Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΟ...ΕΥΕΞΊΑΣ!!

 Αυτή την φορά δεν θα πω πολλά λόγια. Θα αφήσω να μιλήσουν άλλοι, πιο ειδικοί που θα μας προτρέψουν να καλυτερέψουμε την ζωή μας!

Ο λόγος που θα το κάνω αυτό, είναι ένα πολύ όμορφο βιβλίο- ημερολόγιο, που μου έκαναν δώρο τα παιδιά μου  την Πρωτοχρονιά και που άρχισα να το ξεφυλλίζω, όποτε είχα ελεύθερο χρόνο.

Ομως σταματώ εδώ, (γιατί είμαι και πολυλογού,😊) να απολαύσετε αποσπάσματα και ρήσεις, που έχουν γράψει άλλοι για εμάς! 

 

Ημερολόγιο ευεξίας λέγεται και όντως  όπως θα δείτε παρακάτω, είναι μόνο για εσάς όπως γράφει το οπισθόφυλλο.


Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω, λίγα από αυτά που θα μας βοηθήσουν όπως γράφει αυτό το πανέμορφο ημερολόγιο. Επειδή δεν ξέρω αν μπορείτε να διαβάσετε αυτά που γράφει, σας τα αντιγράφω...

Μερικές φορές η καθημερινότητα μας καταβάλλει και δυσκολευόμαστε  να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας μέσα στο χάος. Όμως όλοι αξίζουμε μια αίσθηση ευεξίας και αυτό το μικρό βιβλίο έχει σκοπό να σας βοηθήσει να βρείτε την δική σας. Να γίνει για σας η πηγή δύναμης και εσωτερικής γνώσης, να σας σπρώξει να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τον εαυτό σας, να εκφραστείτε λίγο πιο ελεύθερα, να ανακαλύψετε την δημιουργική  πλευρά σας. Το πως θα το χρησιμοποιήσετε -ως ημερολόγιο, μπλοκ ζωγραφικής, σημειωματάριο, ή σουβέρ- εξαρτάται μόνο από εσάς. Ότι κι αν κάνετε, ελπίζουμε να το απολαύσετε. Και ελπίζουμε να σας βοηθήσει.

Ακολούθησα την συμβουλή τους και μόλις βρήκα χρόνο για μένα,  ξεκίνησα  χρωματίζοντας την πρώτη εικόνα όπως την φαντάστηκα εγώ.  

Μετά από μέρες, τα πορτοκάλια που ήταν ζωγραφισμένα στο περιθώριο της σελίδας αυτής,  ήταν η αιτία να χαλαρώσω φτιάχνοντας αυτά τα παιδικά δεντράκια😉

 


Λίγα από αυτά που μας προτείνει...
Το να μάθετε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το πόσο πιέζεστε σε διάφορες καταστάσεις.

Μάθετε να ανταμείβετε τον εαυτό σας όταν πετυχαίνετε κάτι, ακόμα και κάτι μικρό, όπως το να ολοκληρώσετε μια δουλειά, ή να πάρετε μια απόφαση. Πηγαίνετε μια βόλτα, διαβάστε ένα βιβλίο, φάτε την αγαπημένη σας λιχουδιά, ή απλώς πείτε μπράβο στον εαυτό σας.


Επίσης μας λέει, πως αν δεν έχουμε χρόνο για να εξορμήσουμε στην φύση, μπορούμε να χρωματίσουμε το πλαϊνό δέντρο, με πράσινο χρώμα... Ακολούθησα αυτή την προτροπή. 


Εχει μέσα υπέροχες εικόνες να προσπαθήσεις να τις ζωγραφίσεις ανάλογα με την διάθεσή σου, όπως αυτή που χρωμάτισα εγώ.😊

 Σε κάθε του σελίδα βρίσκεις και μια όμορφη σκέψη να δημιουργήσεις!

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι χρειάζεστε να χαλαρώσετε, δοκιμάστε αυτήν την απλή άσκηση.
1 Καθίστε αναπαυτικά, με τα πόδια σας σταθερά στο πάτωμα, ίσια πλάτη και χαλαρούς ώμους. Πάρτε ένα μαρκαδόρο και σχεδιάστε έναν κύκλο, δεν πειράζει αν δεν είναι τέλειος, όπως έκανα και εγώ. 🤣


Όπως διαπιστώνετε μέχρι τώρα, οι σελίδες του εκτός από τις ζωγραφιές  μου είναι ακόμα άγραφες...
Εν καιρό, ελπίζω να αρχίσω να γράφω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχω αφορμές να χρωματίζω τις εικόνες που έχει αν δεν πλέκω, γιατί και το μπλέξιμο είναι από αυτές τις ασχολίες που με χαλαρώνουν!

Μια μικρή γεύση ήταν αυτή που σας έδειξα για το τι περιέχει αυτό το υπέροχο ημερολόγιο ευεξίας!
Μέχρι την άλλη φορά που θα τα πούμε, να είστε όλοι καλά, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα και να μην ξεχνάτε, πως ότι σε κάνει να χαμογελάς ποτέ δεν είναι λάθος!
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε. 

 

22 σχόλια:

  1. Η γεύση που πήρα από αυτό το τόσο χρήσιμο ημερολόγιο είναι τεράστια Ρούλα μου και επειδή δεν το έχω θα μπορώ να το επισκέπτομαι από το σπιτικό σου!
    Καλή βδομάδα εύχομαι και να είναι δυναμική, φωτεινή, χαρούμενη με πολλά πολλά ΑΦιλάκια αγάπης! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ χρήσιμο Στεφανία μου αυτό το ημερολόγιο- βιβλίο, με τις τόσο ενδιαφέρουσες προτάσεις.
      Αν και ο χρόνος μου είναι λίγος, ομως όποτε μπορώ θα ασχολούμαι μαζί του...
      Ενα δείγμα έβαλα ...έτσι για να δείτε, πως είναι περίπου και πως είναι εύκολο να το αποκτήσεις και δεν είναι καθόλου ακριβό, βάση το τι σου προσφέρει να κάνεις!
      Να περνάς όμορφα φίλη μου καλή εβδομάδα να έχεις και ένα υπέροχο ξημέρωμα φιλιααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  2. Κοίτα τώρα βιβλία που υπάρχουν! Μιλάμε για επιλογή ενός δώρου, που είναι πραγματικό δώρο ζωής, Ρούλα μου. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, ομολογουμένως. Είναι θησαυρός. Και μία προς μία, οι παραινέσεις, οι προτροπές είναι γεμάτες ζωή, χαλάρωση, ομορφιά.
    Ρούλα μου, θησαυρός! Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ δεν το ήξερα μέχρι να το ανοίξω και να δω το περιεχόμενο του, που το λάτρεψα για τις πολύ σοφές του συμβουλές για να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε. Το ξέρω δεν είναι εύκολο να καταφέρεις να ακολουθήσεις επακριβώς αυτά που σου προτείνει αυτό το βιβλιαράκι-ημερολόγιο, αλλά σου δίνει όμως την ευκαιρία να προσπαθήσεις να βελτιώσεις και να βρεις τρόπους, έστω και λίγο κάθε φορά, να κάνεις κάτι για σένα και αυτό είναι υπέροχο! Είναι εύκολο και οικονομικό, να το προμηθευτεί κάποιος!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο ξημερωμα! 🌙

      Διαγραφή
  3. Σμαραγδάκι μου χαίρομαι πού που το βρήκες αξιόλογο, αυτού του είδους τα ημερολόγια παίζουν πολύ στο εξωτερικό αλλά έχω την αίσθηση ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε λίγο κάπως απέναντι σε αυτή τη φιλοσοφία... χαίρομαι πράγματι! Και δε σου κρύβω ότι έχω φτιάξει κι εγώ το δικό μου ημερολόγιο του 2024 και έχω μπει στον πειρασμό να το μοιραστώ, είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα όμως, οπότε ίσως έφτασε η ώρα να το μεταφράσω. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σου όταν συμβεί.

    Να το χαρείς, να το καταευχαριστηθείς, να το απολαύσεις!!! Τρεις λέξεις για την ίδια έννοια, αλλά πραγματικά με ενθουσίασες με αυτήν σου την ανάρτηση γιατί είναι ένα κοινό μας ενδιαφέρον.
    Καλό βράδυ αγαπημένη, εδώ βρέχει απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου μου κάνουν πάντα δωράκια που μπορούν να βελτιώσουν την σκέψη μου και τον τρόπο που ζω...Πάντα ακούω την γνώμη τους και ακολουθώ, όσο μπορώ στην ηλικία μου. Η τεχνολογία, μπορεί να έχει πάει σ αστέρια, αλλά πάντα ένα τέτοιο βιβλίο - ημερολόγιο θα είναι πολύ χρήσιμο και θα μας δίχνει με ωραίο τρόπο πως να βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι... Τα λατρεύω για την σκέψη τους.
      Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα με το καναρινί φόρεμα...χαίρομαι που το μοιράστηκα, έστω και ένα μέρος του!
      Να περνάς και εσύ όμορφα με ότι κάνεις . Καλό σου βράδυ φιλιαααα! 🌙🤗

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφο ημερολόγιο!!! Ήξερα πως είναι πολύ διαδεδομένα αυτού του τύπου τα ημερολόγια στο εξωτερικό αλλά δεν είχα ξαναδεί ελληνικό. Εύχομαι να το χαρείς και να σου προσφέρει πολλές όμορφες στιγμές ευεξίας, Ρούλα μου!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται Μαριάννα μου ότι κυκλοφορούν και εδώ για να μου τα πάρουν δώρο τα παιδιά...και δεν είναι καθόλου ακριβά. Είναι πράγματι από αυτά που εκτός από ημερολόγια που μπορείς να γράφεις τις σκέψεις σου σου δίνει και την ευκαιρία να μαθαίνεις από αυτά που διαβάζεις και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος!!
      Να περνάς καλά και εσύ με ότι κάνεις φίλη μου. Καλό σου βράδυ φιλιααααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  5. "Σήμερα είναι μια θαυμάσια μέρα. Δεν την έχω ξαναδεί ποτέ!"

    Ας ήταν όλες οι μέρες θαυμάσιες ή ας τις κάνουμε εμείς! 🎁
    Πολύ όμορφο το βιβλίο ευεξίας! Την αγάπη μου! 🧡😘🌻🎈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω παιδί μου πολύ προχωρημένα παιδιά...τι να πω! Ξέρουν ότι μου αρέσει οτιδήποτε μας δίνεις θετική σκέψη, είτε διαβάζοντας το , είτε δημιουργώντας, αφού στο τέλος κάθε προσπάθειας που πετυχαίνεις , έχεις ακριβώς αυτό το συναίσθημα της ευεξίας!!
      Θα συμφωνήσω και θα επ αυξάνω με την τελευταία σου φράση...Ναι Πετρίνα μου, ας την κάνουμε εμείς θαυμάσια την μέρα μας, ακόμη και στα δύσκολά μας!
      Το συστήνω ανεπιφύλακτα, αφού είναι και το κόστος του είναι μικρό! Καλό βράδυ να έχεις! 🌙
      Και την δική μου αγάπη έχεις ! Μα τι ωραία που είναι αυτά τα φατσουλίνια ε; 🥰 😊🤗🧡

      Διαγραφή
  6. Τί ωραίο ημερολόγιο είναι αυτό!
    Μπράβο στα παιδιά σου για το δώρο που διάλεξαν για σένα!
    Σε ξέρουν πολύ καλά κσι είναι σίγουρα ότι θα το αξιοποιήσεις δεόντως.
    Καλή διασκέδαση και θα περιμένουμε να δούμε τί άλλο θα γράψεις μέσα.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες φιλεναδα; και που να το δεις από κοντά, να το ξεφυλίσεις...είναι γεμάτο εκπλήξεις και όμορφα ρητά!
      Εκτός που είναι ημερολόγιο να γράφεις της σκέψεις σου...Οι σελίδες του είναι λευκές, γιατί ποτέ μου δεν κρατούσα ημερολόγιο και τώρα δεν ξέρω τι να γράψω... Δεν είναι αστείο; 🤣
      Έτσι φαίνεται φιλενάδα, πως με ξέρουν απ έξω κι ανακατωτά,, εξου και τα βιβλία που μου χαρίζουν!
      Αυτό για να πω την αλήθεια μου ήταν πραγματική έκπληξη, και δεν κοστίζει ακριβά.!
      Όταν δεν πλέκω, ασχολούμαι με αυτό. Σε προτρέπει να κάνεις όμορφα πράγματα! νιώθεις ευεξία, ξεφυλίζοντας το!
      Να περνάς όμορφα Ρένα μου δημιουργώντας ότι αγαπάς να κάνεις .
      Να έχεις ένα όμορφο ξημέρωμα! την αγάπη μου πάντα καλό ξημέρωμα ...φιλιαααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  7. Όλα ξεκινούν απ' το ότι τα παιδιά σου σκέφτηκαν να σου κάνουν ένα τόσο υπέροχο δώρο. Γιατί ξέρουν πως θα το αξιοποιήσεις δεόντως. Και πως στις σελίδες του θα βρεις κομμάτια του εαυτού σου. Γιατί ξέρεις να "ζωγραφίζεις" την κάθε μέρα σου μ' ένα διάπλατο χαμόγελο. Από κει και πέρα, η διαδρομή προς την ευεξία είναι μονόδρομος.
    Να είσαι καλά και να γεμίσεις άπειρα τέτοια ημερολόγια, Ρουλάκι μου αγαπημένο 💝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανελλάκι μου αγαπημένο, τα παιδιά μου είναι πολύ ψαγμένα με το θέμα βιβλίο και όταν βρήκαν αυτό, από ότι μου είπαν όταν μου το έδωσαν; Μαμά είμαστε σίγουροι ότι αυτό ακριβώς θα το λατρέψεις! Και δεν έκαναν λάθος από την στιγμή που το άνοιξα...ήξερα ότι θα γινόμουν με τις συμβουλές αυτές λίγο καλύτερος άνθρωπος...
      Το ημερολόγιο με δυσκολεύει , εξου και οι λευκές σελίδες ακόμα... γιατί δεν είχα ποτέ μου, αλλά σαν ιδέα, προσπαθώ να του δουλέψω μέσα μου.
      Μου άρεσε πολύ γι αυτό και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας , έστω και ένα μικρό κομμάτι του. Είναι οικονομικό και πολύ όμορφο για δωράκι! Μακαρι να μπορούσα να στείλω σε όλους σας από ένα!..😊!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, για την διορατικότητα σου κάθε φορά!
      Να περνάς καλά με ότι κάνεις Κανελλάκι μου ! Στέλνω αγάπη και αγκαλιά! 🧡🤗

      Διαγραφή
  8. Η ομορφιά δεν είναι μόνο στο περιεχόμενο του βιβλίου Ρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχίζει με τη σκέψη των παιδιών να σου χαρίσουν ένα βιβλίο που θα μεταμορφώνει τις μικρές στιγμές που θα σε γεμίζουν ευεξία. Μια πνευματική και διασκεδαστική ταυτόχρονα απασχόληση από αγαπημένα πρόσωπα που σε νοιάζονται. Όμορφο το ταξίδι στις σελίδες του. Μπράβο στα παιδιά! Να το χαρείς Ρούλα μου!
    Πολλά πολλά φιλιά με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πες το Αννίκα μου υπάρχει η διάθεση τους πρώτα να ψάξουν για ένα τέτοιο ημερολόγιο Ευεξίας και να μου το χαρίσουν. Γιατί σε κάθε γιορτή ή αφορμή για δώρα, δεν ρωτάω πιά τι δώρο είναι; αλλά ποιο βιβλίο είναι! 🤣 Με ξιάφνιασε πολύ όμορφα το περιεχόμενο του και περίμενα να βρω λίγο χρόνο για να ασχοληθώ μαζί του και μέχρι τώρα έχω κάνει λίγα πράγματα, αλλά επαφίομαι στο μέλλον...Με το ημερολόγιο λιγο δεν το έχω, αλλά που θα πάει; θα το βρω...🤣
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή φίλη μου να περνάς όμορφα με ότι κάνεις και εσύ!
      Σου ευχομαι ένα όμορφο ξημέρωμα...Την αγάπη μου φιλιαααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  10. Τί καταπληκτικό δώρο είναι αυτό...ημερολόγιο ευεξίας, δεν το ήξερα ....μπράβο στα παιδιά για την επιλογή και φαντάζομαι σιγά σιγά θα παρασυρθείς και θα το γεμίσεις !!!!
    Θα χαρώ να μας ενημερώνεις....φιλώ σε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια είναι Ράνια μου όταν δε έχεις τίποτα άλλο να κάνεις, για να ξεκουράσεις το μυαλό σου, είναι μια εναλλακτική λύση, προς το καλύτερο να περάσεις την ώρα σου δημιουργικά! Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου είναι ψαγμένα γύρω από την καλή ποιότητα της ζωής και με τον τρόπο τους με μαθαίνουν και μένα να καλυτερέψω και την δική μου σχετικά με τον εαυτό μου. εννοείτε ότι το λάτρεψα...😊
      Να περνάς όμορφα φίλη μου με ότι κάνεις και σε κάνει χαρούμενη... την αγάπη μου 🧡και φιλιά στην μικρούλα σας! αγκαλίτσα και στις δυο...🧡🤗

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφο δώρο σου έκαναν Σμαραγδένια μου!!!!!! Υπέροχο και σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!!!!
    Είναι υπέροχο, παρά τη δύσκολη καθημερινότητα, να γεμίζουμε το μυαλό μας, με όμορφες σκέψεις και να αφιερώνουμε έστω και πέντε λεπτά στον εαυτό μας.
    Να είσαι πάντα καλά και να χαμογελάς :)
    Καλό βράδυ Σμαραγδένια μου! Σε φιλώ πολύ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Μαρινάκι μου; είναι πολύ όμορφο ημερολόγιο με πολλές επιλογές δημιουργικότητας για να απολαυσεις τις ώρες της ξεκούρασης με τον εαυτό του!
      Τα παιδιά και τα εγγόνια μου είναι πολύ ψαγμένα γύρω από την αυτοβελτίωση της ζωής, και μαθαίνουν και μένα!
      Το χαμόγελο είναι η δύναμη μας Μαρινακι μου αλοίμονο αν το χάσουμε κι αυτό!
      Να είσαι καλά μικρή μου καλή Σαρακοστή και καθαροδευτερα να έχεις! την αγαπη μου φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  12. Πόσο πολύ ωραίο δώρο, πρωτότυπο και χρήσιμο!
    Ό,τι πρέπει για να δυναμώσει το μυαλό, την ψυχή, τη διάθεση!
    Φιλάκια πολλά Ρουλίτσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή