Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΙ ΕΝ ΜΈΣΩ... "ΣΥΜΠΟΣΊΟΥ"

Μπορεί να πέρασαν οι γιορτές, αλλά κάποιες φορές μπορεί να συνεχίζονται.

Με το δίκιο σας θα πείτε, μα τι λέει η Ρούλα; για ποιες γιορτές μιλάει; Δεν τελειώσανε;

Όχι βέβαια αν πρόκειται για την Ρούλα, που είχε πίστη στον δικό της μυστικό Άγιο Βασίλη πως σίγουρα κάτι θα του είχε τύχει στο δρόμο και περίμενε υπομονετικά να πάρει το δικό της δωράκι. Έκανε σενάρια με το μυαλό της, πως μπορεί να είχε καθυστερήσει, επειδή είχε πολλά δωράκια να χαρίσει...μπορεί να του είχε αρρωστήσει κανένας τάρανδος, ή μπορεί να είχε κάποια βλάβη το έλκηθρό του. Ολα είναι δυνατόν να έχουν συμβεί σε μια καθυστέρηση στην παράδοση των δώρων. Όμως ποτέ, μα ποτέ δεν θα άφηνε μια υπόσχεση χωρίς να την πραγματοποιήσει. Εεεε και αν καμία φορά συμβεί, δεν πειράζει, υπάρχει και η επόμενη Πρωτοχρονιά! 

My secret santa 2022 🎅🎁


Ο δικός μου  sekret Santa στην φετινή ανταλλαγή που διοργανώνει η Μαριλένα  κάθε χρόνο τις γιορτινές μέρες είναι η...φίλη μας η  Κάτια   θα την βρείτε πατώντας επάνω στο όνομα της. Σας το λέω σαν να μην το ξέρετε ε;🤣
Τα δωράκια της όμορφα και φτιαγμένα με τα χεράκια της μου έδωσαν μεγάλη χαρά, αφού για δεύτερη χρονιά ήταν ο δικός μου Santa.
Το πνεύμα των γιορτών στο σπιτικό μου, κι ας έχουν περάσει οι γιορτές.
Ένα όμορφο μεταξωτό ρόδι, μια θήκη πλεκτή με γιορτινές χαρτοπετσέτες που θα χρησιμοποιήσω την επόμενη χρονιά,
μπισκοτάκια γιορτινά που τιμήθηκαν δεόντως και μια πολύ όμορφη καρτούλα με τις ευχές της που θα με συντροφεύουν όλη αυτή την χρονιά.


Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη-Κάτια  σε ευχαριστώ πολύ που παρατείνεις τις γιορτινές μου μέρες, με τα όμορφα δωράκια σου!
Να είσαι καλά και του χρόνου να το ξανακάνουμε!😊 
 Μια καρτούλα ακόμη που μου ήρθε ζωγραφισμένη από τα χεράκια της Αννίκας μας δεν ήταν δυνατόν να μην σας την δείξω να δείτε την τέχνη της συνοδευόμενη από όμορφες ευχές! 
 
Αννίκα μου σε ευχαριστώ πολύ!!

Μια που βρισκόμαστε σε κλίμα γιορτινό, με λίγη καθυστέρηση και εδώ είπα να κάνω, μ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια που λένε, αφού και το συμπόσιο που έκανε η πυργοδέσποινα μας η Αριστέα στο σπιτικό της ήταν μέσα στις γιορτές.  
  

 "Το ξύλινο"

image.png

Με χαρακτηρίζει μια μόνο λέξη.

Δεν μπορείς να με πεις αλλιώς.

Πάντα γύρω μου μια μάζωξη.

Για λύπες, για χαρές, για καβγάδες.

Ποτισμένο το ξύλινο κορμί μου, από τις μυρωδιές του καφέ και του φαγητού.

Η ζωή μου ίδια και απαράλλακτη καθημερινές και σκόλες.

Αν είχα μιλιά, θα μπορούσα να σου πω ατέλειωτες ιστορίες.

Ναι το ξέρω ότι είμαι γεμάτο ραγισματιές και ρόζους.

Μπορείς να τα πεις και παράσημα.

Ένα απλό ξύλινο τραπέζι κουζίνας είμαι και μένω εδώ.

Όπως και οι ένοικοι του σπιτιού.

                        

Αυτή ήταν η δική μου συμμετοχή στο 29ο συμπόσιο ποίησης, που διοργανώνει με επιτυχία η Αριστέα μας κάθε φορά.


Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας και τον χρόνο που αφιερώσατε να το διαβάσετε. Νιώθω πολύ όμορφα κάθε φορά που που προσπαθώ, να συμμετέχω. 

Όταν διάβασα την λέξη "Τραπέζι" που είχε βάλει η Αiris-Αριστάκι μας η γνωστή και μη εξαιρετέα του συμποσίου καλέ; από την πρώτη στιγμή, ενώ η λέξη φαινόταν εύκολη, γιατί θα μπορούσες να γράψεις ατέλειωτες ιστορίες που εξελίσσονται γύρω από ένα τραπέζι, αν είχες έμπνευση και αυτό αποδείχτηκε εκ των υστέρων από τις πολύ  όμορφες και συγκινητικές  συμμετοχές. Εν τούτης εμένα με δυσκόλεψε πολύ και έτσι προέκυψε με λίγες λέξεις να μιλάει το τραπέζι...  

Τα συγχαρητήρια μου και από εδώ σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το υπέροχο συμπόσιο για άλλη μια φορά.

Την πρωτιά την πήρε επάξια η Σταυρούλα Δεκούλου  με το...υπέροχο ποιήμα της και "Δειπνήσαμε αγάπη" 

Ολες τις συμμετοχές θα τις βρείτε Εδώ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που περνάτε και τα λέμε.





18 σχόλια:

  1. Οι γιορτές διαρκούν όσο θέλεις. Και οι καθυστερήσεις μέσα στο πρόγραμμα.Έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Να τα χαρείς τα δωράκια της δικής σου ΑιΒασιλίτσας/ Κάτιας και του χρόνου ξανά με υγεία πάνω από όλα
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο Συμπόσιο...Μια χαρά τα λέει το τραπέζι ξέρεις....η λαλιά τους είναι πιο συναισθηματική.
    Καλή συνέχεια Ρούλα μου και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αννιώ μου ακριβώς, παρατείνονται οι στιγμές χαράς , πάνω που λες ότι μπαίνεις στη καθημερινότητα, να σου μια ακόμα όμορφη στιγμή, να ανοίγεις δωράκια.
      Όσο για την συμμετοχή μου, ήταν από εκείνες που γράφτηκαν κάτω από πίεση χρόνου, οπότε προέκυψε να μιλάει το τραπέζι απλά και σύντομα το καημένο, που πράγματι αν είχε μιλιά είχε να διηγηθεί ατέλειωτες ιστορίες.
      Ξέρεις να μην δω δρώμενο, μέσα είμαι...σημασία για μένα έχει το παιχνίδι..🤣
      Καλή εβδομάδα Αννιώ μου να περνάς καλά ότι και να κάνεις φιλιααα!!🤗

      Διαγραφή
  2. Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή θα σε συγχαρώ Ρούλα μου, γιατί το ποίημα σου, είναι από τα λίγα που το θέμα που επεξεργάστηκες δεν μου δημιούργησε θλίψη αλλά εντυπωσιασμό! ;)
    Στη συνέχεια να χαίρεσαι τα δωράκια σου, καλορίζικα να είναι για ένα τυχερό και χαρούμενο 2023! :)
    Καλή βδομάδα να έχουμε με υγεία, χαρά και με πολλά πολλά ΑΦιλάκια! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σκεφτείς ότι δεν είχα χρόνο για να γράψω κάτι φιλενάδα και μου βγήκε αυθόρμητα η σκέψη να κάνω το τραπέζι να λέει τι έχει περάσει, αλλά περιληπτικά, απλά και σύντομα...αφήνοντας τον αναγνώστη να το πάει παρακάτω... 😊.
      Χαίρομαι που ακόμα λαβαίνω δωράκια, είναι σαν να συνεχίζονται οι γιορτές.
      Σήμερα μου είπε μια φίλη πως αντί να λέμε να έχουμε υγεία, να λέμε να έχουμε ευτυχία...γιατί αυτή προϋποθέτει να τα έχουμε όλα.
      Σε ευχαριστώ πολύ Στεφανία μου για τις ευχές, μακάρι η καινούργια χρόνιά να είναι τυχερή για όλο τον κόσμο.
      Καλή εβδομάδα να έχεις φίλη μου δύναμη και όλα καλά θα πάνε την καινούργια χρονιά! φιλιαααα!🤗😘

      Διαγραφή
  3. Τι ωραίο πακέτο αυτό απ' την Κάτια! Είστε όλες σας χρυσοχέρες, ρε παιδί μου!
    Τη συμμετοχή σου στο συμπόσιο την είχα ξεχωρίσει κι εγώ, Ρούλα μου.
    Ούτε που σε μυρίστηκα βέβαια πίσω απ' αυτό το λιτό κι απέριττο ποίημα. Που σκιαγραφεί μέσα απ' το μονόλογο του τραπεζιού, τα βιώματα των ενοίκων.
    Υπέροχη έμπνευση, τα θερμά μου συγχαρητήρια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ήρθε Κανελλάκι μου να παρατείνει τις γιορτές μας έτσι το είδα σαν ωραίο οιωνό για να συνεχίσει η χρονιά μας όμορφα.
      Οσο για την συμμετοχή μου ήταν τόσο πιεσμένος ο χρόνος μου που ούτε ξέρω πως γράφτηκε αυτό...απλά ήθελα να δώσω φωνή σε ένα τραπέζι, που σίγουρα θα είχε πολλά να διηγηθεί αν μπορούσε να μιλήσει μες την λιτότητα του.
      Το ξέρεις ότι χαίρομαι κάθε φορά που μπορώ να συμμετέχω σε δρώμενα Κανελλάκι μου αφού για μένα είναι ένα παιχνίδι μυαλού και αυτό με ιντριγκάρει να προσπαθώ...
      Καλή εβδομάδα να έχεις μάτια μου να περνας όμορφα με ότι κάνεις φιλώ σε.🤗 Σ.Λ💚

      Διαγραφή
  4. Τελικά είναι όμορφες οι ...καθυστερήσεις των δώρων, Ρούλα μου. Σού δίνουν την αίσθηση και την έννοια της παράτασης των γιορτινών ημερών. Καλοδεχούμενα τα δωράκια του Άη-Βασίλη/Κάτια και να τα χαρείς, κορίτσι μου.
    Πολύ καλά έδωσες στόμα και μιλιά στο τραπέζι, στο ποίημά σου. Ήταν μια ξεχωριστή ιδέα και πολύ νοσταλγική καθώς δίνει ζωή και ανάμνηση σε ένα κομμάτι της ίδιας της ζωής μας, στο τραπέζι.
    Και του χρόνου να είσαι καλά, αγαπητή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ..ναι τα καθυστερημενα δωράκια σου δίνουν την αίσθηση και την χαρά,πως οι γιορτές συνεχίζονται...
      Τελικά οι ιδέες μας η δική σου, να γράψεις μια υπέροχη και μακροσκελή ωδή στο τραπέζι...και η δική ,μου να γράψω συνοπτικά από την μεριά του τραπεζιού, μου φάνηκαν σαν να συνομιλούσαν μεταξύ τους 😊τελικά το τραπέζι είναι αυτό που μας ενώνει όλους...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου να είσαι καλά και να κάνεις ότι σου αρέσει. καλο βράδυ. 🌙😊


      Διαγραφή
  5. Υπέροχα τα δώρα σου και οι κάρτες που έλαβες Σμαραγδένια μου. Πάντα να λαμβάνεις δώρα και χαρές.
    Μπράβο σου και για τη συμμετοχή σου στο Συμπόσιο. Αυτή η αντάμωση στα δρώμενας μας, τα έχει βάλει για τα καλά στην καρδιά μας.
    Να είμαστε καλά λοιπόν να ανταμώνουμε στα δρώμενα μας, με έμπνευση και δημιουργικότητα.
    Σε φιλώ γλυκά Σμαραγδένια μου.
    Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Μαρινάκι μου ήταν πολύ όμορφα όλα και τα δωράκια και με χαροποίησαν τόσο σαν να συνεχίζονταν οι γιορτές 😊
      Και βέβαια θα συναντιόμαστε στα δρώμενα αφού όπου δρώμενο και χαρά η Ρούλα να μην χάσει...🤣
      Να είσαι καλά μικρή μου να κάνεις ότι αγαπάς για να είσαι χαρούμενη φιλιαααα!🤗😘

      Διαγραφή
  6. Το δώρο αν είναι και μικρό, μεγάλη χάρη έχει. Λέει ο λαός. Και το δικό σου το ‘φερε ο Αη Βασίλης γιατί ήσουνα καλή γιαγιά όλο το χρόνο. Να τα χαρείς τα δώρα σου Ρούλα μου!
    Εκείνο το τραπέζι πόσα να ‘χει δει πρόσωπα γελαστά, χαρούμενα, θλιμμένα, αμίλητα. Παράσημα οι χαρακιές του. Με ένα στίχο λιτό κατάφερες να μας ευαισθητοποιήσεις με πλήθος εικόνες και συμβολισμούς που η φαντασία αφήνει γύρω από ένα τραπέζι. Μπράβο Ρούλα μου! Όμορφο το τραπέζι σου!
    Να είσαι καλά! Την αγάπη μου και Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια μικρή καρφίτσα να σου χαρίσουν Αννίκα μου το εκτιμάς γιατί εκείνος που σου την στέλνει σκέφτεται εσένα και ότι έχει κάνει είναι με αγάπη πόσο μάλλον τόσο όμορφα και δωράκια που μου έστειλε ο δικός μου ... Αγιος Βασίλης -Κάτια, φτιαγμένα από την καρδιά της. Είναι όμορφες αυτές οι μυστικές ανταλλαγές, γιατί έχουν το συναίσθημα της προσμονής (σαν μικρών παιδιών) φίλη μου και εκπλήξεις!
      Το τραπέζι με δυσκόλεψε είναι αλήθεια ενώ ήταν ένα θέμα που φαινόνταν εύκολο, αλλά κατά βάθος δεν ήταν καθόλου έτσι...με τον μικρούλη μας ο χρόνος ήταν λίγος για μένα...Ετσι μου πέρασε από το μυαλό πόσα θα μπορούσε να πει ένα τραπέζι αν είχε μιλιά...😉 μακάρι να μπορούσαν να πουν μόνο όμορφες ιστορίες Αννίκα μου.
      Να περνάς όμορφα με ότι αγαπάς να κάνεις την αγάπη μου φιλιαααα! 🤗😘

      Διαγραφή
  7. Όλο δώρα σήμερα, τί πιο όμορφο άλλωστε.. Ακόμα κι αν ο Άγιος Βασίλης αργεί, αρκεί που υπάρχει κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων! Με γεια λοιπόν τα δωράκια αλλά και η καταπληκτική καρτούλα τής Αννίκας! 🎁🎁 Εγώ παίρνω ως δώρο ένα ποιηματάκι, και τρέχω μη με πιάσουν με το τραπέζι στην πλάτη 😉😋 Φιλούμπες και καλημέρες πολλές ✨⭐🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα είσαι καλό παιδί Πετρίνα μου όλο και κάτι τυχερά δωράκια έχεις, από Απο μυστικούς Αη Βασίληδες τι κι αν περάσαν οι γιορτές; εδώ μπορούν να συνεχίζονται 🤣...
      Τι θα μπορούσαν να λέγανε τα τραπέζια μας αν είχανε μιλιά ε; Αν ήμουν πάντως τραπέζι δεν θα έβγαζα μιλιά, από όσα άκουγα μυστικά, αλλά θα μπορούσα να τα γράψω σε ένα μεγάαααααλο βιβλίο.
      Καλά να περνάς Πετρίνα μου με ότι κάνεις, φιλούρες και από μένα με αγκαλιά...🧡🤗😘

      Διαγραφή
  8. Λατρεύω τη λιτότητα στο λόγο, Ρούλα μου και για αυτό αγάπησα
    τη συμμετοχή σου, που ήταν ακριβώς στο θέμα. Λάτρεψα εκείνα
    τα παράσημα, τη μάζωξη, ακόμα και τους καβγάδες! Ε, ρε και
    είχαν μιλιά τα τραπέζια!
    Εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να δίνεις και να παίρνεις δώρα,
    γιατί έχεις ψυχή παιδιού και ξέρω τη χαρά και τον ενθουσιασμό
    σου!
    Φιλάκια πολλά, μάτια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε πότε θα το πάρει απόφαση αυτό το παιδί να μεγαλώσει Αριστάκι μου...🤣
      Πρέπει να το έχεις καταλάβει πως η λιτότητα είναι αυτό που με χαρακτηρίζει αφού μέχρι εκεί φτάνω...
      Αλλά μου άρεσε που πήρα το μέρος του τραπεζιού. Απλή έμπνευση της τελευταίας στιγμής αγάπη μου.
      Πολύ χαίρομαι που δεν χάνω συμπόσιο έστω και αν με δυσκολεύει...μου αρκεί που κάνω την προσπάθεια και βάζω το μυαλό μου να δουλέψει, γιατί μια αλτσχάιμερ παραμονεύει...😉
      Να είσαι καλά Αριστάκι ,μου να είσαι δυνατή και να προσέχεις εσένα. Την αγάπη μου φιλιααα!🧡🤗

      Διαγραφή
  9. Το τραπέζι είναι το πιο σημαντικό έπιπλο του σπιτιού.
    Φαγητό, παιχνίδι, ζύμωμα, διάβασμα, όλα τα αγκαλιάζει και όλα τα χωρά.
    Κι εσύ μέσα σε λίγους στίχους μας τα χάρισες όλα και μας τα πρόσφερες
    ατελώς να μπορούμε όλοι να διαβάσουμε.
    Συγχαρητήρια για το ποίημά σου που μοιάζει με την καλή σου καρδιά,
    έτοιμη να αγκαλιάσει, να χωρέσει, να νοιαστεί.
    Σε φιλώ με αγάπη πολλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να παίρνω από εσένα Σταυρούλα μου ένα τόσο όμορφο σχόλιο το θεωρώ πολύ τιμητικό για μένα, γιατί ξέρω τις δικές μου δυνατότητες στην γραφή . Ομως χαίρομαι πάρα πολύ όταν μου δίνεται η δυνατότητα να το κάνω και να μαθαίνω από ποίηση διαβάζοντας στο συμπόσιο τόσο ξεχωριστές συμμετοχές.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου εδώ, που πέρασες και τα είπαμε Σταυρούλα μου να είσαι καλά με ότι κάνεις καλό σου ξημερωμα φιλιααα! 🧡🤗🌙

      Διαγραφή