Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ... ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ!!

Θεού θέλοντος  και ιντερνέτ επιτρέποντος, επιτέλους είμαστε πάλι εδώ να τα πούμε, αλλά δεν ξέρω πόσο, διότι το πρόβλημα συνεχίζεται... 

Από που  να αρχίσω δεν ξέρω, είναι τόσο πολλά και όμορφα αυτά που ζήσαμε  τις μέρες αυτές και δεν ξέρω αν χωράνε όλα σε μία ανάρτηση. Φοβάμαι μήπως και σας κουράσω.

Ομως πως να μην χαρείς όταν σου προκύπτουν διακοπές από το πουθενά, τότε δεν κάθεσαι και πολύ να το σκεφτείς ε; αρπάζεις την ευκαιρία μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο (κοιτάς τον κόσμο από εκεί πάνω,)🤣 και βρίσκεσαι σε μέρη που δεν είχες  ξαναδεί να νιώθεις δέος και μόνο να θαυμάζεις τα θαύματα της φύσης και να νιώθεις πόσο μικρός είσαι μπροστά της.


Η διαδρομή από τον παλιό δρόμο με το αυτοκίνητο μέχρι τα Ιωάννινα, μας αποζημίωσε για το μακρινό του ταξιδιού...








Μια όμορφη πόλη τα Ιωάννινα μας υποδέχτηκε με όλες τις ομορφιές της και χάρες της. Με την λίμνη της να στραφταλίζει κάτω από λαμπρό φως του ήλιου γεμάτη από ιστορία και θρύλους, με το νησάκι του να σε κάνει να μην θέλεις να φύγεις.

Ο Χρήστος, λάτρης του τόπου του και όχι μόνο, αλλά και  της ιστορίας του, μας ξενάγησε εκεί που δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε ποτέ, και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Το πρώτο μέρος που επισκεφτήκαμε ήταν το μουσείο Βρέλλη των κέρινων ομοιωμάτων μόχθος και ιδέα ενός ανθρώπου, που μας άφησε άφωνους!! βλέπαμε μπροστά μας όλη την ιστορία της επανάστασης και όχι μόνο!!




Πηγαίνοντας για το φαράγγι του Βίκου, που κυριολεκτικά είναι ένα θαύμα της φύσης, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την άγρια ομορφιά του,


Σε πιάνει δέος αντικρίζοντας το βάθος του και το ύψος του!


Στο δρόμο συναντήσαμε το πέτρινο δάσος...πέτρες που νομίζεις πως τις έχτισαν χέρια ανθρώπινα  μας άφησε άφωνους!!




Χωριά όπως το Μονοδέντρι, η Βίτσα, η Αρίστη χτισμένα μόνο από πέτρα, μέσα στα βουνά και το πράσινο, χωμένα να σου κόβεται η ανάσα από την ομορφιά τους. 








Κράτα με να σε κρατώ, να κατεβούμε την κατηφόρα...🤣 

 Η μονή Βελλά, να σε προσκαλεί να κάτσεις κάτω από την ρίζα του τεράστιου πλάτανου και να δροσίσεις τα χείλη σου με το γάργαρο νερό που κυλά μέσα από βράχους, ακούγοντας μόνο το κελάϊδισμα των πουλιών.


Όπου και να κοιτάξεις η ομορφιά της φύσης θα σε καταπλήξει...




Τοπίο στην ομίχλη...


Μέχρι και πανσέληνος μας έκατσε!

😊
Ο βοϊδομάτης, το πιο κρύο ποτάμι της Ηπείρου, να παίζει με το τυρκουάζ  χρώμα των νερών του και να σε ξεγελάει με την ορμή του από την μια και την γαλήνη του από την άλλη.



Να απολαύσεις ψητή πέστροφα στις όχθες του κοιτάζοντας τις χήνες και τις πάπιες που περίμεναν να τους πετάξεις κάτι να φάνε...



Το όμορφο γεφύρι του Κόκκορου στα ζαγοροχώρια, ήταν ένα από τα θαυμάσια μέρη που είδαμε, ανάμεσα σε τεράστιους βράχους, σαν να το φύλαγαν κύκλωπες, μην τυχόν και πάθει κάτι.



Η Κόνιτσα, ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, χτισμένη αμφιθεατρικά φάνταζε από μακριά σαν παραμυθένια,

με το γεφύρι της και τον ποταμό Αώο να κυλά στα πόδια της,



αφήνοντας τους καταρράκτες να κυλούν γλύφοντας τους βράχους, γεμίζοντας τον αέρα με την δροσιά τους!!


Το δίλοφο, το Μπουραζάνι, χωριά πανέμορφα κρυμμένα  μέσα  στα βουνά γύρω, πνιγμένα στο πράσινο  μια ιστορία από μόνα τους. Τόσο πράσινο δεν έχω δει ποτέ μου. Τεράστια πλατάνια να ρίχνουν την σκιά τους στις πλατείες!

Στενά πέτρινα μονοπάτια, και σπίτια χτισμένα σαν αετοφωλιές!


Η ιερά μονή της Παναγίας της  Μολυβδοσκεπάστου, ένα βυζαντινό μοναστήρι κατάφυτο και πανέμορφο, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, φρουρός ακοίμητος, να φυλάει αιώνες, τα όσια και τα ιερά αυτού του τόπου.


Το μνημείο τιμής στην γυναίκας της Πίνδου  φορτωμένο με τα πολεμοφόδια, να δεσπόζει στην κορυφή και να αγναντεύει από εκεί τα σύνορα με την Αλβανία, συνεισφορά να θυμίζει στους αιώνες της θυσίες και την συνεισφορά, αυτών των γυναικών στο πόλεμο του 40.


Περάσαμε από την σπηλιά του υποστράτηγου Κατσιμήτρου πεσόντος όπως και όλοι όσοι έδωσαν την ζωή τους στο πόλεμο αυτόν. 



Στο Καλπάκι, η επίσκεψη μας εκεί στο πολεμικό μουσείο,

μας επιφύλαξε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μας. Ψάχνοντας στο βιβλίο των πεσόντων που υπήρχε εκεί, όπως μας είπαν δύο φανταράκια φρουροί, για έναν θείο του Γιώργου   που είχε πέσει στον πόλεμο στην Αλβανία, βρήκαμε τα στοιχεία του που και πότε και σε ποια μάχη σκοτώθηκε!

Είναι ο Μπαλαλής Σταύρος του Γεωργίου!

Αυτή η στιγμή θα μας μείνει αξέχαστη για τα συναισθήματα που νιώσαμε, και ας μην γνωρίζαμε προσωπικά τον ίδιο, γνωρίζουμε όμως τα εγγόνια του που ζουν και θα τους μεταφέρουμε την πληροφορία.

Γυρίσαμε σπίτι, με τα ποιο όμορφα συναισθήματα και με φορτωμένη την μνήμη μας από υπέροχες εικόνες!

Να είστε όλοι καλά εύχομαι, να περνάτε όμορφα με ότι κάνετε και να μην ξεχνάτε ότι το χαμόγελο έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. 😊

Αν φτάσατε μέχρι εδώ είστε πολύ θαρραλέοι...😊 και σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, επίσης, σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε...




27 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ υπέροχη εκδρομή σ αυτά τα καταπληκτικά μέρη !!!!
    Το μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα πολύ εντυπωσιακό.....το έχω επισκεφτεί και είχα την τύχη να είναι εκεί ο δημιουργός και κάναμε ωραία συζήτηση και υπέγραψε και στις κόρες μου το βιβλίο του. Έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και ωραία παρουσίαση !!!!! Οι φωτογραφίες σου πολύ ωραίες και βέβαια πολύ συγκινητικό να βρείτε του θείου την ιστορία.....τι τύχη !!!! Σ ευχαριστούμε για την πλήρη ανταπόκριση και εύχομαι πάντα τέτοια !!!!! Καλό Φθινόπωρο και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ότι χάθηκα με την θέληση μου Ράνια μου, έχουμε πρόβλημα εδώ και 18 μέρες με το ίντερνετ και δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η σύνδεση μου που έρχεται και φεύγει με διακοπές ολοήμερες .
      Πράγματι πολύ τυχερή ήσουν να συναντήσετε τον δημιουργό αυτό του εξαιρετικού επιτεύγματος.
      Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βάλω σωστές φωτογραφίες γιατί είχα αγωνία όταν έκανα την ανάρτηση να μην κοπή πάλι το σήμα.
      Οντως η πιο συγκινητική στιγμή ήταν αυτή του θείου.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές μακάρι φίλη μου.
      Να είσαι και να περνάς καλά καλο Φθινόπωρο την αγάπη μου φιλιιαααα!! 😘

      Διαγραφή
  2. Ρουλάκι μου αγαπημένο μου!! τι όμορφα που μας τα διηγήθηκες όλα και μας τα έδειξες στις όμορφες φωτογραφίες σου!!! υπέροχα όλα!! πολύ συγκινητικό που βρήκατε το όνομα του συγγενή σας, στους πεσόντες στο Ηρώο!! Πήγατε στα Ιωάννινα από τον δυτικό δρόμο, αν κατάλαβα, δεν περάσατε από Θεσσαλονίκη!! Αλλιώς, θα χαιρόμασταν κι εμείς την παρουσία σας, για ένα καφεδάκι έστω... Να περνάτε υπέροχα κούκλα μου!! Ευχαριστούμε για την αναλυτική ξενάγηση!! Πανέμορφα όλα!! Φιλάκια πολλά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ευχή να προλάβω να απαντήσω στο σχόλιο σου Φανούλα πριν χαθεί το σήμα μου για πολλοστή φορά, χαίρομαι για την παρουσία σου...αυτό το ταξίδι μας ήταν τελείως απρογραμμάτιστο, γιατί περνούν τα χρόνια μας και είναι δύσκολες οι αποφάσεις μας, αλλά περάσαμε όντως πανέμορφα και είδαμε τοπία που μας έκοψαν την ανάσα με την ομορφιά τους.
      Ναι πήγαμε από την μεριά του Ρίου και η Θεσσαλονίκη ήταν πολύ μακριά για να πάμε, εξ άλλου άλλος ήταν ο οδηγός και ο ξεναγός μας.
      Παντως αν καμιά φορά μας βγάλει ο δρόμος; μας κατά εκεί, ή εσείς κατά εδώ, το πιθανότερο, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά φίλη μου.
      Η ανακάλυψη του ονόματος του θείου στους πεσόντες στην Αλβανία ήταν μια στιγμή συγκίνησης!!
      Να είσαι και να περνάς καλά Φανή μου καλο φθινόπωρο την αγάπη μου φιλιαααα!!😍

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφη εμπειρία Ρούλα μου! Η φύση με τόσο πράσινο μαγεύει με την ομορφιά της, ένας καμβάς ζωγραφικής με υπέροχα χρώματα, το μουσείο ένας φάρος της γνώσης, οι γύρω περιοχές με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική πανέμορφες και βέβαια συγκινητικό να βρείτε στοιχεία και αναφορά στον πεσόντα συγγενή σας.
    Σ’ ευχαριστούμε που μας πήρες μαζί σου σ’ αυτό το ταξίδι.
    Να είστε πάντα καλά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αννίκα μου εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ... δεν το περιμέναμε πως θα βλέπαμε τόσο όμορφα τοπία και καταπράσινα, πράγμα που μας λείπει εδώ στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο και όταν τους το λέγαμε μας έλεγαν , εσείς όμως έχετε την θάλασσα ...τελικά ότι μας λείπει γενικώς το θαυμάζουμε ε; 😊
      Το μουσείο μοναδικό με την ιστορία του, να μας ξεναγεί στα μονοπάτια της επανάστασης και όχι μόνο... χωρίς σήμα στο ιντερνετ δεν μπορούσα να βάλω περισσότερες εικόνες.
      Γέμισαν τα μάτια μας ομορφιά! Η πατρίδα μας είναι τόσο όμορφη, που όπου και να πάμε θα βρούμε μπροστά μας καταπληκτικά μέρη, όπως τα χωριά αυτά κτισμένα στις παρυφές των βουνών!
      Δεν μπορέσαμε να πάμε Σύβοτα, περισσότερο μας πήγανε προς βορρά
      Η έκπληξή μας για τον θείο ήταν η στιγμή που μας σημάδεψε σε αυτό το ταξίδι.
      Χαίρομαι που σας πήρα μαζί μου έστω και νοερά φίλη μου.
      Να είσαι και να περνάς καλά Αννίκα μου την αγάπη μου φιλιααα!!😍

      Διαγραφή
  4. Μια ανάρτηση έκπληξη Ρούλα μου, γιατί τόσες εικόνες, τόσες ομορφιές πού να φανταστεί κανείς πως θα ζήσει!
    Μπράβο σας που αποφασίσατε να πάτε στα Γιάννενα που δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί αλλά τώρα με το πληρέστατο οδοιπορικό σου, το έζησα σαν να ήμουν μαζί σας!
    Όμορφα υποδέχτηκες το φθινόπωρο και εύχομαι η νέα εποχή να φέρει υγεία και χαρά σε όλους σας!
    ΑΦιλάκια πάντα αγάπης και ευγνωμοσύνης! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς φιλενάδα μεγάλη έκπληξη για μας που δεν είχαμε σκοπό να πάμε πουθενά φέτος.
      Ήταν από τα ταξίδια που δεν θα κάναμε αν δεν υπήρχε ο Χρήστος φίλος της κόρης μας να μας φιλοξενήσει και να μας ξεναγήσει στον τόπο του...με τον τρόπο αυτόν γνωρίσαμε μέρη που θα μας μείνουν αξέχαστα...όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο δύσκολα αποφασίζουμε να κάνουμε μακρινά ταξίδια, αν δεν έχουμε παρέα.
      Η απώλεια σήματος του ιντερνετ από την 1 του μήνα δεν με άφησε να κάνω όπως την ήθελα την ανάρτηση, η οποία γράφτηκε με διακοπές σήματος. Ελπίζω να μην συνεχιστεί το πρόβλημα. Ιδωμεν...
      Να είσαι και να περνάς καλά Στεφανία μου την αγάπη μου 🧡φιλιαααα! 😘

      Διαγραφή
  5. Χορτάσανε τα μάτια και η ψυχή σας εικόνες και μνήμες. Τι ωραία εικονική εκδρομή που μας πήγες, σ' αυτά τα υπέροχα μέρη, Ρούλα μου! Με γεμάτες τις μπαταρίες πλέον, βουρ στις φθινοπωρινές σου εξορμήσεις, που δεν τολμώ να σκεφτώ πόσες είναι...😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι Κανελλάκι μου πόσο όμορφα ήτανε!! το θέμα είναι ότι αυτή η εκδρομή ήρθε ουρανοκατέβατη, αφού δεν είχαμε σκοπό να πάμε φέτος,(γιατί τις άλλες χρονιές πηγαίναμε ε; )🤣 και όντως θα μας μείνει αξέχαστη μέσα στο ντουλαπάκι της μνήμης μας με το ότι αντικρίσανε τα μάτια μας και ευφράνθηκε η καρδιά μας, ήταν από τις ευκαιρίες εκείνες που σου έρχονται την κατάλληλη στιγμή κι ας μην το περιμένεις, που μόνο χαρά σου δίνουν.
      Να σκεφτείς πως έφυγα με πρόβλημα στο ιντερνετ, γύρισα και το πρόβλημα υπάρχει ακόμα...έρχεται και φεύγει...
      Ισα που έκανα την ανάρτηση πριν μέρες και μόλις τώρα είχα σήμα για να απαντήσω.
      Χάρηκα Κανελλάκι μου και ξέρεις γιατί ε; σε ευχαριστώ πολύ να είσαι και να περνάς καλά μάτια μου την αγάπη μου 🧡 πάντα φιλί και αγκαλιά!! 🤗

      Διαγραφή
  6. Βρε Ρούλα μου, τι να πω τώρα και τι να πρωτο-θαυμάσω! Ξέρεις τι σκέφτηκα ε; Η Ρούλα με το σύζυγο θυμίζουν το ..."Σασμό" και την ανάβαση στα Γιάννινα, στο φαράγγι του Βίκου και στις εκεί μοναδικές στιγμές, που αναδεικνύει η φύση. Μιλάμε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία αληθινά. Οι στιγμές που "παγίδευσες" στο φακό σου είναι αξέχαστες και υπέροχες. Πήραμε και εμείς ανάσες, πήραμε χαρά φιλενάδα.
    Μπράβο. Μπράβο χίλιες φορές.
    Καλό Φθινόπωρο να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που πήγε η σκέψη σου!! 🤣 χα...χα... πάντως δίκιο έχεις για το τι μοναδικά τοπία απολαύσαμε και το πόσο ανάγκη είχαμε αυτές τις αναπάντεχες διακοπές, να είναι καλά ο Χρήστος φίλος της κόρης μας που είναι από τα Γιάννενα και μας ξενάγησε στον τόπο του που τον ήξερε τόσο καλά.
      Οι φωτογραφίες είναι λίγες μπροστά σε αυτά που θα κρατήσουμε στις αναμνήσεις μας, αφού αυτή η εκδρομή ήδη είναι παρελθόν.
      Ένα μεγάλο πρόβλημα που είχα από την αρχή του μήνα με έβγαλε εκτός από τις επισκέψεις μου που ελπίζω να τις κάνω σταδιακά...Χαίρομαι που απόλαυσες και εσύ ένα μικρό κομμάτι από το ταξίδι μας. Μακάρι να μπορούμε όλοι μας να ξεφεύγουμε έστω και λίγο από την καθημερινότητα μας.
      Να είσαι και να περνάς καλά καλό Φθινόπωρο 🍁και καλό σου βράδυ 🌙

      Διαγραφή
  7. Ωωω τί ωραία εκδρομή πήγατε φίλοι μου!
    Ξαναπερπάτησα τα μονοπάτια που επισκεφθήκαμε πριν χρόνια.
    Πόσο όμορφα χωριά!
    Χαίρομαι που περάσατε ωραία.
    Κσι του χρόνου με υγεία.
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου δεν το περίμενα να περνούσαμε τόσο ωραία και ΄θα βλέπαμε πως υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη στην Ηπειρο.
      Είδες πόσο υπέροχος τόπος; μέσα στο πράσινο όλα τα χωριά με τα πέτρινα σπίτια και τα γεφύρια , τα ποτάμια, παράδεισος είναι...ότι λείπει από την Κρήτη το έχουν εκεί και τα Γιάννενα, μια ιστορία από μόνα τους είναι... μια ομορφιά είναι με την λίμνη τους .
      Με την βλάβη που είχαμε στο ίντερνετ εδώ και 16 μέρες δεν μπόρεσα να βάλω περισσότερες φωτογραφίες. Ωραίος τόπος να ξαναπάτε φιλενάδα και εννοείτε ότι δεν είδαμε πολλά άλλα μέρη δεν μας έφτανε μια εβδομάδα για όλα!!
      Μακάρι να έχουμε χρόνια και υγεία να ξαναπάμε Ρένα μου...
      Να είστε και να περνάτε καλά καλό φθινόπωρο με υγεία και αγάπη🧡 φιλιαααα!!😘

      Διαγραφή
  8. Ξεκινώ από το τέλος! Γράφεις την ανάρτηση την μέρα που ο στρατιώτης Σταύρος , θα είχε την γιορτή του...Συγκλονιστικό που βρήκατε στοιχεία στο Καλπάκι. Με συγκίνησε η κάθε μια φωτογραφία ξεχωριστά, δέος για τα γεφύρια, τα ποτάμια, τους βράχους, αλλά εκείνο το κράτα με να σε κρατώ είναι η ουσία! Συγχαρητήρια στα παιδιά σας που σας χάρισαν αυτές τις συγκινήσεις! Να είστε πάντα καλά! Είδες ; Μια βδομάδα χωρίς ίντερνετ, εικόνες και ομορφιές και θύμησες για πάντα! Την αγάπη μου κι ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας όλα αυτά τα υπέροχα! Το Μουσείο Βρέλλη μοναδικό ως προς την ιστορία! Όποτε βρεις χρόνο, διάβασέ το με προσοχή:
    https://www.vrellis.gr/pavlos-vrellis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι στενοχωρεμενη.Ρωτησε την γιατι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό και αν ήταν η συγκινητική έκπληξη- σύμπτωση με τον θείο Σταύρο τον ήρωα του πολέμου αδέρφι...να πάμε από την Κρήτη στην Ήπειρο να δούμε το όνομα του στους πεσόντες για την πατρίδα που είχε γεννηθεί και που σκοτώθηκε...είχαν πάει εθελοντές οι Κρήτες εκεί για να βοηθήσουν.
      Ότι με τα μάτια μας είδαμε σ αυτόν το πανέμορφο τόπο θα μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη μας και θα ευγνωμονούμε τα παιδιά μας που μας πήγαν. ήταν ένα ταξίδι ανέλπιστο και απρόσμενο στην ολότητά του !
      Διάβασα τις αναλυτικές πληροφορίες του δημιουργού αυτού του καταπληκτικού μουσείου...συναρπαστικές!!
      Με καθυστέρηση μεγάλη λόγο βλάβης απαντώ στα σχόλια και ζητάω συγνώμη αγαπημένο μου.
      Να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα την αγάπη μας🧡 μικρή μου καλό φθινόπωρο🍁 φιλιαααα 😘
      Υ.Γ. Το κορίτσι από πάνω στεναχωρήθηκε, αλλά δεν γινόταν αυτό που θέλαμε και οι δύο μας.
      Θα τα πούμε... 🤗

      Διαγραφή
  9. Υπέροχο το ταξίδι σας, Ρούλα μου!!!! Τί ομορφιές αντίκρυσαν τα μάτια σας!!!! Εκτός από τα Ιωάννινα, δεν έχει τύχει να πάω σ'αυτά τα πανέμορφα μέρη!!! Πολύ θα το ήθελα, αλλά δεν ξέρω αν θα αξιωθούμε κάποια μέρα!
    Πάντως, χόρτασα δροσερές εικόνες από το όμορφο ταξίδι σας και χάρηκα πολύ με την χαρά σας που το πραγματοποιήσατε!!!!
    Συγκινητικό και το ότι βρήκατε τα στοιχεία του συγγενή σας ανάμεσα στα ονόματα των πεσόντων!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο ακριβώς είχαμε κάνει και εμείς πριν από πολλά χρόνια , απλά ένα πέρασμα από τα Γιάννενα...που να δεις τόσες ομορφιές κρυμμένες έχει η φύση.
      Όταν τύχει να ξαναπάτε προς τα εκεί να ψάξετε αυτά τα όμορφα τοπία αξίζει τον κόπο.
      Χαίρομαι που μοιράστηκα μαζί σας και σας ξεσήκωσα με τις φωτογραφίες μακάρι να το καταφέρετε.
      Τα στοιχεία του θείου πράγματι ήταν από τις στιγμές που μας συγκλόνισαν.
      Να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα, αλλά ξέχασες να μου γράψεις ποια είσαι 😊
      Καλό φθινόπωρο να έχεις. φιλιαααα!!😍

      Διαγραφή
  10. Τι ωραίο ταξιδάκι ήταν αυτό που σας ήρθε ως δώρο εξ ουρανού, Ρούλα μου! Αυτά είναι τα καλύτερα, να ξέρεις... Υπέροχες οι φωτογραφίες, αλλά και οι περιγραφές σου! Ταξιδέψαμε και εμείς μαζί σου στις ομορφιές της Ηπείρου. Εύχομαι και πολλά άλλα τέτοια ταξίδια στο μέλλον!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λες τίποτα Πίππη μου ουρανοκατέβατο πραγματικά και είναι αλήθεια πως το απολαύσαμε μέχρι την τελευταί ώρα του.
      Δεν περιγράφεται η ομορφιά της φύσης εκεί πάνω...ένα μικρό δείγμα είναι μόνο οι φωτογραφίες μου και αυτές τις έβαλα εν μέσω διακοπών από το ίντερνετ, που με ταλαιπωρεί εδώ και 19 μέρες...εξ ού και οι καθυστερημένες μου απαντήσεις εδώ, ελπίζω να βρω τον χρόνο να περάσω να τα πούμε Πίππη μου .
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου μακάρι από το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί. 🤣
      Να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα, καλό φθινόπωρο φιλιααααα!!😍

      Διαγραφή
  11. Αχ Ρουλακι μου αχ.Ξερεις γιατι το λεω.Παρ ολα αυτα ομως χαιρομαι ειλικρινα που περασατε ωραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε φιλενάδα σε καταλαβαίνω ότι και να πεις θα έχεις δίκιο, να ξέρεις πόσο το ήθελα!! αλλά δεν εξαρτώνταν από εμάς, που ξέρεις όμως , μπορεί να γίνει αλλιώς και να πάρετε την κατηφόρα εσείς...🤣 θα σε πάρω να τα πούμε μόλις μπορέσω Λίτσα μου
      Μια αγκαλίτσα σου στέλνω και ένα μεγάλο φιλί. 🤗😘

      Διαγραφή
  12. Σμαραγδένια μου, πολύ σ' ευχαριστούμε που μας πήρες μαζί σου, να αντικρύσουμε αυτά τα όμορφα τοπία και να πάρουμε μια γεύση από τις εμπειρίες του τόπου!
    Εύχομαι πάντα να περνάτε τόσο υπέροχα.
    Στο τέλος με συγκλόνισες. Πόσο συγκινητικό, να βρείτε τα στοιχεία ενός συγγενή-ήρωα!
    Πολλά φιλιά Σμαραγδένια μου.
    Πάντα να χαμογελάς και εσύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου εγώ σας ευχαριστώ πολύ που περάσατε από εδώ και μπόρεσα, έστω και με πολύ δυσκολία λόγο βλάβη της Κοσμοτέ, να μην έχω σήμα για πολλές μέρες, να μοιραστώ τις όμορφες αυτές μέρες των αναπάντεχων διακοπών μας...
      Και ναι, η αποκάλυψη να βρούμε στο μουσείο πολέμου τα στοιχεία του θείου μας που πολέμησε εθελοντής στον πόλεμο του 40 και σκοτώθηκε στην Αλβανία όταν οι Έλληνες είχαν μπει στην Κοριτσά, όντως ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές μας.
      Με το πρόβλημα της σύνδεσής μου να υπάρχει ακόμα δα περάσω να τα πούμε κάποια στιγμή Μαρινάκι μου
      Να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα καλό φθινόπωρο 🍁μικρή μου φιλιαααα!!😘

      Διαγραφή
  13. Πόσο όμορφα μας ταξίδεψες Ρουλα μου μέσα από το φωτογραφικό σου φακό!!!
    Όλη η ομορφιά της πλασης αποτυπώνεται πάνω στην ψηφιακή οθόνη σου!!! Πόσα όμορφα μέρη έχει η Ελλάδα μας που είναι περικυκλωμενη από τα μπλε του ουρανού και της θάλασσας!!!
    Μονοδεντρι... στην περιοχή μας, ονομάζεται ένα βουνό που στα χρόνια εκείνα οι άνθρωποι πήγαιναν στην Χώρα της Νάξου με τα πόδια και πέρναγαν από εκεί... Όταν ερχόταν κάποιο επίσημο πρόσωπο να επισκεφτεί το χωριό μας, στο μπροβαλημα στην κορυφή του Μονοδεντρι, χτυπούσαν οι καμπάνες κι έτρεχαν όλοι οι κάτοικοι να τον καλωσορίσουν.
    Προσωπικά δεν τα έζησα, αλλά μας τα έχουν διηγηθεί οι γιαγιάδες μας!!! Δε γνώριζα ότι υπάρχει χωριό με αυτή την ονομασία.
    Εύχομαι να έχεις μια όμορφη μέρα!!!
    Φιλακια!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ δεν πίστευα Μαρία μου να περάσουμε τόσο όμορφα και να δούμε τόσες ομορφιές και πράσινο...ότι λείπει απο τον ένα τόπο θα το βρεις σε έναν άλλο σίγουρα η πατρίδα μας όπου και να πάμε είναι πανέμορφη με την φύση
      να την έχει στολίσει με τα καλύτερα της.
      Αυτό με τα ονόματα των χωριών είναι πολλά ίδια σε διαφορετικά μέρη της χώρας μας, με το κάθε ένα να έχει την ομορφιά του.
      Ηταν μια εκδομή-διακοπές που θα μας μείνει αξέχαστη, επειδή δεν την περιμέναμε ισως για αυτό και επειδή σίγουρα δεν θα βλέπαμε τέτοια μέρη ποτέ μας, εφου ένας λόγος γι αυτό είναι τα χρόνια που περνάνε και δεν το αποφασίζουμε εύκολα πια.
      Να είσαι καλά Μαρία μου να περνάς ακομα καλύτερα με ότι κάνεις καλο σου φθινόπωρο🍁 φιλιααα 😍

      Διαγραφή