Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΑΓΑΠΗΣ! "Craftlandia Challenge 14

 Μέρες που έρχονται οι σκέψεις μας πάνε σε εκείνους τους ανθρώπους που  στερούνται εκτός από την υγεία και τα απαραίτητα ως τα προς το ζην.

Είναι ευχής έργον να μπορείς να συνδράμεις έστω και με ένα σου μικρό λιθαράκι με οτιδήποτε μπορεί να ανακουφίσει κατά κάποιον τρόπο τον συνάνθρωπό  μας.

Το ξέρουμε πως αυτό γίνεται συνήθως με πολύ δουλειά, από ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από κάθε εκδήλωση παζαριού, που στήνονται κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές. Μετά ξεχνιούνται αυτοί οι άνθρωποι, λες και οι ανάγκες τους δεν υπάρχουν τις άλλες μέρες του χρόνου. Για την υποστήριξη κράτους ούτε λόγος να γίνεται.

Θα δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλο αυτόν τον κόσμο, που δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του και υποστηρίζει με την αγάπη του (αυτήν την κινητήρια δύναμη)που δεν λογαριάζει κόπο και χρόνο και που δεν το ξέρει ο διπλανός του.

Η σωστή πράξη είναι αυτή και όπως έλεγε ο Χριστός, "Μή γνώτω η αριστερά σου τί ποιεί η δεξιά σου" 

Όμως καμιά φορά το να προβάλουμε ότι κάνουμε με την καρδιά μας για καλό σκοπό, δεν είναι η αφορμή να μας πουν μπράβο για ότι κάνουμε, αλλά ίσως να παρακινήσουμε με την πράξη αυτή και άλλους συνανθρώπους μας να το κάνουν.

Αυτή είναι η δική μου μικρή συνεισφορά σε μια τέτοια ανθρώπινη εκδήλωση και πιστέψτε με αν δεν υπήρχε η πρόκληση της Μίας με θέμα  "Δαντέλα η ράψιμο" 


που ήρθε λίγο πριν κλείσω το δεματάκι μου, ίσως και να μην το ξέρατε.

Αυτή ήταν η δική μου συμμετοχή Μία μου, ελπίζω να είμαι εντός θέματος.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα που πρώτα ο Θεός θα ξαναπούμε, να είστε όλοι καλά, να έχετε μια γαλήνια εβδομάδα καλή δύναμη και υπομονή σε ότι δυσκολεύει τις ζωές μας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που περνάτε και τα λέμε. 

Υ.Γ Δεν ξέρω γιατί μου έβγαλε τη μισή ανάρτηση με λευκές μπάρες! 😊





 

24 σχόλια:

  1. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Γράφω:Απλά σε θαυμάζω!!! Μόνο σε σένα αυτή η πανέμορφη χαρτοπετσετοθήκη φαίνεται εύκολη! Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδέλφι μου τι θαυμάζεις αγάπη μου; όλα μπορούμε να τα κάνουμε αν ξέρουμε από βελονάκι...απλά η πείρα είναι που τα κάνει όμορφα...
      Να είσαι καλά να περνάς καλά με ότι κάνεις μικρή μου και την δική μου αγάπη 🧡 πάντα φιλιάαα! 🤗 🌼

      Διαγραφή
  2. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη ακόμα και όταν οι ίδιοι χρειαζόμαστε βοήθεια. Ξεκινώντας από ένα καθαρό χαμόγελο μέχρι πχ αδειάζοντας από τη ντουλάπα μας, ρούχα που δεν φοράμε!
    Όμορφα τα δωράκια σου και είμαι σίγουρη πως θα πιάσουν τόπο!
    ΑΦιλάκια με ευχές για μια φωτεινή και χαμογελαστή βδομάδα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι Στεφανία μου όταν έχεις αγάπη στην καρδιά και σκέφτεσαι τον συνάνθρωπο σου μπορείς να βοηθήσεις με οποιαδήποτε τρόπο θέλεις... όσο για το χαμόγελο είναι το ίδιο ουσιαστικό, όπως τα χέρια!
      Να είσαι καλά φίλη μου να περνάς καλά με ότι κάνεις ... καλή εβδομάδα με την αγάπη μου πάντα φιλιααα! 🧡🌼

      Διαγραφή
  3. Ναι όντως η αλληλεγγύη είναι ζωντανή στις μέρες μας όσο ποτέ. Και έτσι πρέπει. Ωραίες οι θήκες σου και σίγουρα θα εκπληρώσουν το σκοπό τους.
    Και ως συμμετοχή θαυμάσια
    Οι λευκές μπάρες βγήκαν γιατί αντέγραψες από το πρόχειρο το κείμενο και το έφερες στην ανάρτηση. Υπάρχει ένα σημαδάκι στη μπάρα ανάρτησης εκεί που σε εμένα έχει τρεις τελίτσες. Πάτα τες και θα ανοίξουν άλλα σημαδάκια. Πατάς το Τ με τη λοξή γραμμή επάνω του αφού έχεις κάνει μπλε το κείμενο. Και σβήνουν αυτές οι γραμμές και φτιάχνεις όπως θες τα γράμματα κλπ.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου ευτυχώς που είναι ζωντανή και ακόμα περισσότερο αυτόν τον καιρό που ο κόσμος όλο και δυσκολεύεται για την επιβίωση του. Πόσο μάλλον εκείνοι που περιμένουν από τις προσφορές του κόσμου!
      Αννιώ μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες θα μου είναι πολύ χρήσιμες στην επόμενη φορά που θα μου συμβεί... θα προσπαθήσω να το διορθώσω αν και δεν νομίζω να πειράζει που είναι έτσι ε; 😉
      Να είσαι καλά να έχεις μια όμορφη εβδομάδα φίλη μου την αγάπη μου πάντα φιλιααα! 🤗🌼

      Διαγραφή
  4. Είναι το "γηπεδό" σου, Ρούλα μου! Είναι η τέχνη σου, καλή μου φίλη! Και ναι, το περίμενα. Έχεις και το "δαιμόνιο" αλλά και την καλή διάθεση της προσφοράς και της αγάπης.
    Σε χαίρομαι πάντα, το ξέρεις καλή μου. Την καλησπέρα μου και τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο καιρό στην παρέα νομίζω ότι ξέρουμε πολύ καλά τα γήπεδά μας ...😉 τα πολύ καλά και ευγενικά σου σχόλια πάντα πολλές φορές με κάνουν να κοκκινίζω.
      Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε κάπου στην άκρη της καρδιάς μας την καλοσύνη και την αγάπη...κινητήριες δυνάμεις για ότι κάνουμε φίλε.
      Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά και να κάνεις ότι αγαπάς καλή εβδομάδα και καλό σου βράδυ.! 🌙🌼

      Διαγραφή
  5. Όπως σωστά λες πρώτα χαίρεται η καρδιά με την προσφορά και μετά οι παραλήπτες. Πάντα ορθάνοιχτη η πόρτα της καρδιά σου Ρούλα μου να νοιάζεσαι, να αγαπάς και να προσφέρεις. Με τέτοιες ψυχές, ουράνιο τόξο η ελπίδα! Να είσαι πάντα καλά! Όμορφες οι χαρτοπετσετοθήκες σου!
    Φιλιά πολλά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καρδιά ξέρει μόνο από αγάπη Αννίκα μου και βρίσκει τρόπους να νιώσει όμορφα δείχνοντας στους συνανθρώπους μας απλά, αλληλεγγύη σε ώρες ανάγκης, που μακάρι να μην χρειαζότανε και να είχαμε ένα κράτος δικαίου για όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους!
      Με πολυπαινεύεις φιλενάδα και σε ευχαριστώ πολύ αλλά νομίζω ότι όλοι μας μας κάνουμε ότι μπορούμε με τις μικρές μας δυνάμεις.
      Να είσαι καλά Αννίκα μου, να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλή μου. την αγάπη μου φιλιαααα!🧡🤗🌼

      Διαγραφή
  6. Αριστουργήματα αυτές οι πλεκτές θήκες που σκαρώνεις. Είχα πάρει μία απ' το ξεμπλογκάρισμα πιο παλιά και την καμαρώνω. Μπράβο στη Μία για την πρωτοβουλία! Κάθε δράση αλληλεγγύης έχει την αξία και το νόημά της. Όσο για τις λευκές μπάρες που εμφανίστηκαν (σα λευκή δαντέλα στο κείμενό σου), απλά μπορείς να επιλέγεις τη "μορφοποίηση" όταν γράφεις το κείμενό σου σε πρόχειρο αρχείο (word) και μετά να το αντιγράφεις στο blogger. Αλλιώς ξέρεις... τηλεφωνηματάκι και το τακτοποιούμε δεόντως 😉
    Φιλί γλυκό, αγαπημένη μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλελλάκι μου αυτές οι θήκες για τις χαρτοπετσέτες είναι το πιο σύντομο που μπορώ να κάνω και αφού είχα την δαντέλα και έκατσε και η πρόκληση, εεεε ναι να μην χαλάσω το σερί και χάσω δρώμενο...🤣
      Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια έκανα.
      Για το κείμενο μέσα στην μπάρα, μου έγραψε και η Αννιώ ένα τρόπο, αλλά ακόμα δεν βρήκα χρόνο να τον κάνω αλλά θα προσπαθήσω και τους δυο, το πιο εύκολο για μένα χι..χι... θα τα πούμε σίγουρα Κανελλάκι μου φιλώ σε..!Σ.Λ.❤🌼

      Διαγραφή
  7. Μπράβο Ρούλα για την προσφορά σου με ανεκτίμητες χειροποίητες δημιουργίες !!!!
    Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ράνια μου ας κάνουμε ο κάθε ένας μας με τον τρόπο του ότι μπορεί για τον συνάνθρωπο μας...και μας κάνει αυτό χαρούμενους.
      Να είσαι καλά Ράνια μου να περνάς όμορφα και εσύ με ότι δημιουργείς...την αγάπη μου φιλιαααα! 🧡🤗🌼

      Διαγραφή
  8. I love the lace with the ribbon going through it, beautiful work! Thank you for joining the Craftlandia Challenge!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Νταϊάνα για τα όμορφά σου λόγια χαίρομαι που σου άρεσε η συμμετοχή μου καλό Απρίλη να έχεις. 🌼

      Διαγραφή
  9. Οι δαντελένιες θήκες για τις χαρτπετσέτες είναι πανέμορφες!
    Εγώ καμαρώνω συνέχεια τη δική μου.
    Πετραδάκι Πετραδάκι μαζεύονται τα απαραίτητα για τα παζάρια.
    Πολύ συνάνθρωποι μας χρειάζονται στήριξη και είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε.
    Όπως λες , δεν είναι για το μπράβο αλλά για να παρακινηθούν κι άλλοι.
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στο δρώμενο της Μίας.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά μου τέχνη κόσκινο φιλενάδα τις θυμήθηκα όταν είδα την πρόσκληση της Μίας και με ξέρεις κι όλας είναι να μην δω πρόσκληση ή δρώμενο , να μην χάσω...🤣μακάρι να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα...κάθε χρόνο λέω να ξεκινήσω από νωρίς, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνω να το κάνω Ρένα μου.
      Καλό Απρίλη να έχουμε με υγεία και με κατάνυξη μέρες που έρχονται. την αγάπη μου πάντα φιλενάδα. φιλιαααα 🤗🌼

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφες οι χαρτοπετσετοθήκες σου Σμαραγδένια μου. Τις λάτρεψα! Αποτελούν μια όμορφη συμμετοχή για το δρώμενο της Μίας μας και μια όμορφη προσφορά αλληλεγγύης. Και όπως σωστά λες, είναι ωραίο να παρακινούμε για αλληλεγγύη. Γιατί η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ανθρωπιά, θα σώσουν τον κόσμο!
    Να 'σαι καλά Σμαραγδένια μου, να δημιουργείς, να προσφέρεις και να χαρίζεις χαμόγελα!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου γλυκό η πρόσκληση αυτή της Μίας μου τις θύμησε που τις έφτιαχνα κάποτε και σκέφτηκα να συμμετέχω με αυτές μια που είχαν πλεκτό και δαντέλα μαζί.
      Είναι να μην δω πρόσκληση εγώ...😊
      Μακάρι να μπορούμε να συνεισφέρουμε έστω και με κάτι λίγο ο καθένας μας.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
      Να είσαι καλά μικρή μου να κάνεις ότι αγαπάς ...καλό Απρίλη να έχεις φιλιάααα 🌼🤗

      Διαγραφή
  11. Οι πιο όμορφες χαρτοπετσετοθήκες! Και για τον πιο όμορφο σκοπό! Μπράβο, Ρούλα μου. Και σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τη συμμετοχή σου στην Craftlandia Challenge 14. Πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να πούμε πως είναι το σήμα κατατεθέν μου αυτές οι χαρτοπετσετοθήκες Μία μου... χαίρομαι που πήρα μέρος την πρόσκληση...
      Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλό σου βράδυ φιλιααα! 🌼😘

      Διαγραφή