρα τελευταια ειπα να μοιραστω μαζι σας.. το συμβάν... να είσαι καλα και σε ευχαρισρω πολύ που περνας...καλο σου βραδυ..!!!

      Διαγραφή
  8. Αχ, βρε κορίτσι μου!
    Υπέροχες αναρτήσεις (κι η δική σου και της Μαρίας)!!!!
    Και τελικά μένω με την αίσθηση πως μεγαλύτερος θησαυρός ενός τόπου είναι οι άνθρωποι του, όταν σε κάνουν να πλημμυρίζεις ομορφιά!
    Καλημέρα, καλή εβδομάδα κι εύχομαι πάντα συμπτώσεις χαράς και συγκίνησης!
    ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα έτσι ειναι όντως Κορίνα μου οι ανθρωποι κανουν τον τοπο ομορφο ... αν ειναι και απο δικού του; τοτε γινεται ακομα ωραιότερος.. και εγω αυτό ακριβως ενιωσα την ομορφια... μεσα και εξω...κρατω την ευχή και σε ευχαριστώ πολύ γι αυτήν... να περνας καλα ..χαιρομαι που βρισκεσαι ξανά στην γειτονια να τα λεμε.... φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  9. Ρούλα Σμαραγδένια,
    είσαι γλύκα,είσαι τρέλα!
    Συγγνώμη για το θάρρος,
    αλλά είσαι απολαυστικότατη!
    Οι φωτό σου είναι καταπληκτικές και ας λες ότι δεν είναι!
    Ειδικά ο καναπές
    στον οποίο ξαπλώνεις κατακόρυφα!..χιχι
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεύθερα Γιούλη μου μου αρέσουν τα θάρρη.. χα..χα.. χαιρομαι που σε κανω να χαμογελας.. εεεε μα να μου βγαίνουν ξαπλωτες βρε κοριτσι μου; χα.χα τις αφησα και εγω έτσι..τωρα για κτακορυφη ξαπλα δεν ξερω πως θα την κανεις..!!! σε ευχαριστώ που περνας... φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  10. Ρούλα μου, εύχομαι η βδομάδα σου να συνεχιστεί όλη σαν το σημερινό χαμόγελο του θέματός σου εδώ. Γεμάτη φρεσκάδα και καλή διάθεση. Στο εύχομαι. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου μακάρι να βρισκουμε αφορμές να ξεδείνουμε λίγο πότε πότε και να χαμογελαμε οποτε βρισκουμε τις ευκαιρίες...να περνας και εσύ όμορφα... καλο βραδυ

      Διαγραφή
  11. Τι ωραιότερο από μια φθινοπωρινή εκδρομούλα που έκρυβε συμπτώσεις, εκπλήξεις και πολύ γέλιο! :P
    Να περνάς καλά Ρουλίτσα μου και να έχεις μια ακόμη όμορφη βδομάδα! ;)

    ΑΦιλάκιαααααααααααααααααα πολλά πολλά! :k :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Μαγισσούλα μου και οταν πας και περνάς όμορφα τότε έχεις να θυμάσαι τα καλυτερα απο κατι τέτιοες εκδρομές... εεεεε δεν μπορούσα να μην το μοιραστω μζί σας... ας γελαμε κι κμια φορά μας χρειαζεται το χαμόγελο με τόση μιζέρια γύρω μας... εμεις θα την ξορκίζουμε με καλή διαθεση έτσι δεν είναι;.. να περνας και εσύ ομορφα στο βουνό σου φιλεναδα... δροσερα φιλακιααααα ..!!!

      Διαγραφή
  12. Είδες που εκπληρώνονται όλα οσα θέλεις; Αυτό και αν είναι σύμπτωση. Πάντα να περνάς καλά και μη σκας για τις φώτο ...ξάπλωσα και εγώ το κεφάλι και απόλαυσα τον καναπέ. Σιγά μη μου ξέφευγε χαχαχα
    Πάντα να γελάς να περνάς καλά και να μας μεταφέρεις τόσο ζωντανά κάθε τι να απολαμβάνουμε και εμείς
    Φιλιά πολλά Ρουλίτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη η εκδρομη Αννα μου ηταν ανέλπιστη γιατί στο χωριο αυτό ήθελα να παω με την καρδια μου αλλα ισως και να μην τα καταφερνα .. ειναι αρκετα μκρυα απο εδώ που μενουμε και δεν ΄έχουμε και την πρώτη μας νιότη..χα.χα..ήταν οτι καλύτερο πέρασα εδώ και καιρό.. μα κι αυτός ο καναπες.. μουλαρωσε..δεν ήθελε να κατσει κανονικα..χα..χα.. μακαρι να βρίσκουμε ευκαιρίες να χαμογελαμε φιλη μου να περνας ομορφα και εσύ οτι και να κανεις .. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  13. Ωραίες οι όρθιες, ωραία κι η ξαπλωτή!
    Μα πιο ωραία είναι η περιγραφή σου και το κέφι σου Ρούλα μου.
    Και οι ευχάριστες συμπτώσεις βρίσκουν αυτούς που είναι ανοιχτοί να τις υποδεχτούν.
    Επίσης μου άρεσε πολύ ο τίτλος του βιβλίου. Θα το αναζητήσω κι ελπίζω να το βρω σε κάποιο βιβλιοπωλείο της Αθήνας.
    Πάντα τέτοιες εκδρομές -μέσω Κολοπετινίτσας πάντα- Ρουλάκι μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειαζόμαστε στιγμες που να μας κανουν να χαμογελάμε Κανελλακι μου και οταν μας δίνεται η ευκαίρια να μην της αφήνουμε να πηγαινει χαμενη κορίτσι μου με τόση μιζέρια γυρω μας σαν ηλιαχτιδες ειναι αυτες οι στιγμές... κι χαίρομαι που μπορώ να τις ζω...εστω και τόσο λίγο....!!
      Να το αναζητησεις το βιβλιο αγαπη μου αξιζει να το διαβασει κανείς...σου στελω την αγαπη μου ευθεία και όχι μεσο κο....... τσας..χα..χα.. φιλακιααααα!!

      Διαγραφή
  14. Ιιιιιιιιιιιιιιιι, Ρουλάκι, θα σε μαλώσω! Δεν είχες πάει στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα;
    Καλά, δεν σε μαλώνω. Αφού πήγες τελικά!
    Καλέ εντάξει είναι οι φωτογραφίες. Τι έχουν; Επειδή είναι λίγο θαμπές; Δεν φταις εσύ! Το τηλέφωνο φταίει! Σίγουρα πράγματα!
    Καλή εβδομάδα Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες βρε Αρτίστα μου; να μην έχω πάει τόσα χρόνια; αλλα καλιο αργά παρα ποτε δεν λενε; εεε ήρθε εκεινο το αργά..χα..χα... περασα πολύ καλα και το χάρηκα .. ειπα να χαρήτε και εσείς μαζι μου να χαμογελασουμε λίγο .. οσο γι τις φωτογραφίες να ξερεις ποσο με τυρανισαν .. να τις ισιωσω;..οπως το λες το τηλεφωνο φταιει θέλω καινούργιο... ολο τα παλια τους μου δίνουν..χαχα.... τι να κανουν και αυτά τα φτυνουν στο τελος... τωρα που έχεις χρονο φιλενάδα να περνας καλα να ξεκουραστεις ναι; φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  15. χαχαχα...τη ωραια ανάρτηση ..εχεις ταλέντο ..τα γράφεις τόσο όμορφα ..
    και μας κανετε και γελάμε..Ρουλά μου να περνάς πάντα καλά ...
    Οσα για το βιβλιο ήμουν τυχερή που ήμουν παρων στην παρουσίαση βιβλιο του κυρίου Στυλιανού Πασχαλίδη ..
    καλο βραδυ ....φιλακια πολλα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να βρίσκαμε πιο πολλες ευκαιρίες να γελαμε φίλη μου μας χρειαζεται σε τόσο δυσκολες εποχες που ζούμε να ξεχνιομαστε και λιγο τα προβλήματα θα είναι παντα εκει .. και θα μας περιμενουν αλλα ας ξεκλεβουμε και λιγες στιγμες χαρας για μας κανει καλό..ναι;
      Αν ήμουΝ και εγώ στην θεσσαλονικη την αγαπημενη μου πατριδα.. σιγουρ θα ημουν εκει και θα γνωριζόμασταν κι όλας... θα χαρω αν γινει καμια φορα... να περνας ομορφα και εσύ με οτι κανεις.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  16. Καλώς ξανά ανταμώσαμε συντοπίτισσα!!!
    Πού θα πάει... σιγά σιγά θα σας ξαναβρώ όλους!
    3 χρόνια απουσίας είναι αυτά, έχω το ακαταλόγιστο, χαχαχα
    Φιλάκια πολλά, θα τα λέμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σενα Μελαχρινακι καλως ορισες στο μπλοκόσπιτο μου να έρχεσαι οποτε θελεις και σου κάνει κεφι.. καλα να περνας οσο για το ακαταλόγιστο δεν είσαι η μονη χα..χα..φιλακιαααα

      Διαγραφή
  17. Εγώ αναμένω πώς και πώς Ρουλάκι μου γλυκό να κάνεις ανάρτηση με το πώς έχεις μάθει ό,τι έχεις μάθει ως τώρα, και να τα γράφεις όπως μου τα έλεγες... για jpeg... για png... και πώς προσπαθούσες να πας μέσω Λαμίας κι εγώ έλιωνα στα γέλια!
    Είσαι μοναδική♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα βρε Αριστάκι μου μονο μέσω Λαμίας θαρρεις πως πηγα για να μαθω να τις κανω να στεκονται όρθιες οι φωτογραφίες; αμ δε; ..όλο το γεωγραφικο πλατος και μηκος της Ελλάδας εκανα γυρω γυρω για να μαθω να αλλαζω τα ....τζιμπι ες και ντου γιου του και δεν ξερω πως τα λενε στα αγγλικα..χα.χα.. παντως δεν λεμε οτι η προσθαθεια μετραει; εεεεε αυτό εκανα και εγω προσπάθησα...τωρα ασχετο αν εκεινες οι φωτογραφίες δεν θέλανε να ισιώσουνε...κακό του κεφαλιου τους.... χασανε την ευκαιρία να προβληθουν στας πασαρέλας..!!! χαιρομαι να σε κάνω να γελάς όποτε τα λεμε...ανάπαυλα στις δυσκολιες κανουμε.. ναι; να περνας ομορφα οτι και να κάνεις φιλακιααα!! ♥ ♥

      Διαγραφή
  18. Άλλη μία απολαυστική ανάρτηση και ενδιαφέρουσα !!! Επιτέλους επισκέφτηκες το χωριό της Μαρίας και πήραμε κι εμείς μία γεύση απ το λαογραφικό... οι φωτογραφίες σου μια χαρά ξεχωρίζονται και ας είναι λίγο θαμπές !!! Καλή εβδομάδα Ρουλίτσα μας και βέβαια αυτά είναι τα ωραία της παρέας ..... οι όμορφες γνωριμίες !!!! Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου επειδή η Μαρία ερχοταν στο Ηράκλειο και βρισκόμαστε εδώ δεν υπηρχε η αφορμή να παω στο χωριο αυτό αυτήν η εκδρομή ηταν σαν λαχειο για μενα .. και ας έλειπε το Μαρακι..είναι ενα πολύ ομορφο χωριό..!!!
      Οσο για τις φωτογρφίες ειχα βγαλει ερκετες.. να σας έδειχνα αλλα χαλια τα έκανα... ευτυχως που είχε κάνει Η Μαρία εκεινη την αναρτηση και είδατε στο μπλοκ της τι ωραιο μερος ήταν... να είσαι καλα φιλη μου και να περνας ακομα καλύτερα... φιλάκιααα!!!

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα Ρούλα μου!! Απολαυστική και γεμάτη χαρά η ανάρτησή σου!! Μακάρι του χρόνου το καλοκαιράκι να τα καταφέρετε και να βρεθείτε στο χωριό εκεί και μαζί με την αγαπημένη σου φίλη!! Σημασία έχει ότι τουλάχιστον προσπαθείτε!! Χαχαχαχαχα!! Κι οι φωτό ακόμα και ξαπλωτές έχουν ατμόσφαιρα!! :) :)
    Καλό φθινόπωρο να χεις με πολλά κέφια!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο καλα να είμαστε Μαριλενα μου και ελπιζουμε πως θα βρεθουμε του χρόνου πάλι.. είναι ομορφα να συναντάς ανθρωπους που μαζι τους περνας καλα... μια απο αυτους ειναι και η Μαρία ..!! ατμοσφαιρικες φωτογραφίες οι ξαπλωτές; δεν το ήξερα...χα..χα
      καλως όρισες ξανα εδώ στην γειτονια .. ελπιζω ο λογος που χαθηκες να ηταν το φεης ... με χαρα σε ξαναβλέπουμε να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα... καλο υπόλοιπο Φθινοπώρου φιλη μου να έχεις .. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  20. Απολαυστική η ανάρτησή σου, Ρούλα μου! Και οι φωτό σου μια χαρά είναι: όσο για τον καναπέ, έγειρα λίγο το κεφαλάκι εδώ και τσούουπ!! ίσιωσε... χιχιχι!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκες τον τρόπο να δεις..την φωτογραφία του καναπέ; μπράβο Ελλη μου αμα έχει φαντασία κανείς βρε παιδι μου βρίσκει την ακρη..χα..χα..να είσαι καλα παιδι μου με εκανες και χαμογελασα αυτό ειναι το ζητούμενο σημερα να μπορουμε να χαμογελασουμε λίγο..να περνας ομορφα .. φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  21. Εγώ το διασκέδασα τα μάλα!
    Απολαυστικό Σμαράγδι! Αχαχα!
    Η Μαρία απροπό, είναι πολύ παιδί τζιμάνι,
    είχα την χαρά να την γνωρίσω κι εγώ! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ εγώ να δεις Πετρίνα μου να ήσουν απο μια μεριά...να μουρμουρίζουν οι αλλοι πως δεν τους αρεσει το ένα να τους ξυνιζει το αλλο κι εγω στον κόσμο μου καταευχαριστημενη...ειχα και μια φιλη στο ίδιο μηκος κύματος με μενα και περασαμε τελεια..!!!εκδρομη παμε γιατί να μην περασουμε καλά; και ας μου τα χαλασανε οι φωτογραφίες...το καλο το παλικαρι ξερει κι αλλο μονοπατι ...απλα δεν τις βαζει..χα..χα.. όσο για την Μαρία συμφωνώ κι επ αξανω φιλεναδα.. παιδί αστερι ειναι..να περνας καλα Πετρινα μου.. οτι και να κάνεις και να χώνεις οπως εσυ ξερεις .. φιλακιααααα!!! ❤❤❤

      Διαγραφή
  22. Είσαι απόλαυση βρε Ρουλίτσα...κι από κοντά κι από μακριά...χαχα. Χαίρομαι που πήγες στο χωριό μας κι ας μην ήμουν εκεί. Τώρα ξέρεις τον δρόμο και μπορεί να μας ξανάρθεις! Από τις πιο ευτυχείς συγκυρίες η γνωριμία μας κι όχι μόνο γιατί γνώρισα εσένα αλλά κι όλη την οικογένεια που λατρεύω! Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα που γράφεις πάντα για μένα. Σ'αγαπώ Ρουλίτσα μου...είσαι ο πιο καθαρός άνθρωπος που ξέρω...δεν κουράζομαι να το λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρε Μαράκι μου..με το που θα σε βαλω στη σκεψη μου ειναι αδύνατον να μην χαμογελασω ..!! Οι ατακες σου και το χιούμορ σου ειναι βαλσαμο στα δύσκολα..!!
      Καλά να ήσουν απο μια μερια που τους εκανα την ξεναγό στο καφενειο που είχες κανει την αναπαλαιωση του πίνακα του Γερμανου.. και επειδή ηταν κλειστα τους εβαζα να την δουν απο τα τζαμια...χα..χα.. όχι που πηγα στο χωριο και δεν θα τους εδειχνα τις τοιχογραφίες που αναπαλαίωσες...!!
      Ειμαι πολύ περηφανη που με εχεις φιλη σου .. βεβαια θα μπορούσε να ήμουν και μαμα σου αλλα...ας το προσπεράσουμε αυτό ναι;..χα..χα..Μαρακι μου πως να μην είμαι καθαρή; καθε μερα κανω μπάνιο!!!χα..χα.
      Ξερω τι εννοεις και σε ευχαριστω πολύ μάτια μου .. η αγαπη αυτή ειναι αμοιβαια απο όλους μας.. και ελπίζω του χρονου να τα πουμε παλι απο κοντα .. τι θαρρεις περνα ο καιρός τοσο γρήγορα..!! ηδη περασαν δύο μηνες απο τον Αυγουστο.. να περνας ομορφα ..να μας φιλησεις τα αγορια σου.. και πολλα πολλα φιλια απο όλους μας απο μενα ξεχωριστα.!!!!

      Διαγραφή
    2. Αααα και οπως λέει και η Πέτρα απο πάνω εισαι παιδι τζιμάνι..!!!

      Διαγραφή
  23. καλα μην τρομαζεις που βλεπεις την ωρα που γραφω το σχολιο.εδω το μαγαζι διανυκτερευει που λεει και ο γαμπρος μου.αν εβλεπες το χαμογελο μου την ωρα που διαβαζα την αναρτηση.επιασε οπως βλεπεις η προτροπη να χαμογελαμε.πολλα αλλα πολλα φιλια ρουλακι μας αγαπημενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να τρομάξω Λιτσα μου; μια χαρά ειναι η ωρα αν δεις τοις δικες μου απαντησεις στα σχόλια σας τις περισσότερες φορες ειναι μεταμεσονύχτιες..χα..χα..χαιρομαι που σε εκανα και χαμογέλασες φιλη μου εξ αλλου ηθελα να σς μεταδώσω λιγη απο την χαρα μου για αυτήν την εκδρομή μου..εστω και για λιγο.. να περνας και εσύ ομορφα ότι και να κανεις ..σε ευχαριστω πολύ για την αγάπη σου..!!!!φιλακιαααα!!
      υ.γ. κοιτα συπτωση την ιδια ωρα σου απαντω..τυχαια κοιταξα το ρολόι...χα..χα...

      Διαγραφή
    2. με τέσσερα λεπτα καθυστεριση..ομως..

      Διαγραφή
  24. Μπράβο βρε Ρουλάκι! Μας φτιάχνεις την διάθεση με τις αναρτήσεις σου, κι αυτή εδώ είναι τόσο ξεχωριστή, γεμάτη αγάπη, γέλιο, χαρά, ταξίδι!! Όλα όμορφα στο ωραίο Γαβαλοχώρι της Μαρίας μας! Εύχομαι του χρόνου να καταφέρετε να βρεθείτε εκεί συγχρόνως!
    Φιλάκια πολλά και καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννα μου είχα περασει τόσο όμορφα που θελησα να το μοιραστω μαζι σας και ναι βρε κορίτσι μου να γελασει και λιγο το χειλακι μας..με τοση μιζερια που υπαρχει γυρω μας..ας έχουμε και λιγες στιγμες χαρας το δικαιούμαστε .. ετσι δεν ειναι;..μα να παω τετιοα εκδρονη και να βγαλω μονο αυτες τις φωτογραφίες; γι αυτό έβαλα και το λινκ της Μαρίας.. να πτε απο εκει να δείτε φωτογραφίες οχι ψεματα ..σαν τις δικες μου..
      Μακαρι να μπορεσω να ξαναπαω οταν θα ειναι η Μαρία εκει..να είσαι καλα φίλη μου και να περνας ακομα καλύτερα..!!! φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα σμαραγδένια μου, σμαράγδι όνομα και πράγμα.
    Ευχαριστούμε για όλα όσα μοιράστηκες μαζί μας.

    Τα φιλιά και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Κικη μου σε ευχαριστω πολύ για τα ομορφα σου λόγια χαιρηκα που περασα οραία.. και με χρ το μοιραστηκα πολύ μαζί σας...μικρή μου να περνας ομορφα γραφοντας της ψυχής σου τα λαφυρα ...φιλακιαααα!!1

      Διαγραφή
  26. Μπορεί η φωτογραφίες να κάνουν τα δικά τους αλλά κάθε λέξη και κάθε στιγμη που μοιράζεσαι μαζί μας εμείς την απολαμβάνουμε γιατί σ΄αγαπάμε και μας κάνεις να χαμογελάμε!
    Για τη Μαρία μας ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο, είναι μοναδική!
    Αντε, μακάρι να τα γνωρίσουμε κι εμείς κάποτε από κοντά τα μέρη σας!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω η γυναικα Νικούλα μου αφού τις έπιασε το γινατι της αφήσα και εγω... δεν μπορούσα να κανω τόσο γυρω.. χα..χα. επρεπε να αλλαξω τον κωδικό της καθε φωτογραφίας χωριστα.. και σιγουρα ήθελα πολύ χρονο αλλα οταν έχεις χασει την υπομονη σου ... εξηγεις πεντε πραγματα και ελπιζεις να σε καταλαβουν αλλα γελασα τοσο με ολη την κατασταση.. που το να το μοιραστω μαζί σας ηταν για μενα η καλυτερη εκτόνωση..χαρηκα που το διασκεδασατε φιλεναδα.. να περνας ομορφα οτι και να κανεις να περασεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
    2. ΘΑ περιμενω με χαρα να τα πουμε απο κοντα μακαρι να γινει Νικη μου και να κατεβητε κατω.. θα χαρώ πολύ... παντου υπαρχουν ομορφιες γλυκει μου αρκει να έχουμε καλη διαθεση... ε; φιλιακιααα!!

      Διαγραφή
  27. Ωραία τα μέρη και τα ζήλεψα, μα περισσότερο απόλαυσα το χιούμορ σου, Ρούλα μου! Πάντα τέτοια, να μας φτιάχνει η διάθεση! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σε μενα δεν είδες ωραια μέρη Αλεξανδρα μου μα ουτε και καθαρες φωτογραφίες...γι αυτό και σας εστελνα στης Μαρίας εκει τουλαχιστον μπορέσατε να δειτε ομορφιες...!
      αν δεν είχαμε και λιγο χιουμορ δεν μας εσωζε τίποτα .. αν μπορούμε να ξεχναμε εστω και λιγο τα προβλήματα μας κανει καλο να περνας ομορφα .. καλο Σαββτοκύριακο.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  28. Καλά κάθε φορά γελάω σα χαζό διαβάζοντας τις αναρτήσεις σου Ρουλιώ μου. Μα είσαι τόόόσο απολαυστική!!!!Στρογγυλοκάθησα και στον καναπέ,αυτόν που ανεξαρτοποιήθηκε και βγήκε κάθετος,εγω βολεύτηκα και ταξίδεψα μαζί σου μ ένα χαμόγελο ΝΑΑΑΑ,δε τ άφησα να μου πέσει όπως το τηλέφωνο ;) χαχαχαχαα
    Χαρά μας και τιμή μας που σε γνωρίσαμε και σ αγαπήσαμε και εσύ μας δόθηκες μ όλη σου την ΚΑΡΔΙΑ! Συνέχισε να μαςταξιδέυεις με λόγια και με έργα ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ!!!
    Φιλάκια πολλά και ες αύριον τα σπουδαία ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ γι αυτό και μόνο την εγραψα..Χαρούλα μου για να χαμογελασουμε Τώρα το πως τα καταφερες να στρογγυλοκαθισεις κάθετα στο όρθιο καναπε.. αυτό ειναι αξιο ερευνας..ματια μου..χα..χα.. να ξεχασουμε για λιγο. τα δύσκολα.. που καραδοκουν στην γωνία... εμεις κοντρα σε όλα θα μοιραζόμαστε γελιο... χαρα .. και προβλήματα ..γιατί όχι...η ζωή..με τα πανω και τα κατω της αν δεν ήταν έτσι θα ήταν βαρετή...κοριτσι μου
      Εγώ να δεις πως χαίρομαι γι αυτήν την όμορφη φιλία..αλλα ντρεπομαι κι όλας οταν μου λέτε όλα τα ομορφα παίνια σας..να δες κοκκίνισα βρε αγαπη μου..!!!
      Να περασετε ενα ομορφο σαββατοκυριακο και να μου φιλησεις το κορίτσι..στελνω την αγαπη και τα φιλιά μου..

      Διαγραφή
  29. Τι ωραία εκδρομή Ρούλα μου! Απόλαυσα τις φωτογραφίες σου αλλά και τα γραφόμενά σου! Εύχομαι με το καλό να συναντηθείτε και με την Μαρία του χρόνου σε αυτόν τον όμορφο τόπο! Πολλά πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα θαλεια μου με το Μαρακι θα συναντηθουμε σίγουρα του χρόνου τον Αυγουστο το ραντεβού ειναι καθορίσμένο απο τωρα..χα..χα. είναι ωραια να περνας καλα με φιλες..αγαπημενες να περνας και εσύ ομορφα Θαλεια μου καλο Σαββατοκύριακο φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Μαρια Ελενα σε ευχαρσιστω πολύ να περνας και εσύ ομορφα .. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  31. Καλά μιλάμε για πολύ όμορφή δουλειά και την απόδωσες με το δικό σου μοναδικό τρόπο. Σ΄ευχαριστούμε για αυτήν την ομορφιά και πάντα να ζεις τέτοιες εμπειρίες και μετά να τις μοιράζεσαι με εμάς. Πολλά φιλιά Ρουλάκι μου να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ Μαιρη μου για τα ομορφα σου λογια χαρηκα που σου ρεσε οτι διάβασες εδώ.. να περνας ομορφα ότι και να κανεις.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή