Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΜΊΝΙ ΣΚΥΤΑΛΗ #5...ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ...

"ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ"


Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί η Νάντια το πανέμορφο μοντέλο, πόσο θα άλλαζε η ζωή της όταν πρωτογνώρισε τον όμορφο μελαχρινό άντρα, στο νησί που είχε πάει για διακοπές.

Τα μαύρα μάτια του την είχαν αιχμαλωτίσει από την πρώτη στιγμή που τα βλέμματα τους είχαν συναντηθεί και έκαναν την καρδιά της να φτερουγίσει άτακτα.

Άραγε έτσι να είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας; αναρωτήθηκε...

Δεν αρνήθηκε την πρόσκλησή του να την κεράσει ένα ποτό στο γιοτ του, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του νησιού.

-Ελα μαζί μου στη χώρα μου θα είσαι η βασίλισσα  της καρδιάς μου και όχι μόνο, της είπε καθώς την αγκάλιαζε.

Δεν ήθελε τίποτε άλλο να ακούσει η ερωτευμένη της καρδιά.

Και πήγε! Να βρει τον παράδεισο που της έταξε...

Αντί γι αυτόν συνάντησε το βασίλειο του τρόμου με το που πάτησε το πόδι της εκεί.

Ένα δελεαστικό παραμύθι ήταν όσα γλυκόλογα της έλεγε, που κατάντησε ο χειρότερος εφιάλτης της όταν η πρώτη του κουβέντα μόλις φτάσανε στο πολυτελές σπίτι του, ήταν να φορέσει την μαντίλα. Να μην βγαίνει μόνη της, αλλά πάντα με την συνοδεία του.

-Εδώ είναι η δική μου χώρα και θα ακολουθείς τους νόμους της χώρας μου. Και τους όρους τους δικούς μου της είπε κοιτάζοντας την στα μάτια με έναν τρόπο που την έκανε να ανατριχιάσει ολόκληρη. Αααα και να φοράς σωστά την μαντίλα. Να ξεχάσεις αυτά που ήξερες, τώρα που είσαι γυναίκα μου, θα υπακούς σε ότι λέω κατάλαβες; 

Ένιωσε την καρδιά της να βουλιάζει σε ένα απύθμενο χάος. 

Υπάκουσε το σώμα.

Η σκέψη της κατάλαβε που θα την οδηγούσε η πλήρης υποδούλωση.

Νόμοι που θα βοηθούσαν μια γυναίκα να βρει το δίκιο της δεν υπήρχαν στον σκληρό  ανδροκρατούμενο κόσμο, όπου η ανυπαρξία της γυναίκας ήταν εμφανής. 

Ήταν η ξένη με διαφορετική καταγωγή και θρησκεία. Τι θεός ήταν ο δικός του που όποιος δεν πίστευε σε εκείνον γινόταν εχθρός τους; Όσες φορές προσπαθούσε να του εξηγήσει, ότι και εκείνη ήταν πλάσμα ενός Θεού που κήρυξε το..."αγαπάτε αλλήλους", τόσο ποιο πολύ γινόταν βίαιος απέναντί της.

Τις  σπάνιες φορές που έτυχε να βγει έξω  από το σπίτι στο δρόμο ντυμένη φυσικά σαν μουσουλμάνα, με την μαντίλα  σφιχτά τυλιγμένη, εκείνος   την ακολουθούσε σαν την σκιά της, βρισκόταν πάντα πίσω της όπου και να πήγαινε.

Κατάλαβε ότι το να γεννηθείς γυναίκα σ αυτήν την χώρα ήταν ατυχία. Κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, σε μια φαλλοκρατούμενη κοινωνία που οι γυναίκες είναι έρμαια της βίας των μουσουλμάνων συζύγων και πατεράδων  που  καταδυναστεύουν και εξουσιάζουν τις ζωές τους.

Ναι ο σύζυγός της μπορεί να εξουσίαζε το κορμί της, όμως το μόνο που δεν μπορούσε να εξουσιάζει ήταν η σκέψη της, που ποτέ δεν δέχτηκε αυτήν ταπείνωση και που εδώ και καιρό, έψαχνε τον τρόπο να βγει από αυτήν την κόλαση.

Το είχε βάλει σκοπό. Ήταν σίγουρη πως θα τα κατάφερνε. Το πως δεν το ήξερε ακόμα, αλλά είχε πίστη στο Θεό της πως δεν θα την άφηνε έρμαιο στα χέρια του...

...Κατέβασε την μαντίλα όσο πιο χαμηλά επιτρεπόταν, έβαλε τα μαύρα γυαλιά της, έκατσε στο κάθισμα,  έδεσε την ζώνη ασφαλείας και προσπάθησε να καθησυχάσει τους χτύπους της καρδιά της.

Ο φόβος και η αγωνία ήταν τα συναισθήματα που την είχαν κυριεύσει περιμένοντας την απογείωση. Με ανακούφιση άκουσε τους κινητήρες να παίρνουν μπροστά, κοιτάζοντας προσεκτικά γύρω της, παρακαλώντας τον Θεό να μην δει μπροστά της το πρόσωπο που μίσησε πιά όσο τίποτε στο κόσμο...

Πετούσε προς την ελευθερία της, ενώ δάκρυα χαράς και ανακούφισης άρχισαν να κυλάνε αβίαστα από τα μάτια της!

************************************

Η εικόνα με το νούμερο 5 με ενέπνευσε να γράψω αυτήν την ιστορία, με την   οποία παίρνω μέρος στην πρόσκληση   της μίνι σκυτάλης, που κάνει η Μαίρη με την γήινη ματιά της, για #5η φορά. και εκεί θα δείτε και όλες τις συμμετοχές!

Μαίρη μου σε ευχαριστούμε που με την σκυτάλη σου  μας  παρακινείς  να προσπαθούμε να γράψουμε κάτι βλέποντας μια εικόνα. 

Να είστε όλοι καλά να έχετε μια όμορφη εβδομάδα και χαρίστε ένα χαμόγελο παρηγοριάς σε όσους το χρειάζονται και είναι πολλοί πιστέψτε το έχουμε ανάγκη και εμείς!

Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε! 


   

    

 

28 σχόλια:

  1. Πω πω θεματάρα που έθιξες κορίτσι μου! Τα ανύπαρκτα δικαιώματα της γυναίκας μιας άλλης θρησκείας, ενός άλλου ''πιστεύω'', που η γυναίκα είναι ένα δευτερεύον άτομο που πρέπει να ζει στην άκρη θαμμένη, χωρίς κανένα προνόμιο, πάντα αδικημένη, χωρίς να βλέπει ανθρωπιά και φως πουθενά! Βασικά η φαλλοκρατία υπάρχει και στη δική μας θρησκεία, αλλά σε πιο ήπιο τόνο, και μόνο για το ιερατικό σώμα. Καμία θρησκεία που λέει πως αγαπάει το ποίμνιο της δεν καταδυναστεύει τόσο την ανθρώπινη ύπαρξη που είναι θηλυκού γένους! Για να μη πω πια για την παιδεραστία που θεωρείται και ανδρικό δικαίωμα! Τις κάνουν νύφες, πριν ακόμα ζήσουν την παιδική τους ηλικία όπως πρέπει. Σ' ευχαριστώ πολύ σου στέλνω τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου Μαίρη μου, για τα ανύπαρκτα δικαιώματα των γυναικών.
      Βλέποντας αυτή την φωτογραφία θυμήθηκα τον αγώνα που έκαναν οι γυναίκες από το Ιράν και σίγουρα θα υπάρχουν και αληθινές ιστορίες παρόμοιες και εδώ στην Ελλάδα που κορίτσια λαχταρώντας την χλιδάτη ζωή εγκλωβίζονται σε άλλο τρόπο ζωής ...
      Ευτυχώς που εδώ υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που μπορούν να στηρίξουν τις γυναίκες που καταδυναστεύονται από τον άντρα αφέντη.
      Έχουν γίνει βήματα αλλά, τόσο λίγα μέσα στους αιώνες που η γυναίκα ζητά να είναι ισότιμη με το άλλο μισό της!
      Μαίρη μου σε ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεις με την σκυτάλη σου να προσπαθήσουμε να
      να ξεδιπλώσουμε ότι ξεδιπλώνεται...🤔
      Να περνάς όμορφα και εσύ με ότι κάνεις καλή εβδομάδα φιλιααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  2. Αχ Ρούλα μου, πόσες κοπέλες δεν την πάτησαν έτσι!
    Αν είσαι από ελεύθερη χώρα, μπορείς να ζήσεις αιχμάλωτη για μια ζωή;
    Ευτυχώς κατάφερε και ξέφυγε , δεν μας λες βέβαια πώς, αλλά φαντάζομαι πολύ δύσκολα.
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ Ρένα μου, όταν είδα αυτήν την εικόνα, πόσες ιστορίες τέτοιες έχουμε ακούσει και μάλιστα πολύ χειρότερες και εκεί πάνω έχτισα την ιστορία μου... τον τρόπο που κατάφερε να φτάσει μέχρι την δραπέτευσή της η ηρωίδα μου, τον άφησα στην δική σας επιλογή. 😉 Και εννοείτε ότι με τίποτα δεν θα την άφηνα να μείνει εκεί...
      Σε ευχαριστώ πολύ φιλενάδα καλή εβδομάδα να έχετε φιλιαααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μου ασχολήθηκες με ένα θέμα που όποτε έρχεται στο νου μου με θυμώνει, με συγχίζει, με κάνει να απορώ πόσα αντέχουν εκεί οι γυναίκες. Αν μάλιστα δεν είναι ντόπιες αλλά έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί αλλιώς τότε τα πράγματα όπως για την ηρωίδα σου είναι βασανιστήριο. Δυνατό θέμα, πολύ δυνατό και μπράβο σου που το έθιξες
    Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα με θύμωσε όταν είδα αυτήν την εικόνα Αννιώ μου... θυμήθηκα από όσα έχουμε δει στην τηλεόραση, στις ειδήσεις (την κοπέλα που σκοτώσανε για τι δεν φορούσε σωστά την μαντήλα, ήταν σκηνές που με είχαν συγκλονίσει για την ζωή των μουσουλμάνων γυναικών... και καλά εκείνες τις καταλαβαίνω, γιατί δεν ξέρουν πως υπάρχει στο κόσμο και άλλο είδος ζωής από αυτή που έχουν γαλουχηθεί και είναι η κουλτούρα τους δυστυχώς φίλη μου.
      Σίγουρα η ζωή έχει γράψει πολύ πιο συγκλονιστικές ιστορίες από αυτή που προσπάθησα να εμπνευστώ. Ηθελα η ηρωίδα μου να δραπετεύσει από την κόλαση και να τις δώσω ελπίδες!
      Να περνάς όμορφα Αννιώ μου με ότι κάνεις καλή εβδομάδα να έχεις φιλιαααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  4. ΚΙ όμως! Η ιστορία έχει υπάρξει. Και πολλές φορές, δυστυχώς! Βλέπεις τα πλούτη και η χλιδή εντυπωσιάζουν. Ή ο τυφλός έρωτας σε οδηγεί σε καταστάσεις τις οποίες εκ των υστέρων δεν μπορείς να ελέγξεις. Ειδικά αν μιλάμε γι΄ αυτά τα σκληρά, Θεοκρατούμενα κράτη, τα οποία συστηματικά υποβιβάζουν την γυναίκα. Δίνεις στην ηρωίδα σου τη δύναμη να ξεφύγει και αυτό είναι το θετικό μήνυμα, που κρατώ.
    Υπέροχη εγγραφή, Ρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα έχει υπάρξει η ιστορία , αφού η ζωή γράφει συγκλονιστικά σενάρια...λίγο πολύ που μπορεί εμείς να μην τα ζούμε, όμως τα έχουν ζήσει πολλά θύματα της αγάπης και όχι μόνο...ότι προσπάθησα να εμπνευστώ, ήταν από όλα όσα έχουμε ακούσει και μάθει μέσα από τα Μ.Μ.Ε.
      Θέλει πολύ δρόμο ακόμα το θέμα γυναίκα δυστυχώς.
      Το θέμα το έθιξα μόνο εξ απλών ονύχων που λένε και σίγουρα δεν θα άφηνα την Νάντια χωρίς την ελπίδα της απόδρασης.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη καλή εβδομάδα.😊

      Διαγραφή
  5. Πολύ δυνατή η συμμετοχή σου Σμαραγδένια μου! Θίγεις ένα θέμα πολύ σημαντικό.
    Τόσο, ως προς τις γυναίκες που είναι από τον δυτικό κόσμο και καταλήγουν σε κάποια μουσουλμανική χώρα.
    Όσο και ως προς τις γυναίκες που γεννιούνται εκεί και πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα απίστευτα δύσκολο και επικίνδυνο κλίμα ως προς τις γυναίκες.
    Μπράβο Σμαραγδένια μου για την έμπνευση σου.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν είδα την εικόνα αυτή Μαρινάκι μου η ιστορία κι όλας πλέκονταν στο μυαλό μου και σίγουρα παρόμοιες τέτοιες
      καταστάσεις θα έχουν ζήσει πολλές γυναίκες μη μουσουλμάνες που πίστεψαν σε όνειρα.
      Γενικά η γυναίκα ακόμα και στην εποχή μας και σε προηγμένες χώρες τις θεωρούν κατώτερες από το άντρα...
      Είναι αλήθεια ότι είναι ένα θέμα που ταλανίζει την γυναικεία υπόσταση ανα τους αιώνες.
      Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις μικρή μου καλό σου ξημέρωμα 🌙 φιλιαααα!🧡🤗

      Διαγραφή
  6. Μεγάλο θέμα έθιξες!
    Πολύ συχνά αναρωτιέμαι πώς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όταν γυναίκες σε όλο τον κόσμο ακόμα ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
    Μπράβο για την συμμετοχή σου Ρούλα μου, καλή εβδομάδα σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κατερίνα μου το ξέρω και για χρόνια άλυτο...όλες , άλλες λίγο, άλλες πολύ, όπως η ηρωίδα μου, υφίστανται την κυριαρχία του άντρα ακόμα και σήμερα και θα συνεχίζεται δυστυχώς.
      Στις μουσουλμανικές χώρες , μεγαλώνουν τα κορίτσια τους με το να είναι υπόδουλες στα χέρια του συζύγου δυνάστη και αφού δεν έχουν γνωρίσει κάτι άλλο από αυτό που ζούνε, αποδέχονται πως η ζωή είναι αυτή.
      Η εικόνα που επέλεξα και η μαντίλα που φορούσε η γυναίκα, με βοήθησε να σκεφτώ το θέμα!
      Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλό σου ξημέρωμα φιλιααα! 🤗🌙

      Διαγραφή
  7. Μυθοπλασία δεν είναι σε καμία περίπτωση η ιστορία σου. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές τέτοιες. Και είναι τόσο περίεργο, τόσο θλιβερό που σκεφτόμαστε ότι είμαστε "τυχερές" που δε γεννηθήκαμε εκεί. Τέτοιες καταστάσεις χρειάζονται επανάσταση. Αυτό δυστυχώς συνεπάγεται και αίμα... Όμως δεν γίνεται αλλιώς. Μην ξεχνάμε τις πρόσφατες αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν.
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου Ρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τίποτε δεν είναι Γιώτα μου, αν σκεφτείς πόσες γυναίκες έχουν ζήσει αυτή την φριχτή εμπειρία...στο περίπου και εξ απαλών ονύχων η ιστορία μου γιατί η πραγματικότητα σίγουρα θα ήταν πολύ χειρότερη.
      Με το που είδα την εικόνα με την μαντήλα, σαν ιδέα εκεί με πήγε...
      Η καταπίεση επάνω στις γυναίκες υπάρχει παντού...αλλά σε αραβικά και μουσουλμανικά κράτη είναι δυστυχώς σκληρή.
      Και εδώ, μόνο αν βρεις ένα σύντροφο να σε αγαπάει γι αυτό που είσαι χωρίς να θέλει να σε αλλάξει σαν άνθρωπο, ναι τότε λέγεσαι τυχερή...
      Σς ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου, να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις, καλο απογευματάκι φιλιαααα! 🤗🧡

      Διαγραφή
  8. Και μόνο που ο δρόμος της σκέψης σου σε πήγε στη "μαντήλα" και στην αντίστοιχη φωτογραφία, σου αξίζουν συγχαρητήρια. Ένα όχι και τόσο δημοφιλές θέμα στη χώρα μας, γιατί ως γνωστόν, ό,τι δεν συμβαίνει στην αυλή μας, δεν μας αφορά...
    Μου άρεσε το αίσιο τέλος της παγιδευμένης ηρωίδας σου. Ας έχουν όλα τα κορίτσια την ίδια τύχη! Με μαντήλες ή άνευ, γιατί η βία υπάρχει παντού πλέον.
    Καλή εβδομάδα Ρουλάκι μου αγαπημένο ♥ ΣΛ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το που την είδα αυτή την εικόνα Κανελλάκι μου, ο νους μου πήγε σε μια τέτοια ιστορία που σίγουρα η ζωή θα έχει γράψει πολύ πιο συγκλονιστικά σενάρια.. εγω το άγγιξα το θέμα εξ απαλών ονύχων που λένε...
      πολύ παλιά είχα διαβάσει το βιβλίο, "Ποτέ χωρίς την κόρη μου" ήταν αληθινή ιστορία δεν θυμάμαι συγγραφέα αλλά θυμάμαι τα συναισθήματα που μου είχε προκαλέσει, από θυμό μέχρι συμπόνια.
      Ναι δεν θα μπορούσα να μην αφήσω μια ελπίδα διαφυγής για την Νάντια, θα ήταν άδικο αγάπη μου και όπως πολύ σωστά επισημάνεις η βία υπάρχει παντού και αυτή ακριβώς ήθελα να θίξω στο έπακρο.
      Καλά να είσαι πάντα, καλό σου βραδάκι 🌙 από μένα μαζί με την αγάπη μου Σ.Λ και εγώ! ❤

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία η ιστορία σου Ρούλα μου και τόσο αληθινή.Αυτή η ζωή δυστυχώς δεν αξίζει σε καμία γυναίκα και ευτυχώς η ηρωίδα σου μπόρεσε και κατάφερε να ξεφύγει .Μακάρι να σταματήσει η καταπίεση και η στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτές τις χώρες που ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία κυριαρχούν.
    Συγχαρητήρια Ρούλα μου για την εξαιρετική συμμετοχή σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δυστυχώς Μαρία μου σίγουρα δεν θα είναι η μόνη ιστορία που στην πραγματικότητα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο άσχημα για τις γυναίκες εκείνες που ζουν κάτω από την καταπίεση του άντρα αφέντη...
      Η εικόνα με την γυναίκα κάτω από την μαντήλα, ήταν για μένα η αιτία να εμπνευστώ, την ιστορία αυτή που όντως θα μπορούσε να ήταν και αληθινή, αφού η ζωή γράφει τα δικά της σενάρια.
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ να περνάς όμορφα με ότι κάνεις Μαρία μου καλο σου βραδάκ🌙ι φιλιααα! 🤗

      Διαγραφή
  10. Ρούλα μου, μια εικόνα, που δίνει έμπνευση σε ένα δύσκολο θέμα. Αυτό του κοινωνικού υπόβαθρου που αποτελεί τόπο μαρτυρίου για τη γυναίκα. Δυστυχώς υπάρχουν θρησκείες και θρησκοληψίες, που προσβάλλουν και βιάζουν την ίδια τη ζωή μιας γυναίκας. Φαινόμενο παγκόσμιο, που αποθεώνεται σε κάποιες κοινωνίες και αντιλήψεις. Όπως και τα όνειρα βασισμένα σε αυταπάτες και γυαλισμένα ψέματα.
    Πολύ καλά το έθιξες, Ρούλα μου. Και έδωσες και τη λύτρωση στο τέλος.
    Έχουμε δρόμο μπροστά μας για μια κοινωνία που θα σέβεται τη γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα θέμα που είναι διαχρονικό αυτό με την υποτίμηση της γυναίκας ανά τους αιώνες φίλε.
      Ακριβώς αυτό το συναίσθημα της καταπίεσης στην γυναίκα μου έβγαλε κοιτάζοντας αυτή η εικόνα με την γυναίκα με την μαντήλα ...και θυμήθηκα τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν στο Ιράν με την κοπέλα που έχασε την ζωή της για μια μαντηλα.
      Η δική μου ιστορία έθιξε το θέμα εξ απλών ονύχων που λένε, σίγουρα η πραγματικότητα εκεί κάτω ξεπερνά την φαντασία.
      Όσο για το τέλος , ναι δεν ήθελα να μείνει χωρίς ελπίδα διαφυγής η ηρωίδα μου.
      Σε ευχαριστώ πολύ να περνά καλά με ότι κάνεις καλό σου βραδάκι. 🌙

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς Ρούλα μου οι γυναίκες σε αυτές τις χώρες θεωρούνται περιουσιακό στοιχείο και υφίστανται όλη την καταπίεση και την τρομοκρατία. Όμορφη η σκέψη και η συμμετοχή σου, ένας φόρος τιμής σ’ αυτές τις γυναίκες που αντιστέκονται στον θρησκευτικό φανατισμό. Μπράβο Ρούλα μου!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αννίκα μου όντως έτσι είναι σε αυτά τα κράτη με την γυναίκα ανύπαρκτη σαν οντότητα και αυτή η σκέψη μου ήταν όταν είδα την εικόνα αυτή... Ηθελα να θίξω αυτό το θέμα στο οποίο, ούτε κατά διάνυα ακούμπησα την πραγματικότητα που περνάνε οι γυναίκες αυτές...να μου πεις ότι αυτή είναι η κουλτούρα της θρησκείας τους και ακολουθούν αδιαμαρτύρητα τον δρόμο που τους έχουν μάθει από μικρά κορίτσια.
      Σε ευχαριστώ πολύ να περνά καλά με ότι κάνεις φίλη μου καλο σου βράδυ🌙 φιλιαααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  12. Ρούλα μου μόλις πριν λίγο καιρό διάβασα ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που περιγράφει ακριβώς μιά παρόμοια και πέρα γιά πέρα αληθινή ιστορία.....Ελληνίδα, όμορφη μορφωμένη...γνωρίστηκαν στην Νέρα Υόρκη, όμορφος, πλούσιος, κοσμοπολίτης , μορφωμένος.....με το που πάτησε παντρεμένη πιά στη χώρα του το σκηνικό άλλαξε και ξεκίνησε ο εφιάλτης....γλίτωσε μετά από αρκετά χρόνια, με κίνδυνο της ζωής της.....με πόνο πολύ γιατί την εκβίαζε με το παιδί τους το οποίο κρατούσε μακριά της, κατάφερε να το συναντήσει μετά από 12 χρόνια.....Φρίκη....που βιώνουν εκατομμύρια γυναίκες σ΄αυτές τις χώρες , υποφέροντας τα πάνδεινα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη ελευθερία, χωρίς ελπίδα...Μπράβο Ρούλα !!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου με σόκαρε αυτό που μου έγραψες δεν το πιστεύω...δεν το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο, (αν θυμάσαι πως το λένε πολύ θα ΄ηθελα να το ψάξω)
      Με το που είδα την εικόνα την γυναίκα με την μαντήλα, θυμήθηκα πως είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια το... "ποτέ χωρίς την κόρη μου" (πριν ίντερνετ) δεν θυμάμαι συγγραφέα και αυτό αληθινή ιστορία ήταν αλλά με μια Αγγλίδα νομίζω... Στα ανδροκρατούμενα καθεστώτα δυστυχώς η γυναίκα είναι κτήμα του συζύγου.
      Ηθελα στην ιστορία μου , που ούτε κατά διάνοια δεν προσεγγίζει την πραγματικότητα, να υπάρχει μια ελπίδα ελευθερίας!
      Τελικά η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από την φαντασία. Τι γράφει η ζωή φιλενάδα!
      Να είσαι καλά Κλαυδία μου να περνάς όμορφα καλό βράδυ 🌙 θα τα πούμε την αγάπη μου φιλιάααα 🧡🤗

      Διαγραφή
  13. Μια εξαιρετική συμμετοχή Ρούλα μου, μ' ένα κείμενο που δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα... δυστυχώς χιλιάδες γυναίκες ζουν και αναγκάζονται να ζουν κάτω από άθλιες ψυχολογικά συνθήκες και λίγες είναι αυτές που κατάφεραν να φύγουν!
    Να λέμε ευχαριστώ στη ζωή που δεν μας έριξε σε παρόμοιες συνθήκες αν και υπάρχουν μερικές που παραπλανόνται από ψεύτικα λόγια και όμορφα μαύρα μάτια ακόμα και στη Δύση!

    ΑΦιλάκια με αγάπη και με πολλά μπράβο για το εξαιρετικό σου κείμενο! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη Στεφανία μου από ότι έγραψα εγώ στην ιστορία μου βλέποντας στην εικόνα την γυναίκα με την μαντήλα. Χωρίς να το ξέρω από ΄'οτι διάβασα στο σχόλιο της Κλαυδίας από πάνω υπάρχει αυτή η ιστορία στην πραγματικότητα έτσι ακριβώς σε βιβλίο...έπαθα πλάκα όταν το διάβασα...θα μιλήσω με την Κλαυδία να το βρω για να το διαβάσω.
      Βέβαια αυτό που έγραψα εν συντομία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με ένα βιβλίο...
      Να λέμε ευχαριστώ φίλη μου που ζούμε εδώ, αλλά όχι ότι δεν υπάρχει και εδώ η βία και ο ρόλος του άντρα αφέντη, απλά ευτυχώς δεν είναι ο κανόνας ελπίζω.
      Είναι ακόμα πολύ μακριά ο καιρός που οι γυναίκες θα είναι ισότιμες με τους άντρες!
      Σε ευχαριστώ πολύ φιλενάδα να είσαι καλά να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλό σου ξημερωμα την αγάπη μου φιλιαααα!🌙🧡🤗

      Διαγραφή
  14. Όμορφη η ιστορία σου Ρούλα μου, που ναι μεν είχε αίσιο τέλος, ωστόσο δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε πόσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα και έχουν σκοτωθεί με βάναυσο τρόπο εξαιτίας αυτής της καταπίεσης.
    Υπέροχη η συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Ελένη μου ο άντρας πάντα θα έχει το πάνω χέρι ακόμα και για εμάς που ζούμε σε πολιτισμένες χώρες. που οι γυναίκες έχουμε κάποια ελευθερία, πόσο μάλλον στις μουσουλμανικές χώρες.
      Εκείνες τις γυναίκες σκέφτηκα όταν είδα την εικόνα της γυναίκας με την μαντήλα.
      Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου, να περνάς όμορφα με ότι κάνεις...Καλή Σαρακοστή φιλιάαα!🤗🧡

      Διαγραφή