Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΤΡΟΦΗ..!!!!

Αφού ασχοληθήκαμε τον καιρό που ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας..να τα ανανεώσουμε να τα καθαρίσουμε να ξεσκατζάρουμε ότι δεν χρειαζόμασταν..και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους μας,
ήρθαν και ώρες που είχαμε ελεύθερο χρόνο..λέμε τώρα γιατί εγώ δεν ξέρω πως γινόταν και πάλι δεν μου έφτανε αυτός που είχα...
Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία το ξέρω και όταν θέλεις κάτι να κάνεις πολύ τότε θα βρεις χρόνο να στριμώξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα λίγη ώρα να αφιερώσεις 
σ αυτό που αγαπάς να κάνεις.
Για μένα ένα από τα πράγματα που αγαπώ να κάνω είναι το διάβασμα..και επειδή έρχεται καλοκαιράκι και έτυχε να διαβάσω για πρώτη φορά μια καταπληκτική σειρά...μέσα στην καραντίνα, ήθελα να σας   προτείνω ανεπιφύλακτα αν σας αρέσει η αστυνομική λογοτεχνία, την τριλογία του ΣΤΙΓΚ ΛΑΡΣΟΝ  που  έχει τιμηθεί για την σειρά αυτή  με το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο  ως το καλύτερο Σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα..
Το ΚΟΡΙΤΣΙ με το  ΤΑΤΟΥΑΖ. είναι το πρώτο βιβλίο αυτής της τριλογίας..που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη...



Όπως και το δεύτερο, που περιμένεις να δεις την συνέχεια..
ΤΟ ΚΟΡΊΤΣΙ  που έπαιζε με την ΦΩΤΙΑ..
 Το τρίτο βιβλίο της τριλογίας αυτής..
Το ΚΟΡΙΤΣΙ στη φωλιά της ΣΦΗΓΚΑΣ...
 Αποκαλύπτει την  βρωμιά που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες της πολιτικής και της αστυνομίας ,της δημοσιογραφίας..και πολλών κοινωνικά υψηλά ιστάμενων..
Ο Στιγκ Λάρσον..δεν πρόλαβε να γευτεί τον λογοτεχνικό του θρίαμβο αφού λίγες μέρες αφού παρέδωσε τα χειρόγραφα του στον εκδοτικό οίκο  πέθανε από καρδιακή προσβολή..

Μέτα την τόση επιτυχία της τριλογίας..και αφού το ενδιαφέρον του κόσμου είχε φτάσει στο κατακόρυφο.. γύρω από την τύχη της  Λίσμπετ Σάλαντερ ιδιοφυΐα στους υπολογιστές που δεν συγχωρεί όταν συναντά την διαφθορά και την κακοποίηση ιδίως σε γυναίκες είναι ανελέητη μαζί με τον δημοσιογράφο  Μπλούμκβιστ  ξεσκέπασαν ολόκληρα κυκλώματα .....αποφάσισε ο συγγραφέας ,ΝΤΑΒΙΝΤ  ΛΑΓΚΕΡΚΡΑΝΤΖ να συνεχίσει  το έργο του ΛΑΡΣΕΝ... 


 Το τέταρτο βιβλίο της σειράς  το συνεχίζει ο Ντάβιντ  σύμφωνα με το πνεύμα του Λάρσεν, με πολύ επιτυχία..
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ στον ιστό της ΑΡΑΧΝΗΣ.
Και αυτός ο ίδιος,τελειώνει  την σειρά με το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο, με το ΚΟΡΊΤΣΙ που έζησε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

Η πιο πολυσηζητημένη συνέχεια στον λογοτεχνικό χώρο.
Το κορίτσι με το τατουάζ έχει γυριστεί και σε ταινία...εδώ στο τρέιλερ του βίντεο θα δείτε κάποιες  σκηνές.

Ελπίζω να σας έχω εξάψει την φαντασία για καλοκαιρινό διάβασμα.. ή και χειμωνιάτικο...έτσι κι  αλλιώς ένα βιβλίο είναι παντός καιρού..
Εύχομαι σε όλους σας μια όμορφη και χαμογελαστή  εβδομάδα.. με την επιστροφή στην καθημερινότητα μας
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε..!!













28 σχόλια:

  1. Καλημέρα φιληνάδα. Έχω διαβάσει τα πρώτα δύο και έχω δει την ταινία που βέβαια δεν συγκρίνεται όπως πάντα με το κείμενο. Θα προσπαθήσω να βρω το τρίτο που γράφεις και που δεν ήξερα ότι υπήρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω οπότε ξέρεις φιλενάδα για το πόσο μου κέντρισε το ενδιαφέρον η τριλογία αυτή..την τανία δεν την έχω δει όμως.. όπως πάντα πάντα δεν συγκρίνονται με τα βιβλία οι ταινίες που γυρίζονται επάνω στα θέματα τους.. μακατι να ήταν δικά μου θα σου το έστελνα να το διαβάσεις.. όπως και τα δύο επόμενα...αλλά και μενα μου τα δάνεισαν και έτσι τα διάβασα όλα..
      Και εγω θα ψαξω για την ταινία να την δω..
      Να περνάς όμορφα αχτίδα μου καλό σου απόγευμα την αγάπη μου φιλιααα!!! ❤

      Διαγραφή
  2. Μια τέλεια επιλογή Ρούλα μου, για διάβασμα ξάπλα στη θάλασσα! ;)
    Υπομονή να στρώσει ο καιρός και τότε ποιος μας κρατά! :D
    ΑΦιλάκια πάντα με χαμόγελο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω φιλενάδα όσες φορές είπα να διαβάσω καλοκαίρι..δεν ξερω γθατί δεν είχα χρόνο...θες η θάλασσα ..θες τα ηλιοβασιλεματα.. θες η χαλάρωση..λίγο πολύ έφευγε η μέρα και δεν προλάβαινα να διαβάσω..ομως δες πόσα διάβασα στον εγκλεισμό μας...
      Γενικά δεν ήμουν αυτού του είδους αναγνώστρια όμως αυτή η σειρά μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος ακομα και την συνεχεια που την εγραψε κάποιος αλλος συγγραφέας..
      Να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις Στεφανια μου..καλό απόγευμα φιλιάα ψιλοχειμωνιατικα.. 😮 ❤

      Διαγραφή
  3. όλοι αγαπαμε τα βιβλια..... μ αυτα πετας!!!!φιλιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Σοφακι μου τα βιβλία είναι ο δρόμος που μπορείς να πας όπου θες διαβάζοντας τα σε ταξιδεύουν παντού.. γενικά διαβάζω τα πάντα..μόλις βρω χρόνο ελεύθερο..
      Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να τα πούμε κάποια στιγμή..την αγάπη μου φιλιαααα σε όλες σας... ❤❤❤

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Ρούλα μου. Με ξαφνιάζει θετικά η αναφορά σου και η όμορφη παρουσίαση που κάνεις, σε μια σειρά έργων αστυνομικής και κοινωνικής δράσης. Θετικά γιατί η θεματολογία τους δείχνει σκληρή αλλά συνάμα πολύ αποκαλυπτική. Κρατώ ιδιαίτερες σημειώσεις από τις προτάσεις που έκανες καλή μου φίλη.
    Όσο για τον συγγραφέα ειλικρινά σοκ η απώλειά του πριν δει τα έργα του τυπωμένα. Άσχημα παιχνίδια της ζωής.
    Καλησπέρα Ρούλα μου, καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν άρχισα να διαβάζω αυτή τη σειρά είναι αλήθεια ότι σε σκέφτηκα επειδή ήταν αστυνομικό μυθιστόρημα και ήταν η πρώτη μου φορά που διάβαζα κάτι τέτοιο..πράγματι το θέμα τους είναι σκληρό αλλά αποκαλύπτουν οι πρωταγωνιστές του..όλη την βρωμιά που κρύβεται κάτω από την λαμπερή επιφάνεια.
      Σίγουρα θα σου αρέσει αν μπορέσεις και το βρεις να το διαβάσεις και εμενα μου το δάνεισαν.. η απώλεια του συγγραφέα ήταν αυτό που μου κέντρισε την περιέργεια και τελικά όχι μονο δεν το μετάνιωσα που το διάβασα αλλά θέλησα να μοιραστώ μαζί σας και την εμπειρία μου...
      Καλά να είσαι και να περνας όμορφα με ότι κάνεις καλό σου ξημέρωμα...🌙

      Διαγραφή
  5. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα αστυνομικά βιβλία, Ρούλα μου.
    Κι εγώ τα διαβάζω και ιδίως αυτά μου άρεσαν πάρα πολύ.
    Σου προτείνω και τα βιβλία του Jo Nesbo.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτη φορά διαβάζω Ρένα μου αστυνομική τριλογία και όχι μόνο αλλά και την συνέχειά της.. δεν το περίμενα ότι θα είχε τόσο ενδιαφέρον μου το πρότειναν και μου το δάνεισαν για να τα διαβάσω..και δεν το μετάνιωσα πραγματικά φιλεναδα.. το πρωτο βιβλιο έχει γυριστεί και ταινία...θα κοιτάξω να την βρω..αν υπάρχει..κάπου.. μου αρέσουν και οι ταινίες μυστηρίου.. θα ψάξω να βρω και τον Jo Nesbo.
      Να είστε καλά όλοι την αγάπη μου φιλιααα!!

      Διαγραφή
  6. Ως παιδι που μεγαλωσε μεσα σε βιβλιοπωλειο-τυπογραφειο λογω επαγγελματος του μπαμπα λατρευω το διαβασμα.Αστυνομικα δεν θα το ελεγα αλλα γιατι οχι?αφου το προτεινει και το Ρουλακι?Καλες αναγνωσεις φιλεναδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τυχερή που ήσουν Λίτσα μου..ζούσες μέσα σε ένα θησαυρό ως να μην αγαπήσεις το διάβασμα; Και εγω δεν διάβαζα αστυνομικά μυθιστορήματα Λίτσα μου ομως αυτή η τριλογία..ηταν πολύ ενδιαφέρουσα και το ότι πέθανε ο συγγραφεας αυτος και δεν πρόλαβε να δει την βράβευση του εργου του και το ότι συνεχισε το εργο του ένας αλλος ήταν αυτό το κλίκ να το διαβασω..το κορίτσι με το τατουαζ.. θα ψαξω να το βρω να το δω...
      Να είσαι καλά να περνάς όμορφα και όταν έχουμε καρό ας διαβάζουμε φιλενάδα...την αγάπη μου φιλιαα!!❤

      Διαγραφή
  7. Αυτό τον καιρό βαριέμαι να διαβάσω οτιδήποτε δεν είναι σε οθόνη!
    Έχω δει και την ταινία και όταν βλέπω πρώτα την ταινία, μετά βαριέμαι να διαβάσω το βιβλίο.
    Και λέω να περιμένω και τα σίκουελ της πρώτης ταινίας του Φίντσερ, γιατί, δεν ξέρω αν στο είπα, βαριέμαι πολύ να διαβάσω αυτό τον καιρό!
    Φιλί. Μεγάλο φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα..αυτό να κάνεις φιλενάδα αφού σου αρέσει δεν είμαστε τώρα για ζόρια γενικώς ..
      Αααα εσύ είδες την ταινία ..εγώ διάβασα το βιβλίο ..και θέλω να δω και την ταινία..χα..χα τι βίτσια είναι αυτά που έχω μου λες;
      Αν βρεις την ταινία αυτού του κυρίου Φίντσερ,..δεν το ξέρω αλλά για να περιμένεις εσύ να την δεις κάτι θα σου λέει..
      Μου το είπες ότι βαριέσαι να διαβάζεις αυτόν τον καιρό..για τον άλλο καιρό θα δεις τι θα κάνεις..
      Να σου πω αρτίστα μια βαρεμάρα την ήθελα και εγώ κάπου κάπου αλλά δεν μου έρχεται...άντε για καμιά ώρα...μετά τρεχάτε ποδαράκια μου..αστυνόμος Σαίνης χι χι και χεράκια μου..Ρούλα..χα.χα.
      Σε ευχαριστώ για το χαμόγελο.. να περνάς όπως εσύ εσύ νιώθεις όμορφα.. την αγάπη μου φιλενάδα φιλιααα!! 🧡🌺

      Διαγραφή
  8. Να σου πω την αλήθεια Ρούλα μου, από κάποια γλυκανάλατα προτιμώ την αστυνομική λογοτεχνία. Δεν έχω διαβάσει Στιγκ Λάρσον ο οποίος άνοιξε την πόρτα, με μεγάλη επιτυχία, στην Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία αποκαλύπτοντας πως οι Σκανδιναβικές κοινωνίες κρύβουν μεγάλα, ένοχα μυστικά. Επιτυχημένη σειρά και φαντάζομαι οι οπαδοί του είδους θα βρουν ενδιαφέρον. Ρούλα σ' ευχαριστούμε και βάζουμε στα υπόψιν τον Στιγκ Λάρσον.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα Αννίκα μου ήταν η πρώτη φορά που διάβαζα αστυνομική λογοτεχνία και μάλιστα σειρά αλλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον από το πρώτο βιβλίο και έτσι συνέχισα και τα επόμενα.. αν σου αρέσουν αυτού του είδους τα μυθιστορήματα βρες τον Λάρσον..θα σε γοητεύσει..
      Το διάβασμα είναι από τις μεγάλες μου αγάπες.. να είσαι καλά φίλη μου να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις την αγαπη μου φιλιάαα!! 🧡🌺

      Διαγραφή
  9. Κι εγώ αγαπώ πολύ τα διάβασμα και μαζί με όλα τ άλλα, διάβασα και καμιά δεκαριά βιβλία την περίοδο της καραντίνας, αλλά όχι αστυνομικά φιλενάδα .... θα τα δείξω πάντως στην κόρη μου αυτά που προτείνεις γιατί της αρέσουν τα αστυνομικά και δεν ξέρω αν τα έχει διαβάσει... Σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν βρίσκουμε τον χρόνο είναι πολύ ωαρια να τον γεμίζεις με την ανάγνωση ενός βιβλίου Ράνια μου
      Και εγώ ήταν η πρώτη φορά που διάβαζα αστυνομική λογοτεχνία..και μάλιστα σειρά.. αλλά άξιζε τον χρόνο μου..Υπάρχει και η ταινία που έχει γυριστεί με τον τίτλο το κορίτσι με το τατουάζ..
      Να περνάς όμορφα Ράνια μου χάρηκα που σε "είδα" καλό σου απόγευμα φιλιάααα!!❤🌺

      Διαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα βιβλία αυτά. Ο χαμός του συγγραφέα πριν δει τυπωμένα τα έργα του, είναι μια τραγική συγκυρία, κρίμα... Επειδή είμαι λάτρης του είδους, κρατάω στα υπόψη τις προτάσεις σου, αφού εμπιστεύομαι απόλυτα την κριτική (και κρητική) σου άποψη.
    Φιλιά πολλά βιβλιοφάγο μου πλάσμα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι λάτρης αυτών των βιβλίων Κανελλάκι μου σίγουρα σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, το πως ένα δημοσιογράφος και μια κοπελιά ιδιαίτερα ακοινώνητη με τα δικά μας μέτρα και σταθμά..αφού έχει τους λόγους της να είναι έτσι ασυμβίβαστη και εξπέρ στους υπολογιστές..ξεσκεπάζουν όλη την παρανομία της Σουηδικής χώρας..που βρίσκεται συνήθως κάτω από το περιτύλιγμα της επιφάνειας..
      Αν κάποια στιγμή το αποφασίσεις να διαβάσεις κάτι τέτοιο να το προτιμήσεις..
      Μου αρέσει το διάβασμα και επειδή ο χρόνος μου είναι πάντα λίγος για διάβασμα εκμεταλευομαι και το παραμικρό λεπτό..ακόμα..και δεν θα πιστέψεις που...χι.χι..
      Να περνάς όμορφα αγάπη μου ότι και να κάνεις..την αγάπη μου πάντα φιλώ σε!! 🧡🌺

      Διαγραφή
  11. Μόνον την ταινία έχω δει Σμαραγδάκι μου και μου άρεσε πολύ.
    Οι προτάσεις σου για τα βιβλία θα πιάσουν τόπο το καλοκαίρι. Περισσότερη ησυχία, περισσότερη κλεισούρα για εμάς στην τσιμεντούπολη.
    Σ'ευχαριστώ πολύ!
    Καλό απόγευμα και φιλιά από μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ψάξω και εγώ να βρω τρόπο να την δω την ταινία Μαρία μου ..όσοι την έχουν δει μου ΄έχουν πει ότι είναι ωραία...όμως είμαι σίγουρη ότι σαν το βιβλίο δεν θα είναι..αν τα βρεις επίλεξετα αφου εχεις δει και την ταινία θα έχει ενδιαφέρον να δεις την διαφορά...
      Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών φίλη μου.. καιρός για διάβασμα..
      Να περνας όμορφα ότι και να κάνεις καλό Σαββατοκυριακο..φιλιααα 🌸❤

      Διαγραφή
  12. Σμαραγδενια μου τα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει αλλά έχω δει την ταινία και ήταν τέλεια! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Σωτηρία μου; αλλοι έχουν δει την ταινία και άλλοι εχουν διαβασει τα βιβλία πντως και οι δύο προτάσεις ειναι ενδιαφέρουσες.. θα προσπαθήσω να δω και εγώ την ταινία μου έχει εξάψει το ενδιαφέρον μετά το βιβλίο να δω πόσο συμπίπτουν αυτά τα δυο..
      Να περνάς όμορφα καλή μου ότι και να κάνεις με τα κορίτσια σου.. καλό Σαββατοκύριακο φιλιαααα!!! ❤

      Διαγραφή
  13. Πολύ ενδιαφέροντα τα βιβλία της σειράς που μας προτείνεις Ρούλα μου! Κρίμα που χάθηκε ο συγγραφέας και μπράβο στον δεύτερο που συνέχισε την σειρά. Κάποτε διάβαζα πολλά αστυνομικά, τα τελευταία όμως χρόνια προτιμώ τα ιστορικά μυθιστορήματα. Πάντως, το διάβασμα δεν το αφήνω με τίποτα!!!!
    Πολλά φιλάκια και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εποχές που αλλάζουμε προτιμήσεις Μαριαννα μου όπως εσύ ..όπως και εγω.. που έκανα αυτή την φορά την υπέρβαση μου να διαβάσω αστυνομική λογοτεχνία και αυτό γιατί μου είπε το παιδί που μου το δάνεισε ότι είχε πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμενη σειρα.. και βέβαια ήταν αλήθεια αυτό, γιατί όντως μου άρεσαν και τα τρία πρώτα αλλά και η συνέχεια αυτων..
      Και για μένα το διάβασμα είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες... μακαρι να καθόμαστα κοντα να ανταλλάζαμε βιβλία...
      Να περνας όμορφα ότι και να κάνεις καλό Σαββατοκύριακο.. φιλιαααα!! ❤🌼

      Διαγραφή
  14. Ωραία βιβλία και εγώ έχω αρχίσει ένα βιβλίο του Καζαντζάκη και ακόμα το διαβάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασμα όντως θέλει χρόνο Νατασσα μου όμως είναι εκεί τα βιβλία και μας περιμένουν να τα ανοίξουμε όποτε εσύ μπορούμε...ο Καζαντζάκης αγαπημένος μου..
      Να περνας όμορφα ότι και να κάνεις..καλό Σαββατοκύριακο.. φιλιααα!!🌼❤

      Διαγραφή