Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Περίμενε το καλύτερο. 

Μέσα από το σκοτάδι μόνο μπορείς να δεις τ αστέρια -C.A.Beard

Γιατί άραγε ο φόβος και η αμφιβολία μας εμποδίζουν από το ν πετυχαίνουμε τους στόχους μας; Γιατί αφήνουμε τις αρνητικές μας σκέψεις να μας σταματούν από το να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο;

Ας σκεφτούμε ότι η ζωή δεν είναι παρά ένα παιχνίδι που παίζεται πετώντας πέντε μπάλες στον αέρα και προσπαθώντας να μην ρίξουμε καμιά μπάλα κάτω. Η κάθε μπάλα αντιπροσωπεύει κάτι. Την δουλειά, την οικογένεια, την υγεία, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τέλος την πνευματικότητα μας.

Με εξαίρεση την λαστιχένια μπάλα που αντιπροσωπεύει την εργασία μας, όλες οι άλλες μπάλες είναι γυάλινες. Αυτό σημαίνει πως αν κάποια από αυτές πέσει κάτω σπάζει και γίνεται κομμάτια.

Γι αυτό όταν παίζουμε το παιχνίδι της ισορροπίας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα θετικοί, αισιόδοξοι και εστιασμένοι στο τελικό αποτέλεσμα που λέγεται...Μια καλύτερη ζωή!

Η ουσία και η ποιότητα των σκέψεων μας μας καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες μας και το τελικό αποτέλεσμα της όποιας προσπάθειάς μας.

Γι αυτό φίλοι μου ας είμαστε προσεκτικοί και θετικοί με τις σκέψεις, τις ελπίδες τις προσδοκίες και τους φόβους μας. Γιατί δυστηχώς στην ζωή αυτή δεν μας συμβαίνει αυτό που ευχόμαστε, αλλά αυτό που φοβόμαστε.

Πόσες φορές στο παρελθόν δεν σας είπαν ή είπατε την έκφραση σε κάποιον "Εγώ σου τα είχα πει!;" Είναι μια έκφραση που υποδηλώνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα  μιας πράξης ή μιας προσπάθειάς.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε στην ζωή. Αλίμονο, η ζωή είναι ένα ρίσκο. Καθημερινά ρισκάρουμε. Το θέμα είναι με ποια κριτήρια επιλέγουμε τα ρίσκα που θα πάρουμε.

Μια φορά και ένα καιρό ένα μικρό κορίτσι περπατούσε καθημερινά από το σπίτι του μέχρι το σχολείο. Παρόλο που ο καιρός αυτό το συγκεκριμένο πρωινό φαινόταν ότι θα αλλάξει και τα σύννεφα άρχισαν να σχηματίζονται, ξεκίνησε να πάει με τα πόδια στο δημοτικό σχολείο. Καθώς περνούσε το απόγευμα σήκωσε πολύ αέρα μαζί με αστραπές και βροντές.

Η μητέρα του παιδιού που ανησυχούσε για την κόρη της μπήκε στο αυτοκίνητο και οδήγησε όλο τον δρόμο κατά μήκος της διαδρομής για το σχολείο. Σε μια στιγμή είδε την κορούλα της να περπατάει μέσα στην καλή χαρά και σε κάθε λάμψη αστραπής, το παιδί σταματούσε, κοιτούσε επάνω και χαμογελούσε.

Σταματώντας το αυτοκίνητο η μητέρα φώναξε το παιδί να μπει μέσα μαζί της .Καθώς οδηγούσε το κορίτσι συνέχιζε να γυρίζει προς την κατεύθυνση κάθε λάμψης από  αστραπή και να χαμογελάει. Η μητέρα ρώτησε "Τι κάνεις παιδί μου;" 

Το παιδί απάντησε "Πρέπει να το κάνω αυτό, γιατί ο Θεός με φωτογραφίζει!"

Εσείς φίλοι μου πως αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής; 

Σαν καταιγίδες που θα μας πνίξουν και θα μας κάνουν κακό, ή σαν ευλογίες που θα κάνουν τις δυνάμεις μας να λάμψουν και τις ικανότητες μας να αποκαλύψουν όλο τους το μεγαλείο;

Αναδημοσίευση από τις 'Μικρές ιστορίες για δύσκολες ώρες" 

Αφιερωμένο σε κάθε συνάνθρωπό μας που περνάει δύσκολα!

Ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη και ας συνοδεύσουμε τις ευχές μας μαζί με ένα χαμόγελο!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξανα πούμε να είστε όλοι καλά, να έχετε υγεία να  προσέχετε τον εαυτό σας σας παρακαλώ, για να έχετε μια καλύτερη ζωή! 

Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε. 


        




28 σχόλια:

  1. Αληθώς ανέστη !!!
    Χρόνια πολλά αγαπητή με τα ωραία σου !!!
    Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Ράνια μου με την αγάπη που μας δίδαξε ας κάνουμε το καλύτερο στις ζωές μας, για τους αγαπημένους μας και για όλο τον κόσμο.
      Ηταν ένα κείμενο που μιλούσε για την θετικότητα της σκέψης και χαίρομαι που σου άρεσε φίλη μου.
      Να είσαι καλά να κάνεις ότι αγαπάς και σε κάνει χαρούμενη. την αγάπη μου φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  2. Αληθώς Ανέστη Ρούλα μου. Κάθε καλό σου εύχομαι και σε σένα και στην οικογένειά σου. Υπέροχο κείμενο! Να σαι καλά
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αννιώ μου για τις ευχές σου χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το κείμενο... ψάχνοντας για κάτι θετικό , έπεσα επάνω στο μικρό βιβλιαράκι που έχω και που πολλές φορές έχω δημοσιεύσει κείμενα του, γιατί πάντα οι μικρές ιστορίες του έχουν να πουν κάτι όμορφο.
      Χρόνια πολλά φίλη μου με υγεία...το φως της Ανάστασης να μας δίνει δύναμη στις δυσκολίες μας...να περνάς όμορφα με την αγάπη μου πάντα φιλιαααα. 🤗🧡

      Διαγραφή
  3. Αληθώς Ανέστη. Χρόνια Πολλά Ρούλα με υγεία, χαρά και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά με υγεία μακάρι η Ανάστασή Του να φέρει την ελπίδα στον κόσμο για ένα καλύτερο αύριο με περισσότερη αγάπη και συμπόνια.
      Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις Αντιγόνη μου την αγάπη μου φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά Ρούλα μου!
    Γράφω από το επισκευασμένο pc αλλά έχει άλλα windows που δεν ξέρω ακόμα καλά, αλλά έχω μάθει να υπομένω, να επιμένω και όλα καλά! ;)
    ΑΦιλάκια πάντα φωτεινά και ευλογημένα!

    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η δύναμη της θετικής σκέψης Στεφανία μου να μην το βάζουμε κάτω με τις δυσκολίες αλλά να βλέπουμε πόση δύναμη μας δίνουν να τις ξεπεράσουμε...από τα απλά πράγματα όπως π.χ. να μάθουμε τα windows, μέχρι τα θέματα της υγεία όταν προκύπτουν. Όπως ξέρουμε όλα θέλουν υπομονή αγάπη και προσπάθεια.
      Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη παντού...αγκαλιά και φιλί με αγάπη. 🧡🤗

      Διαγραφή
  5. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, Ρούλα μου! Χρόνια πολλά, με υγεία και αγάπη σε όλους!
    Υπέροχο το κείμενο που ανέβασες!
    Χάθηκα πάλι για αρκετό καιρό, αλλά κατάφερα τελικά να κάνω μιά ανάρτηση πριν το Πάσχα!
    Είναι κι αυτό το FB που όσο κι αν δεν το προτιμώ, η αλήθεια με φέρνει πιό κοντά σε πολλές φίλες και φίλους, ενώ αντίθετα, όσους δεν έχουν σελίδα, δεν τους βλέπω παρά μόνο εάν μπώ στο μπλογκάκι μου.
    Εύχομαι να περάσετε μιά υπέροχη Λαμπρή σήμερα! Και του χρόνου, με υγεία!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Μαριάννα μου ας δίνει δύναμη και ελπίδα η Ανάστασή Του Χριστού σε όλες τις δυσκολίες μας να μπορούμε να τις ξεπερνάμε...
      Είναι αλήθεια ότι εγώ δεν έχω φεης μπουκ από άποψη ..εχω μόνο αυτό το μπλοκ και πολλές φορες ο χρόνος δεν μου φτάνει, ούτε και γι αυτό... όταν έχεις κοντά σου παιδιά και εγγόνια που να βρεθεί χρόνος να χαλαρώσω με το να ανοίξω τον υπολογιστή κουρασμένη πιά, ισα για να κάνω καμιά επίσκεψη...
      Να είσαι καλά φίλη μου καλο ξημερωμα σου εύχομαι θα τα πούμε την αγάπη μου φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  6. ΑΛΗΘΏΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!!! Πόσο διδακτικό το κείμενό σου!!!! Αγαπημένη μου εύχομαι και του χρόνου με υγεία και να βλέπουμε τις δυσκολίες ως ευλογίες!Εκείνος γνωρίζει!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!kerina poiimata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ανάσταση Του αδέρφι μου, ας γίνει η δύναμη μας για τις δυσκολίες μας, η ελπίδα για την καλυτέρευσή η αγάπη που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά... θα γεμίσει τις καρδιές μας για κάθε ανθρώπινο ή μη...
      Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη με υγεία και αγάπη παντού! την αγάπη μου πάντα φιλιααα! 🧡🤗😘

      Διαγραφή
  7. Αληθώς Ανέστη! Ρούλα μου! Όμορφο κείμενο και πραγματικά κάθε Ανάσταση μετατρέπει την οδύνη της Σταύρωσης σε καρτερία και κάθε καρτερία σε αγάπη. Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Αννίκα μου τα μήνυμα τα που άφησε κληρονομιά σε μας Εκείνος που τον Σταυρώσαμε, ήταν δυο συγχώρεση και αγάπη.
      Η Ανάστασή του μας έδωσε την δύναμη και την ελπίδα ...συναισθήματα που μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
      Να είσαι καλά φίλη μου να κάνεις ότι αγαπάς γιατί αυτό έχει μεγάλη σημασία στην καρδιά μας. με την αγαπη μου πάντα φιλιααα 🧡🤗

      Διαγραφή
  8. Αληθώς Ανέστη Σμαραγδένια μου! Υγεία, ευτυχία και κάθε καλό στην οικογένεια σου την όμορφη εύχομαι.
    Να 'σαι πάντα καλά, να μας χαρίζεις ομορφιές!
    Σε φιλώ γλυκά. Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Μαρινάκι μου η υγεία είναι το πάν ή ευτυχία ακολουθεί, η δύναμη μας δίνει κουράγιο στις δυσκολίες, η αγάπη τα υπομένει όλα!
      Να χαίρεσαι και εσύ μικρή μου τους αγαπημένους σου που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στην ζωή μας... την αγάπη μου πάντα φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  9. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.
    Πολύ ωραίο το κείμενο που ανέβασες φίλη μου.
    Πάνω στην ώρα που το χρειάζομαι.
    Οι θετικές σκέψεις πρέπει να το μέλημά μας και να μη το βάζουμε κάτω.
    Να είστε όλοι καλά.
    Σας φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρένα μου έρχονται στιγμές στην ζωή μας που κάποια κείμενα τα βρίσκουμε τυχαία και διαβάζοντας τα με την θετικότητα τους,παίρνουμε δύναμη για τις δυσκολίες που μας βρίσκουν όλους μας κάποιες στιγμές στην ζωή μας.
      Σε αυτές ακριβώς τις στιγμές ελπίζουμε , αφού η ελπίδα και η αγάπη είναι εκείνες η αρετές που μας δίδαξε με την ζωή και την Ανάστασή του ο Χριστό μας!
      Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη φιλενάδα να πορευόμαστε. την αγάπη μου πάντα φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά, Ρούλα μου!
    Υγεία, αγάπη και ψυχική δύναμη εύχομαι!
    Πιστεύω ότι μέσα στον χαμό οποιασδήποτε πρόκλησης της ζωής δεν είμαστε σε θέση να δούμε τις ευλογίες, όμως μετά η εικόνα των πραγμάτων είναι καθαρότερη. Το ζήτημα είναι πως την ώρα της κρίσης δεν πτοούμαστε! Καλούμαστε να κολυμπήσουμε στα βαθιά και απλά...κολυμπάμε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε σένα Γλαύκη μου αντεύχομαι για όλα τα καλά στην ζωή σου.
      Αγάπη και ελπίδα χρειαζόμαστε και τους αγαπημένους μας καλά!
      Σιγουρα οι δυσκολίες, όταν είναι περαστικές (,Δεν το βλέπουμε εκείνη την στιγμή ) μας κάνουν να πελαγώνουμε και να τα χάνουμε, είναι ανθρώπινε αντιδράσεις... όταν όμως δούμε τα πράγματα ψυχραιμότερα, και με θετική σκέψη, βλέπουμε και λύσεις στο πρόβλημα θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα.
      Να είσαι καλά, να κάνεις ότι αγαπάς και σε κανει να νιώθεις όμορφα...την αγάπη μου φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  11. Χριστός Ανέστη φίλη μου!
    Πράγματι, ένα ταξίδι η ζωή μας. Ας το δούμε με αισιοδοξία και η διαδρομή θα γίνει ευκολότερη.
    Υγεία σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη Συννεφάκι μου. Η αισιοδοξία στην ζωή είναι η δύναμη που μας βοηθάει να βλέπουμε τα δύσκολα και από την άλλη πλευρά τους και να ελπίζουμε για τα καλύτερα!
      Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την επίσκεψη...να κάνεις ότι αγαπάς και να περνάς όμορφα !
      🧡🤗

      Διαγραφή
  12. Χρόνια πολλά, Ρουλάκι μου! Με το μικρό σου βιβλιαράκι που κρύβει θησαυρούς, ανέβηκε λίγο η διάθεσή μας, γιατί όπως το λες κι εσύ, πρέπει να έχουμε ενεργή την θετικότητα της σκέψης, με τόσα δυσάρεστα που προκύπτουν καθημερινά.
    Εύχομαι ολόψυχα υγεία και ψυχική ανάταση σ' όλη σου την οικογένεια 💝 ΣΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Καννελάκι μου με υγεία και όλα τα καλά συναισθήματα, όπως δύναμη για τα δύσκολά μας , ελπίδα να περάσουνε σύντομα και αγάπη, που τα περικλείει όλα!
      Αυτό μικρό βιβλιαράκι, το ξεφυλλίζω πότε πότε και η κάθε του ιστορία, η φιλοσοφία της, σου αφήνει πάντα μια θετική γεύση στο τέλος.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές μακάρι όλος ο κόσμος να γίνει καλύτερος (ουτοπική ευχή είναι το ξέρω, αλλά ευχή είναι ας την κάνουμε) 🙏🧡🤗 Σ.Λ

      Διαγραφή
  13. Χριστός Ανέστη, αγαπημένη μου φίλη. Τις πιο ζεστές μου ευχές κοντά σου και κοντά σας. Κρατώ τις σκέψεις σου, όπως κάνω πάντα. Κρατώ τη θετική σου αύρα, τη δύναμη που μάς δίνεις και την ομορφιά της ζωής.
    Συνεχίζουμε με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά φίλε μου με υγεία δύναμη στα δύσκολα μας , ελπίδα και αγάπη παντού. Η θετική σκέψη βοηθάει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες μας και να πηγαίνουμε παρακάτω...σε ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά πάντα σχόλια σου .
    Να είσαι καλά και να χαίρεσθε την οικογένεια σου. καλο σου βράδυ καλή συνέχεια σε ότι κάνεις. 🌙🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πω πω, δεν σου κρύβω ότι φοβάμαι να με.. φωτογραφίζει ο θεός 😋.. αλλά το κείμενο δίνει ωραία διδάγματα. Άλλωστε, πάντα κάτι έχουμε να μάθουμε (και να πάθουμε..) ακόμα, ανεξάρτητα από την ηλικία. Χρόνια πολλά, και του χρόνου με υγεία, Σμαράγδι μου! Καλή Κυριακή, πολλά φιλιά! 🌷🌸🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο καλά να μας φωτογραφίζει ο Θεός που μπορούμε να του χαμογελάμε κι όλας Πετρίνα μου,😊 παρά ο μεγάλος αδελφός...😉
      Αν είναι να μάθουμε κάτι, ας είναι τουλάχιστον θετικό, όπως να πούμε η αγάπη, η ελπίδα, και η δύναμη να ξεπερνάμε τα αξεπέραστα!
      Χρόνια πολλά κορίτσι μου με υγεία πανω απ όλα ...την αγάπη μου φιλιααα! 🧡🤗🌼

      Διαγραφή