Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ...ΠΕΡΆΣΑΝΕ...

Θα ήθελα να άρχιζα αυτήν την ανάρτηση μου αλλιώς, όπως το κάνω εδώ και έντεκα χρόνια συνεχώς.

Αλλά δεν νιώθω καλά να αρχίσω χαρούμενα  όταν μαθαίνουμε πως υπάρχουν (όχι πως δεν το ξέρουμε,) καθεστώτα και κοινωνίες που θεωρούν ακόμα την γυναίκα κτήμα τους και την σκοτώνουν γιατί δεν έβαλε σωστά την μαντήλα.

Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου τι περνάνε οι γυναίκες παντού σε όλο τον κόσμο και πόση καταπίεση υφίστανται. Η βία κατά των γυναικών με ότι αυτό  συνεπάγεται είναι η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν υπάρχει διαχωρισμός ούτε σύνορα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντα θα υπάρχουν γυναικεία θύματα, που θα πληρώνουν το τίμημα απλά γιατί γεννήθηκαν γυναίκες.

Το ξέρω δεν ήταν το θέμα μου αυτό, αλλά με συγκλόνισε το γεγονός, γι αυτό θέλησα να αφιερώσω λίγες λέξεις, που δεν νομίζω να έχουν κάτι να πουν παραπάνω από ότι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα!  

Δεν ήταν και τόσο προτεραιότητα να σας ενημερώσω πως συμπληρώθηκαν κι όλας 11 χρόνια που τα λέμε εδώ μέσα, όταν συμβαίνουν τόσα γύρω μας.

Σεπτέμβρης ήταν και τότε το...2011 έτσι ενημερωτικά και κάθε φορά που έρχεται μου θυμίζει την αρχή της  σχολικής χρονιάς που σαν πρωτάκι έκανα τα πρώτα μου βήματα στον αχανή κόσμο των  μπλόκερς.

Πόσα δεν έχουμε πει όλα αυτά τα χρόνια! τα ξέρετε χαρτί και καλαμάρι όλα!

Πόσα δεν έχω μάθει(Δημιουργίες)και πόσο με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος οι συντροφιά μαζί σας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα χρόνια που περνάτε και τα λέμε, για τα χαμόγελα που μοιραστήκαμε, μέσα από τα δύσκολα και τα εύκολά μας.

Δεν θα σας άφηνα εννοείτε χωρίς κέρασμα...από το ίντερνετ.

και ένα απλό παγωτάκι από τα χεράκια μου. 

Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας και τους άλλους.

Καλή εβδομάδα από αύριο σε όλους εύχομαι από καρδιάς!! 🧡


     




  

16 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά, Ρουλάκι! Να συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμα να μοιράζεσαι μαζί μας τη ζωή σου και τις δημιουργίες σου, και εμείς να είμαστε καλά να σε απολαμβάνουμε και να σε θαυμάζουμε! Ωραία τα κεράσματα, αλλά, αν δε σε πειράζει, εγώ θα προτιμήσω το παγωτό!
    Φιλάκια πολλά, και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στο υπέροχο blog σου Σμαραγδένια μου!
    Να είσαι γερή και δυνατή, να μας κρατάς συντροφιά για πολλά ακόμα χρόνια.
    Δυστυχώς στον κόσμο γίνονται πολλά και άσχημα. Να ευχόμαστε ο κόσμος να αλλάζει μόνο για καλό και δίχως αφορμές άδικων θανάτων.
    Πολλά φιλιά σου στέλνω και ευχές (γενικότερα, αλλά και ) για καλή Κυριακή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασαν κιόλας 11 χρόνια blogging!
    Χρόνια Πολλά στο σπιτικό σου!
    Θυμάμαι τα πρώτα σου βήματα εδώ και τα mail με οδηγίες που ανταλλάσσαμε + την βοήθεια του εγγονού!
    Όσο για μας τις γυναίκες να ξέρεις πως αιώνες τώρα δεχόμαστε βία και αυτό γιατί οι άνδρες,
    μας φοβούνται. Ξέρουν πως μπορούμε να τους χειριστούμε σεξουαλικά και γι αυτό φέρονται τόσο φρικτά, ευτυχώς όχι όλοι!
    ΑΦιλάκια φωτεινά χαμογελαστά και πάντα με αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Ρουλάκι μου!!! 🍬💝 Περνάνε τα χρόνια νερό!!! Κι εγώ φέτος τον Ιούλη έκλεισα 10 χρόνια στην μπλογκόσφαιρα!!! 😅
    Χρόνια πολλά στο φιλόξενο και φωτεινό σπιτάκι σου Σμαραγδένια μου!!🎂🤗 Και στα επόμενα εύχομαι με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό να μας κρατάς συντροφιά!! Πολλά πολλά φιλιά σου στέλνω!!😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρούλα μου, αγαπημένη μου φίλη και συνοδοιπόρισσα, τα χρόνια μου πολλά και άπλετες τις ευχές μου για το όμορφο σπιτικό σου. Πόσο καιρό σε ακολουθώ και εξακολουθώ να νιώθω λες και είναι η πρώτη φορά. Σε ευχαριστούμε που είσαι κοντά μας καλή μου φίλη. Καλή δύναμη πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν να ήταν χτες μου φαίνεται, βρε Ρουλάκι μου. Τι τύχη κι αυτή να συναντηθούμε εδώ μέσα, στο "μεγάλο" δωμάτιο, όμως ε; Και πόσα ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια! Συγκίνηση νιώθω με τη γενέθλια ανάρτησή σου κι εύχομαι ολόψυχα να είσαι γερή και να μη σταματάς να μετράς χρόνια και αναρτήσεις ♥
    Όσο για τις γυναικοκτονίες, καλά κρατούν και στην πατρίδα μας και σ' όλο τον κόσμο. Δεν θα αλλάξει αυτό, μάτια μου. Η βία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υψώνουμε τη φωνή μας και να υπερασπιζόμαστε τα θύματα.
    Φιλιά, αγκαλιές και μια ολιά παγωτό για επιδόρπιο 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια του πολλά Ρούλα μου, χαρούμενα, αισιόδοξα, με όμορφες αναφορές σε ότι μας ενδιαφέρει, ότι μας συγκινεί, ότι μας ταρακουνάει απ’ τη θέση μας, ότι χρειάζεται τέλος πάντων για να ¨σκάσει το χειλάκι μας¨ Ένα ελάχιστο ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνεις για όλα αυτά, και ευχές να μετράς πολλά-πολλά γενέθλια ακόμα.
    Δεν ξέρω πως θα αλλάξει ο κόσμος όταν ακόμα και σήμερα στην ερώτηση ¨πόσα παιδιά έχετε; Η απάντηση είναι ¨τρία παιδιά και ένα κορίτσι¨
    Να είσαι πάντα καλά! Καλή συνέχεια!
    Ευχαριστούμε για το κέρασμα!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρονια πολλα Ρουλακι μου.Χαριν αυτου του μπλογκ απεκτησα μια αδελφικη φιλη που μπορω να τις ανοιξω την καρδια μου.Να εισαι καλα κοπελα μου και να χαιρεσαι οτι κανεις.Μακαρι να αλλαξει εκει κατω η κατασταση για τις γυναικες.Αν και δεν το πιστευω.Αυτοι εκει ζουν πισω απο τον ηλιο.Ακομη και αυτοι που σπουδαζουν σε ευρωπαικα πανεπιστημια οταν γυριζουν στην χωρα τους τα ιδια κανουν.Και οπως λεει το τραγουδι.Καληνυχτα Κεμαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έντεκα χρόνια και η παρέα σου όλα αυτά τα χρόνια είναι ανεκτίμητη. Χαίρομαι που σε γνώρισα. Να είσαι καλά.
    Φιλάκια και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά Ρούλα μου, συνεχισε πάντα δημιουργικά και αισιοδοξα αυτη την πορεία!
    καλοδεχούμενο το κερασμα απο τα χερακια σου!!!
    Φιλιά πολλά!!
    Νίκη, Ονειροποιείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σμαραγδάκι.. απο τα έσω της ψυχής μου..
    Χρόνια πολλά σαν τα ψηλά βουνά,πρώτα εσύ και μετά
    το αγαπημένο διαδικτυακό σπιτικό σου..
    Προσωπικά,μου έχει μεταδώσει μια ανοιχτή αγκαλιά μιας ολοκληρωμένης οικογένειας
    που δεν είχα/έχω την ευκαιρία να ζήσω.

    Να είσαι καλά και να συνεχίσεις όπως εσύ ξέρεις!

    Σε φιλώ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένη μου, χρόνια πολλά!!! Μου έρχεται στον νου το τραγούδι:πες πως σήμερα σε γνώρισα κι ας περάσαν τόσα χρόνια... Χάριν σε αυτά τα μπλοκόσπιτα, ήθελε ο Θεός να γνωριστούμε, τόσα πρόσωπα από άκρη σ΄άκρη! Να είσαι γερή να γράφεις και να μας καθοδηγείς, στην ομορφιά, στην απλότητα, στην φιλία, στην αγάπη! Χρόνια πολλά!Έχω δει από την πρώτη μέρα την ανάρτηση, απλά δεν είχα την διάθεση να γράψω με αυτά που συμβαίνουν...Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ που υπάρχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στο φιλόξενο και τόσο αγαπητό σε όλους μας μπλογκοσπιτάκι σου, Ρούλα μου!!! Να είσαι πάντα καλά και να μας κρατάς συντροφιά με τις ωραίες σου αναρτήσεις! Ευχαριστούμε για το κέρασμα!!!!
    (Χαμογελώ κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, γιατί μου θυμίζεις και τα ¨γενέθλια" του δικού μου, που εγώ συνήθως τα ξεχνώ!).
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά Ρούλα μου! Το μπλογκ σου είναι πάντα φιλόξενο, ζεστό και γεμάτο υπέροχες δημιουργίες. Να 'σαι καλά να μας προσφέρεις τις σκέψεις και τις χειροτεχνίες για πολλά χρόνια! Καλή σου συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά στο εντεκάχρονο παλικαράκι σου! 💖 Να είσαι καλά Σμαράγδι μου, να μας χαρίζεις όμορφες στιγμές, πότε με τις δημιουργίες σου, πότε με τους προβληματισμούς σου! Πολλά γλυκά φιλιά και καλό φθινόπωρο! 😘🎈🍁🍂🥰

    ΑπάντησηΔιαγραφή