Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ... ΤΟΛΜΟΥΝ..!!

Αυτήν την φορά  θα σας.... γράψω για μια παράσταση που παρακολούθησα πριν λίγο καιρό.!!
Θα μιλήσω για την θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης, που πέρσι είχε ανεβάσει την Λυσιστράτη... με μεγάλη επιτυχία.!!!!
Φέτος  μια ακόμα   παράσταση που όλα ξεκινάνε και ολοκληρώνονται από την  ομάδα του φοιτητικού θεάτρου... ακόμα και από παιδιά που έχουν αποφοιτήσει και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτό το φοιτητικό θεατρικό..δρώμενο.!
Από τα κείμενα μέχρι   την σκηνογραφία ενδυματολογία  χορογραφία φωτισμοί  αφίσα και πρόγραμμα... μουσική και στίχοι έναρξη -φινάλε...του εγγονού μου.. ήταν από την ομάδα αυτή... κάτω από την επίβλεψη  του από χρόνια  κοντά στα παιδιά σκηνοθέτη  του Γιώργου Αντωνάκη. 
Ο τίτλος της παράστασης.....
                        ΤΙ ΦΑΣΗ ?

Το Ταξίδι...το Γέλιο..η Αισιοδοξία...ο Φόβος ..το Όνειρο...και η Ελπίδα...για έναν κόσμο καλύτερο

είναι μερικά από τα θέματα  που ζωντάνεψαν  επάνω στην σκηνή..και μας καλωσόρισαν με αυτές τις  λέξεις !!

Μείνε '' για να ακούσεις τη ''Λέξη που δεν έχει ειπωθεί ακόμη''


Μείνε''γιατί  ''Τον σάπιο κόσμο θα δεις..θα τον αλλάξουμε εμείς''


Μείνε '' για το θέατρο, για το παιχνίδι, για το ταξίδι, που σε περιμένει, για τον άγνωστο που θα σου χαμογελάσει στο δρόμο''



Μείνε '' γι αυτούς που θέλουν να σωπάσεις''


Μείνε '' για τον πλανήτη που του χρωστάς''


Μείνε''ΜΑΖΙ ΜΑΣ..!!!


 Τα παιδιά ήταν υπέροχα και  καταχεικροτήθηκαν από όλους που είδαν μια  παράσταση με ποιότητα..!!
Οι φωτογραφίες είναι χάλια... αλλά...δεν είχα άλλο τρόπο να σας δείξω στο περίπου τι απολαύσαμε..!! 
Είναι να χαίρεσαι όταν τα νιάτα προάγουν πολιτισμό..γιατί το θέατρο είναι αυτό ακριβώς..!!

Να είστε όλοι καλά  να  έχετε μια όμορφη εβδομάδα  και να μην ξεχνάτε.. το χαμόγελο είναι αγάπη..!!

Ευχαριστώ πολύ που μου χαρίζετε τον χρόνο σας !!





35 σχόλια:

  1. Πρέπει να ήταν μια πραγματικά υπέροχη θεατρική παράσταση. Μπράβο στα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ήταν πράγματι Μια μου μια όμορφη παράσταση με ωραία μηνύματα για όλους μας..είναι προσπάθεις που αξίζουν να χειροκροτηθούν και μόνο για την διάθεση τους να προσφέρουν για ένα καλύτερο κόσμο...να περνας όμορφα...φιλάκιααα...:)

      Διαγραφή
  2. Ωωω! Μπράβο στα παιδιά και ιδίως στον εγγονό σου Ρουλίτσα μου.
    Φαντάζομαι δύο αυτά που γράφεις ότι θα ήταν υπέροχο το έργο.
    Να είναι καλά και καλή συνέχεια.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου .. αξιζει πράγματι η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά αυτά με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες κάθε χρόνο προστήθενται και καινούργια φυντάνια και με την στήριξη των παλιών ανεβάζουν και ένα έργο...ο Αρης σαν μουσικός πάντα βοηθάει στην παράσταση..και εννοείτε.. ότι σαν χαζογιαγιά χαίρομαι χα..χα.. να περνάτε όμορφα φιλάκια σε σε όλους !!!!!:)

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά Ρουλάκι μου
    Να χαίρεσαι τον εγγονό σου και πάντα
    να είναι παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα

    Καλή εβδομάδα φίλη μου ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ εκ μέρους τους Λενιώ μου .. ευτυχώς υπάρχουν παιδιά που έχουν όνειρα να κανουν τον κόσμο αυτόν καλύτερο.. μακάρι να τα καταφέρουν καλή μου ..γιατί έτσι που τον κάναμε εμεις ...άστα..
      Να είσαι καλα Λενιώ μου ...φιλακιαααα ♥♥♥

      Διαγραφή
  4. Τυχερούλα που το χάρηκες.Μπράβο στα παιδιά, τουλάχιστον βλέπεις ότι υπάρχουν και νέοι με όνειρα και καλές απασχολήσεις.Να χαίρεσαι το εγγόνι σου και να δεις μόνο χαρές από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρίες για καλλιτεχνικές παραστάσεις και μάλιστα απο νέα παιδια Αχτιδα μου έχουμε μία φορα τον χρονο να τις απολαύσουμε και αυτή ήταν μια απο αυτες τις φορες.. ωραία μηνύματα μας έδωσαν τα παιδιά μέσα από αυτό το έργο που χαρήκαμε μικροί μεγάλοι..σε ευχαριστω πολύ .. να χαίρεσαι και εσή φιλεναδα.. τα εγγονια σου όλα ότι και να κανουν μας κάνουν περήφανες...το ξερεις το συναίσθημα και καταλαβενεις..ε; χα..χα. να περνάς ομορφα Γιωργία μου θα τα πουμε .. φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  5. μπραβο στα παιδια!!!!ΝΑΙ.μενουμε...μαζι τους ...γιατι μπορουν ναλλαξουν το κοσμο!!!ναι ειμαστε περηφανοι ...για ολα αυτα τα παιδια που δεν το βαζουν κατω..και προσπαθουν για κατι καλυτερο....που το γκριζο.....το κανουν χρΩμα φωτεινο....το κανουν ουρανιο τοξο....το κανουν ελπιδα.ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...ΧΑΜΟΓΕΛΟ .ΖΩΗ..!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε αγάπη μου.. χαίρεσαι πολύ όταν τα παιδιά έχουν τόσο όμορφα όνειρα για ένα κόσμο ωραίο και γεμάτο αγάπη...!μακάρι να τον φτιάξουνε... και να τον χαρουνε οι γενειες που ερχονται..!!
      Χαίρομαι....για όλα αυτα που γράφεις Ιριδα μου και που τα παιδιά μας.. κοιτάνε μπροστά...!!
      Να περνας ομορφα φίλη μου..καλό σου ξημερωμα... φιλακιααααα!! :)

      Διαγραφή
  6. Μπράβο στα παιδιά που τολμούν και βγαίνουν απο τη βολή τους για να δημιουργήσουν! Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ελενα μου τολμούν είπες την σωστή λέξη και είναι παρήγορο για το μελλον τους .. θέλουν να το αλλάξουν.. και θα το πετύχουν αν το προσπαθήσουν..να περνάς όμορφα .. φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  7. Αχ τι ωραία! Πρέπει να ήταν καταπληκτικά!
    το φαντάζομαι, γιατί έχουμε κι εδώ Θεατρικών Σπουδών, στο Ναύπλιο συγκεκριμένα και κάθε χρόνο κάνουν αρτιότατες παραστάσεις τα παιδιά!
    Πάντα τέτοια εύχομαι!
    Φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα αλήθεια αρτίστα μου;.. έχεις και εσύ αυτό το προνόμιο; γιατί εγώ έτσι το βλέπω.. ναι όντως κάνουν τα παιδιά πολύ καλύτερες παραστάσεις από πολλούς ηθοποιούς που έρχονται εδώ για μια παρασταση.. και να φύγουν... το είδα την χρονια που έπαιξαν τα παιδιά την Λυσιστράτη είχε έρθει και ένα θίασος με το ίδιο έργο.... σκαλιά ανώτερο των παιδιών..!! σε ευχαριστούμε άπαντες..φιλενάδα.. να περνάς όμορφα.. φιλάκιαααα..!! :)

      Διαγραφή
  8. Μπράβο στα παιδιά!
    Δίνουν το πραγματικό νόημα στη"φοιτητική ζωή"!..
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητες και απόφοιτοι κανουν θαυματα.. επανω στα θεατρικα δρώμενα εδώ στο Ηρακλειο Γιούλη μου.. μακαρι να μπορούσαν να άλλαζαν τον κόσμο..να περνάς όμορφα ναι; φιλακιαααααα :)

      Διαγραφή
  9. Ωραία εμπειρία σίγουρα! Τέτοιες στιγμές αξίζουν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και στον εγγονό σου που σίγουρα καμάρωνες σαν χαζογιαγιά, έτσι;
    Καλά να είναι να δημιουργούν και σίγουρα ελπιζουμε εμείς οι μεγάλοι ότι αυτά τα νέα παιδιά θα αλλάξουν τον σάπιο κόσμο
    Φιλιά πολλά πολλά Ρουλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαζογιαγιά δεν λες τίποτα Αννιώ μου πως να μην είμαι όταν βλεπεις τα παιδιά να κανουν πράγματα που ονειρευνται.. έτσι θα προχωρήσουν οι γενιες για να πανε μπροστά και εμεις αν είμαστε εδώ .. να καμαρωνουμε για την δύναμη τους να αλλάξουν αυτον τον κόσμο Αννιώ μου έχεις τοσο δικιο..!!!
      Να περνάς και εσύ φίλη μου όμορφα ότι και να κανεις.. φιλακιαααα!! :) <3

      Διαγραφή
  10. Αυτά είναι τα ωραία! Μπράβο στα παιδιά, συγχαρητήρια σε όλους. Και πολλά μπράβο και στον εγγονό σου. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε και πάντα επιτυχίες να έχει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελλη μου τους αξίζουν τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν να προάγουν πολιτισμό .. γιαί το θέατρο αυτό είναι σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια να περνας και εσύ ομορφα... φιλακιααα!!:)

      Διαγραφή
  11. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και ιδιαιτέρως στον εγγονό σου Ρούλα μου. Πολύ ωραίες τέτοιες πρωτοβουλίες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ εκ μέρους τους Ελένη μου.. υπάρχουν και παιδιά που έχουν το μεράκι να κανουν τον κόσμο μας καλύτερο...αξίζουν την στηριξη μας τέτοιες προσπάθειες..να είσαι καλά φίλη μου.. να χαρείς ότι αγαπάς φιλάκιααα!!! :)

      Διαγραφή
  12. Τελικά έχετε καλλιτεχνική φλέβα οικογενειακώς Ρούλα μου!
    Συγχαρητήρια θερμά στα παιδιά αυτά που κάνουν τη διαφορά με τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο.
    Να τον χαίρεσαι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια αυτό Κανελλάκι μου ( διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;)..χα..χα.. κάτι μου θυμίζει αυτό....μάλλον το καλλιτεχνικό το έχουμε στο ντι-εν-εη..μας φαίνεται... τρομάρα μας!!!
      Ισως αυτά τα παιδιά με τις λίγο παραπάνω ευαισθησίες από άλλα να κάνουν..την προσπάθεια και να πετύχει..που ξέρεις ...ίσως ο κόσμος που ονειρεύονται να βρίσκεται στο δικό τους μέλλον..μακάρι να το πετύχουν με τις ευχές μας..!!! να είσαι καλά Κανελλάκι μου μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. σε γλυκοφιλώ !!!! :k <3

      Διαγραφή
  13. Γεια σου περήφανη γιαγιά!
    Μπράβο στον εγγονό! :))
    Να τον χαίρεσαι (όπως και τα άλλα εγγόνια !☺)
    Πολλά φιλιά!

    υγ:το μπαλκονάκι πότε θα το βάλεις στο ταβάνι του μπλογκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xα..χα.. φαίνεται ε;:) πως να κρυφτώ η έρμη...που όταν βλέπεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο να δημιουργεί χαίρεσαι πολύ.. πόσο ..μάλλον όταν αυτη η δημιουργία έχει να κάνει με συνολική προσπάθεια.. των νέων παιδιών να κάνουν ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν Αριστακι μου...!!να περνάς όμορφα να χαρείς το καλοκαιράκι σου όσο μπορείς καλύτερα ναι αγάπη μου; φιλακιααααα :k
      Υ.γ. Πως να βαλω το μπαλκονάκι μου αφού φέτος θα το αποχωριστώ χάρη αγαπημένων; όποτε θα μείνει να μου κάνει παρέα ο συντριβανόκηπος μου..!!!! <3

      Διαγραφή
  14. Το να καμαρώνεις κάθε χρόνο τον εγγονό σου σε παρόμοιες θεατρικές δράσεις, είναι τεράστια χαρά και σου δίνει την ελπίδα πως αυτό που του κάνει τόσο καλά όσο είναι νέος, θα το συνεχίσει και αργότερα και ας μην είναι στον ίδιο κλάδο... και αυτό λέγεται πάθος! ;)
    Μπράβο στην ομάδα των παιδιών και μπράβο και στους δασκάλους που τα στηρίζουν!
    ΑΦιλάκια με μπουμπουνητά καταιγίδας (και πάλι!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς Στεφανία μου μακαρι να έχουν το ιδιο παθος για τα δίκια τους για τις ελπίδες τους .. για ενα κόσμο που θα μπορούν να ζήσουν με όνειρα..που μέσα απο το θέατρο περναν σε εμας τους παλιους .. που τα έχουμε κανει να μην πω τι....μηνύματα αισιοδοξίας .. ότι ακομα υπαρχει η ελπίδα.. αρκεί να την δούμε..!!
      Να είσαι κλα φιλη μου... ελπίζω μεχρι να δεiς την απαντηση μου χα..χα.. να έχει βγεί ένα ολόλαμπρος ήλιος... φιλακια απο εδώ παντα καλοκαιρινα; χα..χα. θα δίξει..!!! :) <3

      Διαγραφή
  15. Μπράβο στα παιδιά και στον εγγονό σου επίσης!!! Πρέπει να ήταν πολύ καλή θεατρική παράσταση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Κική μου ηταν μιαόμορφη παρασταση .. αλλα ωραιότερα ήταν τα μηνυματα που μας έδωσαν τα παιδια...μεσα απο αυτό το θεατρικό δρώμενο.. Υπραχει έλπίδα όσο η καινουργια γενιά έχει βαλει στόχο να διορθώσει όσα τραβά μπορεί... να περνάς όμορφα και εσύ φιλη μου ότι και να κανεις.. φιλακιααα!! :)

      Διαγραφή
  16. ;Ένα μεγάλο μπράβο σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και ειδικά όταν προέρχεται από τους νέους!
    Πιστεύω στα παιδιά και έχω τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουν!
    Μένουμε μαζί τους όσοι είμαστε στην ψυχή παιδιά και δεν καταθέτουμε τα όπλα, μια και η ζωή μάς θέλει εδώ παρόντες ψυχή και σώμα αλλά και το πνεύμα ανοιχτό και αψεγάδιαστο!
    Μπορούμε, αν το θελήσουμε πραγματικά!
    Μου έφτιαξες τη διάθεση, Ρούλα μου!
    Να είναι καλά ο εγγονός σου και να το χαίρεσαι με ό,τι κάνει!
    Σε φιλώ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι και εγώ Γλαύκη μου που μας δίνουνε μηνύματα ελπίδας τα παιδιά μας αυτά είναι που έχουν το μέλλον αυτού του τόπου στα χέρια τους και ας είμαστε και εμεις απο πίσω τους να στηριζουμε τις προσπαθειες αυτές..θα τα καταφέρουν γιατί το θέλουν..!!!
      Χαιρομαι ακομα πιο πολύ που σου εφτιαξα την διαθεση με την αναρτηση μου φίλη μου να περνας όμορφα ότ και να κανεις..σε ευχαριστώ πολύ φιλακιααα!! :) <3

      Διαγραφή
  17. Συγχαρητήρια στα παιδιά και φυσικά στον εγγονό σου Ρούλα μου!
    Να τον χαίρεσαι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα παιδιά μας !!! Η ελπίδα και το μέλλον !!! Συγχαρητήρια στα παιδιά Ρούλα μου που ονειρεύονται, ελπίζουνε και κάνουνε πράγματα !!! Συγχαρητήρια στον εγγονό σου που είναι δημιουργικός, οραματιστής και μαχητής ! Να τον χαίρεσαι Ρούλα μου!!! Εύχομαι αυτά τα γεμάτα όνειρα και ιδέες παιδιά να πορευτούνε στη ζωή τους με τον ίδιο ενθουσιασμό και να κατακτήσουνε όλα τα όνειρά τους !!! Γιατί το αξίζουνε !!!Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο στον εγγονό τον ταλαντούχο και μπράβο και σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και το μεράκι τους!! Να ναι πάντα έτσι δημιουργικά!!
    Αγαπάμε το θέατρο κι όσο μπορούμε θα το αναζητάμε!!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή