Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ..ΜΟΛΥΒΙ...!!

Κάνε αυτό που μπορείς , με ότι έχεις στην διάθεση σου, εκεί που βρίσκεσαι. "Theodore Roosevlt"
Αν και ο άνθρωπος είναι το πιο περίπλοκο
"μηχάνημα" του σύμπαντος,ερχόμαστε  σ αυτήν την ζωή χωρίς  "οδηγίες χρήσεως".
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για όλους μας αν είχαμε κάποιες βασικές οδηγίες από τον ίδιο τον "κατασκευαστή "μας
Υπάρχει μια όμορφη ιστορία που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας..( όπως και εγώ) γράφει ο συγγραφέας  Ακης Αγγελάκης του μικρού όμορφου βιβλίου  "μικρές ιστορίες για δύσκολες ώρες''
Κάποτε ήταν κάποιος που κατασκεύαζε μολύβια.
Όταν έφτιαξε το πρώτο του μολύβι,λίγο πριν το βάλει στο κουτί του, το πήρε στο χέρι του.. γιατί ήθελε να του μιλήσει "ιδιαιτέρως"
"Υπάρχουν 5 πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις " του είπε πριν σε στείλω στον έξω κόσμο.
Πάντα να τα θυμάσαι.
Ποτέ να μην τα ξεχάσεις και θα γίνεις το καλύτερο μολύβι στον κόσμο.!"
Οδηγία 1''
 Θα μπορείς να κάνεις πολλά μεγάλα πράγματα, α λ λ ά, μόνο αν αφεθείς να σε κρατήσει το χέρι κάποιου.
Ναι φίλοι μου κι εμείς, όπως το μολύβι μπορούμε να μεγαλουργούμε όταν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας.
Οταν αισθανθούμε ότι μας εκτιμούν και μας αγαπούν,μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Οδηγία 2'' 
Θα δοκιμάσεις την εμπειρία του επίπονου ξυσίματος από καιρό σε καιρό, αλλά αυτή η εμπειρία θα σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα καλύτερο μολύβι.

 Φυσικά  και ο πόνος δεν αρέσει σε κανένα μας.
Ούτε ο φυσικός, αλλά ούτε και ο ψυχικός πόνος.
Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές, χωρίς να το καταλαβαίνουμε εκείνη την στιγμή,ο πόνος είναι θεραπευτικός και έχει μακροχρόνια ιαματικά αποτελέσματα επάνω μας!!
Οδηγία 3" 
Θα είσαι σε θέση να διορθώνεις τα λάθη που ίσως κάνεις.

Ο άνθρωπος έχει μια από τις μεγαλύτερες  ευλογίες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όντα που κατοικούν στην γη αυτή.
Εχουμε την ιδιότητα και την ικανότητα να μπορούμε να επιδιορθώνουμε τα λάθη μας, ακριβώς όπως κάνουμε και με τα ρούχα μας.
Οδηγία 4" 
Το σπουδαιότερο κομμάτι σου θα βρίσκεται πάντα στο εσωτερικό σου , μέσα σου.

Αυτό είναι κάτι που τις περισσότερες φορές το ξεχνάμε.
Ψάχνουμε έξω από εμάς τις λύσεις .
Γινόμαστε οι αναζητητές εξωτερικών λύσεων στα εσωτερικά μας προβλήματα.
Οι λύσεις βρίσκονται "εντός"  μας.
Από την στιγμή που θα το καταλάβουμε, τότε έχουμε ανακαλύψει και το σπουδαιότερο κομμάτι του εαυτού μας.
Οδηγία 5" 
Σε κάθε επιφάνεια που θα περνάς από πάνω, θα αφήνεις το σημάδι σου. Ασχετα  από την υφή της εσύ θα πρέπει να εξακολουθείς να γράφεις.

Ο στόχος μας στην ζωή αυτή δεν είναι απλά να περάσουμε ..αλλά να συμμετέχουμε με τις ικανότητες  και τις αρετές μας στο να γίνουμε καλύτεροι.
Να συμμετέχουμε επίσης στην βελτίωση του συνόλου των συνανθρώπων που μας περιστοιχίζουν και είναι συγκάτοικοι μας στον πλανήτη αυτόν.
Αυτό που θα αφήσουμε στο πέρασμα μας , είναι και το "δαχτυλικό μας αποτύπωμα"  της συνδρομή μας στον κόσμο.
Το μολύβι κατάλαβε και υποσχέθηκε   να τα θυμάται όλα αυτά και μπήκε στο κουτί με αυτό το στόχο στην καρδιά του.

Τώρα αν αντικαταστήσουμε  το μολύβι  με εμάς τους ίδιους, πάντα να θυμόμαστε  αυτές τις 5 οδηγίες γιατί έτσι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και θα μπορέσουμε να χαρούμε μια καλύτερη ζωή.!

Και μην ξεχνάτε οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι πάντα χαμογελαστοί..ακόμα και στα δύσκολα... 
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα παρεάκι μου..
σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε ..








45 σχόλια:

  1. Υπέροχο, Ρούλα μου. Αρκεί το ξύσιμο του μολυβιού να μην είναι συνεχόμενο γιατί τότε το μολύβι απλά θα πάψει να υπάρχει. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα δικιο τόχεις με το ξυσιμο.. Μια μου... αλλά έλα όμως που κάποτε θα γινει και αυτό φιλη μου όλα εχουν μια αρχή και ενα τελος... ας ειναι αυτο όσο γινεται πιο ανώδυνο με ένα απλο ξυσιματακι....Παντως η ζωή μας μοιαζει με ενα μολυβι..ε; μου εκανε εντυπωση όταν το διαβασα και ηθελα να το μοιραστω μαζί σας..χαιρομαι που σου αρεσε .. να περνας ομορφα με οτι κανεις .. φιλακιααα!!.

      Διαγραφή
  2. Ωραίος παραλληλισμός! Δεν τον είχα σκεφθεί. Και σοφά όλα όσα γράφτηκαν. Συμφωνώ με τη Μία, αρκεί ο ξύσιμο να μην είναι συνεχόμενο!!!
    Να σαι καλά και σ'ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας
    Καλή σου εβδομάδα με χαμόγελα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε και εγώ ..Αννιώ μου .. μα ειδες πόσο ταιριαζει η ζωή ενος μολυβιου με την ζωή μας; όσο για το ξυσιμο ... νομιζω ότι δεν μπορεί να γινεται συνεχεια.. η ζωή μας δινει την ευκαιρια να έχουμε την την δυνατότητα να ξεπερναμε τα σπασίματα...και να συνεχιζουμε να γραφουμε φίλη μου να περνας ομορφα καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  3. Σμαραγδένια μου "έφτιαξες" το πρωινό μου με τέτοια όμορφη ανάρτηση.Θα ψάξω να βρω το βιβλίο που λες!Πράγματι..μολύβια ήμαστε και η ζωή το χαρτί που θα γράψουμε.Σ' αγαπώ και το ξέρεις, άλλωστε εμείς οι δύο ήμαστε στην ίδια "βάση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν το διαβασα αυτο το κειμενο φιλεναδα.. είδα ότι όντως σας το μολιβι είμαστε.. καλα ... όχι ακριβώς αλλα σε πολλα του μοιαζουμε χαιρομαι που σου αρεσε η παρομοίωση όσο για το βιβλιαρακι.. εχω την εντυπωση οτι δεν κυκλοφορεί.. ειναι χοριγεια ενος όπτικού καταστηματος απο τα καλύτερα του Ηρακλειου αχτιδα μου.. και το ποιο παλιό ..που δουλευε η μικρή μου εκει πολλα χρονια πριν να παει στο Χοντος που ειναι τωρα.. το βιλιο αυτό με έχει βοηθησει .. εκει που δεν έχω τι να γραψω... ψαχνω στις σελιδες του 60 όλες κι όλες και όλο κατι θα με συγκινήσει..
      και βεβαια η αγαπη ειναι αμοιβαια φιλενδα..αφου πολλές φορες ταυτιζόμαστε.... να περνας ομορφα δημιουργώντας παντα και μονο θετικες σκεψεις είπαμε κανουμε..καλη κυριακή να περασεις... φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ρούλα μου και καλή εβδομάδα
    Τι όμορφος παραλληλισμός
    Μας κρατάς πάντα όμορφη και ζεστή συντροφιά

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα Λενιω μου ευχαριστώ πολύ ..χαρα μου ειναι αν το καταφερνω αυτό να σας κρατώ συντροφια... γιατί αγαπη μου τι θέλει ο ανθρωπος.. αυτό ακριβώς να έχει μια συντροφια εστω και απο μακρυα... να πει μια κουβεντα.. να πει τα δικα του ας ειναι και χαζα..να έχει την εννοια κάποιου ..και να νιωθει ότι ειναι χρήσιμος αλλού...αυτα ειναι αλληλένδετα φιλεναδα .. χαιρομαι που όλα ειναι καλά καλη εβδομαδα και σενα Λενιω μου φιλακιααααα!!♥♥♥

      Διαγραφή
  5. Υπεροχη ιστορια!!! Καλημερα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα μου αρεσε πολύ Χριστινα μου γι αυτό θελησα να την μοιραστω μαζι σας...γιατί η παρομοιωση του μολυβιού της τον ανθρωπο μονο καλο θα είναι οταν ακολουθησουμε την συμβουλή του κατασκευστή του..του μολυβιού ε; να περνας όμορφα Χριστινα μου οτι και να κανεις.. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  6. Το κλειδί μήπως είναι στη μύτη του μολυβιού, ούτε πολύ μυτερή γιατί θα σπάσει εύκολα, ούτε και πολύ μικρή γιατί δεν θα γράφει εύκολα; ;)
    Μέτρο και εδώ!!! :)
    Μια υπέροχη αλληγορία Ρούλα μου που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή απ' όσους "γράφουν" με τον τρόπο που οι ίδιοι ζουν! :P

    Πολλά πολλά χαμογελαστά ΑΦιλάκια και καλή βδομάδα να έχουμε! <3 :k :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς ειναι Στεφανία μου καπου στο μετρο να είμαστε.. !1
      Και μενα μου άρεσε πολύ οταν το διαβασα.. γι αυτό θελησα να το μοιραστω μαζί σας..σε πιο απλοική μορφη γραψίματος ....αλλά ποσο παρομοιαζει με τα ανθρωπινα..με τα του μολυβιού ε;.
      Να είσαι καλα φιλεναδα μακαρι να μπορουμε να εμπαιδώσουμε τα μισα απο οτι εχουν γραψει αυτοι οι απλοι ανθρωποι..!! η βδομαδα εφτασε κι όλας στην μεση.. καλη να είναι από εδώ και περα... χα..χα.. την αγαπη μου και τα φιλια μου .. !!!<3

      Διαγραφή
  7. Η ιστορία αυτή Ρουλίτσα μου απεικονίζει τη ζωή μας τη γράφουμε και τη σβήνουμε , αφήνουμε το στίγμα μας και καλά είναι να προσέχουμε το πολύτιμο εσωτερικό μας !! Σε φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Νικολ μου μηπως στην ζωή μας δεν είμαστε κάτι σαν τα μολύβια; και ποσο σωστες η οδηγίες του συγγραφέα!!
      Και βέβαια το εσωτερικο μας όπως και του μολυβιου...είναι αυτό που ειναι όντως πολύτιμο..φιλεναδα..
      Βρισκομαι ακομα σε πολύ δουλεια..χα..χα.. χαρουμενη ομως.. θα τα πουμμε ναι; να περνας ομορφα αγαπη μου .. φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  8. Όμορφη, τρυφερή ιστορία γεμάτη συναισθήματα και μηνύματα Ρούλα.
    Καλή σου βδομάδα με πολλές ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε φιλε μου αυτες οι μικρες ιστορίες που μιλάν για συναισθηματα μεσα απο παρομοιώσεις και παραδειγματα μου αρεσουν και μενα γι αυτό θελησα να την μοιραστω μαζι σας.. σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λόγια.. να περασεις ενα ομορφο βραδυ..!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Ρουλιτσα μου!
    Τι υπέροχη ανάρτηση!!Πανεμορφη ιστορία και ο παραληλισμος φίλη μου!
    Συμφωνώ..οι χαρούμενοι άνθρωποι ειναι πάντα χαμογελαστοί ακόμα και στα δύσκολα!
    Χαρούμενη εβδομάδα σου εύχομαι!
    Πολλα φιλιά!! ❤️🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως έτσι δεν είναι και στην ζωή τα πράγματα.. Δημητρα μου... σαν το μολύβι.. που χρειαζεται και εκεινο ένα χερι... να το κρατησει και που έχει περισσοτερη σημασια το περιεχόμενο εντος του;
      Ας κάνουμε ότι μπορούμε για το εντός μας φιλη μου..για να είμαστε χαρούμενοι και να κανουμε και τους γυρω μας..!!να είσαι καλα ..και να περνας ακομα καλύτερα..καλο μεσοβδομαδο.. να έχεις φιλακιαααα!! ❤️🙂

      Διαγραφή
  10. Θαυμάσιος παραλληλισμός Ρουλιώ μου. Το μολύβι μας και τα μάτια μας λοιπόν ;-)
    Να έχεις μια υπέροχη νέα εβδομάδα αγαπημένο μου Ρουλάκι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κανελλάκι μου το πολυτιμότερο ...ας το κρατήσουμε ομορφο για να νιωσουμε και εμεις το ιδιο ομορφα.. για την ζωή που βρισκεται γυρω μας αγαπη μου.. !!
      Λίγα λογια και πολύ αγαπη αυτην την φορα.. ας οψεται ο οργασμός..της χαράς..χα..χα..!!
      Να περνας ομορφα Κανελλακι μου καλο μεσοβδόμαδο.. φιλακιαααα!!! <3

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραία ανάρτηση αγαπητό μου Ρουλάκι!
    Καλή εβδομάδα και φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε φιλεναδα μου ήταν μια παρομοίωση που μου έκανε εντύπωση.. και γι αυτό θελησα να την μοιραστώ μαζι σας..να περνας ομορφα ότι και να κανεις Αρτίστα μου την αγαπη μου και φιλάκιαααααα!!

      Διαγραφή
  12. Την ιστορία τη γνώριζα χρόνια. Εκείνο που πρόσεξα ήταν ότι την είχα ψιλοξεχάσει!
    Ρουλίτσα μου σε ευχαριστώ που μου θύμισες ότι μπορώ να σβήνω λάθη και να ξαναπροσπαθώ, ότι η ουσία και το σημαντικό είναι μέσα μου, ότι όταν νιώθω ότι τελειώνω... πρέπει να με "ξύσω" και να συνεχίσω, ότι αφήνω σημάδια πίσω μου (κι ολούθε☺) και ότι μόνο αν αφεθώ στο χέρι κάποιου μπορώ θα κάνω πιο μεγάλα πράγματα!
    Η η μαγισσούλα πρόσθεσε πολύ σωστά και το μέτρο στη μύτη! Εγώ θα βάλω το πέρας, το τέλος! Κάποια στιγμή, ξύσε-ξύσε, το μολύβι θα είναι για πέταμα! Ας το συνειδητοποιήσουμε νωρίς και να προλάβουμε να γράψουμε ωραία Ιστορία!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω..πω.. τι ωραίο σχόλιο Αριστακι μου που έγραψες!!! Ειδες τι ομορφη παρομοιωση ήταν αυτή του μολυβιού;..
      Χαίρομαι που στην ξαναθυμησα.. και είδες ποσο μοιαζουμε με ενα μολύβι; .. ουτε μου περνούσε απο το μυαλο .. αυτή η ταύτηση..χα..χα..!!
      Ετσι ακριβως εναι στην ζωή κοριτσι μου και τι ομορφότερο να βλεπουμε εντός μας ε;!!! μου αρεσε αυτο που έγραψες να προλαβουμε να γραψουμε μια ωραια ιστορία.. και να μην αφήσουμε τιποτε για πεταμα..συμφωνώ και επαυξανω μικρή μου.. να περνας ομορφα .. οτι και να κανεις ναι; την αγαπη μου... φιλακιααααα!! ♥

      Διαγραφή
  13. Είναι πολύ πετυχημένη η παρομοίωσή σου με το μολύβι! Εύχομαι όλοι να το συνειδητοποιήσουμε, να ακουλουθήσουμε τις οδηγίες του μολυβιού και να έχουμε μια πιο όμορφη και καλύτερη ζωή! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειαζεται πότε πότε να μας θυμήζουν Σωτηρία μου εστω και σαν παρομοίωση ενος μολυβιού ..πως μπορούμε να γινουμε καλύτεροι ανθρωποι μεσα απο οδηγειες ..εστω και να δεν τις ακολουθούμε όλες..
      Οπως και να είναι ας προσπαθούμε να καλυτερυουμε την ζωή μας οσο αυτό ειναι δυνατόν φιλη μου..
      Να περνας ομορφα με τα κορίτσια σου.. φιλακιαααααα!!

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου άρεσε Λιτσα μου Ηη ιστορια πολλες φορες οι παρομοιώσεις στην ζωή μας με αντικείμενα όπως ένα μολύβι στην πρκειμενη περιπτωση...μας κανουν να δούμε και να σκεφτούμε αλλιώς τα πράγματα.. !!
      Να είσαι καλά και να παιρνας ακομα καλύτερα.. φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία Έλενα μου να περνάς όμορφα στις βόλτες σου στην θάλασσα... φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  16. Ρουλάκι μου έμεινα αφωνηηηηηηηηηηη συγκινηθηκαααααααααα θα το διαβάσω στα κορισται μου το μεσημερι !!!!!!!!!!!!ποσα βαθεια νοηματα σε μια απλη λιτη ιστοριααααααααα κατι που θα καταλαβουν ευκολα ολα τα μικρα παιδακιααααααααααααα μπραβοοοοοοοοοοο κ παλι μπραβο στον συγγραφεα κ σε σενα που τα βρισκεις κ μας τα λες...πολυ θα θελα να κανεις φβ ψαχνουμε τετοιους αγγελους εκει...!!!νομζω πρεπει να το διαβασουν ολοι οι δασκαλοι στο σχολειό!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Σοφακι μου.. είναι μια απλη ιστορία που είναι όμως τοσο διδακτικη...χαίρομαι πολύ που σου άρεσε φίλη μου είναι σαν μικρό αληθινο παραμυθι.. είδες πόσα μπορεί να μας μάθει ενα απλο μολύβι; ελπίζω να αρέσει και στα κορίτσια σου...
      Να κάνω φέης μπούκ μου λες;... χα..χα εδω δεν προλαβαινω το μπλοκ βρε αγάπη μου αν κάνω και φεης.. πάει με χάσατε και μενα.χα.χα...
      Να περνας ομορφα φίλη μου να μου φιλησες τα κορίτσια σου και σε σένα πολλα φιλακιαααα!!!!!<3

      Διαγραφή
  17. Tι όμορφη ιστορία Ρούλα μου και πόσο αληθινή όπως και η πρώτη πρόταση και αυτή με πόση αλήθεια ....είχα διαβάσει κάποτε δεν θυμάμαι που ούτε ξέρω και ποιος το είχε πει ότι η ζωή μας είναι ένας μαυροπίνακας και μεις η κιμωλίες που γράφουμε τις ζωές μας....να σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς είναι Δεσποινα μου.. σαν τα μολυβια είμαστε..που αφήνουμε το αποτυπωμα μας.. στην ζωή...ας προσπαθησουμε να είναι τουλαχιστον όμορφο.. μου αρεσουν αυτες η ιστορίες που προσπαθουν μέσα απο παραδείγματα και παρομοιώσεις να μας πουν για τις αξιες και το συνεσθημα..
      Σε ευχαριστώ πολύ να περνας ομορφα οτι και να κάνεις.. φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  18. Καταπληκτική ιστορία!
    Σε ευχαριστούμε πολύ,
    που τη μοιράστηκες μαζί μας,
    γλυκιά μας Ρούλα!😆
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιουλάκι μου καλό αν δεν μοιραστώ μαζί σας τις ιστορίες που βρίσκω με ποιον θα το κάνω μου λες; ε;
      εξ άλλου μοίρασμα σημενει αγαπη έτσι δεν ειναι μικρή μου;
      Να περνας ομορφα καλο Παρασκευοσαββατοκυριακο.. Γιουλακι μου φιλακιαααα!!<3

      Διαγραφή
  19. Αυτές οι απλές φαινομενικά ιστορίες με τα βαθιά νοήματα, πόσο με συγκινούν....σ΄ευχαριστώ Ρούλα μου που τη μοιράστηκες μαζί μας !!! Πολλά φιλιά και την αγάπη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου αυτό μα τραβηξε και μενα στην συγκεκριμενη απλή αλλα ουσιατικά διδακτική ιστορία..το νοημα της και το τι ήθελε να πει εκεινος που την εγραψε..χαιρομαι που σου άρεσε φιλη μου και χαιρομαι διπλα που την μοιραστικαμε..!
      Να περνας όμορφα με πολλες δημιουργιες γιορτινες.. να περασεις Κλαυδία μου ενα ομορφο Σαββατοκυριακο...με αγαπη .. φιλακιαααα!!!:k

      Διαγραφή
  20. Αχ Σμαραγδούλα μου,πάντα έτσι με την ευαισθησία σου ξετυλίγεις όμορφες και διδακτικές ιστορίες που πραγματικά συγκινούν....τα φιλιά μου και να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Μαρία μου οτι την ευαισθησία την έχουμε όλες μεσα μας ..αρκεί να βρεθει η αφορμή να την βγαλει προς τα έξω φιλη μου οπως αυτή η ιστορια του μολυβιού..χαιρομαι που σε συγκινισε οπως και μένα για υτό και ηθελα να μοιραστω.. μαζί σου !!
      Μαρια μου να περνας καλα.. και να έχεις ένα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλακια με αγαπη..!! <3

      Διαγραφή
  21. Ρούλα μου, εξαιρετικό και διδακτικό κείμενο! Μακάρι να μπορούμε να ζούμε τόσο φιλοσοφημένα...
    Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπεστο Μάγδα μου μακαρι να μπορούσαμε να ζουμε έτσι ..αλλα ας κανουμε και το καλυτερο για μας ..οσο γινετε.... να περνας ομορφα στα ταξιδια σου φιλη μου καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααα

      Διαγραφή
  22. Αν και δεν τα καταφέρνουμε πάντα Ρούλα μου σαν το μολύβι παρ' όλα αυτά προσπαθούμε. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως Κατερινα μου ας προσπθούμε να είμαστε καλυτεροι άνθρωποι στην ζωή.. η ζωή του μολιβιου.. μοιαζει και σας την ζωή του ανθρωπου.. μου αρεσε και μου εκανε εντυπωσε η παρομοιωση αυτή..!1 δεν την είχα φαντασετει φιλη μου .. να περνας ομορφα ..χρονια σου πολλα για εχθες... καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  23. Τί ωραία ιστορία Ρούλα μου!
    Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας.
    Έτσι είναι όπως τα λες.
    Θα την ξαναδιαβάσω το μεσημέρι όπως και τα σχόλια πιο πάνω.
    Τώρα τέρμα το πρωινό διάλειμμα, ξύπνησε η Ιωάννα.
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή