Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΝΤΆΜΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΟΥ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ.!!!!!!

Τι να πούμε πια γι αυτό το καλοκαίρι,που δεν έχει ειπωθεί;
Παρ όλες όμως τις αντιξοότητες του υπάρχουν και οι όμορφες στιγμές του όταν ανταμώνεσαι με φίλες που τις περιμένεις (εδώ δεν έχω παράπονο) κάθε Αύγουστο να τα πείτε...να σου κάνει σεμινάρια που φέτος τα περίμενες πως και πως , αφού αποφάσισες να μάθεις τα μυστικά της ακουαρέλας..χι..χι.. 
Αμ δε;  πού πας όμως χωρίς να ρωτήσεις αν στο επιτρέπει αυτός ο ιός που έκατσε  κορώνα στο κεφάλι μας χωρίς να μας ρωτήσει και δεν λέει να φύγει;
Ξεκλέψαμε όμως παρ όλα αυτά λίγες όμορφες στιγμές να ανταμώσουμε με την δασκάλα μας την  Μαρία Βιλλιώτη,στο σύνδεσμο θα θαυμάσετε τα έργα της γνωστής ζωγράφου, αγαπημένης φίλης και ανθρώπου!!!
Και 
Στο Φόδελε δείτε Εδώ.. στο χωριό του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ή αλλιώς του Ελ Γκρέκο που βρίσκεται σε ένα πανέμορφο τοπίο στα περίχωρα του Ηρακλείου,υπάρχει το μουσείο του,
Κάθε χρόνο γίνονται εκθέσεις  ζωγραφικής.

Φέτος η έκθεση περιελάμβανε δημιουργίες 

ζωγράφων από όλο τον κόσμο,που όμως δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγο ιού!!!

Μέσα σε αυτά τα έργα αυτά,είχε  την συμμετοχή της και η αγαπημένη μας δασκάλα!!
Ενα καταπληκτικό  έργο,που χάνει πάρα πολύ  όμως από την φωτογράφιση μου...
Είμαι τόσο τυχερή...που με έχει τιμήσει με την φιλία της !!
Μια  η γνωριμία που  έγινε μέσα από το  bloggin  και που κρατάει χρόνια όπως λέμε αυτή η κολόνια...
Εδώ θα απολαύσετε και τα έργα από όλο τον κόσμο των άλλων ζωγράφων ...








Τα έργα ήταν πάρα πολλά αλλά μερικά είχαν τζάμι και είχαν αντανάκλαση..δεν έβγαιναν καλά...
Εδώ .. δείτε τον περιβάλλοντα χώρο,και περισσότερες πληροφορίες γι αυτόν... 

  Και  Εδώ θα διαβάσετε ...μην βαρεθήτε πλίζζ...ακόμα περισσότερα για το Μουσείο αυτό που ήταν και το πατρικό του και που κοσμείται με  αντίγραφα από τα έργα του  παγκοσμίου φήμης διάσημο ζωγράφο!!









Μέσα από τις  λίγες αυτές φωτογραφίες,ένα πολύ μικρό δείγμα μου,μοιράζομαι μαζί σας την όμορφη αυτή εμπειρία μου που μου έδωσε την αφορμή να γεμίσουν τα μάτια μου χρώματα και θαυμασμό!!!
Θα χαρώ να σας έχω μαζί μου, στο όμορφο αυτό καλλιτεχνικό οδοιπορικό...
Να είσαστε όλοι καλά ,να έχετε μια όμορφη εβδομάδα,
τα δύσκολα θα περάσουν..είμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε...Ενα χαμόγελο κάπου κάπου δεν έκανε κακό σε κανέναν...
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε..!! 
 




32 σχόλια:

  1. Ωωωω φιλενάδα, ξετρελάθηκα με αυτή την ανάρτηση !!!! Τι ομορφιά μας μετέφερες και τι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όσες δεν έχουμε επισκεφτεί ο συγκεκριμένο μουσείο !!!! Θαυμάσια και όλα τα έργα και της Μαρίας εξαιρετικό !!!!! Σ ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ Ράνια μου γι αυτό θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας.. σκέψου ότι είμαι μισό αιώνα στο Ηράκλειο και δεν είχαμε πάει σ αυτό το τόσο όμορφο χωριό και απέχει πολύ λίγα χιλιόμετρα από την πόλη μας..
      Επρεπε να έρθει η Μαρία η Βιλλιώτη να πάρει μέρος στην έκθεση για να βρούμε την αφορμή να πάμε κει΄ με την κόρη μου...
      Πέρασαν τα χρόνια και μια σήμερα μια αύριο δεν είχα αξιωθεί να παω .. και τώρα είμαι τόσο χαρούμενη!!!
      Εκτός απο το όμορφο τοπίο πλούτισα τις γνώσεις μου και πήγα ένα βήμα παραπέρα...μου αρέσει να μαθαίνω και προπαντός μέρη και τοπία που είναι δύσκολα να πηγαίνω πια...Ας είναι καλά το διαδίκτυο που μας δίνει την ευκαιρία του μοιράσματος..!!!!
      Εγώ σε ευχαριστώ πολύ φίλη μου που πέρασες και τα είπαμε.. καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχεις.. φιλιααα!!!

      Διαγραφή
  2. Εγω πάλι φιλενάδα,συγκινήθηκα! Δε ξέρω γιατί αλλά μ έπιασε μια ανατριχίλα,μια τρυφερότητα,ενας θαυμασμός,για όλους αυτούς τους θησαυρούς που κρύβει η Κρήτη και τους αναδεικνύει σε πρώτη ευκαιρία με τόση απλότητα,σεβασμό και ομορφιά! Μακάρι να γινόταν παντού και σ όλα έτσι ,η Ελλάδα θαταν έτη φωτός καλλίτερη!
    Οσο για την έκθεση,χαίρομαι που το Μαράκι μας είχε συμμετοχή σε κάτι τόσο σημαντικό στον Τόπο μας! μακάρι ολο ν ανεβαίνει και νάμαστε εκεί να τη θαυμάζουμε και να χαιρόμαστε για τις επιτυχίες της
    Φιλιά πολλά απο κάποια που σας νοσταλγεί και τις λείπετε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις Χαρά μου πως συγκινήθηκα που ντροπή μου που το λέω να μην έχουμε πάει σ αυτό το χωριό τόσα χρόνια
      Στο Μαράκι θα το χρωστάω που ήταν αφορμή να γνωρίσω αυτό το μουσείο με τα έργα του διάσημου ανά τον κόσμο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ή Ελ Γκρέκο όπως τον ξέρει πολύς κόσμος...πιο πολύ τον ξέρουν οι τουρίστες παρά εμείς
      μέσα σε ένα τόσο απλό και λιτό χώρο αναδεικνύεται το ταλέντο και η η μεγαλοπρέπεια των έργων του που είναι παγκοσμίως γνωστά...
      Μόνο θαυμασμό και υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή του μεγάλου ζωγράφου απορείς πως μπορούσαν εκείνες τις εποχές να κάνουν τόσο πολύ όμορφη τέχνη...
      Στο άλλο κομμάτι του μουσείου, τα έργα των σημερινών ζωγράφων και μέσα σε αυτούς και η δική μας Βιλλιώτη, έπαιρναν άλλη διάσταση...λες και τους φώτιζε, και τους έδινε δύναμη και την αύρα του, να συνεχίσουν να ζωγραφίζουν αν αυτό είναι που θέλουν να κάνουν...!
      Με το Μαράκι λίγη ηταν η ώρα που τα είπαμε αλλά τόσο μας γέμισε αγάπη και χαρά... και άντε να μην αγκαλιάσεις και να μην φιλήσεις...σιγά να μην μας σταματούσε ένας ιός!!!
      Σε αναφέραμε στην κουβέντα μας πως μας λείπεις και εσύ φιλενάδα.....ήταν ένα καλοκαίρι από τα δύσκολα ελπίζω του χρόνου να τα ξαναπούμε με κανονικές συνθήκες καθημερινότητας...
      Αγαπημένη μου να είσαι καλά να κάνεις ότι αγαπάς...μακάρι να έχουμε μικρέ όμορφες στιγμές να μας συντροφεύουν αυτούς τους καιρούς...την αγάπη μου πάντα καλο σου ξημερωμα φιλιαααα!!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένη μου, καλή κι ευλογημένη εβδομάδα!
    Μας μεταφέρεις τόσες ομορφιές και παραπομπές που πραγματικά είναι ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε για τον μεγάλο Έλληνα,που όσα και να γνωρίζουμε είναι λίγα.
    Οι συμμετοχές, αγαπημένες, αναγνώρισα και άλλα έργα, μέσα από τα blogs, να είσαι γερή να αδράζεις τις μικρές αυτές ευκαιρίες για ονειρικές αποδράσεις, που αφήνουν χαρά στην καρδιά μας και αναμνήσεις στον νου.Σε ευχαριστούμε για το όμορφο οδοιπορικό!Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασε κι όλας η εβδομάδα αδέρφι μου χωρίς να βρω χρόνο για μένα ...να κάτσω να απαντήσω στα σχόλια σας και να ξεκουραστώ λίγο με το να τα λέμε...
      Πράγματι ήμουν πολύ τυχερή που με την αφορμή την συμμετοχή της δασκάλας μας βρήκα την ευκαιρία να πάω σ αυτό το όμορφο χωριό και να θαυμάσω το τι έχει κάνει πριν τόσες εκατοντάδες χρόνια αυτός ο διάσημος ζωγράφος ο Ελ Γκρέκο ή αλλιώς Δομίνικος Θεοτοκόπουλος...όπως θαύμασα και και τους σημερινούς καλλιτέχνες με τα έργα τους...ήταν πραγματικά μια όμορφη μέρα ξεκούρασης για μένα ...
      Να είσαι καλά μικρή μου και να προσέχετε...καλή εβδομάδα από αύριο.. την αγάπη μου πάντα ...καλό ξημέρωμα αγαπημένο μου..

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία παρουσίαση και πανέμορφες εικόνες. Ευχαριστούμε Ρουλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου που περνας και τα λέμε αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου στο Ηράκλειο να επισκεφτείς αυτό το μέρος αξίζει τον κόπο πίστεψε με.. ας είναι και αυτό το μουσείο στις επισκέψεις σου μέσα.
      Να είσαι καλά να περνας όμορφα ότι και να κάνεις.. καλό σου βράδυ..

      Διαγραφή
  5. Αυτό κι αν είναι ονειρικό! Ρούλα μου αυτή η επίσκεψη ήταν μια πραγματική ευλογία. Όχι μόνο για σένα καλή μου φίλη αλλά και για μας που μας έδωσες την ευκαιρία να συνταξιδέψουμε σε ένα μέρος που δύσκολα μπορούμε να χαρούμε.
    Πολύ καλά έκανες και απόλαυσες αυτήν την εμπειρία.
    Επίσης θαύμασα τα έργα ζωγραφικής. Υπέροχα.

    Τελικά για τον Ελ Γκρέκο δεν ξέρουμε πολλά εμείς οι κοινοί θνητοί. Και είναι τόσα υπέροχα αυτά που έχει να μας δώσει η αναφορά στη ζωή του.
    Ευχαριστούμε για τη μαγεία που μας χάρισες καλή μας φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως φίλε μου αυτήν ακριβώς την λέξη θα έλεγα ...ευλογία και είναι τόσο κρίμα που δεν είχα πάει τόσα χρόνια !! όπως και στην Κνωσσό, πήγα όταν μικρή είχα πρωτοέρθει στην Κρήτη.
      Είναι όμως κρίμα να μην απολαμβανουμε τόσα όμορφα πράγματα και ιστορία... εδώ έρχονται από όλο τον κόσμο να τους θαυμάσουν και εμείς που είναι δίπλα μας αγνοούμε τόσους πολύτιμους θησαυρούς που έχουμε...
      Δυστυχώς μας η ζωή μας παίρνει στα γρανάζια της και ο καιρός περνά τόσο μα τόσο γρήγορα..που πολύ αργά το καταλαβαίνουμε.. χαίρομαι πάντως που έστω και τώρα μπόρεσα χάρη στην Μαρία την Βιλλιώτη με την δική της την συμμετοχή ήταν η αφορμή να κάνω αυτήν την μικρή απόδραση από την καθημερινότητα μου και να την απολαύσω...
      Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες και τα είπαμε και έστω και αργά.. μπόρεσα να σου απαντήσω.. καλό σου βράδυ...

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραία ανάρτηση και κατατοπιστική, διότι δεν έχω πάει εκεί και μου άρεσε ότι είδα και άαααααααααμα έλθω κάτω, θα πάω εκεί πέρα, μη σου πω θα περάσω να σε πάρω για να πάμε μαζί!
    Καλό απόγευμα Ρουλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε ότι ααααααααν κατέβεις θα πάμε μαζί Αρτίστα μου...σίγουρα θα σου αρέσει είμαι βέβαιη...
      Είναι τόσο όμορφα από όλες τις απόψεις...και εγώ που το επισκέφτηκα πρώτη φορά θέλω να ξαναπάω φιλενάδα..
      Χαίρομαι που σου άρεσε και που πέρασες και τα είπαμε ..ασχέτως που εγώ άργησα να σου απαντήσω ..είμαστε τόσο μακρυά βλέπεις που...μέχρι να φτάσουν σε σένα οι απαντήσεις μου περνά και εβδομάδα...χα..χα..πάντως στο ραντεβού μου μας θα είμαι απίκο που λέμε τζέντλεμαν..
      Να είσαι καλά κορίτσι μου καλό σου ξημέρωμα...την αγάπη μου ...

      Διαγραφή
  7. Δεν την έχω επισκεφθεί ποτέ Σμαραγδάκι μου, και θα το ήθελα πολύ.
    Το έργο της δασκάλας σου, μου άρεσε περισσότερο.
    Παρ' όλη τη δυσκολία της φωτογράφισης, μας έδωσες μια ικανοποιητική ιδέα των χρωμάτων και της ομορφιάς των έργων.
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορέσεις να το κάνεις Μαρία μου είναι από αυτές τις επισκέψεις που σου μένουν και σε γεμίζουν περηφάνια που ένας διάσημος ανά τον κόσμο ζωγράφος τόσες εκατοντάδες χρόνια πριν έκανε αυτά τα αριστουργήματα...και που η στην καταγωγή του ήταν Ελληνας.
      Η απλότητα του χώρου δίνει στην έκθεση αυτή άλλη διάσταση... και τα έργα των νέων ζωγράφων που συμμετέχουν παίρνουν την αύρα του χώρου και είναι σαν να βρίσκεσαι κάπου μαγικά...
      θυμίζει την εποχή του Μηχαήλ Άγγελο... που και εκείνος έμεινε στην ιστορία αναγέννησης των μεγάλων ζωγράφων. Αν δεις τα έργα από κοντά, είναι θαυμάσια με την δουλειά που έχουν κάνει στην παρουσία τους!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το πορτραίτο της Μαρίας Βιλλιώτη...πράγματι τα έργα της είναι εκπληκτικά.
      Θα το διαπίστωσες και εσύ αν πήγες μια βόλτα από το μπλοκ της με τα τους πίνακες της..
      Ισως να είναι και από τις επισκέψεις που θα πρέπει να κάνουν όσοι βρεθούν στο Ηράκλειο..
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου που πέρασες...άργησα λίγο να απαντήσω λόγο έλλειψης χρόνου..
      Να είσαι καλά, να κάνεις ότι αγαπάς καλό σου ξημερωμα.. φιλιααα!!

      Διαγραφή
  8. Εκεί ήμαστε (νοερά) και μεις Ρούλα μου, δίπλα σου, και θαυμάσαμε όλους τους πίνακες. Σταθήκαμε λίγο παραπάνω μπροστά στον Ελ Γκρέκο και λίγο με συγκίνηση, λίγο με έπαρση (με την καλή της έννοια) χαμογελάσαμε και είπαμε. Αυτός είναι Δικός μας και νιώσαμε αυτό που αποπνέει ο κάθε του πίνακας, το ουράνιο και το γήινο ταυτόχρονα.
    Πολύ όμορφος χώρος, και ευτυχής που τον γνωρίσαμε μέσα απ' την παρουσίασή σου Ρούλα. Σ' ευχαριστούμε!
    Φιλιά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και αυτό ακριβώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας Αννικα μου, δεν είμαι και πολύ σίγουρη αν το κατάφερα...
      Την αύρα και την απλότητα που έχει αυτός ο χώρος με τα έργα του μεγάλου αυτού ζωγράφου και εγώ αυτή την περηφάνια ένιωσα φίλη μου δικαιολογημένα ή όχι δεν έχει σημασία...σημασία έχει ότι μπόρεσα και πήγα, μετα απο τόσα χρόνια που μένω στο Ηράκλειο, χάρη στην συμμετοχή της Μαρίας της Βιλλιώτη στην έκθεση των σημερινών ζωγράφων και ξεκούρασα τα μάτια μου με όμορφες εικόνες από τα έργα όλων.
      Και εννοείτε ότι έχω μείνει καταενθουσιασμένη με ότι έμαθα για τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο).
      Οι απλοί άνθρωποι εκεί του μουσείου έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά με την παρουσίαση των έργων του, αν τα δεις από κοντά είναι μακράν καλύτερα απο τις φωτογραφίες μου..
      Ηταν μια μερα ξεκούρασης για μένα χαίρομαι που σου αρεσε φίλη μου.
      Να είσαι καλά να κάνεις ότι αγαπάς καλό σου ξημερωμα ..φιλιαααα!!!

      Διαγραφή
  9. Πώς είναι δυνατό Ρούλα μου, να βαρεθεί κανείς να βλέπει τόσες εξαιρετικές δημιουργίες και όντος το έργο της δασκάλας σου, ξεχώρισε!
    Χαίρομαι να σε αισθάνομαι καλά και παρ όλες τις δυσκολίες που όλοι περνούμε, να μπορείς να φέρνεις το χαμόγελο στα χείλη μας!
    Την αγάπη και πολλά πολλά ΑΦιλάκια καρδιάς! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αφορμές αυτές Στεφανία μου και ξεκλέβουμε λίγες όμορφες στιγμές ξεκούρασης από την δύσκολη καθημερινότητα μας.
      Πράγματι το έργο της Μαρίας ήταν ξεχωριστό. Ενα δύσκολο Πορτραίτο, τέλειο στην δημιουργία του...όπως και όλα της τα έργα φιλενάδα...της χρωστώ, γιατί εκείνη ήταν η αφορμή να πάω να θαυμάσω τα έργα όλων ,αλλά
      να δω και να μάθω την ιστορία γύρω από την ζωή και τα έργα του μεγάλου αυτού ζωγράφου, του Ελ Γκρέκο με τα θαυμαστά που έχει κάνει...είμαι πολύ τυχερή.
      Να είσαι καλά και καλό κουράγιο στην μετακόμιση φιλενάδα καλό σου ξημέρωμα 🌙 την αγάπη μου φιλιαααα...

      Διαγραφή
  10. Έχετε μια καταπληκτική "δασκάλα" Ρούλα μου. Θαύμασα πολύ τα πορτρέτα της (έχω και μια αδυναμία σ' αυτό το είδος) και ο χώρος που τα φιλοξένησε, τους δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία. Δεν έχω επισκεφτεί αυτό το μουσείο, οπότε μου δίνεις μια θαυμάσια προτροπή να το κάνω μόλις ξαναβρεθούμε στο νησί. Και ο καταπράσινος προαύλιος χώρος επίσης, είναι μαγεμένος. Τι ωραία εξόρμηση ήταν κι αυτή!!!
    Να είναι καλά η Μαρία και να συνεχίζει ακάθεκτη τις δημιουργίες της!
    Κι εσύ, όποτε βρίσκεις την ευκαιρία, να κάνεις τέτοιες "ανακαλύψεις" για να μαθαίνουμε κι εμείς... 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είδες Κανελλάκι μου; και τι πορτραίτα ε; απίστευτη λεπτομέρεια η δουλειά της... αλλά πιο απίστευτο πράγματι ήταν ο χώρος αυτός έχει μια ενέργεια που την νιώθεις μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί.
      Να έχει την ευχή μου η Μαρία που ήταν η αφορμή, η συμμετοχή της να πάω στο μουσείο αυτό, που ακόμα και ο περιβάλλοντας χώρος του σε γαληνεύει και σε προδιαθέτει για το τι θα δεις...
      Πράγματι ήταν μια όμορφη ανάπαβλα στην καθημερινότητα μας το σμίξιμο μας έστω και το τόσο λίγο..
      Και βέβαια να τον επισκεφτείς τον χώρο αυτόν είναι απλό το μουσείο μα με τόση ενέργεια μέσα του..αξίζει τον κόπο αγάπη μου...
      Είμαι πολύ τυχερή και περήφανη για τους καταπληκτικούς Ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου και με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο...
      Να είσαι καλά Μαράκι μου να κάνεις ότι αγαπάς ναι; καλό σου ξημερωμα ..πάλι ξενύχτησα είμαι ..χα..χα.. την αγάπη μου φιλώ σε...

      Διαγραφή
  11. Ρούλα, μας έκανε την καλύτερη ξενάγηση! Πολύ όμορφα φαίνονται τα εργα, μακάρι να τα βλέπαμε όλοι από κοντά! Τι ωραίο και το μουσείο, το είχα επισκεφτεί όσο μέναμε στο Ηράκλειο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού είχες πάει εκεί Ευγενία μου θα ξέρεις τι όμορφα είναι και τηννδουλειά που έχει κανει εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, με τους πίνακες του διάσημου ζωγράφου...
      Τόσα χρόνια στο Ηράκλειο και δεν είχα αξιωθεί να πάω.
      Ηταν μια ξεκούραστη μέρα για μένα και Χάρηκα πολύ που πήγα και ευγνωμονώ την Μαρία που ήταν η αφορμή με την συμμετοχή της στην έκθεση, για να κάνω αυτή την όμορφη καλλιτεχνική ξενάγηση στο μουσείο αυτό...
      Να είσαι καλά και θα χαρώ αν ξαναέρθεις να τα πούμε και από κοντά...καλή εβδομάδα να έχεις φιλιαααα!!

      Διαγραφή
  12. Ρουλακι μου τι ομορφο μερος.Ενα μεγαλο μπραβο στους καλλιτεχνες και στους διοργανωτες της εκθεσης.Μα πιο πολυ χαρηκα που πηγες στο Φοδελε και εισαι τοσο χαρουμενη.φιλακια Ρουλακι μου και να περνας παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως πέρασε κι όλας η εβδομάδα και μόλις τώρα Βρήκα τον χρόνο να σου απαντήσω φιλενάδα..που ήδη έχω βάλει μια νέα ανάρτηση...σόρυ...
      Αυτή η μικρή απόδραση μου να απολαύσω και να θαυμάσω τις όμορφες δημιουργίες όλων των καλλιτεχνών.
      Αλλά εκει που χάρηκα περισσότερο ήταν το αντάμωμα μου με την αγαπημένη μου φίλη και δασκάλα.. είναι μια συνάντηση που την περιμένω κάθε χρόνο..και που αυτή την φορά ήμουν τυχερή που είδα και τους πίνακες του διασημου Ελ Γκρέκο ...
      Να είσαι καλά και να περνας όμορφα Λίτσα μου καλό σου μήνα και καλό ξημερωμα την αγάπη μου φιλιααα!!

      Διαγραφή
  13. Εμείς σ'ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την όμορφη εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο και τη διεθνή έκθεση ζωγραφικής. Βλέπω καλοκαιρινά πρόσωπα και τοπία καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφορετικότητα - ενδιαφέρον. Βλέπω έργα του Ελ Γκρέκο και νιώθω ένα δέος - έχουν κάτι το επιβλητικό. Σαν να είμαι εκεί, τώρα στην αυλή, απολαμβάνοντας γουλιά-γουλιά τον ελληνικό σκέτο, συζητώντας για σχήματα και χρώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου με αυτην την επισκεψη μου στο χώρο αυτό που η πρωτη μου σκεψη ήταν αυτή ακριβώς Τζοαννα μου να την μοιραστώ μαζί σασς αυτην την όμορφη εμπειρία μου.
      Και εγώ βλέποντας τα έργα του Ελ Γκρέκο αυτό το δέος ένιωσα. όλς ο χωρος εκεί αποπνεει αυτην την γαλήνη που βλέπεις και μέσα στους πίνακες του...
      Ευχαριστώ πολύ την φίλη και δασκαλα μου που με την συμμετοχή της στην έκθεση μου γνώρισε το υπέροχο, όσο και απλό μουσείο..γεμάτο χρώματα !!!
      Να είσαι καλά με ότι κάνεις Τζοάννα μου καλό σου μήνα και καλό ξημερωμα...!!

      Διαγραφή
  14. Τί ωραία ευκαιρία για σένα αυτή η έκθεση Ρούλα μου!
    Είδες και τη Μαρία και τόσα ωραία έργα.
    Καλά έκανες και μας ξενάγησες κι εμάς γιατί ποιός ξέρει πότε θα ξαναρθουμε στην Κρήτη.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ρένα μου ήταν μια μοναδική από όλες τις απόψεις ευκαιρία για μένα και χάρη στην Μαρία εκτός από να την δω..μπόρεσα να γνωρίσω με αφορμή την έκθεση αυτή τόσο πολύ όμορφους πίνακες και να μάθω εκτός από του να θαυμάσω φιλενάδα την ιστορία του και τα έργα του μεγάλου αυτό ζωγράφου... που ντροπή μου που το λέω...ενα βήμα μακρυά μας και δεν είχα παει...όμως ξερεις πως γίνονται αυτά. Περνά ο καιρός και μετά σε παίρνουν τα χρονια ...χα..χα..
      Να περνας όμορφα με ότι κάνεις Ρένα μου καλό μήνα να έχεις και να προσέχετε.. καλό σου ξημερωμα.. φιλιααα!!

      Διαγραφή
  15. ευχαριστουμε για την ξεναγηση!
    μακαρι να μπορεσουμε να επισκεφτουμε καποια μερα την κρητη αλλα κ το μουσειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου εγώ ευχαριστώ πολύ που πέρασες και τα είπαμε και μακάρι αν κάποια φορά βρεθείτε εδώ να την κάνετε αυτή την επίσκεψη αξίζει τον κόπο ...
      Να είσαι καλά να κάνεις πάντα ότι αγαπάς.. καλό σου μήνα!!!

      Διαγραφή
  16. Τι ομορφα που ειναι εκει, πραγματικα! Ηταν μια εκπληξη για ολους μας, τοσο ο χωρος οσο και η δουλεια που εκαναν αυτοι οι υπεροχοι ανθρωποι που αγαπανε τον τοπο αυτο και εθελοντικα κανουν το καλυτερο για να τον προβαλουν. Οσο για τη δικη μας συναντηση, αυτη στολισε ακομη περισσοτερο τις μερες μου εκει. Δεν θα μπορουσα να ζητησω κατι πιο ομορφο σ αυτη μου την εκδρομη. Ευχομαι την επομενη φορα να μην υπαρχει κανενα εμποδιο και να πιασουμε και τα μολυβακια μας που μας ελειψαν. Μονο που δεν σας χορτασα...αλλα δεν χορταινεστε κι ευκολα εσεις...χαχα.Φιλια πολλα Ρουλιω μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρούλα μου, τι υπέροχο αυτό το αφιέρωμα για την Μαρία και πόσο χαίρομαι που μπόρεσες και επισκεύθηκες το μουσείο του Ελ Γκρέκο! Συγκινήθηκα που είδα τα έργα του γιατί μου θύμησαν την επίσκεψή μου στο σπίτι όπου έζησε στο Τολέδο της Ισπανίας, όπου είχα την τύχη να πάω όταν ήμουν φοιτήτρια στην Γαλλία. Έχω και δύο φωτογραφίες από τότε...φαντάσου πριν από 47 ολόκληρα χρόνια!!
    Πολλά φιλάκια!!! Καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή