Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΟΤΑΝ...Η ΑΓΑΠΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ...!!

10 Χρόνια " Πρωτοβουλία για το παιδί"

Πέρασαν  10 χρόνια από την ημέρα που μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων κάνει σκοπό της ζωής της την διάσωση εγκαταλελειμμένων, κακοποιημένων,βαριά παραμελημένων και ορφανών παιδιών...
Πέρασαν 10 χρόνια του οργανισμού ..  "Πρωτοβουλία για το Παιδί"



Βέροια

Δεν θα μπορούσα να αρχίσω αλλιώς αυτήν την ανάρτηση αν δεν αναφέρω  την Αγαπημένη  Ποδηλάτισσα!!!
Είναι η φίλη που από εκείνη έχω μάθει   την Πρωτοβουλία για το παιδί στην Βέροια 
όπως και πολλές άλλες δραστηριότητες που κάνει η  ομάδα των ανθρώπων που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους το παιδί.
Αυτές οι μέρες είναι γεμάτες με bazzar που σκοπό τους έχουν την ανακούφιση των παιδιών που η ζωή, τους έχει δείξει το άσχημο της πρόσωπο και  βρίσκονται σε δύσκολη θέση...
Η βοήθεια όσων μπορούν να την δώσουν και να κάνουν αυτή  την ζωή τους καλύτερη είναι σημαντική, έστω και αν αυτή είναι μικρή..!!
Η δική μου χαρά είναι  να συνδράμω με κάτι μικρό και αυτή την φορά..αν και αυτά δεν πρέπει να τα λέμε και να τα δημοσιεύουμε ...αλλά το κάνουμε με το σκεπτικό να το δουν και άλλοι άνθρωποι και να μαθευτεί .. ίσως να θέλουν και άλλοι και να συμβάλουν αν μπορούν με  την αγάπη τους!!

Αλλο ένα bazzar  που και αυτό γίνεται για  να γίνει πιο εύκολη και χαρούμενη η ζωή των παιδιών στις γυναικείες φυλακές της Θήβας..και που γι αυτό ξέρουμε 
   από άλλη μια αγαπημένη φίλη μας  την  Νικόλ !!! 




και που αυτό γίνεται στην Αθήνα..εδώ είναι η αφίσα τους για πληροφορίες.!! 

 και εδώ η μικρή μου συνεισφορά  ήταν αυτή..και για τα δύο..μοιρασμένα!!
κουτάκια με ντεκουπάζ..
και δαντελίτσα
κρεμαστρούλες
σελιδοδείκτες

κουνελάκια από καλτσούλες


από τσόχα....και πανάκια
και τα κλασικά μου

Ηδη έχουν ταξιδέψει...στους προορισμούς τους..και ελπίζω να  χαρίσουν... έστω και σε ένα παιδί ένα χαμόγελο..!! 
Καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων 
Μια καινούργια εβδομάδα μπήκε.. να είναι για όλους σας παρεάκι μου  όπως την περιμένετε..με πολλά χαμόγελα!!
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε!! 



37 σχόλια:

  1. Μπράβο σε αυτούς που σκέφτηκαν και ίδρυσαν αυτούς τους οργανισμούς και μακάρι ο σκοπός τους να πετυχαίνεται
    να δίνουν χαρά σε αυτά τα παιδιά
    πολύ όμορφες οι συμμετοχες σου , μπράβο για τη συμμετοχή
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι τους αξίουν χίλια μπράβο δελφινακι μου..ειναι μεγαλη η προπαθεια που κανουν έθελοντικα όλοι όσοι ασχολούντται για αυτον τον σκοπό..
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα ομορφα σου λόγια να περνας καλά φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  2. καλη επιτυχια!!καλοταξιδα!!υπεροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολύ φίλη μου μακαρι η ευχή σου να πιασει και να βοηθησουν τον σκοπό για τον οποιο δημιουργήθηκαν... να περνας όμορφα.. Ιριδα μου .. φιλακιααα!

      Διαγραφή
  3. Φιληνάδαααα!!Τα κουνελάκια σου με άφησαν με ανοιχτό το στόμα..Η προσφορά σου πάντα γνωστή και σημαντική.Σε επιθύμησα καλέ..έλα για μία Μακεδονίτικη αγκαλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε βρε αγαπη μου .. χαιρομαι που σου άρεσαν.. τις τευταίες μερες το σκεφτηκα και τα εφτιαξα.. φετος θα αρχισω απο το καλοκαιρι για του χρονου.. γιατί όλο θελω να κανω διαφορα και δεν προλαβεανω..χι..χι.. μην με ξεσηκώνεις...κανονισε.. να μας δεις μια μερα φαντη μπαστούνι μπροστα σας.. χα..χα. αν και όσο παιρνουν τα χρόνια όλο και πιο δυσκολο το βλεπω φιλεναδα..αχ ποσο μου έλειψε η μακεδονιτηκη αγκαλια να ξέρεις αχτίδα μου.. σε ευχαριστώ για την πρόσκληση...να περνας ομορφα ..θα τα πουμε.. ναι; φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο και πάλι Μπράβο σε όλους εσάς που γνοιάζεστε
    και σε εσένα ιδιαίτερα Ρουλάκι μου

    Καλή εβδομάδα ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λενιώ μου πρωτα ενα μεγαλο ευχαριστω που περνας απο εδω παρ όλο που ο χρονος σου ειναι τόσος λιγος..και δευτερο ...ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι που νοιάζονται για ότι εχει σχέση με το παιδί.. αγαπη μου..
      Ευχομαι να εισαι καλα σε εχω εννοια.. να προσεχεις την Λενιώ φιλεναδα... καλο σου βραδυ.. φιλακιααααα
      υ΄γ δες τα μεηλ σου.. πλιζζζζ ♥♥♥

      Διαγραφή
  5. Μπράβο για τη λειτουργία και τη δράση τέτοιων οργανισμών Ρούλα μου και τα συγχαρητήριά μου για τις δικές σου συμμετοχές. Ειλικρινά σας τιμά.
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπροστα στους εθελοντες που δινουν χρονο κκαι χρήμα να μην πω.. για αυτες τις δρασεις.. η δικη μου συμμετοχή φιλε μου..είναι σταγονα στον ωκαιανό.. αλλα χαιρομαι που και αυτην η σταγονα συνησφέρει με τον τρόπο της όσο μπορει..σε ευχαριστω για τα καλα σου λ΄πογια.. να περνας καλα .. καλό σου βραδυ..!!

      Διαγραφή
  6. Ελπίζω να προλάβω κάτι δικό σου στο μπαζάρ, γιατί γίνονται ανάρπαστα απ' τις πρώτες ώρες.
    Του έδωσες και κατάλαβε Ρούλα μου. Τόσα δώρα και τόσο όμορφα φτιαγμένα όλα! Αμπαλαρισμένα με ατόφια αγάπη και με τη θετική σου αύρα να τα συνοδεύει. Ας είναι όλα καλοτάξιδα και να μη μείνει τίποτα απούλητο! Η προσπάθεια αυτών των γυναικών είναι αξιέπαινη και τους αξίζουν όλα τα εύσημα.
    Τα φιλιά μου γλυκό μου Ρουλάκι ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα πια να προλαβεις και εσύ Κανελλακι μου να παρεις; αν δεν προλαβεις εχουμε και τα Χριστούγεννα που φετος λεω να αρχισω απο νωρις χι..χι.. αλλα όλο ετσι το λεω και μετα περνα ό καιρος...βρε αγαπη μου και δεν τον προλαβεναω...
      Γλυκα λογια που ήρθαν με βρηκαν και με ζαχάρωσαν ..αλλά τα ευσημα όντως αγαπη μου αξιζουν σε εκεινες που εθελοντικα δινουν και απο τον κόπο τους και απο τον χρόνο τους για γινουν όλες αυτες οι δρασεις !!
      Χαίρτομαι που ενα μικρο πετραδακι δικο μου ειναι εκεί...!!να εισαι καλα Κανελλακι μου φιλώ σε!♥!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Ρούλα μου.Όση αγάπη στέλνεις τόση και πολλαπλάσια ακόμη θα λάβεις σίγουρα.
    Εγώ δεν πρόλαβα για το Πάσχα. Και έχω στενοχωρηθεί αλλά δεν γινόταν. Δεν μου έφτασε ο χρόνος ή δεν υπολόγισα καλά. Εύχομαι καλοπούλητα όλα που θα είναι σίγουρα
    Καλή εβδομάδα Ρουλίτσα
    Να περνάς καλά ό,τι και να κάνεις
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπέστο Αννιώ μου.... ότι αγαπη δινεις .. το συναίσθημα αυτό έχει κάτι το μαγικό... όντως σου επιστρεφει παντα ότι έχεις δωσει οπως το λες πολλαπλασιο....και να σε κανει διπλά χαρούμενο ..
      Μην στεναχωριεσαι Αννιώ μου υπαρχουν και επόμενα παζαρια.. δεν μπορούμε παντα όσο και να θελουμε να κανουμε πράγματα..!!! μονο καλα να είσαι και υπαρχει παντα η επομενη φορα...
      Να περνας ομορφα καλο σου βραδυ ..φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  8. Τα άξια χέρια σου θα δώσουν σίγουρα χαρά και αγάπη !!! Να είσαι καλή αγαπημένη και καλή εβδομάδα !!! Τα φιλιά μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα χερια Ράνια μου που δημιουργούν για τέτοις σκοπους είναι αξια.. υπαρχουν πολλοί εκει εξω που νοιαζονται για τους άλλους.. αυτό το εμαθα και εγώ από αυτην την όμορφη γειτονια .. και νιωθω μεγαλη χαρα καθε φορα που προσφέρω εστω και κατι μικρό..αν ειναι αυτό που θα κανει ενα παιδι να χαμογελασει ..!!
      Σε ευχαριστω πολύ φιλη μου για τα καλά σου λογια .. να είσαι καλά και να περνας ακομα καλύτερα..καλο σου βραδυ.. φιλακιααα!!!!

      Διαγραφή
  9. Τα όμορφα δώρα της αγάπης σου θα ταξιδέψουν και πάλι στα μπαζάρ της Πρωτοβουλίας και του Ξεμπλοκαρίσματος....Παράδειγμα προς μίμηση είσαι Ρούλα μου αγαπημένη.....Να ε'ισαι καλά, καλή εβδομάδα εύχομαι και ΄σου στέλνω μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι Κλαυδια μου να μην υπήρχαν οι λογοι να γινονται αυτα τα παζαραια και να μπορούσαν όλα τα παιδια του κόσμου να έχουν τα αυτονόητα...!!
      Αλλά αυτο ειναι μόνο μια ευχή φιλη μου καλή.. η πραγαματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική ..ευτυχως υπαρχει και ο εθελοντισμος και οι δρασεις που γίνονται για να χαρισουν εστω και ενα χαμογελο στα παιδια.. γιατι εκει πρεπει να εστιασουμε την αγαπη μας.. αυτα ειναι το μελλον .!!!
      Να είσαι καλα φιλεναδα.. καλο σου βραδυ.. φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  10. Καλημερα Ρούλα μου!
    Μα ποσο ομορφα ολα τα δωράκια που έφτιαξες!!
    Μου άρεσαν πολυ τα κουτάκια σου ,οι κρεμάστρες αλλα και τα λαγουδάκια σου τα λάτρεψα!!
    Μπραβο για την πολύτιμη προσφορά σου!! Συγχαρητηρια και για υπέροχη ιστορία που έγραψες!
    Τρυφερή και πολυ συγκινήθηκα διαβάζοντας την! Μπραβο σου!!!Καλη εβδομαδα!!Πολλα φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να μπορούσαμε να κανουμε πιο ουσιαστικα πραγματα Δημητρα μου..αυτα ειναι ψιχουλα μπροστα σε αυτά που προσφερουν όλοι όσοι ασχολουνται για να να βελτιωθει η ζωή των παιδιων που εχουν αναγκη για ενα χαμογελο...και για να γινουν όλες αυτες οι δρασεις !
      Σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια..και που περνας και τα λέμε καλο σου βραδυ φιλη μου... φιλακιαααα!!!

      Διαγραφή
  11. Πλημμύρισε από συγκίνηση η ψυχή μου Σμαραγδούλα μου ,όχι τόσο για την αξιέπαινη δράση που περιγράφεις. Δράσεις σαν αυτή βρίσκουν διαχρονικά την θέση τους στο στεραίωμα της Ανθρωπιάς.

    Εγώ συγκινήθηκα για μια ακόμη φορά ( δεν είναι η πρώτη) από την δική Σου Ε υ α ι σ θ η σ ί α .

    Ευαίσθητη κι ανθρώπινη έχεις καταγραφεί στην συνείδησή μου .Και το γεγονός ότι αυτή η ευαισθησία σου αντέχει στο χρόνο ,κόντρα στην σκληράδα της αμείληκτης πλευράς της ζωής, για μένα είναι μια παρηγοριά.
    Ευχαριστώ. Τίποτ' άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυγερή μου με το όμορφο όνομα..η ευαισθησία υπαρχει μέσα στον κάθε ανθρωπο απλά σε αλλους βγαινει προς τα εξω πιο δυνατα ..είναι πολλοί με ευαισθησιες ..αν κοιταξεις γυρω σου θα τους δεις.
      ! και ναι ...ειναι η ζωή σκληρή εκει εξω.. ας την γλυκανουμε λιγο με ομορφα συναισθηματα.. που μπορούμε να χαρισουμε...!!
      Με μ κανεις όμως και κοκκινιζω με τα όμορφα λογια σου.. !σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλα να περνας ομορφα με ότι κανεις...καλως όρισες στο σπιτικο μου..φιλακιααα!!! :)

      Διαγραφή
  12. Τα λαγουδάκια σου, Ρούλα μου, μου έκλεψαν πρώτα τη καρδιά και θα τ' αναζητήσω στο μπαζάρ της Αθήνας!
    Και μια και δεν είχα καιρό ν' ασχοληθώ στέλνοντας κάτι, τουλάχιστο να πάνω να αγοράσω ότι επιτρέπει η τσέπη μου, γιατί το ζητούμενο είναι να μαζευτούν χρήματα! ;)
    Μπράβο στους διοργανωτές και μπράβο στις χρυσοχέρες! :D

    ΑΦιλάκια άπειρα και καρδιάς! :k <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aαααα χαιρομαι Στεφανία μου που σου άρεσαν τα λαγουδάκια... πρωτη μου φορα τα κανω.. αργα ανακαλυψα το πως γινοντται .. του χρόνου θα είμαι πιο ετοιμοπόλεμη για να ξαναταξιδεψουν ακομα περισσότερα..πραγματάκια..
      Αν πας να μου φιλησεις τα κοριτσια φιλεναδα..θα ειμαι εκει με την σκεψη μου αφου ειμαι τοσο μακρυα...μακαρι να τα ξπουλήσουν όλα.. η ευχή μου...μαγισσούλα μου.. :)
      να περνας όμορφα.. οτι και να κανεις φιλακιααααα!!! <3

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα΄Κική μου σε ευχαριστώ παρα πολύ οπως σε ευχαριστουνε πολύ και όλες οι φίλες που εχουν αναλαβει αυτες τις δρασεις.. να περνας ομορφα μικρη μου.. Καλη Κυριακή .. φιλακιαααα!!!!

      Διαγραφή
  14. Πω πώ!!! Πόσα πολλά και ωραία πραγματάκια έφτιαξες και έστειλες για τα μπαζάρ!!!
    Συγχαρητήρια Ρούλα μου!!! Πάντα ακούραστη και παρούσα με πολλή αγάπη!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε... δεν ειναι και τοσα πολλα αν τα διερεσεις δια δύο είναι λιγα..ΜαριανΝα μου.. υπαρχουν τόσες αναγκες εκει εξω..τόσων παιδιων.. μακαρι να μην ήταν ετσι φιλη μου !!!
      Δεν κανω τιποτα που να μην αγαπώ.. να περνας και εσύ ομορφα καλη σου Κυριακή φιλακιαααα!!

      Διαγραφή
  15. Μια αγκαλιά απο όμορφα χειροποίητα δώρα απο τα χεράκια σου Ρούλα μου,είναι βάλσαμο στην τρυφερή ψυχούλα τους που κλείνει μέσα της τα παιδιά εκείνα που ξέχασαν να χαμογελούν, τα παιδιά που είναι τρομαγμένα, τα παιδιά που είναι μόνα.Καλοτάξιδα και να δώσουν την χαρά και το χαμόγελο στα χείλη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ειναι και η χαρα της προσφορας Μαρία μου το πόσο γεμιζει η καρδια απο αυτό που κάνεις δε λέγεται.. φιλη μου.. μακαρι να μην υπηρχαν οι αφορμες για όλα αυτα και όλα τα παιδια του κόσμου να είχαν τα αυτονόητα..
      Να εισαι καλα Μαρια μου και σε ευχαριστω πολύ για τα ομορφα λογια σου.. καλο σου βραδυ.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  16. Πανέμορφες χειροποίητες δημιουργίες, Ρούλα μου. Και για καλό σκοπό. Μπράβο, φίλη μου. Γεια στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλα΄Μία μου σε ευχαριστω πολύ ...ότι κάνουμε ..αν το κανουμε με αγαπη.. τοτε εχουμε γεματη την καρδια μας με όμορφο συναίσθημα
      Να περνας ομορφα και εσύ με ότι κανεις .. καλο σου βραδυ.. φιλακιααα!!!

      Διαγραφή
  17. Ρούλα μου τα κουνελάκια σου και τα υπόλοιπα καλούδια σου μπορεί να έφτασαν στα χέρια μου αλλά τα θαυμάζω από εδώ μιας και το πακέτο θα το ανοίξουμε αύριο στο στήσιμο !!! Τρεχάματα φιλενάδα μου άλλα χαρούμενα και άλλα από κείνα που σε κάνουν να νιώθεις αδύναμη !!! Να είσαι καλά και να τροφοδοτείς με μπόλικη αγάπη αυτούς που έχουν ανάγκη !!! Μια τεράστια αγκαλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου αν δεν ήσουν εσύ η Βύκη και αρκετες αλλες φιλες να μου μαθετε για αυτα τα παζαρια.. δεν θα είχα ποτέ την χαρα της προσφορας...η αγαπη είναι η δυναμη για όλα αγαπημενη μου..εσυ το ξέρεις πολύ καλα αυτό...οπως και όλες οι φιλες που βοηθανε στο στησιμο των παζαριων!! καλη δυναμη για ότι κάνεις και καλη επιτυχια φιλεναδα.. στις προσπαθειες σας...!! μακαρι να ήμουν κοντα... οσο για την αγαπη το ξερεις οτι οπου παει γυριζει πολλαπλασια.. !!!
      Να εισαι καλά Νικολ μου..!!καλο σου βραδυ αγαπη μου θα τα πουμε.. φιλακιααα!!! <3

      Διαγραφή
  18. Να είσαι γερή , να δημιουργείς και να προσφέρεις χαρά και αγάπη ! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ Χρυσανθη μου ..η χαρα και η αγαπη ειναι οι κινητήριες δυναμεις για ότι κανουμε νομιζω.. και αυτα ειακι και τα δυο υπεροχα να τα νιωθεις καποιος..
      Να εισαι καλα φιλη μου καλή... και να χαιρεσαι παντα ότι αγαπας..καλο σου βραδυ φιλακιααααα!!!

      Διαγραφή
  19. Είσαι αξιέπαινη Ρούλα μου! Μπράβο για τη συμμετοχή και να 'σαι πάντα καλά να προσφέρεις και να σκορπάς χαμόγελα! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή