Τση Κρήτης το γλυκό ψωμί στην τάβλα θα προσμένει, να ρθούν οι φίλοι οι καλοί κι ξένοι να κοπιάσουν. Ρακή δροσάτη να γευτούν και ντάκο παξιμάδι. Καλτσιούνια, ξεροτήγανα, αρνί και σταμναγκάθι και δίπλα η λύρα συντροφιά το κέρασμα τση Κρήτης... Σμαραγδάκι...

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΕΛΠΊΔΑ...

Ναι μπορούμε να πούμε πως χειμώνιασε πιά αφού μας επισκέφτηκε η Barbara,(Τι αμερικανιά και αυτή να βάζουν ονόματα στις κακοκαιρίες;) ουρανός κατέβασε τα σύννεφά του με όλες τις αποχρώσεις του γκρι, να παίξουν με την βροχή και το χιόνι...ευτυχώς η επίσκεψή της δεν κράτησε πολύ και ο χειμωνιάτικος καιρός, συνεχίζει νορμάλ, με τα κρύα του και τις βροχούλες του...Αν δεν τα κάνει αυτά τώρα πότε θα τα κανει ο χειμώνας; Γιατί μην μου πείτε ότι είδαμε χειμώνα βαρύ, αν εξαιρέσεις της μέρες του χιονιά;

Εδώ που μένω δεν έκανε τον κόπο να μας επισκεφτεί το χιόνι, οπότε μαγνήτιζε το βλέμμα μου η θάλασσα με τα αγριεμένα της κύματα και μουντάδα που πλανιόταν στο δρόμο...

Εδώ η θέα από την ταράτσα μας...

Το λιμανάκι κάτω από σπίτι μας.

Και η τυχαία απογείωση ενός αεροπλάνου...


Λατρεύω τους συννεφένιους σχηματισμούς, που βάζουν την φαντασία μας να δουλέψει. Το αεροπλάνο λίγο πριν μπει στα σύννεφα...
Ενα μεγάλο πουλί επάνω από τα σπίτια 


Σαν άγγελος που ξεπρόβαλε αναμεσά τους δεν είναι αυτή η στιγμή;
Μου αρέσει να αποτυπώνω στο κλικ του φακού  τις εναλλαγές με τα σχήματα που κάνουν τα σύννεφα.
Σαν ένας προάγγελος της ελπίδας μου φάνηκε για  τα μεγάλα θαύματα που γίνονται αυτήν την στιγμή στην  τραγωδία που έπληξε την γείτονα χώρα και που μετά από μια εβδομάδα εξακολουθούν να βγάζουν επιζώντες και προπαντός παιδιά και εκεί λες ΝΑΙ! υπάρχουν ακόμα θαύματα  μέσα από τα χαλάσματα!   

Εμείς οι τυχεροί μείναμε μέσα στην ζεστασιά του σπιτιού μας  και ας πούμε ένα ευχαριστώ που τα έχουμε, βλέποντας μέσα από τις ειδήσεις την τραγωδία που συμβαίνει δίπλα μας.
Ας τους δώσει ο Θεός, (σε όποιον πιστεύει ο κάθε ένας), το κουράγιο να συνεχίσουν τις ζωές τους.
Το τι είναι οι  Έλληνες το έχουν αποδείξει σε τέτοιες στιγμές πηγαίνοντας εκεί να προσφέρουν την  βοήθεια τους, οι διασώστες της ΕΜΑΚ   και 

“Ο Άλλος Άνθρωπος”

που η προσφορά του είναι ακριβώς αυτή, να προσφέρει ένα πιάτο πολύτιμο φαγητό, σε όσους το χρειάζονται και όχι μόνο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γκουγκλάρετε ΕΔΏ
Ας καταλάβουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή μας και ας είμαστε ευγνώμονες με αυτά τα πολύτιμα που έχουμε... 

 Για άλλα ξεκίνησα  φίλοι μου να σας παρουσιάσω, αλλά μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν, δεν μου έκανε η καρδιά να σας δείξω τα δικά μου...το θεώρησα πιο σπουδαίο να αφιερώσω έστω  λίγα λόγια για  αυτά που σίγουρα έχουμε  δει και διαβάσει όλοι μας για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τον λαό της διπλανής μας χώρας.
Με την ευχή ποτέ να μην δούμε ξανά τέτοιες εικόνες θα κλείσω αυτήν την ανάρτηση.
Θα ευχηθώ ολόψυχα να είστε όλοι καλά, να προσέχετε ο ένας τον άλλον, να έχετε ελπίδα για ότι δύσκολο έρχεται στην ζωή σας, αρκεί να αντλείτε δύναμη από την ΑΓΑΠΗ!
Καλή εβδομάδα σε όλους! 
Σας ευχαριστώ πολύ που περνάτε και τα λέμε!  



20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ρούλα μου. Ναι βλέπουμε τραγικές στιγμές να συμβαίνουν στη διπλανή μας χώρα και η αλληλεγγύη είναι ο κύριος παράγοντας ανθρωπιάς. Ανήκουν ευχαριστώ πολλά σε όσους προσφέρουν στις δύσκολες στιγμές.
    Αγαπώ κι εγώ να φωτογραφίζω τα σύννεφα. Μ'αρέσει ο ουρανός έτσι. Αλλά επιθύμησα ξαστεριά παντού
    Καλή σου εβδομάδα
    ΦΙλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου δυστυχώς μας επηρεάζουν όλους αυτά τα τραγικά γεγονότα, όσο και να μην θέλουμε έπεσε και η μουντάδα του καιρού, και το μυαλό μας από μόνο του πάει εκεί.
      Μακάρι να τους δίνει κουράγιο ο όποιος θεός τους.
      Αυτό με τα σύννεφα είναι η αγαπημένη μου ασχολία να ψάχνω στον ουρανό...Ευτυχώς που ο καιρός της Ελλαδίτσα μας κρατάει τόσο λίγο να είναι μουτρωμένος, συνήθως χαμογελάει ο ήλιος πίσω από τα σύννεφα...αυτό μας σώζει Αννιώ μου.
      Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις φιλιαααα 🤗🧡

      Διαγραφή
  2. Ούτε στη δική μου γειτονιά χιόνισε, μη νομίζεις... Δε βλέπουμε εξάλλου συχνά χιόνι μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, μόνο χαλάζι, έτσι, για το γαμώτο. Ευτυχώς που δε ζήσαμε καταστροφές, όπως σε άλλες κακοκαιρίες. Το φοβόμουν, δε στο κρύβω. Και παρόλο που δεν έχει πολλές εβδομάδες που συννέφιασε, που έλειψε ο ήλιος.
    Όσον αφορά τώρα στα όσα βλέπουμε να εκτυλίσσονται στην Τουρκία, ας δείξουμε την ανθρωπιά μας. Δεν είμαστε στη θέση τους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να βρεθούμε. Να βοηθήσουμε ο καθένας μας όπως μπορεί. Χωρίς μισαλλόδοξα σχόλια. Χωρίς τέτοιου είδους απαράδεκτες και κατακριτέες σκέψεις και κουβέντες!

    Να έχεις μία όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χιόνι Γιώτα μου μου εδώ στο Ηράκλειο όντως δεν το βλέπουμε καθόλου...όταν ήταν τα παιδιά μου μικρά, πηγαίναμε στα Ανώγεια για να το δούμε σαν φαινόμενο... το κλίμα της Κρήτης είναι παράδεισος μπροστά σε άλλες περιοχές της χώρας μας είμαστε τυχεροί που μένουμε εδώ.
      Δεν είναι δυνατόν να μην μας επηρεάζουν τόσο τραγικά γεγονότα και στην γειτονιά μας μάλιστα...την ανθρωπιά μας την δείξαμε και συνεχίζουμε να την δείχνουμε στους γείτονες μας και μακάρι κανένας λαός να μην βρεθεί στην θέση τους.
      Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα με ότι σε κανει να νιώθεις καλά! καλό σου ξημερωμα φιλιααα! 🤗 🧡

      Διαγραφή
  3. Αχ, γιατί να μην ήμουν μέσα σ' αυτήν την "τυχαία απογείωση ενός αεροπλάνου", να πετούσα για άλλη γη, για άλλα μέρη.. Τί μου κάνεις βρε Σμαράγδι μου, με τον πόνο μου παίζεις; 😛 Τί όμορφες φωτογραφίες είναι αυτές; Πήρα μιά "τζούρα" θάλασσας, μετά από το τόσο πολύ χιόνι, εδώ στα μέρη μου..⛄ Προσευχόμαστε για τους συνανθρώπους μας σε Συρία και Τουρκία, αλλά γίνομαι κακός άνθρωπος γνωρίζοντας πως τα συμφέροντα τών "μεγάλων" κρύβονται ακόμα και πίσω από έναν σεισμό, αφού καταδικάζουν φτωχούς ανθρώπους να κατοικούν σε σπίτια με σαθρά θεμέλια.. Όπου βέβαια, ένα 7,8 το πιο πιθανό είναι ότι θα προκαλέσει όλεθρο, όπως και τον προκάλεσε.. Αφήνω μιά καλησπέρα τού θεού, κι αποχωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που μένουμε εμείς Πετρίνα μου τα αεροπλάνα πάνε και έρχονται πάνω από το κεφάλι μας, αφού το αεροδρόμιο είναι δίπλα μας , όπως και το λιμάνι, 'οπότε καταλαβαίνεις, είμαστε και εμείς έτοιμοι ανά πάσαν στιγμή για άλλη γη και άλλα μέρη, προς το παρόν με την φαντασία μας...να πηγαίνεις εσύ Πετρίνα μου, να ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σου μέσα από τον φακό σου...
      Αυτόν τον καιρό μας έχει συγκλονίσει όλους η τραγική κατάσταση που περνάει οι τουρκικός λαός από τα ρίχτερ του εγκέλαδου, πληρώνοντας με χιλιάδες ζωές, δυστυχώς τις ατασθαλίες και τα συμφέρονται των μεγάλων όπως το ΄λες. Οπως καταλαβαίνουμε παντού τα πάντα γίνονται για το χρήμα.!
      Η καλησπέρα του Θεού ήταν από τις καλύτερες σε ευχαριστώ πολύ Πετρίνα ,μου να περνας καλά με ότι κάνεις την αγάπη μου φιλιαααα. 🧡🤗

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σου Ρούλα μου και καλή σου βδομάδα. Η ευαισθησία της καρδιάς σου, άλλαξε την ατζέντα σου, δικαιωματικά. Έτσι έκανες αναφορά στην τραγωδία των σεισμών, που μάς έχει συγκλονίσει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας, Ρούλα μου και καλό θα είναι να πατάμε με ταπεινότητα και ανθρωπιά στη γη. Να μοιραζόμαστε τις στιγμές και να απλώνουμε το χέρι στήριξης.
    Έμεινα στις υπέροχες εικόνες σου, αχ σκέφτομαι τον εαυτό μου κάπου εκεί στα παραθύρια σας, να γράφω μετρώντας με το βλέμμα μου ουρανό και θάλασσά σας.
    Ναι, αυτά τα ονόματα στους χιονιάδες είναι ένα κακόγουστο φρούτο. Τι να πούμε.
    Φιλιά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς έγινε...με κατάλαβες απόλυτα ξεκίνησα για άλλη ανάρτηση και στο δρόμο αυτή η μαυρίλα του ουρανού, έφερε στην σκέψη μου τον γειτονικό λαό και τα όσα συγκλονιστικά περνάει κάτω από το τρομερό χτύπημα του εγκέλαδου.
      Ετσι θέλησα να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την αίσθηση της συμπόνιας και να πω, ότι τίποτα δεν έχουμε δεδομένο στην ζωή μας. Μακάρι να είναι έμπρακτη αυτή η συμπόνια προς αυτούς του ανθρώπους, έστω και με ένα μικρό λιθαράκι.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα πάντα όμορφα σχόλια σου να περνάς όμορφα με ότι κάνεις καλο βράδυ. 🌙

      Διαγραφή
  5. Με αγωνία και ελπίδα όλος ο πλανήτης παρακολουθεί Ρούλα μου το δράμα της γειτονικής χώρας για επιζώντες. Σ’ ένα θαύμα ελπίζουν όλοι και δυστυχώς η μάχη με το χρόνο το ελαχιστοποιεί κι ο φόβος καθημερινά επιβεβαιώνεται. Σε τέτοιες στιγμές αφήνουμε στην άκρη τις διαφορές μας και αλλάζουμε ριζικά τις πεποιθήσεις μας. Και ορθά πράττουμε….γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει.
    Υπέροχες οι χειμωνιάτικες φωτογραφίες σου! Να είστε καλά Ρούλα μου...με όποιον καιρό! Καλή εβδομάδα!
    Σε φιλώ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Αννίκα μου το τραγικό αυτό γεγονός συγκλόνισε όλο το κόσμο...μακάρι να μην βρεθεί λαός να χαθεί κάτω από σαθρά θεμέλια σπιτιών που έχουν κατασκευάσει οι ''εξυπνοι" για λίγο χρήμα παραπάνω...σαν τραπουλόχαρτα κατέρρεαν οι πολυκατοικίες ...τραγικό!
      Πως να μην συνδράμει ο Έλληνας με το φιλότιμο που έχει και πολύ καλά κάνει ε; σε τέτοιες στιγμές δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο από το να βοηθήσεις το συνάνθρωπο σου.
      Και εννοείτε φίλη μου πως τίποτε δεν είναι δεδομένο από ότι ζούμε.
      Εδώ ο καιρός ακόμη είναι χειμωνιάτικος, αλλά βγαίνουν και κάτι ηλιαχτίδες, που μας λένε υπομονή και όπου να είναι θα φανούμε και εμείς!
      Να περνάς όμορφα φίλη μου με ότι κάνεις την αγάπη μου φιλιαααα 🧡🤗

      Διαγραφή
  6. Χρειαζόμασταν την υπερβατική σου ματιά, Ρούλα μου. Τι απίθανες φωτογραφίες κι αυτές! Λες κι η φύση ξεθυμαίνει την οργή της και αχνοφαίνεται η ξαστεριά στο βάθος. Συνυπογράφω κάθε σου λέξη για τον Κώστα και για την έμπρακτη αλληλεγγύη που θα έπρεπε να δείχνουμε, και για τους γείτονες που βιώνουν την απόλυτη καταστροφή.
    Θα σου πω όμως αυτό. Από ένα μικρό κοινωνικό πείραμα που έκανα στη γειτονιά μου, διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία γυρίζει την πλάτη σε τέτοιες κινήσεις και περιορίζεται σε ευχολόγια. Και εξηγούμαι.
    Συγκεντρώνουμε με μια ομάδα φίλων κουβέρτες και διάφορα χρηστικά για τον Κώστα και το ταξίδι που ετοιμάζει στις σεισμόπληκτες περιοχές. Σκέφτηκα να εμπλέξω τους γείτονες, για να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα μπορούμε, αφού έχουμε εξασφαλίσει το μεταφορικό μέσον που θα τα πάει στον Κεραμεικό.
    Κόλλησα σημειώματα με την παράκληση να συμμετέχουν όλοι με ό,τι μπορεί ο καθένας. Ακόμα κι ένα ζεστό παιδικό μπουφανάκι, που ξέρω πως εδώ περισσεύουν. Το αποτέλεσμα; Τίποτα. Ουδείς ανταποκρίθηκε. Και το ίδιο έμαθα πως συνέβη και σ' άλλο σημείο συγκέντρωσης βοήθειας. Ελάχιστη συμμετοχή για το πληθυσμιακό μέγεθος του σημείου αυτού. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...
    Συγγνώμη για την απλωσιά του σχολίου, νομίζω πως καταλαβαίνεις, Ρουλιώ μου 😘
    Καλή μας φώτιση και καλή τους δύναμη να σταθούν ξανά στα πόδια του ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές η σκοτεινιά και η μουντάδα του ουρανού Κανελλακι μου, ήταν η αφορμή να ξεστρατίσω από το θέμα που ήθελα να δείξω και που δεν ήταν και τόσο άξιο λόγου, μπροστα στα τραγικά γεγονότα των ημερών αυτών, στην γείτονα χώρα.
      Βλέποντας την αυτοθυσία των αντρών της ΕΜΑΚ και την αποστολή τους να συνδράμουν όσο μπορούσαν στην τραγικότητα της κατάστασης του τούρκικου λαού και την προσφορά του 'Αλλου Ανθρώπου" για τους σεισμοπαθείς, με ότι μπορούσε να προσφέρει, ένα πιάτο φαγητό και όχι μόνο. Και μόνο η παρουσία τους εκεί ήταν μια ελπίδα για εκείνους...
      Το θέμα αγάπη μου είναι εδώ τι γίνεται, γιατί στα λόγια όλοι καλοί είμαστε, αλλά στις πράξεις δυστυχώς δεν...το έχουμε.
      Το είδες από το αποτέλεσμα του πειράματος σου. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι εκείνοι που συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις τους ...Είμαστε 10 εκατομμύρια λαός από 1 ευρώ να δίναμε, μέτρα να δεις...
      Εξ αλλου αν θέλει κάποιος να προσφέρει υπάρχουν τρόποι...αρκεί να θέλει πραγματικά έτσι δεν είναι κορίτσι μου;
      Μακάρι να μην βρεθούμε ποτέ στη θέση να χρειαστούμε βοήθεια σαν λαός, τότε θα καταλάβουμε τι θα πει ανάγκη
      Η απλωσιά του σχολίου σου ήταν η αλήθεια κατάφατσα και ήταν πολύ χρήσιμη σε πληροφορώ.
      Καλά να είστε Κανελλάκι μου και όπως το λες καλή φώτιση στις ψυχές μας , να γεμίσουν από αγάπη για τον διπλανό μας! Την αγάπη μου έχεις φιλώ σε. Σ.Λ. ❤

      Διαγραφή
  7. Ο ουρανός και τα σύννεφα, εμπνέουν και εμένα να τα φωτογραφίσω. Οπότε νιώθω το "κόλλημα" σου Σμαραγδένια μου, και σε ευχαριστώ για τις όμορφες φωτογραφίες που μας χάρισες.
    Πράγματι, γύρω μας και ειδικά στην Τουρκία-Συρία, υπάρχει πολύς πόνος.
    Μακάρι να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Δεν ξέρουμε τι κρύβει το μέλλον.
    Σε φιλώ γλυκά.
    Καλό μας βράδυ και καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει η μοναδικότητα της στιγμής που κάνει το κλίκ του φακού επάνω στο σύννεφο, γιατί ποτέ ξανά δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις την ίδια ακριβώς φωτογραφία δυο φορές.
      Ο σεισμός είναι από τα πιο οδυνηρά συμβάντα στον κόσμο Μαρινακι μου και προπαντός με τόσο μεγάλες καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς.
      Μακάρι οι ευχές μας να εισακουστούν και ποτέ ξανά να μην βιώσει ο κόσμος τον τρόμο του εγκέλαδου.
      Να είσαι καλά μικρή μου να κάνεις ότι αγαπάς την αγάπη μου φιλιααα!🧡🤗

      Διαγραφή
  8. Τί ωραίες φωτογραφίες φιλενάδα !!!!
    Έτσι για να αλλάζει λίγο η ψυχολογία μας μέσα στην τόση θλίψη....
    Πολύ χιόνι απόλαυσα γιατί βρέθηκα στο σπίτι που έχω στην Πάρνηθα και πραγματικά το χάρηκα !!!
    Με χαρά θα περιμένω ανάρτηση με έργα σου ...
    Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χιόνι είσαι τυχερή που το απόλαυσες Ράνια μου είναι αυτή η λευκότητα που σου φτιάχνει την διάθεση, με τόσα που γίνονται στον κόσμο, ο Θεός να τους προστατεύει και να δίνει υπομονή και κουράγιο στους δοκιμαζόμενους λαούς.
      Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε τα δικά μας Ράνια μου.
      Να περνάς καλά και να κάνεις ότι αγαπάς καλή μου. την αγάπη μου φιλιάαα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  9. Οι φωτό σου Ρούλα μου και αυτές μες την θλιβερή ατμόσφαιρα που ζήσαμε και θα ζούμε για μέρες ακόμα...
    Η ελπίδα είναι αυτή που ώθησε τους διασώστες να ψάχνουν μέρες μετά και να βρίσκουν επιζώντες και οι επιζώντες με την ελπίδα της διάσωσης περίμεναν να σωθούν, δυστυχώς όχι όλοι...
    Η σημερινή ανοιξιάτικη μέρα έφερε το χαμόγελο στα χείλη μου και ενέργεια για επιμονή και επιμονή για ότι ακολουθήσει!
    ΑΦιλάκια καρδιάς και με πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι φωτογραφίες που έβγαλα μες την μουντάδα του καιρού, μου θύμισαν τι περνούν εκείνοι που η μοίρα τους ήταν τόσο τραγική μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.
      Η κάθε ανθρώπινη ζωή που ξεθάβεται μέσα από τα χαλάσματα, είναι η ελπίδα και το θαύμα της επιβίωσης του ανθρώπου.
      Ας έχουμε αγάπη στις καρδιές μας και όλα καλά θα πάνε Στεφανία μου. την αγάπη μου φιλιαααα! 🧡🤗

      Διαγραφή
  10. Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει ελπίδα!
    Η ελπίδα γαληνεύει τη ψυχή... Μας κάνει να συνεχίζουμε...

    Φιλάκια, Σμαραγδένια μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Αριστάκιμου... η ελπίδα είναι εκείνη που θα κρατήσει όρθιο τον κάθε άνθρωπο στα δύσκολα του ...μαζί με την αγάπη είναι το καλύτερο δίδυμο.
      Αλλοίμονο αν δεν συνεχίζαμε κορίτσι μου η ζωή έχει τις απαιτήσεις της και εμείς καλούμαστε να τις σεβαστούμε.
      Καλή δύναμη θα σου ευχηθώ Αριστάκι μου στέλνω αγκαλιά με την αγάπη μου 🤗 🧡

      Διαγραφή