Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ...ΦΟΡΑ...

Για ακόμα μια φορά, σκαλίζοντας τα συρτάρια μου, έπεσε το βλέμμα μου στο μικρό μου βιβλιαράκι, "Μικρές ιστορίες για δύσκολες ώρες"

Εχω ένα κουσούρι, να μην διαβάζω ποτέ το οπισθόφυλλο από το βιβλίο που διαβάζω, επειδή θέλω να το ανακαλύπτω διαβάζοντας το.

Όμως αυτή την φορά, έκανα ακριβώς αυτό που δεν έκανα ποτέ. Γύρισα το μικρό βιβλίο στο οπισθόφυλλο και ξεκίνησα από το τέλος...

"Ενα βιβλίο που δυναμώνει την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή, σε μια εποχή που δοκιμαζόμαστε σαν άνθρωποι.

Μια πανέμορφη και προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή σύντομων ιστοριών που καθώς τις διαβάζετε, θα αντιληφθείτε ότι δεν είστε μόνοι στην δοκιμασία. Πάντα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, γιατί η δύναμη της καλοσύνης και τις ανθρώπινης μεγαλοπρέπειας υπερτερούν και επιβιώνουν πάνω από κάθε πρόβλημα και δυσκολία.

Μικρές και συνάμα δυνατές ιστορίες που μετουσιώνουν...την απελπισία σε ελπίδα, την αποτυχία  σε επιτυχία, την αμφιβολία σε πίστη, την αχαριστία σε ευγνωμοσύνη, την ανασφάλεια σε γαλήνη, την θλίψη σε χαμόγελο, τον εγωισμό σε συμπόνια και την αδιαφορία σε προσφορά.

Μοιραστείτε την ελπίδα και την δύναμη που σκορπίζουν τα μηνύματα τους με φίλους, αγαπημένους σας και συνεργάτες. Διηγηθείτε τις σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη περισσότερο.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να περάσει  για λίγο στον κόσμο της φαντασίας. Εκεί που το αδύνατο είναι δυνατό και αφήστε την καρδιά σας να πλημμυρίσει με όμορφα συναισθήματα που θα σας συντροφεύουν κάθε φορά που αισθάνεσθε, ότι οι ώρες γίνονται...δύσκολες"

Αυτά είναι γραμμένα εκεί. 

Στο ξεφύλλισμα του βιβλίου...

Η ΙΣΤΟΡΙΆ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.

"Το σπουδαιότερο δώρο που έχει ο άνθρωπος είναι η ικανότητα να αγαπάει.

Μια φορά και ένα καιρό, βγαίνοντας μια μέρα μια γυναίκα από το σπίτι της είδε τρεις γέροντες με μακριές λευκές γενειάδες να στέκονται στον μπροστινό κήπο. Εψαξε με τον νου της αλλά δεν τους αναγνώρισε.

Δεν μου φαίνεται ότι σας ξέρω, αλλά θα πρέπει να πεινάτε. Κοπιάστε να σας βάλω κάτι να φάτε; είπε η νοικοκυρά.

Ο νοικοκύρης είναι μέσα; ρώτησαν εκείνοι.

Οχι λείπει, είπε η γυναίκα.

Τότε δεν μπορούμε να περάσουμε, απάντησαν.

Όταν το βραδάκι γύρισε ο σύζυγός της, εκείνη του διηγήθηκε τι συνέβη.

Πήγαινε σε παρακαλώ και πες τους πως γύρισα και προσκάλεσε τους να περάσουν, της είπε ο άντρας της και εκείνη βγήκε και τους κάλεσε μέσα.

Δεν μπαίνουμε σε ένα σπίτι όλοι μαζί. Είπαν οι γέροντες.

Και γιατί; ρώτησε η γυναίκα.

Κι ο ένας από αυτούς της εξήγησε. Το όνομα αυτού και έδειξε έναν από τους γέροντες, είναι Πλούτος. Το όνομα εκείνου κι έδειξε τον άλλον, είναι Επιτυχία και εγώ ονομάζομαι Αγάπη. Αν θέλετε τώρα πηγαίνετε μέσα και συνεννοηθείτε με τον σύζυγό σας ποιον από εμάς θέλετε να περάσει.

Η γυναίκα μπήκε σπίτι της και ανάφερε στον άντρα της αυτά που της είπαν οι τρείς γέροντες. Εκείνος ενθουσιάστηκε. Υπέροχα! Το καλύτερο είναι να προσκαλέσουμε τον Πλούτο. Ας περάσει μέσα και ας γεμίσει το σπίτι μας με πλούτη!

Η σύζυγος διαφώνησε. Αγάπη μου, γιατί να μην καλέσουμε την Επιτυχία;

Η κόρη τους άκουγε από την άκρη του σαλονιού και μπήκε στην μέση. Δεν θα καλύτερο να προσκαλέσουμε την Αγάπη; Ετσι το σπιτικό μας όλο θα γεμίσει με αγάπη!

Εχεις δίκιο. Πήγαινε να καλέσεις να φιλοξενήσουμε την αγάπη. Είπε ο πατέρας.

Η νοικοκυρά βγήκε και ρώτησε τους τρείς γέροντες. Ποιος από εσάς είναι η Αγάπη; Παρακαλώ περάστε να σας περιποιηθούμε.

Αυτός που ονομαζόταν Αγάπη σηκώθηκε και προχώρησε προς το σπίτι, ενώ και οι άλλοι τον ακολούθησαν. Γεμάτη έκπληξη η γυναίκα ρώτησε τον Πλούτο και την Επιτυχία.

Εγώ κάλεσα μόνο την Αγάπη, γιατί μπαίνετε όλοι μέσα;

Και οι γέροντες απάντησαν όλοι μαζί. Αν είχατε καλέσει τον Πλούτο ή την Επιτυχία, τότε οι άλλοι δύο θα μένανε έξω, αλλά, εφ όσον καλέσατε την Αγάπη, εκεί που  αυτή πηγαίνει, και εμείς ακολουθούμε!

Για την αγάπη ήθελα να γράψω και έπεσα επάνω σε αυτό το κείμενο. δεν θα μπορούσα να βρω πιο απλή αλήθεια!

Να είστε όλοι καλά, να περάσετε μια όμορφη εβδομάδα.

 Να μην ξεχνάτε ότι ένα χαμόγελο γλυκαίνει τα δύσκολα, όσο αυτό είναι δυνατόν, όταν δίπλα μας υπάρχει ένας πόλεμος. 

Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε... 


 

  

      

 


32 σχόλια:

  1. Τι όμορφη ιστορία μας διάβασες Ρούλα μου! Δεν θα μπορούσες καλύτερα να ανοίξεις την καινούργια εβδομάδα που ήρθε. Μακάρι να υπάρχει η αγάπη σ όλα τα σπίτια και η υγεία και η ειρήνη στο κόσμο. Καλή εβδομάδα λοιπόν, με αγάπη. Προτείνω να μας γράφεις από μια τέτοια ιστορία, κάθε Δευτέρα, χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που ένιωσες τόσο όμορφα διαβάζοντας αυτά που ανακάλυψα και εγώ σε αυτό το μικρό βιβλιαράκι που πραγματικά, μόνο ωραία διδάγματα έχει με τις μικρές ιστορίες του.
      Μας παραπέμπει και μας δείχνει πως μπορούμε να σκεφτούμε θετικά και να μας δώσει δύναμη και κουράγιο στα δύσκολα μας.
      Να είσαι καλά φίλη μου και ας αντλήσουμε την αγάπη❤ από όπου μας προσφέρεται. φιλιάαααα 😘

      Διαγραφή
  2. Τι γλυκό μας κέρασες Δευτεριάτικα αγαπημένη μου!
    Μακάρι να υπερίσχυε η αγάπη παντού και πάντα, πόσο καλλίτερος θάταν ο κόσμος και ο μικρόκοσμος και ο παγκόσμιος! Αλλά αυτό είναι ιδανικό και ουτοπικό.Ας ευχηθούμε να μην φύγει απο τις καρδιές μας και ας ελπίζουμε οτι θα κάνει σύντομα ξαστεριά!
    Φιλιά άπειρα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να γλυκάνω λίγο την μέρα μας Χαρούλα μου από την πίκρα του πολέμου, που τα ,μόνα θύματα του είναι οι άνθρωποι!
      Το ξέρω πως ότι ευχόμαστε για την αγαπη και την ειρήνη είναι ουτοπικό, όσο θα υπάρχουν οι ηλίθιοι του πλανήτη με την απληστία τους, θαρρείς πως θα τα πάρουν μαζί τους όταν πεθάνουν ...Δεν υπάρχει νοήμον νους που να θέλει τον πόλεμο κορίτσι μου.
      Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να τελειώσει σύντομα αυτό το μακελειό του πολέμου και να πρυτανεύσει η ειρήνη στον κόσμο αγάπη μου.
      Να είσαι καλά, να κάνεις ότι αγαπάς Χαρά μου την αγάπη 🧡 μου πάντα φιλιαααα😘

      Διαγραφή
  3. Πράγματι μια ιστορία που "δυναμώνει την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή". Μ' αρέσουν αυτά τα βιβλία που σηματοδοτούν την ελπίδα και την ανθρωπιά. Ένα δυνατό φως στο σκοτεινιασμένο τούνελ που διανύουμε, ήταν αυτή η υπέροχη συμβολική ιστορία. Να είσαι καλά Ρουλάκι μου, για το όμορφο ξεκίνημα της εβδομάδας που μας κέρασες ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάτι τέτοια μικρά αναγνώσματα Κανελλάκι μου που τονώνουν το ηθικό μας έστω και λίγο θέλησα για μια ακόμα φορά να αφήσω την αγάπη να μιλήσει, μέσα από τα λόγια αυτά.
      Το ξέρω ότι είναι ουτοπικά και ότι ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του όχι μόνο για την λέξει ΑΓΑΠΗ, αλλά και γι αυτό το ίδιο το συναίσθημα.
      Χαίρομαι αγάπη μου, που έστω και εξ απαλών ονύχων κατάφερα να κάνω το ξεκίνημα της εβδομάδας σου θετικό.
      Να είσαι καλά Κανελλάκι μου με ότι κάνεις την αγάπη 🧡 μου πάντα φιλώ σε Σ.Λ.🤗

      Διαγραφή
  4. Ρούλα μου, ξέρεις ότι μού αρέσουν πάντα τα προσωπικά σου ταξίδια στον κόσμο του βιβλίου και της συγγραφής. Είσαι άνθρωπος που διαβάζει, που μελετά και αναζητά πάντα τη σκέψη, τη γνώση, τη λογοτεχνία. Πολλές φορές μάς έχεις δώσει τέτοιες προτάσεις και σκέψεις. Και αυτή εδώ έρχεται να προστεθεί με τις υπόλοιπες.
    Το πρώτο βιβλίο θα το έλεγα "φάρμακο" για όλα όσα περνάμε. Μάς χρειάζεται κάτι τέτοιο στις σημερινές συνθήκες.
    Να είσαι καλά Ρούλα μου, όμορφη βδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μου αρέσει να ψάχνω να βρίσκω ότι μπορεί να γαληνέψει την ψυχή μου και να μου δώσει κουράγιο, θετική σκέψη να συνεχίζουμε την ζωή μας που είναι ούτως ή άλλως δύσκολη ας μην την κάνουμε δυσκολότερη με μίζερες σκέψεις.
      Χαίρομαι αν καταφέρνω να σας μεταφέρω στο συναίσθημα που λέγετε αγάπη, έστω και μόνο την ώρα που περνάτε και τα λέμε.
      Να είσαι καλά φιλε μου να κάνεις ότι αγαπάς πάντα. καλο σου βράδυ! 🌙😊

      Διαγραφή
  5. Μία θαυμάσια ιστορία που όμως...δεν θυμάμαι από που..την έχω ξαναδίάβάσει..μπας και μας την είχες ξαναπει; γλυκιά μου να χαίρεσαι το ..δις εγγόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να την έχω ξαναβάλει φιλενάδα; 🤣 μπορεί ένα μυαλό είναι αυτό χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο τι να σου κάνει;
      όμως ακόμα και έτσι να είναι πάντα τα αναγνώσματα που μιλούν για όμορφα συναισθήματα και προπαντώς για την αγάπη, θα μας συγκινούν ιδιαίτερα έτσι δεν είναι;
      Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά αχτίδα μου, να κάνεις ότι αγαπάς...την αγάπη μου 🧡 φιλιααα!!😘

      Διαγραφή
  6. Αχ αυτό το μαγικό συρτάρι σου Ρούλα μου! Τι θησαυρούς βγάζει! Τόσα συναισθήματα με τρόπο απλό, με τόσο λίγες λέξεις, αλλά με τόσο μεγάλο νόημα. Η στέρηση δεμένη με την αγάπη που δεν έχει ανάγκη τον πλούτο για να ευτυχήσει γιατί ο πλούτος είναι τα συναισθήματα και η ομορφιά της ψυχής. Εκεί κρύβεται ο πλούτος! Μια ιστορία που θα έπρεπε να διαβαστεί απ’ τους ισχυρούς του κόσμου και όχι μόνο.
    Να είσαι καλά Ρούλα μου! Την αγάπη μου και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απλότητα του είναι αυτή που με κάνει να το ψάχνω ανά διαστήματα Αννίκα μου γιατί εκφραζει και δικές μου σκέψεις, αλλά νομίζω και πολλών ανθρώπων για την αγάπη, γι αυτό το υπέρτατο αγαθό που μας κάνει περισσότερο ανθρώπινους... Ναι το ξέρω ότι ονειροβατώ, αλλά εκφράζω απλά την επιθυμία μου όπως όλοι μας.
      Χαίρομαι που έστω για λίγο ξεχαστήκαμε στην αγκαλιά της αγάπης!!
      Να είσαι καλά και εσύ φίλη μου να κάνεις ότι αγαπάς έχεις την αγάπη μου🧡 φιλιααα!!😘

      Διαγραφή
  7. Ε ναι.....αυτό το συρτάρι κρύβει θησαυρούς !!!
    Τι ωραία ιστορία αγάπης...να είσαι καλά που την μοιράστηκες μαζί μας !!!
    Τα φιλιά μιυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου χαίρομαι που σε έκανε να νιώσεις όμορφα ότι διάβασες εδώ, το ίδιο ένιωσα και εγώ αυτό το όμορφο συναίσθημα που λέγετε αγάπη και που η απλή αυτή λέξη είναι από μόνη της ένας θησαυρός φίλη μου.
      Να είσαι καλά, να χαίρεσαι ότι αγαπάς καλή εβδομάδα σου εύχομαι... την αγάπη μου 🧡 φιλιαααα!😘

      Διαγραφή
  8. Τι ωραίο ''κέρασμα'' πήρα πρωί πρωί!! Πραγματικά αλλάζει τη διάθεση. Για ψάξε τα συρτάρια σου ξανά...όλο και κάποιον θησαυρό θα ανασύρεις!
    Σ'ευχαριστούμε πολύ Ρουλίτσα
    Πάντα αγάπη στη ζωή σου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι άλλαξε και η δική μου διάθεση Αννιώ μου όταν διάβασα ότι θετικό έγραφε το οπισθόφυλλο, από το μικρό αυτό βιβλιαράκι. Αλλά και η ιστορία που μοιράστηκα μαζί σας για την αγάπη μιλούσε και την έχουμε τόσο ανάγκη αυτόν τον καιρό φίλη μου! Εγω σας ευχαριστώ που περνάτε και τα λέμε.
      Να είσαι καλά Αννιω μου να κάνεις ότι αγαπάς την αγάπη μου 🧡 φιλιαααα!!😘

      Διαγραφή
  9. Πριν όχι πολύ καιρό Ρούλα μου, ενώ είχα διαβάσει αμέτρητα βιβλία, ανακάλυψα πόση γνώση κουβαλάμε μέσα μας, χωρίς να το υποπτευόμαστε και μόνο στα ζόρια αυτή εμφανίζεται μαγικά! Έτσι και εσύ ξαναβρήκες τον πολύτιμο αυτόν οδηγό καθόλου τυχαία, είχε έρθει η ώρα να μας μεταφέρεις μια όμορφη ιστορία και να θυμηθούμε πως μόνο η Αγάπη οδηγεί στην ευτυχία!
    ΑΦιλάκια με μια τεράστια ηλιόλουστη και ζεστή αγκαλιά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό που λες φιλενάδα πως έρχεται κάποια στιγμή όσες γνώσεις και να έχει, κάποιος όσα χρόνια και να έχει ζήσει, βρίσκεται μια αφορμή, όπως ένα μικρό βιβλιαράκι που μιλάει με απλά λόγια πως είναι το... να αφήσεις την αγάπη να σε πλησιάσει.
      Μου άρεσε και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας, αυτόν τον καιρό που οι δυσκολίες δεν λείπουν από τον κόσμο...σαν να σου δίνει δύναμη η αγάπη, να γεμίζει την καρδιά σου και να είσαι έτοιμη να τα ξεπεράσεις όλα!!
      Να περνάς καλά ότι και να κάνεις. να τα πούμε κάποια στιγμή ναι; την αγάπη μου 🧡φιλιά καληνύχτας!😘

      Διαγραφή
  10. Μόνο αγάπη, Ρουλίτσα μου!
    Μόνο αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως το μου το κορίτσι μου...έτσι ακριβώς είναι αγάπη μου αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για όλα 🧡🧡🧡🧡🧡
      Χαίρομαι πολύ που πέρασες και τα είπαμε Αριστάκι μου την αγάπη μου πάντα φιλια Σ.Λ 😍

      Διαγραφή
  11. Μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ με αγάπη Ρούλα με πολύ αγάπη που μαζί με το νερό και την τροφή είναι ενα απο τα τρία βασικά συστατικά για την ανθρώπινη υπαρξη Γίνεται όμως μεγάλη προσπάθεια από πολλούς να την εξαφανίσουν για να σκορπούν τον πόνο την λίψη και τον Θάνατο.Αυτή την όμορφη ιστορία νομίζω οτι ξέρω την έχω ξαναδιαβιάσει είμαι σιγουρη για αυτό αλλά δεν θυμάμαι που.Τι κάνεις δις γιαγιά; από το γράψιμο σου αισθάνομαι οτι σε γενικές γραμμές κρατάς τις ισορροπίες της ηρεμης και γεμάτης καλοσύνης ζωής σου Το ευχομαι να είστε ολοι γεροί και να απολαμβάνετε αγκαλιτσες , φιλάκια και χαρούμενες φωνούλες από τον μικρό σας βασιλιά Απο την μακρινή Κομοτηνή φιλάκια και μία μεγάλη αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεύτερη φορά που γράφω το σχόλιο...χα χα το πρώτο μόλις το τελείωσα το έσβησα κατά λάθος...🤣
      Λοιπόν Εφη μου να ξέρεις πόσο χάρηκα που σε "είδα" εδώ...ναι φιλενάδα η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για όλα.
      Οταν έχεις ανοιχτή και ζεστή καρδιά και βλέπεις θετικά ακόμα και στα δύσκολα, αυτό σου δίνει δύναμη να τα βγάλεις πέρα...δεν ξέρω μπορεί να είναι ουτοπικά αυτά που σου λέω, αλλά μου αφήνουν και μια χαραμάδα ελπίδας πως ίσως κάποτε αυτός ο κόσμος που θα ζήσουν τα εγγόνια μας, θα είναι καλύτερος.
      Ναι ίσως την ιστορία να την έχω ξαναγράψει...ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να σου κάνει; 🤣
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, χάρηκα πολύ που πέρασες φιλενάδα και τα είπαμε και αλλιώς την αγάπη μου🧡 πάντα φιλιααα! 😘

      Διαγραφή
  12. Πάντα όταν έρχομαι στο blog σου φεύγω με ένα χαμόγελο Σμαραγδένια μου!
    Ευχαριστούμε για την όμορφη ιστορία που μοιράστηκες μαζί μας.
    Όντως η αγάπη είναι το παν και μακάρι να 'ναι πάντα μέρος της ζωής μας.
    Σε φιλώ γλυκά Σμαραγδένια μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Μαρινάκι μου αν καταφέρνω να το κάνω αυτό και εξ άλλου μας χρειάζεται πότε πότε και ένα χαμόγελο μέσα
      σε στην παγωμένη χειμωνιά, να ζεσταθούν οι καρδιές μας.
      Κάτι τέτοιες ιστορίες γεμάτες αγάπη, μας χτυπάνε καμπανάκι, πως η αγάπη είναι εδώ έστω και αν δεν την βλέπουμε!
      Να είσαι καλά μικρή μου να κάνεις ότι αγαπάς κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να τα πούμε την αγάπη μου🧡 φιλιααα!! 😘

      Διαγραφή
  13. Καλό ξημέρωμα Ρούλα μου, Καλή αυριανή!
    Την αγάπη μου πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό απόγευμα να έχουμε Αννίκα μου και καλό Σαββατοκύριακο να περάσουμε με ηρεμία και γαλήνη όσο μπορούμε φίλη μου.
      Να περνας καλά την αγάπη μου φιλιάαα!🤗

      Διαγραφή
  14. Αν και την έχω διαβάσει πολλές φορές αυτή την ιστορία, την ξαναδιάβασα ευχαρίστως.
    Πολύ ωραία και διδακτική.
    Αν βασίλευε η αγάπη, δεν θα υποφέραμε από άλλα δεινά.
    Καλό ξημέρωμα Ρούλα μου.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσα δυσάρεστα που μας κυκλώνουν Ρένα μου, το να διαβάζουμε ιστορίες για την αγάπη αμή τι άλλο μας γαληνεύουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε όμορφα συναισθήματα αφού εκείνη είναι η κινητήρια δύναμη για ότι καλό κάνουμε.
      Είναι ο οδηγός για όλα τα όμορφα του κόσμου!!
      Να είσαι καλά φιλενάδα να περνάς όμορφα με ότι κάνεις, όπως το πάπλωμα -βιβλιοθήκη, έχει μείνει το μάτι μου επάνω της για την ομορφιά του και την πρωτοτυπία του...😊
      Καλό Σαββατοκύριακο με αγάπη 🧡φιλιαααα!!😘

      Διαγραφή
  15. Εμένα μου έβγαλε κάτι ίσως λίγο διαφορετικό, να πως το ζήτησε η κόρη και οι γονείς το έδωσαν, να δώσουμε αγάπη έχουμε ανάγκη. Όχι γιατί έχουν την ανάγκη να αγαπηθούν κάποιοι αλλά γιατί έχουμε εμείς τη φυσική ανάγκη να αγαπήσουμε...
    Καλή συνέχεια
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι και αυτό μια εκδοχή της αγάπης Μάνια μου και σίγουρα όλοι μας θέλουμε να μας αγαπούν, νομίζω όμως ότι αν έχεις εσύ αγάπη να δώσεις, απλά την δίνεις, και τότε εκείνη επιστρέφει με κάποιον τρόπο πολλαπλάσια...αν όχι είσαι εσύ ευχαριστημένος με τον εαυτό σου για ότι έδωσες. ίσως να είναι κάποιο άνθρωποι που περιμένουν να την πάρουν, γιατί δεν ξέρουν να δίνουν.🧡
      Να είσαι καλά, να περνάς όμορφα να κάνεις ότι σου αρέσει. καλό σου ξημέρωμα Μάνια μου φιλιά σε σένα και στην Μορεάλη σου😘.

      Διαγραφή
  16. Φαίνεται ενδιαφέρον το βιβλίο. Θα το αναζητήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή