Έπιασε καλοκαιράκι για τα καλά εδώ..
και τι πιο καλοκαιρινό φαγάκι από ένα....(ναι ένα.. γιατί δεν θυμάμαι να κάνω ποτέ λιγότερα)χι.χι. από ένα ταψί γεμιστά..
Θα μου πείτε .. σιγά τώρα κάτι μας λες..!!
Ναι αγαπημένες μου φίλες..αυτά τα γεμιστά δεν είναι σαν τα συνηθισμένα..!!
Ακούστε με που σας λέω.. αν θα τα δείτε τότε θα μου πείτε..χι χι.χι..
Όχι δεν θέλω να κάνω την μαγείρισσα !! εξ άλλου υπάρχουν τόσο όμορφα μπλοκ με καταπληκτικές συνταγές..που δεν θα τολμούσα να το κάνω αυτό.. αλλά αυτά τα γεμιστά της Κρήτης δεν τα έχω δει πουθενά και έτσι αφού τα κάνω ταχτικά σχεδόν όλο το καλοκαιράκι είπα να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την συνταγή...!!!
ΚΑΙ ΠΆΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΈΨΟΥΜΕ..!!
Η πρώτη μας δουλειά.. είναι να πάμε στην λαϊκή..χι.χι.
αν δεν έχουμε κοντά μας πάμε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ..
Εν τάξει όχι και με τα ρολά..χι.χι. !!
και παίρνουμε....
8 ντομάτες..
4 πιπεριές
4 μελιτζάνες
4 πατάτες
4 κολοκυθάκια
300 γρ αμπελόφυλλα ..που αν δεν τα βρείτε τώρα θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει από την εποχή που είναι τρυφερά...και ή να τα έχετε βάλει στην κατάψυξη .. η.. σε βάζα με νερό ..αν ενδιαφέρεστε θα σας πω πως..τα διατηρούμε όλο τον χρόνο...
20 κολοκυθοανθούς..
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια από τον κήπο σας..χι.χι
πολύ δυόσμο... και αυτόν από το κήπο σας..χι χι..
5-6 ντομάτες ώριμες ξυσμένες..
Ένα κιλό ρύζι
2-3 κούπες ελαιόλαδο ... εδώ είναι το μυστικό θέλουν πολύ λάδι..
Και ελάτε μαζί μου να τα φτιάξουμε..!!!
Αφού πλένουμε όλα μας τα λαχανικά..
αρχίζουμε να τα αδειάζουμε από την σάρκα τους.τα κολοκυθάκια..
τις πατάτες..
τις μελιτζάνες..
τα βάζουμε.. λίγα λίγα στο μπλέντεράκι και τα κόβουμε σε κομματάκια... μια δύο στροφές είναι εντάξει.κάνουμε το ίδιο και με τα ξερά κρεμμύδια..
τα φρέσκα .. όπως και τον δυόσμο τα ψιλοκόβουμε στο χέρι..τα βάζουμε όλα σε μια λεκανίτσα..
ρίχνουμε το ρύζι..και την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσαμε...
αλάτι πιπέρι και τις δύο κούπες λάδι.... ανακατεύουμε καλά να είναι το μείγμα μας μελάτο..δηλ να μην είναι στεγνό..αν μας φανεί στεγνό το αραιώνουμε με λίγο λάδι ακόμα
Αλατίζουμε λίγο τα λαχανικά μας
Αρχίζουμε και γεμίζουμε τους ανθούς,
και να κάνουμε τα ντολμαδάκια στο κέντρο τα οποία σκεπάζουμε με δύο τρία κληματόφυλλα..μετά για να μην καούν..
συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικα..
όταν τελειώσουμε..
ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ξυσμένες ντομάτες..μια κούπα λάδι και λίγο αλάτι τα ρίχνουμε επάνω στα γεμιστά μας
βάζουμε νεράκι μέχρι να τα σκεπάσει σχεδόν και τα ψήνουμε μιάμιση ώρα .. και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε..!!
Σιμώστε... και καλή σας όρεξη...!!!
Αν έχετε βαρεθεί να διαβάζετε αγαπημένες μου.. υπάρχει και το βίντεο.. μπορείτε να το δείτε και εδώ... να το εμπεδώσετε..χι.χι.
Σας αφήνω με ένα πολύ χαρούμενο χαμόγελο.. μπορεί να σας έλειψα που δεν το νομίζω..χι.χι. αλλά έχω επισκέψεις από την πατρίδα...!!!και όπως καταλάβατε εκτός από το γαμοπίλαφο και τα τοιαύτα ...έφτιαξα και τα γεμιστά με άρωμα Κρήτης..!!!
Ααααα οι ημερομηνίες στις φωτό είναι απο λάθος δικό μου...εξ αλλου το 2005 δεν ήμουν εδώ..και ούτε το έβαζα στο μυαλό μου να φωτογραφίζω φαγητά..χι.χι.
Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο...!!!!Χαμογελάτε κάνει καλό..!!